|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
Jak dla mnie wielka niewiadoma - może coś z niego być, a może być niewypał. Ryzyko tym bardziej, że pomijając umiejętności piłkarskie to nie wiadomo jak gość zareaguje na zupełnie inną kulturę, klimat, czy się zaaklimatyzuje w drużynie. Jak zostanie Chavez to jeszcze pół biedy-pomoże, a tak to chłopak będzie miał ciężko.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.05.2012 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
strzelil 11 goli ,ale jak sie na youtubie oglada co prezentuja obrońcy i bramkarze tej ligi to mozna sie zastanowić czemu tylko 11 goli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115698,11651325,Wisla_Krakow_znalazla_napastnika __Na_celowniku_Romell.html
Jeżeli dobrze czytam i rozumiem Prawo Webstera, to Melikson może skorzystać z Prawa Webstera dopiero po następnym sezonie. Więc jeszcze rok możemy go trzymać. Z taką ofertą Standard Liege może sobie "naskoczyć". Ponadto warto byłoby z Meliksonem podpisać nowy kontrakt, opiewający na wyższe zarobki, za to krótszy i gwarantujący mu odejście po najbliższym sezonie z wpisaną kwotą odstępnego. Tak bym to rozwiązał. Bo Melikson to dla nas jedyny marketingowy punkt zaczepienia, a ponadto fundament środka pola. Jeśli go oddamy, to w przyszłym sezonie będziemy po prostu ogórkami.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 02.05.2012 o godz. 14:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Juz ta kwota jaka jest podana 1.2mln pokazuje, ze jest to niezla sciema. Za tyle to im mozna Kirma oddac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Po za tym w lutym br. Melikson chyba widział, że ten Standard ch.. grał, więc kłóciłbym się czy byłby to dla niego awans sportowy...
Ostatnio edytowane przez Edson : 02.05.2012 o godz. 15:31.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Jednak mając taką ofertę warto sobie zadać pytanie "czy warto?". Nie, nie warto. Jest tyle wart, ale za tyle nam się nie opłaca go sprzedawać (niewielki zysk, a w końcu to lider drużyny!). Jak Melikson chce odejść to niech znajdzie kupca za minimum 2 mln euro. Mam nadzieję, że tak mu nasi włodarze przedstawili problem. Poza tym 1.2 mln euro to chyba nawet mniej niż suma za jaką przyszedł + koszta menedżerskie + wypłacony kontrakt. Zawodnika, który jest liderem drużyny nie wolno nam sprzedawać za tyle. Ktoś musi chcieć go kupić do tego stopnia, że przepłaci. A co do tego honduraskiego napastnika to... zależy ile nas będzie kosztował jego transfer. Owszem osiągnięcia słabe, ale jest to zawodnik w wieku naszego Stanka. Najmłodsi gracze regularnie grający w naszej kadrze mają minimum 24 lata. Jeżeli miałby niewiele kosztować to warto zaryzykować. Kto wie: może się pokaże na tym turnieju olimpijskim? Ktoś wie, czy nasi obserwują nadal tego Gajosa?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 02.05.2012 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Paweł Brożek dostał powołanie na Euro, coraz mniej wierzę, że do nas wróci już w tym roku...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cywkę można spróbować ściągnąć
Był skłonny przejść do Śląska, tak więc tym bardziej do Wisły.![]()
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tomasz Cywka opuszcza Reading - ciekawe czy chciałby wrocic do Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Paweł Brożek dostał powołanie
Przecież ogłoszenie kadry jest dopiero po 22. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Heero : 02.05.2012 o godz. 20:08.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Gdyby przyszedł według mnie byłoby to wzmocnieniem, gdy jest w formie naprawdę dobrze gra. Oglądałem kilka meczy z jego udziałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Hmm, jak Bednarz się nastawia na słabe wyniki na następny sezon, to po co ściągać nowych zawodników, można wyrzucić paru(no oprócz LO) zaoszczędzimy sporo kasy. A na wysokie miejsce mamy spore szanse, tylko trzeba nam dobrej formy. Przecież podobna kadra zdobyła MP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Romell Quioto aka Carlos Costly ciekawe czy ten pierwszy( Romello) jest przykrywką dla transferu do Wisły tego drugiego(Costlego)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Costly jest obecnie wolny..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Po co nam Costly? Lepiej postawić na kogoś sprawdzonego... 3...2...1... Bednarz START!
http://www.transfermarkt.de/de/beto/...ler_98745.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Burliga? Jeszcze jakiś czas temu na niego liczyłem, dopóki nie obejrzałem pełnego meczu z jego udziałem. Być może w swojej najlepszej formie prezentowałby się podobnie do Lameya. Chcesz grać 4-4-2, a jednocześnie chcesz mieć dwóch napastników? Bo Szewczyka którego nikt w poważnym meczu na oczy nie widział to nie liczę. Moim zdaniem pierwsi do sprzedania to Małecki, Chavez i Melikson, a pierwsi do opchnięcia to Burliga, Jovanić i Jaliens. Kontrakty przedłużyć z Sobolewski, Pareiką i Jirsakiem. Wtedy kadra wyglądałaby tak: GK: Pareiko, XXX, XXX PO: Jovanović, XXX ŚO: Czekaj, Bunoza, Nalepa, Uryga, XXX LO: XXX, XXX ŚP: Sobolewski, Wilk, Chrapek, Jirsak, Garguła W: Kirm, Iliev, XXX, XXX, XXX N: Genkov, XXX, XXX, XXX Czyli 13 zawodników. Na bramkę nie są potrzebne wielkie inwestycję, na pewno nie ma potrzeby zaprzątania sobie głowy Skorupskimi za milion euro. Gliwa z Polonii Warszawa? Na ławkę, czemu nie. Na prawą obronę pewnie sprowadzimy kogoś w stylu Singlara, albo Alvareza - niezły zawodnik, miejmy nadzieję, za małe pieniądze. Na środek obrony Głowacki, albo inny doświadczony stoper (Baszczyński?), bo nie możemy zostać ze średnią wieku u stoperów 22 lata. Lewa obrona - niewiadoma. Z Polskiej ligi brałbym tylko Rumianego z Legii, ale to jest sci-fi. Na pewno konieczny będzie transfer gotówkowy, i to pewnie za nie małą gotówkę. Plus rezerwowy. Środek pomocy - Michał Pazdan. Nie ma co wiele więcej pisać, podobno chłopak ma ofertę z Krakowa, a na pewno nikogo do środka nie kupimy, jeśli Garguły nikt nie kupi (albo nie uda się obniżyć mu kontraktu). A Pazdan to chłop z Krakowa, nawet jeśli to Gumior. Jest w wieku Wilka, kiedy przychodził do Wisły, a wszyscy widzieliśmy jak bardzo podniósł poziom Czarek przez te dwa sezony. Skrzydłowi: Cywka, Kupisz, może Makuszewski, któremu się kontrakt. Atak: Brożek, może wypożyczyć Sobiecha? Na pewno Cani z Polonii zagwarantowałby te 10 bramek (ale tani nie będzie na pewno), do głowy przychodzi mi jeszcze... No cóż. Jankowski, ale dla nas za drogi, oraz Piech i Nakoulma, ale tylko do gry z kontry. Ciekawe, czy Zagłębie bardzo by sobie ceniło swoich piłkarzy? Konkretnie Woźniaka, Rakowskiego i Błąda...
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 03.05.2012 o godz. 01:32.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Costly ? Z nim jak grał w Bełchatowie były tylko problemy, no ale może sie zmienił.Wiadomo człowiek jest jak drzewo i musi sie wyszumiec.
A gdzie te talenty z niższych lig ? Licze że jakaś perełke Bednarz wyłowi np z Rakowa,GKS Tychy czy Garbarni
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2012 o godz. 08:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|