|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tak granie w jakiejs lidze minimum 2 lata zeby uprawnialo do gry w reprezentacji genialne po prostu czyli np taki Wojtek Szczęsny nie mógłby grać w kadrze bo nigdy nie grał w naszej lidze.A co do obywalestwa. Jeżeli ktoś miał przodków Polaków takie jest prawo, że należy mu się obywatelstwo, wiec jak coś to to prawo należałoby zmienić na przykład. Albo dajmy przykład jako 2 letnie dziecko wyjechałem z polski bo rodzice wyemigrowali ale czuje się jak najbardziej Polakiem i mówię w naszym języku i nie mogę grać w kadrze bo w polskiej lidze nie grałem? litości z takimi przepisami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() Alessandro Santos "Alex" reprezentant ... ... ... ... JAPONII !!! ![]() Poważne to jest? Albo w reprezentacjach będą grali ci, którzy powinni, albo w ogóle skończmyz piłką reprezentacyjną, bo coś takiego nie ma sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
2 lata gry w polskiej lidze? To może dodajmy jeszcze zdaną maturę z języka polskiego...
A tak na poważnie to dawny przepis był chyba lepszy - z tym, że jak się wybrało reprezentację młodzieżową to było to wiążące na całą karierę piłkarską. Można coś podobnego wprowadzić, że decyduje obywatelstwo uzyskane przed osiągnięciem określonego wieku, albo wprowadzić przy rejestracji piłkarza profesjonalnego rubrykę "zadeklarowana narodowość". Jeżeli piłkarz, który ma polskie pochodzenie i zaczyna grać w piłkę zawodowo zadeklaruje, że chciałby występować w reprezentacji Polski to nie mógłby potem zmienić tej decyzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@Paweł
ale ja w żadnym wypadku takich praktyk nie popieram ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
||||||
Nie widzę więc tutaj żadnego problemu. Gdybym był jeszcze w stanie obiektywnie stwierdzić, że dla całej reszty gra w naszej kadrze jest czymś więcej, niż dla Boenischa czy Perquisa, to może bym się przychylił do tej teorii reprezentacji PZPN-u. Niestety podczas afery z orzełkiem jakoś nie widziałem wśród naszych "stuprocentowych" kadrowiczów negatywnej reakcji na usunięcie godła państwowego z ich strojów, ba - nasz stuprocentowy Polak, kapitan reprezentacji Jakub Błaszczykowski stwierdził, że nowe logo jest "dynamiczniejsze". Ja myślę, że podejście do gry w reprezentacji "stuprocentowych" i "niestuprocentowych" Polaków jest podobne, różnica jest taka, że ci którzy wychowali się w Polsce dobrze mówią w naszym języku, a ci drudzy niekoniecznie. Na boisku jakoś nie widzę, żeby taki Obraniak mniej walczył od przykładowego Murawskiego i żeby mniej tej drużynie dawał. Krótko mówiąc nie próbuj mi wmówić czegoś, czego nie myślę. Na ten moment mamy czterech zawodników wychowanych poza Polską, z polskimi korzeniami, a nie 22 Brazylijczyków. Póki są zachowane takie proporcje, nie widzę w tym problemu. Zresztą to bzdura z tym Katarem, musieliby wykupić najlepszych z reprezentantów Brazylii żeby zdobywać mistrzostwo, a nie uważam, że Brazylia jest na tyle sprzedajnym narodem. Z drugiej strony wsadziłem kij w mrowisko i ta dyskusja nie ma dalej sensu, bo to dyskusja w stylu "ja wiem swoje, Ty wiesz swoje". Wyraziłem swoje zdanie i nie twierdzę nawet, że jest to zdrowe podejście do sprawy, jest to po prostu moje zdanie i tyle.
Ale póki moje utopijne wizje można sobie wsadzić, nie widzę w problemu we wspomożeniu naszej kadry CZTEREMA zawodnikami nie wychowanymi w Polsce, aczkolwiek mającymi nasze korzenie. Tak jak pisałem, gdyby to było dajmy na to czternastu zawodników, to byłoby tutaj coś nie tak. Ale na ten moment mamy po prostu 19 piłkarzy z Polski wspartych czterema Polakami z emigracji, Polakami z dwoma narodowościami. Bo im to zaproponowano, bo o niektórych zabiegano, bo dano im taką szansę, bo dostali zaufanie i wiarę w ich umiejętności. To, czego brakowało w przypadku Podolskiego, który gra dla Niemiec, ale żonę ma Polkę, w Polsce brał ślub, karierę planuje skończyć w Górniku, którego (jak twierdzi) jest wielkim fanem, a bodaj najlepszym jego przyjacielem w klubie jest Polak Peszko, nie okazuje radości z goli strzelanych Polakom.
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.05.2012 o godz. 19:06.
|
||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
juz piszą elaboraty ... PS było tyle czasu aby sie dobrze do euro przygotować a wielki selekcjoner Niemców powołuje. żenada
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 07.05.2012 o godz. 19:15.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Nie wiedziałem, że Ziemniaczki miały fetę z okazji 4 miejsca ![]() ![]() ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie do wszystkich podnieconych zachowaniem ziemniaczanego Semira.
Jak wiadomo spotykając na mieście piłkarza drużyny przeciwnej honor nie pozwalago obić. Jednak w sytuacji, gdy taki jegomość pozwala sobie na kibicowskie podjazdy sytuacja się nie zmienia? Bo ja gdybym spotkał, ładowałbym sztukę na ryj. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
edit, podwójny post
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
I tak ze nie kazał Żylecie s..lać na Widzew ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jestem zdumiony,bo co się jakiś obcokrajowiec wpierdala w nie swoje sprawy. Do tego tak to manifestuje. Nie wiem czym się tutaj podniecać ani fascynować. Bieda straszna i lepiej nad tym zamilczeć. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Na pewno zachowanie Semira jest naganne i nie ma znaczenia czy było pod wpływem chwili , czy głębszym przemyśleniu. Dla mnie jako kibica Lecha było , to zachowanie bardzo słabe i cóż.. palnął głupotę i tyle. Inna sprawa , że Paweł Kaczorowski podczas zdobycia PP przez Lecha w meczu z Legią też śpiewał w szatni tą piosenkę , co zresztą jest uwiecznione na pewnym filmie i reakcji nie było.
Nie ma sensu bronić Bośniaka , bo zachowanie było fatalne nie mniej jednak ta cała sytuacja nie jest czymś specjalnie sensacyjnym. Stilic z Lecha odchodzi { ciężko powiedzieć gdzie} najprawdopodobniej na ławkę rezerwowych i na pewno płakać po nim nie będę. Co do Legii , to maja tam chyba ważniejsze rzeczy na głowie niż czucie się urażonymi słowami Bośniaka. Oczywiście mają się prawo czuć urażeni , ale tak naprawdę czym , to jest w kontekście utraty wydawałoby się pewnego Mistrzostwa? Raczej kroplą w morzu. Ciekawe co zrobią z Skorżą. Nie stać ich na zerwanie kontraktu { trzeba by zapłacić 1 mln zł} zostawienie tego trenera raczej niczego nie gwarantuje. Na transfery też się nie zanosi i taka chyba niemrawa rysuje się najbliższa przyszłość Legii. Trzeba pogratulować Mistrzostwa Śląskowi. Mimo , że nie zdobył go w sposób przekonywujący trzeba im oddać , że na koniec zajęli 1 miejsce w lidze. Jaki jest tegoroczny Mistrz Polski? Wg mnie bardzo przeciętny w skali Krajowej. Przy tych problemach finansowych i tak mizernym składzie personalnym sukcesem będzie dotarcie do ostatniej rundy Kwalifikacji LM. Osobiście uważam , że Śląsk może mieć problem z przebrnięciem drugiej rundy Eliminacji LM , ale sporo zależy od losowania. Śląsk , to głównie Leńczyk , Mila Kazmierczak i Fojut. Jeśli założymy , że Fojut odejdzie i możliwe razem z Celebanem już teraz przeciętna obrona Śląska będzie w rozsypce. Dokładając do tego brak napastnika z prawdziwego zdarzenia będą ogromne problemy w pucharach co przełoży się na ligę. Zobaczcie na Legie. To nie jest przypadek , że nie umieli wygrać meczu w końcówce sezonu. Taki sam kryzys miał Lech w łaczeniu ligi z pucharami , tylko Legie dopadło , to na finiszu. Naszych klubów nie stać na , to by skutecznie łączyć ligę z pucharami. Za mało jest klasowych piłkarzy potrafiących zmieniać losy spotkań a poza tym nasze kluby nie maja praktycznie wartościowych rezerwowych. Dlatego sądzę , że nie ma co marzyć o LM , bo tej chwili nasze kluby dzieli od tych rozgrywek przepaść. Starczy spojrzeć na mecze ligowe i zobaczyć ile spotkań da się obejrzeć. Przeważnie rządzi w naszej lidze chaos i przypadek a w dodatku przypomina , to kopanie się z koniem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Fojut - bez zakładania odchodzi...... Porównanie Kaczorowskiego i Stilicia nie ma sensu - Kaczorowski śpiewał w euforii po wygranym meczu, a potem trafił do Legii, Stilić natomiast zaśpiewał na pożegnanie dla kibiców ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Stilic nie wiedzial co spiewa bo gral tutaj tylko 4 lata. Nie siejcie fermentu.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jakby grał w lechu chociaz te 10 lat to można mieć do niego pretensje . ale 4 ? to nic ze nauczył się wielu innych polskich słów , ale to jedno przeciez tak mało popularne, niszowe mogło umknąć jego uwadze
![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2012 o godz. 17:37.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zamiast obwiniać Semira to powinni zająć się naszymi kopaczami bo to od nich się zaczyna,prosty przykład włączcie sobie ligowy mecz i posluchajcie ile razy pada słowo na k...wymawiane przez piłkarzy na boisku i nie dziwcie się jak pózniej przyjezdza obcokrajowiec i przesiąka takim slownictwem.Nawet niedawno Agali wypowiadał się o Hajcie i wspólnej gry to kojarzył go właśnie z k... bo tyle razy Hajto uzywał tego słowa podczas meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Porównujesz użycie wulgaryzmu niekierowanego do innej osoby do zwyzywania kogoś tym wulgaryzmem? No bez przesady! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Co innego jest na boisku krzyknąć do kogoś k.. a co innego podżegać tłum do nienawiści itp. na to jest paragraf . Wracaj do swojej ziemniaczanej krainy świętować 4 miejsce w lidze i puchary europejskie które macie dzięki ...Legii Warszawa |
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
Stilic sie wyglupil i tyle, w Lechu i tak juz go nie bedzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W Lechu go nigdy nie było
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zajęliście 4 miejsce, które bez dodatkowych czynników nic nie daje. Macie te puchary tylko i wyłącznie dlatego, że w finale Pucharu Polski spotkali się dwaj medaliści ligowi. Gdyby Legia zamieniła się miejscami z Koroną to byście pucharów nie mieli. Prawda jest, więc taka, że zawdzięczacie miejsce zarówno Legii jak i Ruchowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ale zakłamanie ogarnęło forum Stilic powiedział to pod czym zdecydowana większość Wiślaków by się podpisała nie wyłączając mnie!Ale zapomniałem że ten dział jest pro (7) i płacz tutaj jest wskazany.Jestem kibicem Wisełki Kraków.....resztę znacie!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez KoPer : 08.05.2012 o godz. 21:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Masz rację tylko w przypadku, gdyby Korona ten finał wygrała. Gdyby zwyciężył Ruch, to nic by się nie zmieniło.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 08.05.2012 o godz. 20:53.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|