![]() |
[27 kolejka] Podbeskidzie - Wisła Kraków, sobota 21 kwietnia, 18:00
Witam!
W tej kolejce piłkarze krakowskiej Wisły wybiorą się do Bielska na spotkanie z beniaminkiem ekstraklasy tamtejszym Podbeskidziem. Nasz rywal w 26 meczach zgromadził 34 punkty i aktualnie zajmuję 9 pozycję w tabeli. W ostatniej kolejce Bielsko u siebie zremisowało ze Śląskiem Wrocław 1-1 ratując remis w ostatniej minucie. Ciekawostka bilans Podbeskidzia u siebie to 4 zwycięstwa 5 remisów i 4 porażki, dokładnie taki sam jak Wisły Kraków tyle że na wyjeździe. Podbeskidzie jest już w Krakowie dobrze znane w poprzedniej edycji PP okazali się zaporą nie do przejścia, wygrywając w Krakowie 1-0 i remisując u siebie 2-2. Na jesień Bielsko przy Reymonta znowu wygrało 1-0, zgarniając 3 punkty. Jak będzie w sobotę wieczorem, czy Wisła znajdzie w końcu sposób na beniaminka z Bielska i odegra się za jesienną wpadkę przed własną publicznością ? Zapraszam do dyskusji na temat meczu 27 kolejki TM Ekstraklasy pomiędzy Podbeskidziem a Wisłą Kraków. |
trudny mecz, tuydny teren ale jak zagramy jak 60 min z łks to o wynik jestem w zupełności spokojny.
|
Musimy wygrać żeby przedłużyć nadzieje na puchary, strata punktów to już koniec sezonu. Myślę że jesteśmy w stanie spokojnie zgarnąć tam komplet. Nie dać się zepchnąć do obrony tylko grać ofensywnie, jak przez pierwszą część z ŁKS-em i będzie dobrze.
|
Celem uzupełnienia w tym meczu trener Michał Probierz na pewno nie będzie mógł wystawić Nuneza, który będzie pauzował za nadmiar żółtych kartek.
|
Któryś z naszych graczy zagrożony absencją w Derbach?
|
Cytat:
|
Każdy kto dostanie czerwień:P
|
Cytat:
Iliev 3 Czekaj 3 Jaliens 3 Lamey 3 Pareiko 3 Jovanović 3 Diaz 7 |
Dlatego wystawić trampkarzy czy oddać mecz walkowerem.
wszyscy mają być gotowi na ostatni mecz w sezonie, wiadomo jaki. |
brak nuneza w tym meczu będzie wzmocnieniem, niestety na derbach już zagra...
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba przede wszystkim uważać na Czekaja,Ilieva i Diaza. Pareiko jak nie rzuci sie komus na nogi to żółtka nie dostanie.. Może warto postawic na Szewczyka i Urygę,jak nie teraz to kiedy ? Wymęczymy pewnie skromne 1-0. |
Chciałbym zobaczyć młodego Moskala w akcji lub Szewczyka. Idealny mecz, idealny czas dla młodych. Zwycięstwa i tak nic nam już nie dają poza JEDNYM, NAJWAŻNIEJSZYM bo to będzie chyba dłuższa przerwa od derbów.
Marzy mi się jeszcze wystawienie Pajlica na pozycji pomocnika za Kirma, nerwy mam już na wykończeniu po tym sezonie... |
Organizuje ktoś wyjazd do Podbeskidzia ?
|
Cytat:
Nie chciałbym oglądać Wisły która nastawia się na jeden mecz nie ma odpuszczania w Bielsku mamy wygrać i teraz i w derbach. |
Dokądnie, jak sprawa z wyajzdem?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, obecna Wisla i cztery zwyciestwa z rzedu...:D
Widze, ze niektorzy wciaz zyja nadzieja na puchary:shock: Troche powagi. W obecnej sytuacji kadrowej i tej jaka ona bedzie w lipcu oraz sytuacji organizacyjno/finansowej klubu to puchary w tym roku bylyby dla Wisly tylko kula u nogi. A biorac pod uwage sam aspekt czysto sportowy to przy takiej kadrze i jej calkowitej przebudowie latem to kolejna Levadia bylaby jak najbardziej mozliwa. Postarajmy sie zagrac choc troche ambitnie w Bielsku, moze wystarczy to do zwyciestwa. Choc ja juz poza derbami to niczego w tym sezonie nie oczekuje. |
Cytat:
|
Jedyny powód, żeby wygrali te cztery mecze, to Probierz. Czymś w końcu powinien do siebie przekonać Cupiała skoro ma pecha (karne z Ruchem), a tego boss nie trawi ponoć :)
|
No to zobaczymy jak druzyna spisze sie w meczu wyjazdowym - i czy nie bedzie powtorki z meczu z ŁKS-em. Mam nadzieje, ze podejda do tego spotkania powaznie i postaraja sie wygrac
|
gdybym był trenerem, chciałbym aby ten siedemnastolatek, co teraz trenuje z drużyną wszedł w 90min w Derbach, niech pokaże Cracovii kto tu jest duma tego miasta:) tak samo zrobił Guardiola, wpuścił wychowanka w ostatnich minutach w meczu z realem.
a co do Podbeskidzia, myślę ze wygrają 2-0 |
To znaczy co...
Jutro jedziemy po historyczny sukces :alleluja: Pierwsza wygrana z Podbeskidziem znaczy się. Jest szansa, że ta runda przejdzie do historii po tym sukcesie :-D |
Podbeskidzie to mi sie kojarzy z Odra Wodzislaw czyli taki zakalec,niby sa do ogrania ale jakos nam to nie wychodzi.
Zwrocil bym uwage na Patejuka-ciekawy zawodnik z dobrym "ciagiem" na bramke. Uwaga na kartki! |
Jutro trzeba kibicować Legii i oczywiście wygrać z Podbeskidziem. Wtedy puchary pojawią się na horyzoncie :)
|
Ruch zagrał pod nas, teraz my musimy wykonać swoją część planu. Dobrze by było również żeby ŁKS u siebie urwał punkty Koronie.
|
.....tak sie zastanawiam po co puchary ??/ skoro komornik Cupial i Łysy Wąż znowu oglaszaja rewolucje ???? z Brudami, Czekajami, Urygami i kilkoma darmowymi przecietniakami europejskie puchary ??? raczej jedna runda - i znowu nasz dawny dobrodziej sie obrazi bo nie dostal czegos za darmo .....
|
Żeby u nas były w tym roku puchary, to musiałby stać się cud - jeszcze większy niż w Lidze Europejskiej w fazie grupowej. Skupmy się teraz na tym, co mówi i co robi Łysy Wąż, patrzmy mu na ręce, bo on za każdym razem kiedy pojawia się w TV to tak straszne bzdury opowiada, że głowa odpada.
Z Podbeskidziem obstawiam remis, względnie niewielką wygraną Wisełki. |
Sezon ogórkowy w pełni.
Obie drużynki pewne utrzymania więc mecz trzeba odbębnić jakby to Kirm powiedział. W sumie mógłby się nie odbyć bo takie towarzyskie granie o nic to trochę strata czasu. Mecz dla pasjonatów, którzy potrafią się emocjonować czy klub będzie w tabeli przed Bielskiem czy za Bielskiem. No... emocje niesamowite... ;) Co widać również po ilości wpisów w temacie... czyli mniej więcej podobne jak podczas karmienia gołębi :D Ci którzy się zdecydują zmarnować 2h przed TV, spędzą ten czas z typowym wyrazem twarzy, dla widzów oglądających mecze Wisły: http://www.youtube.com/watch?v=Ttkal...eature=related |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl