The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2012, 13:33
Uryga ma przejsc operacje. Co tu sie kur... dzieje. Jovanovic, Chavez, Bunoza kontuzje kończące sezon. Sobol kontuzja na pol roku. Melikson, Malecki prawie to samo. Co chwile jakies urazy.

To jest poprostu komedia, a dodatkowo powyzsze kontuzje tez mialy mocny wplyw na to jak wyglada sezon. Mam nadzieje, ze zwrocono na to uwage pod katek kolejnych przygotowan - w rozumieniu pracownikow jak i dobieranych sposobow.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 24.04.2012, 13:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
odwróćmy:
Kto w tej chwili w Polsce ( w ekstraklasie) jest gorszy od Probierza? Kto? Slucham ...
a poważnie:
co takiego osiągnął Probierz czego nie osiągneli: Michniewicz, Zieliński, Skorża, Lenczyk, Smuda, Kasperczak? Kolejnośc przypadkowa. Lista niepełna.

Chodzi o to, że Probierz NICZYM nie wyróżnia się od trenerów, ktorzy i tak nie spełniają dzisiejszych oczekiwań Wisły?
Lenczyk jest chyba 30 lat starszy, więc jak można porównywać ich osiągnięcia? Jak Probierz mógł zdobyć mistrzostwo, jeśli nie prowadził drużyny walczącej o mistrzostwo? Co osiągnął Mourinho zanim przyszedł do Porto? O ile się nie mylę to też nie miał na koncie mistrzostwa, a jednak dostał szansę poprowadzenia najlepszego klubu w Portugalii. Śmieszą mnie argumenty, że nic nie osiągnął, bo w każdym klubie Ekstraklasy, w którym pracował robił z drużyną coś ponad stan:
Jagiellonia bez Probierza - środek tabeli, ligowy przeciętniak.
- z Probierzem - 2x Europejskie Puchary, Puchar i Superpuchar Polski
ŁKS bez Probierza = Cracovia
- z Probierzem - środek tabeli
Ostatnio edytowane przez Boruc : 24.04.2012 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.04.2012, 13:47
borys napisał(a):Wyświetl post
Uryga ma przejsc operacje. Co tu sie kur... dzieje. Jovanovic, Chavez, Bunoza kontuzje kończące sezon. Sobol kontuzja na pol roku. Melikson, Malecki prawie to samo. Co chwile jakies urazy.

To jest poprostu komedia, a dodatkowo powyzsze kontuzje tez mialy mocny wplyw na to jak wyglada sezon. Mam nadzieje, ze zwrocono na to uwage pod katek kolejnych przygotowan - w rozumieniu pracownikow jak i dobieranych sposobow.
No, zwolnion Bahra...zatrudniono Jastrzębskiego.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 24.04.2012, 14:37
Wiem, ale watpie ze to "cale zlo", lekarze tez chyba niezle daja ciala.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.04.2012, 15:21
wyar napisał(a):Wyświetl post
Z reguły nie odpowiadam nadgorliwym neofitom i innym wyznawcom Wielkich Forumowych Opluwaczy,zwanych szumnie przez Ciebie,niepieprzeńcu,zwykłymi kibicami. Już tezy,jakie wysnułeś z mojego postu każą widzieć Cię dokładnie w roli,jaką mi przypisałeś - ale mniejsza o to,zwykle szkoda mi czasu,by odpowiadać,bo i po co ? Tym razem łaskawie zrobię wyjątek,przed oczyma mając obraz
z piany i ,jaka zapewne toczysz za każdym razem,kiedy mi odpowiadasz - nie pierwszy to raz,prawda ? (...)

Kolejny nawiedzony z obsesją i kompleksami, który wpada tu, aby opluwać i obrażać innych. Uzbroi się taki w stek frazesów, komunałów , wejdzie na ambonę wyższości i pokazuje paluszkiem: ten zły, ten nawiedzony, ten pieniacz, ten nie ma racji, ten cenzor i neofita, tamten musi brać leki, ten miałki i małostkowy… Można rzec, skrzyżowanie prokurator Wolińskiej z Adasiem Michnikiem i domieszką Palikota. Dodatkowo zadufane w sobie. Wow!

Pamiętam, że przed Lewadią, w sprawie rezygnacji z Kosowskiego, czy podczas sezonu zakończonego 8 miejscem , byłeś równie elokwentny i zapalczywy w atakach na krytyków działaczy Wisły. Deja vu? Szkoda, że nic Cię to nie nauczyło.

Nic dziwnego, że nikt poważny nie reaguje na te zaczepki. Mnie też twoje słowa ani ziębią, ani grzeją. Kolejny „leming”, produkt pokolenia neostraty, bezinteresowny lub interesowny wyznawca aktualnych władz Wisły, tudzież życiowy nieudacznik. Nie mam zamiaru wnikać, nie moja broszka. Nikt, kim warto się zajmować.

Każdy ma „pilota” i autorytet jaki chce i na jaki zasługuje. Jeśli Ty cenisz sobie opinie Saganowskiego lub innych krajowych „ekspertów” z doświadczeniem i funkcyjnością w rodzaju Kapki, Rogali, Węgrzyna, Trzeciaka, Kaczamarka, Bońka etc. - Twoja sprawa. Czuj się z nim lub z nimi „jakoś ufniej” – w końcu każdy spełnia Twoje kryteria, miał więcej do czynienia ze sportem i pracą w nim niż ktokolwiek na forum. Ja należę do osób, które z „pilotem” typu Kapki, Saganowskiego, Wieszczyckiego, Rogali, czy Bednarza nie chcieliby nigdzie lecieć. Uważam, że bardzo źle, gdy zasiadają za sterami.

To fajnie pokazuje wartość Twoich poglądów i ocen. Lataj sobie z nimi dalej w przestworzach codzienności. Niech wyznaczają Ci kurs, prowadzą za rączkę, gdy potrzebujesz, mówią, co trzeba robić, oceniają, co dobre, a co złe. Jak wiadomo, są świetnymi przewodnikami, z samymi sukcesami i kapitalnymi lądowaniami. A Kapka może być dla Ciebie prawdziwym mentorem w kadzeniu Cupiałowi. Powodzenia.

Martwi mnie jedynie to, że zawsze, gdy w sporcie dochodzi do głosu myślenie takie jak osobnika Wyara, zaczynają się kłopoty, klęski i wszystko się wali. Na potęgę. Nie ma nic bardziej pewnego. Cóż, Wisła przetrwała ponad 100 lat, przetrwa i to.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 24.04.2012 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.04.2012, 17:55
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie róbmy z kogoś idioty tylko dlatego, że jest Polakiem i pracuje w Polsce. W czasach kiedy są dostępne różne starze dla trenerów, można sobie swobodnie pojechać na każdy mecz jak i zarówno obejrzeć go w domku w jakość HD, jeśli ktoś jest głodny wiedzy, a uważam, że Probierz jest to jest wstanie wzbogacić swój warsztat na tyle aby podejmować dobre dla klubu decyzje. Chciałbym aby w klubie pracowali ludzie z manią dążenia do doskonałości w każdym elemencie, Probierz coś takiego w sobie ma.

Wołałbym abyśmy niwelowali przepaść pomiędzy nami, a resztą świata budując boiska, stawiają na szkolenie, ściągając co raz to lepszych zawodników niż płacić krocie terenorwi zzagraniacy który będzie wyróżniał się tym że mówi na konferencji po angielsku czy hiszpańsku.
Ta, a poza tym, że ładnie mówi po angielsku nadal będzie gra pozorów, jedno boisko do treningu, mało młodych piłkarzy, zero długofalowej polityki. Zgadzam się, że w chwili obecnej kasa musi przestać być rozpieprzana. Niestaty na to się nie zanosi bo klub jest tak zarządzany a nie inaczej. Kojarzy mi się to z biedakiem, który jak ma kasę to pierwsze co robi to kupuje fajki i wino, a później nie ma co żreć, taka patologia trochę.
..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.04.2012, 01:08
willow napisał(a):Wyświetl post
Maaskant był trenerską wydmuszką. Jedyne, co mu wychodziło, to autopromocja. Robienie z niego jakiegoś trenerskiego guru, któremu wszyscy przeszkodzili wprowadzić nas na salony, graniczy z chorobą psychiczną.

Maaskant swoich przeciwników miał. Pewnie byli i tacy, którzy chodzili za Cupiałem i holendrowi bruździli. Nie mam co to tego wątpliwości. Co nie zmienia faktu, że trenerem był przeciętnym.

Podobnie jak Moskal, Probierz i cała reszta przedstawicieli PMS. PMS zatrzymała się na Piechniczku. Polscy trenerzy są w większości leniwi i bez ambicji. Nie mają ciągu do samokształcenia, nie mają kasy na staże, nie mają dostępu do najnowszej metodyki szkoleniowej. I im się nie chcę bo i tak wiedzą, że prędzej czy później, nawet jak z karuzeli spadną, to na krótko. Zaraz na nią wskoczą. Takie są realia.

Naszym ratunkiem jest doświadczony, zagraniczny trener, z udokumentowanymi sukcesami. Nie wymagam kogoś, kto wygrał LM bo wiadomo, że nie mamy na to kasy. Ale kogoś, kto w LM grał, kto coś osiągnął. Kto potrafił z przeciętnym klubem awansować do LM i nie dostać w niej batów. Kto przepracował w zagranicznej ekstraklasie kilka lat z tym samym klubem.

Nie zgadzam się, że nas nie stać na takiego trenera. To wierutna bzdura. Nie stać to nas na słabego trenera. Straty wynikające z zatrudniania co pół roku trenerskich patałachów są większe, niż koszty utrzymania dobrego trenera. Wolę zapłacić trenerowi tę kasę, którą zarabiają niektóre nasze pseudo-gwiazdy w postaci choćby Garguły i dać mu 3-4 lata na budowę drużyny według jego wizji. Powoli i etapami wymieniając co rundę jednego - dwóch zawodników. Na znacznie lepszych jakościowo.

Odbudowa Wisły powinna zacząć się od sztabu trenerskiego, budując jednocześnie boiska treningowe. I niech turlamy się przez najbliższe dwa lata w środku tabeli, mam to gdzieś, jeśli będę widział, że klub jest budowany z wizją i głową.
Co za idiota podpisał z Gargułą taki kontrakt?

Piłkarzy o wartość ich kontraktów winił bym najmniej...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.04.2012, 09:53
borys napisał(a):Wyświetl post
Wiem, ale watpie ze to "cale zlo", lekarze tez chyba niezle daja ciala.
Ale co mają do tego lekarze?W dzisiejszych czasach sportowy mają świetne warunki do tego, by zdiagnozować delikwenta.W Wiśle też są świetni fizjoterapeuci, więc nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma.
Czasami niestety jest tak, że z nimi malo kto się liczy, bo najważniejszy jest czas, a nie zdrowie zawodnika, dlatego np są takie przypadkie jak ostatnio, kiedy Jaliens grał z kontuzją, na obronie, bo nie miał kto inny zagrać, lub wtedy, kiedy Melikson doznał kontuzji a przez swoją głupotę dograł z nią do końca.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.04.2012, 21:16
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Śmieszne to jest doszukiwanie się dominacji i sukcesu trenereskiego tam gdzie go nie było i być nie mogło . Strzelamy trzy bramki koszmarnie słabemu beniaminkow/spadkowiczowi, a potem bronimy się rozpaczliwie przez pół godziny. Z drugim beniaminkiem męczymy sie okrutnie przez 70 minut, by potem skorzystać z kontuzji gracza który trzymał całą obronę.
No fakt. A jakie to wyniki miał Maskaant z ŁKSem i Podbeskidziem? Tymi koszmarnie słabymi drużynami? Ile im tam wpakował? 4:0? 5:0? Dziwne takie stwierdzenia o wybitnie słabych drużynach, czy wybitnie mocnych w kontekście tego jak ostatnio nasza liga wygląda i fakt, że każdy może wygrać z każdym. Są drużyny ciut lepsze i ciut gorsze i tyle.

Z resztą ja nie piszę o żadnym sukcesie, ale niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Podkreślę :
Jeżeli WISŁA za Probierza w większości meczów naszej ekstraklasy ma strzelać po 3 bramki (oczywiście nie we wszystkich) i ma tworzyć sobie tyle sytuacji w każdym meczu co ostatnio - to zwalnianie trenera Probierza będzie głupim pociągnięciem.

Nie wiem, nie potrafi ktoś zrozumieć sensu stonowania tej wypowiedzi? Wcale nie powiedziałem, że Probierz ma zostać, tylko jeśli (a wg mnie jest to duże jeśli, może to być zwyczajny przypadek, a nie tendencja chociaż ja trzymam kciuki za tendencję) utrzymamy tą łatwość dochodzenia do sytuacji w każdym meczu to nie powinno się go zwalniać? A dlaczego? Proste - wystarczy, że w 2 na 3 mecze w naszej buraczanej strzelimy po 3 bramki, czyli pewnie wygramy dwa mecze i jeden przerżniemy to na koniec sezonu będziemy mieć 60 punktów czyli mistrza w cuglach patrząc na to jak wyrównana jest obecnie nasza liga. Ja czekam na kolejne trzy mecze. Jak nadal będziemy sobie stwarzać sytuacje, a coś tam na boku przerżniemy to ja będę szczęśliwy. No chyba, że przerżniemy z Cracovią, tfuu!

Ktoś nadal myśli, że mam różowe okulary, czy po prostu nie potrafi czytać ze zrozumieniem?;p

Elefant napisał(a):Wyświetl post
A tak mamy redukcje celów. Chociaż oczywiście marketing bedzie nam wpierał przed sprzedażą karnetów, że znów mamy podbić świat.
Jeśli faktycznie nastąpi 'redukcja celów' to się bardzo zdziwię. Podejrzewam, że cała ta konferencja Bednarza to był 'chłyt matetindody' w celu zbicia ceny za Polaków o których się staramy. Wątpię, aby Cupiał wytrzymał długo Wisłę w środku tabeli. Bardzo w to wątpię. Prędzej wszystko znowu rozpierdzieli w piach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.04.2012 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.04.2012, 22:46
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Co za idiota podpisał z Gargułą taki kontrakt?

Piłkarzy o wartość ich kontraktów winił bym najmniej...
Dariook, rzecz w tym, że w momencie kiedy podpisywano Gargułę był to gracz, na którym wielu chciało opierać reprezentację. Jeden z najlepszych wtedy polskich pomocników. Wielu piało z zachwytu. Wisła zgarnęła za darmo bardzo dobrego piłkarza. Problem, że kilka tygodni po podpisaniu kontraktu doznał kontuzji, którą leczył półtora roku i nigdy potem nie wrócił do dawnej dyspozycji. Wtedy te 350 tysięcy euro kontraktu było owszem oszałamiającą kwotą na realia ligowe, ale po Gargule każdy miał prawo spodziewać się tego, że te pieniądze się będą zwracać. Nie przewidziano kontuzji... Z perspektywy czasu transfer Garguły można uznać za niewypał transferowy. Jednak wtedy ten transfer był przyjmowany z wielką radością. Szkoda, że nie wykupiono go z Bełchatowa zaraz po podpisaniu kontraktu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.04.2012, 01:09
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
... Z perspektywy czasu transfer Garguły można uznać za niewypał transferowy. Jednak wtedy ten transfer był przyjmowany z wielką radością. Szkoda, że nie wykupiono go z Bełchatowa zaraz po podpisaniu kontraktu.
Bo chytry dwa razy traci...drogi kolego.

Tak na marginesie trzeba zaznaczyć że większość naszych transferów to niewypały, niestety.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.04.2012, 08:25
niestety jeśli chodzi o Gargułę straciła i Wisła i Bełchatów. My dawaliśmy im za ost. pół roku gry w Bełchatowie 200 albo nawet 300 tys. euro ale oni chcieli więcej i nie chcieli nawet negocjować tego...

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.05.2012, 20:37
Hmm, chyba jednak te 3 super mecze to był przypadek, bo teraz z Cracovią i Górnikiem wróciliśmy do starego dobrego kopania się po czole. Niestety:(

Ciekaw jestem czy Wisła ze Śląskiem zagra na poważnie, czy jednak nie będzie się starać pozbawić mistrzostwa naszą największą zgodę.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 04.05.2012, 05:26
Oglądnijcie sobie multilige.
Canal+ zadał wszystkim piłkarzom pytanie , z którym trenerem by chcieli pracować (oprócz swojego) :
1 Probierz
2 Skorża
3.Fornalik
Troche bronili Probierza , ale też chwalili Kazia Moskala i powiedzieli ,że nie potrzebnie go zwolnili.
To było gdzieś tak chyba w połowie multiligi ,(bodajże omawiany był wtedy Leszek).
Od godziny 7:10 zaczyna się multiliga czyli gdzieś od 10 będą omawiane mecze
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 04.05.2012, 07:36
domin_czyzyny
a tata jest wazniejszy od mamy?
skasuj posta, bo bedzie wstyd jak to ktoś z zewnątrz przeczyta.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.05.2012, 07:40
Dokładnie.Jak można sobie tak wybierać.Ja osobiscie więcej sympatii czuję do Śląska.Więc jest po równo.
Panie Probierzu.Niech Pan wystawi taki skład, by nie zepsuć święt tym z sektora C.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.05.2012, 07:50
Worcester napisał(a):Wyświetl post
domin_czyzyny
a tata jest wazniejszy od mamy?
skasuj posta, bo bedzie wstyd jak to ktoś z zewnątrz przeczyta.
Racja, ale w moim zdaniu coś jednak prawdy było.
Oczywiście, nie wyobrażam sobie składu innego, niż ME w niedzielę i wspólne święto z WKS-em.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.05.2012, 07:51
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rwszej_druzyny

Patrząc nawet nie na całokształt ale np na to jak Lamey blokował dośrodkowanie to można było się mocno uśmiać. Wejście Bitona na boisko też komedia.
Takiemu Lameyowi czy Draganowi Probierz załatwił ładne wyjście z klubu i chyba dobrze, że tak się dzieje.

Ogólnie jeśli chodzi o Lameya to on poruszał się wczoraj jak okręt na morzu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.05.2012 o godz. 08:11.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.05.2012, 08:14
Pod publiczke zagranie. Jaliens nie gral tak najgorzej, po prostu w klubie nie moga przeboleć jego pensji.
Lamey i Paljic i Biton. Słabi i pogodzeni z tym, że nie dostaną nowych kontraktów. Jakoś za bardzo mnie nie dziwi, że się nie starają. Probierz jakby miał jaja to by nie robił szopki tylko już dawno stawiał na kogoś innego, skoro ci są po sezonie odstrzeleni. Ale on działa tak jak nasz klub, z dnia na dzień.
..
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2012, 08:17
Ogólnie w Multilidze Probierz był bardzo chwalony. Co ciekawe chwalił go tez Jezierski, którego Probierz usunął z drużyny. Mówili, że bardzo dobrze prowadzi treningi, przygotowuje drużynę, robi dobre odprawy i jest świetnym motywatorem. Jednocześnie - poza Mielcarskim - przejechali się po Probierzu za rundę w Wiśle: że to generalnie porażka.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.05.2012, 08:21
Ogladam wczoraj mecz z ojcem i mowie:
"Licze ze to ostatni mecz w Wisle-Bruda,Jaliensa,Lameya i Pajlica"...

I tu nagle bum...
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.05.2012, 08:22
orm napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie w Multilidze Probierz był bardzo chwalony. Co ciekawe chwalił go tez Jezierski, którego Probierz usunął z drużyny. Mówili, że bardzo dobrze prowadzi treningi, przygotowuje drużynę, robi dobre odprawy i jest świetnym motywatorem. Jednocześnie - poza Mielcarskim - przejechali się po Probierzu za rundę w Wiśle: że to generalnie porażka.
Tylko że jakoś w grze drużyny geniuszu trenera Probierza za cholerę nie widać. Od czasu jego przyjścia nie zmieniło się nic. Jak była padlina tak jest. Pewnie już z Moskalem wyglądałoby to nieco lepiej.
:/
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.05.2012, 08:23
Nie wiem czy Probierz robi prima aprilis czy nie , wygląda to raczej na to ,że chcemy ułatwić Śląskowi sprawe
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 04.05.2012, 08:25
Powracając jeszcze do meczu z Górnikiem , to zastanawia mnie jedno: jaki sens w meczu o "pietruszkę" ma wystawianie przez Probierza piłkarzy którzy zwiną się po sezonie lub też nie rokują na przyszłość. W szczeglności chodzi mi tu o Jaliensa, Lameya, Jirsaka, Paljicia (kosztowni i zawodni), Bitona (i tak odchodzi po sezonie) czy też Bruda (23 letni "talent"), który już dawno powinien zostać odsiany z zespołu ME. Jeżeli nie w takim meczu, to kiedy mają sobie pograć Szewczyk, Uryga czy Pułka ? Wpuszczenie 2,3 takich piłkarzy w pierwszym składzie lub jako pierwsza zmiana niczym już nie grozi, a przynajmniej umożliwi sprawdzenie "w boju" na którego z tych piłkarzy można liczyć w kolejnym sezonie + pokaże reszcie młodych piłkarzy że warto się starać.
Podobnie było w meczu z Podbeskidziem - w końcówce przy bezpiecznym wyniku 3:1 Probierz wpuszcza na boisko 31 letniego Gargułę, 36 letniego Sobola i 34 letniego obrońcę Jaliensa. Jaki to ma sens to chyba wie tylko sam trener.

PS. Dzisiejsza decyzja Probierza słuszna, chociaż mógł sobie odpuścić tych 4 "muszkieterów" już dużo wcześniej.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2012, 08:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
całe dwa miesiące...nie wiem nawet czy zdążył rozpakowac walizki
Poza tym, co to za osiągnięcie: praca za granicą? Zdobył tam jakiś tytuł, puchar czy coś takiego?

jakikolwiek trener z zachodu nie skażony PMS i taki, który prowadzil już conajmniej jeden cały sezon (nie dwa miesiące) jakś pierwszoligową drużynę w ktorejś z zachodnich lig. I nie ma na koncie samych porażek w tej lidze. To minimum.
Rozumiem, że Theo Boss byłby w sam raz? Prowadził Vitesse Arnhem, by przejąć swego czasu Polonię Warszawa.

Kiedyś, za czasów Dana Petrescu, bardzo ciekawie czytało się Twoje posty. Teraz, trudno się nie uśmiechnąć przy kolejnej krytyce polskiej myśli szkoleniowej i gloryfikowaniu wszystkiego, co położone jest na zachód od rzeki Odry.
Próbujesz wymyślać jakieś teorie dotyczące fantastycznej gry Wisły za Maaskanta. Co rusz można przeczytać o systemach, genialnej taktyce i rewelacyjnym przygotowaniu taktycznym. Gdybym nie oglądał meczów, pewnie bym uwierzył. Niestety zdarzało mi się oglądać i niestety Wisła wcale nie grała nadzwyczajnej piłki. Wszystko oparte na umiejętnościach indywidualnych dwóch-trzech zawodników. Żadnego systemu. Prawdziwą wartość tej drużyny pokazał niestety APOEL, który tę Wisłę zmiótł z powierzchni ziemi. Maaskant był takim taktykiem, że nie potrafił w żaden sposób zatrzymać siły ofensywnej mistrza Cypru. Nie był jak Mourinho, który stosował antyfutbol przeciwko Barcelonie. Wisła nie miała żadnych argumentów przeciwko APOEL-owi. Może by awansowała, gdyby odpalił Małecki i Melikson. Ale znowu wracamy tutaj do sedna - co to za trener, który liczy tylko i wyłącznie na zrywy dwóch swoich asów?

Ocenianie Probierza w tym momencie jest tak idiotyczne jak zwolnienie Petrescu. Czego Ty od niego oczekujesz? Dostał drużynę po okresie przygotowawczym, rozbitą. W dodatku pojawiły się problemy finansowe i było pewne, że większość zawodników w tej drużynie nie zostanie. Myślisz, że łatwo wycisnąć cokolwiek z takiego materiału? Wyobraź sobie, co musi się dziać w szatni, skoro Probierz jest zmuszony do zawieszania zawodników za brak zaangażowania.

Należy skończyć z tą hipokryzją. Ciągle krytykuje się zbyt częste zmiany trenerów, a jednocześnie krzyczy, że ten też jest do bani i najlepiej zafundować mu dyscyplinarkę. Dajcie mu trochę popracować. Niech wpoi swoje pomysły nowym zawodnikom podczas okresu przygotowawczego. Trzeba być cierpliwym, bo tutaj częste zmiany nic nie dają. Przykładem może być chociażby Polonia Warszawa. Co dały ciągłe zmiany trenerów? Pozbawiły zespół szans na mistrzostwo. Na przeciwległym biegunie mamy Ruch Chorzów, czy Man City, które przecież posiada trenera określanego do niedawna mianem przeciętnego. Władze dały mu jednak kredyt zaufania i teraz najprawdopodobniej będą cieszyć się z upragnionego tytułu.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.05.2012, 08:32
irman napisał(a):Wyświetl post
Tylko że jakoś w grze drużyny geniuszu trenera Probierza za cholerę nie widać. Od czasu jego przyjścia nie zmieniło się nic. Jak była padlina tak jest. Pewnie już z Moskalem wyglądałoby to nieco lepiej.

Pewnie bo Ty tak chcesz.Moskal pokazal co umie a umie nie wiele.
,
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.05.2012, 08:49
Probierz chce zbudować autorytet na odsuwaniu od gry Pajlica ?
Przecież on zawsze wkładał w grę serducho czym nadrabiał niektóre braki piłkarskie ....
Uczciwiej chyba było odsunąć go za zbyt wysoką pensję w stosunku do umiejętności ..... bo chyba o to tu chodzi by go zniechęcić do Wisły ......
Panie trenerze trzeba być twardym ale FAIR

Zaczynam w duchu skandować: Kaziu Moskal !!! Kaziu Moskal !!!!
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.05.2012, 08:50
irman napisał(a):Wyświetl post
Z Tym szrotem co mamy to nie oczekuj od Niego, ze cos zrobi jak Tym panienkom z Lameyem na czele nawet sie wczoraj biegac nie chciało.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 04.05.2012, 09:42
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Probierz chce zbudować autorytet na odsuwaniu od gry Pajlica ?
Przecież on zawsze wkładał w grę serducho czym nadrabiał niektóre braki piłkarskie ....
Uczciwiej chyba było odsunąć go za zbyt wysoką pensję w stosunku do umiejętności ..... bo chyba o to tu chodzi by go zniechęcić do Wisły ......
Panie trenerze trzeba być twardym ale FAIR

Zaczynam w duchu skandować: Kaziu Moskal !!! Kaziu Moskal !!!!
Właśnie o co tutaj chodzi? wiadomo że z Pajlica żaden lewy obrońca i umiejętności on nie ma żadnych ale wczoraj nie widziałem żeby specjalnie mu się biegać nie chciało, przecież to on wywalczył karnego. Trochę te kary zrobione na siłę i całkiem nie profesjonalnie to wyszło no ale cóż.
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.05.2012, 09:47
ja się pytam gdzie odsunięcie Bruda i Garguły
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów