The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2012, 23:52
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Mistrzowie srania we własne gniazdo - ,,kibice" Wiły Kraków. Jak ktoś nie dostrzega umiejętności klasy Maora, to nie powinien się wypowiadać o piłce. Jeśli mamy cokolwiek budować przy Reymonta, to właśnie na piłkarzach klasy Meliksona i Genkova. Naiwniacy kupili bajeczkę o długach narobionych przez Holendrów i w skarbników się bawią. Maor w formie przerasta pozostałych piłkarzy naszej ligi o kilka długości.
Ktoś nie powinien się wypowiadać bo ma inne zdanie? Brawo!

Ja nie podważam tego, że Melikson na polską ligę jest bardzo dobrym piłkarzem. Chociaż pokazał na razie jedną dobrą rundę. To problem naszej piłki, problem Wisły, że piłkarz, który nie zagrał dobrego meczu z dobrym rywalem od prawie roku jest uważany za naszego najlepszego piłkarza. Piłkarz, który zagrał jedną dobrą rundę! Tutaj 34-letni Kosowski, 33-letni Zieńczuk i 38-letni Frankowski są ciągle jednymi z najlepszych piłkarzy ligi i grają nie gorzej jak wiele lat temu w barwach Wisły. A nawet lepiej. No, albo 31-letni Mila, który był kariery w tak silnej lidze jak norweska i austriacka nie zrobił. Niezły wymiernik.

Melikson jest dobrym piłkarzem, ale nie aż tak dobrym jak tu się go określa. Nie podważam, że aktualnie jest naszym najlepszym zawodnikiem. Nie podważam, że na takich jak on trzeba budować Wisłę. Takich "11" i będziemy mistrzami Polski, zagramy coś w pucharach. Jednak Melikson to bardzo średni w skali europejskiej piłkarz. Uważacie, że jest więcej wart niż Wolski? Dla Wisły tak. Tak jak Legii Wolski. Dla prezesa drużyny X, która chce kupić piłkarza, raczej nie. Myślicie, że ktoś zaproponuje za niego latem więcej niż 2.5 mln euro? Ja myślę, że nie. Byłoby dobrze gdyby chciał zostać w Wiśle. Jak nie chce to ma zostać na siłę?

Dla mnie Błaszczykowski i Marcelo byli lepsi. Byli kilka lat młodsi jak byli najlepszymi piłkarzami w lidze. Błaszczykowski gdyby spojrzało się mu w statystyki to nie był takim świetnym piłkarzem, a wszyscy wiemy jak świetny był. A gdyby Bitonowi spojrzeć w statystyki to... znaleźliśmy napastnika! Jakoś się cieszę, że w przyszłym sezonie wróci do Belgii.

Reasumując:
Melikson do tej pory pokazał jedną udaną rundę i to rok temu. Pomyliłem się?
Melikson z lepszym rywalem w polskiej lidze nie pokazał nic ciekawego. Pomyliłem się?
Melikson poza dwumeczem z Litexem nie pokazał się w pucharach lepiej niż pozostali zawodnicy. Pomyliłem się?

PS Jeżeli Melikson trafi do ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej i tam w średniaku ligi będzie regularnie grał i jego gra dawała coś drużynie to przyznam, że jest lepszym niż "bardzo średnim w skali europejskiej piłkarzem" i się pomyliłem w jego ocenie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 28.04.2012 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 28.04.2012, 21:36
Krytycy Meliksona nie biora jednego pod uwagę. Nawet Messi w Barcelonie gra lepiej niż w reprezentacji Argentyny a Maorowi do niego oczywiście lata świetlne. Chodzi mi o to, że na grę zawodnika wpływają nie tylko jego umiejętności ale także jego koledzy z drużyny, taktyka własnego zespołu oraz taktyka przeciwnika. Zwróćcie uwagę chociażby o ile lepiej gra Maor kiedy na boisku ma Iieva. Po prostu może wtedy grać z kimś kto rozumie jego grę, tez lubi grać technicznie i kombinacyjnie a rywale wtedy wiedzą, ze nie wystarczy pokryć w dwóch Maora bo jeszcze trzeba pokryć innych. A kiedy Maor słabiej grał? Wtedy jak słabo grała cała Wisła, Iliev grzał ławę, Małecki był cieniem samego siebie i recepta rywala na Wisłę była jedna: wyeliminować Meliksona. Pozbycie się Maora to największa będzie głupota, wielkiej kasy na nim nie zarobimy a siła ofensywna Wisły straci wiele. Oczywiście można wierzyć w bajki że za ten 1-1,5 mln euro przyjdzie gracz co najmniej tak dobry a do tego może tańszy, ale:
1. sprzedawanie gracza za 1,5 mln żeby kupić podobnego za 1,5 mln to chyba bez sensu?
2. sprzedawanie gracza za 1,5 mln żeby kupić tańszego i najlepiej Polaka to oznacza kupić słabszego przy obecnych cenach, a jak ktoś uważa inaczej to poproszę konkrety tzn. nazwisko potencjalnego kandydata, który nie będzie słabszy niż Maor i będzie tańszy. Ja w polskiej lidze nie widzę. Zaraz znajdą się głoszący hasło "wystarczy poszperać po niższych ligach". Owszem niby wystarczy, ale naprawdę się łudzicie że mamy taki skauting co znajdzie np w III lidze polskiego Maora?
Jak będzie? Odejdzie Maor przyjdzie Pazdan. Staniemy się drużyną klasy Ruchu czy Korony a nie Legii czy Lecha. Tzn taką, której może nawet uda się powalczyć, (tak jak tym drużynom czyli raz na 10 sezonów) ale nikt nie nazwie jej drużyną klasową. Wybaczcie ale ja wolę oglądać grę Maora czy Ivicy niż polskich "techników- elektryków". Grą tych pierwszych raz się rozczaruję a raz zachwycę, zachwyt gra tych drugich mi raczej oglądając polską ekstraklasę nie grozi.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.04.2012, 22:35
Siergiej Pareiko zostaje w Wiśle

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...sle,nId,602969
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.04.2012, 23:00
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś nie powinien się wypowiadać bo ma inne zdanie? Brawo!

Ja nie podważam tego, że Melikson na polską ligę jest bardzo dobrym piłkarzem. Chociaż pokazał na razie jedną dobrą rundę. To problem naszej piłki, problem Wisły, że piłkarz, który nie zagrał dobrego meczu z dobrym rywalem od prawie roku jest uważany za naszego najlepszego piłkarza. Piłkarz, który zagrał jedną dobrą rundę! Tutaj 34-letni Kosowski, 33-letni Zieńczuk i 38-letni Frankowski są ciągle jednymi z najlepszych piłkarzy ligi i grają nie gorzej jak wiele lat temu w barwach Wisły. A nawet lepiej. No, albo 31-letni Mila, który był kariery w tak silnej lidze jak norweska i austriacka nie zrobił. Niezły wymiernik.

Melikson jest dobrym piłkarzem, ale nie aż tak dobrym jak tu się go określa. Nie podważam, że aktualnie jest naszym najlepszym zawodnikiem. Nie podważam, że na takich jak on trzeba budować Wisłę. Takich "11" i będziemy mistrzami Polski, zagramy coś w pucharach. Jednak Melikson to bardzo średni w skali europejskiej piłkarz. Uważacie, że jest więcej wart niż Wolski? Dla Wisły tak. Tak jak Legii Wolski. Dla prezesa drużyny X, która chce kupić piłkarza, raczej nie. Myślicie, że ktoś zaproponuje za niego latem więcej niż 2.5 mln euro? Ja myślę, że nie. Byłoby dobrze gdyby chciał zostać w Wiśle. Jak nie chce to ma zostać na siłę?

Dla mnie Błaszczykowski i Marcelo byli lepsi. Byli kilka lat młodsi jak byli najlepszymi piłkarzami w lidze. Błaszczykowski gdyby spojrzało się mu w statystyki to nie był takim świetnym piłkarzem, a wszyscy wiemy jak świetny był. A gdyby Bitonowi spojrzeć w statystyki to... znaleźliśmy napastnika! Jakoś się cieszę, że w przyszłym sezonie wróci do Belgii.

Reasumując:
Melikson do tej pory pokazał jedną udaną rundę i to rok temu. Pomyliłem się?
Melikson z lepszym rywalem w polskiej lidze nie pokazał nic ciekawego. Pomyliłem się?
Melikson poza dwumeczem z Litexem nie pokazał się w pucharach lepiej niż pozostali zawodnicy. Pomyliłem się?

PS Jeżeli Melikson trafi do ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej i tam w średniaku ligi będzie regularnie grał i jego gra dawała coś drużynie to przyznam, że jest lepszym niż "bardzo średnim w skali europejskiej piłkarzem" i się pomyliłem w jego ocenie.
Człowieku... wyjdź przed blok, weź rozbieg i pierd....j się o najbliższe drzewo. Skąd Ty jesteś, z Kałuży?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 30.04.2012, 23:30
gdyby udało się z renegocjować kontrakt Jaliensa to chciałbym, aby został na następny sezon. Gra przeciętnie, raz solidnie, raz gorzej, ale jest już w zespole, gotowy do składu, więc może zostać.

Nie trzeba robić rewolucji, wystarczy, że odejdzie 4-5 piłkarzy, a nie jak zapowiadały media 9. Spokojnie, w ich miejsca wejdą pewnie Głowacki, Nalepa, Chrapek, Brożek i jacyś nowi obcokrajowcy. Nie będzie tak źle
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.05.2012, 06:01
Na ta chwile na Meliksonie, Pareice oraz Radku Sobolewskim powinnismy budowac druzyne na nastepny sezon. Do tego jeszcze bym doliczyl Genkova tylko dałbym mu jakies wsparcie (moze Brozek) bo np taki Boguski to ciagle bedzie mial problemy z powrotem do sprawnosci.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.05.2012, 07:44
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Na ta chwile na Meliksonie, Pareice oraz Radku Sobolewskim powinnismy budowac druzyne na nastepny sezon. Do tego jeszcze bym doliczyl Genkova tylko dałbym mu jakies wsparcie (moze Brozek) bo np taki Boguski to ciagle bedzie mial problemy z powrotem do sprawnosci.
Coś mało, w dodatku Radek, który pewnie coraz częściej na jakieś urazy będzie narzekał.

Pareiko - Jovanović, Chavez - Wilk, Melikson, Iliev - Genkov. Myślę, że to są ci zawodnicy, którzy powinni w przyszłym sezonie odgrywać kluczowe role w drużynie. Skład uzupełniony będzie młodymi - Kurto, Czekaj, Uryga, Chrapek, Szewczyk + jacyś słabi, których nie uda się sprzedać - Jirsak, Kirm, Bunoza.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.05.2012, 09:33
Melikson robi różnicę, wcześniej z ŁKS-em teraz z Cracovią. Doprawy skarb, pewnie kupe kasy jest warty jak z takimi tuzami tylko daje radę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 01.05.2012, 11:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Melikson robi różnicę, wcześniej z ŁKS-em teraz z Cracovią. Doprawy skarb, pewnie kupe kasy jest warty jak z takimi tuzami tylko daje radę.
Nie no Admin i taka szydera pod kątem własnego zawodnika? Oczywiście też wolałbym gracza, który zrobi różnicę w meczu z Realem Madryt, tylko że taki tu nie przyjdzie. Jeśli Melikson daje radę tylko z takimi tuzami jak ŁKS i Cracovia to pomyśl z kim daje radę cała reszta drużyny? Sprzedaż Meliksona oznacza sprzedaż póki co jedynego piłkarza, który w tej drużynie "daje radę". Obyś nie musiał szybko tęsknić za takimi skarbami. Porównaj wyniki Wisły z Maorem w składzie i bez niego, pomyśl a później siadaj do pisania.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.05.2012, 20:33
Jak ktoś nie docenia umiejętności Meliksona to rzeczywiście nigdy nie grał w piłkę.

Skoro Maor słaby to co w takim razie powiedzieć o innych graczach z naszej ligi?

W drużynie gdzie nie ma żadnego systemu gry, żadnych schematów ciężko jest błyszczeć w każdym meczu.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.05.2012, 09:34
Aby uściślić. Meliksona uważam za dobrego grajka na naszą ligę ale przeciętnego w skali Europy. Nigdzie nie pisałem,że jest super hiper, sugerowałem tylko aby poczekać co najmniej sezon z jego oceną. No i sezon mija i już co nieco można o nim powiedzieć. lTyle w tym temacie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.05.2012, 10:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Aby uściślić. Meliksona uważam za dobrego grajka na naszą ligę ale przeciętnego w skali Europy. Nigdzie nie pisałem,że jest super hiper, sugerowałem tylko aby poczekać co najmniej sezon z jego oceną. No i sezon mija i już co nieco można o nim powiedzieć. lTyle w tym temacie.
To po co piszecie w skali europejskiej? Rozumiem, że wszyscy chcielibyśmy grać co roku w LM itp, itd. Ale jesteśmy klubem właśnie PRZECIĘTNYM na skalę europejską więc takich piłkarzy będziemy mieć. Co chwile tylko czytam, nie łapał się w Realu czy Barcelonie to dlaczego ma grać w Wiśle. Ludzie, dla nas wzmocnieniem by był piłkarz z 7 drużyny Mistrza czy Wicemistrza La Liga.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.05.2012, 11:14
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

na 10 takich zakupów, to trafi nam się z 2 Stiliciów, 1 Melikson i z 7 Jirsaków

przecież gdyby nie on, to nie było by 13 mistrzostwa, on ciągnął grę, on praktycznie sam przeszedł Litex

Przez najbliższe 10 lat nie znajdziemy piłkarza o podobnej klasie - obym się mylił
Moim zdaniem to cud że w naszej śmisznej lidze ktoś mu jeszcze nogi nie złamał. Jeżeli ktoś da odpowiednią kasę nie ma co płakać. Z tą klasą tez bym nie przesadzał. Puki się nie rozpędzi nie różni sie niczym od Irsaka. No może tylko nie potrafi tak dobrze jak Czech podać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.05.2012, 11:41
@up

Chyba sobie przyjacielu jaja robisz. Gdyby nasi kopacze wykorzystywali KAPITALNE dogrania Meleksa, to bylibyśmy już w tej chwili mistrzami, a nie babrali się w środku tabeli.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
grzybson87
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 02.05.2012, 12:26
Wracając do Sobola, kibice Manchester Utd uhonorowali Roya Keana przyśpiewką naszemu kapitanowi też by się należało

oto przykład:

http://www.youtube.com/watch?v=IXNBpeV-iwc

Adam Musiał miał ballade Radkowi się też należy jak "psu" buda
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.05.2012, 13:00
krowczax napisał(a):Wyświetl post
@up

Chyba sobie przyjacielu jaja robisz. Gdyby nasi kopacze wykorzystywali KAPITALNE dogrania Meleksa, to bylibyśmy już w tej chwili mistrzami, a nie babrali się w środku tabeli.
Nic sobie nie robię. Gdyby dogrania Meleksa były kapitalne to by z nich padały bramki. Stara piłkarska zasada: jakie podanie taki strzał. Jedno jest pewne jeśli chodzi o podanie to Meleks mógłby Irsakowi buty czyścić. Jego atutem jest szybkość i szybka noga. Fizycznie jest słaby, przy dobrze kryjącym obrońcy sztycha nie robi. Mecze z Apoelem, czy ogólnie z lepszymi przeciwnikami wykazały to bezdyskusyjnie. Jak sie mu zostawi miejsce to hasa jak się go pokryje to mięknie. Wiadomo ze każdy zawodnik tak ma, ale nie do tego stopnia. Co pokazał z Apoelem u siebie? Mecz roku, wszystkie dupy spięte, a gościa jakby nie było na boisku. Co z tego ze potem z ligowymi szarakami jeździ. W naszych warunkach się wyróżnia ale Kosa był dwa razy lepszy.

ps. Przypomnij sobie podanie Irsaka w ostatnim meczu na ponad 40 metrów po ziemi, takie że obrońca chcąc je przeciąć prawie sobie nogi połamał, a my mieliśmy setkę. Bo gdyby któryś sie nie przypalił tylko podał w bok to inny kopnąłby z 7 metrów do pustej bramki.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.05.2012 o godz. 13:22.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.05.2012, 13:55
drozdz troszkę pieprzysz .

jak i podanie będzie na nos a napastnik dupa i gola z tego nie będzie.

Melikson mogł mieć kilka asyst więcej w tym sezonie gdyby kirm/genkow/małecki/biton mieli lepiej nastawione celowniki...

Jirsak owszem może i ma niezłe podanie ale co z tego skoro raz na kilka meczy mu wyjdzie Już nie mówie o tym że te podania mu wychodzą w meczach ze słabeuszami albo 1 ligowcami Melikson próbuje bardzo często i często wychodzi,ale niestety w Wisle nie ma zabardzo z kim pograć i tu jest problem. ogladalem mecz z bełchatowem przy reymonta w tamtym sezoni i tylko zwróciłem uwage na gre, przegląd pola i podania włąśnie Melexa. chłop jest w tych elementach naprawde dobry, tylko że reszta druzyny to dupy i zanim sie z orientują co Maor chce zrobić to juz niestety za poźno.

a co do apoelu. w tym meczu wyszło to że jeden facet przy mocnym przeciwniku nic zrobić nie może. co miał wziaśc piłke kiwnać 10 chłopa i wpakowac obok bramkarza. szarpnie kilka razy, objedzie 2-3 przeciwników i tyle,bo to nie jest CR czy Messi.
Ostatnio edytowane przez wiertar : 02.05.2012 o godz. 14:05.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.05.2012, 14:12
Melikson jest największą gwiazdą Wisły, zawodnikiem przerastającym nie tylko naszą drużynę, ale całą ligę. Widać to zawsze, kiedy jest w formie. Nie jego wina, że przez kontuzję miał słabszy sezon.

Takiego piłkarza, z takimi możliwościami, nie było u nas w Polsce od wielu lat. Dlatego za sprzedażą go mogą być tylko wrogowie Wisły, zazdroszczący zawodnika, albo kompletni sportowi dyletanci nie zdający sobie sprawy z jego znaczenia.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.05.2012, 17:33
wiertar napisał(a):Wyświetl post
drozdz troszkę pieprzysz .

jak i podanie będzie na nos a napastnik dupa i gola z tego nie będzie.

Melikson mogł mieć kilka asyst więcej w tym sezonie gdyby kirm/genkow/małecki/biton mieli lepiej nastawione celowniki...

Jirsak owszem może i ma niezłe podanie ale co z tego skoro raz na kilka meczy mu wyjdzie Już nie mówie o tym że te podania mu wychodzą w meczach ze słabeuszami albo 1 ligowcami Melikson próbuje bardzo często i często wychodzi,ale niestety w Wisle nie ma zabardzo z kim pograć i tu jest problem. ogladalem mecz z bełchatowem przy reymonta w tamtym sezoni i tylko zwróciłem uwage na gre, przegląd pola i podania włąśnie Melexa. chłop jest w tych elementach naprawde dobry, tylko że reszta druzyny to dupy i zanim sie z orientują co Maor chce zrobić to juz niestety za poźno.

a co do apoelu. w tym meczu wyszło to że jeden facet przy mocnym przeciwniku nic zrobić nie może. co miał wziaśc piłke kiwnać 10 chłopa i wpakowac obok bramkarza. szarpnie kilka razy, objedzie 2-3 przeciwników i tyle,bo to nie jest CR czy Messi.
Wiadomo, tyle ze zawodnik zarabiający 20 000 miesięcznie raczej dupą nie jest. I podanie na nos wykorzysta. Nie mówię o Kirmie który bramki strzela tylko wtedy kiedy jest trudniej. Ile asyst miewał kosa? Melikson to przy nim pionek. Choć biega po całym boisku jak mu się podoba.

Co do Irsaka. Popatrz sobie lepiej na jego podania w każdym meczu. To że chłopak nie grywał bo Skorża to tuman, a potem Gargułę pchali do składu, nie jest jego winą. Pamiętam debilne tłumaczenia że Irsak nie gra bo nie wkomponował się w zespół. A jak trzeba było grać z Legią to zawsze dostawał plac bo innym miękła rura. Zapomniałeś jaki piły dogrywał Brożkowi w meczach z krawatami? Czy pomijasz niewygodne fakty? Irsak to jeden z lepszych naszych zawodników i był nim od początku jak przyszedł. Tylko właśnie on nie miał z kim grać.

A o Meliksonie w meczu z Apoelem lepiej nie wspominaj. Bo takiego partactwa jakie odstawił trudno nie zwymyślać. Piszesz że jeden nic nie zrobi, ale kto mu kazał grać samemu? Nunez z Małeckim bramkę strzelili a Melikson co pokazał? Piach kolego, szarpać to sobie można, objeżdżać też tylko żeby to coś dawało. Wsadzić głowe między kolana i wozić to każdy potrafi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.05.2012, 17:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co do Irsaka. Popatrz sobie lepiej na jego podania w każdym meczu. To że chłopak nie grywał bo Skorża to tuman, a potem Gargułę pchali do składu, nie jest jego winą. Pamiętam debilne tłumaczenia że Irsak nie gra bo nie wkomponował się w zespół. A jak trzeba było grać z Legią to zawsze dostawał plac bo innym miękła rura. Zapomniałeś jaki piły dogrywał Brożkowi w meczach z krawatami? Czy pomijasz niewygodne fakty? Irsak to jeden z lepszych naszych zawodników i był nim od początku jak przyszedł. Tylko właśnie on nie miał z kim grać.
1. Jirsak, kurde! Już kiedyś Tobie zwracałem nawet na to uwagę, ale jesteś dość oporny jak widzę na pisownię jego nazwiska.
2. Słabą masz pamięć. Kilka razy zdarzały się momenty, że Tomek swoimi występami wspinał się na pozycję zawodnika pierwszego składu. I jakoś zawsze po kilku meczach w pierwszej jedenastce wszyscy mieli go serdecznie dosyć. Przypadek? Nie, po prostu to piłkarz, który miewa przebłyski, ale nigdy nie potrafił zagrać kilku dobrych meczów z rzędu. Nie widzę sensu czekać na to kolejnych pięciu lat, więc myślę że pora się pożegnać.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.05.2012, 18:09
Widzę, że klakierzy Bednarza zaczynają szturmować forum. Nagle Melikson jest słaby, a Jirsak świetny. Gość, który przerasta jakościowo całą ligę i którego zagrania dały nam poprzednio MP oraz piękną przygodę w pucharach jest be, a gość który notorycznie zawodził, wkurzał kibiców nieporadnością i błędami, cacy.

Jirsak przez całe 5 lat nie rozegrał ani jednego tak naprawdę wartościowego meczu i wiele razy udowodnił, że jest słabiutkim piłkarzem - teraz ma za to dostać nagrodę? Ktoś na głowę upadł?

A bez Meliksona za rok też nie będzie żadnych pucharów, wspomnicie moje słowa. To zbyt dobry i ważny dla drużyny piłkarz. Zamiana go na kolejny absurdalny pomysł Bednarza będzie szczytem głupoty.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 02.05.2012, 18:39
IMHO Jirsak jest gorszym, mniej pożytecznym piłkarzem od Maora, ale umie podać dokładnie, na dużą odelgłość i ma oko, potrafi znaleźć miejsce, gdzie rzucić piłkę tak, aby minąć całą obronę. Pod tym względem jest obecnie najlepszym piłkarzem w Wisle i chyba najlepszym od czasów Szymka. Niestety, gdy jest trochę ciasniej, trzeba grać pod presją, zaryzykować, to całkiem niknie.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.05.2012, 18:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, tyle ze zawodnik zarabiający 20 000 miesięcznie raczej dupą nie jest. I podanie na nos wykorzysta. Nie mówię o Kirmie który bramki strzela tylko wtedy kiedy jest trudniej. Ile asyst miewał kosa? Melikson to przy nim pionek. Choć biega po całym boisku jak mu się podoba.

A o Meliksonie w meczu z Apoelem lepiej nie wspominaj. Bo takiego partactwa jakie odstawił trudno nie zwymyślać. Piszesz że jeden nic nie zrobi, ale kto mu kazał grać samemu? Nunez z Małeckim bramkę strzelili a Melikson co pokazał? Piach kolego, szarpać to sobie można, objeżdżać też tylko żeby to coś dawało. Wsadzić głowe między kolana i wozić to każdy potrafi.
Kosa owszem... ale kosa słynie z wrzutek przedweszystkim. prostopadle podania u niego to od wielkiego dzwona zresztą to zupelnie inni zawodnicy wiec porównanie ich jest wybitnie nie na miejscu. poza tym kosa miał franka, żurawia, kuźbe czy zienia w jego najlepszym sezonie. a Melikson kogo maGenkowa, który jest lekko drewniany i bramki praktycznie głowy tylko zdobywa jak byśmy mieli teraz w ataku Zurawia i Franka na skrzydłach Uche i Kose a srodku obok Meliksona Szymkowiaka, to taki Apoel zjadamy na śniadanie... ale zejdźmy na ziemie

coś tam dograł nie mowie że nie ale ty z niego robisz od razu gościa na poziomie zidana, a ile on tych asyst łącznie w Wisle zaliczył? tęz w niego bardzo wierzyłem szczególnie na poczatku i dalej go lubie, ale niestety jakiś on wybitny nie jest. ma przebłyski jak ktoś zauważył, pozatym więcej go niewidać na boisku niż widać.

ja mowie o rewanzu gdzie każdy zagrał dno. a pozatym zauważ że jak Melex dostaje podwojenie to odrazu łatwiej jest innym zawodnikom, tylko że my tego wykrozystac nie umiemy
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2012, 19:07
Jak pisał wiertar, popatrzcie nie tylko na asysty i gole, ale również na inne aspekty gry Meliksona, robienie przewagi poprzez ściągnięcie na siebie dwóch czasami trzech zawodników czy choćby liczbę stałych fragmentów gry, które mamy dzięki niemu. A że jego podań czy właśnie owych rzutów wolnych nikt nie wykorzystuje, to nie jest jego wina.

Wiadomo, zdarzają mu się momenty słabszej gry czy niecelne podania, ale na Boga, to nie jest Messi.

Jak dla mnie, najlepszy obcokrajowiec w polskiej lidze i basta.

P.S. Jirsak też nie jest zły i podanie ma może nawet i lepsze niż Maor, niestety gra bardzo niestabilnie.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.05.2012, 09:58
Łukasz Garguła napisał(a):
Trójkolorowi radzą sobie dobrze z drużynami będącymi faworytami pojedynków, co udowodnili w rywalizacjach z Białą Gwiazdą. „Górnik postawił wysoko poprzeczkę, a ponadto mobilizuje się podwójnie na mecze z faworytami, ale z drugiej strony gubi punkty z teoretycznie słabszymi” – mówił. „Nie powinniśmy przegrać tego spotkania, ani zagrać tak, jak wszyscy widzieli. Patrząc na dzisiejsze wyniki, to przy naszym zwycięstwie w niedzielę byłaby szansa na czwarte miejsce. Pozycja ta dawałaby nam szansę na grę w europejskich pucharach. Przed nami jednak ostatni mecz, który gramy u siebie. Chcemy zakończyć ten sezon udanie dla nas, czyli prezentując się dobrze na boisku i zdobywając komplet punktów” – zapewnił.
1. Śląsk 53
2. Ruch 52
3. Lech 51
4. Legia 50

Gdzie tu czwarte miejsce i puchary by były?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.05.2012, 10:01
Z zawieszeniea jest taki plus, ze wszystkich 4 panów nie zobaczymy już w Wiśle, czyli Jaliens dostanie kase i niech spier... .
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 04.05.2012, 10:08
powinien jeszcze Kirma przesunąć!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 04.05.2012, 10:20
Ale za co odsunął Bitona?
Zbyt mało się angażował w rozgrzewki czy za cicho siedział na ławce?

Co do pozostałych - zgoda, tylko dlaczego nie ma w tej grupie Garguły i Kirma?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.05.2012, 10:27
willow napisał(a):Wyświetl post

Jak za co zawiesil Bitona

Za to ze na chwile obecna reprezentuje poziom Szewczyka i Kaminskiego z tym minusem ze im sie chce biegac a jemu nie...
Zreszta po co ma grac jak za tydzien juz go nie ma..
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.05.2012, 10:30
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jak za co zawiesil Bitona

Za to ze na chwile obecna reprezentuje poziom Szewczyka i Kaminskiego z tym minusem ze im sie chce biegac a jemu nie...
Zreszta po co ma grac jak za tydzien juz go nie ma..
To czemu nie grają Ci dwaj skoro po sezonie zostaną w Wiśle? Co by się nie działo to oni nie wejdą na boisko. Woli się wprowadzać z ławki Jaliensa, Kirma i innych asów, wiedząc że nic nie pokazują, zamiast kogoś nowego.

willow napisał(a):Wyświetl post

Przede wszystkim Kirma, w drugiej kolejności nasz ex-kapitan Garguła.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów