|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeśli ktoś się boi matury, to ja chyba czegoś nie rozumiem.
Matematyka jest w większości NA POZIOMIE GIMNAZJUM! Nie jest to ani trochę przesada. Średnio rozgarnięty gimnazjalista spokojnie by te 30% uciułał. Paru zadań by oczywiście nie zrobił, ale na zdanie powinno wystarczyć. Mówię to z pełną odpowiedzialnością - jeśli nie zdasz matmy, to jesteś debilem na poziomie początku gimnazjum i nie nadajesz się na jakiekolwiek studia. Może ewentualnie polski może sprawiać jakąkolwiek trudność, bo jak masz pecha, to możesz trafić na same lektury, o których nie masz żadnego pojęcia. Ale ja pamiętam, że pisałem dwa lata temu na temat książki, o której słyszałem właściwie tyle, że była o obozie koncentracyjnym i to mi wystarczyło do napisania matury na prawie 70% (po mat-fizie to całkiem ładny wynik). A nie uważam tego za jakiś wielki wyczyn. Jak napiszesz kilku próbnych matur, to powinieneś już mniej więcej wiedzieć, z czym to się je, a jest to do bólu wręcz schematyczne. Jak rozumiesz co chcą od Ciebie w poleceniu, to według mnie nie ma szans, by nie zdać. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
powiedzmy sobie szczerze, że bardzo wiele zależy od nauczyciela. W gimnazjum miałem zajebistą nauczycielkę, wszystko kumałem, dobry wynik z kompetencji, a teraz babka totalnie nie umie uczyć i muszę sam pracować w domu, żeby uzupełnić wiedzę, bo jak nie to za rok na maturze, nie mam szans na dobry wynik, godzinę temu robiłem maturę tą co dzisiaj pisali i miałem około 40-50%, może dlatego tak mało, że kilku rzeczy jeszcze nie braliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wam powiem że matematyki uczyłem się na poważnie pół roku w 3gimnazjum. Nie uczyłem się rozwiązywać takie i takie zadania, tylko myśleć. Nauczycielka nauczyła mnie szukania kilku sposobów rozwiązania. Dzięki temu dzisiaj powinno być 100, jutro.... zobaczymy
![]() Najgorzej pojutrze niestety, potem polski ustny to można się nauczyć, i znowu angielski... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mi w zasadzie został angielski rozszerzony, z którego celuję w przedział 95-100 i nie mogę dać dupska. W piątek WOS rozszerzony, który w zasadzie wziąłem na doczepkę i sam nie wiem, po co, nic na razie nie umiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
ale za to 16.05 będę już wolny po ustnym angoluno ale co do jutrzejszej prezentacji to ![]() PS wybaczcie jeśli piszę bez sensu ale 10 godzin robienia prezentacji robi swoje ![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak tam dzisiaj matma rozszerzona? Pisał ktoś? Ja myśle że 80 powinno spokojnie być, zobaczymy jak jakieś wyniki będą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Potem się trochę ogarnęli. Bez nauki byłem, ale liczę, że to 40-50% będzie, w sumie więcej mi nie potrzeba xD |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
pierwsze 3 zadania easy. W sumie reszta nie wydawała mi się trudna, na lekcji robiliśmy zadania z Pazdry to były dużo trudniejsze. No ale zjebałem po kolei coś w każdym co jest równoznaczne z tym że bardziej mi się będzie liczyć chyba podstawa..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja do teraz nie wiem jakim sposobem w 3 wyszło mi x1=1,a x2 = -2? xD No, ale spoko xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
a miał ktoś dzisiaj ustny angielski już ?
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na fizykę uczyłem się relatywnie dużo, więc liczę na 80+%. Poniżej 60% nie biorę nawet pod uwagę ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
@neq. : ja dzisiaj właśnie miałem. Tak się zestresowałem, że na początku nic nie mówiłem, ale potem jakoś poszło. Nie trafiłem też na zbyt dobry temat, jednak 30 % mam
. Jutro ang pisemny więc powinno być lepiej. Polski ustny mam 15 i wtedy też kończę matury.![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak ktoś zdawał już angielski ustny to możecie podać na priv albo ogólnie jak tam chcecie jakieś informacje co było
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Zdaje ktoś chemię rozszerzoną?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
no to jest dobry pomysł, jak ktoś zdawał ustny angielski to mógłby być tak miły i napisać miej więcej jaki temat i co opisywał
myślę że pomoże w ten sposób reszcie Wiślaków maturzystów![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
0. czy lubię jadać poza domem, jak pomagam rodzicom w domu, kim chce być w przyszłości i jeszcze chyba z dwa jakieś banalne pytania miałem ale nie pamiętam
1. miałem zachęcić do robienia zakupów online: powiedzieć jak można odebrać zakupy, czy jest to bezpieczne, co ja kupuję, co z reklamacjami 2. Na obrazku miałem uczniów z nauczycielem w klasie, opisać, potem pytanie co nauczyciel może im mówić, jaki jest mój ulubiony przedmiot i opowiedzieć nietypową historyjkę która mi się ostatnio przytrafiła w szkole 3. na 1 obrazku kobieta a wokół niej rysunki z zakupami, środki do sprzątania, dziecko, zegarek, na 2 - kobieta idąca z dzieckiem. i powiedzieć który z tych obrazków bardziej pokazuje rolę kobiet w życiu. Następniee pytanie - czy kobiety mają większy problem w znalezieniu pracy od mężczyzn i dlaczego i ostatnie czy kobiety lepiej wykonują prace domowe(sprzątanie gotowanie itp) od mężczyzn i dlaczego ![]() Nic strasznego, trzeba dużo gadać, czasem pościemniać i będzie dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A i słyszałem, że podobno jest dużo tematów związanych z przyrodą, nie wiem ile w tym prawdy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No ja zdaję ale co z tego będzie to nie wiem
A jak dzisiejszy angielski Wam poszedł ? ![]()
Ostatnio edytowane przez Damianek_ABG : 10.05.2012 o godz. 11:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby nie fatalne warunki na słuchaniu to byłoby b. dobrze.
Ale nie narzekam, całkiem pozytywnie poszło i tworzenie własnego tekstu całkiem proste IMO XD |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ja też mało co zrozumiałem przy słuchaniu. Członek komisji zaczął regulować sprzęt dopiero po pierwszym odsłuchaniu
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a więc ja na ustnym miałem:
rozmowa wstępna: -co sprawia, że jestem szczęśliwy? Moje ulubione hobby? Jak pomagam rodzicom w domu? i jeszcze jedno, ale nie pamiętam. chmurki: miałem coś w stylu, że planuję studia i późniejszą pracę w Anglii. Porozmawiaj z kolegą o tym i porusz 4 kwestie (zarobki, studia, oferty pracy, i coś jeszcze). obrazek: miałem 3 dziewczynki tak samo ubrane, które robiły grilla nad jeziorem, w tle widać drzewa. były bardzo skupione. pytania: 1 czemu według mnie wolą grillować niż gotować w domu, 2 Czy przebywanie na świeżym powietrzu jest lepsze od spędzania czasu w domu. 3 opowiedz jakąś historyjkę, która Ci się przytrafiła. plakaty: miałem 2 o paleniu papierosów, jeden taki czarny i napis, że palenie skraca życie, drugi kolorowy. ![]() ![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1.Przyznawać się, kto nie zaznaczył na rozszerzonym angielskim który temat pisał? :]
2. Co za to grozi? Uznają, czy można pożegnać się z punktami? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
1. Ja (jaki kombos ....a, na polskim prawie to samo...)
2. Wg informacji które do mnie spływają, absolutnie nic. Źródło od samego przewodniczącego OKE w Jaworznie. Jestem trochę wpiżdżony, matura wydała mi się trudna. Wiele osób (w tym ja) napisało rozprawkę odnoszącą się do całego liceum, a nie tylko klasy maturalnej z czystej nieuwagi. Nerwy mnie w.......iły. Najłatwiejsza matura z planowanych okazała się najtrudniejszą. Ze słuchania i czytania w większości dałem jakoś radę, chociaż pod koniec już prawie strzelałem. Mam nadzieję, że faktycznie z perspektywy wszystkich zdających była o wiele trudniejsza niż poprzednie i progi automatycznie się poobniżają, bo aż mi gorąco od kiedy wyszedłem z sali. Próbną napisałem na 93, teraz to diabli wiedzą jaka cyferka wyskoczy 29 czerwca.
Ostatnio edytowane przez Watts : 10.05.2012 o godz. 18:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to chociaż tyle, że za rozprawkę będą jakieś punkty... O tym, że rozprawka ma dotyczyć klasy maturalnej wspomniałam chyba raz, ale wydaje mi się, że argumenty zbytnio nie różnią się jeśli chodzi o całą szkołę a o klasę maturalną. Zależy jeszcze co pisałeś.
![]() Dla mnie też ta matura była dość trudna, moi znajomi również nie uważają jej za łatwą. Więc szansa na obniżenie progów jest spora. Dobrze, że podstawa była na tyle łatwa, że niewiele mniej niż 100% powinnam mieć... E: Co do opowiadania, miałam pisać o Miśku, no ale to "przypadkiem" pokrzyżowało moje plany... ![]()
Ostatnio edytowane przez Lacrima : 10.05.2012 o godz. 18:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fajne mogło być opowiadanie na rozszerzonej( takie kibolskie) gdyby nie słowo "przypadkiem", nie da się np. obrzucić racami piłkarzy przypadkiem
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
U mnie popisali o kibolach
zagapili się. Ale niektórzy to jakoś sensownie sklecili. Z podstawy jedno źle mam. Nie wiem jak te pisemne. Z rozszerzenia nie ma jeszcze nigdzie odpowiedzi więc cięzko powiedzieć, ale rozprawkę się fajnie pisało ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|