|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przynajmniej zobaczymy roszady w składzie w meczu ze Śląskiem. Liczę na młodzież. Wynik to sprawa drugorzędna
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kirm jest słaby, ale raczej nie można mu odmówić tego, że się stara.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Na tym odsunięciem od składu muisały zaważyć jakieś czynniki spoza 90 minut na boisku w Zabrzu. Taki Paljic, który chyba przecież jest rodzajem gagatka i sowizdrzała, musiał sobie czymś nagrabić w szatni lub na treningach.
Uzasadniając decyzję, Probierz mówił, że oczekuje od zawodników walki na 100% a nie wychodzenia na boisko, bo "lubię sobię pograć". Hej, właśnie to jest postawa wypisz wymaluj Garguły: gram, bo lubię sobie pograć. Ktoś już na tym forum określił jesgo styl jako piłka plażowa. Dokładnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Maor jest świetnym piłkarzem jak na nasze warunki, ale... no właśnie, czy mi się tylko wydaje czy on dużo przytył podczas leczenia kontuzji? zawsze był takie chucherko, a ostatnio w meczu z Cracovią miałem wrażenie jakby wrzucił 5kg (nie mówię o prędkości, ale widać na twarzy - zaokrągliła się dość wyraźnie). Wg mnie dołożył minimum 5 kg jeśli nie 7-8. Chyba, że naprawdę mam jakieś zwidy...
Wy też odnieśliście takie wrażenie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Też właśnie widać to było w moich oczach. Ale jak dla mnie to na +, jest nadal szybki ale jeśli dobrze wykorzysta tą masę to będzie także silniejszy.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Według mnie akurat Dragan stał się kozłem ofiarnym. Jakoś tych piłkarzy trzeba zniechęcić i pozbyć się z Wisły, a to choć brutalna to skuteczna metoda. Słaby piłkarsko jest Paljić ale od początku przygody w Polsce stał się zapchajdziurą i wywiązywał się z tej roli przyzwoicie. Podejrzewam, że i kontraktu bajecznie wysokie nie miał.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Od sprawy z koszulką, lizaniem po zdobyciu MP nie lubię tego gościa. Dodać piłkarskie imbecylstwo = wypierdalaj.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
powinien klub zrobić taką stałą ankietę którego w tym tygodniu/miesiacu gracza odsuwamy od składu
i tak sie lepiej znamy ot tych bardzo tymczasowych pracowników Cupiała PS i fajnie ze jest szansa pozbyc sie kilku kopaczy ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
"Stara piłkarska zasada: jakie podanie taki strzał." *
* - nie dotyczy Kirma |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Podobno proponowano kontrakt Paljiciowi, szkoda że odchodzi bo może nie grał dobrze, ale z obrońców to chyba 2-3 w kolejności do zaangażowania. Zarabiał zdecydowanie mniej pewnie niż Chavez, Jaliens, Jovanovic a grał lepiej od nich, tzn utrzymywał równą formę, raz grał dobrze a raz źle ale najcześciej przeciętnie, zresztą lewym obrońcą nie był nawet nie ma predyspozycji to grania na tej pozycji, niski, dosyć słaby fizycznie, wogóle wszystko się u niego spieprzyło kiedy zaczął grac na lewej obronie, zdarzają się takie przypadki ale dosyć często skrzydłowy jest słabym obrońcą.
Ostatnio edytowane przez syryls : 05.05.2012 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Pozwolę sobie wytłuścić najlepsze fragmenty.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Z Paljiciem jest tylko jeden problem, i nie chodzi mi o lizanie po sutkach (byleby nie po moich). Paljić nie umie grać w piłkę nożną. Poza tym to kot, więc może faktycznie go szkoda![]() Garguła!!! Dlaczego nikt nie zawiesi Garguły? Czy ktoś kiedyś widział go walczącego? Dokooptowałbym go do tej zawieszonej czwórki. W pięciu to już naprawdę można pograć w dziada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Gargułę chroni polski paszport. Obecnie w klubie na wniosek Cupiała działa się zgodnie z hasłem Teraz Polska! ![]()
Ostatnio edytowane przez Acima : 05.05.2012 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Obawiam się, że Garguła i Kirm będą bohaterami meczu w niedzielę i ktoś pomyśli żeby na nich budować Wisłę. To byłby dramat Śląska i dramat Wisły : / |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wierzę w Gargułę. Nie mam pojęcia dlaczego.
Co by o nim nie mówić - jak jest na boisku to zapieprza. Jak traci piłkę, to goni przeciwnika, a nie stoi jak Łobo. Jak dostaje za mocną piłkę to próbuje ją dogonić, a nie stoi jak Małecki. Facet ma umiejętności, liczę na to, że zacznie je pokazywać. A do zawieszenia mam innego faworyta. Małecki. Za tego jego wspaniałe strzały z 35 metra. I za machanie łapskami. Chyba nawet Brożek nie robił takiego wiatraka jak Mały. Co do Kirmowskiego - no cholera, facet ma 4 gole i 5 asyst. Oczywiście - powinien mieć tych goli 10, ale i tak - jest jedynym piłkarzem Wisły, który potrafił strzelić więcej niż jedną bramkę w lidze pomijając napastników. Sam Kirm strzelił tyle bramek co wszyscy inni pomocnicy razem wzięci! (Boguski, Iliev, Melikson, Jirsak)
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 05.05.2012 o godz. 16:42.
![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Co jak co ale skojarzyć z Gargułą słowa "zapieprza" czy "dogonić" to trzeba naprawdę długo myśleć (no chyba, że ze słowo "dogonić" łączysz bezpośrednio z nazwiskiem tego partacza - czyli wyszłoby Ci np: "piłkarzom przeciwnika łatwo dogonić Gargułę"). Rozbawiłeś mnie i mam nadzieję, że jednak w sprawie Garguły ironizowałeś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to "zapieprza" to chyba od zapierdala. I owszem tu sie zgodze, bo w tej rundzie miał 3 setki które mogły zmienic dużo ale nie zmieniły bo Guła je zapieprzył.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
teraz żałuję, że tacy piłkarze jak: Skołorzyński, Nalepa czy Chrapek zostali wypożyczeni, w tym sezonie mieliby wiele okazji do zaprezentowania się w pierwszej drużynie, a nie na zapleczu ekstraklasy. Plusem jest to, że mają dopiero po 19,20 lat, więc mają dużo czasu na grę w barwach Wisły.
Skołorzyński- od kilku meczy w podstawowym składzie Termalicy, Nalepa, Chrapek- graja w każdym meczu w podstawowym składzie Ruchu Radzionków i Kolejarza Stróże. Mam nadzieję, że Ci piłkarze nie zostaną sprzedani, będzie z nich jeszcze pożytek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ja .......e ludzie ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Garguła już raczej nic Wiśle nie da. Mogę się jednak założyć, że jakby odszedł np. do Bełchatowa to znowu byłby wyróżniającą się postacią w naszej lidze. Tak było np. z Niedzielanem, który w Wiśle został skreślony, a potem błyszczał w Ruchu i Koronie (do momentu przejścia do sąsiadki).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślałem, że to napisałem.
Nie mam żadnych racjonalnych przesłanek, żeby wierzyć w to, że Garguła coś Wiśle da ale po prostu tak mi się wydaje. W przyszłym sezonie pewnie oprze na nim grę Probierz, bo będzie jedynym zawodnikiem z potencjałem, żeby rozgrywać i kilka dobrych meczów mu silą rzeczy wyjdzie.![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wszej_druzyny/
Probierz chyba jednak jest schizofrenikiem... :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chyba raczej nie ma kogo wystawić na lewą obronę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zmienia to faktu, że jeżeli się podejmuje pod wpływem emocji jakąś decyzję, a potem po przekalkulowaniu (w sumie nie wiem czego, skoro i tak wyżej niż 6.miejsce nie wyskoczymy, a i niżej niż na 8. nie spadniemy) dochodzi się do wniosku, że facet jest jednak potrzebny, to jest coś z głową trenera nie tak. Decyzja durna, niemal tak samo jak z Małeckim, Probierz traci w moich oczach takim postępowaniem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|