The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2012, 19:36
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Podobno Pazdan nadal nie podpisał kontraktu z Jagiellonią. Jeśli nasz wiceprezes do spraw sportowych uważnie obserwował jego grę w dzisiejszym meczu, a także kilku wcześniejszych ( między innymi z Cracovią gdzie zagrał bardzo dobrze) to dojdzie do wniosku, że taki piłkarz jest potrzebny. Z całym szacunkiem ale Sobol jest naprawdę w zaawansowanym wieku a Wilk to soldiny piłkarz ale ma duże problemy z wypracowaniem piłki i np ostatnie mecze w jego wykoaniu są kiepskie. Wydaję mi się że jemu potrzebny jest odpoczynek bo chyba jest to piłkarza który rozegrał najwięcej minut z wszystkich naszych zawodników w tym sezonie. Uważam też ze powinien grać częściej z pierwszej piłki bo nie podoba mi się ten jego nawyk obracania się z piłką "na podeszwie" traci za dużo czasu.

Do tego Pazdan może grać na stoperze.
Jestem podobnego zdania. Ale czy durniozaur cokolwiek obserwuje i widzi i czy cokolwiek chce i może - oto są pytania. Obyśmy mieli przyzwoitą pakę na nowy sezon.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.05.2012, 19:40
Jeśli jeszcze raz ktoś mi powie że Brud to zdolny wychowanek Wisły prezentujący odpowiedni poziom gry to chyba zwariuje i chyba nie tylko ja...Te 30 min w dzisiejszym meczu przekonały chyba już definitywnie Probierza że Brud to nie ta liga...

A co do pozostałych to zdecydowanie - Jirsak, Lamey, Jaliens, Paljić, Garguł, Brud- DZIĘKUJEMY TYM Panom
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.05.2012, 19:44
Ja bym do tego dodał Sobola - niestety ale metryki nie da się oszukać a ten zawodników przede wszystkim bazował na atrybutach fizycznych - nigdy nie był wirtuozem.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.05.2012, 19:44
Nie Marcinie podziękujemy im w niedziele bo w tym meczu też muszą pokazać jak ładnie "walczą" "kopią" i jak bardzo im zależy
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.05.2012, 19:55
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Meliksona na 100% odejdzie bo Wisła potrzebuje kasy - oczywiście nikt za niego nie zapłaci mitycznych 3 mln euro poza wszystkim trudno o taką kwotę grając w słabym zespole i lidze.
Wisła to nie firma że musi na już mieć masę pieniędzy. Gdy będzie Boguś wiedział, że jak zainwestuje 0,5 mln za kontrakt Maora na przyszły sezon, dwa i ten mu da Champions League to go zostawi, podobnie jak w przypadku Pawła Brożka, którego nie Chciał Boguś puścić do Fulham!

Merkury napisał(a):Wyświetl post
Ja bym do tego dodał Sobola - niestety ale metryki nie da się oszukać a ten zawodników przede wszystkim bazował na atrybutach fizycznych - nigdy nie był wirtuozem.
Jak pisałem tydzień temu, dwa że Sobol jest do wywalenia to mi Chciano bana dać ! Efekt jaki jest każdy widzi!
Sobol i Wilk time to say goodbay, podobnie Boguski i pseudo-zagraniczne gwiazdki z Jaliensem na czele!
Dać szanse młodym Czekajowi, Kurcie, Chrapkowi i kupić młodych zdolnych. W Polsce są piłkarze, którzy nas wzmocnią, wzmocnić nas nie wzmocni Michał Pazdan, jest dobrym uzupełnieniem, wyrównaniem kadry ale pamiętać należy że wzmocnić mogą nas tylko gracze pokroju Abdou Razacka Traore i tutaj pole do manewru dla Jacusia Bednarza.
Za darmo, czy też za małe sumy można naprawdę skleić super drużynę ale drużynę nie Polską, nie Zagraniczną a zrównoważoną.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.05.2012, 20:19
Cytat:
Jak pisałem tydzień temu, dwa że Sobol jest do wywalenia
Po pierwsze o takich piłkarzach nie mówi się, że są do "wywalenia" myślę że powinieneś znaleźć inne słowo jeśli Twoim zdaniem Sobol powinien odejść.
Po drugie Sobol to nie jest piłkarz, który bazuje tylko i wyłącznie na tym, że jest silny i dużo biega, to przede wszystkim niesamowita charyzma oraz inteligencja. Z Górnikiem nie zagrał najlepiej ale kto tam zagrał dobrze ? Rzucany z pozycji na pozycje, a to defensywny pomocnik a to prawy obrońca a to stoper... to jest przede wszystkim defensywny pomocnik który wrócił po ciężkiej kontuzji, dał bardzooo dobrą zmianę w derbowym spotkaniu.

Ja uważam, że Sobol jest to piłkarz na tyle wyjątkowy i zasłużony że to on powinien powiedzieć kiedy kończymy. Moim zdaniem on w piłce osiągnął właściwie już wszystko co w tych warunkach mógł zrobić, zdobywał mistrzostwa, grał na mistrzostwach świata, zrobił awans na EURO, brakuje mu tylko awansu do CL aby mógł poczuć się spełniony.

edit: I jeszcze podstawowe pytanie. Widziałeś kiedy kol wiek co w bramce wyprawia Kurto ? Jak obejrzysz sobie skróty meczów MEsy to raczej odechce Ci się dawania szansy Kurcie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.05.2012 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.05.2012, 20:42
Wisła bez Meliksona i Ilieva, za to z Brudem, Bednarzem i Probierzem, to sportowy dramat i katastrofa. Ci, którzy popierają pozbycie się tych pierwszych i dalszą pracę tych ostatnich, chcą ją nam zafundować.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 03.05.2012 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 03.05.2012, 20:45
Ciekawe ile Górnik chciałby zza Skorupskiego?
Naprawdę, dobry bramkarz.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.05.2012, 21:57
Bronex napisał(a):Wyświetl post
1,5 mln euro za Maora Meliksona !!! Brać i się nie oglądać. Mityczne 3 mln euro ,o których mówi Bednarz to pic na wodę... Przecież żaden klub trójki za Maora nie da... Zresztą Wisła w tej chwili jest jak pijak ,który musi wyprzedać ostatnie rzeczy z domu aby mieć na wódkę. Bednarz sprzeda Meliksona a przedłuży kontrakt z Jirsakiem i sprawa załatwiona. Przecież jak ktoś poważny usłyszy te kontraktowe propozycje Łysego to padnie ze śmiechu ("chcemy abyś to ty nam płacił za to ,że możesz u nas grać" - hahha)
IMHO paradoksalnie jest to kwota na która może sobie już np. Legia pozwolić. Kwoty 750 euro wydawane są u nas normalnie, Wojciechowski płacił już 1mlnE za grajków. 1.5 miliona za gwiazdę TME - kosmos jak na polskie warunki ale za Meliksona myślę warto, mimo jego kontuzjogenności.

IMHO 1.5 ml to mało.
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 03.05.2012, 22:02
Po dzisiejszym meczu spokojnie mozemy oddac Meliksona bo jak widac nastepcy - na przyklad Brud sa gotowi wypelnic luki i godnie reprezentowac barwy Wisly! Ha! Brawo Panie Jacku! Taki Brud nie tylko zastapi Meliksona a takze to Polak i nawet po przegranym meczu sie poplacze!!

Super!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.05.2012, 09:21
DarekW napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszym meczu spokojnie mozemy oddac Meliksona bo jak widac nastepcy - na przyklad Brud sa gotowi wypelnic luki i godnie reprezentowac barwy Wisly! Ha! Brawo Panie Jacku! Taki Brud nie tylko zastapi Meliksona a takze to Polak i nawet po przegranym meczu sie poplacze!!

Super!
Ty ironizujesz ,a Kudłaty tak naprawdę myśli. Jeszcze te jego kontrakty motywacyjne i ile to "można podnieść z boiska". Bo ktoś jest k u r w a głupi i przyjdzie tyrać za grosze.Ciekawe czy Kudłaty ma kontrakt motywacyjny i "ile może podnieść z boiska"? Filozofia Wisły w obszarze finansowo-sportowym będzie ,pod batutą Kudłatego, oparta o motto /hasło przewodnie - "SZUKAMY GŁODNYCH PIŁKARZY". Hahaha

PS. No to teraz zacznie się okres sławetnych testów dla piłkarzy ,którzy mogą "wzmocnić" Wisłę w sezonie 2012/2013. 2/3 mieszkańców Azji Południowo-Wschodniej i państw Czarnego Lądu już szykuje się do długiej drogi.. Zwiedzą Wawel ,zrobią se zdjęcie z Kudłatym , kto wie może i nie wyjada głodni.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 04.05.2012 o godz. 09:27.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.05.2012, 09:55
DarekW napisał(a):Wyświetl post

Super!
Slowa swe skieruj do Cupiała a nie do Bednarza ktory jest tylko marionetka w rekach szefa...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.05.2012, 10:17
No nic sprzedamy Meliskona i będziemy grali tym Danielem "nie na sprzedaż" Brudem, to jakieś chore w ogóle mówić w nowoczesnej piłce że kupujemy tylko Polaków, Wyjściowa 11:

Pareiko

Jovanović - Cleber - Marcelo - Jovanic

Paulista - Melikson - Cantoro - Uche

Genkov - Penksa

Równie szybo można skleić 11: dobrych Polaków, słabych Polaków, słabych obcokrajowców.

Od razu zaznaczam że pisałem to na szybko i "na kolanie"

Czekaje Brudy i cała reszta nas nie uratuję.

Ciekawe co za tuzy piłkarskie przyjdą do nas w przyszłym sezonie
Odpowiedz cytując
Yo Yo
Member

Od: 05.2005

Stary 04.05.2012, 10:23
Ajax napisał(a):Wyświetl post
No nic sprzedamy Meliskona i będziemy grali tym Danielem "nie na sprzedaż" Brudem, to jakieś chore w ogóle mówić w nowoczesnej piłce że kupujemy tylko Polaków, Wyjściowa 11:

Pareiko

Jovanović - Cleber - Marcelo - Jovanic

Paulista - Melikson - Cantoro - Uche

Genkov - Penksa

Równie szybo można skleić 11: dobrych Polaków, słabych Polaków, słabych obcokrajowców.

Od razu zaznaczam że pisałem to na szybko i "na kolanie"

Czekaje Brudy i cała reszta nas nie uratuję.

Ciekawe co za tuzy piłkarskie przyjdą do nas w przyszłym sezonie
Pobyt w pyrlandi chyba Ci nie służy. Dawno nie czytałem większych bzdur.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2012, 11:00
Yo Yo napisał(a):Wyświetl post
Pobyt w pyrlandi chyba Ci nie służy. Dawno nie czytałem większych bzdur.
A to czemu jesteś zwolennikiem kupowania piłkarzy pod kontem narodowości a nie umiejętności?
Odpowiedz cytując
Yo Yo
Member

Od: 05.2005

Stary 04.05.2012, 11:18
A to czemu jesteś zwolennikiem kupowania piłkarzy pod kontem narodowości a nie umiejętności?
Uważam, że w naszym przypadku priorytetem powinno być zainwestowanie pieniędzy w szkolenie własnych piłkarzy (infrastruktura sportowa, trenerzy), chociażby po to, żeby piłkarze pierwszej drużyny nie musieli ćwiczyć na korytarzach, żeby były chociaż 3 boiska nadające się do treningu. U nas niestety takich podstaw brakuje.

A do Twojego bełkotu z poprzedniego postu nawet ciężko się odnieść. Wypisałeś ni stąd ni zowąd skład z piłkarzami, którzy już od lat nie grają u nas. Na obronę wstawiasz bramkarza i jeszcze próbujesz przekonywać ludzi do swoich racji.

Na koniec standardowo oskarżenia wobec Czekaja i Bruda. Tylko zauważ, że to nie oni są problemem. Bo ile więcej do gry wnosi Jaliens od Czekaja lub Jirsak od Bruda? Chyba nie muszę przypominać kto i o ile więcej zarabia...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.05.2012, 11:25
Podstawowy problem jest taki, że przechodzimy ze skrajności w skrajność. Jedni chcą "11" złożonej z samych Polaków, inni "11" złożonej z samych obcokrajowców. Niech będzie 5 obcokrajowców, którzy naprawdę wnoszą jakość do drużyny i 6 solidnych polskich piłkarzy. Lepiej grających polskich piłkarzy w polskiej lidze od połowy, albo nawet 3/4 naszych stanieri jesteśmy w stanie znaleźć. Od tej 1/4 już niekoniecznie, a wręcz absolutnie nie.

Jednak głównym problemem obecnie zbudowanej Wisły nie jest to jakie są parytety narodowościowe, ale to... jakie są parytety wiekowe. Ta drużyna nie rokuje. Gdzie są piłkarze 19-23 letni w pierwszym składzie, albo mający szansę na regularną grę? Niech to nawet będą obcokrajowcy, ale dobrze rokujący i młodzi, a nie tacy którzy najlepsze w karierze już pokazali. Gdybyśmy mieli w ten sposób budować drużynę co przez ostatnie dwa lata to byśmy ją na nowo budowali co 2-3 lata bez żadnego sukcesu. Na takiej drużynie nie da się też zarobić z transferów, czyli notowalibyśmy z czasem regres.

Tutaj opowiadamy się za polityką jednokierunkową kiedy potrzebujemy hybrydy.

Doświadczeni obcokrajowcy: Cleber, Pareiko
Obcokrajowcy z rezerw klubów: Uche, Cantoro
Młodzi Polacy z niższych lig: Błaszczykowski, Boguski
Młodzi obcokrajowcy: Marcelo
Polacy z naszej ligi (za kasę): Dudka, Zieńczuk
Młodzi Polacy kosztujący kolosalne pieniądze Polacy: Żurawski, Kosowski, Głowacki
Zawodnicy testowani: Diaz

Zawodnicy testowani są krytykowani, młodzi Polacy są "przepłacani", młodzi Polacy z niższych lig "są za słabi na Wisłę", obcokrajowcy z rezerw klubów są "za słabi na Wisłę", młodzi Polacy grający za granicą też "są słabi".

Na koniec standardowo oskarżenia wobec Czekaja i Bruda. Tylko zauważ, że to nie oni są problemem. Bo ile więcej do gry wnosi Jaliens od Czekaja lub Jirsak od Bruda? Chyba nie muszę przypominać kto i o ile więcej zarabia...
No dokładnie. Czekaj i Brud nie podpisywali kontraktów w glorii "zbawicieli Wisły". Sumy, które otrzymują są raczej niskie. Jeżeli są za słabi to pójdą w odstawkę, a wtedy Wisła za wiele nie straci. Co innego w przypadku piłkarzy, którzy zarabiają 100-400 tys. euro. Taki piłkarz blokuje miejsce do zakontraktowania piłkarza lepszego. Jedyne pretensje jakie można mieć to to, że nie dano szansy Chrapkowi zamiast Bruda, albo sprzedano lepszego od niego Mączyńskiego. Jednak to już nie wina Bruda.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 04.05.2012 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2012, 12:04
Uważam, że w naszym przypadku priorytetem powinno być zainwestowanie pieniędzy w szkolenie własnych piłkarzy (infrastruktura sportowa, trenerzy), chociażby po to, żeby piłkarze pierwszej drużyny nie musieli ćwiczyć na korytarzach, żeby były chociaż 3 boiska nadające się do treningu. U nas niestety takich podstaw brakuje.

A do Twojego bełkotu z poprzedniego postu nawet ciężko się odnieść. Wypisałeś ni stąd ni zowąd skład z piłkarzami, którzy już od lat nie grają u nas. Na obronę wstawiasz bramkarza i jeszcze próbujesz przekonywać ludzi do swoich racji.

Nikogo do niczego nie przekonuję.

Na obronie miał być Nikola Mijalović. Jeszcze kawy nie wypiłem. Mój błąd

O Czekaju nic nie napisałem, Brud jest piłkarzem kiepskim tak samo jak Jaliens. Żadne to dla mnie pocieszenie że mniej zarabia bo do grania o mistrzostwo się nie nadaje.

Wydaje mi się że czytasz to co chcesz a nie to co ludzie piszą. Chyba że gdzieś tam jest cokolwiek o Czekaju.

Taka jedenastka miała tylko pokazać że narodowość nie ma nic wspólnego z umiejętnościami/zaangażowaniem w grę.

Szkolenie młodzieży jest melodią przyszłości bez gwarancji zysków i efektów my jesteśmy od 15 lat klubem na tu i teraz. Patrząc realnie to liczba sukcesów jest gigantyczna.

IMHO nie chce kiepskich wychowanków kiepskich Polaków i kiepskich Holendrów w drużynie. Taki Czekaj rokuje na przyszłość jestem jego zwolennikiem ale wiecznie młody talent Brud nie oddać strzału który by minął bramkę o mniej niż 15 metrów?

@kacpaw91 zgadzam się z Tobą w końcu głos rozsądku.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 04.05.2012 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:45
Szkolenie młodzieży jest melodią przyszłości bez gwarancji zysków i efektów my jesteśmy od 15 lat klubem na tu i teraz. Patrząc realnie to liczba sukcesów jest gigantyczna.

IMHO nie chce kiepskich wychowanków kiepskich Polaków i kiepskich Holendrów w drużynie. Taki Czekaj rokuje na przyszłość jestem jego zwolennikiem ale wiecznie młody talent Brud nie oddać strzału który by minął bramkę o mniej niż 15 metrów?
W piłce nie ma gwarancji. Nie mamy gwarancji, że jak wydamy te 5 mln euro w okienku na transfery to wygramy mistrzostwo i awansujemy do LM. Być może spadniemy... Jednak taka Akademia to też... promocja klubu. Samo istnienie infrastruktury sportowej zwiększy prawdopodobieństwo, że napotkamy jakiś talent - więcej młodych będzie chciało tu grać, trenować. A Ci którzy okażą się za słabi zasilą niższe ligi, ale oni i ich rodziny będą kibicami Wisły - taka barcelońska, a także poniekąd z Realu filozofia. Przede wszystkim jest to zmiana wizerunku. Legia, Lech i Zagłębie obecnie wypracowały sobie taki wizerunek, że są u nas postrzegane jako kluby stawiające na młodzież. No i teraz walczymy o jakiegoś nowego Lewandowskiego z 1. czy 2. ligi, chłopak ma 18 lat i ma oferty z Wisły, Legii, Lecha i Zagłębia. Kogo wybierze? Nawet będący kibicami Wisły Makowie powiedzieli, że na razie nie chcą trafić do Wisły.

Oddanie całego stadionu miało być gwarancją wzrostu frekwencji. Gwarancja w sporcie nie istnieje. Co innego większe, czy mniejsze ryzyko.

Jednak jak mówiłem - potrzebujemy hybrydy. No i jednej spójnej koncepcji na 5-10 lat. Trenera, który dostanie minimum 3 lata, a także drużynę budowaną na wiele lat. Ile razy od Parmy, Schalke, Lazio zmienialiśmy koncepcję budowy klubu? Ile razy zmieniano taktykę? Ile razy zmieniano trenerów? Niestety potrzebujemy także lepszego PZPN i lepszej Ekstraklasy S.A. PZPN mógłby zbudować kilka profesjonalnych szkółek piłkarskich w kraju. Opracować system szkolenia podobny do tego z Niemiec. Wzorem koszykówki mogłaby dajmy na to w 1. lidze występować młodzieżowa drużyna związkowa. Możliwości wsparcia od związku jest wiele.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2012, 12:55
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
W piłce nie ma gwarancji. Nie mamy gwarancji, że jak wydamy te 5 mln euro w okienku na transfery to wygramy mistrzostwo i awansujemy do LM. Być może spadniemy... Jednak taka Akademia to też... promocja klubu. Samo istnienie infrastruktury sportowej zwiększy prawdopodobieństwo, że napotkamy jakiś talent - więcej młodych będzie chciało tu grać, trenować. A Ci którzy okażą się za słabi zasilą niższe ligi, ale oni i ich rodziny będą kibicami Wisły - taka barcelońska, a także poniekąd z Realu filozofia. Przede wszystkim jest to zmiana wizerunku. Legia, Lech i Zagłębie obecnie wypracowały sobie taki wizerunek, że są u nas postrzegane jako kluby stawiające na młodzież. No i teraz walczymy o jakiegoś nowego Lewandowskiego z 1. czy 2. ligi, chłopak ma 18 lat i ma oferty z Wisły, Legii, Lecha i Zagłębia. Kogo wybierze? Nawet będący kibicami Wisły Makowie powiedzieli, że na razie nie chcą trafić do Wisły.

Oddanie całego stadionu miało być gwarancją wzrostu frekwencji. Gwarancja w sporcie nie istnieje. Co innego większe, czy mniejsze ryzyko.

Jednak jak mówiłem - potrzebujemy hybrydy. No i jednej spójnej koncepcji na 5-10 lat. Trenera, który dostanie minimum 3 lata, a także drużynę budowaną na wiele lat. Ile razy od Parmy, Schalke, Lazio zmienialiśmy koncepcję budowy klubu? Ile razy zmieniano taktykę? Ile razy zmieniano trenerów? Niestety potrzebujemy także lepszego PZPN i lepszej Ekstraklasy S.A. PZPN mógłby zbudować kilka profesjonalnych szkółek piłkarskich w kraju. Opracować system szkolenia podobny do tego z Niemiec. Wzorem koszykówki mogłaby dajmy na to w 1. lidze występować młodzieżowa drużyna związkowa. Możliwości wsparcia od związku jest wiele.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. [...] Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach" -
To jest podobno wypowiedź Cupiała co do akademii piłkarskiej. Żadnych Gwarancji w sporcie nie ma masz rację ale jednak ilość sukcesów Wisły pokazuję że ten nasz klub nie jest tak źle zarządzany, wielu sugerowało że inwestycje w piłkarzy da awans zrobił tak wojciechowski i nie może na podium wskoczyć.

Ale zgadzam się że powinny być zachowane proporcję pomiędzy młodszymi i starszymi zawodnikami Polakami i obcokrajowcami dziś u nas tego nie ma a słowa kudłatego są zapowiedzią kolejnej rewolucji. Mam nadzieję że Probierza nie wywalą bo co dają ciągłe zmiany trenerów i koncepcji widzimy właśnie. IMHO Maaskant by skończył na pudle ale to tylko gdybanie.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2012, 13:08
Jacek Bednarz powiedział, że klub przygotowywuje się na pozostawienie 7 piłkarzy na następny sezon, więc kto to może być Jak typujecie Kto powinien zostać

Bramkarz: Kurto na rok (mam nadzieję
Obrona: Chavez, Jovanovic, Czekaj
Pomoc: Melikson, Iliev, Małecki na ławke
Atak: Genkov na ławkę, najlepiej gdyby był 3 napastnikiem w klubie
Jak dla mnie to tyle ...

Reszta out
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.05.2012, 13:14
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jacek Bednarz powiedział, że klub przygotowywuje się na pozostawienie 7 piłkarzy na następny sezon, więc kto to może być Jak typujecie Kto powinien zostać

Bramkarz: Kurto na rok (mam nadzieję
Obrona: Chavez, Jovanovic, Czekaj
Pomoc: Melikson, Iliev, Małecki na ławke
Atak: Genkov na ławkę, najlepiej gdyby był 3 napastnikiem w klubie
Jak dla mnie to tyle ...

Reszta out
Myślę, że oni się spodziewają, że Meliksona i Chaveza sprzedadzą. Kurto odejdzie. Pareiko przedłuży kontakt, podobnie jak Sobolewski. Zostanie jeszcze Wilk bo za niego ofert nie będzie, podobnie sytuacja ma się z Czekajem, Jovanoviciem, pewnie z Bunozą. Obawiam się, że zostanie Garguła. Być może uda się sprzedać Kirma.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.05.2012, 13:19
To jest podobno wypowiedź Cupiała co do akademii piłkarskiej. Żadnych Gwarancji w sporcie nie ma masz rację ale jednak ilość sukcesów Wisły pokazuję że ten nasz klub nie jest tak źle zarządzany, wielu sugerowało że inwestycje w piłkarzy da awans zrobił tak wojciechowski i nie może na podium wskoczyć.

Ale zgadzam się że powinny być zachowane proporcję pomiędzy młodszymi i starszymi zawodnikami Polakami i obcokrajowcami dziś u nas tego nie ma a słowa kudłatego są zapowiedzią kolejnej rewolucji. Mam nadzieję że Probierza nie wywalą bo co dają ciągłe zmiany trenerów i koncepcji widzimy właśnie. IMHO Maaskant by skończył na pudle ale to tylko gdybanie.

Obawiam sie:

Bramkarz: Pareiko
Obrona: Jovanovic, Czekaj
Pomoc: Wilk, Brud, Sobolewski, Jirsak

Chcialbym:

Pomoc: Wilk, Melikson, Iliev
Atak: Genkov
Odpowiedz cytując
TheMrSkeyt
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 04.05.2012, 13:49
Jirsak jeszcze by nie był taki tragiczny...
http://www.youtube.com/watch?v=Qcatk...FYinWe8W0iUWcg

TKWM

To my tworzymy historię za pomocą gardeł
Odpowiedz cytując
TheMrSkeyt
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 04.05.2012, 14:18
teraz mamy Mistrzostwa europy u 17 i można się przyjrzeć zawodnikom
http://www.youtube.com/watch?v=Qcatk...FYinWe8W0iUWcg

TKWM

To my tworzymy historię za pomocą gardeł
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.05.2012, 15:45
Nie chciałbym być złym prorokiem , ale w świetle zapowiedzi idących z góry , żebyśmy jeszcze nie płakali za tymi , którzy odejdą.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2012, 15:53
borys napisał(a):Wyświetl post
Obawiam sie:

Pomoc: Wilk, Brud, Sobolewski, Jirsak

Chcialbym:

Pomoc: Wilk, Melikson, Iliev
Atak: Genkov
Moim zdaniem wersja Bednarzowych siedmiu to:
Jovanić
Jovanović, Czekaj, Bunoza
Wilk, Brud
Boguski

Pareiko, Jirsak - gdzie indziej dostają lepsze oferty
Kurto - Holandia
Jaliens- rozwiązują z nim kontrakt
Chavez, Melikson, Genkov, Garguła, Kirm, Małecki, Iliev - sprzedaż
Diaz, Nunez, Biton - wraca do swojego klubu
Lamey, Paljić - nie dostają nowych ofert (po Górniku już na pewno)
Sobolewski - koniec kariery
.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.05.2012, 15:59
Tak dla pewnosci, nie ogladalem tej ligi+extra niech mnie ktos uswiadomi, Bednarz mówił o 7 którzy zostają z I skladu czy I drużyny?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2012, 16:01
borys napisał(a):Wyświetl post
Tak dla pewnosci, nie ogladalem tej ligi+extra niech mnie ktos uswiadomi, Bednarz mówił o 7 którzy zostają z I skladu czy I drużyny?
Podpinam się pod pytanie
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.05.2012, 16:03
Pareiko na 100% zostaje! Zgadza się na obniżkę zarobków, sama Wisła chce przedłużyć umowę. Chavez idzie na sprzedaż w myśl umowy z UD Platense, i my niestety z tego transferu otrzymamy jedynie 35%.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów