The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2012, 09:25
No to Garguly nie ma jesli rzeczywiście ma zarzuty.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.05.2012, 09:34
borys napisał(a):Wyświetl post
No to Garguly nie ma jesli rzeczywiście ma zarzuty.
Nie powiem żeby mnie to specjalnie martwiło jeszcze niech się okaże że Jaliens sprzedawał mecze w Holandii i to okienko transferowe można uznać za bardzo udane
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2012, 09:37
W końcu trafiła się dobra okazja, żeby pozbyć się Łukasza G...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.05.2012, 09:38
Oczywiscie, to chyba jedyny sposob pozbycia sie kontraktu.

Zostaje jeszce wlasnie Jaliens i Boguski dwa rozne przypadki ale obaj nie wnosza nic.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.05.2012, 09:42
Bóg jednak istnieje, najpierw był Łobodziński który swoimi kiwkami czarował samego siebie, kontrakt który posiadał sprawiał że Wisła mogła cierpieć podobnie co do Dawidowskiego, na szczęście pojawiły się dla niego zarzuty i rozwiązano kontrakt z winy zawodnika. Teraz taki sam manewr z Gargulcem kopie w mur i można zacząć mówić że to okienko jest udane.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.05.2012, 09:43
Łukaszku a co to sie stalo...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.05.2012, 09:47
Teraz piatki bedzie przybijal we Wroclawiu.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.05.2012, 10:10
Wszystko do siebie pasuje. Nijaki, przeźroczysty "charakter", brak ambicji sportowej i zarzuty korupcyjne. Won Łukaszku. Twoje lwie serce niech bije dla kogoś innego.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.05.2012, 10:19
Wreszcie. Już dawno ten złamas mentalny powinien odejść z Wisły. Pamiętam jak grzał lawę, a jak dostał szansę w pucharze nawet się nie spocił.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.05.2012, 10:40
Pierwsze wzmocnienie przed nowym sezonem. Brawo
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.05.2012, 10:42
Wyjaśnijcie mi jedno. Jak to w ogóle jest z rozwiązywaniem kontraktu z winy zawodnika na podstawie postawionych zarzutów korupcyjnych? Bo wciąż - przynajmniej w teorii - żyjemy w państwie prawa. I co się z tym wiąże - zarzuty można postawić każdemu, ale jednak do momentu uprawomocnienia się wyroku sądowego, funkcjonuje zasada domniemania niewinności...

I nie, absolutnie nie piszę tego w celu bronienia Łukasza. Bo tak jak wy, też go po prostu nie lubię - przede wszystkim z powodu pozorowania gry w piłkę i obściskiwania się z piłkarzami drużyn przeciwnych po większości spotkań, i to nawet tych sromotnie przerżniętych.

Ta kwestia nurtuje mnie niesamowicie z tego względu, że taki "Łobo" dostał kopa w tyłek zaraz po tym (no, prawie), jak tylko pojawiła się w jego kontekście podobna sprawa. Tyle że, w mojej opinii, wciąż jest to zależne od dobrej woli samego zawodnika. I nie wydaje mi się tym samym, żeby z powodu dopiero co postawionych zarzutów, klub mógł luźno rozwiązywać sobie obowiązujące umowy na zasadzie własnego "widzimisię". A to, że "Łobo" faktycznie poszedł na takie rozwiązanie, było albo zachowaniem fair wobec samej Wisły, albo podyktowane zostało strachem, gdyż pojawiło mu się przed oczami widmo płacenia później porządnego odszkodowania na rzecz spółki czy tam innej organizacji pożytku publicznego. Jest jeszcze jedna ewentualność - czyli uprawdopodobnienie, że doszło do czynu zabronionego w postaci korupcji i już tylko na tej podstawie kontrakt mógł zostać stosunkowo szybko rozwiązany.

Ale tak czy owak - wg mnie w większości przypadków kluby stosują zapewne rozwiązanie umowy za porozumieniem stron (acz w połączeniu z jakimiś konsekwencjami, gdy odpowiednie prokuratorskie zarzuty się potwierdzą). Klasyczna forma legalnego - jako tako - zastraszenia. Inna sprawa, że choćby w takiej Jagielloni na luzie grali piłkarze już po wyrokach i praktycznie nie wyciągano co do nich żadnych, poważniejszych konsekwencji. Ale to już zupełnie inny temat...
Ostatnio edytowane przez enzo : 14.05.2012 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 14.05.2012, 10:45
Z niecierpliwością czekam na pierwszy news transferowy na stronie głównej klubu Mam nadzieję, że dowody są niepodważalne i portfel Łukaszka zakończy przygodę swojego życia.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.05.2012, 10:53
enzo napisał(a):Wyświetl post
Wyjaśnijcie mi jedno. Jak to w ogóle jest z rozwiązywaniem kontraktu z winy zawodnika na podstawie postawionych zarzutów korupcyjnych? Bo wciąż - przynajmniej w teorii - żyjemy w państwie prawa. I co się z tym wiąże - zarzuty można postawić każdemu, ale jednak do momentu uprawomocnienia się wyroku sądowego, funkcjonuje zasada domniemania niewinności...

I nie, absolutnie nie piszę tego w celu bronienia Łukasza. Bo tak jak wy, też go po prostu nie lubię - przede wszystkim z powodu pozorowania gry w piłkę i obściskiwania się z piłkarzami drużyn przeciwnych po większości spotkań, i to nawet tych sromotnie przerżniętych.

Ta kwestia nurtuje mnie niesamowicie z tego względu, że taki "Łobo" dostał kopa w tyłek zaraz po tym (no, prawie), jak tylko pojawiła się w jego kontekście podobna sprawa. Tyle że, w mojej opinii, wciąż jest to zależne od dobrej woli samego zawodnika. I nie wydaje mi się tym samym, żeby z powodu dopiero co postawionych zarzutów, klub mógł luźno rozwiązywać sobie obowiązujące umowy na zasadzie własnego "widzimisię". A to, że "Łobo" faktycznie poszedł na takie rozwiązanie, było albo zachowaniem fair wobec samej Wisły, albo podyktowane zostało strachem, gdyż pojawiło mu się przed oczami widmo płacenia później porządnego odszkodowania na rzecz spółki czy tam innej organizacji pożytku publicznego. Jest jeszcze jedna ewentualność - czyli uprawdopodobnienie, że doszło do czynu zabronionego w postaci korupcji i już tylko na tej podstawie kontrakt mógł zostać stosunkowo szybko rozwiązany.

Ale tak czy owak - wg mnie w większości przypadków kluby stosują zapewne rozwiązanie umowy za porozumieniem stron (acz w połączeniu z jakimiś konsekwencjami, gdy odpowiednie prokuratorskie zarzuty się potwierdzą). Klasyczna forma legalnego - jako tako - zastraszenia. Inna sprawa, że choćby w takiej Jagielloni na luzie grali piłkarze już po wyrokach i praktycznie nie wyciągano co do nich żadnych, poważniejszych konsekwencji. Ale to już zupełnie inny temat...
Owszem, funkcjonuje zasada domniemania niewinności, natomiast w klubowym mikrokosmosie wygląda to tak, że delikwenta przesuwa się do rezerw/odsuwa się od treningów z pierwszą drużyną "do czasu wyjaśnienia sprawy." (Teoretycznie) można też zawodnikowi zamrozić pensję. Nie wiem jakim człowiekiem jest Guła, może będzie szczęśliwy oglądając Ekstraklasę w TV i pobierać wypłaty, może nie. Jeżeli nie, to rozwiąże kontrakt z klubem za porozumieniem stron.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.05.2012, 11:00
Każdy kto przychodzi do naszego klubu ( tak kiedyś czytałem ) podpisuje aneks do umowy w którym zarzeka się że nigdy nie brał udziału w ustawianiu meczów piłkarskich .

Kwestia domniemania niewinności.. takie rzeczy to tylko w filmach ( a i tak rzadko ) .
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.05.2012, 11:00
albo podyktowane zostało strachem, gdyż pojawiło mu się przed oczami widmo płacenia później porządnego odszkodowania na rzecz spółki czy tam innej organizacji pożytku publicznego.
To może byc metoda na takiego delikwenta. Jesli się uprze to do czasu uprawomocnienia się wyroku może pobierać pensję, ale później klub będzie mógł na drodze sądowej domagać się odszkodowania, za zszarganie wizerunku klubu, znacznie wyższego niż pobrana pensja.

choćby w takiej Jagielloni na luzie grali piłkarze już po wyrokach
Trener też jest po wyroku

EDIT: Karherop wyjaśnił moje wątpliwości, wprawiając mnie przy tym w doskonały nastrój.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 14.05.2012 o godz. 11:09.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.05.2012, 11:01
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jakim człowiekiem jest Guła, może będzie szczęśliwy oglądając Ekstraklasę w TV i pobierać wypłaty, może nie. Jeżeli nie, to rozwiąże kontrakt z klubem za porozumieniem stron.
W jego przypadku to chyba wcale nie jest takie oczywiste...

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kwestia domniemania niewinności.. takie rzeczy to tylko w filmach ( a i tak rzadko ) .
Toż właśnie dlatego konkretyzuję tu przykład, bo wiem, że dla wielu ta sprawa może być dyskusyjna

karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Trener też jest po wyroku
Jasne, ale rozmawiamy o ustawianiu meczów, a nie o nałogowym "kurzeniu" zastraszającej liczby petów.
Ostatnio edytowane przez enzo : 14.05.2012 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.05.2012, 11:30
Pytanie. Kto przeprowadza najbardziej trafione transfery dla Wisly?

Wrocławska Prokuratura.

Może by stamtąd kogoś na etat do nas zatrudnili
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.05.2012, 11:58
Oczywiście uważam, że ze względów sportowych nie zasługuje na grę w Wiśle i nie powinien tu być.
Z drugiej strony jeśli to prawda i go namierzyli to tak po ludzku mi go żal, był trybikiem w wielkiej machinie oszustwa, która była, jest (tak,tak) i będzie. Może to tak, że albo jest się tym trybikiem albo nie chce się być i machina zgniata delikwenta (ostracyzm kolegów, wylot z klubu i środowiska, kopanie w 3 lidze itp.). Tak źle i tak niedobrze.
Wiadomo, że jakby nie było przeszkadzania i różnych nacisków to we Wrocku byłoby nie 300 tylko 1000 albo i więcej osób ze środowiska - taka prawda.
Mam nadzieję, że w nowym sezonie nie będzie już ŁG w Wiśle, niech radzi (i poradzi) sobie gdzieś indziej.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.05.2012, 12:06
arti napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony jeśli to prawda i go namierzyli to tak po ludzku mi go żal, był trybikiem w wielkiej machinie oszustwa, która była, jest (tak,tak) i będzie. Może to tak, że albo jest się tym trybikiem albo nie chce się być i machina zgniata delikwenta (ostracyzm kolegów, wylot z klubu i środowiska, kopanie w 3 lidze itp.). Tak źle i tak niedobrze.
Jeśli był tylko trybikiem, to zaraz po ujawnieniu afery powinien zgłosić się samodzielnie, a nie czekać tyle czasu, z nadzieją że mu się upiecze.

Odpowiedz cytując
Qmkwat
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 14.05.2012, 12:07
Jest też coś takiego jak domniemanie winy przy zarzucie prokuratorskim, czyli jeśli prokuratura postawiła mu zarzuty to znaczy że coś jest na rzeczy i jakieś dowody przeciwko niemu mają.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2012, 12:10
Łukasz podzieli los Łobo,to chyba więcej niż pewne.Już Klubowi prawnicy wiedzą jak sprawe rozwiązac...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.05.2012, 12:23
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Jeśli był tylko trybikiem, to zaraz po ujawnieniu afery powinien zgłosić się samodzielnie, a nie czekać tyle czasu, z nadzieją że mu się upiecze.
Ale wtedy wyleciałby z Wisły rok/2/3 lata temu albo w ogóle nie podpisałby kontraktu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.05.2012, 12:24
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Łukasz podzieli los Łobo,to chyba więcej niż pewne.Już Klubowi prawnicy wiedzą jak sprawe rozwiązac...

mają już spore doświadczenie , w końcu na coś się przydał Łobodziński
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.05.2012, 12:25
Zaczyna się:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rawie_garguly/
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.05.2012, 12:33
http://www.weszlo.com/news/10474-Wid...iliona_rocznie

To jest różnica między piłkarzami Widzewa i innych klubów w Ekstraklasie (np. taki Zahorski jak pół roku temu odszedł z Górnika też się zrzekł), a naszymi gwiazdeczkami z Holandii. Tamci woleli zrzec się zarobionych pieniędzy (wiedzieli jaka jest sytuacja w Widzewie). W zamian dostali kartę zawodniczą do ręki i mogą poszukać bez problemu nowego klubu. U Nas Jaliens i Lamey nie mogą zrozumieć, że ich słaba gra spowodowała problemy finansowe i za wszelką cenę chcieli pogrążyć Wisłę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.05.2012, 12:36
Sprawa jest bardzo prosta. Zawodnicy ekstraklasy muszą (musieli?) podpisać lojalki, że nigdy nie ustawiali meczów. Do tego zapewne nasze kontrakty mają odpowiednie klauzule. Z odpowiednio wysokimi karami.

Jeżeli zawodnik czuje się niewinny, może się nie zgodzić na rozwiązanie kontraktu. Wojciech "Maradona" Łobodziński jakoś nie miał z tym problemów. Miejmy nadzieję, ba! Trzymajmy kciuki żeby ten mentalny inwalida postąpił tak samo.

Oglądanie jak kaleczy grę i odstawia nogę to jedno - nie czarujmy się, większe ofiary grały w naszym klubie. Słuchanie jego wywiadów i patrzenie jak przybija piątki po przegranych meczach to już za wiele - nie przypominam sobie, żeby jakikolwiek piłkarz Wisły budził we mnie taką odrazę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.05.2012 o godz. 12:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.05.2012, 12:53
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/10474-Wid...iliona_rocznie

To jest różnica między piłkarzami Widzewa i innych klubów w Ekstraklasie (np. taki Zahorski jak pół roku temu odszedł z Górnika też się zrzekł), a naszymi gwiazdeczkami z Holandii. Tamci woleli zrzec się zarobionych pieniędzy (wiedzieli jaka jest sytuacja w Widzewie). W zamian dostali kartę zawodniczą do ręki i mogą poszukać bez problemu nowego klubu. U Nas Jaliens i Lamey nie mogą zrozumieć, że ich słaba gra spowodowała problemy finansowe i za wszelką cenę chcieli pogrążyć Wisłę.
A dlaczego tylko Jaliens i Lamey, czemu nie spomnisz ze gra innych tez spowodowala problemy finansowe?. Kazdy jest winny.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.05.2012, 13:11
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze wzmocnienie przed nowym sezonem. Brawo

I like it

Ciekawe jakie wytłumaczenie znajdzie ... "byłem młody i dali mi do podpisania listę obecności na grillu"
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.05.2012, 13:46
Może Chrapek wróci z Kolejarza do Wisły

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.05.2012, 13:49
z jednej strony to jest niezła informacja, możemy pozbyć się Garguły, ale z drugiej strony to nie będziemy mieli środkowego ofensywnego gracza a kolejny sezon. Wiadomo, że z Meliksonem się raczej żegnamy.

Ale suma sumarum, mam nadzieję, że zwolnienie kasy z kontraktu Garguły pozwoli nam ściągnąć kogoś lepszego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów