The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2012, 10:30
Przynajmniej zobaczymy roszady w składzie w meczu ze Śląskiem. Liczę na młodzież. Wynik to sprawa drugorzędna
What's new?

Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.05.2012, 10:41
a nasz Żarżuła dalej będzie truchtał i obściskiwał się z przyjezdnymi?
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.05.2012, 11:48
Kirm jest słaby, ale raczej nie można mu odmówić tego, że się stara.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2012, 11:59
willow napisał(a):Wyświetl post
Ale za co odsunął Bitona?
Zbyt mało się angażował w rozgrzewki czy za cicho siedział na ławce?

Co do pozostałych - zgoda, tylko dlaczego nie ma w tej grupie Garguły i Kirma?
Kirm po boisku biega. Pokazuje się do gry - pieprzy, podejmuje złe decyzje ale rzadko kiedy spaceruje. A Garguła... sam nie wiem, może on nie może inaczej.

Zresztą Garguła zacznie grać w następnym sezonie, bo niedługo kończy mu się kontrakt, a pewnie chciałby jeszcze gdzieś pograć..
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 04.05.2012, 12:09
Na tym odsunięciem od składu muisały zaważyć jakieś czynniki spoza 90 minut na boisku w Zabrzu. Taki Paljic, który chyba przecież jest rodzajem gagatka i sowizdrzała, musiał sobie czymś nagrabić w szatni lub na treningach.

Uzasadniając decyzję, Probierz mówił, że oczekuje od zawodników walki na 100% a nie wychodzenia na boisko, bo "lubię sobię pograć". Hej, właśnie to jest postawa wypisz wymaluj Garguły: gram, bo lubię sobie pograć. Ktoś już na tym forum określił jesgo styl jako piłka plażowa. Dokładnie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2012, 12:11
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Kirm jest słaby, ale raczej nie można mu odmówić tego, że się stara.
dobre chęci to troche mało.....potrzeba umiejętności...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dobre chęci to troche mało.....potrzeba umiejętności...
No ja wiem, ale ktoś się pytał już czemu w tej grupie zawieszonych nie ma Kirma.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.05.2012, 21:42
Dragan o zawieszeniu :

http://www.weszlo.com/news/10377-Dra...ie_przyszlosci
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.05.2012, 22:53
Maor jest świetnym piłkarzem jak na nasze warunki, ale... no właśnie, czy mi się tylko wydaje czy on dużo przytył podczas leczenia kontuzji? zawsze był takie chucherko, a ostatnio w meczu z Cracovią miałem wrażenie jakby wrzucił 5kg (nie mówię o prędkości, ale widać na twarzy - zaokrągliła się dość wyraźnie). Wg mnie dołożył minimum 5 kg jeśli nie 7-8. Chyba, że naprawdę mam jakieś zwidy...

Wy też odnieśliście takie wrażenie?
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 04.05.2012, 23:17
Też właśnie widać to było w moich oczach. Ale jak dla mnie to na +, jest nadal szybki ale jeśli dobrze wykorzysta tą masę to będzie także silniejszy.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 05.05.2012, 07:53
Według mnie akurat Dragan stał się kozłem ofiarnym. Jakoś tych piłkarzy trzeba zniechęcić i pozbyć się z Wisły, a to choć brutalna to skuteczna metoda. Słaby piłkarsko jest Paljić ale od początku przygody w Polsce stał się zapchajdziurą i wywiązywał się z tej roli przyzwoicie. Podejrzewam, że i kontraktu bajecznie wysokie nie miał.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.05.2012, 09:13
Od sprawy z koszulką, lizaniem po zdobyciu MP nie lubię tego gościa. Dodać piłkarskie imbecylstwo = wypierdalaj.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 05.05.2012, 09:28
willow napisał(a):Wyświetl post

Co do pozostałych - zgoda, tylko dlaczego nie ma w tej grupie Garguły i Kirma?
powinien klub zrobić taką stałą ankietę którego w tym tygodniu/miesiacu gracza odsuwamy od składu

i tak sie lepiej znamy ot tych bardzo tymczasowych pracowników Cupiała

PS i fajnie ze jest szansa pozbyc sie kilku kopaczy
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.05.2012, 10:55
"Stara piłkarska zasada: jakie podanie taki strzał." *

* - nie dotyczy Kirma
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.05.2012, 15:33
Podobno proponowano kontrakt Paljiciowi, szkoda że odchodzi bo może nie grał dobrze, ale z obrońców to chyba 2-3 w kolejności do zaangażowania. Zarabiał zdecydowanie mniej pewnie niż Chavez, Jaliens, Jovanovic a grał lepiej od nich, tzn utrzymywał równą formę, raz grał dobrze a raz źle ale najcześciej przeciętnie, zresztą lewym obrońcą nie był nawet nie ma predyspozycji to grania na tej pozycji, niski, dosyć słaby fizycznie, wogóle wszystko się u niego spieprzyło kiedy zaczął grac na lewej obronie, zdarzają się takie przypadki ale dosyć często skrzydłowy jest słabym obrońcą.
Ostatnio edytowane przez syryls : 05.05.2012 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 05.05.2012, 15:45
syryls napisał(a):Wyświetl post
Podobno proponowano kontrakt Paljiciowi, szkoda że odchodzi bo może nie grał dobrze, ale z obrońców to chyba 2-3 w kolejności do zaangażowania. Zarabiał zdecydowanie mniej pewnie niż Chavez, Jaliens, Jovanovic a grał lepiej od nich, tzn utrzymywał równą formę, raz grał dobrze a raz źle ale najcześciej przeciętnie, zresztą lewym obrońcą nie był nawet nie ma predyspozycji to grania na tej pozycji, niski, dosyć słaby fizycznie, wogóle wszystko się u niego spieprzyło kiedy zaczął grac na lewej obronie, zdarzają się takie przypadki ale dosyć często skrzydłowy jest słabym obrońcą.
To jest chyba komentarz roku

Pozwolę sobie wytłuścić najlepsze fragmenty.

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 05.05.2012, 15:55
To jak, szkoda że odchodzi, czy nie szkoda, bo w ogóle wszystko się u niego spieprzyło? Oto jest pytanie Z Paljiciem jest tylko jeden problem, i nie chodzi mi o lizanie po sutkach (byleby nie po moich). Paljić nie umie grać w piłkę nożną. Poza tym to kot, więc może faktycznie go szkoda

Garguła!!! Dlaczego nikt nie zawiesi Garguły? Czy ktoś kiedyś widział go walczącego? Dokooptowałbym go do tej zawieszonej czwórki. W pięciu to już naprawdę można pograć w dziada.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.05.2012, 16:19
crux.a napisał(a):Wyświetl post

Garguła!!! Dlaczego nikt nie zawiesi Garguły? Czy ktoś kiedyś widział go walczącego? Dokooptowałbym go do tej zawieszonej czwórki. W pięciu to już naprawdę można pograć w dziada.

Gargułę chroni polski paszport. Obecnie w klubie na wniosek Cupiała działa się zgodnie z hasłem Teraz Polska!
Ostatnio edytowane przez Acima : 05.05.2012 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.05.2012, 16:21
crux.a napisał(a):Wyświetl post
To jak, szkoda że odchodzi, czy nie szkoda, bo w ogóle wszystko się u niego spieprzyło? Oto jest pytanie Z Paljiciem jest tylko jeden problem, i nie chodzi mi o lizanie po sutkach (byleby nie po moich). Paljić nie umie grać w piłkę nożną. Poza tym to kot, więc może faktycznie go szkoda

Żebyśmy nie zdziwili jak Garguła strzeli piękną bramkę z rzutu wolnego na wagę trzech punktów. To byłaby swoista ironia losu. W sumie los bywa przewrotny. Przełamanie zawodnika w takim meczu, do tego odebranie mistrzostwa swojemu byłemu trenerowi, a także zapracowanie swoją grą na kilogramy krytyki ze strony kibiców.

Obawiam się, że Garguła i Kirm będą bohaterami meczu w niedzielę i ktoś pomyśli żeby na nich budować Wisłę. To byłby dramat Śląska i dramat Wisły : /
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2012, 16:35
Wierzę w Gargułę. Nie mam pojęcia dlaczego.

Co by o nim nie mówić - jak jest na boisku to zapieprza. Jak traci piłkę, to goni przeciwnika, a nie stoi jak Łobo. Jak dostaje za mocną piłkę to próbuje ją dogonić, a nie stoi jak Małecki.
Facet ma umiejętności, liczę na to, że zacznie je pokazywać.

A do zawieszenia mam innego faworyta. Małecki. Za tego jego wspaniałe strzały z 35 metra. I za machanie łapskami. Chyba nawet Brożek nie robił takiego wiatraka jak Mały.

Co do Kirmowskiego - no cholera, facet ma 4 gole i 5 asyst. Oczywiście - powinien mieć tych goli 10, ale i tak - jest jedynym piłkarzem Wisły, który potrafił strzelić więcej niż jedną bramkę w lidze pomijając napastników. Sam Kirm strzelił tyle bramek co wszyscy inni pomocnicy razem wzięci! (Boguski, Iliev, Melikson, Jirsak)
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 05.05.2012 o godz. 16:42.
.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.05.2012, 17:13
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Co by o nim nie mówić - jak jest na boisku to zapieprza. Jak traci piłkę, to goni przeciwnika, a nie stoi jak Łobo. Jak dostaje za mocną piłkę to próbuje ją dogonić, a nie stoi jak Małecki.
Czy ja myślę aby na pewno o tym samym zawodniku? To ten z 10 na plecach, na pewno o nim piszesz?

Co jak co ale skojarzyć z Gargułą słowa "zapieprza" czy "dogonić" to trzeba naprawdę długo myśleć (no chyba, że ze słowo "dogonić" łączysz bezpośrednio z nazwiskiem tego partacza - czyli wyszłoby Ci np: "piłkarzom przeciwnika łatwo dogonić Gargułę").

Rozbawiłeś mnie i mam nadzieję, że jednak w sprawie Garguły ironizowałeś.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.05.2012, 18:22
to "zapieprza" to chyba od zapierdala. I owszem tu sie zgodze, bo w tej rundzie miał 3 setki które mogły zmienic dużo ale nie zmieniły bo Guła je zapieprzył.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 05.05.2012, 18:43
teraz żałuję, że tacy piłkarze jak: Skołorzyński, Nalepa czy Chrapek zostali wypożyczeni, w tym sezonie mieliby wiele okazji do zaprezentowania się w pierwszej drużynie, a nie na zapleczu ekstraklasy. Plusem jest to, że mają dopiero po 19,20 lat, więc mają dużo czasu na grę w barwach Wisły.
Skołorzyński- od kilku meczy w podstawowym składzie Termalicy,
Nalepa, Chrapek- graja w każdym meczu w podstawowym składzie Ruchu Radzionków i Kolejarza Stróże.
Mam nadzieję, że Ci piłkarze nie zostaną sprzedani, będzie z nich jeszcze pożytek.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.05.2012, 21:00
comek napisał(a):Wyświetl post
teraz żałuję, że tacy piłkarze jak: Skołorzyński, Nalepa czy Chrapek zostali wypożyczeni, w tym sezonie mieliby wiele okazji do zaprezentowania się w pierwszej drużynie, a nie na zapleczu ekstraklasy. Plusem jest to, że mają dopiero po 19,20 lat, więc mają dużo czasu na grę w barwach Wisły.
Skołorzyński- od kilku meczy w podstawowym składzie Termalicy,
Nalepa, Chrapek- graja w każdym meczu w podstawowym składzie Ruchu Radzionków i Kolejarza Stróże.
Mam nadzieję, że Ci piłkarze nie zostaną sprzedani, będzie z nich jeszcze pożytek.
Chrapek dzisiaj zanotował asystę z rzutu rożnego jak się nie mylę (może ktoś potwierdzić?), po pierwszej połowie najwięcej fauli. Kolejarz wygrał 2:1. Gra bez rewelacji, kilka ciekawych zagrań, ale poza tym bez rewelacji. Przydałby mu się jeszcze jeden sezon w 1. lidze - na tę chwilę raczej niestety nie będzie wzmocnieniem Wisły.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.05.2012, 21:35
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Wierzę w Gargułę. Nie mam pojęcia dlaczego.

3 lata minęły i chuja, minie jeszcze 2 i dalej bedzie ktoś sapał żeby: Ja wierze w niego dac mu szansę !

ja .......e ludzie
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2012, 11:26
Garguła już raczej nic Wiśle nie da. Mogę się jednak założyć, że jakby odszedł np. do Bełchatowa to znowu byłby wyróżniającą się postacią w naszej lidze. Tak było np. z Niedzielanem, który w Wiśle został skreślony, a potem błyszczał w Ruchu i Koronie (do momentu przejścia do sąsiadki).
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 06.05.2012, 12:19
Myślałem, że to napisałem.

Nie mam żadnych racjonalnych przesłanek, żeby wierzyć w to, że Garguła coś Wiśle da ale po prostu tak mi się wydaje. W przyszłym sezonie pewnie oprze na nim grę Probierz, bo będzie jedynym zawodnikiem z potencjałem, żeby rozgrywać i kilka dobrych meczów mu silą rzeczy wyjdzie.
.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 06.05.2012, 12:33
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wszej_druzyny/

Probierz chyba jednak jest schizofrenikiem... :/
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.05.2012, 12:36
Chyba raczej nie ma kogo wystawić na lewą obronę.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 06.05.2012, 12:39
Lacrima napisał(a):Wyświetl post
Chyba raczej nie ma kogo wystawić na lewą obronę.
Nie zmienia to faktu, że jeżeli się podejmuje pod wpływem emocji jakąś decyzję, a potem po przekalkulowaniu (w sumie nie wiem czego, skoro i tak wyżej niż 6.miejsce nie wyskoczymy, a i niżej niż na 8. nie spadniemy) dochodzi się do wniosku, że facet jest jednak potrzebny, to jest coś z głową trenera nie tak. Decyzja durna, niemal tak samo jak z Małeckim, Probierz traci w moich oczach takim postępowaniem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów