|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
edit by FraMat: proszę o pisanie w odpowiednim temacie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 12.05.2012 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|||
oczywiście że były plany tylko przejezdności, wiele razy to tutaj tłumaczyłem. Rząd nie mógł sobie strzelić w stopę od początku tak stawiając sprawę. Ściemniał jak najbardziej. Poczytaj sobie wypowiedzi specjalistów, zaznajom się z technologia budowy dróg i mostów i już będziesz wiedział o co chodzi. Tylko po co, jak Ty już swoją durną teorię masz. Gdyby nie wtopa z chińczykami (na którą rząd nie miał wpływów - wszyscy wiemy że chińczyków wykończyli podwykonawcy i firmy już będące na Polskim rynku) to A2 byłaby gotowa.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 12.05.2012 o godz. 14:44.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://janpinski.nowyekran.pl/post/6...onad-milion-zl
Wybór między PO a PIS to wybór między socjalistami, a socjalistami. Jak komuś się nie podoba to może sobie wybrać socjalistów z SLD, RP i PSL. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wybór między PO a PiS to wybór między liberalną prawicą (PO) a narodow, patriotyczną lewicą (PiS).
Zawsze głosowałem na prawicę ale nie na kleptokrację |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Jeśli po Euro przerwą budowę odcinków, które są zaawansowane choćby w 40%, to będzie to totalnie bez sensu i nie bardzo sobie wyobrażam, by ktokolwiek wpadł na taki pomysł. No ale nic, zobaczymy. Odnośnie Euro. Mieli nam przecież zabrać . Trzy lata temu wszystkie media, a więc i 95% obywateli prześcigało się w stwierdzeniach, który kraj odbierze nam organizację tych mistrzostw. No cóż, ale brak myślenia i "czarnowidztwo" to typowo polska cecha.Drugi przykład myślenia obywateli. 90% ludzi myśli teraz, że oficjalną piosenką mistrzostw jest Koko Koko. Ludzie mówią, że wstyd i kompromitacja będzie, bo inne kraje miały normalne piosenki. Tymczasem mało kto wie, że taką piosenką jest "Endless Summer" http://www.youtube.com/watch?v=sS1O548a4rQ Trzeci przykład. 90% ludzi myśli, że budowa A2, najbardziej medialnej autostrady w Polsce, jest totalnie w dupie. Nikt za to nie wie, że odcinek od Niemiec do Łodzi jest gotowy, a pozostałe 4 z 5 odcinków na trasie Łódź - Warszawa są na poziomie zaawansowania przynajmniej 80%. Odcinek E jest nawet gotowy. Tylko odcinek C odstaje, ale prace na nim trwają non stop.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 12.05.2012 o godz. 16:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To tak, zapomnialem ze wybory w Polsce dalej sa falszowane.. i potrzeba mezow zaufania wybieranych w radiu Maryja i akceptowanych przez Komitet Polityczny Prawa i Sprawiedliwosci... hehe
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg mnie wybor miedzy Platforma a PiS-em to nie tylko wybor ideowy czy programowy. W mojej ocenie to wybor miedzy przewidywalnoscia dzialan choc dzialan okraszonych bledami czy wpadkami (PO) a totalna nieprzewidywalnoscia, slepa ideowoscia (PiS). Nie jest to przypadek ze w 2007 roku, w czasie przyspieszonych wyborow, frekwencja wyniosla 53.88 % a w czasie poprzednich 40.57% - roznica 13.31%. Po prostu ludzie mieli dosc tego co bylo w ciagu tych nieszczesnych dwoch lat. Teraz, jak wrocila normalnosc, to zapomnieli widocznie jak to bylo za PiS-u, a ze Polacy sie na bledach nie ucza to byc moze w 2015 wygra PiS. A to bedzie dramat.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dramatem jest to ,że przy obecnym zabetonowaniu sceny politycznej ,sposobie finansowania partii i ordynacji wyborczej nie ma żadnego wyboru i politycy nie są w żaden sposób rozliczani z tego co zrobili . 2005-2007 rzadzil PIS 2007 załózmy 2014 rzadzi PO i potem co znowu PIS ,a jak im sie podwinie noga to co w 2018 znów PO ,a Tusk z Kaczyńskim bedą już pod kroplówką lezec przyczepieni do koryta . W PZPRze juz chyba była wieksza rotacja kadr niż jest teraz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
Ale jeśli tak to sobie tłumaczysz, to wynika z tego tylko jedno : PO nie tylko ściemnia i kłamie na lewo i na prawo, ale także jest totalnie lewa, skoro nie potrafi zapewnić na euro nawet tej nieszczęsnej "przejezdności". Gratuluje Szpeniu partii ![]()
![]()
A co z pozostałymi autostradami? Na A4 też grasowali chiczycy? ![]() PS. Używanie argumentu "durna teoria" przez kogoś kto twierdzi że "Nigdy nie było tematu ukończenia całośći do mistrzostw. Zawsze była mowa o przejezdności." musi spowodować u każdego rozsądnego człowieka salwy śmiechu.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 12.05.2012 o godz. 17:24.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To teraz kolego RAF powiedz mi - wyborcy JKM - co takiego złego działo się w ciągu dwóch lat rządów PiS-u? Czego konkretnie ludzie mieli dosyć?
ps. Mieszkasz w NY? ps.2 BBudowniczy - Ty naprawdę jeszcze liczysz na to, że Szpen przyzna iż jego cudak popełnił jakąkolwiek wtopę? Toż to zwykły propagandzista opowiadający bajki.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.05.2012 o godz. 17:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
RAF: Ale tak na serio - cóż takiego strasznego działo się w ciągu rządów PiS-u? Chodzi mi o rzeczy, które dotyczą przeciętnego Kowalskiego, a nie to, że zamknęli jakiegoś polityka albo że "wszyscy się z nas śmieją i każdy o tym przecież wie!!!111". Nie uważam rządów PiS-u za idealne czy choćby bliskie oceny dobrej, sam mam tej partii dużo do zarzucenia i nie jestem jej wyborcą (powiedzmy, że mógłbym potencjalnie być, ale musieliby coś ze sobą zrobić i zmienić dość mocno kierunek, w jakim obecnie podążają) ale nie przypominam sobie żadnych kataklizmów, które seryjnie spadałyby w tamtym czasie na biedne społeczeństwo. Realnych, nie medialnych.
EDIT: serek mnie ubiegł ![]()
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 12.05.2012 o godz. 17:12.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Mógłbym tak jeszcze wymieniać i wymieniać, ale po co Skoro to jest dla Ciebie normalnością to idealnie czułbyś się w PRL-u ![]()
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 12.05.2012 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pewnie wyjechał w 89 i teraz jak "wróciła normalność" i On zapragnął wracać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ups, to nie za PiS? Nieważne! Jak wygra PiS będzie dramat!
![]()
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 12.05.2012 o godz. 17:35.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
||
i vice vers, nie przeczytałem nic złego na Pis w tym temacie. Ciągłe wybielanie i zrzucanie winy na innych. To nie wina PiS że przegrali wybory w 2007 roku, to nie ich wina że wpadli w sidła Leppera i Giertycha, nie ich wina jest postawa Lipca itd itd. Wszystko co złe w PiS to wina PO. |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Wg mnie jak ktoś wybiera między dwoma partiami , w dodatku tymi jest idiotą , pozdro . ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do reszty - nic złego na temat PiS w tym wątku nie przeczytałeś bo temat ten istnieje bodajże od roku 2008. Trudno by oceniać PiS za rządy PO... Siłą rzeczy rozmawia się głównie o PO bo nie dość, że rządzą obecnie to jeszcze ilość "wtop" jakimi nas raczą "specjaliści" słoneczka przekracza wszystkie rządzące od 89 roku koalicje. Ty nawet w oczywistej sprawie (vide sprawa Lipca czy budowa dróg) nie potrafisz przyznać o sukcesie czy porażce danego ugrupowania. Jesteś po prostu PO-wskim Urbanem tego forum. Sam głosuję na ugrupowania związane z JKM - nigdy jednak nie wypowiem się o ogóle ludzi głosujących na PO czy PiS w taki sposób jak TY. Znam wiele osób, którym zapewne do pięt nie dorastasz a wybierają między tymi właśnie partiami...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.05.2012 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jeśli innych nazywasz idiotami tylko dlatego bo się kierują opcjami politycznimi to Ci współczuje ....
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Płaczesz jak to za PiS było strasznie, ale nikt do POwców nie strzelał, nikt ich od bydła nie wyzywał itd. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
A tak wogóle to ty tak na trzeźwo tu piszesz? ![]() ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Rozkład społeczeństwa nastąpił już dawno temu. Nie ma czegoś takiego jak społeczeństwo w kontekście Polski. Jest naród ale nie ma tu społeczeństwa, podobnie jak nie ma przemysłu, technologii, infrakstruktury, poważnych szkół, ośrodków badawczych i służby zdrowia. Tu ogólnie nic nie ma, a ludzie trzyma chyba tylko przyciąganie ziemskie. Albo jakaś forma masochozmu? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Od 2005 roku polityka w sposób radykalny podzieliła społeczeństwo . Przedtem byliśmy narodem podzielonym ,ale nie do takiego stopnia ,wcześniej obowiazywal raczej podział jeszcze ten z PRL ,że społeczeństwo negowało polityków ,którzy byli uważani za wrogów i złodziei ,a teraz jest podział wewnatrz społeczeństwa i każda jego część utożsamia się ( o ile oczywiście ta cala polityke traktuje poważnie) pod konkretnym szyldem partyjnym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Ostrzeżenie dostałem za swoją wypowiedź , więc nie ma sensu jej zmieniać . Mam pytanie pod jakim względem im nie dorastam ?![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napisałem, że "zapewne" im do pięt nie dorastasz. Niepewność wynika z tego, że Cię nie znam i mogę ocenić Cię jedynie po tej jednej głupiej wypowiedzi na forum. Resztę dopisz sobie sam...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Niepojęta to jest Twoja naiwność . A kto w 70 rocznice mordu na Polakach zamiast być w polskiej państwowej delegacji wolał ustawkę z Putinem, premierem państwa które Polaków mordowało. Jak określić takie zachowanie? Zdrada to wielce parlamentarne określenie. Nieużywanie go to oszukiwanie. Gdyby jeszcze wizyta Prezydenta była należycie przygotowana, ale nie, Kaczyński do Katynia leciał na "prywatna wycieczkę". Jeżeli myślisz że chcę mieć coś wspólnego z osobami które tak wizytę Prezydenta określały to chyba zwariowałeś. I to nie Kaczyński spowodował że kiedy myślę o takich otumanionych mędrkach rzygać mi się chce.Czy to Kaczyński sikał na płonące znicze? Czy to Kaczyński ustawiał krzyże z puszek po piwie? Nie, to wszystko robiły yntelygenty. Młode wykształcone. Nikt nic nie musiał robić żebym postawił się w opozycji do tego odrażającego motłochu. Każdy normalny człowiek nie chce mieć z tym bydłem nic wspólnego. Wiec nie bredź że Kaczynski kogokolwiek dzieli. To normalni Polacy sami z siebie oddzielają się od rynsztoka. Dlatego nie ma się co dziwić ze kościół ludzi do rynsztoka nie prowadzi. Tylko przed nim ostrzega. Przykład takiego błyskotliwca masz poniżej. Dziwisz się że myślący ludzie omijają takich szeroko?Ja tu widzę ludzi którym mógłbyś buty czyścić, choć nie ma pewności, że powierzyli by tak odpowiedzialne zadanie komuś tak młodemu i wykształconemu jak Ty. Jeszcze by ci obiektywne przyczyny przeszkodziły i trzeba by było nowe buty kupować hihihi
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.05.2012 o godz. 22:51.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|