The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2012, 16:30
Cytat:
Wiecie co jest najlepsze? Że teraz wszyscy mówią jacy to oni nie są "trendi", że naszą kadrę mają w dupce, a potem przyjdzie E2012 i pewnie tak z 14 milionów będzie oglądać mecz otwarcia Polska - Grecja
Ja też będę oglądał ten mecz chociaż tak jak napisałeś kadrę PZPNu mam w dupie, będę oglądał bo mimo iż mam 20 lat to prawdopodobnie za mojej "kadencji" na tym pojeba.ym świecie druga taka impreza się już w Polsce nie odbędzie. Jeden z użytkowników zakazanego forum dobrze napisał że PZPN spier.olił nam wydarzenie które powinniśmy z sentymentem wspominać do końca życia.
Cytat:
Nic tylko czekać aż Mistrzostwo Świata zdobędzie reprezentacja Kataru, czy Bahrajnu złożona z 22 naturalizowanych Brazylijczyków. Jeśli pasuje Ci takie rozwiązanie, do jakiego zmierza FIFA i UEFA to tylko "pogratulować" podejścia.
Paradoksalnie w wielu bogatych krajach arabskich które mogłyby sobie pozwolić na tego typu praktyki jest to niemożliwe ponieważ żeby dostać obywatelstwo trzeba np. wykazać że jest się arabem w kilku pokoleniach wstecz( nie wiem jak jest z Katarem i Bahrajnem które wymieniłeś)

Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.05.2012, 17:16
Tak granie w jakiejs lidze minimum 2 lata zeby uprawnialo do gry w reprezentacji genialne po prostu czyli np taki Wojtek Szczęsny nie mógłby grać w kadrze bo nigdy nie grał w naszej lidze.A co do obywalestwa. Jeżeli ktoś miał przodków Polaków takie jest prawo, że należy mu się obywatelstwo, wiec jak coś to to prawo należałoby zmienić na przykład. Albo dajmy przykład jako 2 letnie dziecko wyjechałem z polski bo rodzice wyemigrowali ale czuje się jak najbardziej Polakiem i mówię w naszym języku i nie mogę grać w kadrze bo w polskiej lidze nie grałem? litości z takimi przepisami
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.05.2012, 18:15
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Paradoksalnie w wielu bogatych krajach arabskich które mogłyby sobie pozwolić na tego typu praktyki jest to niemożliwe ponieważ żeby dostać obywatelstwo trzeba np. wykazać że jest się arabem w kilku pokoleniach wstecz( nie wiem jak jest z Katarem i Bahrajnem które wymieniłeś)
Co prawda nie kraj arabski, ale wiesz kto to jest?

Alessandro Santos "Alex" reprezentant ...
...
...
...
JAPONII !!!

Poważne to jest? Albo w reprezentacjach będą grali ci, którzy powinni, albo w ogóle skończmyz piłką reprezentacyjną, bo coś takiego nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.05.2012, 18:18
2 lata gry w polskiej lidze? To może dodajmy jeszcze zdaną maturę z języka polskiego...

A tak na poważnie to dawny przepis był chyba lepszy - z tym, że jak się wybrało reprezentację młodzieżową to było to wiążące na całą karierę piłkarską. Można coś podobnego wprowadzić, że decyduje obywatelstwo uzyskane przed osiągnięciem określonego wieku, albo wprowadzić przy rejestracji piłkarza profesjonalnego rubrykę "zadeklarowana narodowość". Jeżeli piłkarz, który ma polskie pochodzenie i zaczyna grać w piłkę zawodowo zadeklaruje, że chciałby występować w reprezentacji Polski to nie mógłby potem zmienić tej decyzji.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.05.2012, 18:24
@Paweł
ale ja w żadnym wypadku takich praktyk nie popieram

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.05.2012, 18:59
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Nic tylko czekać aż Mistrzostwo Świata zdobędzie reprezentacja Kataru, czy Bahrajnu złożona z 22 naturalizowanych Brazylijczyków. Jeśli pasuje Ci takie rozwiązanie, do jakiego zmierza FIFA i UEFA to tylko "pogratulować" podejścia.
Wtedy mi nie będzie pasować. Póki co w naszej kadrze jest czterech "niestuprocentowych" Polaków, WSZYSCY z korzeniami polskimi, w tym jeden urodzony w Sosnowcu i posługujący się bardzo sprawnie naszym językiem, a drugi mający ojca Polaka, dwójka ma korzenie polskie po emigrantach, konkretnie po dziadkach o ile dobrze pamiętam.

Nie widzę więc tutaj żadnego problemu. Gdybym był jeszcze w stanie obiektywnie stwierdzić, że dla całej reszty gra w naszej kadrze jest czymś więcej, niż dla Boenischa czy Perquisa, to może bym się przychylił do tej teorii reprezentacji PZPN-u. Niestety podczas afery z orzełkiem jakoś nie widziałem wśród naszych "stuprocentowych" kadrowiczów negatywnej reakcji na usunięcie godła państwowego z ich strojów, ba - nasz stuprocentowy Polak, kapitan reprezentacji Jakub Błaszczykowski stwierdził, że nowe logo jest "dynamiczniejsze".

Ja myślę, że podejście do gry w reprezentacji "stuprocentowych" i "niestuprocentowych" Polaków jest podobne, różnica jest taka, że ci którzy wychowali się w Polsce dobrze mówią w naszym języku, a ci drudzy niekoniecznie. Na boisku jakoś nie widzę, żeby taki Obraniak mniej walczył od przykładowego Murawskiego i żeby mniej tej drużynie dawał.

Krótko mówiąc nie próbuj mi wmówić czegoś, czego nie myślę. Na ten moment mamy czterech zawodników wychowanych poza Polską, z polskimi korzeniami, a nie 22 Brazylijczyków. Póki są zachowane takie proporcje, nie widzę w tym problemu. Zresztą to bzdura z tym Katarem, musieliby wykupić najlepszych z reprezentantów Brazylii żeby zdobywać mistrzostwo, a nie uważam, że Brazylia jest na tyle sprzedajnym narodem.

Z drugiej strony wsadziłem kij w mrowisko i ta dyskusja nie ma dalej sensu, bo to dyskusja w stylu "ja wiem swoje, Ty wiesz swoje". Wyraziłem swoje zdanie i nie twierdzę nawet, że jest to zdrowe podejście do sprawy, jest to po prostu moje zdanie i tyle.

Jasne zajebiste podejście. Najlepiej w ogóle nie szkolić swojej młodzieży, nie organizować zaplecza tylko sprowadzić sobie kilkuset krewniaków Olisadebe (dla prawidłowości tekstu "o mniejszych lub większych związkach", niech zwiążą się z Polkami - związki będą raczej większe), dla których standard życia w Polsce jest nieosiągalny w Afryce i.... można nadal zakłamywać rzeczywistość.
Przeginasz w drugą stronę. Oczywiście, że lepiej szkolić młodzież. Może kiedyś miałeś okazje zerknąć na jeden z moich postów i dobrze wiesz, że jestem wielkim orędownikiem szkolenia młodzieży, ba - kiedyś jak jeszcze mi się chciało to nawet pisałem tutaj przykładowe plany rozwoju szkolenia w Polsce, jak moim zdaniem powinny być zorganizowane siatki scoutingu, jak powinny być zorganizowane ligi juniorskie.

Ale póki moje utopijne wizje można sobie wsadzić, nie widzę w problemu we wspomożeniu naszej kadry CZTEREMA zawodnikami nie wychowanymi w Polsce, aczkolwiek mającymi nasze korzenie. Tak jak pisałem, gdyby to było dajmy na to czternastu zawodników, to byłoby tutaj coś nie tak. Ale na ten moment mamy po prostu 19 piłkarzy z Polski wspartych czterema Polakami z emigracji, Polakami z dwoma narodowościami.

Więc wg Ciebie dlaczego "wybrali" naszą kadrę
Bo im to zaproponowano, bo o niektórych zabiegano, bo dano im taką szansę, bo dostali zaufanie i wiarę w ich umiejętności. To, czego brakowało w przypadku Podolskiego, który gra dla Niemiec, ale żonę ma Polkę, w Polsce brał ślub, karierę planuje skończyć w Górniku, którego (jak twierdzi) jest wielkim fanem, a bodaj najlepszym jego przyjacielem w klubie jest Polak Peszko, nie okazuje radości z goli strzelanych Polakom.

Sport rozrywka, owszem, ale i zasady fair play. To powinien być sport i rozrywka a nie giełda za przeproszeniem "towarowa", jak w piłce klubowej.
Tylko czy rzeczywiście ta "giełda" jest prowadzona na szeroką skalę? Ja tego nie widzę.

Reprezentacja kraju powinna pokazywać przekrój jakie jest szkolenie sportowe w danym kraju. na jakim poziomie grają piłkarze urodzeni i wyszkoleni w tym kraju
To jest Twoja wizja, fajna, ale niestety utopijna. No chyba, że wprowadzono by taki wymóg jak w hokeju, tylko że np. trzy lata gry w danej lidze, wtedy pewnie zasady byłyby uczciwsze i podejrzewam, że jeśli skala takich już typowych naturalizacji byłaby duża, to coś takiego zostanie wprowadzone. Póki jednak nasza kadra ma raptem tych czterech potomków naszych rodaków, a nie dwunastu, piętnastu czy dwudziestu Rogerów, problemu nie widzę.

Zgadzam się z Gościem, który napisał, że to nie jest Reprezentacja Polski a reprezentacja pzpn-u, czyli struktury której w chwili obecnej nie cierpię. Struktury, którą uważam za odpowiedzialną za kryzys w jakim znajduje się polska piłka, jest odpowiedzialna za tego raka który toczy tą nieszczęsną skopaną.
To fakt, że PZPN zżera polską piłkę, ale PZPN to nie jest cała polska piłka, a zapewniam Cię, że kadrowicze również to widzą i związku nie kochają. Wątku jednak dalej nie rozwijam, bo to, że silnie indentyfikujesz kadrę z PZPN to Twoje zdanie, Twój wybór, Twoje racje i nie mam zamiaru z tym dyskutować. Mnie to śmieszy, ale może to ja mam skrzywione podejście do tego, trudno mi to obiektywnie stwierdzić

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
2 lata gry w polskiej lidze? To może dodajmy jeszcze zdaną maturę z języka polskiego...
Miałem raczej na myśli dwa lata licząc również piłkę juniorską, ale rzeczywiście, jakby się nad tym zastanowić, to w futbolu jest to utopia
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.05.2012 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.05.2012, 19:10
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
@rw88

Ty tak poważnie? Powiem krótko jak najmniej osób z takim podejściem jak Ty.
ale będzie coraz więcej tolerancyjnych takie smutne czasy

juz piszą elaboraty ...

PS było tyle czasu aby sie dobrze do euro przygotować a wielki selekcjoner Niemców powołuje. żenada
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 07.05.2012 o godz. 19:15.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.05.2012, 20:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
I dobrze im pokazal. Smieszni sa tacy kibice, ze jak druzyna wygrywa to jest OK, a jak przegrywa to panienki bez ambicji. Kazdy mecz mozna wygrac, przegrac lub zremisowac i tyle.
Jest takie przysłowie: nie ucz ojca dzieci robić. A jak wiadomo przysłowia są mądrością Narodu, dlatego z łaski swojej nie ucz nas kibicowania.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
heh stirlić dobrze dojebał
Nie wiedziałem, że Ziemniaczki miały fetę z okazji 4 miejsca
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.05.2012, 20:51
Mam pytanie do wszystkich podnieconych zachowaniem ziemniaczanego Semira.
Jak wiadomo spotykając na mieście piłkarza drużyny przeciwnej honor nie pozwalago obić.
Jednak w sytuacji, gdy taki jegomość pozwala sobie na kibicowskie podjazdy sytuacja się nie zmienia?
Bo ja gdybym spotkał, ładowałbym sztukę na ryj.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.05.2012, 20:52
edit, podwójny post
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.05.2012, 21:07
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post

A tutaj proszę akcja gwiazdy Wolskiego, z forum Legionistów, ponoć do żylety skierowane !
Chłopak chyba faktycznie ma niezłą sodówkę teraz.

I tak ze nie kazał Żylecie s..lać na Widzew
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.05.2012, 22:22
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do wszystkich podnieconych zachowaniem ziemniaczanego Semira.
Jak wiadomo spotykając na mieście piłkarza drużyny przeciwnej honor nie pozwalago obić.
Jednak w sytuacji, gdy taki jegomość pozwala sobie na kibicowskie podjazdy sytuacja się nie zmienia?
Bo ja gdybym spotkał, ładowałbym sztukę na ryj.
Dziwne zachowanie, szczerze mówiąc pierwszy raz z takim czymś się spotkałem.

Jestem zdumiony,bo co się jakiś obcokrajowiec wpierdala w nie swoje sprawy. Do tego tak to manifestuje. Nie wiem czym się tutaj podniecać ani fascynować. Bieda straszna i lepiej nad tym zamilczeć.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 08.05.2012, 12:27
Na pewno zachowanie Semira jest naganne i nie ma znaczenia czy było pod wpływem chwili , czy głębszym przemyśleniu. Dla mnie jako kibica Lecha było , to zachowanie bardzo słabe i cóż.. palnął głupotę i tyle. Inna sprawa , że Paweł Kaczorowski podczas zdobycia PP przez Lecha w meczu z Legią też śpiewał w szatni tą piosenkę , co zresztą jest uwiecznione na pewnym filmie i reakcji nie było.

Nie ma sensu bronić Bośniaka , bo zachowanie było fatalne nie mniej jednak ta cała sytuacja nie jest czymś specjalnie sensacyjnym. Stilic z Lecha odchodzi { ciężko powiedzieć gdzie} najprawdopodobniej na ławkę rezerwowych i na pewno płakać po nim nie będę.

Co do Legii , to maja tam chyba ważniejsze rzeczy na głowie niż czucie się urażonymi słowami Bośniaka. Oczywiście mają się prawo czuć urażeni , ale tak naprawdę czym , to jest w kontekście utraty wydawałoby się pewnego Mistrzostwa? Raczej kroplą w morzu. Ciekawe co zrobią z Skorżą. Nie stać ich na zerwanie kontraktu { trzeba by zapłacić 1 mln zł} zostawienie tego trenera raczej niczego nie gwarantuje. Na transfery też się nie zanosi i taka chyba niemrawa rysuje się najbliższa przyszłość Legii.

Trzeba pogratulować Mistrzostwa Śląskowi. Mimo , że nie zdobył go w sposób przekonywujący trzeba im oddać , że na koniec zajęli 1 miejsce w lidze. Jaki jest tegoroczny Mistrz Polski? Wg mnie bardzo przeciętny w skali Krajowej. Przy tych problemach finansowych i tak mizernym składzie personalnym sukcesem będzie dotarcie do ostatniej rundy Kwalifikacji LM. Osobiście uważam , że Śląsk może mieć problem z przebrnięciem drugiej rundy Eliminacji LM , ale sporo zależy od losowania. Śląsk , to głównie Leńczyk , Mila Kazmierczak i Fojut. Jeśli założymy , że Fojut odejdzie i możliwe razem z Celebanem już teraz przeciętna obrona Śląska będzie w rozsypce. Dokładając do tego brak napastnika z prawdziwego zdarzenia będą ogromne problemy w pucharach co przełoży się na ligę. Zobaczcie na Legie. To nie jest przypadek , że nie umieli wygrać meczu w końcówce sezonu. Taki sam kryzys miał Lech w łaczeniu ligi z pucharami , tylko Legie dopadło , to na finiszu.
Naszych klubów nie stać na , to by skutecznie łączyć ligę z pucharami. Za mało jest klasowych piłkarzy potrafiących zmieniać losy spotkań a poza tym nasze kluby nie maja praktycznie wartościowych rezerwowych. Dlatego sądzę , że nie ma co marzyć o LM , bo tej chwili nasze kluby dzieli od tych rozgrywek przepaść. Starczy spojrzeć na mecze ligowe i zobaczyć ile spotkań da się obejrzeć. Przeważnie rządzi w naszej lidze chaos i przypadek a w dodatku przypomina , to kopanie się z koniem.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 08.05.2012, 15:56
bukaj22 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno zachowanie Semira jest naganne i nie ma znaczenia czy było pod wpływem chwili , czy głębszym przemyśleniu. Dla mnie jako kibica Lecha było , to zachowanie bardzo słabe i cóż.. palnął głupotę i tyle. Inna sprawa , że Paweł Kaczorowski podczas zdobycia PP przez Lecha w meczu z Legią też śpiewał w szatni tą piosenkę , co zresztą jest uwiecznione na pewnym filmie i reakcji nie było.

Trzeba pogratulować Mistrzostwa Śląskowi. Mimo , że nie zdobył go w sposób przekonywujący trzeba im oddać , że na koniec zajęli 1 miejsce w lidze. Jaki jest tegoroczny Mistrz Polski? Wg mnie bardzo przeciętny w skali Krajowej. Przy tych problemach finansowych i tak mizernym składzie personalnym sukcesem będzie dotarcie do ostatniej rundy Kwalifikacji LM. Osobiście uważam , że Śląsk może mieć problem z przebrnięciem drugiej rundy Eliminacji LM , ale sporo zależy od losowania. Śląsk , to głównie Leńczyk , Mila Kazmierczak i Fojut. Jeśli założymy , że Fojut odejdzie i możliwe razem z Celebanem już teraz przeciętna obrona Śląska będzie w rozsypce. Dokładając do tego brak napastnika z prawdziwego zdarzenia będą ogromne problemy w pucharach co przełoży się na ligę. Zobaczcie na Legie. To nie jest przypadek , że nie umieli wygrać meczu w końcówce sezonu. Taki sam kryzys miał Lech w łaczeniu ligi z pucharami , tylko Legie dopadło , to na finiszu.
Naszych klubów nie stać na , to by skutecznie łączyć ligę z pucharami. Za mało jest klasowych piłkarzy potrafiących zmieniać losy spotkań a poza tym nasze kluby nie maja praktycznie wartościowych rezerwowych. Dlatego sądzę , że nie ma co marzyć o LM , bo tej chwili nasze kluby dzieli od tych rozgrywek przepaść. Starczy spojrzeć na mecze ligowe i zobaczyć ile spotkań da się obejrzeć. Przeważnie rządzi w naszej lidze chaos i przypadek a w dodatku przypomina , to kopanie się z koniem.
W 2 rundzie elimnacji (formalnie 2 ) Śląsk może trafić na coś pokroju Levadii czy Skonto (najsilniejsi), wiec tutaj raczej o niekorzystnym losowaniu mowy nie ma, w kolejnej rundzie wszystko będzie zależało od losowania....
Fojut - bez zakładania odchodzi......
Porównanie Kaczorowskiego i Stilicia nie ma sensu - Kaczorowski śpiewał w euforii po wygranym meczu, a potem trafił do Legii, Stilić natomiast zaśpiewał na pożegnanie dla kibiców
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.05.2012, 16:10
Stilic nie wiedzial co spiewa bo gral tutaj tylko 4 lata. Nie siejcie fermentu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.05.2012, 17:15
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Stilic nie wiedzial co spiewa bo gral tutaj tylko 4 lata. Nie siejcie fermentu.
Otóż to. W dodatku słowo kur.wa nie brzmi przecież tak samo po serbsko-chorwacku jak po polsku! Mógł nie znać znaczenia, chłopię niewinne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.05.2012, 17:35
jakby grał w lechu chociaz te 10 lat to można mieć do niego pretensje . ale 4 ? to nic ze nauczył się wielu innych polskich słów , ale to jedno przeciez tak mało popularne, niszowe mogło umknąć jego uwadze

Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2012 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
Misiak
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 08.05.2012, 17:45
Zamiast obwiniać Semira to powinni zająć się naszymi kopaczami bo to od nich się zaczyna,prosty przykład włączcie sobie ligowy mecz i posluchajcie ile razy pada słowo na k...wymawiane przez piłkarzy na boisku i nie dziwcie się jak pózniej przyjezdza obcokrajowiec i przesiąka takim slownictwem.Nawet niedawno Agali wypowiadał się o Hajcie i wspólnej gry to kojarzył go właśnie z k... bo tyle razy Hajto uzywał tego słowa podczas meczu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 08.05.2012, 17:51
Misiak napisał(a):Wyświetl post
Zamiast obwiniać Semira to powinni zająć się naszymi kopaczami bo to od nich się zaczyna,prosty przykład włączcie sobie ligowy mecz i posluchajcie ile razy pada słowo na k...wymawiane przez piłkarzy na boisku i nie dziwcie się jak pózniej przyjezdza obcokrajowiec i przesiąka takim slownictwem.Nawet niedawno Agali wypowiadał się o Hajcie i wspólnej gry to kojarzył go właśnie z k... bo tyle razy Hajto uzywał tego słowa podczas meczu.
Przepraszam, ale nic nie usprawiedliwia zachowania Stilicia. On jest dorosłym facetem, który wypowiadając słowa zdaje sobie sprawę co one znaczą. Wulgaryzm podczas nieudanej akcji to często odruch i to dotyczy nawet największych amatorów grających sobie po pracy. Tu nie chodzi o to, że użył takiego słowa, ale że takim słowem obraził inny klub.

Porównujesz użycie wulgaryzmu niekierowanego do innej osoby do zwyzywania kogoś tym wulgaryzmem? No bez przesady!
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.05.2012, 18:22
Misiak napisał(a):Wyświetl post

Co innego jest na boisku krzyknąć do kogoś k.. a co innego podżegać tłum do nienawiści itp. na to jest paragraf .

Wracaj do swojej ziemniaczanej krainy świętować 4 miejsce w lidze i puchary europejskie które macie dzięki ...Legii Warszawa
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 08.05.2012, 18:48
nasi pogromcy i mistrzowie polski

http://sport.fakt.pl/Tak-sie-bawili-...156343,13.html
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 08.05.2012, 19:07
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Wracaj do swojej ziemniaczanej krainy świętować 4 miejsce w lidze i puchary europejskie które macie dzięki ...Legii Warszawa
Tej a wytlumacz niby to dlaczego dzieki Legii mamy puchary? Cos krucho u ciebie z mysleniem chyba.

Stilic sie wyglupil i tyle, w Lechu i tak juz go nie bedzie.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.05.2012, 19:16
W Lechu go nigdy nie było
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 08.05.2012, 19:29
studio napisał(a):Wyświetl post
Tej a wytlumacz niby to dlaczego dzieki Legii mamy puchary? Cos krucho u ciebie z mysleniem chyba.

Stilic sie wyglupil i tyle, w Lechu i tak juz go nie bedzie.
Zajęliście 4 miejsce, które bez dodatkowych czynników nic nie daje. Macie te puchary tylko i wyłącznie dlatego, że w finale Pucharu Polski spotkali się dwaj medaliści ligowi. Gdyby Legia zamieniła się miejscami z Koroną to byście pucharów nie mieli. Prawda jest, więc taka, że zawdzięczacie miejsce zarówno Legii jak i Ruchowi.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.05.2012, 19:35
Ale zakłamanie ogarnęło forum Stilic powiedział to pod czym zdecydowana większość Wiślaków by się podpisała nie wyłączając mnie!Ale zapomniałem że ten dział jest pro (7) i płacz tutaj jest wskazany.Jestem kibicem Wisełki Kraków.....resztę znacie!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 08.05.2012, 20:06
że zawdzięczacie miejsce zarówno Legii jak i Ruchowi.
Wiec nie pier$%l ze dzieki Legii, Mistrzostwo Frajerstwa jak widze strasznie was musi bolec ze sobie ideologie dopowiadacie.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 08.05.2012, 20:13
http://www.90minut.pl/news/187/news1...-Widzewem.html

Bruno rozwiązał kontrakt
Ostatnio edytowane przez KoPer : 08.05.2012 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2012, 20:43
Gdyby Legia zamieniła się miejscami z Koroną to byście pucharów nie mieli.
Masz rację tylko w przypadku, gdyby Korona ten finał wygrała. Gdyby zwyciężył Ruch, to nic by się nie zmieniło.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.05.2012, 20:47
KoPer napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/187/news1...-Widzewem.html

Dudu rozwiązał kontrakt
Nie Dudu, tylko Bruno Pinheiro.

omega napisał(a):Wyświetl post
nasi pogromcy i mistrzowie polski

http://sport.fakt.pl/Tak-sie-bawili-...156343,13.html
Fajna dupa w czerwonym.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 08.05.2012 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.05.2012, 21:54
studio napisał(a):Wyświetl post
Wiec nie pier$%l ze dzieki Legii, Mistrzostwo Frajerstwa jak widze strasznie was musi bolec ze sobie ideologie dopowiadacie.
Studio, a ty jesteś na świecie dzięki mamusi i tatusiowi, czyli nie dzięki mamusi? Dobrze cię zrozumiałem?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów