|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja już mam dość przedmeczowych i pomeczowych konferencji pseudokopaczy i trenera. Zamknij mordę jeden z drugim bo nikt w wasze gadki nie uwierzy.
Pokaż na boisku, że chcesz zmazać plamę, zrewanżować się. Zakończ mecz z rozciętą głową, z połamanym piszczelem, z urwaną nogą, może strać przytomnośc na boisku z wyczerpania, pożygaj się w przerwie meczu. Wystarczy. Złóż jeden z drugim ofiarę za całokształt opierdalania sie w tym sezonie. ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jaki skład typujecie na dzisiejsze spotkanie. Mógłby Probierz dać szanse młodym ze względu na kartkowiczów.
Mógłby Kurto pobronić, w obronie Lamey, Uryga, Paljic, w pomocy Małecki, Wilk, Garguła, Szewczyk (Kirm), Melikson, napad Genkov, Biton. Eksperymentalny i na pewno takiego nie będzie heh ![]() --------------------Kurto-------------------- ---Lamey------Uryga--------Paljic--- --------Wilk(Sobol)--Garguła(Irsak)---- Małecki------------------------Szewczyk(Kirm) ------------------Melikson------------------- ---------------Genkov--Biton-------------- Taka moja własna twórczość;-) ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
a tak kolega niepotrzebnie podnosi sobie i innym ciśnienie |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Probierz musi zostać w Wisle . Mam nadzieje że ten mecz będzie przełamaniem naszej kochanej Wisełki z Podbeskidziem . Probierz wszedł w środku rundy może nie ma zachwycających wyników ale to jest spowodowane tym że ta grupy pseudo grajków straciła ochotę do gry jak nie mogli się pokazać w pucharach i kończą się im kontrakty które nie zostaną przedłużone . Gramy cztery mecze i mam nadzieje że będzie 12 punktów .Mam nadzieje że w następnej rundzie innymi zawodnikami i z Probierzem zdobędziemy mistrza
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Będzie im się chciało grać czy nie - oto jest pytanie.
Jak powalczą to raczej nie przegrają co i tak zresztą nie ma większego znaczenia dla końcowego wyniku w tym sezonie. Nadzieja na poważne podejście i walkę w powrocie Sobola do kadry albo i na bosiko. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje że jak Sobol wejdzie i będą się opierd..lac da im z lisica pseudo grajkom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Największą niewiadomą jest występ Sobola, pamiętajmy że Wisła zaczęła się staczać gdy kontuzji doznał on i Melikson.
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Najważniejsze żebyśmy nie złapali kartek przed meczem z parchami i wygrali ten mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Skład defensywny jak cholera, 1 defensywny pomocnik by starczył i Lamey który teraz to już nie jest wcale potrzebny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Zdawało mi się, czy te wieśniaki po 6 miesiącach w Ekstraklasie pozwoliły sobie na : jazda z ....ami
Nie no w dupach się prowincji przewraca...i pomysleć, ze jak byłi na R22-to tak jakoś ,jak "inwalidów kibicowskich" ich traktowałem....bo z prowincji, bo barwy mają podobne bo TS w nazwie..... Jazda z ....ami.......no ,to czekamy w przyszłym sezonie.........na Bielitz-Bialaer Sport Verein ....... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Kirm sobie pilke dupa odbił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
....a na kiego wchodzi Jaliens w 89 minucie, dodatkowo zagrozony kartkowo przed derbami. Mlodszych na lawce nie bylo gdy wynik rozstrzygniety? Probierz ogarnij sie e-e-e!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
+ IVICA SHOW! świetny mecz Ilieva
+ Genkov znów trafia. + Powrót Sobola +2 zwyciestwo z rzedu. - kartki Lameya i Diaza - kopanina jak zwykle - ale cóż sezon trzeba dograć, w tej kwestii nic sie juz nie zmieni ![]() CZAS NA DERBY!!!
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 21.04.2012 o godz. 18:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Panowie nie oglĄdaŁem meczu prosze powiedzcie mi jak graŁa wisŁa.tylko bez jaj prosze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Druga do bramki Jirsaka pod naszą całkowitą dominacja, potem cisnęło trochę Podbeskidzie i poszła kontra, 0-2. Bramka dla Podbeskidzia z wolnego i potem wszedł Sobol i ruszyliśmy do ataku i strzał Ivicy dobity przez Ceco. Wygrana jak najbardziej zasłużona IMO |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie gramy 4-4-2, Melikson wrócił do środka boiska i jakoś ta gra wygląda. Zwłaszcza, ze grajki pojęły. ze czas powalczyć o nowe kontrakty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja mam cudowną spiskową teorie na temat Jaliensa i jego wejść w 89 minutach.Tak więc dogadał się,że będzie wchodził i dostawał kasę za zagrany mecz,bo pewnie dostaje "wejściowe",a po sezonie rozwiąże kontrakt za porozumieniem
A mecz dzisiaj nawet se,Ivica bardzo ładnie i super że 3ci mecz z rzędu jesteśmy w stanie strzelać po 3 bramki,duuuży pozytyw szkoda,że tak późno. Na Derbach tylko zwycięstwo! |
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No chyba najlepszy mecz ligowy w sezonie. Na 100% wiosną. Iliev zawodnik meczu. Szkoda tylko że każdej bramce towarzyszył lekki fuks i przypadek, od tego się odbiło, Kirm sobie tyłkiem wystawił, bramkarz wypluł... Ale nikt o tym nie będzie pamiętał. Wynik 3-1 i 3 pkt do Krakowa.
sraxa .....o derby blisko |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Na Kirma naprawdę momentami aż ciężko patrzeć. Do chwili zdobycia bramki dokładnie wszystko psuł, grał skandalicznie. Przeszkadzał, a nie pomagał. Podobnie Wilk - w defensywie jeszcze się przydawał, ale w ofensywie dramat. Nawet defensywny pomocnik musi umieć grać do przodu. Gdy dodamy do powyższego imitację piłkarza, czyli Jirsaka (też fura szczęścia przy golu na 0-1) i Genkowa, który dziś się postanowił obijać, a nie biegać, nic dziwnego, że źle to wyglądało.
Tylko Iliev z Meliksonem momentami "robili różnicę". Świetnie, że wreszcie Probierz pozwolił Serbowi grać prawie do końca - dzięki temu Iliev miał walny udział przy wszystkich bramkach. Jeśli nie zostanie na przyszły sezon, będzie to wielki błąd zarządu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nasi nagle zaczęli dzielnie walczyć o 6 miejsce.
Dobre i to choć kolejna odmiana na gorsze może (nie musi) nadejść w każdej chwili. O co tu chodzi? 1) Łyknęli bajkę, że jak się pokażą w ostatnich meczach to może im przedłużą umowy? 2) Jakieś zaległości wpłynęły 2 tygodnie temu na konto i zaczęli grać? 3) Jest premia za wejście do pucharów - przegrali PP i postanowili ją gonić licząc, że jakimś cudem jeszcze wskoczą na 4 miejsce? 4) Nie mam pojęcia co K.rwa nie można tak było od początku rundy? Pudło mielibyśmy z palcem, a patrząc na to co wyprawiają ci nad nami to i MP było bardzo możliwe:( PS. Teraz łysy durniozaur powinien powiedzieć coś "motywującego" bo już jest za dobrze.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.04.2012 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Tak WGL. fajnie wbił Cohen bramkę, widać że ma do SFG smykałkę, u nas prócz Nuneza to chyba nikt nie ma celnego dośrodkowania i soczystego strzału |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
arti przecież oni grają tak od początku rundy. Pójde dalej, od początku sezonu.
Mecz jak każdy inny, akurat 3 wpadły wiec wypada sie cieszyć. Każdy juz w Polsce wie że na Wisłe wystarczy zmięta wrzutka i ruch w polu karnym. A czy zasłużenie wygraliśmy ? Z ...beniaminkiem ? Wynik sie liczy reszte sie zapomni bo o pierwszej połowie ja juz nie pamietam jak slaba była i jak Nasi udawali gre w piłke. Imho 10 czy tez 15 minut dobrej gry Kirma dało nam punkty. Przy 2-1 po bramce wrzutce zaczęlo sie robić nieprzyjemnie, zresztą Wisła w każdym meczu po strzeleniu bramki zamiast atakować dalej wysoko to sie cofa jakby chcieli dowieźć 1-0. To Kirm pociagnął akcje na 3-1 i to ona była zimnym prysznicem dla janosików.Chwale go bo spodziewałem sie ze po prostu w swoim stylu ja s.......i tak jak każdą akcje w 1 połowie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To jest zdumiewające. Na grę Kirma nie da się patrzeć, gra naprawdę słabo, popełnia masę strat, najgorszy zawodnik miejscu, pierwszy do zmiany. Jednak w przeciwieństwie do Garguły, który też gra słabo ma coś niespotykanego. Farta. Najpierw przypadkowo piłka odbija się od niego w polu karnym i gość notuje asystę przy ważnym golu. Potem wreszcie mu strzał wychodzi i notuje bramkę. I tak przez cały sezon. Na tę chwilę poza Genkovem i Bitonem ma najlepsze statystyki z naszych graczy w klasyfikacji kanadyjskiej, 4 gole i 5 asyst w lidze + 2 gole w pucharach. Mam nadzieję, że trafi nam się jakiś zagraniczny dyrektor sportowy, który wybiera zawodników z YT i TM i się uda go sprzedać za niezłą stawkę. Statystyki za dwa ostatnie sezony niezłe.
Denerwuje mnie to, że po raz kolejny zamiast wpuścić jakiegoś młodego, który siedzi na ławce, wpuszcza się gracza już dobrze nam znanego do tego zagrożonego wykartkowaniem. Ten Kamiński pewnie szansy debiutu nie dostanie, zostanie odesłany do MESA, a w alternatywnej sytuacji mógłby zanotować swoje debiutanckie kilka minut i mieć jeszcze większą wiarę, że może trafić na stałe do "18". Być może okazałby się talentem, który warto wypożyczyć do pierwszej ligi. Probierz sprawia wrażenie, że stawia na młodzież. Jak do tej pory u niego żaden młody zawodnik nie zagrał w sytuacji innej niż z konieczności. Mam nadzieję, że to się zmieni. Martwi mnie dyspozycja Czekaja. Mimo, że wierzę, że może być piłkarzem, z którego będzie pociecha to z każdym kolejnym meczem popełnia więcej błędów. Na razie jednak nie ma co panikować. Przejdzie okres przygotowawczy, być może załapie formę, a jak nie to przegra rywalizację choćby z Urygą, czy Nalepą. Z meczu na mecz mam wrażenie, że Paljić notuje progres. Tylko, czy warto z nim przedłużyć kontrakt? To samo tyczy się Tomka Jirsaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Niestety Bednarz jak przyszedł to drużyne mentalnie swoimi konferencjami i wywiadami rozmontował dla Probierza, teraz Probierz to powoli skleja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Niestety Bednarz jak przyszedł to drużyne mentalnie swoimi konferencjami i wywiadami rozmontował dla Probierza, teraz Probierz to powoli skleja.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|