|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć? | |||
| Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! |
|
61 | 26,99% |
| Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. |
|
85 | 37,61% |
| Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. |
|
80 | 35,40% |
| Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
dzięki P.e.c.h
patrzyłem na tą stronę i właśnie nie było tam AGH ale myślałem że to tylko taka wersja dla zwykłych ludzi że uczelnie korzystają z czegoś innego, a widzisz kumpel z Rolniczej, mówił że u nich sprawdzali tym plagiatem i parę osób miało problemy![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie wiem o jakich problemach Ci mówili ale sprawdzanie odbywa się przed złożeniem pracy więc jedyne co to musieli popoprawiać niektóre fragmenty. Pogłoski też są a ja nie sprawdzałem że wszystko zależy od opiekuna bo jeżeli on zaakceptuje pracę nawet jeżeli przekroczyłeś ileś tam % to sie bronisz. Przykład to prace techniczne gdzie większość korzysta z tych samych książek w przeglądzie.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ktoś studiuje Gospodarke i Administracje publiczną na UEK-u ?
Ciężka jest tam w ogóle matematyka ? ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem(studiuje Stosunki Międzynarodowe na UEK-u) to matma na każdym kierunku gdzie jest obecna nie należy do prostych. Więc mniej więcej trzeba ją ogarniać żeby tam przeżyć ;]
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Matura i matura. Mało kto pamięta o licencjatach
![]() Mam pytanie w tej sprawie. Czy ktoś z Was broniłsię we wrześniu i udało mu się dostac na magisterkę w tym samym roku? Tzn nie robić sobie roku przerwy pomiędzy licecnjatem a mgr. Niestety wyjdzie teraz tak, że ja się nie wyrobię do końca maja z napisaniem pracy i chciałbym się jakoś zorientować czy w ogóle jest szansa dostania się na mgr potem. Czyli... czy jest jakaś wrześniowa rekrutacja itp. |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Wprawdzie nie miałem takiej sytuacji, ale z tego co pamiętam, to potencjalna rekrutacja wrześniowa jest uzależniona od określonej ilości limitu miejsc w stosunku do liczby zgłoszonych kandydatów na danym kierunku. Jakkolwiek obecnie, praktycznie każda uczelnia (szczególnie, że kierunków coraz więcej, a studentów mniej) przeprowadza dodatkowe rekrutacje we wrześniu, więc chyba musisz się zorientować w sprawie tego limitu, choć pewnie jesteś świadomy ile osób z Twojego rocznika planuje rozpocząć magisterkę i jak to było w zeszłych latach. Od siebie dodam, że (chyba) nie powinno być z tym większych problemów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Zależy od uczelnii. Na UEKu np jest tak że piszesz egzamin na drugiego stopnia końcem czerwca. Jak zdasz, to musisz się obronić do końca września, bo właśnie wtedy przyjmują papiery na studia drugiego stopnia. Chociaż kilku znajomych broniło się na początku października (ze względu na nieobecność promotora) i ich przyjęli.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie: orientuje sie ktos moze jak jest z wrzesniową rekrutacja na sudia na uczelniach typu: UJ, UEk, na studia II stopnia niestacjonarne?
Bo wszedzie terminy na ich stronach sa do polowy lub konca lipca... a co z tymi, ktorzy nie obronia licencjata w czerwcu, tylko dopiero we wrzesniu? Wie ktos z doswiadczenia, ze nie ma problemow jeszcze we wrzesniu sie dostac na studia? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gdzie najlepiej iść na Informatykę w Krakowie? Samogłoski na AGH z racji wysokich progów odpadają.UJ,PK UEK czy może inny wydział na AGH ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś jakieś informacje na temat Zarządzania na AWF w Krakowie? Na ich stronie znalazłam tylko zasady rekrutacji, a interesowałyby mnie jeszcze specjalności, przedmioty, itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Podpinam się do posta wyżej i mam pytanie, jakie studia moglibyście mi doradzić jeżeli z przedmiotów dodatkowych zdaję chemię na poziomie rozszerzonym i geografie na poziomie podstawowym
Ja już mam swoje typy ale chciałbym się dowiedzieć co Wy myślicie ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja podobnie jak ty jestem tegorocznym maturzystom i zdaję tylko jedno rozszerzenie chemię. Planuję iść na agh na inżynierię materiałową, w ostateczności technologia chemiczna, ale to pierwsze raczej wybiorę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Gdzie można iść po podstawowej biologi i rozszerzonej chemii, ew. rozszerzonej biologii i chemii ?
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Zależy jak zdasz biologię i chemię - jeśli lepiej możesz próbować na kierunek lekarski - typu medycyna, stomatologia, coś z protetyką, możesz próbować na farmację, czy przy mniejszej ilości punktów na fizjoterapię czy ratownictwo. Wybierz to co Cię najbardziej interesuje, jest kilka możliwości, ale to dziwne dobierać sobie studia pod przedmioty z matury. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie spotkał sie ktoś przypadkiem z odpowiedziami do dzisiejszej matury z Historii( podstawa)
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Lacrima napisał(a):
A jeżeli już zarządzanie to na pewno nie AWF, już lepiej AGH czy UEk.. Ale ogólnie podam przykład znajomego - skończył Zarządzanie na UEk, dyplom z wyróżnieniem, kursy itd. Od 1,5 roku nie może znaleźć pracy w zawodzie, w końcu zatrudnił się chcąc, nie chcąc w magazynie.. Jakoś zyć trzeba przeciez.. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Z drugiej strony... Skończenie jakiego kierunku zapewnia w dzisiejszych czasach pracę, jaki kierunek jest "przyszłościowy"? Raczej żaden, a jeśli już w jakimś stopniu, to pewnie napiszecie, że AiR czy Budownictwo. Trzeba mierzyć siły na zamiary, więc na tego typu inżynierskie kierunki na pewno się nie wybiorę. ![]()
Ostatnio edytowane przez Lacrima : 14.05.2012 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
orientuje sie ktos moze jak jest z wrzesniową rekrutacja na sudia na uczelniach typu: UJ, UEk, na studia II stopnia niestacjonarne?
Bo wszedzie terminy na ich stronach sa do polowy lub konca lipca... a co z tymi, ktorzy nie obronia licencjata w czerwcu, tylko dopiero we wrzesniu? Wie ktos z doswiadczenia, ze nie ma problemow jeszcze we wrzesniu sie dostac na studia niestacjonarne? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
jest ktoś kto bierze stypendium naukowe na UJ? ew. może ktoś wie jakie są aktualne warunki aby je dostać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jak ktoś studiuje na AGH na wydziale zarządzania - informatyka i ekonometria to niech podbije na PW. Albo to samo na UEK. Albo cokolwiek o tym kierunku to byłbym wdzięczny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Gdzie najłatwiej zrobić sobie inżyniera ?Chodzi o studia niestacjonarne. Na UR np inżynieria środowiska jest łatwiejsza niż na agh?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Studiuje ktoś dziennikarstwo niestacjonarne na UJ ?
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pilnie poszukuje kogos oganietego z matmy na poziomie studia wyzsze typu agh, pk.
sprawa bardzo, pilna prosze o kontakt na priv |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Na jakie studia warto złozyć papiery, tak żeby sie dostać teraz w drugiej rekrutacji? Zdawałem biologie (podst~60%, rozsz. ~50%) i chemie (podst ~60% rozsz ~45%). Chodzi mi głównie o legitymacje, a nie studia, bo studia w swoim kierunku juz skonczylem
Widze że jest rekrutacja na biologie,. chemie i ochrone srodowiska na UJ i na biologie i jakies ogrodnictwa na UR. Gdzie bardziej prawdopodobne jest sie dostac? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
UWAGA, ponawiam pytanie
Bardzo pilnie poszukuje kogos oganietego z matmy na poziomie studiów wyzszych typu agh, pk. sprawa bardzo, pilna prosze o kontakt na priv |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Szczerze Ci powiem, że będzie ciężko o korepetytora z majcy na właśnie takim poziomie. Sam szukałem takiego w czerwcu, ale w Krakowie jest o to naprawdę ciężko, a jak poszedłem na jedną lekcje u "absolwetna matematyki na UJ z pięcioma certyfikatami i paszportem Polsatu", to ogarniałem majcę lepiej niż on sam.
Ja nauczyłem się z etrapezu Karczyńskiego. Facet ma naprawdę fajne prezentacje, kompleksowo rozwija wszystkie potrzebne tematy. Dzięki niemu zaliczyłem majce. www.etrapez.pl Jedna lekcja to 4 dychy, ewentualnie szukasz po chomikach, torrentach itd. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, ja też zastanawiałem się nad jakimś korepetytorem ale znalazłem etrapez, przesiedziałem nad nim dokładnie po kilka godzin i wszystko zaliczone
Kurs jest świetny, lektor fantastycznie tłumaczy ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|