The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2012, 09:07
Przecież to jakaś paranoja - czy ktoś pamięta jakieś poprzednie mistrzostwa w Niemczech, Austrii itp - żeby też zdejmowali czy zasłaniali

Nie wydaje mi się ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.04.2012, 18:00
Przecież zawsze tak robią.
Nie ma czym się podniecać.
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2012, 23:39
Oglądając filmik z bawiącymi się piłkarzami Wisły z szatni, zauważyłem, że jest to ciągle szatnia pod trybuną G...hmm, chyba coś przeoczyłem, ale kiedy piłkarze Wisły będą w końcu przebierać się w przeznaczonej dla nich szatni pod trybuną główną?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2012, 23:45
Mogą.
Ale nie chcą, bo jest gorsza.
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Stary 30.04.2012, 23:50
Gorsza, tzn?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.05.2012, 02:16
No przede wszystkim pod trybuną południową jest światło dzienne, to chyba najważniejszy powód, jest tam siłownia, jest wyższa, chyba trochę większa, korzystają z niej od dawna i tak dalej.

W ekstraklasie nie ma żadnego wymogu, żeby przebierać się pod trybuną główną, ale w pucharach korzystali z tych szatni pod zachodnią.
.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 01.05.2012, 08:07
Przede wszystkim całe zaplecze treningowe i medyczne jest na trybunie południowej. Na zachodniej oprócz szatni nie ma niczego.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.05.2012, 07:41
Cytat:
Przy stadionie Wisły powstanie kemping dla holenderskich kibiców podczas Euro 2012? - Jest inwestor, który jest zainteresowany utworzeniem pola dla namiotów i samochodów kempingowych na terenie dawnego basenu. Wyraziliśmy na to zgodę. Jeżeli zgodzi się na to też miasto, to takie pole będzie funkcjonować - mówi Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes TS Wisła.

Basen Wisły nie funkcjonował w poprzednich latach z powodu budowy stadionu. Teraz musiałby zostać gruntownie zmodernizowany. Klub nie ma takich planów. - Przy naszych warunkach pogodowych, często krótkim okresie upałów, prowadzenie takiego basenu nie jest opłacalne - wyjaśnia prezes Miętta-Mikołajewicz. Przyznaje, że Wisła nadal szuka inwestora, który na tym terenie wybudowałby hotel.

- Mam informację, że tej strefy noclegowej dla kibiców nie będzie. Zrezygnowano, bowiem były informacje, że jeżeli kibice przyjadą samochodami kempingowymi, to będzie ich niewielu - mówi Krzysztof Radwan, dyrektor MLP.

Informację potwierdzono w firmie Prowokator, która miała organizować fan-camp w Czyżynach. Niewykluczone więc, że Holendrów na Euro do Krakowa może przyjechać niewielu. Przypomnijmy, że po tym jak policja źle potraktowała fanów Wisły w Enschede przed meczem z Twente w ramach Ligi Europy, kibice z Holandii nie przybyli na rewanż do Krakowa, obawiając się odwetu.

Już widzę oczami wyobraźni taki woodstock na Reymonta ... :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2012, 08:01
To jakoby miał powiedzieć Cupiał do Piechniczka:

"Kiedy Robert Maaskant i Stan Valckx wytoczyli mi sprawę za słowa o ich związkach z menedżerami, Bogusław Cupiał zaprosił mnie do siedziby swej firmy, nawet samochód po mnie do Wisły przysłał. Przesiedzieliśmy pięć godzin w jego gabinecie, wypiliśmy parę win, rozmawiając o piłce, jej różnych aspektach. Znamienne słowa wówczas od niego usłyszałem: „Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. Będą boiska – również oświetlone i ze sztuczną trawą, będzie internat, basen; słowem – baza na zachodnim poziomie. Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach” - powiedział mi. I w sumie miał rację. W Polsce nie ma menedżerów z prawdziwego zdarzenia. To są „sklepikarze”, gotowi nawet układać ligę dla własnych potrzeb."

Za weszlo.com
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 02.05.2012, 09:49
nie za weszło tylko za "SPORTEM" w którym to się ukazało, czemu weszlo.com by miało coś zmieniać zwłaszcza że to jest moim zdaniem bardzo logiczne wytłumaczenie.
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.05.2012, 09:56
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Przecież to jakaś paranoja - czy ktoś pamięta jakieś poprzednie mistrzostwa w Niemczech, Austrii itp - żeby też zdejmowali czy zasłaniali

Nie wydaje mi się ...
Nawet nazwy stadionów były zmieniane na czas mistrzostw bo nie mogą być z nazwami sponsorów np. Allianz Arena nazywało się FIFA WM-Stadion München.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.05.2012, 11:21
W kwestii bazy treningowej i szkolenia młodzieży chyba dobitnie w Lidze+ Extra Jacek Bednarz zdusił wszelkie nadzieje z tym związane.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.05.2012, 11:24
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
W kwestii bazy treningowej i szkolenia młodzieży chyba dobitnie w Lidze+ Extra Jacek Bednarz zdusił wszelkie nadzieje z tym związane.
a co dokładnie powiedział ?
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 02.05.2012, 11:32
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
a co dokładnie powiedział ?
Tak w skrócie, że baza kosztuje 20 mln i z tego powodu nie jest to opłacalne, bo w żaden sposób się nie zwróci. Wolą szukać młodych, zdolnych w niższych ligach i dlatego mają super skautów - Kuźba, Żurawski.
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.05.2012, 00:09
Jeden czy dwóch s[rzedanych wychowanków i już się chyba powinno zwrócić.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.05.2012, 07:04
mIcHaL666 napisał(a):Wyświetl post
Jeden czy dwóch s[rzedanych wychowanków i już się chyba powinno zwrócić.
To oczywiste!!!!! Trzeba być Cupialem lub jego przydupasem Bednarzem, aby takie nielogiczne głupoty opowiadać!!!!

Jeśli kibice nie włącza sie w walkę o bazę, to Oni zawsze beda takIe głupoty opowiadać.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.05.2012, 07:41
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
To oczywiste!!!!! Trzeba być Cupialem lub jego przydupasem Bednarzem, aby takie nielogiczne głupoty opowiadać!!!!

Jeśli kibice nie włącza sie w walkę o bazę, to Oni zawsze beda takIe głupoty opowiadać.
to popowiedz ile zarobiliśmy na Kokoszce?po drugie pierwszy kontrakt zawodnik podpisuje o ile się nie mylę mając 18 lat.może od dziecka trenować u nas a po osiągnięciu pełnoletności kontrakt podpisać np z Amicą.oczywiście pewnie dostaniemy parę groszy za wyszkolenie.ale na prawdę parę groszy.i uwierz mi,że Boguś potrafi liczyć.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.05.2012, 07:55
picasso napisał(a):Wyświetl post
to popowiedz ile zarobiliśmy na Kokoszce?po drugie pierwszy kontrakt zawodnik podpisuje o ile się nie mylę mając 18 lat.może od dziecka trenować u nas a po osiągnięciu pełnoletności kontrakt podpisać np z Amicą.oczywiście pewnie dostaniemy parę groszy za wyszkolenie.ale na prawdę parę groszy.i uwierz mi,że Boguś potrafi liczyć.
Dlatego zamknijmy sekcje, rozwiązmy klub bo zawodnik moze odejść. Po co w to sie bawić?!
Po co budować więzienia, jak czasem więzień nam ucieknie?!

Jeśli u bas warunki treningu, nauki, opieki medycznej i mentalnej byłyby porównywalne z tymi na zachodzie to minimalizujemy ryzyko tzw. "ucieczki"

Jak słuchałem Stebleckiego, który mówił o wychowaniu w wierze cracovii to wiedziałem, ze on nigdzie nie ucieknie.

Zreszta cały świat sie myli, a Cupial ma racje. Niedługo będziemy nieliczni nawet w Polsce...
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 03.05.2012, 09:34
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Dlatego zamknijmy sekcje, rozwiązmy klub bo zawodnik moze odejść. Po co w to sie bawić?!
Po co budować więzienia, jak czasem więzień nam ucieknie?!

Jeśli u bas warunki treningu, nauki, opieki medycznej i mentalnej byłyby porównywalne z tymi na zachodzie to minimalizujemy ryzyko tzw. "ucieczki"

Jak słuchałem Stebleckiego, który mówił o wychowaniu w wierze cracovii to wiedziałem, ze on nigdzie nie ucieknie.

Zreszta cały świat sie myli, a Cupial ma racje. Niedługo będziemy nieliczni nawet w Polsce...
1. Baza jest potrzebna i będzie bo tego wymaga ekstraklasa ale podejrzewam że będziemy mieli minimum które wystarczy do otrzymania licencji

2. najlepszym argumentem popierającym postawę Cupiała jest syn Clebera którego wyszkolenie opłaciła Wisła i którego musi oddać PSV prawie za darmo. To właśnie jest największy problem bo jeśli nawet będziemy mieli solidną bazę treningową to i tak jesteśmy mniej "atrakcyjni" ob pierwszego lepszego klubu Holenderskiego, Włoskiego, Niemieckiego, Angielskiego, Hiszpańskiego, Portugalskiego i jeśli jakiś dzieciak będzie miał do wyboru czołową drużynę Polskiej słabej i nikogo nie obchodzącej ligi lub średniaka z solidnej ligi którą ogląda pół europy i która ma trenerów o klasę lepszych od naszych to w 9/10 przypadków wybierze drugą opcję( nic tu nie zmieni to że Wisła ma porównywalną lub nawet lepszą baze treningową bo liczą się perspektywy a tych w Polsce nie ma).

3. Przykład Stebleckiego jest bez sensu bo jego ojciec to były hokeista Cracovii a sam Steblecki to od dziecka kibic żydów

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.05.2012, 09:43
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
1. Baza jest potrzebna i będzie bo tego wymaga ekstraklasa ale podejrzewam że będziemy mieli minimum które wystarczy do otrzymania licencji

2. najlepszym argumentem popierającym postawę Cupiała jest syn Clebera którego wyszkolenie opłaciła Wisła i którego musi oddać PSV prawie za darmo.

pokaz mi info w którym Lucas informuje o przejsciu do PSV ? z tego co przekazywal Cleber mediom , jego syn pragnie zostac w Wisle i w 2-3 lata zadebiutowac w I druzynie. Teraz tylko pilka po stronie Wisly czy utwierdza go w przekonaniu ze warto zostac w Wisle.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 03.05.2012, 09:53
ale znając życie pewnie odejdzie do innego klubu, bo ludzie z zarządu nie ruszą dupska i nie podpiszą z nim jakiegoś uniwersalnego kontraktu.

A co do bazy ona musi być!!!
Legia ją ma i dlatego teraz Wolski i Żyro są w kadrze na euro. Może kilku wiślaków w młodym wieku wyjedzie do innego klubu, ale większość zostanie i będzie z czego wybierać.
Gdyby Cupiał zainwestował w bazę gdy przyszedł do Wisły, to teraz co roku gralibyśmy w LM i zdobywali mistrzostwa wychowankami, a nie Kirmami, czy Nuniezami.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 03.05.2012, 10:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
pokaz mi info w którym Lucas informuje o przejsciu do PSV ? z tego co przekazywal Cleber mediom , jego syn pragnie zostac w Wisle i w 2-3 lata zadebiutowac w I druzynie. Teraz tylko pilka po stronie Wisly czy utwierdza go w przekonaniu ze warto zostac w Wisle.
żadnego pewnego infa nie ma, ktoś na forum pisał że Lucas przechodzi do Holandi po zakończeniu sezonu a w jakimś artykule czytałem, że czekają tylko do 30 maja, żeby młody Guedes skończył 16 lat i mógł podpisać umowę.

PS. kiedy Cleber mówił że jego syn chce zostać w Wiśle bo ja czytałem tylko pieprzenie o pomocy w podjęciu trudnej decyzji i analizowaniu wszystkich za i przeciw

Cytat:
A co do bazy ona musi być!!!
Legia ją ma i dlatego teraz Wolski i Żyro są w kadrze na euro. Może kilku wiślaków w młodym wieku wyjedzie do innego klubu, ale większość zostanie i będzie z czego wybierać.
Gdyby Cupiał zainwestował w bazę gdy przyszedł do Wisły, to teraz co roku gralibyśmy w LM i zdobywali mistrzostwa wychowankami, a nie Kirmami, czy Nuniezami.
Oczywiście że musi bo to zakrawa na kpinę żeby najlepszy klub w Polsce miał tylko jedno boisko treningowe. Daleki byłbym jednak od mitologizowania bazy treningowej. Stwierdzenie że grali byśmy wychowankami w LM to niesmaczny żart. Wszyscy zapatrzeni w wielką Barcelone i jej La Masie zapominają że my nie mamy takich pieniędzy jak Barca a utrzymanie bazy, akademii, internatów i trenerów kosztuje krocie( w przypadku PSV gdzieś słyszałem o 4 mln euro rocznie ale pewny nie jestem) więc co najwyżej wychowali byśmy sobie kilku dobrych piłkarzy. Nie można traktować bazy treningowej i akademii jako leku na całe zło które jest w Wiśle
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 03.05.2012 o godz. 10:14.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.05.2012, 10:16
PS. kiedy Cleber mówił że jego syn chce zostać w Wiśle bo ja czytałem tylko pieprzenie o pomocy w podjęciu trudnej decyzji i analizowaniu wszystkich za i przeciw

z weszlo

"Powiedz na koniec, co z twoim synem, Lucasem. Ostatnio gazety pisały, że interesuje się nim PSV.
Lucas najchętniej zostałby w Wiśle, cały czas powtarza, że w wieku 19 lat będzie strzelał bramki w pierwszej drużynie, ale jeszcze nie wiem, jak będzie wyglądała jego przyszłość. Muszę się zastanowić. Jest zainteresowanie kilku klubów zagranicznych, ale najpierw chciałbym porozmawiać z Wisłą. Mam nadzieję, że klub pomoże mi w załatwieniu paszportu dla Lucasa, bo to już praktycznie Polak i chciałby grać w juniorskiej reprezentacji Polski. Jeśli nie otrzymam takiej pomocy, to prawdopodobnie zmieni klub.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.05.2012, 11:00
1. Baza jest potrzebna i będzie bo tego wymaga ekstraklasa
Nie sądze, żeby wymogi coś zmieniły.
Może się mylę, ale teraz ekstraklasa wymaga np. jednego boiska pełnowymiarowego ze sztuczną trawą.
Mamy ? Korzystamy z takiego boiska ? Od czasu do czasu ze skotnik korzystamy.

Wymogi są takie, że zamiast boiska można przedstawić podkładkę w postaci umowy z kimś tam, zapłacic drobną kwotę dzierżawną i licencja jest.

Od nowego sezonu mamy mieć wiecej boisk treningowych wg wymogów licencyjnych. Ktoś sie tym przejmuje ? Budują coś. Zapewne odpowiednia umowa jest już przygotowana.

A co do ucieczki wychowanków. Profesjonalna polityka kontraktowa i szkoleniowa oraz opieka nad wychowankami zminimalizowałby takie przypadki do minimum.

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Jak przyjdzie piłkarz to menadżer ma obrywę, jak jest wychowanek to chyba jednak znacznie mniejszą.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 03.05.2012, 11:22
Licencja wymaga posiadania własnej bazy treningowej, czy dysponowania bazą? Jeśli to drugie, to łatwo będzie obejść to odpowiednią umową z dowolnym ośrodkiem.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Stary 03.05.2012, 11:43
jeśli faktycznie będzie wymagana baza treningowa w ekstraklasie to nasza liga będzie się składać z... 5 zespołów?
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 03.05.2012, 11:47
comek napisał(a):Wyświetl post
jeśli faktycznie będzie wymagana baza treningowa w ekstraklasie to nasza liga będzie się składać z... 5 zespołów?
Ale czas najwyższy się za to zabrać.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Stary 03.05.2012, 12:00
no tak, Podobno jesteśmy największym klubem w Polsce, a nie jakimś Podbeskidziem, więc musimy mieć własną bazę treningową, tylko niektóre osoby z siedziby Wisły nie rozumieją tego. Cóż, w takim żyjemy kraju.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 03.05.2012, 14:38
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
Licencja wymaga posiadania własnej bazy treningowej, czy dysponowania bazą? Jeśli to drugie, to łatwo będzie obejść to odpowiednią umową z dowolnym ośrodkiem.
Osobiście to nie ma dla mnie większego znaczenia czy Wisła wybuduje własna bazę czy będzie ją od kogoś dzierżawić ważne żeby ta baza wreszcie istniała i była w 100% wykorzystywana a jaki będzie jej status prawny? lata mi to...

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.05.2012, 14:49
Odrębną kwestią jest co będzie dokładnie znaczyło "Baza treningowa". Bo jedni mówiąc baza treningową widzą 10 odrębnych boisko, szatni i trenerów, a inni widzą po prostu dobrą jedną płytę i kilka piłek.
Nie usłyszałem ani nie przeczytalem nigdzie jakichkolwiek informacji co ta mityczna baza ma w sobie zawierać.
Biorąc pod uwage stan dzisiejszych klubow grajacych w ekstraklasie (vide Podbeskidzie, ŁKS) bazą treningowa to moze byc po prostu posiadania na wlasnos jednego boiska, siłowni itp.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów