The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2012, 15:26
Szpen napisał(a):Wyświetl post
tzw. kapciowy JP II. To skandal że został metropolitą krakowskim.

Sorry za EOT.
kapciowym to był agent SB pracujący u Wałęsy i trzymajmy sie tego . O ile Dziwisz nie jest najwybitniejszym metroplitą krakowskim to nie nam decydować kto nim będzie a juz napewno na forum .
Temat o Smoleńsku i jego sie trzymajmy

Cytat:

Bo spadł w ....u w dół.
No to wniosłeś sporo do tematu.....
Zaczynamy widze wracać do starych "dobrych " czasów kiedy nikt nie pisał nic merytorycznego za to ciągle mieliśmy teksty na poziomie zerówki
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 08.05.2012 o godz. 20:04.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.05.2012, 15:27
RAF napisał(a):Wyświetl post
1. Wiesz ile razy Kaczynski byl w Katyniu od momentu zaprzysiezenia. Jak prezydent mial te okazje pieciokrotnie. Ile razy byl?

2. Kwestia dokumentacji to kolejna propaganda. Istnieje dokument ze stycznia 2010, ktory podaje ze prezydent wybiera sie do Katynia. Nie ma ani daty, ani zaproszenia do wspolnego wyjazdu.

3. Myslisz ze Kaczynski chcialby pojechac z Tuskiem? Bardzo w to watpie.
1.Zwróć prosze uwagę że Katyń leży na terenie FR która mówiąc najbardziej oględnie była byłemu prezydentowi wyjątkowo nieprzychylna (co mogliśmy chociażby zaobserwować obserwując problemy jakie stwarzała amabasada rosyjska przed wizytą w 2010). Dlatego moim zdaniem jest poniekąd zrozmiałe że ilość wizyt tam z konieczności musiała być nieco ograniczana. Akurat wizyta z 2010 przypadała w okrągłą rocznicę w związku z tym śp prezydentowi zależało tak bardzo aby byc tam własnie wtedy.
2. Mam wrażenie że to raczej Ty ulegasz propagandzie. Jest bowiem dokladnie odwrotnie niż piszesz. Śp prezydentowi bardzo zależało na tym aby wizyta była wspólna (prezydent i premier) na co premier miał nawet wyrazić zgodę. Pojawiła sie jednak opcja spotkania się w Smoleńsku z Putinem i naszemu premierowi spodobała sie ona tak bardzo że postanowił poświęcić w związku z tym możliwość wspólnego wyjazdu z prezydentem. To że dał sie w ten sposób rozegrać Rosjanom jak dziecko to już zupełnie inna sprawa.
3. Chciał i są nawet dokumenty to potwierdzające.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.05.2012, 15:38
tzw. kapciowy JP II. To skandal że został metropolitą krakowskim.

Sorry za EOT.
A czy Ty przypadkiem nie deklarowałeś że nie będziesz się w tym temacie udzielał
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.05.2012, 15:47
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A czy Ty przypadkiem nie deklarowałeś że nie będziesz się w tym temacie udzielał
jawohl herr kapitan!

moja wypowiedź nie jest związana z katastrofą Smoleńską, zwykły EOT. Już zmykam.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.05.2012, 16:00
jawohl herr kapitan!

moja wypowiedź nie jest związana z katastrofą Smoleńską, zwykły EOT. Już zmykam.
I to się chwali.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.05.2012, 19:21
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
[...]

Cytat:
Cytat:
yarow napisał(a): Dlaczego rozbił się samolot?

Bo spadł w ....u w dół.

Cytat:
[...] No to wniosłeś sporo do tematu.....
Zaczynamy widze wracać do starych "dobrych " czasów kiedy nikt nie pisał nic merytorycznego za to ciągle mieliśmy teksty na poziomie zerówki

... żeby nie było, że to faktycznie ja udzieliłem tej odpowiedzi pełnej głębokich przemyśleń choć tak to wygląda ...
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.05.2012 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 08.05.2012, 20:05
^^ żeby ktoś tak faktycznie nie pomyślał to wyedytowałem
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 08.05.2012, 20:33
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Bo spadł w ....u w dół.
Genialne k....a. Jakby Twoja Szanowna Mama nim leciała też byś tak .......ił

Rozumiem wszystko można kogoś nie cierpieć, gorzej nawet czasami... ale do cholery jeżeli uważasz się za Polaka, jak można w ten sposób podsumowywać katastrofę w której zginęło 96 Twoich rodaków Jak można do tak .......ić podczas kiedy widać na każdym kroku jak rosyjskie władze traktują Ich zwłoki, wrak samolotu, w jaki sposób zakłamują wyjaśnienie tej sprawy Czy Wy naprawdę Jesteście do tego stopnia "pożytecznymi idiotami", że nic do Was nie trafia Czy też po prostu to czysty oportunizm i z czystej radości, że jeden Kaczor nie żyje g...o Was obchodzi 95 pozostałych ofiar Poza wszystkim "lubie, nie lubie" pal sześć... przecież to Był Prezydent Polski, jak można mieć w dupie to, że Putin rączka w rączkę z polskim ministrem spraw zagranicznych (nota bene) Sikorskim rozgrywał Prezydenta, próbując (wraz z ówczesnym ambasadorem FR Gryninem) "wysyłać" Go na "święto zwycięstwa" do Moskwy 8 maja
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 08.05.2012 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 08.05.2012, 22:28
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem wszystko można kogoś nie cierpieć, gorzej nawet czasami... ale do cholery jeżeli uważasz się za Polaka, jak można w ten sposób podsumowywać katastrofę w której zginęło 96 Twoich rodaków Jak można do tak .......ić podczas kiedy widać na każdym kroku jak rosyjskie władze traktują Ich zwłoki, wrak samolotu, w jaki sposób zakłamują wyjaśnienie tej sprawy Czy Wy naprawdę Jesteście do tego stopnia "pożytecznymi idiotami", że nic do Was nie trafia Czy też po prostu to czysty oportunizm i z czystej radości, że jeden Kaczor nie żyje g...o Was obchodzi 95 pozostałych ofiar Poza wszystkim "lubie, nie lubie" pal sześć... przecież to Był Prezydent Polski, jak można mieć w dupie to, że Putin rączka w rączkę z polskim ministrem spraw zagranicznych (nota bene) Sikorskim rozgrywał Prezydenta, próbując (wraz z ówczesnym ambasadorem FR Gryninem) "wysyłać" Go na "święto zwycięstwa" do Moskwy 8 maja
Bardzo dobre słowa i tekst. Z tym,że on nie był moim prezydentem i tyle, ale szanuję każde poglądy.
Szanuję te osoby, które zginęły w katastrofie. Tragedia na prawdę wielka ale proszę zostaw już tych ruskich w spokoju (nie lubię ich, żeby nie było.)
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 08.05.2012, 23:11
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobre słowa i tekst. Z tym,że on nie był moim prezydentem i tyle, ale szanuję każde poglądy.
Szanuję te osoby, które zginęły w katastrofie. Tragedia na prawdę wielka ale proszę zostaw już tych ruskich w spokoju (nie lubię ich, żeby nie było.)
Widzę, że jednak mnie nie rozumiesz. Ja do Rosjan nic nie mam, jak widać po ostatnich protestach tam też są rozsądni Ludzie. Nie tylko nawet rozsądni ale wręcz do szaleństwa odważni w głoszeniu prawdy, co pokazały lata komuny gdzie Osoby pokroju Natalii Gorbaniewskiej, Władimira Bukowskiego, czy z drugiej strony (bo nie mogę pojąć Jego późniejszego uwielbienia dla Putina) Aleksandra Sołżenicyna ryzykowali znacznie większe szykany, aniżeli "gwarantowane" tutaj przez sowieckich kacyków. Szanuje tych Ludzi. Nie szanuje władz sowieckich, czy rosyjskich, które zazwyczaj dążą do uzależnienia i podporządkowania sobie krajów sąsiedzkich. Władz, które są zdolne posunąć się do najgorszych zbrodni aby "chronić swoje intersy" vide zabójstwo Politkowskiej, Litwinienki, zamachy bombowe przed II wojną czeczeńską, w których najprawdopodobniej maczały łapska służby FSB.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 08.05.2012 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.05.2012, 08:11
O czym Ty Jędrek do niego piszesz? Przecież On nie ma pojęcia co Ty za ludzi wymieniasz... Kaczyński nie był jego prezydentem, dlatego zostaw już tych ruskich w spokoju
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Stary 09.05.2012, 11:23
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty Jędrek do niego piszesz? Przecież On nie ma pojęcia co Ty za ludzi wymieniasz... Kaczyński nie był jego prezydentem, dlatego zostaw już tych ruskich w spokoju
Głupota z mojej strony. Ironia z Twojej strony elegancka
Troszkę popiliśmy wczoraj i taki mój idiotyczny post się pojawił.

P.S. Nie głosowałem na Kaczyńskiego ani tego pajaca Tuska.

Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.05.2012, 12:00
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Głupota z mojej strony. Ironia z Twojej strony elegancka
Troszkę popiliśmy wczoraj i taki mój idiotyczny post się pojawił.

P.S. Nie głosowałem na Kaczyńskiego ani tego pajaca Tuska.

Pozdrawiam
A co to kogo obchodzi na kogo głosowałeś? Wpadasz, przyznajesz się że śledzisz temat, po czym piszesz jednego z głupszych postów, bezpodstawnie nazywasz prezydenta karłem, a fakty potwierdzone przez ABW to dla Ciebie teoria spiskowa. Myślisz troszkę ? Tłumaczenie się wódą jest marne, bo jak wiadomo wóda to eliksir prawdy. Często niewygodnej.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Stary 09.05.2012, 15:58
Przepraszam jeśli Was uraziłem moimi postami.
Koniec mojej "kariery" w tym temacie.

Dziękuję.

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.05.2012, 17:03
O popatrzcie. Jeden, który zwalcowany przyznaje się do tego, że plecie bzdury, przeprosił i sobie poszedł. Nie brnie i nie pogrąża się jeszcze bardziej, jak co niektórzy. Za taką postawę należy się szacunek
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.05.2012, 17:19
Zabawa start.

Nie leciała. Jakby leciała to bym się zastanawiał.

jeżeli uważasz się za Polaka, jak można w ten sposób podsumowywać katastrofę w której zginęło 96 Twoich rodaków
Codziennie giną ludzie. Człowiek jest człowiekiem, nie ważne stanowisko i stan konta. Bardziej bolą wypadki drogowe.

Czy też po prostu to czysty oportunizm i z czystej radości, że jeden Kaczor nie żyje g...o Was obchodzi 95 pozostałych ofiar
Kaczor nie Kaczor. Bardziej obchodzą mnie ludzie którzy giną na co dzień.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 09.05.2012, 17:39
Zabawa start.

Codziennie giną ludzie. Człowiek jest człowiekiem, nie ważne stanowisko i stan konta. Bardziej bolą wypadki drogowe.

Dla mnie to tylko dowód, że myślenie w twoim przypadku to abstrakcja.
Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.05.2012, 19:10
Ja wiem, że dla niektórych "AntyKaczorów" to może być strata czasu, ale mam prośbę.Poświęccie te 10 min.

http://www.youtube.com/watch?v=It3yY...feature=relmfu

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.05.2012, 07:32
Zabawa start.

Typowy Polak- jak to nie jemu dzieje się krzywda to ma to w dupie. Światlość umysłu nie potrafi dostrzec że jeśli dzieje się taka tragedia najwyższemyu dostojnikowi w kraju-potencjalnie najlepiej zabezpieczonemu to znaczy że zwyły szary czlowiek jest traktowany w tym kraju jak szmata dostarczająca tylko kasy do skarbca państwowego
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.05.2012, 09:39
Takie palikocię bezideowe, nielogiczne, zmanipulowane. Bardziej go bolą wypadki drogowe i już. To ze w smoleńsku zginęli ludzie którzy lecieli tam w imieniu wszystkich Polaków nie ma znaczenia. A nawet powoduje ze ich śmierć jest mniej istotna niż ofiar wypadków. Więc nie jest to żaden typowy Polak. Typowy Polak rozumie co to zobowiązanie w stosunku do narodu i państwa. Potrafi docenić kiedy ktoś to zobowiązanie wypełnia. Palikocię nie czuje zobowiązania, wyśmiewa je, postponuje dzięki temu sam z sobą nie czuje sie jak szmata. Tylko wmawia sobie że jest nowoczesny. Boki zrywać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.05.2012, 09:47
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Typowy Polak- jak to nie jemu dzieje się krzywda to ma to w dupie. Światlość umysłu nie potrafi dostrzec że jeśli dzieje się taka tragedia najwyższemyu dostojnikowi w kraju-potencjalnie najlepiej zabezpieczonemu to znaczy że zwyły szary czlowiek jest traktowany w tym kraju jak szmata dostarczająca tylko kasy do skarbca państwowego
A idź Pan w .... z takimi dostojnikami... Przecietny zjadacz chleba , nie chodzi na wybory ( ponad 50% spoleczenstwa) bo wie ze to banda złodziei ,którzy ubrani w górnolotne tytuły : prezydentów,premierów,sekretarzy itd. itp siedzą tam ,żeby sie dorobić i żeby sie dorobiły ich rodziny . Za czasów rządów tych czy tamtych dostojników ludzie nie mają co do garnka włożyć i są traktowani rzeczywiście jak te szmaty . Po drugie dlaczego ja mam mieć szacunek go Konstytucyjnych Organów Państwa ,jak te Organy nie mają szacunku dla siebie ,Prezydent plujący na Premiera i vice versa , wieczne obrażanie sie na siebie ,0 jakiegos kompromisu dialogu ,szacunku dla siebie ,a przecietny widz który to ogląda z dołu ma sie posrać od patosu jaki sie nalezy Wielce Szanownemu Prezydentowi Jaśnie Rzeczpospolitej . I po trzecie jak nie rozumiesz ,że zwykli ludzie mają to generalnie w dupie , i chcesz krzewić postawę uwielbienia przedstawicieli narodu i domagasz się szacunku choćby do L.Kaczyńskiego który zginął ,to zacznij od tych co teraz wypisują na tablicach :"Komorowski zdrajca który ma krew na rekach" .No ale tu pewnie patriotyzm sie konczy i można napierdalać na Prezydenta ile sie da
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 10.05.2012, 09:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Takie palikocię bezideowe, nielogiczne, zmanipulowane. Bardziej go bolą wypadki drogowe i już. To ze w smoleńsku zginęli ludzie którzy lecieli tam w imieniu wszystkich Polaków nie ma znaczenia. A nawet powoduje ze ich śmierć jest mniej istotna niż ofiar wypadków. Więc nie jest to żaden typowy Polak. Typowy Polak rozumie co to zobowiązanie w stosunku do narodu i państwa. Potrafi docenić kiedy ktoś to zobowiązanie wypełnia. Palikocię nie czuje zobowiązania, wyśmiewa je, postponuje dzięki temu sam z sobą nie czuje sie jak szmata. Tylko wmawia sobie że jest nowoczesny. Boki zrywać.
Twoje mohery wykazuja gigantyczne zobowiazanie do narodu i państwa , nazywajac demokratyczne wybrane władze zdrajcami , pachołkami Moskwy i agentami .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.05.2012, 10:04
Tylko zdrajca agent albo pachołek oddaje śledztwo w sprawie śmierci własnego Prezydenta obcemu państwu. Dlatego nazywanie takich po imieniu to właśnie wypełnianie zobowiązania wobec narodu i państwa. A udawanie ze wszystko jest cacy to najzwyklejsza zdrada.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 10.05.2012, 10:14
Tylko zdrajca agent albo pachołek oddaje śledztwo w sprawie śmierci własnego Prezydenta obcemu państwu. Dlatego nazywanie takich po imieniu to właśnie wypełnianie zobowiązania wobec narodu i państwa. A udawanie ze wszystko jest cacy to najzwyklejsza zdrada.
Nie wiem czy to już schizofrenia czy obłuda . Najpierw domaganie sie od wszystkich szacunku bo zginął nie zwykły człowiek ale PREZYDENT ! A po chwili Prezydent (tylko z racji tego ,że jest z innej partii) jest smieciem i agentem ,i to sie nie kłóci z obowiązkiem szanowania Państwowych Organów Publicznych ,bo masz na to świetne wytłumaczenie.. Proponuję już dalej nie kontynuować tematu ogólnopolskiego wpajania wszystkim szacunku do instytucji państwowych ,bo dla Ciebei jak prezydentem jest X to trzeba mu okazywać szacunek z racji tego ,że pełni najwyzsza funkcje w państwie ,takie sa zasady demokracji i patriotyzmu ,natomiast jak Prezydentem jest Y to te zasady przestają obowiązywać .
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.05.2012, 10:23
Wszystkie dyskusje które się toczą w tym wątku, oraz temacie polityczny, wyrażnie pokazuje kto i jakie ma podejście do życia. Codzienne życie Drozdza, Arapaho czy Wislaka napiętnowane jest polityką. Od rana do wieczora. Wszystko co ich otacza, ich wybory i decyzję są z góry nakreślone przez poglądy polityczne. Nazwać to można zboczeniem, postawą manikalaną czy wręcz prześladowaniem. Sęk w tym, że takich jak oni jest może 30% społeczeństwa. I to ze sporą górką, bo połowa elektoratu PiS wcale taka nie jest, twardych komuchów również tylu nie ma, nie wpominając o PO, PSLu i innych kwiatkach. Reszta ma na to, że się tak brzydko wyraże - wyjebane. To co kupują, co zakładają, co oglądają i czego słuchają to ich samodzielny, spontaniczny wybór. Ich nie obchodzi czy serial z Szycem leci na TVN czy Tele5. Ich interesuje, że jest fajny i można się przy nim zrelaksować. Do głowy im nie przychodzi, że leci w TEJ telewizji. Większość społeczeństwa ma gdzieś politykę i ciągłe kłotnie. Ich interesuje codzienne życie, praca, dom i rodzina. To co mają w garnku i to co mogą mieć. Nic więcej. Z kolei grupę, którą wymienieni przeze mnie tutaj osobnicy stanowią, ich ciągłe wybory kreują poglądy polityczne. Mniejsza z tym że nie czytają, nie oglądają, nie chodzą w pewne miejsca itd. ważniejsze jest jednak to, że przy tej swojej postawie dyskredytują większość. Twierdzą że większośc jest bezideowa, zmanipulowana i oszukana. I powstaje pytanie: która grupa przegina?
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.05.2012, 11:06

Czyżby rodziny ofiar które zginęły w innej tragedii niż katastrofa smoleńska przeżywały żałobę inaczej, maja inne podniebienia,ze nie dostają takiej opieki i zadośćuczynień?Moze naród się wypina na rządy,bo kolejne rządy nie dają pracy i podstaw do godnego życia.

Pelikanie Drozd zabierz swoich zołnierzyków z tego tematu i lecieć z szabelka na ruskich. Po powrocie odznaczycie Jaruzelskiego,tak jak chciał wasz najjaśniejszy L.K.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 10.05.2012, 11:18
Wszystkie dyskusje które się toczą w tym wątku, oraz temacie polityczny, wyrażnie pokazuje kto i jakie ma podejście do życia. Codzienne życie Drozdza, Arapaho czy Wislaka napiętnowane jest polityką. Od rana do wieczora. Wszystko co ich otacza, ich wybory i decyzję są z góry nakreślone przez poglądy polityczne. Nazwać to można zboczeniem, postawą manikalaną czy wręcz prześladowaniem. Sęk w tym, że takich jak oni jest może 30% społeczeństwa. I to ze sporą górką, bo połowa elektoratu PiS wcale taka nie jest, twardych komuchów również tylu nie ma, nie wpominając o PO, PSLu i innych kwiatkach. Reszta ma na to, że się tak brzydko wyraże - wyjebane. To co kupują, co zakładają, co oglądają i czego słuchają to ich samodzielny, spontaniczny wybór. Ich nie obchodzi czy serial z Szycem leci na TVN czy Tele5. Ich interesuje, że jest fajny i można się przy nim zrelaksować. Do głowy im nie przychodzi, że leci w TEJ telewizji. Większość społeczeństwa ma gdzieś politykę i ciągłe kłotnie. Ich interesuje codzienne życie, praca, dom i rodzina. To co mają w garnku i to co mogą mieć. Nic więcej. Z kolei grupę, którą wymienieni przeze mnie tutaj osobnicy stanowią, ich ciągłe wybory kreują poglądy polityczne. Mniejsza z tym że nie czytają, nie oglądają, nie chodzą w pewne miejsca itd. ważniejsze jest jednak to, że przy tej swojej postawie dyskredytują większość. Twierdzą że większośc jest bezideowa, zmanipulowana i oszukana. I powstaje pytanie: która grupa przegina?
No miałeś się tu już nie wypowiadać. Obiecanki cacanki. Z okazji zaklasyfikowaniu mnie go grupy zboczeńców i maniaków ogarniętych manią prześladowczą przez człowieka który z pianą na ustach broni tutaj jedynie słusznych POzycji mogę sie tylko pośmiać.Ot taka depresja leminga . Natomiast to jest ciekawe:
" Reszta ma na to, że się tak brzydko wyraże - wyjebane. To co kupują, co zakładają, co oglądają i czego słuchają to ich samodzielny, spontaniczny wybór. Ich nie obchodzi czy serial z Szycem leci na TVN czy Tele5. Ich interesuje, że jest fajny i można się przy nim zrelaksować. Do głowy im nie przychodzi, że leci w TEJ telewizji. Większość społeczeństwa ma gdzieś politykę i ciągłe kłotnie. Ich interesuje codzienne życie, praca, dom i rodzina. To co mają w garnku i to co mogą mieć"
Czyli innymi słowy:
" większośc jest bezideowa, zmanipulowana i oszukana"
Sam bym lepiej tego nie ujął
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.05.2012, 11:33
... Reszta ma na to, że się tak brzydko wyraże - wyjebane. To co kupują, co zakładają, co oglądają i czego słuchają to ich samodzielny, spontaniczny wybór. Ich nie obchodzi czy serial z Szycem leci na TVN czy Tele5. Ich interesuje, że jest fajny i można się przy nim zrelaksować. Do głowy im nie przychodzi, że leci w TEJ telewizji......?

To,to,to- własnie o to chodzi -jako zwykły szary ludek- twoje prawa i możliwości to zadupacać na grilla ,ogladnąć Szyca z Karolakiem w serialu klasy E czy X factor albo inny badziew dla normalnych inaczej i oczywiście wpłacać REGULARNIE i TERMINOWO do kasy państwowej haracz zusowski i inne vaty. Nie podskawać że drogi dziurawe,że wszędzie opóźnienia (budowa autostrad, pociągi), że trzeba dłużej pracować,że rząd i urzędnicy rozdaje premię za nic po 2 tygodniach od objęcia urzedów a na leczenie ludzi kasy brak , że tylko "swoi" mogą mieć stacje TV na cyfrówce, że likwidują sukcesywnie polski przemysł ciężki, że ceny osiągaja horrendalne poziomy a wynagrodzenia stoją, że uczciwe firmy bankrutują bo molochy z układami na górze im nie płaca,że w mediach jest tylko jedna opcja i nie ma pluralizmu. Tak masz rację - zdecydowana więszkosc ludzi ma to w dupie. Jednocześnie często narzeka że mu źle , ale uważa że tylko oszołomy o tym krzyczą (to ciekawe, nie ) . Taki ciekawy przypadek- znajomy zwolennik PO ma pizzerie do której mu wpadaja malolaty z kosami co jakis czas , biora pizze i nie płacąc i siedzać w niej do północy robiąc syf - jest w....iony bo policja nic nie chce zrobić ale jak mu powiesz że trzeba silnej ręki od razu reaguje tekstami o Jareczku ograniczającym demokrację. Powiem więcej każdy premier,prezydent, urzędnik który chce miec wolną rękę w realizowaniu swojej a nie Polskiej polityki chce miec takich - niepotrzebne skreślić: lemingów, idiotów, baranów,leszczy którzy mu na ręce nie patrzą i jedzą z reki każde gówno które poda. Dlatego taki a nie inny sposób nauczania, likwidacja historii i zalew programów TV robiących ludziom wode z mózgu. Widac przynosi oczekwiane efekty.
W końcu się w czymś zgodziliśmy .
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.05.2012, 11:57
Ich interesuje codzienne życie, praca, dom i rodzina. To co mają w garnku i to co mogą mieć
Właśnie dlatego nie interesują się tym, że próbując wiązać koniec z końcem, są cały czas okradani/oszukiwani? Prosta, jakże wymowna lecz strasznie przygnębiająca diagnoza...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.05.2012, 13:46
archi33 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby rodziny ofiar które zginęły w innej tragedii niż katastrofa smoleńska przeżywały żałobę inaczej, maja inne podniebienia,ze nie dostają takiej opieki i zadośćuczynień?Moze naród się wypina na rządy,bo kolejne rządy nie dają pracy i podstaw do godnego życia.

Pelikanie Drozd zabierz swoich zołnierzyków z tego tematu i lecieć z szabelka na ruskich. Po powrocie odznaczycie Jaruzelskiego,tak jak chciał wasz najjaśniejszy L.K.
Lemingowi nie ma co tłumaczyć, dlatego wybacz że sie nie podejmę. Przez ostatnie dwadzieścia kilka lat rządzi bez przerwy NOCNA ZMIANA czyli sojusz pejsatych "ałtorytetów" z komuchami. Tylko 2,5 roku władza była w rękach Polaków. Więc z tymi żalami uderzaj do szpena albo asa.

Naiwny archi33, choćbym chciał to się nie dopcham bo stada lemingów liżąc ruskim obcasy blokują całkowicie dostęp.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to już schizofrenia czy obłuda . Najpierw domaganie sie od wszystkich szacunku bo zginął nie zwykły człowiek ale PREZYDENT ! A po chwili Prezydent (tylko z racji tego ,że jest z innej partii) jest smieciem i agentem ,i to sie nie kłóci z obowiązkiem szanowania Państwowych Organów Publicznych ,bo masz na to świetne wytłumaczenie.. Proponuję już dalej nie kontynuować tematu ogólnopolskiego wpajania wszystkim szacunku do instytucji państwowych ,bo dla Ciebei jak prezydentem jest X to trzeba mu okazywać szacunek z racji tego ,że pełni najwyzsza funkcje w państwie ,takie sa zasady demokracji i patriotyzmu ,natomiast jak Prezydentem jest Y to te zasady przestają obowiązywać .
Nie tylko dlatego że jest z innej partii. Przede wszystkim dlatego że pół godziny po katastrofie już przebierał nogami żeby wepchnąć się na stołek. Zamiast starać sie ustalić co sie wydarzyło, zaczął kłamać o winie pilotów. To jest postawa godna Prezydenta? Kiedy Kaczyński jeszcze żył POkraki prześcigały sie w wymyślaniu na niego epitetów. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Jeżeli POwcy przez pięć lat lżyli Kaczyńskiego w niewybredny sposób i nie widzieli w tym nic złego to niech sie teraz spodziewają tego samego. Proste.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.05.2012 o godz. 13:58.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów