The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2012, 20:00
https://www.plagiat.pl

AGH nie korzysta, ale to i tak pic na wode fotomontaż
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.04.2012, 08:02
dzięki P.e.c.h

patrzyłem na tą stronę i właśnie nie było tam AGH ale myślałem że to tylko taka wersja dla zwykłych ludzi że uczelnie korzystają z czegoś innego, a widzisz kumpel z Rolniczej, mówił że u nich sprawdzali tym plagiatem i parę osób miało problemy
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.04.2012, 10:12
Nie wiem o jakich problemach Ci mówili ale sprawdzanie odbywa się przed złożeniem pracy więc jedyne co to musieli popoprawiać niektóre fragmenty. Pogłoski też są a ja nie sprawdzałem że wszystko zależy od opiekuna bo jeżeli on zaakceptuje pracę nawet jeżeli przekroczyłeś ileś tam % to sie bronisz. Przykład to prace techniczne gdzie większość korzysta z tych samych książek w przeglądzie.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.04.2012, 10:28
Ktoś studiuje Gospodarke i Administracje publiczną na UEK-u ?

Ciężka jest tam w ogóle matematyka ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.04.2012, 11:13
Z tego co słyszałem(studiuje Stosunki Międzynarodowe na UEK-u) to matma na każdym kierunku gdzie jest obecna nie należy do prostych. Więc mniej więcej trzeba ją ogarniać żeby tam przeżyć ;]
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 07.05.2012, 23:39
Matura i matura. Mało kto pamięta o licencjatach
Mam pytanie w tej sprawie. Czy ktoś z Was broniłsię we wrześniu i udało mu się dostac na magisterkę w tym samym roku? Tzn nie robić sobie roku przerwy pomiędzy licecnjatem a mgr. Niestety wyjdzie teraz tak, że ja się nie wyrobię do końca maja z napisaniem pracy i chciałbym się jakoś zorientować czy w ogóle jest szansa dostania się na mgr potem. Czyli... czy jest jakaś wrześniowa rekrutacja itp.
Odpowiedz cytując
Narcyz
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 08.05.2012, 08:49
Wprawdzie nie miałem takiej sytuacji, ale z tego co pamiętam, to potencjalna rekrutacja wrześniowa jest uzależniona od określonej ilości limitu miejsc w stosunku do liczby zgłoszonych kandydatów na danym kierunku. Jakkolwiek obecnie, praktycznie każda uczelnia (szczególnie, że kierunków coraz więcej, a studentów mniej) przeprowadza dodatkowe rekrutacje we wrześniu, więc chyba musisz się zorientować w sprawie tego limitu, choć pewnie jesteś świadomy ile osób z Twojego rocznika planuje rozpocząć magisterkę i jak to było w zeszłych latach. Od siebie dodam, że (chyba) nie powinno być z tym większych problemów.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.05.2012, 11:26
Zależy od uczelnii. Na UEKu np jest tak że piszesz egzamin na drugiego stopnia końcem czerwca. Jak zdasz, to musisz się obronić do końca września, bo właśnie wtedy przyjmują papiery na studia drugiego stopnia. Chociaż kilku znajomych broniło się na początku października (ze względu na nieobecność promotora) i ich przyjęli.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.05.2012, 17:13
Mam pytanie: orientuje sie ktos moze jak jest z wrzesniową rekrutacja na sudia na uczelniach typu: UJ, UEk, na studia II stopnia niestacjonarne?
Bo wszedzie terminy na ich stronach sa do polowy lub konca lipca...
a co z tymi, ktorzy nie obronia licencjata w czerwcu, tylko dopiero we wrzesniu?
Wie ktos z doswiadczenia, ze nie ma problemow jeszcze we wrzesniu sie dostac na studia?

Odpowiedz cytując
wislak93
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2012, 17:55
Gdzie najlepiej iść na Informatykę w Krakowie? Samogłoski na AGH z racji wysokich progów odpadają.UJ,PK UEK czy może inny wydział na AGH ?
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2012, 09:07
Ma ktoś jakieś informacje na temat Zarządzania na AWF w Krakowie? Na ich stronie znalazłam tylko zasady rekrutacji, a interesowałyby mnie jeszcze specjalności, przedmioty, itd.
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.05.2012, 12:14
Podpinam się do posta wyżej i mam pytanie, jakie studia moglibyście mi doradzić jeżeli z przedmiotów dodatkowych zdaję chemię na poziomie rozszerzonym i geografie na poziomie podstawowym Ja już mam swoje typy ale chciałbym się dowiedzieć co Wy myślicie
Odpowiedz cytując
wojteks
Member

Stary 14.05.2012, 13:46
Damianek_ABG napisał(a):Wyświetl post
Podpinam się do posta wyżej i mam pytanie, jakie studia moglibyście mi doradzić jeżeli z przedmiotów dodatkowych zdaję chemię na poziomie rozszerzonym i geografie na poziomie podstawowym Ja już mam swoje typy ale chciałbym się dowiedzieć co Wy myślicie
Ja podobnie jak ty jestem tegorocznym maturzystom i zdaję tylko jedno rozszerzenie chemię. Planuję iść na agh na inżynierię materiałową, w ostateczności technologia chemiczna, ale to pierwsze raczej wybiorę.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.05.2012, 16:26
Gdzie można iść po podstawowej biologi i rozszerzonej chemii, ew. rozszerzonej biologii i chemii ?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.05.2012, 16:47
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie można iść po podstawowej biologi i rozszerzonej chemii, ew. rozszerzonej biologii i chemii ?
Wszyscy najpierw wybieracie maturę a potem do tego dobieracie studia?

Zależy jak zdasz biologię i chemię - jeśli lepiej możesz próbować na kierunek lekarski - typu medycyna, stomatologia, coś z protetyką, możesz próbować na farmację, czy przy mniejszej ilości punktów na fizjoterapię czy ratownictwo. Wybierz to co Cię najbardziej interesuje, jest kilka możliwości, ale to dziwne dobierać sobie studia pod przedmioty z matury.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 14.05.2012, 18:33
Nie spotkał sie ktoś przypadkiem z odpowiedziami do dzisiejszej matury z Historii( podstawa)

Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.05.2012, 20:20
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy najpierw wybieracie maturę a potem do tego dobieracie studia?

Zależy jak zdasz biologię i chemię - jeśli lepiej możesz próbować na kierunek lekarski - typu medycyna, stomatologia, coś z protetyką, możesz próbować na farmację, czy przy mniejszej ilości punktów na fizjoterapię czy ratownictwo. Wybierz to co Cię najbardziej interesuje, jest kilka możliwości, ale to dziwne dobierać sobie studia pod przedmioty z matury.
Wiesz, ja dopiero za rok piszę, także, `aż` rok mam na zastanowienie. Nie mam pojęcia co by móc wybrać, a że jestem na biol-chem, to te przedmioty najbardziej mi leżą. Ogólnie marzy mi się praca np w takiej Wiśle jako masażysta, czy innej słonecznej Hiszpanii...
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.05.2012, 20:33
wojteks napisał(a):Wyświetl post
Ja podobnie jak ty jestem tegorocznym maturzystom i zdaję tylko jedno rozszerzenie chemię. Planuję iść na agh na inżynierię materiałową, w ostateczności technologia chemiczna, ale to pierwsze raczej wybiorę.
Filologia polska raczej odpada

Lacrima napisał(a):
Ma ktoś jakieś informacje na temat Zarządzania na AWF w Krakowie? Na ich stronie znalazłam tylko zasady rekrutacji, a interesowałyby mnie jeszcze specjalności, przedmioty, itd.
Będę brutalny, ale... może to da Ci do myślenia i nie popełnisz takiego błędu, jak kilku moich kolegów. Do rzeczy - jak masz studiować zarządzanie, a nie jesteś synem/córką bogatego ojca i nie masz w spadku koncernu paliwowego, to lepiej iść do pracy niż zmarnować 3-5 lat na studiach zarządzania na AWF. Serio. Uzbierasz w jakiejkolwiek pracy jakiś kapitał, będzie można być może w przyszłości coś własnego rozkręcić.

A jeżeli już zarządzanie to na pewno nie AWF, już lepiej AGH czy UEk.. Ale ogólnie podam przykład znajomego - skończył Zarządzanie na UEk, dyplom z wyróżnieniem, kursy itd. Od 1,5 roku nie może znaleźć pracy w zawodzie, w końcu zatrudnił się chcąc, nie chcąc w magazynie.. Jakoś zyć trzeba przeciez..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2012, 21:06
fialo napisał(a):Wyświetl post
Będę brutalny, ale... może to da Ci do myślenia i nie popełnisz takiego błędu, jak kilku moich kolegów. Do rzeczy - jak masz studiować zarządzanie, a nie jesteś synem/córką bogatego ojca i nie masz w spadku koncernu paliwowego, to lepiej iść do pracy niż zmarnować 3-5 lat na studiach zarządzania na AWF. Serio. Uzbierasz w jakiejkolwiek pracy jakiś kapitał, będzie można być może w przyszłości coś własnego rozkręcić.

A jeżeli już zarządzanie to na pewno nie AWF, już lepiej AGH czy UEk.. Ale ogólnie podam przykład znajomego - skończył Zarządzanie na UEk, dyplom z wyróżnieniem, kursy itd. Od 1,5 roku nie może znaleźć pracy w zawodzie, w końcu zatrudnił się chcąc, nie chcąc w magazynie.. Jakoś zyć trzeba przeciez..
Zdaję sobie z tego sprawę, Zarządzanie na AWF to dla mnie opcja awaryjna. Niemniej jednak jestem ciekawa jak wygląda plan tych studiów.

Z drugiej strony... Skończenie jakiego kierunku zapewnia w dzisiejszych czasach pracę, jaki kierunek jest "przyszłościowy"? Raczej żaden, a jeśli już w jakimś stopniu, to pewnie napiszecie, że AiR czy Budownictwo. Trzeba mierzyć siły na zamiary, więc na tego typu inżynierskie kierunki na pewno się nie wybiorę.
Ostatnio edytowane przez Lacrima : 14.05.2012 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.05.2012, 11:39
johny96 napisał(a):Wyświetl post
P.ierdol studia, idź trenować. za rok, 2 będziesz mógł spokojnie zastąpić Pareikę
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.05.2012, 09:13
orientuje sie ktos moze jak jest z wrzesniową rekrutacja na sudia na uczelniach typu: UJ, UEk, na studia II stopnia niestacjonarne?
Bo wszedzie terminy na ich stronach sa do polowy lub konca lipca...
a co z tymi, ktorzy nie obronia licencjata w czerwcu, tylko dopiero we wrzesniu?
Wie ktos z doswiadczenia, ze nie ma problemow jeszcze we wrzesniu sie dostac na studia niestacjonarne?

Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 27.06.2012, 10:52
jest ktoś kto bierze stypendium naukowe na UJ? ew. może ktoś wie jakie są aktualne warunki aby je dostać?
Odpowiedz cytując
bercik860
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.06.2012, 02:07
Jak ktoś studiuje na AGH na wydziale zarządzania - informatyka i ekonometria to niech podbije na PW. Albo to samo na UEK. Albo cokolwiek o tym kierunku to byłbym wdzięczny
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.07.2012, 20:17
Gdzie najłatwiej zrobić sobie inżyniera ?Chodzi o studia niestacjonarne. Na UR np inżynieria środowiska jest łatwiejsza niż na agh?
I
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.09.2012, 16:13
Studiuje ktoś dziennikarstwo niestacjonarne na UJ ?
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.09.2012, 22:12
Pilnie poszukuje kogos oganietego z matmy na poziomie studia wyzsze typu agh, pk.

sprawa bardzo, pilna prosze o kontakt na priv
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.09.2012, 19:26
Na jakie studia warto złozyć papiery, tak żeby sie dostać teraz w drugiej rekrutacji? Zdawałem biologie (podst~60%, rozsz. ~50%) i chemie (podst ~60% rozsz ~45%). Chodzi mi głównie o legitymacje, a nie studia, bo studia w swoim kierunku juz skonczylem Widze że jest rekrutacja na biologie,. chemie i ochrone srodowiska na UJ i na biologie i jakies ogrodnictwa na UR. Gdzie bardziej prawdopodobne jest sie dostac?
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.09.2012, 09:09
UWAGA, ponawiam pytanie

Bardzo pilnie poszukuje kogos oganietego z matmy na poziomie studiów wyzszych typu agh, pk.

sprawa bardzo, pilna prosze o kontakt na priv
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.09.2012, 10:41
Szczerze Ci powiem, że będzie ciężko o korepetytora z majcy na właśnie takim poziomie. Sam szukałem takiego w czerwcu, ale w Krakowie jest o to naprawdę ciężko, a jak poszedłem na jedną lekcje u "absolwetna matematyki na UJ z pięcioma certyfikatami i paszportem Polsatu", to ogarniałem majcę lepiej niż on sam.

Ja nauczyłem się z etrapezu Karczyńskiego. Facet ma naprawdę fajne prezentacje, kompleksowo rozwija wszystkie potrzebne tematy. Dzięki niemu zaliczyłem majce. www.etrapez.pl Jedna lekcja to 4 dychy, ewentualnie szukasz po chomikach, torrentach itd.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.09.2012, 10:43
Dokładnie, ja też zastanawiałem się nad jakimś korepetytorem ale znalazłem etrapez, przesiedziałem nad nim dokładnie po kilka godzin i wszystko zaliczone Kurs jest świetny, lektor fantastycznie tłumaczy
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów