The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 09:55
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dwa mistrzostwa Polski w ciągu dwóch lat pracy w Wiśle. Faktycznie żadne sukcesy. Pokaż mi innego takiego dyrektora sportowego w Polsce?
Pokaż te jego zasługi w tych dwóch mistrzostwach?
Skorża bazował w dużej mierze na składzie z poprzedniego sezonu.
Bednarz nie potrafił utrzymać Kosy w składzie, odszedł jak zaczynało się na maxa sypac.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.05.2012, 10:05
Już sam fakt,że Cupiał wysyła samochód po piechniczka (celowo z małej) po tym jak wylał wiadro pomyj na Wisle i ludzi nią zarządzających w imię własnych interesów jest chore.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.05.2012, 10:06
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Pokaż te jego zasługi w tych dwóch mistrzostwach?
Skorża bazował w dużej mierze na składzie z poprzedniego sezonu.
Bednarz nie potrafił utrzymać Kosy w składzie, odszedł jak zaczynało się na maxa sypac.
Odszedł jak ofiara Levadii (czego nie potrafi zrozumieć bo w czym on był winien?). Czy ja wiem czy to był moment w którym się zaczeło na maxa sypać (W momencie jego odejścia 5 wygranych meczów z rzędu na otwarcie sezonu ligowego)? Temat Kosy był już nieraz wałkowany, że poszedł nakaz z góry i tyle miał do gadania. Jak pracujesz i masz kogoś pod sobą to chyba rozumiesz. Szef mówi to masz dwa wyjścia. Albo wykonać polecenie albo się zwolnić. A to drugie nie zawsze jest możliwe.

Jego zasługą jest chociażby przyjście Skorży. Mało? No chyba, że on tez nie ma żadnej w tym zasługi. Ponadto Marcelo jest jego wielkim sukcesem.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.05.2012 o godz. 10:09.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.05.2012, 10:23
Pan Cupiał tak sobie ciutkę bajdurzy. Przecież gdyby z naszej szkółki wychodzili zawodnicy, którzy mieliby jakieś znaczenie w europejskich klubach, pożytek byłby spory i dla kraju, i dla Wisły. Nie chce mi się też wierzyć, że wszyscy uciekaliby za granicę niczym szczury z tonącego okrętu. Jakbyśmy mieli warunki, to i im byłoby miło tutaj zostać. Z menadżerskimi hienami też da się walczyć, np. oddając graczy pod opiekę ludzi związanych z klubem.

Nie ma jednak co gdybać, bez inwestycji nie zobaczymy, jakie byłyby skutki.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.05.2012, 10:30
Nowa "Jakość Wisły" czyli Nowy Szrot...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.05.2012, 10:31
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Nowa "Jakość Wisły" czyli Nowy Szrot...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html
jak na "szrot" to całkiem młody
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 02.05.2012, 10:33
To że młody nie znaczy że dobry... a My nie potrzebujemy zawodników tylko młodych ale jeśli już to zdolnych i młodych...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.05.2012, 10:33
A ja uważam że szukanie w takim własnie Hondurasie czy Kostaryce ma sens. Poza szukaniem oczywiscie w niższych ligach w Polsce. Myślę że ten region jest mniej oblęzony przez skautów z potężnch klubów z Europy z którymi nie mamy szans. Oni glównie siedzą w Brazylii i Argentynie i Honduras mogą mniej obserwować.

Zresztą o czym mowa, to tylko doniesienie. A czy ktoś widział z nas tego piłkarza w grze?
Ale powtórzę, kierunek poszukiwań wg mnie dobry.

BTW
Szrot to piłkarz wiekowy po przejściach z kartą na ręku który już nie ma wartości żeby go kupić/odsprzedać ale ma jakąś (lepszą, gorszą) warość użytkową. Taki młody piłkarz (21 lat) który gra jeszcze w jakiejś reprezentacji olimpijskiej swojego kraju szrotem nie jest. On może być niewypałem transferowym jak tfu tfu Jirsak. Szrot to Lamey - za którego (z racji samego wieku) nikt by nam nic nie zapłacił. Ale jeszcze może pokopac na jakimś poziomie piłkę. (U niego to problem jest nie ze słabą grą a z grubo za dużym kontraktem w stosunku do gry). Proszę o własciwe używanie terminu szrot
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 02.05.2012 o godz. 10:47.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Stary 02.05.2012, 10:35
Baala napisał(a):Wyświetl post
Już sam fakt,że Cupiał wysyła samochód po piechniczka (celowo z małej) po tym jak wylał wiadro pomyj na Wisle i ludzi nią zarządzających w imię własnych interesów jest chore.
a może zwyczajnie Cupiał ma klasę i nie obraża się jak mała dziewczynka, której nie kupiono lizaka? Najłatwiej unieść się dumą i odwrócić wzrok... a jeśli wierzyć, że Piechniczek optował za bazą i szkoleniem to dyskusja mogła mieć produktywny charakter...
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2012, 10:45
Ja to wszystko kiedyś podsumowałem w ten sposób;
-Solorz pyta kiedy nakłady na Sląska zaczną mi się zwracać
-ITI pyta kiedy będziemy zarabiać
-Cupiał mówi , kiedy mi się to będzie opłcać
-Cacek chce zarabiać
-Filipak mówi wprost, lepiej zainwestowac w Niemczech bo tam przynajmnie będzie to reklama, w polsce nie zarobie
-Wojciechowski, muszę wejść do LM żeby zarabiać.

No i mamy to co mamy.

Za komuny nikt nie pytał czy Hucie Sendzimira opłacało się utrzymywać 20 sekcji w Hutniku Kraków. Byli Bokserzy, Piłka ręczna, pływacy, siatkarze i siatkarki, koszykarze, piłka nożna , nawet szachy. I to wszystko było podpięte pod zakład który zatrudniał pół Krakowa.
No i jakoś się wszystko opłacało.
Były medale na olimpiadach, było 3 miejsce na Mistrzostwach Świata w Piłce nożnej.

Tymczasem teraz bogaczą z Warszawy, Wrocławia, Krakowa nie opłaca się prowadzić 10 grup młodzieżowych w klubach.

A ja uważam że to wszystko tłumaczy styl w jakim oni się wzbogacili i doszli do majątku.

Cupiał wykupił zbankrutowane Krakowskie Kable, Walter dzięki układą otworzył ITI, ci ludzie najprościej mówiąc wykorzystali państwo, oszukali. Nie dochodzi do majątku przez 100, 200 lat jak przemysłowcy Niemieccy, Angielscy, Francuscy.

Dla Cupiała najlepiej by było żeby państwo z naszych podatków szkoliło zawodników a on w wieku 17 lat ich podkupowywał do Wisły. A potem w wieku 22,23 lat sprzedawał ich do Niemiec , Francji za miliony euro.
On da łapówkę 100 000zł, ktoś tam coś podpisze , odda Cupiałowi wychowanka a potem on zarobi 3 miliony euro.

Taki model biznesowy mają dzisiejsi milionerzy z nad Wisły. Okrasć państwo. Niech zwykli ludzie na wszystko płacą w podatkach (budowa stadionu, koszty szkolenia), kupują bilety na mecze a wybrańcy władzy będą się chwalić jak oni to robią piłkę i zarabiać na tym krocie.

Tylko że jak miasto dało stadion za setki milionów, zawodników to każdy z nas by był wielkim prezesem i biznesmenem bawiącym się w piłkę. Wybuduj to wszystko Cupiał za swoje i pokarz że potrafisz coś zrobić wielkiego z niczego mając 1zł na koncie to cały świat cię doceni.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.05.2012, 10:51
Prędzej taki młody wilk będzie zapierdalał i, jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, oddawał serce za Wisłę, niż wypalony szrot typu Lamey cz Jaliens. 21-latek na pewno będzie chciał się pokazać i wybić do Bundesligi czy innej mocnej ligi jak Marcelo. Tego Honduranina pewnie sprowadzimy za darmo, więc czemu nie.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Stary 02.05.2012, 10:55
@ wwf
bardzo dobry post. trudno się nie zgodzić.
Czytałem lata temu tekst o BC, gdzie stało, że gdy szef chciał by w okolicy zakładu w Myślenicach stały drzewa to nie posadzono młodych tylko, dużym nakładem sił i środków przesadzono tam wysokie już starsze. Polemizowałbym czy Cupiałowi tak bardzo zależy na osiąganiu zysków z działalności klubu. Marzeniem byłoby gdyby taka zabawka się samofinansowała.
Co do pragnienia sukcesów tu teraz zaraz - pełna zgoda. Tak mają wszyscy. Szczęście że u nas to się jeszcze jakoś kręci od tych kilku lat... Bo Filipiakowi "za dwa sezony walczymy w pucharach" już tak żreć nie chciało.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.05.2012, 11:14
Romell Quioto: 3 sezony- 8 bramek. Zacnie... Nadaje się!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 02.05.2012, 11:20
Z tego co znalazłem i udało mi się wyczytać z artykułów z zagranicznych stron to ten Romell Quioto ma bliżej do Norwegii niż Polski. Na jednej bądź dwóch stronach jest wzmianka o transferze do Wisły. Na pozostałych piszą o Skandynawii i to konkretnie, że niedługo zagra w norweskiej Tippeligaen. Nie ma co się podniecać;-)
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.05.2012, 11:21
jak można pisać o chłopaku co ma 21 lat że to szrot ? Szrotem moze być 30 latek a nie młody materiał na piłkarza który można ociosac. Marcelo jak przychodził do Wisły tez był okreslany mianem szrota, pamiętacie zestawienie stoperów z ligi brazylijskiej gdzie miejsce naszego grajka bylo poza pierwszą "40" ?
A co do w/w wywiadu Piechniczka, to przeciez wszystko wcześniej potwierdził Skorża, wiec nic nowego tutaj nie przedstawiono.

p.s
Ale i tak najbardziej mnie bawią teksty niektorych po spowiedzi kata w Lidze+Extra....vide "teraz bedzie srodek tabelu itp itd" Przed sezonem nikt Ruchu czy Korony nie podejrzewał o grę w piłke...a jednak sie dało. Wzsystko zerwyfikuje liga, to ze sklad moze byc zlozony z samych gwiazd w ekstraklasie nic nie gwarantuje...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.05.2012, 11:41
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
no tak, ale jakby nastukał przez 3 sezony ze 40 bramek to byśmy mogli tylko o takim napastniku pomarzyc bo by pewnie trafił do znacznie bogatszego klubu od Nas.
Dudu miał podobny bilans w Belgii a w naszej ekstraklasie troche bramek nastrzelał jakby nie patrząc
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.05.2012 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.05.2012, 11:47
Znając Bednarza to i tak na testy przyjedzie.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.05.2012, 11:48
może wcale nie jesteśmy nim zainteresowani, dajcie spokój przyjdzie to przyjdzie... nawet go na oczy nie widzieliśmy, po co lać wodę po jakimś artykule
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.05.2012, 11:50
AYALA napisał(a):Wyświetl post
no tak, ale jakby nastukał przez 3 sezony ze 40 bramek to byśmy mogli tylko o takim napastniku pomarzyc bo by pewnie trafił do znacznie bogatszego klubu od Nas.
Dudu miał podobny bilans w Belgii a w naszej ekstraklasie troche bramek nastrzelał jakby nie patrząc
Dudu w Belgii to 8 bramek miał w pół roku...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Stary 02.05.2012, 11:51
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
może wcale nie jesteśmy nim zainteresowani, dajcie spokój przyjdzie to przyjdzie... nawet go na oczy nie widzieliśmy, po co lać wodę po jakimś artykule
No chyba od tego jest ten temat. Karuzela transferowa powoli rusza, będą się pojawiały kolejne plotki, mniej lub bardziej wiarygodne prasowe doniesienia... to czemu o tym nie dyskutować?

Ktoś dotarł do informacji ile gość faktycznie grał w ciągu tych 3 sezonów?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.05.2012, 11:54
chodzi o to, że te doniesienia z Hondurasu mogą mieć bardzo mało wspólnego z prawdą
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.05.2012, 12:45
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tyle co forumowy pupil Brożinho!!
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Stary 02.05.2012, 12:46
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
chodzi o to, że te doniesienia z Hondurasu mogą mieć bardzo mało wspólnego z prawdą
pewnie jest tak jak piszesz... ale mimo to są dobrym przyczynkiem do dyskusji czy młody zawodnik z Hondurasu, który nie ma wielkich osiągnięć, jest "szrotem" czy nie jest. A także czy polityka taka, tj ściągania młodych niedoświadczonych z krajów takich jak Honduras ma sens czy nie.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.05.2012, 12:51
Czytając tego newsa przypomniały mi się czasy "wielkich testów" w Wiśle i tego, że Bednarz bardziej wierzył w bajki menadżerów niż w swoją wiedzę (o ile ją ma)...
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.05.2012, 13:40
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tyle co forumowy pupil Brożinho!!
Tyle że "Brożinho" grał w czołowej tureckiej drużynie, a nie półamatorach z drugiego końca świata...
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.05.2012, 13:45
Jesli rzeczywiscie Łysy Wąż sprzeda Maora za takie drobne jak sie plotkuje to tej szuji chyba łeb wyrwe ....mam nadziejke ze kwota 1,2 mln to tylko wymysł pismaków ......choc osobicie marzylo mi sie ze wokol Maora bedzie sie budowalo nowa Wisle
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.05.2012, 13:50
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
mam nadziejke ze kwota 1,2 mln to tylko wymysł pismaków ......choc osobicie marzylo mi sie ze wokol Maora bedzie sie budowalo nowa Wisle
1,2 mln to rzekoma oferta Stadardu, Wisła wcale jej nie musi zaakceptować.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.05.2012, 13:58
Acima napisał(a):Wyświetl post
1,2 mln to rzekoma oferta Stadardu, Wisła wcale jej nie musi zaakceptować.
Melex nie jest przyszłością Wisły, On tutaj nie chce dłużej grać, ma już swoje lata, itp.

Ale 1,2 mln euro to śmieszna oferta.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.05.2012, 14:04
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Melex nie jest przyszłością Wisły, On tutaj nie chce dłużej grać, ma już swoje lata, itp.

Ale 1,2 mln euro to śmieszna oferta.
Rozmawiales z nim
Wiesz o tym ze nie chce grac
Dlaczego ma nie byc przyszloscia Wisły
A ile on to ma lat 28
A ja wszedzie slysze ze powinnismy budowac Wisle na Sobolewskim( w ramach przypomnienia lat 36...)
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.05.2012, 14:07
Z filmiku na youtubie widze, ze ten Romell to jakas pokraka, zakladam, ze filmik zawiera jego najlepsze zagrania. Widac, ze typek defacto nadaje sie tylko finalizowania dosrodkowan, nie ma zbyt dobrej techniki wiec raczej sam sobie nie stworzy sytuacji gdy bedzie trzeba przedryblowac obronce. nie wierze, ze w Polsce nie da sie znalezc zawodnika z nizszej ligi o podobnych parametrach. Zreszta po co nam kolejny silny napastnik skoro mamy juz Genkowa? Wydaje mi sie ze potrzebujemy takiego zapeirdalacza jak Zurawski kiedys lub chociaz Piech obecnie.
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez As : 02.05.2012 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów