|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam!
W tej kolejce piłkarze krakowskiej Wisły wybiorą się do Bielska na spotkanie z beniaminkiem ekstraklasy tamtejszym Podbeskidziem. Nasz rywal w 26 meczach zgromadził 34 punkty i aktualnie zajmuję 9 pozycję w tabeli. W ostatniej kolejce Bielsko u siebie zremisowało ze Śląskiem Wrocław 1-1 ratując remis w ostatniej minucie. Ciekawostka bilans Podbeskidzia u siebie to 4 zwycięstwa 5 remisów i 4 porażki, dokładnie taki sam jak Wisły Kraków tyle że na wyjeździe. Podbeskidzie jest już w Krakowie dobrze znane w poprzedniej edycji PP okazali się zaporą nie do przejścia, wygrywając w Krakowie 1-0 i remisując u siebie 2-2. Na jesień Bielsko przy Reymonta znowu wygrało 1-0, zgarniając 3 punkty. Jak będzie w sobotę wieczorem, czy Wisła znajdzie w końcu sposób na beniaminka z Bielska i odegra się za jesienną wpadkę przed własną publicznością ? Zapraszam do dyskusji na temat meczu 27 kolejki TM Ekstraklasy pomiędzy Podbeskidziem a Wisłą Kraków. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
trudny mecz, tuydny teren ale jak zagramy jak 60 min z łks to o wynik jestem w zupełności spokojny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Musimy wygrać żeby przedłużyć nadzieje na puchary, strata punktów to już koniec sezonu. Myślę że jesteśmy w stanie spokojnie zgarnąć tam komplet. Nie dać się zepchnąć do obrony tylko grać ofensywnie, jak przez pierwszą część z ŁKS-em i będzie dobrze.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Celem uzupełnienia w tym meczu trener Michał Probierz na pewno nie będzie mógł wystawić Nuneza, który będzie pauzował za nadmiar żółtych kartek.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Któryś z naszych graczy zagrożony absencją w Derbach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Każdy kto dostanie czerwień
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Jeżeli dobrze widzę to:
Iliev 3 Czekaj 3 Jaliens 3 Lamey 3 Pareiko 3 Jovanović 3 Diaz 7 ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dlatego wystawić trampkarzy czy oddać mecz walkowerem.
wszyscy mają być gotowi na ostatni mecz w sezonie, wiadomo jaki. |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
brak nuneza w tym meczu będzie wzmocnieniem, niestety na derbach już zagra...
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Podobnie uważam. Ta jego nonszalancja, nieodpowiedzialność i symulki doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Gość ma technikę, ale musi zacząć myśleć na boisku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Trzeba przede wszystkim uważać na Czekaja,Ilieva i Diaza. Pareiko jak nie rzuci sie komus na nogi to żółtka nie dostanie.. Może warto postawic na Szewczyka i Urygę,jak nie teraz to kiedy ? Wymęczymy pewnie skromne 1-0. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Chciałbym zobaczyć młodego Moskala w akcji lub Szewczyka. Idealny mecz, idealny czas dla młodych. Zwycięstwa i tak nic nam już nie dają poza JEDNYM, NAJWAŻNIEJSZYM bo to będzie chyba dłuższa przerwa od derbów.
Marzy mi się jeszcze wystawienie Pajlica na pozycji pomocnika za Kirma, nerwy mam już na wykończeniu po tym sezonie... ![]()
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.
twitter: bart_ozog |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Organizuje ktoś wyjazd do Podbeskidzia ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie chciałbym oglądać Wisły która nastawia się na jeden mecz nie ma odpuszczania w Bielsku mamy wygrać i teraz i w derbach. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dokądnie, jak sprawa z wyajzdem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja też miałem nadzieje na puchary, ale po zakończeniu meczu Polonii z Cracovią już raczej nie mamy szans. Liczyłem, że w tamtym spotkaniu padnie remis (podział punktów i tak niewiele by pomógł Cracovii w utrzymaniu). Do zdobycia jest 12 pkt, ale żebyśmy mogli marzyć o pucharach, drużyna z Wa-wy może zdobyć tylko 4 pkt. Raczej nierealne, że zaczną tak nagminnie gubić punkty w końcówce sezonu...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Tak, obecna Wisla i cztery zwyciestwa z rzedu...
Widze, ze niektorzy wciaz zyja nadzieja na puchary Postarajmy sie zagrac choc troche ambitnie w Bielsku, moze wystarczy to do zwyciestwa. Choc ja juz poza derbami to niczego w tym sezonie nie oczekuje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 18.04.2012 o godz. 15:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jedyny powód, żeby wygrali te cztery mecze, to Probierz. Czymś w końcu powinien do siebie przekonać Cupiała skoro ma pecha (karne z Ruchem), a tego boss nie trawi ponoć
![]() ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to zobaczymy jak druzyna spisze sie w meczu wyjazdowym - i czy nie bedzie powtorki z meczu z ŁKS-em. Mam nadzieje, ze podejda do tego spotkania powaznie i postaraja sie wygrac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
gdybym był trenerem, chciałbym aby ten siedemnastolatek, co teraz trenuje z drużyną wszedł w 90min w Derbach, niech pokaże Cracovii kto tu jest duma tego miasta
tak samo zrobił Guardiola, wpuścił wychowanka w ostatnich minutach w meczu z realem.a co do Podbeskidzia, myślę ze wygrają 2-0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To znaczy co...
Jutro jedziemy po historyczny sukces ![]() Pierwsza wygrana z Podbeskidziem znaczy się. Jest szansa, że ta runda przejdzie do historii po tym sukcesie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Podbeskidzie to mi sie kojarzy z Odra Wodzislaw czyli taki zakalec,niby sa do ogrania ale jakos nam to nie wychodzi.
Zwrocil bym uwage na Patejuka-ciekawy zawodnik z dobrym "ciagiem" na bramke. Uwaga na kartki! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jutro trzeba kibicować Legii i oczywiście wygrać z Podbeskidziem. Wtedy puchary pojawią się na horyzoncie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ruch zagrał pod nas, teraz my musimy wykonać swoją część planu. Dobrze by było również żeby ŁKS u siebie urwał punkty Koronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
.....tak sie zastanawiam po co puchary
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Żeby u nas były w tym roku puchary, to musiałby stać się cud - jeszcze większy niż w Lidze Europejskiej w fazie grupowej. Skupmy się teraz na tym, co mówi i co robi Łysy Wąż, patrzmy mu na ręce, bo on za każdym razem kiedy pojawia się w TV to tak straszne bzdury opowiada, że głowa odpada.
Z Podbeskidziem obstawiam remis, względnie niewielką wygraną Wisełki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Sezon ogórkowy w pełni.
Obie drużynki pewne utrzymania więc mecz trzeba odbębnić jakby to Kirm powiedział. W sumie mógłby się nie odbyć bo takie towarzyskie granie o nic to trochę strata czasu. Mecz dla pasjonatów, którzy potrafią się emocjonować czy klub będzie w tabeli przed Bielskiem czy za Bielskiem. No... emocje niesamowite... Co widać również po ilości wpisów w temacie... czyli mniej więcej podobne jak podczas karmienia gołębi Ci którzy się zdecydują zmarnować 2h przed TV, spędzą ten czas z typowym wyrazem twarzy, dla widzów oglądających mecze Wisły: http://www.youtube.com/watch?v=Ttkal...eature=related
Ostatnio edytowane przez thechris : 21.04.2012 o godz. 13:35.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|