The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2012, 07:50
Cytat:
Mistrzem będzie kolego Ruch...
Skoro to taki pewniak, to nie pisz tego publicznie, bo u buków odwołają całe granie na ekstraklasę!
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.04.2012, 08:25
Z taka gra jak wczoraj to Ruch moze miec problem nawet z LKSem. Podobno chlopaki sie spalili psychicznie...no coz, to gorsze niz problemy fizyczne.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.04.2012, 11:47
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Z taka gra jak wczoraj to Ruch moze miec problem nawet z LKSem. Podobno chlopaki sie spalili psychicznie...no coz, to gorsze niz problemy fizyczne.
A nie pomyslałes, ze akurat tak z Legia zagrali? Mieliscie swoj dzien, nie mieli nic do powiedzenia ale to nie oznacza, ze w kolejnych meczach bedzie identycznie
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.04.2012, 23:03
Oprawa meczowa podczas meczu Lechii Gdańsk na sektorze... rodzinnym!

Niedzielny mecz Lechii Gdańsk ze Śląskiem Wrocław (1:1) przyciągnął na PGE Arenę ok. 15 tysięcy widzów. I podczas gdy na "młynie" obejrzeć można było tradycyjną oprawę, to w zaskoczenie wprawił wszystkich sektor rodzinny, gdzie kibice rozwineli piękną i ręcznie malowaną flagę.

Sektorówka na trybunie przeznaczonej dla rodziców z dziećmi to widok niecodzienny nie tylko na polskich stadionach. W niedzielę można było jednak obejrzeć takową w Gdańsku, gdzie rozwinięto flagę (widoczną na zdjęciu powyżej, kliknij by powiększyć) będącą efektem współpracy ultrasów i uczniów gdańskich szkół.

Rozwinięcie flagi było finałem akcji zorganizowanej przez projekt Kibice Razem, stowarzyszenie Lwy Północy oraz grupę Ultras Lechia Gdańsk. Na początku zorganizowano konkurs plastyczny, na podstawie którego powstała sektorówka. Jego laureatem został Patryk Duda, uczeń szkoły podstawowej nr 11 w Gdańsku. Jego praca posłużyła jako wzór dla sektorówki, namalowanej wspólnie przez uczniów owej szkoły oraz ultrasów.

Flagę rozwinięto w 2. minucie meczu na sektorze rodzinnym, gdzie w spotkaniu ze Śląskiem zasiadło ok. 200 uczniów, którzy w ten sposób zostali nagrodzeni za udział w konkursie.

! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.04.2012, 05:48
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Idę o zakład, że prędzej Ruch wróci na swoje tory niż LW zagra podobnie w ostatnich spotkaniach.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 26.04.2012, 09:43
Nie mowie ze oni tak grac beda, twierdze tylko ze z taka gra przegrac moga nawet z LKSem, czytanie ze zrozumieniem nie boli
Nie licze ze zagraja podobnie, bo gdybym liczyl to bym postawil spora kase na 3 zwyciestwa.
Mamy tylko jeden punkt przewagi i Ruch bedzie siedzial na plecach do konca ( mam nadzieje ). Slask ma wyjazd do Was i tutaj zgubi punkty, chyba ze Lenczyk wynajal szamana i zmienil druzyne

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2012, 09:48
Nie mowie ze oni tak grac beda, twierdze tylko ze z taka gra przegrac moga nawet z LKSem, czytanie ze zrozumieniem nie boli
Nie licze ze zagraja podobnie, bo gdybym liczyl to bym postawil spora kase na 3 zwyciestwa.
Mamy tylko jeden punkt przewagi i Ruch bedzie siedzial na plecach do konca ( mam nadzieje ). Slask ma wyjazd do Was i tutaj zgubi punkty, chyba ze Lenczyk wynajal szamana i zmienil druzyne
Wisełka pomoże braciom z Wrocławia, jeśli dla nas będzie już piertucha.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.04.2012, 10:17
Wolski i Żyro pociągną Legie w tych ostatnich meczach,są młodzi więc mają siłe na te ostatnie spotkania gdzie wiele drużyn jest już podmęczona.Tacy zawodnicy to skarb,do tego to jeszcze ofensywni i ze sporymi umiejętnościami.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.04.2012 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2012, 10:22
Podmęczeni po 27 kolejkach? Jaja sobie robisz ?

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 26.04.2012, 10:24
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Podmęczeni po 27 kolejkach? Jaja sobie robisz ?
Polska liga to nie premier league i nasi grajkowie nie mają tyle pary co zawodnicy Wolverhempton czy Chelsea
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.04.2012 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.04.2012, 10:33
ale porównanie. Tam w Anglii grają dwa razy więcej spotkań, założę się też że mają ostrzejsze treningi
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 26.04.2012, 11:19
Było?
http://www.youtube.com/watch?v=LjkIp69nSoY
Powód: przedwczesna koronacja :)
Ostatnio edytowane przez Taylor : 26.04.2012 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2012, 12:04
Jesli tak będziemy ich tłumaczyć to nie dziwmy się później że jeden z drugim stoi i czeka na gwizdek.
Przecież tam nie grają jakieś tytany o nad przyrodzonych zdolnościach. To są i grają ludzie, a skoro w lekkiej atletyce walczymy z Brytyjczykami czy Hiszpanami jak równy z równym to w piłce też można.

Tylko trzeba chciec i umieć nauczyć. Jak można być zmęczonym sezonem po rozegraniu 27 kolejek, nigdy cześciej niż raz w tygodniu ?

Jak słyszałem ostatnio Maciusia i jego pierdo... że już się nie czuje zmęczenia, że zaciskają zęby i będą walczyć na całego przez ostatni naście dni końca sezonu to pomyślałem...niezły idiota i amator.
Wciska takie brednie na żywca do kamery!
To nie wina długiego i morderczego sezonu jest powodem tego że grajki czują już nóżki. Winni są trenerzy i cały sztab do buły, za nie umiejętność przygotowania piłkarzy do sezonu.

Kpina z kibiców i tyle.
Idiotę już sam z siebie Skorża zrobił, pomagać mu nie trzeba.
27 kolejek i kilkanaście meczów pucharowych ( 2 drużyny) .
Tyle to w Europie gra się spotkań w samej lidze... a u nas? amatorka pełną gębą
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.04.2012 o godz. 12:09.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.04.2012, 13:03
27 kolejek i kilkanaście meczów pucharowych ( 2 drużyny) .
Tyle to w Europie gra się spotkań w samej lidze... a u nas? amatorka pełną gębą
Hmm, porównałem dla przykładu Arsenal, PSG, Leverkusen, Sevillę, Wisłę i Legię (kluby grające dosyć długo w pucharach, a mogłem jakieś Wigan itp.).
Zawodnicy którzy rozegrali ponad 40 meczów w sezonie, bez bramkarzy:
Arsenal 4, Legia 3, PSG 2, Wisla 1,Bayer 1, Sevilla 0
Zawodnicy którzy rozegrali ponad 30 meczów w sezonie, bez bramkarzy (nie licząc tych wyżej):
Wisła 10,Bayer 8,Sevilla 7,Legia 6, Arsenal 5, PSG 5
Reszta poniżej 30.
Średnia rozegranych meczów dla 11 najczęściej grających piłkarzy:
Arsenal 39
Legia 37, 18
Wisła 36,18
PSG 35,9
Bayer 35,9
Sevilla 33,36

Przesadą jest pisać, że u nas mało grają. Zarówno Legia jak i Wisła grali w tym sezonie na poziomie zespołów czołówki najlepszych lig. I jeśli porówna się te statystyki do piłkarzy np. Ruchu (który grał w lidze + doszedł do finału Pucharu), to mają prawo czuć się od nich bardziej zmęczeni, zagrali o ok. 30 % więcej spotkań:
Zawodnicy Ruchu którzy rozegrali ponad 40 meczów w sezonie, bez bramkarzy:0
Zawodnicy Ruchu którzy rozegrali ponad 30 meczów w sezonie, bez bramkarzy:4
Średnia rozegranych meczów dla 11 najczęściej grających piłkarzy Ruchu:27,9
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 26.04.2012 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2012, 14:21
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Hmm, porównałem dla przykładu Arsenal, PSG, Leverkusen, Sevillę, Wisłę i Legię (kluby grające dosyć długo w pucharach, a mogłem jakieś Wigan itp.).
Zawodnicy którzy rozegrali ponad 40 meczów w sezonie, bez bramkarzy:
Arsenal 4, Legia 3, PSG 2, Wisla 1,Bayer 1, Sevilla 0
Zawodnicy którzy rozegrali ponad 30 meczów w sezonie, bez bramkarzy (nie licząc tych wyżej):
Wisła 10,Bayer 8,Sevilla 7,Legia 6, Arsenal 5, PSG 5
Reszta poniżej 30.
Średnia rozegranych meczów dla 11 najczęściej grających piłkarzy:
Arsenal 39
Legia 37, 18
Wisła 36,18
PSG 35,9
Bayer 35,9
Sevilla 33,36

Przesadą jest pisać, że u nas mało grają. Zarówno Legia jak i Wisła grali w tym sezonie na poziomie zespołów czołówki najlepszych lig. I jeśli porówna się te statystyki do piłkarzy np. Ruchu (który grał w lidze + doszedł do finału Pucharu), to mają prawo czuć się od nich bardziej zmęczeni, zagrali o ok. 30 % więcej spotkań:
Zawodnicy Ruchu którzy rozegrali ponad 40 meczów w sezonie, bez bramkarzy:0
Zawodnicy Ruchu którzy rozegrali ponad 30 meczów w sezonie, bez bramkarzy:4
Średnia rozegranych meczów dla 11 najczęściej grających piłkarzy Ruchu:27,9
Wszystko pięknie i ładnie, liczby nie kłamią tylko teraz weż poprawkę na :

1. Ok. 3 miesięczną przerwę zimową.
2. Ilość spotkań rozegranych u polskich drużyn po zimowych wakacjach.

Wtedy nas nawet takie Wigan zostawia w tyle. Kpina i nic więcej.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 26.04.2012, 15:20
Wszystko pięknie i ładnie, liczby nie kłamią tylko teraz weż poprawkę na :

1. Ok. 3 miesięczną przerwę zimową.
2. Ilość spotkań rozegranych u polskich drużyn po zimowych wakacjach.

Wtedy nas nawet takie Wigan zostawia w tyle. Kpina i nic więcej.
No to jest dyskusyjna sprawa, co bardziej męczy. Rozegranie takiej samej ilości spotkań bez przerwy, czy z przerwą i dodatkowym obozem przygotowawczym, na którym się raczej nie oszczędza.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2012, 17:14
13 spotkań po zimowych wakacjach? bez jaj kolego. A obóz to jest głównie po to żeby trenować na naturalnej murawie, a nie się przemęczać.

Na zachodzie przerwa jest raczej tylko + - świąteczna, mniejsza o daty bo każda liga ma inaczej. Sedno tego jest takie że gdy my ruszamy wypoczęci ( sorki zmęczeni) na 13-15 spotkań,
taki Wigan już ma za sobą ok 10 meczów i drugie tyle przed sobą.

Podałem Wigan jako klub nie zagrożony pucharami.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.04.2012 o godz. 17:16.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.04.2012, 17:38
A ja szczerze mówiąc czegoś nie rozumiem. Piszę co prawda bez zaglądania w terminarze i liczenia spotkać, ale -ja123- chcesz powiedzieć, że Legia zagrała tyle samo meczów w sezonie 2011-2012 co Arsenal?

W sumie rzeczywiście na to wygląda, ale z drugiej strony jeżeli powiedzmy my mamy te 3 miesiące przerwy, gdy Arsenal gra kilkanaście meczów to w takim razie Legia gra zdecydowanie intensywnie od Arsenalu od sierpnia do końca listopada i od marca do maja? W sensie Arsenal wtedy gra jakby bez tych 10 - 15 meczów (grudzień-luty), czyli w tym czasie gdy Legia gra 36 oni grają 20?

To oni grają od sierpnia do końca listopada i od marca do maja co dwa tygodnie?

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 26.04.2012, 19:24
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A ja szczerze mówiąc czegoś nie rozumiem. Piszę co prawda bez zaglądania w terminarze i liczenia spotkać, ale -ja123- chcesz powiedzieć, że Legia zagrała tyle samo meczów w sezonie 2011-2012 co Arsenal?

W sumie rzeczywiście na to wygląda, ale z drugiej strony jeżeli powiedzmy my mamy te 3 miesiące przerwy, gdy Arsenal gra kilkanaście meczów to w takim razie Legia gra zdecydowanie intensywnie od Arsenalu od sierpnia do końca listopada i od marca do maja? W sensie Arsenal wtedy gra jakby bez tych 10 - 15 meczów (grudzień-luty), czyli w tym czasie gdy Legia gra 36 oni grają 20?

1. Przerwa zimowa trwała 2 miesiące.
2. W Anglii sezon zaczął się 1 miesiąc później.
3. Obecnie Arsenal ma rozegranych 8 meczów więcej od Legii w lidze (miesiąc dłużej grania)
4. Podstawowi zawodnicy Legii zagrali o 1 spotkanie mniej od podstawowych zawodników Arsenalu.
Wniosek:
Piłkarze Legii są podobnie obciążeni jak piłkarze Arsenalu ilością spotkań - różnicę powoduje bogatszy i większy skład Arsenalu. Tam jest pełno zawodników, którzy rozegrali kilkanaście/dwadzieścia parę meczów w sezonie. Tacy Bacary Sagna, Arszawin, Djourou, Benayoun, André Santos czy Chamakh powodują różnicę. Podstawowi piłkarze Legii i Wisły grają częściej od nich a na równi z pierwszą jedenastką.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.04.2012, 19:35
A tu legia,legia i legia.Jak otwieram temat ekstraklasa to już mnie mdli.I ta pała 022 z 9 MP jeszcze tutaj raczy Was swoimi mądrościami.Żenada.Zróbcie sobie kącik gier i zabaw i będzie super.Jestem kibicem Wisełki Kraków ......... resztę znacie.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.04.2012, 21:08
popieram powyższy post!!!
...... legie i warszawiaków.
Moja piosenka jest bardzo krótka
........
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.04.2012, 21:24
od dawna pisze : NIE KARMIC WARWSIAWSKICH TROLII !!!! OLEWAC - IGNOROWAC- NIE WCHODZIC W JAKIEKOLWIEK DYSKUSJE !!!! ...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.04.2012, 21:28
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Odpowiedź jest prosta - w tamtych ligach rotują składem - u nas prawie zawsze gra ta sama jedenastka.
W Anglii zespoły Premiership wystawiają najlepszych zawodników najwcześniej w ćwierćfinałach krajowych Pucharów. W lidze co tydzień gra praktycznie inny skład. Stąd pomimo że Arsenal rozegrał ok 20 % spodkań więcej to obciążenia na kluczowych zawodnikach są takie same.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 27.04.2012, 00:06
Kontynuując wątek i zainspirowany przez Dariook i 0 22 obliczyłem ile sezon trwa w Polsce (po odliczeniu przerwy zimowej) a ile w Anglii do chwili obecnej. Później podzieliłem to przez liczbę rozegranych średnio meczy przez 11 najczęściej grających piłkarzy Legii, Wisły i Arsenalu.
Wyszło, że w tym sezonie podstawowi piłkarze Legii grali co: 5,46 dnia, Wisły: 5,61 dnia a Arsenalu: 6,36 dnia. Przerwa zimowa powoduje, że piłkarze naszych 2 klubów częściej grali z większą częstotliwością niż Anglicy. To już pytanie do fizjologów, co pod koniec sezonu jest bardziej męczące - mieć przerwę, ale poza nią rozgrywać częściej mecze, czy bez przerwy, ale średnio z dniem więcej między meczami.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.04.2012, 08:29
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Kontynuując wątek i zainspirowany przez Dariook i 0 22 obliczyłem ile sezon trwa w Polsce (po odliczeniu przerwy zimowej) a ile w Anglii do chwili obecnej. Później podzieliłem to przez liczbę rozegranych średnio meczy przez 11 najczęściej grających piłkarzy Legii, Wisły i Arsenalu.
Wyszło, że w tym sezonie podstawowi piłkarze Legii grali co: 5,46 dnia, Wisły: 5,61 dnia a Arsenalu: 6,36 dnia. Przerwa zimowa powoduje, że piłkarze naszych 2 klubów częściej grali z większą częstotliwością niż Anglicy. To już pytanie do fizjologów, co pod koniec sezonu jest bardziej męczące - mieć przerwę, ale poza nią rozgrywać częściej mecze, czy bez przerwy, ale średnio z dniem więcej między meczami.

Tak bo sparingi i obozy sa grane takim samym tepem jak mecze w Anglii.
Co innego sobie pokopac na sparingu i obozie a co innego grac 90 min na pelnych obrotach o pkt.

To z tego wychodzi ze ja gram najwiecej w Europie bo srednio co dwa dni.I co tam Premiership kopanie w pilke po robocie to jest wysilek

A argument ze w Arsenalu jest czesta wymiennosc zawodnikow to sobie mozna w dupe wsadzic. Jak by nasi zagrali ze trzy meme w sezonie jak sie gra w Angli to by z boiska o wlasnych nogach nie zeszli i sole trzezwiace nie pomogly.
Wogole jak mozna porownywac wysilek w meczach tych dwoch lig plus LM w przypadku Arsenalu. To tak jak by powiedziec ze maluch jest lepszy od aston martina bo mniej pali i latwiej sie parkuje.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 27.04.2012 o godz. 08:34.
,
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.04.2012, 08:40
Kolejna ciekawostka... czyżby nikt nie poleciał w tym roku z ekstraklasy?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Stary 27.04.2012, 08:41
Takie coś dopiero za rok. Teraz mamy sezon 2011/2012 więc spokój, pejsy polecą
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Dzideek : 27.04.2012 o godz. 08:42.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 27.04.2012, 08:55
Nawałka odejdzie z Górnika ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.04.2012, 09:05
Powiększenie ekstraklasy do 18? A z skąd wezmą kopaczy do tego i skąd wezmą kasę na ich opłacenie, co ? Ja nie wiem co za debil to wymyśla.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 27.04.2012, 10:32
Odgrzewamy kotleta, ktorego juz kiedys wszyscy wypieprzyli do smietnika po jednym kęsie

To jest maksymalnie PORONIONY pomysl.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów