The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 14:08
Melikson jest obecnie największą przyszłością Wisły i nadzieją na udany nowy sezon. On, nie Brud czy Czekaj. Sprzedaż go będzie kolejną sportową katastrofą, bo ogromnie dużo daje drużynie. Przypomnę, że ma jeszcze długo obowiązujący kontrakt.

Ale Bednarz, epatujący chorą nienawiścią do wszystkiego, co związane z Valckxem, pewnie sprzeda go byle komu, byle kiedy i po kosztach.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.05.2012, 14:12
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiales z nim
Wiesz o tym ze nie chce grac
Dlaczego ma nie byc przyszloscia Wisły
A ile on to ma lat 28
A ja wszedzie slysze ze powinnismy budowac Wisle na Sobolewskim( w ramach przypomnienia lat 36...)
On mówił, że przyjechał do Polski aby tutaj się pokazać w europejskich pucharach. A dalej chce grać na zachodzie... parę meczy na wiosnę i na jesieni też było zastawiających w jego wykonaniu.
A, że chce wyjechać to wszyscy wiedzą. A niedługo będzie mógł nas opuścić za grosze, zgodnie z prawem Webstera.
28 lat to dużo - Melikson o wiele lepszy nie będzie.

Sobolewski też przyszłością nie będzie, co najwyżej może pograć jeszcze rok, a później działać w strukturach klubu.
Brud, z całym szacunkiem dla Niego, tez nie jest naszą przyszłością. Czekaj to co innego, niech zbiera oświadczenie.

edit do poniżej: Ja myślę, że nie pójdzie bo za ta kwotę Wisła go nie puści.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.05.2012 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.05.2012, 14:13
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
On mówił, że przyjechał do Polski aby tutaj się pokazać w europejskich pucharach. A dalej chce grać na zachodzie... parę meczy na wiosnę i na jesieni też było zastawiających w jego wykonaniu.
....
Jeśli ambicją Meliksona jest iść do Standard to... niech idzie. Standard Liege... zachód jak jasna cholera. Żeby to jakiś awans sportowy chociaż był, żeby chociaż puchary tam mieli w następnym sezonie, a tam "bieda" jak u nas w tej kwestii. No ale dostanie pół bańki.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 02.05.2012 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.05.2012, 19:51
Oferta na 1,2 mln euro za Meliksona to śmiech na sali. Przypomina, że jeszcze pewnie z 15% albo i więcej idzie dla Ber Shevy bo oni dosyć mocno o te procenty walczyli także musi być ich sporo.

W tym sezonie naszą grę było ciężko oglądać aż strach pomyśleć jak będzie to wyglądało bez najlepszego zawodnika, jaka będzie frekwencja na stadionie po przebudowie drużyny przez Bednarza. Też jestem zwolennikiem że każdy zawodnik jest na sprzedaż ale za dobre pieniądze i najpierw dogaduję się następce. My mamy już teraz zbyt duży deficyt zawodników aby jeszcze kogoś sprzedawać.

Przypomnę, że Bednarz nie potrafił przez 2 lata ściągnąć środkowego napastnika oraz klasycznej 10, nie sprostał w zdanym wypadku płaczom trenera Macieja Skorży który przez swój pobyt w w Wiśle udzielił setki wywiadów jak to potrzebny jest środkowy napastnik oraz rozgrywający.

Co do przejścia Maora do Standardu to jeśli już miałbym iść zarabiać pieniądze to starałabym się pójść do Rosji, Ukrainy, gdziekolwiek gdzie mi dobrze zapłacą, a nie do ligi która jest podobna do polskiej. Uważam Maora za piłkarza który mógłby sobie dać radę w najsilniejszych ligach świata.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 02.05.2012 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 02.05.2012, 20:00
Bednarz mówił jasno ostatnio ,że jak ktoś da 3mln za Meliksona to go sprzeda , więc nie sądze ,że zgodzi się na takie słabe oferty
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.05.2012, 20:03
Z tego co wiem to musi respektować kontrakt jeszcze przez 2 lata. W momencie podpisania miał mniej niż 28 więc okres ochronny 3 lata.
Na 15 dni przed końcem sezonu 2013/2014 musi zatem wykupić swój kontrakt
z tego powodu nie spieszyłbym się ze sprzedażą, niech sobie ew. marnuje karierę słabą grą
albo niech lepszą zapracuje na 3 miliony
czemu mamy się niby uginać
bo musimy spłacić dług Tf- niech Cupiał nie dyma sam siebie
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.05.2012, 01:50
wwf napisał(a):Wyświetl post
Ja to wszystko kiedyś podsumowałem w ten sposób;
-Solorz pyta kiedy nakłady na Sląska zaczną mi się zwracać
-ITI pyta kiedy będziemy zarabiać
-Cupiał mówi , kiedy mi się to będzie opłcać
-Cacek chce zarabiać
-Filipak mówi wprost, lepiej zainwestowac w Niemczech bo tam przynajmnie będzie to reklama, w polsce nie zarobie
-Wojciechowski, muszę wejść do LM żeby zarabiać.

No i mamy to co mamy.

Za komuny nikt nie pytał czy Hucie Sendzimira opłacało się utrzymywać 20 sekcji w Hutniku Kraków. Byli Bokserzy, Piłka ręczna, pływacy, siatkarze i siatkarki, koszykarze, piłka nożna , nawet szachy. I to wszystko było podpięte pod zakład który zatrudniał pół Krakowa.
No i jakoś się wszystko opłacało.
Były medale na olimpiadach, było 3 miejsce na Mistrzostwach Świata w Piłce nożnej.
Tak, za komuny to się wszystko opłacało.
Kto ci wciska takie demagogie do głowy? Za komuny to działało jako część maszynki propagandowej. Obok cenzora, stał Andrzej Iwan, stał Henryk Kasperczak, stał Adam Nawałka i budowali potęgę komunizmu. Żeby móc potem wmawiać ludziom: system wykształcił wspaniałych sportowców! Prości synowie komunizmu pokonali zgniłych kapitalistów, zarabiających miliony marek!

Teraz w ramach riposty możesz mi napisać, że za komuny Huta działała pełną parą, produkowała setki tysięcy ton stali rocznie, zatrudniała 1/3 Krakowa, a Polska była światową potęgą stalową, i jakoś się opłacało. Co z tego, że cała ta stal szła na zmarnowanie, ważny był sam fakt produkcji.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Oferta na 1,2 mln euro za Meliksona to śmiech na sali. Przypomina, że jeszcze pewnie z 15% albo i więcej idzie dla Ber Shevy bo oni dosyć mocno o te procenty walczyli także musi być ich sporo.

W tym sezonie naszą grę było ciężko oglądać aż strach pomyśleć jak będzie to wyglądało bez najlepszego zawodnika, jaka będzie frekwencja na stadionie po przebudowie drużyny przez Bednarza. Też jestem zwolennikiem że każdy zawodnik jest na sprzedaż ale za dobre pieniądze i najpierw dogaduję się następce. My mamy już teraz zbyt duży deficyt zawodników aby jeszcze kogoś sprzedawać.

Przypomnę, że Bednarz nie potrafił przez 2 lata ściągnąć środkowego napastnika oraz klasycznej 10, nie sprostał w zdanym wypadku płaczom trenera Macieja Skorży który przez swój pobyt w w Wiśle udzielił setki wywiadów jak to potrzebny jest środkowy napastnik oraz rozgrywający.

Co do przejścia Maora do Standardu to jeśli już miałbym iść zarabiać pieniądze to starałabym się pójść do Rosji, Ukrainy, gdziekolwiek gdzie mi dobrze zapłacą, a nie do ligi która jest podobna do polskiej. Uważam Maora za piłkarza który mógłby sobie dać radę w najsilniejszych ligach świata.
W Legii Maciuś też płakał, to mu kupili, tych co sam chciał. I co? I gdzie gra Mezenga, Blanco, albo Hubnik?

Nie wspominając o tym, że ty już chyba uznałeś, że Meliksona sprzedali za te 1,2 miliona, kiedy trzy dni wcześniej Bednarz mówi wprost "3 miliony dla Wisły, i niech idzie w ....u, sprzedam go nawet do Tadżykistanu".

---

Niektórzy tutaj naprawdę powinni odpocząć od internetu i snucia tych swoich apokaliptycznych wizji. Do pracy pójdźcie, pouczcie się, albo przynajmniej się schlejcie w trupa.
.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.05.2012, 09:08
Nasz nowy medialny napastnik był podobno uprzejmy powiedzieć napisał(a):
Chciałbym przenieść się do klubu, w którym będzie spokojnie.
Stary idealne miejsce pod Słońcem

Najpeirw będziesz przez tydzień testowany. Potem będziesz negocjować kontrakt stojąc na stacji beznynowej.
Może Cię przyjmą.
Właściciel da Ci kontrakt na poziomie 1/3 tego co dostałbyś w przeciętnym klubie na zachodzie. W zamian za to oczekiwać będzie gry na poziomie wejścia do LM.

Będziesz trenował na jedynym śmiesznym boisku treningowym, a jak złapiesz kontuzję to polecisz do swojego kraju, bo w Polsce strach oddać się pod opiekę miejscowej służby zdrowia.

Jak okażesz sie dobry i sam wygrasz dwa razy derby, to i tak kibice na forum powiedzą żeś przeciętny grajek.
Jak nie okażesz się drugim Messim to znajdą Jana Kowalskiego, który w II lidze nie może przebić się do pierwszej jedenastki, ale który na pewno by grał "nie gorzej" a był tańszy.

A za rok właścicielowi się coś tam zmieni i staniesz sie kozłem ofiarnym.

Szukasz spokojnego klubu, lepiej nie mogłes trafić, no może tylko w Dyskopolo byłoby lepiej.

----------------------

Sądze, ze Melikson pójdzie jeżeli pojawi sie jakakolwiek oferta oscylująca wokół kwoty 1,5 miliona.
Nie to, zebym chciał, ale tak pewnie będzie.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 03.05.2012, 10:02
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Sądze, ze Melikson pójdzie jeżeli pojawi sie jakakolwiek oferta oscylująca wokół kwoty 1,5 miliona.
Nie to, zebym chciał, ale tak pewnie będzie.
eee... Myślę że Bednarz to twardy gracz w sprawie transferu i Meleksa nie puści poniżej 3mln euro.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.05.2012, 10:24
Jeżeli Melikson jest rzeczywiście przez 2 lata jeszcze chroniony to nie ma sensu go sprzedawać za mniej niż 3 .
On u nas spokojnie do końca kontraktu może grać na takim poziomie jak teraz.
Kontuzji nie przewidzisz. A marudzenie? Nie tacy już marudzili...
Że inni gracze nie będą chcieli przychodzić? A to nasza wina, że Melikson nie zapracował na transfer za 3 miliony?
Tak naprawdę to nie decyzja Bednarza tylko Cupiała. Bo to on wyłożył pewnie teraz z 2 miliony Euro żeby pokryć straty.
Jak będzie chciał to Melikson zostanie i tyle. A jak się uprze żeby zwracać szybko kasę to nie ma co gdybać inaczej jej nie odzyska

Tak naprawdę najważniejsze, żeby zakontraktować Brożka. On na poziomie nawet reprezentacyjnym na pewno się u nas odrodzi. Więc to by było bardzo duże wzmocnienie. Jest to przecież gracz pokroju Rudnieva.
Przejście na 442 jest jak najbardziej sensowne. Choćby Małecki może grać rolę 3 napastnika, tak kiedyś występował.
Tak naprawdę zbawienie może przyjść w postaci jakiejś niespodziewanej, korzystnej, egzotycznej oferty dla Kirma, Chaveza, Ilieva, Jaliensa. To by nam zaoszczędziło sporo kłopotów.
Ale Bednarz powinien podpytać czy np. Lubin nie chciałby wymienić się Chavez na Oleksego lub Pawłowskiego.
Na środek pomocy to idealny byłby dla nas Jodłowiec...
Miazga przy stałych fragmentach gry: Jovanovic Jodłowiec Głowacki Czekaj Brożek Genkov być może wysoki lewy obrońca. Nie do upilnowania.

Pareiko Jovanovic Głowa Czekaj Oleksy Wilk/Sobol Jodłowiec Melikson Małecki/Pawłowski Genkov Brożek

Fajnie by to wyglądało
Jak widać jest sporo możliwości żeby stworzyć bilansującą się drużynę za nieduże pieniądze. Wszystko zależy tak naprawdę od Cupiała i chęci odzyskania pieniędzy. Gdybyśmy nie mieli tego deficytu to by to wyglądało nader optymistycznie.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 03.05.2012 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.05.2012, 10:41
comek napisał(a):Wyświetl post
eee... Myślę że Bednarz to twardy gracz w sprawie transferu i Meleksa nie puści poniżej 3mln euro.
Nie wiem czy łysy to twardy gracz, ale twardo negocjować to można jak będą oferty.
A jak nie, to pójdzie za to co dadzą.
Dobro klubu nie ma tu nic do rzeczy, jak mówi łysy istotna jest aktualna korzyść dla spółki akcyjnej.

Ale równie dobrze (choć to mało prawdopodobne) może trafić sie okazja (turecki/rosyjski jeleń lub ktoś komu bardzo pasuje do składu) i pójdzie za 4 mln. Jak kiedyś udało sie takiego Gorawskiego za 2 mln dolców upchnąć ruskim, to kto wie...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.05.2012, 11:26
Nie rozumiem po co te ciągłe zmiany kopaczy, które tak naprawdę niczym nie skutkują poza rotacją nazwiskami.
Umiejętności te same, ceny podobne.

A strzał z tym gościem z Hondurasu to już w ogóle jaja, nawet jeśli to plotka. Gości z Ameryki Połudnowej, którzy mają jakiekolwiek umiejętności skupują już w wieku nastu lat kluby z Europy. Ot taka Benfika kupiła hurtem pięciu zdolnych z Urugwaju i Paragwaju. Prawidło jest takie. Jesteś zdolny, coś prezentujesz to grasz albo w Europie albo w Brazylii. Nie ma czegoś takiego,że młody zdolny i wciąż gra w swojej egzotycznej lidze, i nawet nie był testowany przez poważne kluby. Jak dla mnie obieranie przez Wisłę jakiegokolwiek kursu transferowego na Amerykę Południową jest szaleństwem. Beto zły,Rios zły, Nunez zły. Jedynie Cantoro się sprawdził ale trzeba go było przekwalifikować. Czyli mamy jednego gościa z Ameryki Południowej, który coś wniósł do gry Wisły,pozytywnego, o i jeszcze Marcelo ale on tutaj był jednie przejazdem a podpisanie go było wyjątkiem od reguły. Reszta jest porażką.

Kilka lat temu można było wychaczyć jakiegoś dobrego grajka za kasę na miarę naszych możliwości. Teraz nie ma szans, kwotami którymi obracamy to można kupić jakiegoś miernotę, który gra dzięki operatywności menagera a nie własnych umiejętności. takiego,wicie dobry ale trenerzy sie na niego uwzieli
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2012, 11:30
A Marcelo skąd był? Z Anktartydy?
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.05.2012, 12:08
Dla mnie to powinno się zrobić 2 korekty w 1 składzie to LO nowy i kogoś pewniejszego na ŚO może to być Głowacki. A a reszta podstawowego składu niech zostanie w sytuacji gdzie nie ma pieniędzy na zakup dobrych a w Wiśle ich już chyba nigdy nie będzie zgrywanie się zespołu to podstawa. I sciągnął bym jeszcze w miejsce tych którzy odeszli młodych prespektywicznych głodnych gry bo jak nie będziemy grac w pucharach to silnej bardzo ławki nie potrzebujemy.

Znając Bednarza to możemy wziąsc kogos z Czech albo ze Słowacji bo Bednarz ma tam kontakty kogoś z Ameryki Płd i Bałkany.

A patrząc kogo sciąnął Bednarz np. Vladavić gra teraz w 2 lidze czeskiej, Bożok w PGE albo carlinhos nie dostali sie nawet do przeciętniaka z europy gra teraz w lidze stanowej w brazyli.

A więc jeden celny strzał miał Bednarz to Marcelo a reszta to albo solidni rzemiślnicy albo nie wypały jak Beto. Więc lepiej nie robic za duzo zmian w I składzie bo znając zycie to jak juz to w optymistycznym wypadku na mistrza wystarczy.

A boję się jednego jak znów uda się zakwalifikowac do europejskich pucharów to transfery na ostanią chwilę a przed sezonem kogo bedzie mozna sprzedac to sprzedamy

A pamiętam ten sezon w Levadia Bednarz w czasie gdzie powinien załatwiec transfery w lipcu był na wczasach buhaha w okresie gdzie dyrektor sportowy powinien dopinac wszystko na ostani guzik.

Więc juz potrafie przewidziec co bedzie w przyszłosci Levadie , Karabachy i inne rzeczy które dostarczą nam emocji że hola. A wiec pozostaje rzyczyc mi i wam wszystkim solidnych nerwów.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.05.2012, 12:10
Bożok. Vladavić i carlinhos chciał sciągnąc Bednarz
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 03.05.2012, 12:13
Marszałek - to w takim razie gdzie szukać ?!
Młodzi zdolni w niższych ligach nie, bo my nie jesteśmy GKS Bełchatów.
Emeryci nie, bo oni liczą tylko kasę na koncie.
Polacy rokujący na przyszłość nie bo przepłacamy.

Więc jaki obrać kierunek by był Twoim zdaniem dobry?
Nie odbieraj mogę posta jako atak, sam nie mam złotego środka ale jestem ciekaw Twoje zdania.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.05.2012, 13:16
Realnie za Mieliksona nie weźmiemy więcej niż 1,5 mln euro - wiek plus słaby sezon w jego wykonaniu. Po drugie nie wiemy jakim budżetem transferowym dysponować będzie Bednarz - od kilku osób słyszałem, że będzie to kwota ok 1 mln euro (maksymalna kwota zarobków to 150 tys euro za sezon) to przy przełożeniu na ilość graczy odchodzących i możliwość pozyskiwania klasowych zawodników przy tych ramach finansowych może wyjść nam bokiem - Bednarz nawet nie ma rozeznania na rynku odnośnie piłkarzy. 3 mln euro za Meleksa, które wypowiadał ostatnio było zapewne spowodowane wysoką temperaturę w ostatnim czasie.
Nie dość że kasy nie ma to za jej wydawanie odpowiedzialni będą amatorzy - za każdą wypowiedzią Bednarza w mediach ludzie mający jakiekolwiek pojęcie o zarządzaniu w sporcie i znający się na menadżerce parskają śmiechem jakie herezje głosi legionista.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 03.05.2012, 13:20
Jutro zaczynają się Mistrzostwa do lat 17 z udziałem naszych reprezentantów. Właśnie tutaj widać jak bardzo nam brakuje dobrej bazy treningowej. W kadrze na te mistrzostwa nie ma ani jednego Wiślaka!!

Te młodziki mają po 17 lat i Bednarz mógłby się zainteresować nimi, bo przed niektórymi jest przyszłość.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.05.2012, 14:26
comek napisał(a):Wyświetl post
Jutro zaczynają się Mistrzostwa do lat 17 z udziałem naszych reprezentantów. Właśnie tutaj widać jak bardzo nam brakuje dobrej bazy treningowej. W kadrze na te mistrzostwa nie ma ani jednego Wiślaka!!

Te młodziki mają po 17 lat i Bednarz mógłby się zainteresować nimi, bo przed niektórymi jest przyszłość.
Kadra Polski U-17 na Mistrzostwa Europy:

Piotr Azikiewicz (Zagłębie Lubin), Konrad Budek (Polonia Warszawa), Adrian Cierpka (Lech Poznań), Paweł Dawidowicz (Lechia Gdańsk), Dariusz Formella (Arka Gdynia), Gracjan Horoszkiewicz (Hertha Berlin), Aleksander Jagiełło (Legia Warszawa) Bartosz Jaroch (Resovia), Damian Kugiel (Lechia Gdańsk), Igor Łasicki (Zagłębie Lubin), Karol Linetty (Lech Poznań), Arkadiusz Mroczkowski (OKS Olsztyn), Oskar Pogorzelec (Legia Warszawa), Vincent Rabiega (Hertha Berlin), Sebastian Rudol (Pogoń Szczecin), Mariusz Stępiński (Widzew Łódź), Patryk Stępiński (Widzew Łódź), Aleksander Wandzel (Lech Poznań), Rafał Włodarczyk (Mazur Karczew), Patryk Zenik (Arka Gdynia), Sebastian Zieleniecki (UKS SMS Łódź), Karol Żwir (OKS Olsztyn)

Eawidowicz- pomocnik, Formella - napastnik, Jaroch - ciekawe zdjęcie : http://www.90minut.pl/kariera.php?id=20507 obronca,Mroczkowski - pomocnik,Włodarczyk-pomocnik, Rudol - rozgrywający,Kugiel - napastnik, Zenik (nie zagrał ani minuty póki co)-pomocnik, Zwir - napastnik, Zieleniecki - obrońca
Ostatnio edytowane przez szprotson : 03.05.2012 o godz. 14:36.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.05.2012, 14:56
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Realnie za Mieliksona nie weźmiemy więcej niż 1,5 mln euro
Czyli zostanie z Nami bo o mniejszej kwocie niz 3mln Bednarz nie chce słyszec - chociaz w sumie nie wiadomo czy mu wierzyc
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2012, 15:00
Marszałek a co Beto był dobry? no bez jaj....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.05.2012, 16:38
Meliksona na 100% odejdzie bo Wisła potrzebuje kasy - oczywiście nikt za niego nie zapłaci mitycznych 3 mln euro poza wszystkim trudno o taką kwotę grając w słabym zespole i lidze.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.05.2012, 16:42
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Meliksona na 100% odejdzie bo Wisła potrzebuje kasy - oczywiście nikt za niego nie zapłaci mitycznych 3 mln euro poza wszystkim trudno o taką kwotę grając w słabym zespole i lidze.
2 mln to max, który teraz moglibyśmy wycisnąć. Nie licząc kierunków takich jak liga turecka, ukraińska, rosyjska, azerska, czy chińska.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2012, 17:40
Komentatorzy polsatu coś ćwierkają, że Club Brugge i Andrelecht są zainteresowane Maorem i dają za niego 1,2 miliona euro.Dla tego niby ma go dzisiaj nie być...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.05.2012, 18:01
W Wisle nie funkcjonuje pojęcie polityki transferowej. Każdy dorosły kibic to wie. Wisła, jako jedyna ze spólek Cupiała, jest zaprzeczeniem planowego działania na przyszłość. Nic się nie inwestuje od lat w klub. Nie planuje się żadnej infrastruktury klubowej, jak szkólki pilkarskie czy baza treningowa dla 1 drużyny. Zarządzanie polega na szarpaniu się od skrajności w skrajność. Od holenderskiej wersji bazy szkoleniowo-treningowej, po jej likwidacyjną wersje Bednarza. Od Levadii do Apoelu. Od Basałaja x2 do Bednarza x 2. Od Kapki razy 3 do Kapki x n. Od tańszych piłkarzy zagranicznych, po teraz Polska motywacyjna. Od Kosowskiego lidera do Kosowskiego zera. Od sprzedaży piłkarzy na siłe po ich powroty na siłe. Od budowania drużyny od zera do jej sprzedawania do zera ( w tym hurtowo atak czy obronę). Od skrajności do skrajności. Od pseudo oszczędzania do bezmyślnego wydawania pieniędzy. Od jednego do kolejnego uderzenia pięścią w stół przez Cupiała. Najnowsza wersja Wisły brzmi "Teraz Polska" w imię idei gry bez jakichkolwiek nakładów na lepszą przyszłość i podstawy funkcjonowania. Błaznem w najnowszej szopce Cupiała jest Bednarz, który twierdzi, że rachunki na życie musi płacić, choćby w roli imitacji prezesa, twierdząc, że bez stabilizacji opartej na inwestycjach i reinwestycjach Wisła ma większe szanse na sukces, a gdy nie tylko kibice lecz PZPN także, zażądają budowy bazy szkoleniowo-treningowej, to się udowodni, że to słońce ma krążyć wokół ziemi, a nie odwrotnie, jak w całym wszechświecie i w Wiśle bazy nie będzie, bo wszystkich wyznawców Kopernika i Basałaja, pośle się na stos.

Dlatego uważam, że każdy dzień pracy prezesa Bednarza w Wiśle, to niepowetowane straty nie tylko dla Wisły, ale i dla błądzącego w pseudo oszczędnościach Cupiała.

Liczę, że jakimś ozdrowieńczym cudem, nagle, z dnia na dzień, Cupiał krzyknie w swojej wannie "EUREKA" i odkryje wreszcie metodę na sukces i się ustablizuje w Wiśle, na poziomie średniaka europejskiego, póki mu zdrowie i kasa pozwolą, bo zasłużył na wszechobecność historyczną w Wiśle i polskiej piłce, jak nikt dotąd. Jeśli zaś sam Cupiał nie zmieni zdania i działania, to już tylko modlitwa i prośba do niego o znalezienie godnego zastępcy, któremu się będzie chciało działać z Wisłą, nie wyłącznie z emocji, ale i z twórczego wyrachowania czyli profesjonalizmu,a nie minimalizmu, owszem, obliczonego także na mnimalizacje strat własnych, ale poprzez wyniki sportowo-finansowe w ramach planowego działania w spólce sportowej Wisła Kraków, na zasadach stabilizacji i rozwoju, a nie szarpania się od skrajności w skrajność.
Ostatnio edytowane przez kot : 03.05.2012 o godz. 18:47.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
krzycho90tswns
Member

Od: 04.2012

Stary 03.05.2012, 18:06
Cos marnie widze nastepny sezon jesli Maor melikson ma odejsc z a gre mamy oprzec na Brudzie no niezle sie zaprezentowal ze zostal zmieniony po 30 minutach! a obrona szkoda gadac
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.05.2012, 18:20
1,5 mln euro za Maora Meliksona !!! Brać i się nie oglądać. Mityczne 3 mln euro ,o których mówi Bednarz to pic na wodę... Przecież żaden klub trójki za Maora nie da... Zresztą Wisła w tej chwili jest jak pijak ,który musi wyprzedać ostatnie rzeczy z domu aby mieć na wódkę. Bednarz sprzeda Meliksona a przedłuży kontrakt z Jirsakiem i sprawa załatwiona. Przecież jak ktoś poważny usłyszy te kontraktowe propozycje Łysego to padnie ze śmiechu ("chcemy abyś to ty nam płacił za to ,że możesz u nas grać" - hahha)
Ostatnio edytowane przez Bronex : 03.05.2012 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.05.2012, 18:24
z Meleksem będzie pewnie taka sama saga jak z Rudnevs i Stilicem odejdzie pod warunkiem że ktoś da zaniego taką sumę jaką chce Wisła inaczej pogra jeszcze 2sezony przy Reymonta
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 03.05.2012, 18:47
Bronex napisał(a):Wyświetl post
1,5 mln euro za Maora Meliksona !!! Brać i się nie oglądać. Mityczne 3 mln euro ,o których mówi Bednarz to pic na wodę... Przecież żaden klub trójki za Maora nie da... Zresztą Wisła w tej chwili jest jak pijak ,który musi wyprzedać ostatnie rzeczy z domu aby mieć na wódkę. Bednarz sprzeda Meliksona a przedłuży kontrakt z Jirsakiem i sprawa załatwiona. Przecież jak ktoś poważny usłyszy te kontraktowe propozycje Łysego to padnie ze śmiechu ("chcemy abyś to ty nam płacił za to ,że możesz u nas grać" - hahha)
ja bym chyba jednak poczekał, nie lubię łysego, ale chyba naprawdę nie jest ślepy (a jak jest to mu probierz pokaże z bliska) i zobaczy jak słabych grajków mamy obecnie...poczekać jeszcze rok dojść do pucharów i wtedy go sprzedać. Nie jest możliwością grać tylko jirsakami, paljicami, lameyami itp szrotem, zresztą mam nadzieję, że jednak 75% z nich już więcej nie zobaczymy na r22
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.05.2012, 19:23
Podobno Pazdan nadal nie podpisał kontraktu z Jagiellonią. Jeśli nasz wiceprezes do spraw sportowych uważnie obserwował jego grę w dzisiejszym meczu, a także kilku wcześniejszych ( między innymi z Cracovią gdzie zagrał bardzo dobrze) to dojdzie do wniosku, że taki piłkarz jest potrzebny. Z całym szacunkiem ale Sobol jest naprawdę w zaawansowanym wieku a Wilk to soldiny piłkarz ale ma duże problemy z wypracowaniem piłki i np ostatnie mecze w jego wykoaniu są kiepskie. Wydaję mi się że jemu potrzebny jest odpoczynek bo chyba jest to piłkarza który rozegrał najwięcej minut z wszystkich naszych zawodników w tym sezonie. Uważam też ze powinien grać częściej z pierwszej piłki bo nie podoba mi się ten jego nawyk obracania się z piłką "na podeszwie" traci za dużo czasu. Do tego denerwuje mnie, że dopiero zaczyna się zastanawiać co zrobić z piłką jak ma ją przy nodze, on powinien myśleć co z nią zrobić zanim ją dostanie.

Do tego Pazdan może grać na stoperze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.05.2012 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów