The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2012, 13:41
Ja już mam dość przedmeczowych i pomeczowych konferencji pseudokopaczy i trenera. Zamknij mordę jeden z drugim bo nikt w wasze gadki nie uwierzy.

Pokaż na boisku, że chcesz zmazać plamę, zrewanżować się. Zakończ mecz z rozciętą głową, z połamanym piszczelem, z urwaną nogą, może strać przytomnośc na boisku z wyczerpania, pożygaj się w przerwie meczu. Wystarczy. Złóż jeden z drugim ofiarę za całokształt opierdalania sie w tym sezonie.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.04.2012, 15:33
Jaki skład typujecie na dzisiejsze spotkanie. Mógłby Probierz dać szanse młodym ze względu na kartkowiczów.
Mógłby Kurto pobronić, w obronie Lamey, Uryga, Paljic, w pomocy Małecki, Wilk, Garguła, Szewczyk (Kirm), Melikson, napad Genkov, Biton. Eksperymentalny i na pewno takiego nie będzie heh
--------------------Kurto--------------------
---Lamey------Uryga--------Paljic---
--------Wilk(Sobol)--Garguła(Irsak)----
Małecki------------------------Szewczyk(Kirm)
------------------Melikson-------------------
---------------Genkov--Biton--------------
Taka moja własna twórczość;-)
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.04.2012, 15:34
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Ja już mam dość przedmeczowych i pomeczowych konferencji pseudokopaczy i trenera. Zamknij mordę jeden z drugim bo nikt w wasze gadki nie uwierzy.

Pokaż na boisku, że chcesz zmazać plamę, zrewanżować się. Zakończ mecz z rozciętą głową, z połamanym piszczelem, z urwaną nogą, może strać przytomnośc na boisku z wyczerpania, pożygaj się w przerwie meczu. Wystarczy. Złóż jeden z drugim ofiarę za całokształt opierdalania sie w tym sezonie.
nikt ci nie karze czytac / słuchac co mówią piłkarze/ trenerzy przed meczem

a tak kolega niepotrzebnie podnosi sobie i innym ciśnienie
Odpowiedz cytując
lotnik
Member

Od: 05.2004

Stary 21.04.2012, 15:55
Probierz musi zostać w Wisle . Mam nadzieje że ten mecz będzie przełamaniem naszej kochanej Wisełki z Podbeskidziem . Probierz wszedł w środku rundy może nie ma zachwycających wyników ale to jest spowodowane tym że ta grupy pseudo grajków straciła ochotę do gry jak nie mogli się pokazać w pucharach i kończą się im kontrakty które nie zostaną przedłużone . Gramy cztery mecze i mam nadzieje że będzie 12 punktów .Mam nadzieje że w następnej rundzie innymi zawodnikami i z Probierzem zdobędziemy mistrza
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.04.2012, 16:38
Będzie im się chciało grać czy nie - oto jest pytanie.
Jak powalczą to raczej nie przegrają co i tak zresztą nie ma większego znaczenia dla końcowego wyniku w tym sezonie.
Nadzieja na poważne podejście i walkę w powrocie Sobola do kadry albo i na bosiko.
Odpowiedz cytując
lotnik
Member

Stary 21.04.2012, 16:44
Mam nadzieje że jak Sobol wejdzie i będą się opierd..lac da im z lisica pseudo grajkom
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.04.2012, 16:48
Największą niewiadomą jest występ Sobola, pamiętajmy że Wisła zaczęła się staczać gdy kontuzji doznał on i Melikson.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
lotnik
Member

Stary 21.04.2012, 16:52
Najważniejsze żebyśmy nie złapali kartek przed meczem z parchami i wygrali ten mecz
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.04.2012, 16:54
Skład defensywny jak cholera, 1 defensywny pomocnik by starczył i Lamey który teraz to już nie jest wcale potrzebny
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2012, 18:03
Zdawało mi się, czy te wieśniaki po 6 miesiącach w Ekstraklasie pozwoliły sobie na : jazda z ....ami i jakieś tam "dupcenie"..sracovia sracovia
Nie no w dupach się prowincji przewraca...i pomysleć, ze jak byłi na R22-to tak jakoś ,jak "inwalidów kibicowskich" ich traktowałem....bo z prowincji, bo barwy mają podobne bo TS w nazwie.....
Jazda z ....ami.......no ,to czekamy w przyszłym sezonie.........na Bielitz-Bialaer Sport Verein .......
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.04.2012, 18:13
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Zdawało mi się, czy te wieśniaki po 6 miesiącach w Ekstraklasie pozwoliły sobie na : jazda z ....ami i jakieś tam "dupcenie"..sracovia sracovia
Nie no w dupach się prowincji przewraca...i pomysleć, ze jak byłi na R22-to tak jakoś ,jak "inwalidów kibicowskich" ich traktowałem....bo z prowincji, bo barwy mają podobne bo TS w nazwie.....
Jazda z ....ami.......no ,to czekamy w przyszłym sezonie.........na Bielitz-Bialaer Sport Verein .......
+ "Było ich sześciu , potem dwunastu ..."
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.04.2012, 18:21
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
+ "Było ich sześciu , potem dwunastu ..."
To akurat z nasze 2 sektory zaśpiewały.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.04.2012, 18:39
Kirm sobie pilke dupa odbił
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.04.2012, 18:49
....a na kiego wchodzi Jaliens w 89 minucie, dodatkowo zagrozony kartkowo przed derbami. Mlodszych na lawce nie bylo gdy wynik rozstrzygniety? Probierz ogarnij sie e-e-e!
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 21.04.2012, 18:49
+ IVICA SHOW! świetny mecz Ilieva
+ Genkov znów trafia.
+ Powrót Sobola
+2 zwyciestwo z rzedu.

- kartki Lameya i Diaza
- kopanina jak zwykle - ale cóż sezon trzeba dograć, w tej kwestii nic sie juz nie zmieni

CZAS NA DERBY!!!
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 21.04.2012 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.04.2012, 18:50
Panowie nie oglĄdaŁem meczu prosze powiedzcie mi jak graŁa wisŁa.tylko bez jaj prosze.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.04.2012, 18:55
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Panowie nie oglĄdaŁem meczu prosze powiedzcie mi jak graŁa wisŁa.tylko bez jaj prosze.
Pierwsza połowa bez fajerwerków.
Druga do bramki Jirsaka pod naszą całkowitą dominacja, potem cisnęło trochę Podbeskidzie i poszła kontra, 0-2. Bramka dla Podbeskidzia z wolnego i potem wszedł Sobol i ruszyliśmy do ataku i strzał Ivicy dobity przez Ceco. Wygrana jak najbardziej zasłużona IMO
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.04.2012, 19:00
Nie gramy 4-4-2, Melikson wrócił do środka boiska i jakoś ta gra wygląda. Zwłaszcza, ze grajki pojęły. ze czas powalczyć o nowe kontrakty.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.04.2012, 19:01
Ja mam cudowną spiskową teorie na temat Jaliensa i jego wejść w 89 minutach.Tak więc dogadał się,że będzie wchodził i dostawał kasę za zagrany mecz,bo pewnie dostaje "wejściowe",a po sezonie rozwiąże kontrakt za porozumieniem
A mecz dzisiaj nawet se,Ivica bardzo ładnie i super że 3ci mecz z rzędu jesteśmy w stanie strzelać po 3 bramki,duuuży pozytyw szkoda,że tak późno.
Na Derbach tylko zwycięstwo!
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 21.04.2012, 19:04
No chyba najlepszy mecz ligowy w sezonie. Na 100% wiosną. Iliev zawodnik meczu. Szkoda tylko że każdej bramce towarzyszył lekki fuks i przypadek, od tego się odbiło, Kirm sobie tyłkiem wystawił, bramkarz wypluł... Ale nikt o tym nie będzie pamiętał. Wynik 3-1 i 3 pkt do Krakowa.
sraxa .....o derby blisko
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.04.2012, 19:17
Na Kirma naprawdę momentami aż ciężko patrzeć. Do chwili zdobycia bramki dokładnie wszystko psuł, grał skandalicznie. Przeszkadzał, a nie pomagał. Podobnie Wilk - w defensywie jeszcze się przydawał, ale w ofensywie dramat. Nawet defensywny pomocnik musi umieć grać do przodu. Gdy dodamy do powyższego imitację piłkarza, czyli Jirsaka (też fura szczęścia przy golu na 0-1) i Genkowa, który dziś się postanowił obijać, a nie biegać, nic dziwnego, że źle to wyglądało.

Tylko Iliev z Meliksonem momentami "robili różnicę". Świetnie, że wreszcie Probierz pozwolił Serbowi grać prawie do końca - dzięki temu Iliev miał walny udział przy wszystkich bramkach. Jeśli nie zostanie na przyszły sezon, będzie to wielki błąd zarządu.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.04.2012, 19:33
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam cudowną spiskową teorie na temat Jaliensa i jego wejść w 89 minutach.Tak więc dogadał się,że będzie wchodził i dostawał kasę za zagrany mecz,bo pewnie dostaje "wejściowe",a po sezonie rozwiąże kontrakt za porozumieniem
Jak wykraczesz, to zgłoś się na priv po piwo
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.04.2012, 19:37
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Tylko Iliev z Meliksonem momentami "robili różnicę"
Z Ilievem się zgodzę ale Melikson zagrał jak Kirm
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.04.2012, 19:44
Nasi nagle zaczęli dzielnie walczyć o 6 miejsce.
Dobre i to choć kolejna odmiana na gorsze może (nie musi) nadejść w każdej chwili.
O co tu chodzi?
1) Łyknęli bajkę, że jak się pokażą w ostatnich meczach to może im przedłużą umowy?
2) Jakieś zaległości wpłynęły 2 tygodnie temu na konto i zaczęli grać?
3) Jest premia za wejście do pucharów - przegrali PP i postanowili ją gonić licząc, że jakimś cudem jeszcze wskoczą na 4 miejsce?
4) Nie mam pojęcia co

K.rwa nie można tak było od początku rundy? Pudło mielibyśmy z palcem, a patrząc na to co wyprawiają ci nad nami to i MP było bardzo możliwe:(
PS. Teraz łysy durniozaur powinien powiedzieć coś "motywującego" bo już jest za dobrze.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.04.2012 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.04.2012, 19:52
arti napisał(a):Wyświetl post
Nasi nagle zaczęli dzielnie walczyć o 6 miejsce.
Dobre i to choć kolejna odmiana na gorsze może (nie musi) nadejść w każdej chwili.
O co tu chodzi?
1) Łyknęli bajkę, że jak się pokażą w ostatnich meczach to może im przedłużą umowy?
2) Jakieś zaległości wpłynęły 2 tygodnie temu na konto i zaczęli grać?
3) Jest premia za wejście do pucharów - przegrali PP i postanowili ją gonić licząc, że jakimś cudem jeszcze wskoczą na 4 miejsce?
4) Nie mam pojęcia co

K.rwa nie można tak było od początku rundy? Pudło mielibyśmy z palcem, a patrząc na to co wyprawiają ci nad nami to i MP było bardzo możliwe:(
PS. Teraz łysy durniozaur powinien powiedzieć coś "motywującego" bo już jest za dobrze.
Jak wygraliśmy z Lechem oprócz tego ligowego meczu w którym i tak byliśmy lepsi, i teraz zobaczmy gdzie jest Lech a gdzie Wisła, wystarczyło wygrać 2 mecze i morale zostały w drużynie podniesione, stawiam że reszta meczów zostanie wygrana w tym sezonie, inaczej być nie może, widać że morale były kiepskie
Tak WGL. fajnie wbił Cohen bramkę, widać że ma do SFG smykałkę, u nas prócz Nuneza to chyba nikt nie ma celnego dośrodkowania i soczystego strzału
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.04.2012, 19:54
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Z Ilievem się zgodzę ale Melikson zagrał jak Kirm
Boże, mało z krzesła nie spadłem... ty niewidomy czy co?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.04.2012, 19:57
arti przecież oni grają tak od początku rundy. Pójde dalej, od początku sezonu.
Mecz jak każdy inny, akurat 3 wpadły wiec wypada sie cieszyć.
Każdy juz w Polsce wie że na Wisłe wystarczy zmięta wrzutka i ruch w polu karnym.
A czy zasłużenie wygraliśmy ? Z ...beniaminkiem ? Wynik sie liczy reszte sie zapomni bo o pierwszej połowie ja juz nie pamietam jak slaba była i jak Nasi udawali gre w piłke.

Imho 10 czy tez 15 minut dobrej gry Kirma dało nam punkty. Przy 2-1 po bramce wrzutce zaczęlo sie robić nieprzyjemnie, zresztą Wisła w każdym meczu po strzeleniu bramki zamiast atakować dalej wysoko to sie cofa jakby chcieli dowieźć 1-0. To Kirm pociagnął akcje na 3-1 i to ona była zimnym prysznicem dla janosików.Chwale go bo spodziewałem sie ze po prostu w swoim stylu ja s.......i tak jak każdą akcje w 1 połowie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.04.2012, 19:57
To jest zdumiewające. Na grę Kirma nie da się patrzeć, gra naprawdę słabo, popełnia masę strat, najgorszy zawodnik miejscu, pierwszy do zmiany. Jednak w przeciwieństwie do Garguły, który też gra słabo ma coś niespotykanego. Farta. Najpierw przypadkowo piłka odbija się od niego w polu karnym i gość notuje asystę przy ważnym golu. Potem wreszcie mu strzał wychodzi i notuje bramkę. I tak przez cały sezon. Na tę chwilę poza Genkovem i Bitonem ma najlepsze statystyki z naszych graczy w klasyfikacji kanadyjskiej, 4 gole i 5 asyst w lidze + 2 gole w pucharach. Mam nadzieję, że trafi nam się jakiś zagraniczny dyrektor sportowy, który wybiera zawodników z YT i TM i się uda go sprzedać za niezłą stawkę. Statystyki za dwa ostatnie sezony niezłe.

Denerwuje mnie to, że po raz kolejny zamiast wpuścić jakiegoś młodego, który siedzi na ławce, wpuszcza się gracza już dobrze nam znanego do tego zagrożonego wykartkowaniem. Ten Kamiński pewnie szansy debiutu nie dostanie, zostanie odesłany do MESA, a w alternatywnej sytuacji mógłby zanotować swoje debiutanckie kilka minut i mieć jeszcze większą wiarę, że może trafić na stałe do "18". Być może okazałby się talentem, który warto wypożyczyć do pierwszej ligi. Probierz sprawia wrażenie, że stawia na młodzież. Jak do tej pory u niego żaden młody zawodnik nie zagrał w sytuacji innej niż z konieczności. Mam nadzieję, że to się zmieni.

Martwi mnie dyspozycja Czekaja. Mimo, że wierzę, że może być piłkarzem, z którego będzie pociecha to z każdym kolejnym meczem popełnia więcej błędów. Na razie jednak nie ma co panikować. Przejdzie okres przygotowawczy, być może załapie formę, a jak nie to przegra rywalizację choćby z Urygą, czy Nalepą.

Z meczu na mecz mam wrażenie, że Paljić notuje progres. Tylko, czy warto z nim przedłużyć kontrakt? To samo tyczy się Tomka Jirsaka.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.04.2012, 19:59
Niestety Bednarz jak przyszedł to drużyne mentalnie swoimi konferencjami i wywiadami rozmontował dla Probierza, teraz Probierz to powoli skleja.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.04.2012, 19:59
Niestety Bednarz jak przyszedł to drużyne mentalnie swoimi konferencjami i wywiadami rozmontował dla Probierza, teraz Probierz to powoli skleja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów