|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No na pozycję Lameya i Jaliensa raczej nie ma zmienników, a Biton tak czy siak nie gra w 1. składzie.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Wypowiedzi na tym forum bywają tak słabe, że zrzucam to na karb zmęczenia psychicznego kibiców po tym sezonie. Mianowicie, czemu wy wszystko zawsze najlepiej wiecie. Znacie kulisy, wiecie co się dzieje w szatni, na treningach, w prywatnych rozmowach piłkarzy, trenerów itd.? Do wszystkiego dorabiacie swoją interpretację i bierzecie ją za pewnik. Ja np. nie uważam, że Paljic przywrócony, bo sobie Probierz wykalkulował, że brakuje mu obrońców. Przecież na LO może zagrać Nunez, albo nawet cofnięty Kirm. A w pomocy ma tylu zawodników do załatania dziury po wyżej wymienionych, że wcale nie musi uciekać się do nadszarpującej wizerunek trenera desperacji z przywracaniem "nieangażującego się" zawodniika. Tym bardziej, że gramy o nic.
A co powiecie na taką wersję: Dragan jako jedyny z zawieszonych porozmawiał po tym z trenerem, pokajał się, zachował się pozytywnie a reszta zlała sprawę sikiem prostym i ijeszcze się puszyła? Mogło tak być? mogło. Nie wiem tego, ale to też jest interpretacja wydarzeń, która od razu stawia w innym świetle zarówno trenera jak i zawodnika. PS: Nawet wydaje mi się, że Paljic dzisiaj nie zagra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
mihaq 100% zgoda. Dragan jest po prostu słaby i ma złe nawyki ale nie olewa. Z tej maki lepszego chleba nie będzie. Dlatego jak nie lubię Probierza w tym przypadku ma u mnie plus za to, ze potrafił zweryfikować swój pierwotny osąd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A ja myślę, że czego jak czego, ale braku zaangażowania Paljiciowi się zarzucać nie powinno, z tego co widzę to on zawsze walczy na maksa. A że umiejętności czysto piłkarskie ma mizerne, to już inny problem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przecież Probież jest dorosłym człowiekim. Nie sądzę żeby strzelał sobie w kolano przywracająć tak o zawodnika tylko dlatego że ma lukę na lewej obronie. Już w tym wywiadzie na weszło Palić mówi że z jego strony nie mam mowy o braku zaangażowania. Ja ten brak zauwazyłem tylko ze strony Jaliensa, a cała drużyna zagrała piach.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ocenianie sytuacji z Draganem nie ma sensu. Probierz był na ciśnieniu odsunął tych którzy słabo grali w moim odczuciu były to dobre decyzje szczególnie jeśli chodzi o Lameya czy Bitona. Natomiast ciekawi mnie sytuacja że Dragan podobno jako jedyny odebrał tel od weszlo, próbował się jakoś bronić natomiast cała reszta miała na to wyjeb co świadczy o tym że im po prostu na niczym nie zależy. Nie wiecie również czy zawodnicy pokroju Lameya czy Jaliensa rozmawiali z Proberzem osobiście po tym co się stało czy zrobił to np tylko Dragan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W tym klubie jest bałagan wielki.Jeżeli dochodzą głosy że Palijciowi chcieli dać nowy kontrakt to nie łudźcie się że będą jakieś sensowne wzmocnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
||
Takimi zagrywkami jedynie wprowadza ferment i demoralizację w szatni.
On zarabia za prowadzenie drużyny, a nie ze efekciarskie decyzje i ich odwoływanie. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jutro - środa - godz. 19.00 Wisła Kraków - Gatta Zduńska Wola. Spotkanie to zadecyduje, która drużyna awansuje do finałów Mistrzostw Polski w futsalu, a zdobywca MP zagra w europejskich pucharach!
Rozgrywki piłkarskie już się zakończyły, godzina rozpoczęcia spotkania idealna - także nie ma żadnych wymówek - WSZYSCY NA HALĘ WISŁY! Wstęp darmowy Wierzymy, że prośba naszego bramkarza, który podczas ostatniego meczu ze Śląskiem Wrocław, apelował o doping nie przejdzie bez echa i po raz pierwszy w histori będziemy świadkami młyna, który wypełni całą prostą! ![]()
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.05.2012 o godz. 11:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Spotkałem dzisiaj Kirma i Palijcia. Nie w galerii, a na ulicy. Ten pierwszy rzeczywiście albo jakiś głupi jest, albo naprawdę ma w bani najebane i po polsku ani słowa nie powie bo zapytany o przyczny słabej gry sprawiał wrażenie jakby nie zrozumiał pytania, dopiero gdy spytałem w angielskiej mowie coś tam wydukał że forma całej drużyny słaba.
Drugi ze spotkanych "asów" natomiast potwierdził, że z Wisełki odchodzi. Gdybym ich nie znał to mógłbym stwierdzić po minie i zachowaniu że to Kirm jest na wylocie a nie Palijć. Tak czy siak w sumie krzyż na drogę obu. ![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czy żona Pareiko ma blond włosy?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
dlaczego Rojewski nie trenuje z pierwszą drużyną? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie trenuje za karę, tylko nie wiem czy dlatego , że nie strzelił, czy dlatego , że próbował
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Może nie trenuje bo kończy mu się wypożyczenie ?
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po dzisiejszych informacjach chyba żaden kibic Wisły Kraków nie powinien mieć wątpliwości jak oceniać Jaliensa, Lameya i Nuneza. Nie dość, że grali fatalnie (w najlepszym razie słabo przez całą ich przygodę w Wiśle), to ich zachowanie najlepiej świadczy o przyczynach ich gry w Wiśle. Nie mogli poczekać kilkunastu dni, bo im korona by z głowy spadła. Już do tej pory ta trójka zarobiła w tak krótkim czasie bardzo poważne pieniądze jak na nasze realia (zwłaszcza Jaliens), że nie powinna narzekać. Dzień w którym zobaczę na oficjalnej stronie Wisły informację: ,,Kew Jaliens nie jest już piłkarzem Wisły'' będzie powodem do małego szczęścia (bo trzeba pamiętać ile Wisła na nim straciła pieniędzy i to powinno być z tej historii najważniejszą lekcją na przyszłość - nie brać weteranów i dawać im wysokich kontraktów, bo im nie będzie chciało im się grać). Wolę już takich zawodników jak Lisowski, Magiera, Pazdan, czy Broź w Wiśle (czyli rzemieślników niż pseudogwiazdeczki), bo ich klasa piłkarska jest porównywalna do klasy wielu przepłaconych niewypałów z zagranicy (J&L, Nunez to tylko wierzchołek góry lodowej), czy też w mniejszej liczby Polskich (Łobodziński, Garguła), a przede wszystkim ich pensje będą nawet 2-3 razy mniejsze, a różnicy w zarobkach na pewno nie będzie widać na boisku. Jaki jest sens w tym, żeby ,,Majkelowi" ściągniętemu z rezerw!!! Leicester płacić taki kontrakt? Oprócz tego, że Wisła ma przez to problemy finansowe.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 11.05.2012 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Za fb TWSD:
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
yhy, o hajs poszło - no ja się im nie dziwię - zostali zawieszeni więc odegrali się
- gdzie oczywiście też nie chciał bym ich widzieć w klubie w przyszłym sezonie, podobne zresztą jak tych co doją nas od lat a żadnego pożytku z nich nie ma - jak np. Kirm,Jirsak,Garguła![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obym nie musiał nigdy widzieć tych Holendrów na naszym boisku...
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/10450-Slo...u_po_Bloniach_ może Diaz zostanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Kto podpisywał z tymi panami kontrakty? Czy kó***a robił to po pijaku? To są pieniądze które im się należą i to czy się komuś podoba czy nie to Wisła powinna wypłacić je w terminie. Po Błoniach, czy parku Jordana powinni biegać ci którzy podpisali z tym szrotem kontrakty, a nie nawet najmarniejsi kopacze. Za błędy trzeba płacić, a nie szukać winnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie widzę, żeby było - krótki, ale dość fajny wywiad z Sergiejem Pareiką, opublikowany dziś na stronie "Gazety Krakowskiej".
Kiedy podpisze Pan z Wisłą nowy kontrakt? Myślę, że w tej sprawie wszystko się wyjaśni w najbliższych dniach. Obie strony znają swoje warunki. Chciałbym, aby wszystko się rozstrzygnęło jeszcze przed moim wyjazdem na zgrupowanie reprezentacji Estonii w połowie przyszłego tygodnia. Potrwa ono do 5 czerwca. Zagramy 5 spotkań, w tym z uczestnikami Euro 2012: Chorwacją, Ukrainą i Francją. To będą dobre sprawdziany przed przygotowaniami do eliminacji mistrzostw świata. A dlaczego później chce Pan wrócić do Wisły i na jak długo? Powiedziałem, że chcę zostać w Wiśle na dwa lata. Nie dałem temu klubowi jeszcze wszystkiego. Chciałbym z Wisłą osiągnąć więcej sukcesów. Myślę o odzyskaniu mistrzostwa i wywalczeniu awansu do grupy Ligi Mistrzów. Zagranie w niej wciąż jest moim marzeniem. Mieliście na to szansę w minionym sezonie i się nie powiodło. Byliśmy bardzo blisko. Nie udało się, ale to się może zdarzyć każdej drużynie. Chcemy sobie i wszystkim udowodnić, że można jednak osiągnąć ten cel. Jest we mnie sportowa złość, która podpowiada, że jak się nie udało, to spróbuj zrobić to jeszcze raz. Nie jestem człowiekiem, który jak się nie powiedzie w jednej drużynie, to będzie myślał o tym, że może uda się gdzie indziej. Jest jednak pytanie, czy Wisła będzie w kolejnym sezonie na tyle mocną drużyną, aby odzyskać mistrzostwo? Czy będzie na to ją stać, skoro mówi się o kryzysie? To nie jest klub, który zostanie bez pieniędzy. Myślę, że zawodnicy, którzy tu przyjdą, będą rozumieli, co to jest Wisła, że to jest klub, który - obojętnie w jakim składzie - zawsze walczy o mistrzostwo. Dlaczego w takim razie skończyliście rozgrywki dopiero na siódmym miejscu? To nasza wina, piłkarzy. Graliśmy na kilku frontach. Może trochę nie starczyło sił, koncentracji w meczach ligowych. W Lidze Europy pokazaliśmy charakter, wyszliśmy z trudnej grupy. W lidze przegraliśmy za dużo meczów, szczególnie u siebie. Ma Pan 35 lat i chce zostać w Wiśle na kolejne dwa. Starczy sił? Z każdym rokiem gra mi się coraz lepiej. Jestem bogatszy o nowe doświadczenia. Wiem, jak się przygotować do meczów, treningów, jak porozkładać siły na wszystko. Dojrzewa Pan jak wino. Można tak powiedzieć, że jest ze mną jak z winem czy koniakiem (śmiech). Czuję się jeszcze na siłach grać w klubie i reprezentacji. (ź): http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Oddalenie terminu płatności nie oznacza, że ktoś kwestionuje im prawo do tego wynagrodzenia. Chodzi tylko o to, że w danym momencie pracodawca nie może wypłacić im tej kwoty.
Jest to dość częsta praktyka u dłuzników mająych chwilowe problemy z wypłacalnością.
Ostatnio edytowane przez najm : 11.05.2012 o godz. 22:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Oh! Jak to pięknie brzmi. Oddalenie terminu płatności. A jak nie to: Polonia miała „Klub Kokosa“, my nie widzimy innego wyjścia jak „Kew Club“ w Wiśle dla pANÓW NIEpROFESJONALISTÓW.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
A forma już chyba nie ta..
Ostatnio edytowane przez fialo : 12.05.2012 o godz. 00:24.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|