|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jestem jednym z tych zakompleksionych małych ludzi, dla których bardziej liczy się upadek największego rywala. Dla mnie dzisiejszy słoneczny dzień jest darem od Boga. Dziś trzeba dobić ogniwo kraków. Dlatego... http://www.youtube.com/watch?v=xVkSx...eature=related ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj ostatni, najwazniejszy mecz tego sezonu.Po nim, niech Probierz ma jaja i da wolne gwiazdoro a testuje młodzież, o którą tak strasznie upominali się koneserzy Polskiej myśli szkoleniowej.
Nie będzie już lepszego momentu na tego typu testy!
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.04.2012 o godz. 09:02.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale czemu.Ja bym zagrał młodzieżą i niech walczą z całych sił.Tego typu meczywo dla młodych kopaczy może tylko zaprocentować.My i tak już o nic nie gramy a tutaj mecz będzie o punkty, przy kibicach, kamerach- tego typu wydarzeń nie uświadczą w sparingach z pastuchami lub po okresie wakacyjnym,
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.04.2012 o godz. 09:42.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
oddawanie meczu chluby nie przynosi, Jaga też mogła oddać mecz Warszawie (o nic juz nie grają) a jednak ...zasługuje na szacunek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jagę to zdopingowali kibice, którzy przyszli nawet na trening by piłkarze zrozumieli, że oni nie chcą mistrzostwa dla Legii:
Cytat:
Teraz już chyba takiej spinki nie będzie, jako kibic Śląska mam taką nadzieję. Choć MP dla Śląska w takiej formie, to byłby cud porównywalny z przejściem ludu mojżeszowego przez Morze Czerwone. ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak czy siak, ktokolwiek zdobędzie tytuł w tym roku, będzie to najsłabszy mistrz od dziesięcioleci.
I nie chodzi o maksymalną ilość zdobytych punktów, lecz o styl, albo raczej jego brak, jaki prezentują Legia, Śląsk, Korona, Amica, Polonia czy Ruch. Paradoksalnie, od chwili ustania zawirowan w Poznaniu, to drużyna nazywana Lechem prezentuje sie najlepiej i najrówniej w drugiej częsci sezonu posiadając zarówno sile w ataku, skuteczną druga linię i trudną do przejścia obronę. Gdybym miał kibicować ze sportowego punktu widzenia, wolałbym aby mistrzem zostały pyry. Gdybym miał kibicowac jako kibic, stawiałbym na Śląsk przy całej świadomości miernoty tej druzyny i miernoty Lenczyka jako trenera, co podkreslałem jesienią gdy wszyscy zachwycali się grą wrocławian i warsztatem Lenczyka. Orest Lenczyk powinen był przyjść na kilka miesięcy, ustawic podstawy futbolowego rzemiosła i natchnąć druzynę wolą walki... a potem zostawic miejsce prawdziwemu, nowoczesnemu fachowcowi. To, co robi teraz i on i Ślask woła o pomstę do nieba. btw sądzę, że tacy trenerzy jak on, a także Kafarski (Lechia na poczatku jego pracy grała podobnie jak Śląsk na poczatku pracy Lenczyka) , Michniewicz czy... Probierz powinni to właśnie robić: przyjść co najwyzej na pół sezonu, ogarnąć druzynę, wpoic pewne abecadło futbolu i zostawić miejsce fachowcom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Myślę, że mimo wszystko to i tak Legia będzie mistrzem. Lechia jest poprostu beznadziejna, wygrała z Widzewem dzięki ustawce (bardzo częste w naszej lidze) wy nam dziś 3 pkt., my w następnym sezonie oddamy. Będzie to mistrz wyjątkowo nędzny. W zeszłym sezonie Wisła miała 56 punktow i było niesamowicie dużo wrzawy jak mało to jest. Z tym że kilka ostatnich meczy graliśmy kompletnie na luzie bo juz mistrza mieliśmy. Tymczasem Legia jak wygra dwa ostatnie mecze to będzie mieć 56 punktów walcząc do końca o mistrzostwo. Zatrważający wynik.
Po 29 kolejce obstawiam tak: Legia 53 Śląsk 53 Ruch 52 Lech 51 Korona 51 CZyli wszyscy faworyci wygrają, bo tak się składa że grają nie tylko ze słabiakami, ale ze słabiakami bez formy. Decyduje ostatnia kolejka w której patrząc na pary mogą być niespodzianki. Niemniej jednak myślę że na ten jeden mecz się Legia zepnie. Z tego co pamiętam w Warszawie Korona prawie nigdy punktów nie potrafiła zbierać (pisze z pamięci bo nie chce mi się szukać). Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Że Lech był w identycznej sytuacji do nas. Tylko że u nas skupiono się na pucharze, bo teoretyczniej to było łatwiejsze, a ligę niektórzy w sobie przed pojedynkami w PP odpuścili słysząc te konferencje Bednarza który zdemotywował drużyne w lidze na pewien okres. Gdyby Bednarz siedział cicho myślę że mielibyśmy z 2-3 punkty więcej i byśmy pewnie sięgneli tego 4 miejsca. A tak właśnie nam zabraknie tych 2-3 punktów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
Co do Twojej "opcji lechijnej" - sory, ale jeśli w każdym wpisie chwalisz Lecha to ciężko nie odnieść takiego wrażenia. Oczywiście, że ten zespół gra obecnie NAJEFEKTYWNIEJ, bo gromadzi najwięcej punktów, tego nie da się nie docenić, natomiast ich styl - mnie wcale nie przekonuje. To nie jest taki Lech jak z 2009/2010, który bił prawie wszystkich wiosną jak chciał i ile chciał. Co do oddania meczu - dzisiaj jest tak, że nawet jak nasi zagrają na maxa, a okaże się, że będą o jedną bramkę gorsi od Śląska i temu da to mistrzostwo to ktoś powie - sprzedali mecz. Legia ma wszystko w swoich rękach - wygra dwa mecze, jest mistrzem, nikt jej tego nie zabierze. Straci punkty, jakiekolwiek, to musi się liczyć z tym, że nie da to tryumfu. Tak jak już w nocy pisałem, najlepsze położenie ma Legia, bo to ją ciągle gonią, natomiast Legia w tej chwili MUSI, a Lech, Śląsk czy Korona najwyżej MOGĄ, przez co presja na pewno będzie zdecydowanie mniejsza i kto wie, czy to nie będzie decydujące...
![]()
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.04.2012 o godz. 11:14.
|
||
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
||
|
river
Cytat:
*Widzisz, w Lechu jest podobnie. To ze gra opiera sie na Rudnevsie to nie znaczy ze tam jest tylko Rudnevs. Jest Murawski ktory robi roznice w srodku, jest Buric ktory ostatnio broni swietnie, jest Tonev ktory ladnie potrafi sie urwac, itd. Cytat:
P.S Niemniej w kazdym wpisie tego Lecha nie chwale ![]() |
||
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Za to w ostatniej kolejce Wisła może pomóc Śląskowi.
Na co we Wrocławiu po cichu się liczy. |
|
|
|
Guest
|
|
Obecny trener Lechii robiący krzywdę Legii? Mocno bym się zdziwił. Z drugiej strony - jak obecny trener Lechii poprosi to myślę, że Kosa i starszyzna GKS B. zagrają jak potrafią i każą to samo zrobić reszcie ekipy. A wtedy malutka szansa dla ŁKS żeby wygrać. A w ostatniej kolejce... no mimo wszystko jesteście lepsi od scyzorów, poza tym Skunks, Radovic albo Wolski potrafią się ładnie przewrócić w 16, mogą też być 1-2 czerwone... Cóż... jestem smutnym i podejrzliwym gościem... ![]() Wszak wszystkie łobuzy już osądzone, ukarane i gra jest tylko i wyłącznie fair. Oby... PS. To chyba ostatni tydzień kariery trenerskiej PJ. Dzięki za CL (szkoda, że nie dla Wisły), dzięki za awans do MŚ. Ale dziś już pora odłożyć gościa na półkę tak jak wcześniej HK i za 2 miesiące FS.
Ostatnio edytowane przez arti : 30.04.2012 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html a tymczasem panowie zza błoń już kombinują .....
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety ale znając tych cwaniaczków z Kałuży to mogą coś znowu wymyślić.
1. Nieciecza - wiadomo kupno licencji 2. Polonia W/Groclin - Wojciechowski odchodzi z piłki i sprzedaje licencje 3. Ktoś (Widzew?) nie dostanie licencji, wyprzedzą ŁKS i znowu grają w ekstraklasie Znając obrotność Filipiaka wszystko jest możliwe. Oby nie i spadli chociaż uczciwie ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ciekawa rzecz, którą znalazłem przypadkiem. Jeśli to Legia zostanie mistrzem i z Lechią i Koroną wygra bez straty gola, to zostanie najlepszym "defensywnym" mistrzem w historii naszej ligi, tzn. wyrówna rekord Górnika, czyli tylko 16 straconych bramek, z sezonu 1984/1985.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kolejni którzy coś kserują z pełną świadomością ![]()
Ale spokojnie - nie dość, że stracimy bramki to zapewne i nie wygramy obu meczów. A może nawet jednego.. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Gdyby tak były za nami dopiero 3 kolejki ekstraklasy, tabela wyglądała by dla nas naprawdę ładnie
Zgadza się i liczba zdobytych punktów jak i ilość zdobytych bramek, które w przekroju całego sezonu są na najgorszym poziomie od lat. Trzeba być dobrej myśli aby ta końcówka sezonu była dobrym prognostykiem na przyszły rok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wiecie, że jutro Legia może być mistrzem? Wystarczy, że wygra z Lechią, Śląsk przegra z Jagą a reszta kandydatów max. zremisuje
W tej lidze wszystko jest możliwe ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Prosze Cie prosze Cie prosze Cie ....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Takiej kolejki pewniaków dawno nie było. Ja gram po kursie ako 3.3 trzy spotkania 90% szansa na wejscie moim zdaniem
Cracovia- Ruch 2 Korona- Widzew 1 Lech- Podbeskidzie 1 nie wyobrazam tu sobie innych rozstrzygniec.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jakkolwiek kibice Legii nie będą sobie tego tłumaczyć to Legia będzie mistrzem żenująco słabym. Taki z cyklu,bo ktoś nim być musi, no to pac, padło na Legię. Ponieważ Legia zdobywa MP od wielkiego dzwonu to nie wypada się z nich śmiać, ani tym bardziej drwić gdy będą starali się wbrew logice i dobremu smakowi udawadniać jaki to mocny i zasłużony mistrz
.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|