The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2012, 06:40
A towarzysz "profesór" choć chłopek spod Bydgosczy przesiąkł już całkiem swoim klubikiem. Płacze jak dziecko, bo jest krzywdzony ...:

Cytat:
Derby Krakowa bez Janusza Filipiaka

- Raz posadzono mnie na loży razem z kibicami. Trochę się zdenerwowałem. Odpuściłem potem derby na Wiśle, ale chyba tylko raz czy dwa - opowiada prezes Cracovii Janusz Filipiak.
Czy będzie Pan na derbach Krakowa?
Nie, bo w tym czasie nie będzie mnie w kraju.

Które derby wspomina Pan najmilej?
Chyba jednak te ostatnie z jesieni, kiedy wygraliśmy 1:0 przy Kałuży po bramce Koena van der Biezena. Na stadionie atmosfera była super, widziałem ogromną radość naszych kibiców. Cieszyłem się razem z nimi. Bardzo mile wspominam też derby z 2004 roku, kiedy zremisowaliśmy przy Reymonta 0:0. Byliśmy beniaminkiem, Wisła była zdecydowanym faworytem. Niemal całą drugą połowę graliśmy w dziesiątkę, a mimo to heroiczną walką wywalczyliśmy remis.

Nie zawsze chodził Pan na derby na stadionie Wisły.
Raz posadzono mnie na loży razem z kibicami. Trochę się zdenerwowałem. Odpuściłem potem derby na Wiśle, ale chyba tylko raz czy dwa. Teraz dopiero co wróciłem z zagranicy, więc nawet nie wiem, czy dostałem zaproszenie od prezesa Cupiała.

Nie ma Pan obaw przed poniedziałkowymi derbami? Wisła gra coraz lepiej, a Cracovia ciągle słabo.
Zobaczymy, jak to będzie. Jesienią też nikt nie dawał nam szans na zwycięstwo. Pamiętajmy, że to są derby, a jak wiadomo, piłka jest okrągła. Nie będę się napinać. Jestem przekonany, że w naszej drużynie wszyscy będą zmobilizowani na sto procent. Zdają sobie sprawę z tego, co ten mecz oznacza dla kibiców. Wydaje mi się, że mamy lepszą drużynę niż osiągane przez nią wyniki.

Czy ma Pan gotowe scenariusze, precyzujące co będzie po zakończeniu sezonu? Bo możliwości są dwie - albo Cracovia pozostanie w ekstraklasie, albo z niej spadnie...
Dość mam swoich poważnych problemów w Comarchu, więc nie będę się martwił na zapas. Za kilkanaście dni zobaczymy, jak się to ułoży. Jedno jest pewne, niezależnie od pozycji drużyny zostanę w Cracovii. Kiedy ostatnio wracałem z zagranicy, na lotnisku dopadli mnie kibice Cracovii i pytali, czy nie odejdę z klubu? Zapewniłem ich, że nie. Widziałem radość w ich oczach. Bardzo mnie cieszy, że mimo niskiej pozycji w tabeli, na mecze na naszym stadionie przychodzi po 7-8 tysięcy widzów. Mamy kibiców na dobre i na złe. To jest bezcenna wartość klubu.

Kto Pana bardziej zawiódł w minionym sezonie - piłkarze czy trenerzy?
W klubie, jak w życiu, raz się jest na wozie, raz pod wozem. Cracovia przetrwała już gorsze czasy. Klub może w pełni liczyć na to, do czego się zobowiązałem. Przeczekamy te gorsze dni. Ja kończę wkrótce 60 lat i też miałem w swoich życiu różne momenty. A odpowiedź na pana pytanie jest bardzo złożona. Za część błędów odpowiadam ja, za pozostałe ktoś inny. Nie bez winy jest Warszawa. Teraz wyznaczono nam derbowy mecz na poniedziałek, a kolejne mecze są już w czwartek i w niedzielę. Jesienią kazano nam grać w piątek, choć dwa dni wcześniej, w środę, pięciu naszych zawodników musiało grać w różnych reprezentacjach. Nie jesteśmy pupilkami PZPN i Ekstraklasy SA, nie jesteśmy w układach. Ale tych smutnych panów z PZPN nie będzie, a Cracovia zawsze będzie.

Rozmawiał: Andrzej Stanowski
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...tml#komentarze
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.04.2012, 08:43
Co za hipokryta - narzeka na PZPN a dzięki nim przy zielonym stoliku dupę uratował.

No cóż - garbata dola
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 27.04.2012, 08:54
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jak się nie da z jednej strony (Nieciecza) to utrzymają ich na inny sposób.
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.04.2012, 09:00
mav23 napisał(a):Wyświetl post

Ludzie czytajcie ze zrozumieniem !

Od sezonu 2013/14 o ile się nie mylę to następny sezon będzie z 2012 na 2013 .

Poza tym PŚ to najmniej wiarygodne źródło informacji a reszta klubów na pewno nie będzie się kwapiła to powiększenia ligi bo to będzie oznaczać mniej kasy od Canal plus .
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.04.2012, 09:01
mav23 napisał(a):Wyświetl post

Cytat:
Już w sezonie 2013/14 Ekstraklasa być może zostanie powiększona do 18 drużyn...
10 znaków.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Maksymilian
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 27.04.2012, 09:03
Craxa Dzi**** Derby Blisko 1 liga 1 liga cracovia rozdupcymy ich będzie 4:1 jak zawsze Tylko ty w moim sercu ty jedna jedyna niepokonana WISŁA kochana.
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 27.04.2012, 09:07
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem !

Od sezonu 2013/14 o ile się nie mylę to następny sezon będzie z 2012 na 2013 .

Poza tym PŚ to najmniej wiarygodne źródło informacji a reszta klubów na pewno nie będzie się kwapiła to powiększenia ligi bo to będzie oznaczać mniej kasy od Canal plus .
Fakt - pofafrałem sezony - wybaczcie zamieszanie.
kamylsky
Member

Od: 11.2007

Stary 27.04.2012, 09:32
Watts napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego? Profesur doktur kiesę ma zasobną, a co szkodzi Brukbeciarzowi poczekać jeszcze rok, mając w budżecie pieniądze od Filipiaka, zapewne niemałe? Przecież nie zaczynałby od C-klasy, tylko łyknął licencję pejsów i dalej utrzymywał zespół w I lidze. Czysty biznes.
A jest coś takiego w ogóle możliwe? Nie działa to na tej zasadzie że to "kupienie licencji" może sie odbyć ale musi powstać fuzja? Wtedy nie ma czegoś takiego że Nieciecza gra dalej w I lidze z kasa od Filipiaka a Cracovia w Ekstraklasie, tylko powstaje jeden klub grający w Ekstraklasie.
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 27.04.2012, 09:37
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie nie jest to takie oczywiste, że nie odpuszczą. Co ich czeka - stadionu nie zbudują w Niecieczy bo nie zapełnią sensownej wielkości obiektu nigdy. Na transfery ich pewnie nie stać za duże. Pograją sezon w ekstraklasie, zbiorą bęcki i spadną więc może lepiej nie napalać się, trochę jak szczerbaty na fabrykę sucharów, tylko skasować co się da i grać, gdzie ich poziom.
Co by nie gadać, mnie tam szkoda corocznie dwukrotnych emocji na derbach.
Ale to możliwe ,że dojdzie do sytuacji, ze powstanie drużyna - fabryka licencji. Bo za rok znowu mogą wygrać drugą ligę i znowu bedą sprzedawać. Bezsensu
WISŁA KRAKOW........
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.04.2012, 09:38
ja pier.dole, nadal nie rozumiem co wy macie z tą Niecieczą, skoro nawet nie wiadomo czy awansują. Spójrzcie najpierw na tabele, rozkład meczów zobaczcie a później prawcie morały. O 4-pak Perły się założe że nie awansują, przybija ktoś ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
jendrek83
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 27.04.2012, 10:34
ale wolałbym w następnym sezonie móc przyjść na Reymonta na derby z Cracovią niż grać np z Podbeskidziem , to tak jak w Glasgow dwa kluby żyją w symbiozie i na te mecze jest najlepsza frekwencja i zaangażowanie kibiców pozdro
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.04.2012, 10:41
Jesteś pewien,że chodziło Ci o słowo "symbioza"?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.04.2012, 10:58
No w symbiozie to raczej nie żyjemy. Jak byś napisał, że Cracovia to pasożyt byłbyś bliższy prawdy
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
jendrek83
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 27.04.2012, 11:02
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś pewien,że chodziło Ci o słowo "symbioza"?
chodziło o to że jest większa mobilizacja jak są dwie druzyny z tego samego miasta i ciekawsze dla obu stron widowisko. więc jeśli będzie spadek a pewnie będzie bo ich pojedziemy to juz o jedno widowisko Wisła będzie miała miej
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.04.2012, 11:09
jendrek83 napisał(a):Wyświetl post
chodziło o to że jest większa mobilizacja jak są dwie druzyny z tego samego miasta i ciekawsze dla obu stron widowisko. więc jeśli będzie spadek a pewnie będzie bo ich pojedziemy to juz o jedno widowisko Wisła będzie miała miej

Ja .......e ! Wy jesteście niepoważni. cracovia to nasz wróg i trzeba się cieszyć, że im sie nie udaje, że najprawdopodobniej spadną z ligi, ba...my możemy ich pozbawić gry w ekstraklasie!Gówno mnie obchodzi, że będzie jedno 'widowisko' mniej. Niech ten klubik spadnie jak najniżej i się rozpadnie, tego im trzeba życzyć a nie utrzymania.
Krav
Senior Member

Stary 27.04.2012, 11:20
Małek pedałek sędzią na derbach....wspanialne.
Ostatnio edytowane przez Krav : 27.04.2012 o godz. 11:27.
ajasz
Member

Od: 08.2008

Stary 27.04.2012, 11:29
Lubię atmosferę derbów,ale bardziej,najbardziej nienawidzę tego klubiku z Kałuży. Wiele lat nie było derbów ligowych z ta k..... i Kraków się nie zawalił!!! 3 liga, 8 grupa cRACOVIA !!!
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.04.2012, 12:22
Czas na poprawę humoru

http://www.weszlo.com/news/10306-No_...tawy_Cracovii_

Cytat:
Prezes Filipiak został zapytany w „Dzienniku Polskim”, gdzie jego zdaniem leży problem fatalnych wyników Cracovii. Oto co odpowiedział: - Za część błędów odpowiadam ja, za pozostałe ktoś inny. Nie bez winy jest Warszawa. Teraz wyznaczono nam derbowy mecz na poniedziałek, a kolejne są już w czwartek i niedzielę. Jesienią kazano nam grać w piątek, choć dwa dni wcześniej, w środę, pięciu naszych zawodników musiało grać w różnych reprezentacjach. Nie jesteśmy pupilkami PZPN i Ekstraklasy SA, nie jesteśmy w układach. Ale tych smutnych panów z PZPN nie będzie, a Cracovia będzie zawsze.

Piggy oddaj hajs
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.04.2012, 12:24
Jesli chcesz to Ci pokaze prawdziwe widowisko. Wtedy moze zrozumiesz ze w Krakowie zabawa kreci sie codziennie a derby to tylko taka wisienka na Torcie.

Wynik sportowy nie bedzie miał zadnego wplywu na sytuację jaka panuje w Krakowie. Bez derbow sie obejdzie, gdyz w Krakowie nie sposób się dlugo nudzic.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Krav
Senior Member

Stary 27.04.2012, 12:26
a tego, że od meczu z Górnikiem przed świętami (4 kwietnia) do następnego z Dysko w poniedziałek (16 kwietnia) minęło 12 dni i mieli odpowiednią ilość czasu na regenerację to tow. Filipiak nie wspomni.

Cytat:
nie jesteśmy w układach
No nie kur.wa, ksiądz
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.04.2012, 12:34
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Czas na poprawę humoru

http://www.weszlo.com/news/10306-No_...tawy_Cracovii_

Zobaczcie sobie lepiej komenty pod tym newsem , jak sie jakiś judaista napina wpisując nazwy innych klubów , o tym kto rządzi w naszym mieście xD
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.04.2012, 23:11
Zawsze lubie wywiady z towarzyszem Filipiakiem.

Dowiedziec sie z nich mozna ze kazdy jest zly niedobry i winny ,tylko nie ONI.

I on jeszce smie narzekac na kolegów towarzyszow z PZPN(R) ktorzy nie tak dawno ratowali jego klubik spuszczjąc ŁKS

oj nieladnie tak na swoich profesórze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.04.2012, 08:05
Im słabsza jest Cracovia, tym silniejsza jest Wisła, jeśli( daj Boże) za rok będą spadać do drugiej ligi, to na ich mecze będzie chodziło mniej osób, ludzie którzy jeszcze nie zdecydowali się komu kibicować, będą wybierać Wisłę( bo ekstraklasa to nie 2-liga), jeśli jakiś rodzic będzie miał dylemat gdzie posłać dzieciaka żeby się uczył kopania piłki, to chyba logiczne, że wybierze klub e-klasowy niż jakąś tam łajzę z niższej ligi.

a widzę 2 zakończenia tego sezonu:
1) Cracovia leci do 1 ligi
2) Cracovia kupuje licencje Niecieczy lub Groclinu zostaje w ekstraklasie i leci za rok dodatkowo skompromitowana do bez solidnych reform ten klubik skazany jest na wegetacje w okolicach strefy spadkowej ( a jeśli żydy zostaną to żadnych reform na pewno nie będzie)

tak czy owak pozytywnie

Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.04.2012, 14:20
Lechia wygrałą.

W poniedziałek dokona się ostateczne rozwiązanie kwestii...sąsiedzkiej.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.04.2012, 14:42
Nie kłóćcie się panowie ! Taki piękny dzień dzisiaj, Lechijka wygrała 1:0, w poniedziałek wystarczy że wygramy z żydkami i 1 liga czeka
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.04.2012, 14:49
Rok temu Nasza wygrana z żydami przesądziła o 13. tytule MP.
Tegoroczna wygrana przesądzi o spadku żydów.
Coś pięknego.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.04.2012, 14:51
No to zapowiadaja sie arcyciekawe derby - kto by sie spodziewal, ze to Wisle przyjdzie grac o spuszczenie Cracovii do 1 ligi.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.04.2012 o godz. 14:54.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.04.2012, 15:05
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Coś pięknego.
Nie pompujcie tego balonika , bo nasi kopacze dadzą dupy w poniedziałek to znowu bedzie płacz. Szampany bedziemy otwierac po meczu (a tak naprawde po przyznawaniu na przyszly sezon licencji bo Filipiaki sie beda pchały do zielonego stolika)
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.04.2012, 15:57
Cóż ,nie tak dawno za hasła typu "żydki" leciały na tym forum bany. Widzę ze czasy się zmieniły i już wszystko można. Ciekawe.... W temacie sportowo meczowym powiem tyle że obrony nie mamy. Ambicji sportowo -kibicowsko -kontraktowych większosć naszych kopaczy też nie posiada. Bardziej już myślą o bezpiecznym dotrwaniu i następnej przystani. Obawiam się o remis albo porażkę Wisełki. NIestety. Plotki chodzą o Bruk-Becie który miałby ew.miejsce awansowe odsprzedać pasiastym. Pozyjemy zobaczymy. Chciałbym żeby się nie okazało że derby są ostatnim naszym meczem w tym sezonie. To w kontekście konfrontacji kibiców na stadionie...
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.04.2012, 16:31
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Coś pięknego.
Zemsta za rok 2010 i jopowa bramke.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów