The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 11:16
Nic w przyrodzie nie ginie.Oni odebrali nam kiedys mistrza remisem 1-1,to my ich teraz spuscimy d 1 ligi.Tak na marginesie chcialbym polecic wczorajsza akcje kibicow genui jakby cos nie wypalilo

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...95/story.shtml
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.04.2012, 11:25
..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
thechris Jeśli dla Ciebie mecz z parchami to sparing to gratuluje!Jeśli martwi Cię ich forma piłkarska to też Ci gratuluje.Dla mnie to najważniejszy mecz tej rundy.Jeśli są słabi to trzeba to wykorzystać. Zdeptać, zniszczyć i na koniec dołożyć ,,cegiełkę'' do ich spadku a w dalszej przyszłości do całkowitego upadku ))!!!
Pod względem sportowym mecz praktycznie bez znaczenia. Kibicowsko oczywiście ważny mecz. Ale nie mylmy pojęć.

Póki co, w tym sezonie, Wisła dołożyła cegiełkę w postaci pozostawienia 3 pkt na Kałuży, dzięki którym Cracovia ma jeszcze jakieś szanse na pozostanie w lidze.

Co do całkowitego upadku to oczywiście degradacja ma wymiar symboliczny. Natomiast biorąc pod uwagę nakłady finansowe i cele, to Wisła w tym sezonie jest co najmniej tak samo przegranym zespołem jak Cracovia. I wynik derbów może poprawić nastrój tylko kibicom... Bo sportowo żaden klub już sezonu nie uratuje. Cracovia nawet jak wygra to i tak raczej spadnie a Wisła nawet jak wygra wszystko do końca to i tak się pewnie do pucharów nie załapie.

Rewanż za jesienną klęskę to sprawa honoru. Nie wyobrażam sobie innego rozstrzygnięcia jak tylko zwycięstwo.
Ostatnio edytowane przez thechris : 23.04.2012 o godz. 11:31.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.04.2012, 11:34
szansa akurat na puchary jest całkiem duża.Zobacz na terminarz.Jeśli Legia zwycięży Koronę a Lech zremisuje z Polonią, to będzie można całkiem realnie myśleć o pucharach. (oczywiście przy założeniu, że my wszystko wygramy).

E:
Kłopot może być z Amicą, bo ciężko by przegrała z Podbeskidziem lub Widzewem, ale za to Polonia ma ciżki mecz z Zagłębiem Lubin.

Skoro final pucharu polski jest między 2 pucharowiczami, to chyba 4 miejsce w lidze też gwarantuje puchary- a do tego tracimy 5 pkt.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 23.04.2012 o godz. 11:44.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
westersyl
Guest

Stary 23.04.2012, 11:49
Cytat:
Cracovia nawet jak wygra to i tak raczej spadnie
Chyba nie oglądałeś meczów Lechii Gdańsk. Ta drużyna jest również zdolna do tego aby przepier wszystko do końca sezonu. Taktyka totalnego anty futbolu i gry na kontrę może sprawić że parchy zdobędą jakieś punkty bo nie oszukujmy się każda drużyna w tej lidze ma problem z atakiem pozycyjnym, a z kontry lub po stałym fragmencie zawsze może coś wpaść. Natomiast podstawowa sprawa której sobie nie wyobrażam jest taka że oni wywiążą z R22 chociaż punkt.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.04.2012 o godz. 12:13.
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 23.04.2012, 12:04
Pablo84... za dużo tutaj musielibyśmy mieć szczescia (ktorego w tym sezonie i tak mielismy juz mnostwo). to sie nie uda. nie bedzie pucharów.

tracimy 5 punktow ale do konca sezonu 3 kolejki...

ciezko mi wierzyc ze Amica raz zremisuje (i to akurat z poloinia) a raz przegra.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.04.2012, 12:23
fqqs napisał(a):Wyświetl post
Pablo84... za dużo tutaj musielibyśmy mieć szczescia (ktorego w tym sezonie i tak mielismy juz mnostwo). to sie nie uda. nie bedzie pucharów.

tracimy 5 punktow ale do konca sezonu 3 kolejki...

ciezko mi wierzyc ze Amica raz zremisuje (i to akurat z poloinia) a raz przegra.
pecha, też mieliśmy już wystarczającą ilość...

licoo napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że dziennikarze angielscy bardziej zdają sobie sprawę z tego jak ważny jest to mecz dla Krakowa, niż niektórzy kibice w Krakowie, a tym bardziej w Polsce. Stadion powinien być pełny, a niestety zapowaida się że taki nie będzie. Szkoda że jakoś media też się tym nie interesują, a sam klub też trochę zawinił. Widzieliśce te plakaty na mieście? Co one przedstawiają? Jakąś bramę czy co? Zamiast dać oczojeb*y plakat z herbami obu klubów, albo widok stadionu, coś co przykuje uwagę, to oni dają nie wiadomo co, ehh, szkoda pisać.
1. Całkowita prawda, my się za to(nasze media) strasznie ekscytują jak Mesi z Ronaldo biegają po boisku. Dobrze, że się jeszcze tak bardzo z nimi nie utożsamiają, pisząc np. "nasi" "tamci", bo takie teksty słychać gdzie nie gdzie, jak się ludzi słucha

2. No nie wiem... bilety się dobrze sprzedają, a do meczu jeszcze tydzień i 5 godzin
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.04.2012 o godz. 12:35.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.04.2012, 12:27
Również nie zgodzę się z postawioną tezą, że to sparing i pejsy, tak czy siak spadną. Niestety. ale forma Lechii również pozostawia wieeele do życzenia i właściwie drużynę tę stać na wszystko (czyt. spadek). Warto również dodać, że pejsy mogą zdobyć komplet punktów z o nic niewalczącym Bełchatowem, a jak uczą ostatnie wyniki pomiędzy tymi zespołami jest to więcej niż tylko prawdopodobne. Spuszczając żydów dajemy także młodemu pokoleniu możliwość zapomnienia o tym śmiesznym klubiku być może na więcej niż jeden sezon, czego Nam życzę.

Sporo pisaliście też o składzie na ten mecz i muszę przyznać, że jeśli Sobolewski i Małecki są zdrowi i bez kartek, to muszą zagrać. Nie wyobrażam sobie innej opcji, nikt nie rozumie klimatu meczu derbowego w Krakowie tak, jak oni. Od Sobola i Małego należy rozpocząć ustalanie składu - koniec, kropka! Mam nadzieję, że i obcokrajowcy zrozumieli o co tu chodzi i że w przypadku porażki w takim meczu można nawet zwolnić trenera, który zdobył Mistrzostwo. Zatem ja skład widziałbym następująco:

Pozostaję życzyć Nam zwycięstwa i długiego panowania w Krakowie.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 23.04.2012, 12:33
thechris napisał(a):Wyświetl post
Kibicowsko oczywiście ważny mecz. Ale nie mylmy pojęć.
MECZ NAJWAŻNIEJSZY KIBICOWSKO I SPORTOWO, bez dwóch zdań. Ta wygrana może dać nam kopa na samą końcówkę, a rywali z za miedzy zniszczyć na jakiś czas - oby na zawsze!

jak można w ogóle dywagować na ten temat. TO JEST MECZ O ŚMIERĆ I ŻYCIE. I tak powinni w nim grac kopacze.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.04.2012, 14:41
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
szansa akurat na puchary jest całkiem duża.Zobacz na terminarz.Jeśli Legia zwycięży Koronę a Lech zremisuje z Polonią, to będzie można całkiem realnie myśleć o pucharach. (oczywiście przy założeniu, że my wszystko wygramy).

E:
Kłopot może być z Amicą, bo ciężko by przegrała z Podbeskidziem lub Widzewem, ale za to Polonia ma ciżki mecz z Zagłębiem Lubin.

Skoro final pucharu polski jest między 2 pucharowiczami, to chyba 4 miejsce w lidze też gwarantuje puchary- a do tego tracimy 5 pkt.
Jedyna szansa na awans do pucharów to co najwyżej kosztem Śląska. Legia, Ruch i Lech będą w pierwszej trójce.

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
jak można w ogóle dywagować na ten temat. TO JEST MECZ O ŚMIERĆ I ŻYCIE. I tak powinni w nim grac kopacze.
Ależ oczywiście, że można. Od tego jest forum. A od takiej napinki może żyłka pęknąć więc wyluzujmy. W derbach gramy z Cracovią, która jest pośmiewiskiem Ekstraklasy. Więc spokojnie... bez nerwów
Ostatnio edytowane przez thechris : 23.04.2012 o godz. 14:45.
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 23.04.2012, 14:55
Ofensywnie zagrać strzelić nie 3 gole a więcej, bo mamy okazje, a Cracovia taka słaba to chyba od 10 lat nie była. Jak spadną do 1 Ligi to derbów sto lat nie będzie.

edit by FraMat: szanujmy się. Przekręcanie ich nazwy można odbierać jako leczenie kompleksów, a chyba nie o to chodzi?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.04.2012 o godz. 16:42.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.04.2012, 15:35

Ależ oczywiście, że można. Od tego jest forum. A od takiej napinki może żyłka pęknąć więc wyluzujmy. W derbach gramy z Cracovią, która jest pośmiewiskiem Ekstraklasy. Więc spokojnie... bez nerwów

Ale tutaj nie chodzi o to czy parchy są ostatnie w Ekstraklasie czy też na pierwszym miejscu. Pośmiewiskiem są i to nie tylko piłkarskim ale to zupełnie inna sprawa.

A najsmutniejsze jest to, że ciągle trzeba wbijać kibicom Wisły do głowy że to oni są naszym najważniejszym rywalem - nie Legia czy Amica.

Mam nadzieję że piłkarze nie będą myśleć o tym meczu w kategorii punktów czy miejsca w tabeli ale właśnie w kategorii tego że to są Derby i mecz ma być wygrany nawet z urwanymi nogami.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.04.2012, 18:20
Mały z Ilievem na bokach, Melikson w środku, Genkow w ataku, Sobol z Wilkiem na środku.
Obrona nie ważna, byle Sergei w bramce...

Mamy atakować, cały czas, zniszczyć dziadostwo. Oni są dramatycznie słabi w obronie, w ataku coś tam potrafią, więc najlepiej nie dać im wyjść z własnej połówki.

Ciekawe kto zagra na środku obrony, ja bym postawił na Jovanovicia i Jaliensa, Czekaj może nie dograć do końca... po bokach Paljic i Jirsak. Ew Jaliens z prawej i Czekaj do środka, eh, trudny wybór...
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.04.2012, 18:27
mam nadzieje że piłkarzyki nie będą bronić 1-0.Osobiście licze na 5-0
hej co ja widze?cracovia jest w I lidze.
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.04.2012, 18:28
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kto zagra na środku obrony, ja bym postawił na Jovanovicia i Jaliensa, Czekaj może nie dograć do końca... po bokach Paljic i Jirsak. Ew Jaliens z prawej i Czekaj do środka, eh, trudny wybór...
Cud musiałby się zdarzyć, aby Jovanović wystąpił w tym meczu. Otóż jakiś tydzień temu przeszedł operację i jest wyłączony z gry i treningów do końca sezonu.

W sumie obrońców można wybierać z "koszyka":
Jirsak, Jaliens, Czekaj, Uryga, Paljić, Nunez + ew. Sobolewski
JrQ-
Senior Member

Stary 23.04.2012, 18:29
fakt, zapomniałem, że Jova ZNÓW kontuzja
szkoda, w każdym bądź razie niezły kwartet egzotyczny się szykuje w obronie
TkrzysiekS
Member

Od: 11.2004

Stary 23.04.2012, 20:11
syryls napisał(a):Wyświetl post
Ofensywnie zagrać strzelić nie 3 gole a więcej, bo mamy okazje, a Cracovia taka słaba to chyba od 10 lat nie była. Jak spadną do 1 Ligi to derbów sto lat nie będzie.

edit by FraMat: szanujmy się. Przekręcanie ich nazwy można odbierać jako leczenie kompleksów, a chyba nie o to chodzi?

Panie FraMat chyba jaja pan sobie robisz. Na gniazdo też wyjdziesz i będziesz ogarniał tych co ciupiom żydom na derbach bo to "leczenie kompleksów" ?
JrQ-
Senior Member

Stary 23.04.2012, 20:17
Nie, ale taka napinka internetowa jest zbędna.
Co innego wykrzyczeć im w twarz, a co innego takie tchórzowskie napinki.
TkrzysiekS
Member

Od: 11.2004

Stary 23.04.2012, 20:19
Nie. Trzeba po nich jechać na każdym froncie. I tyle w temacie
fqqs
Member

Stary 23.04.2012, 20:21
zas sie niedlugo cenzura na forum zacznie........ ze nie bedzie mozna ich nazwac tak, jak zasluguja na to

proponuje wejsc na forum PARCHÓW i zobaczyc czy chociaz raz ktokolwiek z nich napisał "Wisła"

btw czuje ze jak Czekaj bedzie na obronie to przez niego stracimy bramke. obym sie mylil.
fqqs
Member

Stary 23.04.2012, 20:26
Jedyna szansa na awans do pucharów to co najwyżej kosztem Śląska.
nie rozumiem

moglbys rozwinac? moze za głupi jestem
fqqs
Member

Stary 23.04.2012, 20:34
btw jakie my mamy niby mieć kompleksy wobec parchów?

oświećcie mnie
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.04.2012, 20:38
Dobra bez rozmywania tematu!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.04.2012, 20:49
No cóż, będziecie pisali jak chcecie. Jako starszy zwracam tylko uwagę.
Cytat:
Moderować
- łagodzić napięcia między ludźmi
- kierować jakąś dyskusją, czuwać nad jej właściwym przebiegiem
No dalej... pokazujcie jakimi jesteście chojrakami w necie

przypominam, ze to temat meczowy na" Forum Wisła Kraków - piłka nożna", a nie ustawka czy miejsce do pokazywania siły w gębie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.04.2012 o godz. 21:00.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.04.2012, 21:26
Panowie byłem dziś na ich forum, a tam same gts milicyjne pieski itp. Jeśli chcecie się do ich poziomu zniżać to nie tu.

Ten temat jest tematem meczowym. Po co te napinki.

Chcecie coś pokazać zapraszam w poniedziałek na R22. Tam pokażcie kto rządzi w Krakowie. W necie napinać się może każdy.
fqqs
Member

Stary 23.04.2012, 21:29
ale panowie chyba nie zaczniecie banowac za uzywanie synonimow typu parchy albo pejsy ? bo rozumiem ze wulagryzmy niekoniecznie pasuja do tego forum (i tutaj sie zgadzam)
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.04.2012, 21:43
Ja mam odrazę do obcych wyrazów a nazwa tego czegoś nie jest polska.
Wolę pisać po polsku.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.04.2012, 21:53
Co tu sie toczy...
Nazywajmy rzeczy po imieniu!

johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.04.2012, 21:54
Ciekaw jestem jak złożona będzie nasza obrona i czy zagramy równie ofensywnie co ostatnio.
Btw. Czy nasi szanowni moderatorzy pojawią się na derbach, czy może będą czuwać nad czatem ?
Tylko jeden klub !
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.04.2012, 22:02
Czy jak kogoś żydy złapią na ulicy to ma powiedzieć "przepraszam panowie - spieszę się na autobus"?

Jak młodzi Wiślacy na forum przeczytają że do nich trzeba grzecznie i uprzejmie i trzymać poziom to przepadną potem na mieście.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.04.2012, 22:14
Nikt nie każe być miły i uprzejmy ale za niedoholokaustowanych Żydów k*rwy
c***e będą bany.

Możecie to nazwać cenzurą czy polityką poprawności.

Ja natomiast uważam że tym właśnie różni się forum kibiców Wisły Kraków od forum tych z gorszej strony błoń.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów