|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przecież zawsze tak robią.
Nie ma czym się podniecać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mogą.
Ale nie chcą, bo jest gorsza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gorsza, tzn?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Przede wszystkim całe zaplecze treningowe i medyczne jest na trybunie południowej. Na zachodniej oprócz szatni nie ma niczego.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
To jakoby miał powiedzieć Cupiał do Piechniczka:
"Kiedy Robert Maaskant i Stan Valckx wytoczyli mi sprawę za słowa o ich związkach z menedżerami, Bogusław Cupiał zaprosił mnie do siedziby swej firmy, nawet samochód po mnie do Wisły przysłał. Przesiedzieliśmy pięć godzin w jego gabinecie, wypiliśmy parę win, rozmawiając o piłce, jej różnych aspektach. Znamienne słowa wówczas od niego usłyszałem: „Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. Będą boiska – również oświetlone i ze sztuczną trawą, będzie internat, basen; słowem – baza na zachodnim poziomie. Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach” - powiedział mi. I w sumie miał rację. W Polsce nie ma menedżerów z prawdziwego zdarzenia. To są „sklepikarze”, gotowi nawet układać ligę dla własnych potrzeb." Za weszlo.com ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
nie za weszło tylko za "SPORTEM" w którym to się ukazało, czemu weszlo.com by miało coś zmieniać zwłaszcza że to jest moim zdaniem bardzo logiczne wytłumaczenie.
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nawet nazwy stadionów były zmieniane na czas mistrzostw bo nie mogą być z nazwami sponsorów np. Allianz Arena nazywało się FIFA WM-Stadion München.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
W kwestii bazy treningowej i szkolenia młodzieży chyba dobitnie w Lidze+ Extra Jacek Bednarz zdusił wszelkie nadzieje z tym związane.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak w skrócie, że baza kosztuje 20 mln i z tego powodu nie jest to opłacalne, bo w żaden sposób się nie zwróci. Wolą szukać młodych, zdolnych w niższych ligach i dlatego mają super skautów - Kuźba, Żurawski.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeden czy dwóch s[rzedanych wychowanków i już się chyba powinno zwrócić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To oczywiste!!!!! Trzeba być Cupialem lub jego przydupasem Bednarzem, aby takie nielogiczne głupoty opowiadać!!!!
Jeśli kibice nie włącza sie w walkę o bazę, to Oni zawsze beda takIe głupoty opowiadać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
to popowiedz ile zarobiliśmy na Kokoszce?po drugie pierwszy kontrakt zawodnik podpisuje o ile się nie mylę mając 18 lat.może od dziecka trenować u nas a po osiągnięciu pełnoletności kontrakt podpisać np z Amicą.oczywiście pewnie dostaniemy parę groszy za wyszkolenie.ale na prawdę parę groszy.i uwierz mi,że Boguś potrafi liczyć.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Po co budować więzienia, jak czasem więzień nam ucieknie?! Jeśli u bas warunki treningu, nauki, opieki medycznej i mentalnej byłyby porównywalne z tymi na zachodzie to minimalizujemy ryzyko tzw. "ucieczki" Jak słuchałem Stebleckiego, który mówił o wychowaniu w wierze cracovii to wiedziałem, ze on nigdzie nie ucieknie. Zreszta cały świat sie myli, a Cupial ma racje. Niedługo będziemy nieliczni nawet w Polsce... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
2. najlepszym argumentem popierającym postawę Cupiała jest syn Clebera którego wyszkolenie opłaciła Wisła i którego musi oddać PSV prawie za darmo. To właśnie jest największy problem bo jeśli nawet będziemy mieli solidną bazę treningową to i tak jesteśmy mniej "atrakcyjni" ob pierwszego lepszego klubu Holenderskiego, Włoskiego, Niemieckiego, Angielskiego, Hiszpańskiego, Portugalskiego i jeśli jakiś dzieciak będzie miał do wyboru czołową drużynę Polskiej słabej i nikogo nie obchodzącej ligi lub średniaka z solidnej ligi którą ogląda pół europy i która ma trenerów o klasę lepszych od naszych to w 9/10 przypadków wybierze drugą opcję( nic tu nie zmieni to że Wisła ma porównywalną lub nawet lepszą baze treningową bo liczą się perspektywy a tych w Polsce nie ma). 3. Przykład Stebleckiego jest bez sensu bo jego ojciec to były hokeista Cracovii a sam Steblecki to od dziecka kibic żydów ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
pokaz mi info w którym Lucas informuje o przejsciu do PSV ? z tego co przekazywal Cleber mediom , jego syn pragnie zostac w Wisle i w 2-3 lata zadebiutowac w I druzynie. Teraz tylko pilka po stronie Wisly czy utwierdza go w przekonaniu ze warto zostac w Wisle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
ale znając życie pewnie odejdzie do innego klubu, bo ludzie z zarządu nie ruszą dupska i nie podpiszą z nim jakiegoś uniwersalnego kontraktu.
A co do bazy ona musi być!!! Legia ją ma i dlatego teraz Wolski i Żyro są w kadrze na euro. Może kilku wiślaków w młodym wieku wyjedzie do innego klubu, ale większość zostanie i będzie z czego wybierać. Gdyby Cupiał zainwestował w bazę gdy przyszedł do Wisły, to teraz co roku gralibyśmy w LM i zdobywali mistrzostwa wychowankami, a nie Kirmami, czy Nuniezami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
PS. kiedy Cleber mówił że jego syn chce zostać w Wiśle bo ja czytałem tylko pieprzenie o pomocy w podjęciu trudnej decyzji i analizowaniu wszystkich za i przeciw Cytat:
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 03.05.2012 o godz. 10:14.
![]() ![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
z weszlo "Powiedz na koniec, co z twoim synem, Lucasem. Ostatnio gazety pisały, że interesuje się nim PSV. Lucas najchętniej zostałby w Wiśle, cały czas powtarza, że w wieku 19 lat będzie strzelał bramki w pierwszej drużynie, ale jeszcze nie wiem, jak będzie wyglądała jego przyszłość. Muszę się zastanowić. Jest zainteresowanie kilku klubów zagranicznych, ale najpierw chciałbym porozmawiać z Wisłą. Mam nadzieję, że klub pomoże mi w załatwieniu paszportu dla Lucasa, bo to już praktycznie Polak i chciałby grać w juniorskiej reprezentacji Polski. Jeśli nie otrzymam takiej pomocy, to prawdopodobnie zmieni klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie sądze, żeby wymogi coś zmieniły.
Może się mylę, ale teraz ekstraklasa wymaga np. jednego boiska pełnowymiarowego ze sztuczną trawą. Mamy ? Korzystamy z takiego boiska ? Od czasu do czasu ze skotnik korzystamy. Wymogi są takie, że zamiast boiska można przedstawić podkładkę w postaci umowy z kimś tam, zapłacic drobną kwotę dzierżawną i licencja jest. Od nowego sezonu mamy mieć wiecej boisk treningowych wg wymogów licencyjnych. Ktoś sie tym przejmuje ? Budują coś. Zapewne odpowiednia umowa jest już przygotowana. A co do ucieczki wychowanków. Profesjonalna polityka kontraktowa i szkoleniowa oraz opieka nad wychowankami zminimalizowałby takie przypadki do minimum. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Jak przyjdzie piłkarz to menadżer ma obrywę, jak jest wychowanek to chyba jednak znacznie mniejszą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Licencja wymaga posiadania własnej bazy treningowej, czy dysponowania bazą? Jeśli to drugie, to łatwo będzie obejść to odpowiednią umową z dowolnym ośrodkiem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli faktycznie będzie wymagana baza treningowa w ekstraklasie to nasza liga będzie się składać z... 5 zespołów?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak, Podobno jesteśmy największym klubem w Polsce, a nie jakimś Podbeskidziem, więc musimy mieć własną bazę treningową, tylko niektóre osoby z siedziby Wisły nie rozumieją tego. Cóż, w takim żyjemy kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście to nie ma dla mnie większego znaczenia czy Wisła wybuduje własna bazę czy będzie ją od kogoś dzierżawić ważne żeby ta baza wreszcie istniała i była w 100% wykorzystywana a jaki będzie jej status prawny? lata mi to...
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie usłyszałem ani nie przeczytalem nigdzie jakichkolwiek informacji co ta mityczna baza ma w sobie zawierać. Biorąc pod uwage stan dzisiejszych klubow grajacych w ekstraklasie (vide Podbeskidzie, ŁKS) bazą treningowa to moze byc po prostu posiadania na wlasnos jednego boiska, siłowni itp. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|