|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kilkanaście dni temu otrzymał dwie znaczne nagrody. Przyznane przez bardzo znaczną instytucję. M. in. linki bezpośrednie do źródeł amerykańskich są w moim ostatnim poscie. Ważna rzecz jest taka, że przy okazji swojego wykładu na wielkiej międzynarodowej branżowej konferencji, publicznie ukazał swoją hipotezę dotyczącą Katastrofy Smoleńskiej. Rzucając na szalę swoje nazwisko, swój autorytet, który jak widać posiada. Tam naukowcy nie patrzą na sygnały jakie idą od rządzących. Nie są tak sprzedajnymi kur ... ami jakich przez ostatnie kilkadziesiąt lat nagromadziło się w obrębie polskiej "elity" naukowej. Robią swoje.
Ostatnio edytowane przez yarow : 26.04.2012 o godz. 20:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Co na to TVN i wyborcza?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.04.2012 o godz. 09:21.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak to co? Cicho sza .... może lemingi się nie dowiedzą, bo niby skąd? Przecież Rydzykowych mediów leming nie śledzi. To co tam można się dowiedzieć wie wyłącznie z TVN i GW. A jakby się miał komuś guzik na pilocie pomylić to telewizję Rydzyka należy usunąć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Co na to Edzio Klich?
Amerykański portal o wątpliwościach wokół 10/04. Prof. Binienda - "powszechnie szanowany ekspert", "często pracuje dla NASA ![]() http://wpolityce.pl/wydarzenia/27782...acuje-dla-nasa ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Takich artyykułów będzie coraz więcej. Praktycznie podchodzącym do życia Amerykanom trudno będzie uwierzyć w to, że samolot bez skrzydła jest w stanie wzbić się jesacze na kilkadziesiąt metrów ...: http://www.homelandsecuritynewswire....sk-plane-crash |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Cytat:
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.05.2012 o godz. 10:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co z tym filmem? Przecież potwierdzili ze jest autentyczny, dlaczego nikt go dokładnie nie zbadał?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nikomu jak widac za bardzo nie na ręke badanie tego filmu.Wydaje sie że samolot wylądował (awaryjnie?)i nie był aż tak bardzo zniszczony skoro telefon Prezydenta znalazł sie po 5 minutach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.05.2012 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musi się znów znaleźć jakiś Polak za granica który sie tym zajmie. Bo nie wierzę ze nikomu nie zależy. Nikomu z bandy cudaka to tak, ale oni już mają dość Smoleńska.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie odzywałem się w tym temacie ale śledzę go od samego początku i już nie da się wytrzymać.
Jakie znowu teorie spiskowe tu wymyślacie Panowie to jest po prostu tragedia. "Karzeł" nie chciał lecieć z Tuskiem to nie poleciał. Zapraszał go tam ktoś? Nikt. Poleciał bo sam sobie tak wymyślił. A to, że się spóźnił na samolot i wszyscy musieli na niego czekać to tylko i wyłącznie jego wina. Ta tragedia była spowodowana tylko i wyłącznie przez pośpiech, żeby zdążyć na czas. Ani Rosjanie ani Polska nie maczała w tym palców. A, że zdarzył się tak tragiczny finał to jest po prostu jeden z bardzo wielu takich przypadków na świecie. Dziękuję. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To się popisałeś. Kto miał Prezydenta Polski zapraszać na obchody 70 rocznicy zbrodni na Polakach? Jego obecność tam była obowiązkiem którego nie pojmują tylko lemingi. Myślisz że jak napiszesz "teoria spiskowa" to nie musisz używać argumentów?
. To Tusk nie chciał lecieć z Prezydentem Polski wolał ustawkę z ruskimi. Kto ci powiedział że ktoś się spóźnił? W GW napisali? O czterech podejściach , pijanym generale, naciskach Kaczyńskiego też napisali, a Ty jak rasowy łykasz. Nie wstyd Ci? Pewnie nie bo lemingi wstydu nie znają.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
Nie czytam GW to po pierwsze.
Po drugie - fakt nie byłem zwolennikiem Ś.P. Lecha Kaczyńskiego ale robił z naszego Państwa ogromny syf przed całą Europą. Nienawiść do Rosji czy Niemiec to przyznasz, że nie była postawa godna prezydenta RP. Faktem jest też to (i przepraszam), że rzeczywiście nikt go nie powinien zapraszać na obchody rocznicy zbrodni katyńskiej bo był głową RP i to było jego obowiązkiem w tym uczestniczyć. Ale na prawdę myślisz, że ta katastrofa była powiązana z tym, że ktoś chciał (Rosjanie) "zlikwidować" naszego prezydenta? (tutaj oczywiście nie chodzi o Twoje poglądy ale o opinie innych, "ekspertów" czy też osób, które piszą o tymże wydarzeniu na innych forach) ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak ci przeszkadzało że nie padał na kolana przez Merkel i Putinem i nie lizał im tyłka to sorry ale nie każdy lubi ten sport. Gównojady rządzili przed i rządzą po Kaczyńskim Sprawa : "Zapraszał go tam ktoś? Nikt. Poleciał bo sam sobie tak wymyślił". Kompromitujesz sie chłopie. Na groby polskich patriotów w rocznice ich morderstwa prezydent ma obowiązek lecieć a już szczególnie prezydent - syn powstańców warszawskich i profesor. Zastanów się co mówisz bo piszesz o prezydencie "karzeł" a ty pewnie jesteś pięknyym i przystojnym wcieleniem Apolla.Zapodaj swoje zdjęcie to pośmiejemy ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
po tym sformułowaniu poznaje osoby które mają zdanie wyrobione zgodnie z linia TVN, gdzie nakazali podwładnym robic zdjecia z góry, aby sylwetka prezydenta pasowała do stereotypu
Lech Kaczyński 167-168 cm Dmitrij Miedwiediew 162 cm do 166 cm Wladimir Putin 167 -170 cm Nicolas Sarkozy 165-169 cm Silvio Berlusconi 164 -171 cm Angela Merkel 164-172 cm http://pl.wikinews.org/wiki/Plik:Sarkozy_Kaczynski.jpg ot przepraszam za dygresje |
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
W tej sprawie już wypowiedziałem się w ostatnim poście i przeprosiłem, bo nie potrzebnie w ten sposób to napisałem [/QUOTE] Tu masz rację, popełniłem błąd ale to chyba przez wewnętrzną frustrację. Dlatego też przepraszam. Podsumowując uważam, że każdy ma prawo do swojego zdania. Powiem szczerze, że na prawdę przykro mi za niektóre moje słowa, bo faktycznie moja frustracja wywołała we mnie nie potrzebne emocje. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie wiem skad pochodzisz, ale dla mnie, osoby z Krakowa, Wawel to swietosc. Wiec wyjasni mi prosze, czym takim zasluzyl sobie Kaczynski na pochowek na Wawelu?
Ostatnio edytowane przez RAF : 08.05.2012 o godz. 13:11.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze o kwestii "zapraszania Prezydenta RP" na uroczystości katyńskie bo była podniesiona ...
Od 2009 r. była wymiana korespondencji pomiędzy Prezydentem RP a Kancelarią Premiera RP w tej sprawie. I sprawa była "dogadana". Dokumentacja przecież istnieje. Później do gry wkroczyła Ambasada FR tzn. rozpoczął się znany już "flirt" pomiędzy Kancelarią Premiera a Ambasadą FR (czyli Rosją "putinowską"). Cała "zabawa" Rosjan polegała na tym, że bardzo sprytnie ustawiali się podczas tych rozmów tak, że skutkiem tego wizyt został rozbita na dwie części, Sytuacja przypomina czasy rozbiorowe, bo jest to niesłychane gdzie w rozmowie pomiędzy dwoma polskimi podmiotami zaczyna mącić Ambasada obcego i prawie zawsze nieprzyjaznego państwa. Te przygotowania do wizyty polskiej delegacji w Katyniu opisane są np. wypowiedziami pracowników Kancelarii Prezydenta w filmie "Mgła" (a właściwie do rozbicia tej wizyty bo o to chodziło i Kancelarii Premiera i - zdaje się - taki był plan Rosjan. Czy można można powiedzieć, że plan "minimum"?) Dzisiaj, znów próbuje się wmówić opinii publicznej, że "Prezydent się wepchał".
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.05.2012 o godz. 13:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
2010 to była okrągła, 70 rocznica. Stąd oficjalna wizyta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kwestia dokumentacji to kolejna propaganda. Istnieje dokument ze stycznia 2010, ktory podaje ze prezydent wybiera sie do Katynia. Nie ma ani daty, ani zaproszenia do wspolnego wyjazdu. Myslisz ze Kaczynski chcialby pojechac z Tuskiem? Bardzo w to watpie. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja rozumiem, ale w mediach udalo sie stworzyc taka atmosfere jakoby Kaczynski byl nieustajacym oredownikiem i bojownikiem o sprawe Katynia. Kolejny mit. Stad moje pytanie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poprzez swoje działania - a wyśmiewane przez przeciwników - czyli politykę historyczną Państwa Polskiego (którą to politykę historyczną powinny uskuteczniać i inne najwyższe organy RP ale to nawiasem mówiąc ...) faktycznie był nieustającym "bojownikiem" w sprawie Katynia. Patrzył na sprawę szerzej a Katyń był jednym z "elementów". bardzo istotnych oczywiście. Słowo "Katyń" jest już właściwie takim synonimem martyrologii polskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wytłuściłeś to, co ja usunąłem bo akurat na lata wcześniejsze nie mam dowodów. Nie jest to zreszta dla mnie jakaś istotna kwestia. Była okrągła rocznica. Możesz sobie wątpić. Papier nie kłamie. Sęk w tym, ze próbujesz zepchnąć rozmowę do takiego kąta, z którego nie widać, że sedno tej Katastrofy nie tkwi w tym czy delagacja poleciała czy nie. Delegacje zwyczajnie mają prawo wylatywać. Wylatywać i wracać ale niekonieczne wylatywać w powietrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A czym zaslużył sobie generał Sikorski? Też jestem z Krakowa i nie ma dla mnie problemu z Kaczyńskim na Wawelu , nawet Wałęsa by mi nie przeszkadzał chodź go nie trawię. Decyzję podjał kard.Dziwisz który do przyjaznych PIS-owi nie należy i nie powino sie robić z tego cyrków
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 08.05.2012 o godz. 15:19.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym Wawel nie należy tylko do Stołecznego Królewskiego Miasta Krakowa. Również jestem z Krakowa ale Wawel to symbol ciągłości Państwa Polskiego. Katedra(Królewska ale i) narodowa. Nekropolia ... Na samym początku chowano tam tylko biskupów Krakowa ale jej funkcja na przestrzeni dziejów zmieniała się. Wawel poza tym jest decyzją Sejmu z 1921 r. oficjalną rezydencją Głowy Państwa (do dzisiaj są tam apartamenty Prezydenta Mościckiego). --- I chciałbym raz jeszcze powtórzyć, że nie jest problem w tym, że delegacja poleciała ale w tym, że rozbił się samolot. Pytanie podstawowe brzmi: "dlaczego rozbił się samolot"? Odpowiedzią wg niektórych, powinno być zdanie: "Ponieważ delegacja poleciała".
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.05.2012 o godz. 14:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
A to właśnie kolejna sprawa - Dlaczego Kaczyński został pochowany na Wawelu ? Kpina straszna ale cóż zrobić. Na Powązkach owszem. (jak dla mnie to były naciski tej Martusi K.)
Nie chcę już się wypowiadać na te tematy. I dla wszystkich tu obecnych zaznaczam, że nie jestem ani PISowcem, ani POwcem. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdaje się, że będziemy teraz rozkminiać kwestię pochówku? :(
Również nie jestem PiS owcem ani PO wcem ale i cóż z tego? Dlaczego rozbił się samolot? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |