The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2012, 12:44
ten klub przez działania ludzi, ludzi pokretnych, "małych" ludzi, niekompetentnych ...nawet trudno powiedziec i okrelsic jakich staje sie ohydny.... cisną sie na usta slowa mocne...Cupiał zabieraj zabawki , naprawde wystarczy, spieprzaj juz....co to za Armia...ktora sie mieni Białej Gwiazdy...robią z klubem co chcą i jak chcą a nie ma zandego merytorycznego glosu kibicowskiego aby cos z tym zrobic...naewt jednego meczu w sezonie ni eumiecie zbojkotowac dla dobra tego klubu...
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 06.05.2012 o godz. 12:48.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.05.2012, 12:44
Chyba, że jednak oglądnął parę powtórek i zdał sobie sprawę ze swojego błędu. Tak naprawdę nie wiadomo czym powodowana jest ta decyzja i nie ma co jej nie znając szczegółów oceniać.
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.05.2012, 12:46
!!RIVER!! napisał(a):
Nie zmienia to faktu, że jeżeli się podejmuje pod wpływem emocji jakąś decyzję, a potem po przekalkulowaniu (w sumie nie wiem czego, skoro i tak wyżej niż 6.miejsce nie wyskoczymy, a i niżej niż na 8. nie spadniemy) dochodzi się do wniosku, że facet jest jednak potrzebny, to jest coś z głową trenera nie tak. Decyzja durna, niemal tak samo jak z Małeckim, Probierz traci w moich oczach takim postępowaniem.
Tu się zgadzam. Probierz najwidoczniej podjął tę decyzję zbyt pochopnie. Dziwi mnie to, bo doskonale znał sytuację kadrową oraz wiedział, jak ci zawodnicy się prezentują. W tym momencie wychodzi na zupełnie niepoważnego człowieka i trenera.
Skoro odwiesił Palijcia, to dlaczego nie odwiesić Bitona, Lameya i Jaliensa? To, że na ich pozycje są zmiennicy nie jest według mnie argumentem.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.05.2012, 12:48
No na pozycję Lameya i Jaliensa raczej nie ma zmienników, a Biton tak czy siak nie gra w 1. składzie.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 06.05.2012, 12:55
Wypowiedzi na tym forum bywają tak słabe, że zrzucam to na karb zmęczenia psychicznego kibiców po tym sezonie. Mianowicie, czemu wy wszystko zawsze najlepiej wiecie. Znacie kulisy, wiecie co się dzieje w szatni, na treningach, w prywatnych rozmowach piłkarzy, trenerów itd.? Do wszystkiego dorabiacie swoją interpretację i bierzecie ją za pewnik. Ja np. nie uważam, że Paljic przywrócony, bo sobie Probierz wykalkulował, że brakuje mu obrońców. Przecież na LO może zagrać Nunez, albo nawet cofnięty Kirm. A w pomocy ma tylu zawodników do załatania dziury po wyżej wymienionych, że wcale nie musi uciekać się do nadszarpującej wizerunek trenera desperacji z przywracaniem "nieangażującego się" zawodniika. Tym bardziej, że gramy o nic.

A co powiecie na taką wersję: Dragan jako jedyny z zawieszonych porozmawiał po tym z trenerem, pokajał się, zachował się pozytywnie a reszta zlała sprawę sikiem prostym i ijeszcze się puszyła? Mogło tak być? mogło. Nie wiem tego, ale to też jest interpretacja wydarzeń, która od razu stawia w innym świetle zarówno trenera jak i zawodnika.

PS: Nawet wydaje mi się, że Paljic dzisiaj nie zagra.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.05.2012, 13:06
mihaq 100% zgoda. Dragan jest po prostu słaby i ma złe nawyki ale nie olewa. Z tej maki lepszego chleba nie będzie. Dlatego jak nie lubię Probierza w tym przypadku ma u mnie plus za to, ze potrafił zweryfikować swój pierwotny osąd.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.05.2012, 13:27
A ja myślę, że czego jak czego, ale braku zaangażowania Paljiciowi się zarzucać nie powinno, z tego co widzę to on zawsze walczy na maksa. A że umiejętności czysto piłkarskie ma mizerne, to już inny problem.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.05.2012, 13:28
Przecież Probież jest dorosłym człowiekim. Nie sądzę żeby strzelał sobie w kolano przywracająć tak o zawodnika tylko dlatego że ma lukę na lewej obronie. Już w tym wywiadzie na weszło Palić mówi że z jego strony nie mam mowy o braku zaangażowania. Ja ten brak zauwazyłem tylko ze strony Jaliensa, a cała drużyna zagrała piach.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.05.2012, 13:36
Ocenianie sytuacji z Draganem nie ma sensu. Probierz był na ciśnieniu odsunął tych którzy słabo grali w moim odczuciu były to dobre decyzje szczególnie jeśli chodzi o Lameya czy Bitona. Natomiast ciekawi mnie sytuacja że Dragan podobno jako jedyny odebrał tel od weszlo, próbował się jakoś bronić natomiast cała reszta miała na to wyjeb co świadczy o tym że im po prostu na niczym nie zależy. Nie wiecie również czy zawodnicy pokroju Lameya czy Jaliensa rozmawiali z Proberzem osobiście po tym co się stało czy zrobił to np tylko Dragan.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2012, 14:01
W tym klubie jest bałagan wielki.Jeżeli dochodzą głosy że Palijciowi chcieli dać nowy kontrakt to nie łudźcie się że będą jakieś sensowne wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.05.2012, 14:20
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie zmienia to faktu, że jeżeli się podejmuje pod wpływem emocji jakąś decyzję, a potem po przekalkulowaniu (w sumie nie wiem czego, skoro i tak wyżej niż 6.miejsce nie wyskoczymy, a i niżej niż na 8. nie spadniemy) dochodzi się do wniosku, że facet jest jednak potrzebny, to jest coś z głową trenera nie tak. Decyzja durna, niemal tak samo jak z Małeckim, Probierz traci w moich oczach takim postępowaniem.
W pełni popieram.
Takimi zagrywkami jedynie wprowadza ferment i demoralizację w szatni.
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że jednak oglądnął parę powtórek i zdał sobie sprawę ze swojego błędu. Tak naprawdę nie wiadomo czym powodowana jest ta decyzja i nie ma co jej nie znając szczegółów oceniać.
Trener powinien przekalkulować decyzję zanim ją podejmie i ogłosi. No i oczywiście powtórki obejrzeć, zasięgnąć języka w sprawie kontuzji itp.
On zarabia za prowadzenie drużyny, a nie ze efekciarskie decyzje i ich odwoływanie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.05.2012, 11:17
Jutro - środa - godz. 19.00 Wisła Kraków - Gatta Zduńska Wola. Spotkanie to zadecyduje, która drużyna awansuje do finałów Mistrzostw Polski w futsalu, a zdobywca MP zagra w europejskich pucharach!

Rozgrywki piłkarskie już się zakończyły, godzina rozpoczęcia spotkania idealna - także nie ma żadnych wymówek - WSZYSCY NA HALĘ WISŁY! Wstęp darmowy

Wierzymy, że prośba naszego bramkarza, który podczas ostatniego meczu ze Śląskiem Wrocław, apelował o doping nie przejdzie bez echa i po raz pierwszy w histori będziemy świadkami młyna, który wypełni całą prostą!

Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.05.2012 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.05.2012, 22:43
Spotkałem dzisiaj Kirma i Palijcia. Nie w galerii, a na ulicy. Ten pierwszy rzeczywiście albo jakiś głupi jest, albo naprawdę ma w bani najebane i po polsku ani słowa nie powie bo zapytany o przyczny słabej gry sprawiał wrażenie jakby nie zrozumiał pytania, dopiero gdy spytałem w angielskiej mowie coś tam wydukał że forma całej drużyny słaba.
Drugi ze spotkanych "asów" natomiast potwierdził, że z Wisełki odchodzi. Gdybym ich nie znał to mógłbym stwierdzić po minie i zachowaniu że to Kirm jest na wylocie a nie Palijć. Tak czy siak w sumie krzyż na drogę obu.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 08.05.2012, 23:12
Czy żona Pareiko ma blond włosy?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Od: 04.2011

Stary 09.05.2012, 06:56
nero napisał(a):Wyświetl post
Czy żona Pareiko ma blond włosy?
Nie mam 100% pewności ale raczej tak
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 09.05.2012, 22:06
dlaczego Rojewski nie trenuje z pierwszą drużyną? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.05.2012, 22:37
Nie trenuje za karę, tylko nie wiem czy dlatego , że nie strzelił, czy dlatego , że próbował
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 10.05.2012, 06:54
Może nie trenuje bo kończy mu się wypożyczenie ?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 11.05.2012, 14:58
Po dzisiejszych informacjach chyba żaden kibic Wisły Kraków nie powinien mieć wątpliwości jak oceniać Jaliensa, Lameya i Nuneza. Nie dość, że grali fatalnie (w najlepszym razie słabo przez całą ich przygodę w Wiśle), to ich zachowanie najlepiej świadczy o przyczynach ich gry w Wiśle. Nie mogli poczekać kilkunastu dni, bo im korona by z głowy spadła. Już do tej pory ta trójka zarobiła w tak krótkim czasie bardzo poważne pieniądze jak na nasze realia (zwłaszcza Jaliens), że nie powinna narzekać. Dzień w którym zobaczę na oficjalnej stronie Wisły informację: ,,Kew Jaliens nie jest już piłkarzem Wisły'' będzie powodem do małego szczęścia (bo trzeba pamiętać ile Wisła na nim straciła pieniędzy i to powinno być z tej historii najważniejszą lekcją na przyszłość - nie brać weteranów i dawać im wysokich kontraktów, bo im nie będzie chciało im się grać). Wolę już takich zawodników jak Lisowski, Magiera, Pazdan, czy Broź w Wiśle (czyli rzemieślników niż pseudogwiazdeczki), bo ich klasa piłkarska jest porównywalna do klasy wielu przepłaconych niewypałów z zagranicy (J&L, Nunez to tylko wierzchołek góry lodowej), czy też w mniejszej liczby Polskich (Łobodziński, Garguła), a przede wszystkim ich pensje będą nawet 2-3 razy mniejsze, a różnicy w zarobkach na pewno nie będzie widać na boisku. Jaki jest sens w tym, żeby ,,Majkelowi" ściągniętemu z rezerw!!! Leicester płacić taki kontrakt? Oprócz tego, że Wisła ma przez to problemy finansowe.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 11.05.2012 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.05.2012, 15:17
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszych informacjach chyba żaden kibic Wisły Kraków nie powinien mieć wątpliwości jak oceniać Jaliensa, Lameya i Nuneza. Nie dość, że grali fatalnie (w najlepszym razie słabo przez całą ich przygodę w Wiśle), to ich zachowanie najlepiej świadczy o przyczynach ich gry w Wiśle. Nie mogli poczekać kilkunastu dni, bo im korona by z głowy spadła.
a co sie stauo?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.05.2012, 15:22
Za fb TWSD:
Cytat:
W nawiązaniu do poprzedniego wpisu: nim Wisła złożyła wniosek licencyjny poprosiła piłkarzy o podpisanie zgody na zapłatę części pensji nieco później, bodajże do końca maja. Dzięki temu klub dowiódł we wniosku, że nie ma problemów z wypłacalnością. Ale pANOWIE pROFESJONALIŚCI Jaliens, Lamey i Nunez nie podpisali (Nunez w ostatniej chwili wyraził zgodę, ale przelew do niego już poszedł).
Większość zawodników Wisły zdawała sobie sprawę, że klub wymaga od nich czegoś normalnego. Zwłaszcza ci, którzy są w tym klubie od kilku lat i wiedzą, że każda pensja przychodzi co do dnia. Co nie jest normą w 90% klubów naszej ligi.
Potem jeszcze Jaliens śmiał powiedzieć coś takiego: "Z panem Bednarzem rozmawiałem kilka razy, ale nigdy nie usłyszałem od niego, że klub ma kłopoty finansowe". No wcale nie powiedział! Powiedział to wam wszystkim w szatni i poprosił o podpisanie stosownego oświadczenia.
Polonia miała "Klub Kokosa", my nie widzimy innego wyjścia jak "Kew Club" w Wiśle.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.05.2012, 15:27
yhy, o hajs poszło - no ja się im nie dziwię - zostali zawieszeni więc odegrali się - gdzie oczywiście też nie chciał bym ich widzieć w klubie w przyszłym sezonie, podobne zresztą jak tych co doją nas od lat a żadnego pożytku z nich nie ma - jak np. Kirm,Jirsak,Garguła
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Stary 11.05.2012, 18:07
Obym nie musiał nigdy widzieć tych Holendrów na naszym boisku...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Stary 11.05.2012, 18:33
http://www.weszlo.com/news/10450-Slo...u_po_Bloniach_ może Diaz zostanie
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 11.05.2012, 22:34
Kto podpisywał z tymi panami kontrakty? Czy kó***a robił to po pijaku? To są pieniądze które im się należą i to czy się komuś podoba czy nie to Wisła powinna wypłacić je w terminie. Po Błoniach, czy parku Jordana powinni biegać ci którzy podpisali z tym szrotem kontrakty, a nie nawet najmarniejsi kopacze. Za błędy trzeba płacić, a nie szukać winnych.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2012, 22:56
Nie widzę, żeby było - krótki, ale dość fajny wywiad z Sergiejem Pareiką, opublikowany dziś na stronie "Gazety Krakowskiej".

Kiedy podpisze Pan z Wisłą nowy kontrakt?
Myślę, że w tej sprawie wszystko się wyjaśni w najbliższych dniach. Obie strony znają swoje warunki. Chciałbym, aby wszystko się rozstrzygnęło jeszcze przed moim wyjazdem na zgrupowanie reprezentacji Estonii w połowie przyszłego tygodnia. Potrwa ono do 5 czerwca. Zagramy 5 spotkań, w tym z uczestnikami Euro 2012: Chorwacją, Ukrainą i Francją. To będą dobre sprawdziany przed przygotowaniami do eliminacji mistrzostw świata.

A dlaczego później chce Pan wrócić do Wisły i na jak długo?
Powiedziałem, że chcę zostać w Wiśle na dwa lata. Nie dałem temu klubowi jeszcze wszystkiego. Chciałbym z Wisłą osiągnąć więcej sukcesów. Myślę o odzyskaniu mistrzostwa i wywalczeniu awansu do grupy Ligi Mistrzów. Zagranie w niej wciąż jest moim marzeniem.

Mieliście na to szansę w minionym sezonie i się nie powiodło.
Byliśmy bardzo blisko. Nie udało się, ale to się może zdarzyć każdej drużynie. Chcemy sobie i wszystkim udowodnić, że można jednak osiągnąć ten cel. Jest we mnie sportowa złość, która podpowiada, że jak się nie udało, to spróbuj zrobić to jeszcze raz. Nie jestem człowiekiem, który jak się nie powiedzie w jednej drużynie, to będzie myślał o tym, że może uda się gdzie indziej.

Jest jednak pytanie, czy Wisła będzie w kolejnym sezonie na tyle mocną drużyną, aby odzyskać mistrzostwo? Czy będzie na to ją stać, skoro mówi się o kryzysie?
To nie jest klub, który zostanie bez pieniędzy. Myślę, że zawodnicy, którzy tu przyjdą, będą rozumieli, co to jest Wisła, że to jest klub, który - obojętnie w jakim składzie - zawsze walczy o mistrzostwo.

Dlaczego w takim razie skończyliście rozgrywki dopiero na siódmym miejscu?
To nasza wina, piłkarzy. Graliśmy na kilku frontach. Może trochę nie starczyło sił, koncentracji w meczach ligowych. W Lidze Europy pokazaliśmy charakter, wyszliśmy z trudnej grupy. W lidze przegraliśmy za dużo meczów, szczególnie u siebie.

Ma Pan 35 lat i chce zostać w Wiśle na kolejne dwa. Starczy sił?
Z każdym rokiem gra mi się coraz lepiej. Jestem bogatszy o nowe doświadczenia. Wiem, jak się przygotować do meczów, treningów, jak porozkładać siły na wszystko.

Dojrzewa Pan jak wino.
Można tak powiedzieć, że jest ze mną jak z winem czy koniakiem (śmiech). Czuję się jeszcze na siłach grać w klubie i reprezentacji.

(ź): http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.05.2012, 22:57
Oddalenie terminu płatności nie oznacza, że ktoś kwestionuje im prawo do tego wynagrodzenia. Chodzi tylko o to, że w danym momencie pracodawca nie może wypłacić im tej kwoty.
Jest to dość częsta praktyka u dłuzników mająych chwilowe problemy z wypłacalnością.
Ostatnio edytowane przez najm : 11.05.2012 o godz. 22:59.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 11.05.2012, 23:38
Oh! Jak to pięknie brzmi. Oddalenie terminu płatności. A jak nie to: Polonia miała „Klub Kokosa“, my nie widzimy innego wyjścia jak „Kew Club“ w Wiśle dla pANÓW NIEpROFESJONALISTÓW.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2012, 00:18
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Kto podpisywał z tymi panami kontrakty? Czy kó***a robił to po pijaku? To są pieniądze które im się należą i to czy się komuś podoba czy nie to Wisła powinna wypłacić je w terminie. Po Błoniach, czy parku Jordana powinni biegać ci którzy podpisali z tym szrotem kontrakty, a nie nawet najmarniejsi kopacze. Za błędy trzeba płacić, a nie szukać winnych.
OK, tylko bierz poprawkę na to, że po tych błoniach musiał by biegać bóg tego forum, nieomylny wzór profesjonalisty rodem z kraju tulipanów, bez którego Wisła popadnie w sportową ruinę, jedyny właściwy - Stan Valcxx A forma już chyba nie ta..
Ostatnio edytowane przez fialo : 12.05.2012 o godz. 00:24.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2012, 09:19
Cytat:
Prokuratura uderza w GKS Bełchatów: zarzuty dla Garguły, Matusiaka i Pietrasiaka
Jak się dowiedział blog Piłkarska Mafia - w ostatnich miesiącach prokuratura apelacyjna we Wrocławiu rozpracowywała z CBA wątek korupcji w GKS Bełchatów. Zarzuty postawiono 29 osobom!

Zarzuty - jak się dowiedział blog Piłkarska Mafia - mają postawione m.in. znani polscy piłkarze - Radosław Matusiak (obecnie Widzew Łódź), Łukasz Garguła (obecnie Wisła Kraków) i Dariusz Pietrasiak (obecnie Śląsk Wrocław).

Wśród podejrzanych jest dwóch byłych trenerów i były kapitan drużyny klubu Ekstraklasy GKS Bełchatów. Pozostali to byli i obecni zawodnicy klubu.

Zarzuty dotyczą ,,ustawienia” 33 spotkań II ligi w rundzie wiosennej sezonu 2003/2004 i w całym sezonie 2004/2005. Wówczas to GKS Bełchatów awansował do Ekstraklasy.
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...-bechatow.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów