The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 12:16
Zdobyl 11 goli, ale wedle danych za trzy ostatnie sezony. Więc jest spora różnica, bo Genkov przez 1,5 roku wbił tych bramek w sumie (zliczając wszystkie rozgrywki) bodaj 20.
Ostatnio edytowane przez enzo : 02.05.2012 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.05.2012, 12:19
Trzeba też pamiętać, że ten chłopak ma 21 lat. Jakby w tym wieku miał 20 bramek na swoim koncie, to nawet nie zawracałby sobie głowy ofertą Wisły, tylko trafiłby do lepszego klubu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.05.2012, 12:33
Nie wierzę, że ten zawodnik przyjdzie do Wisły. Przecież on nawet piłki prosto nie potrafi kopnąć. Może to jakieś ruchy jego menadżera by po prostu podbić cenę za zawodnika.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.05.2012, 12:36
syryls napisał(a):Wyświetl post
http://pl.soccerway.com/players/rommel-quioto/121168/ - 11 bramek w Lidze która jest na poziomie naszej Ekstraklasy, teraz to Bednarz zaszalał, jakiś + to wiek zawodnika który jest dosyć młody, no ale bez jaj podobnego znajdziemy tuż a miedzą.
A gdzie są transmisje z ligi Hondurasu bo sam chętnie bym popatrzył co to za gracz i w ogóle jaki poziom?
Jak dla mnie wielka niewiadoma - może coś z niego być, a może być niewypał.
Ryzyko tym bardziej, że pomijając umiejętności piłkarskie to nie wiadomo jak gość zareaguje na zupełnie inną kulturę, klimat, czy się zaaklimatyzuje w drużynie. Jak zostanie Chavez to jeszcze pół biedy-pomoże, a tak to chłopak będzie miał ciężko.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.05.2012 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.05.2012, 13:12
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę, że ten zawodnik przyjdzie do Wisły. Przecież on nawet piłki prosto nie potrafi kopnąć. Może to jakieś ruchy jego menadżera by po prostu podbić cenę za zawodnika.
Widziales
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 02.05.2012, 13:34
strzelil 11 goli ,ale jak sie na youtubie oglada co prezentuja obrońcy i bramkarze tej ligi to mozna sie zastanowić czemu tylko 11 goli...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.05.2012, 14:17
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Cytat:
O propozycji poinformował w izraelskich mediach menedżer piłkarza Dudu Dahan. Belgowie zaoferowali piłkarzowi długoletni kontrakt i zarobki około pół miliona euro za sezon. Wiśle Kraków chcą zaś zapłacić 1,2 mln euro.
Zaczęło się medialne polowanie na Maora. Jednak te w/w kwoty to śmiech, zarówno kwota odstępnego jak i kontrakt indywidualny. Myślę, że to tylko nieszkodliwa plotka.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 02.05.2012, 14:21
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Widziales
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115698,11651325,Wisla_Krakow_znalazla_napastnika __Na_celowniku_Romell.html

Jeżeli dobrze czytam i rozumiem Prawo Webstera, to Melikson może skorzystać z Prawa Webstera dopiero po następnym sezonie. Więc jeszcze rok możemy go trzymać. Z taką ofertą Standard Liege może sobie "naskoczyć".

Ponadto warto byłoby z Meliksonem podpisać nowy kontrakt, opiewający na wyższe zarobki, za to krótszy i gwarantujący mu odejście po najbliższym sezonie z wpisaną kwotą odstępnego. Tak bym to rozwiązał. Bo Melikson to dla nas jedyny marketingowy punkt zaczepienia, a ponadto fundament środka pola. Jeśli go oddamy, to w przyszłym sezonie będziemy po prostu ogórkami.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 02.05.2012 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.05.2012, 14:31
Juz ta kwota jaka jest podana 1.2mln pokazuje, ze jest to niezla sciema. Za tyle to im mozna Kirma oddac
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 02.05.2012, 15:00
Kirma to trzeba oddać, nawet za darmo, zejść z jego kontraktu - nie widzę w jego grze jakiejkolwiek ochoty na dalszy rozwój. Nie ma w nim perspektyw. Podobnie Małeckiego - tego grajka po sezonie nie chcę widzieć w Wiśle. On plami dobre imię naszego klubu swoimi zachowaniami.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.05.2012, 15:02
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post

Zaczęło się medialne polowanie na Maora. Jednak te w/w kwoty to śmiech, zarówno kwota odstępnego jak i kontrakt indywidualny. Myślę, że to tylko nieszkodliwa plotka.
Ten Dahan to czarodziej pierwszej wody, fantasta i konfabulator. Nie wierzę w żadną plotkę, która ma początek u Dahana... albo nawet w żadną, która dotyczy, któregokolwiek z graczy którym on manageruje.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.05.2012, 15:27

Jak do transakcji dorzucą nam jeszcze Maora Buzaglo, to kwota 1,2 mln euro jest do przełknięcia.

Po za tym w lutym br. Melikson chyba widział, że ten Standard ch.. grał, więc kłóciłbym się czy byłby to dla niego awans sportowy...
Ostatnio edytowane przez Edson : 02.05.2012 o godz. 15:31.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2012, 16:11

Jak mówiłem, że Maor jest wart 1.5-2 mln euro to uważano, że nie doceniam jego klasy itp. Nie dziwi mnie taka oferta. Nie dziwi mnie też to, że zapytanie przychodzi z klubu belgijskiego, a nie niemieckiego, holenderskiego, czy portugalskiego.

Jednak mając taką ofertę warto sobie zadać pytanie "czy warto?". Nie, nie warto. Jest tyle wart, ale za tyle nam się nie opłaca go sprzedawać (niewielki zysk, a w końcu to lider drużyny!). Jak Melikson chce odejść to niech znajdzie kupca za minimum 2 mln euro. Mam nadzieję, że tak mu nasi włodarze przedstawili problem. Poza tym 1.2 mln euro to chyba nawet mniej niż suma za jaką przyszedł + koszta menedżerskie + wypłacony kontrakt. Zawodnika, który jest liderem drużyny nie wolno nam sprzedawać za tyle. Ktoś musi chcieć go kupić do tego stopnia, że przepłaci.

A co do tego honduraskiego napastnika to... zależy ile nas będzie kosztował jego transfer. Owszem osiągnięcia słabe, ale jest to zawodnik w wieku naszego Stanka. Najmłodsi gracze regularnie grający w naszej kadrze mają minimum 24 lata. Jeżeli miałby niewiele kosztować to warto zaryzykować. Kto wie: może się pokaże na tym turnieju olimpijskim?

Ktoś wie, czy nasi obserwują nadal tego Gajosa?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 02.05.2012 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.05.2012, 16:56
Wiem że to kompletne science fiction i raczej nie ma szans ściągnąć tych zawdoników do Wisły, ale skoro w tym temacie są propozycje to napiszę swoje przemyślenia.
1. Pozbyć się słabych,mało perspektywicznych piłkarzy + tych co kończą się kontrakty:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Diaz, Pajlic, Chavez, Bunoza, Jirsak, Nunez, Biton, Kirm, Boguski = 12 zawodników

Ale z uwagi na to że nie będziemy grać w pucharach w następnym sezonie nie trzeba za nich kupować 12 innych zawodników, wystarczy 4-5 i uzupełnić kadrę młodymi.
Kupujemy : Kupisza, Sobotę, Głowackiego, Oleksego i Pawła Brożka
Z wypożyczeń wracają : Burliga, Chrapek, Nalepa
I najważniejsze : zostawiamy Maora Meliksona
I wtedy mamy kadrę:
GK: Pareiko, Kurto
OB: Jovanovic, Burliga, Głowacki, Czekaj, Nalepa, Uryga, Oleksy
PO: Małecki,Iliev, Kupisz, Sobota, Wilk, Sobolewski, Chrapek, Melikson, Garguła
NA: Genkov, Brożek, Szewczyk

Wg. mnie najlepsze ustawienie przy tej kadrze to 1-4-4-2 i oparcie gry na Meliksonie :

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Głowacki, Oleksy - Kupisz, Sobolewski, Melikson, Sobota - Genkov, Brożek

Uważam że w Polskiej lidze nie ma co wychodzić dwoma defensywnymi pomocnikami bo wtedy robi się młócka a z jednym to nie licząc bramkarza mamy proporcje 50-50 ( 5 zawodników broniących i 5 atakujących). W tym ustawieniu dużą rolę spełnialiby Melikson i obaj skrzydłowi Kupisz( nazywany młodym Kosowskim) i Sobota - bardzo szybcy zawodnicy. Tylko uwaga że Melikson musiałby grać jak klasyczny rozgrywający tak jak chociażby w rewanżu z Litexem a nie wozić piłkę na 3 rywali. Wtedy rozgrywa piłkę do skrzydłowych a w polu karnym mamy 2 napastników.
Sobol sam ogarnie odbór.
Z takim składem przy Probierzu spokojnie możnaby było walczyć o Mistrzostwo Polski.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.05.2012, 17:14
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Wiem że to kompletne science fiction i raczej nie ma szans ściągnąć tych zawdoników do Wisły, ale skoro w tym temacie są propozycje to napiszę swoje przemyślenia.
1. Pozbyć się słabych,mało perspektywicznych piłkarzy + tych co kończą się kontrakty:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Diaz, Pajlic, Chavez, Bunoza, Jirsak, Nunez, Biton, Kirm, Boguski = 12 zawodników

Ale z uwagi na to że nie będziemy grać w pucharach w następnym sezonie nie trzeba za nich kupować 12 innych zawodników, wystarczy 4-5 i uzupełnić kadrę młodymi.
I wtedy mamy kadrę:

Wg. mnie najlepsze ustawienie przy tej kadrze to 1-4-4-2 i oparcie gry na Meliksonie :

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Głowacki, Oleksy - Kupisz, Sobolewski, Melikson, Sobota - Genkov, Brożek

Uważam że w Polskiej lidze nie ma co wychodzić dwoma defensywnymi pomocnikami bo wtedy robi się młócka a z jednym to nie licząc bramkarza mamy proporcje 50-50 ( 5 zawodników broniących i 5 atakujących). W tym ustawieniu dużą rolę spełnialiby Melikson i obaj skrzydłowi Kupisz( nazywany młodym Kosowskim) i Sobota - bardzo szybcy zawodnicy. Tylko uwaga że Melikson musiałby grać jak klasyczny rozgrywający tak jak chociażby w rewanżu z Litexem a nie wozić piłkę na 3 rywali. Wtedy rozgrywa piłkę do skrzydłowych a w polu karnym mamy 2 napastników.
Sobol sam ogarnie odbór.
Z takim składem przy Probierzu spokojnie możnaby było walczyć o Mistrzostwo Polski.
Jeżeli ktoś się zgłosi po Ilieva to bym go oddał. Akurat na niego mogą być chętni gdzieś z egzotycznych lig i łatwo można zejść z wysokiego kontraktu nie tracąc na nim (a może jeszcze ktoś da parę Euro). A czy on nam wygra MP jest za mało stabilny. Może coś pomóc w trudnych momentach, ale bez niego sobie też poradzimy.
Natomiast z ekonomicznego punktu widzenia Małeckiego bym zostawił. Pozbyć się Kirma. W ich miejsce Pawłowskiego i jakiegoś młodego skrzydłowego i gramy Albo od bidy jak nie będzie chętnych to zostawić Kirma i kupić Pawłowskiego w miejsce Ilieva.

Jest dużo rozwiązań oby wyszły korzystnie dla nas.

Co do Honduranina to jestem za takimi transferami, aczkolwiek uważam, że to kolejna kaczka dziennikarska.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.05.2012 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2012, 18:50
Paweł Brożek dostał powołanie na Euro, coraz mniej wierzę, że do nas wróci już w tym roku...
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.05.2012, 18:52
Cywkę można spróbować ściągnąć Był skłonny przejść do Śląska, tak więc tym bardziej do Wisły.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.05.2012, 18:53
orm napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek dostał powołanie na Euro, coraz mniej wierzę, że do nas wróci już w tym roku...
Musiałby chyba strzelić 10 goli w turnieju
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.05.2012, 19:23
Tomasz Cywka opuszcza Reading - ciekawe czy chciałby wrocic do Polski.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 02.05.2012, 19:24
Paweł Brożek dostał powołanie

Przecież ogłoszenie kadry jest dopiero po 22.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.05.2012, 20:02
tomB napisał(a):Wyświetl post
Mikhael Rosheuvel

http://www.transfermarkt.pl/pl/mikha...ler_64507.html
Przyszedł do Śląska w tym sezonie król strzelców Jupiler Ligi i grzeje ławę. Oczywiście Voskamp ma 27 lat, ale jeśli żaden klub z Eredivisie się tym skrzydłowym nie interesuje, to nie świadczy o nim dobrze.
Ostatnio edytowane przez Heero : 02.05.2012 o godz. 20:08.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 02.05.2012, 20:10
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Gdyby przyszedł według mnie byłoby to wzmocnieniem, gdy jest w formie naprawdę dobrze gra. Oglądałem kilka meczy z jego udziałem.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2012, 20:26
comek napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Gdyby przyszedł według mnie byłoby to wzmocnieniem, gdy jest w formie naprawdę dobrze gra. Oglądałem kilka meczy z jego udziałem.
Oglądając Liga+ Extra ostatnio straciłem wiarę w to, że Bednarz dokona wzmocnień. Co najwyżej możemy liczyć na to, że nasi obecni piłkarze będą mieli "drugą młodość"
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.05.2012, 21:16
Hmm, jak Bednarz się nastawia na słabe wyniki na następny sezon, to po co ściągać nowych zawodników, można wyrzucić paru(no oprócz LO) zaoszczędzimy sporo kasy. A na wysokie miejsce mamy spore szanse, tylko trzeba nam dobrej formy. Przecież podobna kadra zdobyła MP.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.05.2012, 21:56
Romell Quioto aka Carlos Costly ciekawe czy ten pierwszy( Romello) jest przykrywką dla transferu do Wisły tego drugiego(Costlego). Aczkolwiek już raz za kadencji Legionisty(aka Bednarz) Costly był przymierzany do gry w barwach Wisły
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.05.2012, 23:26
Costly jest obecnie wolny..
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.05.2012, 23:59
Po co nam Costly? Lepiej postawić na kogoś sprawdzonego... 3...2...1... Bednarz START!

http://www.transfermarkt.de/de/beto/...ler_98745.html
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.05.2012, 01:29
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post

I wtedy mamy kadrę:

Sobota? Najbardziej przereklamowany piłkarz ligi. Już lepszy byłby Patejuk - niby starszy, ale na pewno tańszy, a i potrafi raz na jakiś czas odpalić gola rundy.
Burliga? Jeszcze jakiś czas temu na niego liczyłem, dopóki nie obejrzałem pełnego meczu z jego udziałem. Być może w swojej najlepszej formie prezentowałby się podobnie do Lameya.
Chcesz grać 4-4-2, a jednocześnie chcesz mieć dwóch napastników? Bo Szewczyka którego nikt w poważnym meczu na oczy nie widział to nie liczę.

Moim zdaniem pierwsi do sprzedania to Małecki, Chavez i Melikson, a pierwsi do opchnięcia to Burliga, Jovanić i Jaliens.
Kontrakty przedłużyć z Sobolewski, Pareiką i Jirsakiem.

Wtedy kadra wyglądałaby tak:
GK: Pareiko, XXX, XXX
PO: Jovanović, XXX
ŚO: Czekaj, Bunoza, Nalepa, Uryga, XXX
LO: XXX, XXX
ŚP: Sobolewski, Wilk, Chrapek, Jirsak, Garguła
W: Kirm, Iliev, XXX, XXX, XXX
N: Genkov, XXX, XXX, XXX

Czyli 13 zawodników.
Na bramkę nie są potrzebne wielkie inwestycję, na pewno nie ma potrzeby zaprzątania sobie głowy Skorupskimi za milion euro. Gliwa z Polonii Warszawa? Na ławkę, czemu nie.
Na prawą obronę pewnie sprowadzimy kogoś w stylu Singlara, albo Alvareza - niezły zawodnik, miejmy nadzieję, za małe pieniądze.
Na środek obrony Głowacki, albo inny doświadczony stoper (Baszczyński?), bo nie możemy zostać ze średnią wieku u stoperów 22 lata.
Lewa obrona - niewiadoma. Z Polskiej ligi brałbym tylko Rumianego z Legii, ale to jest sci-fi. Na pewno konieczny będzie transfer gotówkowy, i to pewnie za nie małą gotówkę. Plus rezerwowy.
Środek pomocy - Michał Pazdan. Nie ma co wiele więcej pisać, podobno chłopak ma ofertę z Krakowa, a na pewno nikogo do środka nie kupimy, jeśli Garguły nikt nie kupi (albo nie uda się obniżyć mu kontraktu). A Pazdan to chłop z Krakowa, nawet jeśli to Gumior. Jest w wieku Wilka, kiedy przychodził do Wisły, a wszyscy widzieliśmy jak bardzo podniósł poziom Czarek przez te dwa sezony.
Skrzydłowi: Cywka, Kupisz, może Makuszewski, któremu się kontrakt.
Atak: Brożek, może wypożyczyć Sobiecha? Na pewno Cani z Polonii zagwarantowałby te 10 bramek (ale tani nie będzie na pewno), do głowy przychodzi mi jeszcze... No cóż. Jankowski, ale dla nas za drogi, oraz Piech i Nakoulma, ale tylko do gry z kontry.

Ciekawe, czy Zagłębie bardzo by sobie ceniło swoich piłkarzy? Konkretnie Woźniaka, Rakowskiego i Błąda...
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 03.05.2012 o godz. 01:32.
.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.05.2012, 07:55
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Costly jest obecnie wolny..
Mam nadzieje, że Łysy Jacek o nim zapomniał.
Imho można by próbować z Sobiechem w tym okienku.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2012, 08:14
Costly ? Z nim jak grał w Bełchatowie były tylko problemy, no ale może sie zmienił.Wiadomo człowiek jest jak drzewo i musi sie wyszumiec.

A gdzie te talenty z niższych lig ? Licze że jakaś perełke Bednarz wyłowi np z Rakowa,GKS Tychy czy Garbarni
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2012 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów