The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2012, 21:42
Pamietacie mecz z Gornikiem sprzed kilku lat pamietacie BASALAJ -Spier.... i o Liczce dalo sie dalo ....wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby Łysy Wąż tez byl odpowiednio potraktowany
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.04.2012, 23:01
Ludzie ogarnijcie się! Był szrot z zagranicy źle. Zapowiadają Polaków też źle. A co do rewolucji proponowanych przez większość forumowiczów to macie racje wyje.ać wszystkich, kupić 20 nowych o umiejętnościach przynajmniej Kuby Błaszczykowskiego czy Kalu Uche, tylko że jest mały problem na to potrzeba ze 100 milionów euro... Dacie tyle? Który chętny? Numer konta spółki gdzieś znajdziecie w tytuł przelewu wpiszcie "środki przeznaczone na transferową rewolucje w Wisełce".
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.04.2012, 00:10
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ogarnijcie się! Był szrot z zagranicy źle. Zapowiadają Polaków też źle. A co do rewolucji proponowanych przez większość forumowiczów to macie racje wyje.ać wszystkich, kupić 20 nowych o umiejętnościach przynajmniej Kuby Błaszczykowskiego czy Kalu Uche, tylko że jest mały problem na to potrzeba ze 100 milionów euro... Dacie tyle? Który chętny? Numer konta spółki gdzieś znajdziecie w tytuł przelewu wpiszcie "środki przeznaczone na transferową rewolucje w Wisełce".

Najgorsze co może być to popadanie z skrajności w skrajność. Zamiast szukać zlotego środka, uwagę na sobie skupiła aksamitna rewolucja serwowana nam przez Łysego uzurpatora.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 17.04.2012, 00:23
Kurto, Czekaj,Uryga, Burliga, Brud nie są piłkarskimi tuzami i tego nie da się nie zauważyć, ale w obliczu nadchodzących zmian są Oni moich zdaniem potrzebni w Wiśle. Wole Kurto niż przepłaconego Jovanicia, wolę Czekaja niż Kew "zarabiam 400 000 euro rocznie i mam wszystko w d.pie" Jaliensa, wolę Urygę niż bezmyślnego Nuneza, wolę Burligę niż sowicie opłacanego Lameya oraz wolę Bruda niż Tomasa "źle prowadzonego przez trenerów" Jirsaka. Po pierwsze dla tego że tańsi, po drugie dlatego że gra dla Wisły to dla nich nobilitacja po 3 ze przynajmniej pierwszych 3 prezentują jakiś w miarę ciekawy materiał na piłkarza.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 01:10
A do czego niby oni są potrzebni? Chyba do walki o utrzymanie a o nobilitacji już nie wspomnę. W normalnych warunkach byś pewnie nawet o nich nie usłyszał. Dlatego boisko niestety zweryfikuje ich przydatnosć dla zespołu - boleśnie.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 17.04.2012, 02:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A do czego niby oni są potrzebni? Chyba do walki o utrzymanie a o nobilitacji już nie wspomnę. W normalnych warunkach byś pewnie nawet o nich nie usłyszał. Dlatego boisko niestety zweryfikuje ich przydatność dla zespołu - boleśnie.
Do czego? Popatrz sobie na piłkarzy którzy odejdą z klubu: Paljić, Diaz, Lamey, Jirsak,Nunez, Biton. Czyli zostają: Pareiko?, Jovanić, Jovanović, Jaliens, Chavez, Bunoza, Sobolewski?, Wilk, Garguła, Melikson, Boguski, Iliev, Małecki, Kirm, Genkov zostaje 15 piłkarzy! Już widzę jak w obecnej sytuacji kupujemy/zatrudniamy przynajmniej 5 klasowych piłkarzy. A taki Czekaj, Burliga, Uryga, Brud czy Kurto mogą uzupełnić kadrę pierwszego zespołu podobnie jak Nalepa, Chrapek czy Szewczyk. Mam nadzieję, że w tym okienku uda się pozyskać ZA DARMO Wiślacką trójcę z Trabzansporu. Turcy mogą tak skalkulować sprawę jak my myślimy o Jaliensie a mianowicie: "oddajmy ich pierwszemu chętnemu to chociaż zwolnią się pieniądze z ich kontraktów" i w dobie rzekomego kryzysu w finansach Naszego klubu te 3 wzmocnienia by mnie satysfakcjonowały. Tak dobrze przeczytaliście WZMOCNIENIA. Głowa jest lepszy od wszystkich naszych stoperów, Piotrek jest w mojej opinii lepszym obrońcą niż Dragan czy Junior, a Paweł jest lepszym napastnikiem od Dudu Bitona. Ja widzę skład na przyszły sezon następująco: Pareiko-Jovanović, Głowacki (Czekaj)i, Chavez, Brożek- Małecki, Wilk, Sobol (Genkov), Melikson, Iliev (Kirm)-Brożek
Chodzi o to, że warunki nie są normalne! I należy rozsądnie je zmienić...
Powód: warunki
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 17.04.2012 o godz. 02:29.

Odpowiedz cytując
methiu
Member

Od: 11.2007

Stary 17.04.2012, 05:48
Ludzie ogarnijcie się! Był szrot z zagranicy źle. Zapowiadają Polaków też źle.
No offence ale mam alergie na sformułowania typu (...) żle (...) też źle. Przecież wiadomo, że jedni są za, inni przeciw. Ci sami pisali, że tak źle i tak źle?

Głowa jest lepszy od wszystkich naszych stoperów
Tylko czemu chcą się go pozbyć? Bo ciągle łapie kontuzje. Czy Głowacki jest nam naprawdę potrzebny?
Środkowi obrońcy na przyszły sezon z ważnymi kontraktami - Chavez, Czekaj, Bunoza, Jaliens(?), Uryga. Słownie "pięć" obrońców bo co jeśli Jaliens odmówi renegocjacji kontraktu. Bierzemy 6-tego?
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.04.2012, 07:23
No własnie taka Polska rzeczywistość że jak by nie było to i tak będzie źle. Duzo obcokrajowców - źle chcą postawić na polaków - źle w lidze jak kiedys o Mp walczyla Wisła Lech i Legia - źle bo liga nudna i słaba jak teraz walczy kilka zespołów też źle bo teź liga słaba. Ludzie wam ciężko dogodzic a co do Polaków w składzie to myśle że 2 czy 3 z naszych młodych w kadrze może byc no a skoro kiedyś udało sie za małe pieniądze znaleźć Kubę to trzeba wierzyc że teraz też się uda. Bo na pewno są w Polsce chłopcy którzy potrafia grać w piłkę tylko problemem jest raczej szkolenie i za to odpowiada nasz ukochany PZPN dla którego najwazniejsza jest kasa dla członków.
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.04.2012, 07:35
A do czego niby oni są potrzebni? Chyba do walki o utrzymanie a o nobilitacji już nie wspomnę. W normalnych warunkach byś pewnie nawet o nich nie usłyszał. Dlatego boisko niestety zweryfikuje ich przydatnosć dla zespołu - boleśnie.
Boisko wszystko weryfikuje pod względem sportowym. Ale Ci piłkarze są Wiśle potrzebni bo na lepszych nas nie stać w obecnej chwili. Cześć lepszych młodych do nas nie przyjdzie bo nie będzie chciała sobie skręcić nogi na kretowisku zwanym boiskiem atletycznym, a po skreceniu/złamaniu nogi rehabilitowac sie na naszej profesjonalnej bazie.
Najlepsza jest sala gimnastyczna vel korytarz o szerokości paru metrów...

Ci są lepsi, bo im moze sie chcieć, a szrotowi z zagranicy będzie sie chciało co najwyżej sprawdzic konto i wydać zawartość w Bonarce.
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 17.04.2012, 07:48
jest paru gości z polskiej ligi, którym się kończy kontrakt i fajnie by się było im przyjrzeć, bo niestety święta trójca z Trabzonsporu nas nie zbawi, bo już raz nie zbawiła i jedną z lepszych decyzji transferowych Wisły to było właśnie sprzedanie tej trójcy do Turcji.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 07:57
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Boisko wszystko weryfikuje pod względem sportowym. Ale Ci piłkarze są Wiśle potrzebni bo na lepszych nas nie stać w obecnej chwili. Cześć lepszych młodych do nas nie przyjdzie bo nie będzie chciała sobie skręcić nogi na kretowisku zwanym boiskiem atletycznym, a po skreceniu/złamaniu nogi rehabilitowac sie na naszej profesjonalnej bazie.
Najlepsza jest sala gimnastyczna vel korytarz o szerokości paru metrów...

Ci są lepsi, bo im moze sie chcieć, a szrotowi z zagranicy będzie sie chciało co najwyżej sprawdzic konto i wydać zawartość w Bonarce.
Na dzien dzisiejszy mlodzi nie maja co sprawdzac ani co wydawac w Bonarce. Tego co bedzie po podpisaniu w pelni profesjonalnego kontraktu,nie wiemy. Wiemy jednak to ze kasa potrafi zmienic.

Oczywiscie ze wychowankowie sa potrzebni, lecz nie uwazam ze poziom obecnoe jaki prezentuja pozwalal na to by oprzec na nich konstrukcje druzyny. Predzej popadna w depresje niz udzwigna odpowiedzialnosc za wynik druzyny.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 08:18.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.04.2012, 08:31
Na dzien dzisiejszy mlodzi nie maja co sprawdzac ani co wydawac w Bonarce. Tego co bedzie po podpisaniu w pelni profesjonalnego kontraktu,nie wiemy. Wiemy jednak to ze kasa potrafi zmienic.

Oczywiscie ze wychowankowie sa potrzebni, lecz nie uwazam ze poziom obecnoe jaki prezentuja pozwalal na to by oprzec na nich konstrukcje druzyny. Predzej popadna w depresje niz udzwigna odpowiedzialnosc za wynik druzyny.
Co widać po Czekaju. Pierwsze dwa mecze przyzwoite a później dwie czerwone kartki i facet jest "elektryczny" do dzisiaj.

Ludzie ogarnijcie się! Był szrot z zagranicy źle. Zapowiadają Polaków też źle.
Rozumiem, że wolałbyś Robaka za 1,2 mln Euro niż Meliksona za 650tys...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 08:41
W kazdym "profesjonalym" klubie, to wychowanek wskakuje do składu, jednak u nas probuje sie rewolucyjna droge budowania druzyny. Zaczynamy od dupy i oby to dupą się nie skonczyło.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.04.2012, 11:19
Kurto, Czekaj,Uryga, Burliga, Brud nie są piłkarskimi tuzami i tego nie da się nie zauważyć, ale w obliczu nadchodzących zmian są Oni moich zdaniem potrzebni w Wiśle. Wole Kurto niż przepłaconego Jovanicia, wolę Czekaja niż Kew "zarabiam 400 000 euro rocznie i mam wszystko w d.pie" Jaliensa, wolę Urygę niż bezmyślnego Nuneza, wolę Burligę niż sowicie opłacanego Lameya oraz wolę Bruda niż Tomasa "źle prowadzonego przez trenerów" Jirsaka. Po pierwsze dla tego że tańsi, po drugie dlatego że gra dla Wisły to dla nich nobilitacja po 3 ze przynajmniej pierwszych 3 prezentują jakiś w miarę ciekawy materiał na piłkarza.

z tej Twojej grupy to po mojemu tylko Uryga rokuje dobrze
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.04.2012, 11:24
thechris napisał(a):Wyświetl post
Co widać po Czekaju. Pierwsze dwa mecze przyzwoite a później dwie czerwone kartki i facet jest "elektryczny" do dzisiaj.

Ciekawe, że dlaczego na argument o świetnych obcokrajowcach pada zawsze nazwisko tylko Meliksona oraz Pareiki i nikt piszący nie wspomina o darmozjadach z zagranicy, którzy kosztowali nas dużo więcej niż są warci (J&L, Nunez i cała reszta). Rozumiem, że wolałbyś weterana Ilieva, biegacza narciarskiego Kirma niż młodego Błaszczykowskiego? Aż dziw bierze, jak Kuba, czy Lewandowski z takiego kraju wydostali się i dziś są podstawowymi piłkarzami aktualnego i przyszłego mistrza Niemiec. A nasze ,,wielkie gwiazdy z zagranicy'' pójdą do drużyn słabszych niż Wisła po tym sezonie (na czele z pięknym Robercikiem - miał być Ajax, miało być PSV, a będzie jakiś śmieszny średniak).

Cytat:
Janusz Basałaj: Absolutnie tak! Skoro idą takie sygnały do rynku, to jest to samobój. Pierwszy sygnał: bierzemy tylko Polaków. Już widzę, jak paru ludzi zaciera ręce… Pan wie, ile prezes Cacek chciał za Robaka? Ponad milion euro! Melikson kosztował dwa razy mniej…
Chyba niektórzy mają krótką pamięć i nie pamiętają wyczynów Janusza Basałaja w roli prezesa Wisły. Jeżeli by pamiętali, to na pewno nie dawaliby jego wypowiedzi na forum. Niech Januszek powie lepiej o agentach kręcących się przy Wiśle za rządów jego braciszka i Valckxa, bo wówczas ile osób cieszyło się, że może z Wisłą robić bardzo korzystne dla nich interesy sprowadzając szrot z zagranicy (bo klub na tym sporo stracił).
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 17.04.2012 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 11:41
Trzymajac sie prawdy, z podpisanych kontraktow w plecy jestesmy tylko na Jajensie. Reszta się spłaciła LE wiec jaki problem w tym widzisz?

Trzymajmy sie faktow a nie opierajmy sie na dyspozycji grajka. Za ile i ile bierze do tego co dał i moze dać.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 11:45.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 17.04.2012, 13:40
methiu napisał(a):Wyświetl post
No offence ale mam alergie na sformułowania typu (...) żle (...) też źle. Przecież wiadomo, że jedni są za, inni przeciw. Ci sami pisali, że tak źle i tak źle?

Tylko czemu chcą się go pozbyć? Bo ciągle łapie kontuzje. Czy Głowacki jest nam naprawdę potrzebny?
Środkowi obrońcy na przyszły sezon z ważnymi kontraktami - Chavez, Czekaj, Bunoza, Jaliens(?), Uryga. Słownie "pięć" obrońców bo co jeśli Jaliens odmówi renegocjacji kontraktu. Bierzemy 6-tego?
methiu, prawada jest taka, że liga turecka jest sporo lepsza od T-ME Turcy wzięli Głowę w najlepszym dla stopera okresie, wciągneli to co się dało i teraz przechodzą na wyższy poziom, ale Arek byłby przynajmniej drugim stoperem w T-ME (Żewłakow może okazać się ewentualnie lepszy). Wiele wskazuje na to, że klub opuści przynajmniej jeden z duetu Chavez-Jaliens więc zostaniemy z 2 (słownie dwoma) w miarę doświadczonymi stoperami.
Dardiook
Cytat:
a gdzie ja napisałem, że mają oprzeć na nich drużynę?
thechris
Cytat:
gdzie ja tak napisałem?
Panie i panowie ja wcale nie twierdze, że Kurto, Burliga, Brud itd mają nas zbawić, ale ktoś musi w kadrze zespołu być, ao nie stać nas na zatrudnianie/kupowanie graczy w hurtowych ilościach
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 17.04.2012 o godz. 13:45.

Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.04.2012, 15:27
Ja myślę, że wolałby Lewandowskiego za 400 000 euro (za tyle trafił do Lecha) lub Błaszcza za 70 000 zł, zamiast Jovanovicia za 400 000 euro,Jaliensa za 300 000 euro z zarobkami na poziomie 400 000 euro rocznie oraz Jovanicia za 250 000 euro...A może wolałby 22 letni Jankowskiego ( pozyskany w 2010 r. przez Ruch za 20 000 euro) z 8 bramkami w lidze zamiast kosztująego 500 000 euro 28 letniego Genkova z 6 bramkami i 240 000 euro co sezon na koncie?
Jeden Melikson który jest wart włożonych w niego pieniędzy to trochę za mało na by takie porównanie mogło dowodzić słuszności dotychczasowej polityki transferowej. Warto by było też zerknąć czasem na tabelę ligową...
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 17.04.2012, 15:48
W kazdym "profesjonalym" klubie, to wychowanek wskakuje do składu, jednak u nas probuje sie rewolucyjna droge budowania druzyny. Zaczynamy od dupy i oby to dupą się nie skonczyło.
Naturalnie najnowsza rewolucja dupa sie skonczy. I naturalnie rozpocznie sie kolejna ktora ponownie osiagnie efekt dupy.

Przykro mi ale za Cupiala dobrze czy normalnie to w Wisle nie bedzie. I to stwierdzenie jak bardzo by nie bylo bolesne jest faktem.

I co teraz?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 15:53
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że wolałby Lewandowskiego za 400 000 euro (za tyle trafił do Lecha) lub Błaszcza za 70 000 zł, zamiast Jovanovicia za 400 000 euro,Jaliensa za 300 000 euro z zarobkami na poziomie 400 000 euro rocznie oraz Jovanicia za 250 000 euro...A może wolałby 22 letni Jankowskiego ( pozyskany w 2010 r. przez Ruch za 20 000 euro) z 8 bramkami w lidze zamiast kosztująego 500 000 euro 28 letniego Genkova z 6 bramkami i 240 000 euro co sezon na koncie?
Jeden Melikson który jest wart włożonych w niego pieniędzy to trochę za mało na by takie porównanie mogło dowodzić słuszności dotychczasowej polityki transferowej. Warto by było też zerknąć czasem na tabelę ligową...
A ja myślę że prawdopodobieństwo trafienia na drugiego Lewandowskiego czy Błaszcza jest takie samo jak zakontraktowanie drugiego Jaliensa czy Genkova.

Podawanie takich porównań jak twoje nie mają nic wspólnego z prawdą. Wyszukujesz wśród 15 drużyn, nieliczne perełki jakie można policzyć na palcach ręki w odniesieniu do piłkarzy tylko jednej drużyny.

Każdy ma takiego Jaliensa. W amice był Lewy a zapominasz o Arboledzie. W ległej już wiecej takich krezusów, Vdorjaki czy Hubniki w Poloni Smolarki, kokosy itd, itd

Ps:

Jeszcze jedno. Domyślam sie że to zestawienie ma też na celu pokazanie wyższości Polaków nad obcokrajowcami. Dla mnie to totalne bzdury, dlaczego ? ano dlatego że taki Jankowski czy Piech, Lewy czy nawet Błaszczu mielii lub mają tyle samo wspólnego z Białą Gwiazdą co Jaliens , Genkov Melikson.
Jeśli myślisz że Polaczek będzie zostawiał zdrowie za Wisłę w 1 sezonie to jesteś w BŁĘDZIE. Każdy piłkarz potrzebuje czasu by poznać się na klubie, by zżyć się z nim emocjonalnie. Chłopaki z poza Polski też mają uczucia i nie raz grali w meczach derbowych więc w końcu zrozumie jeden z drugim co się liczy na R22.
Tylko każdy nowy potrzebuje czasu by poczuć się częścią drużyny. Niie ma znaczenia twoja narodowość , liczy się to że czujesz się Wiślakiem. Postawy Błaszcza czy Marcelo mogą być powielane tylko trzeba im dać czas i okazać szacunek. Niestety obecnie przymyka sie oko na jawne próby podziałów narodowościowych, czuć negatywne nastawienie do Innych. Skoro ja to widzę to tym bardziej widzą to nasi piłkarze. Niema to jak czuć wsparcie własnego klubu... szczerze to sam bym po.......ił tak pojebane środowwisko będąc na ich miejscu. Umierać to można z coś co wiesz że jest tego warte.

A z resztą po tym co tu się czyta aż dziw bierze, że wymaga się od piłkarzy umierania za Wisłę od pierwszego meczu. Trafiają sie tu perełki "kibice" z odbieraniem świata tak bardzo oderwanym od zasad i postawy godnej Wiślaka że wypada tylko nazwać to po imieniu...upadek moralny.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 16:31.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 17.04.2012, 16:08
To już nie te czasy kiedy się wyciągało takich grajków jak Błaszczykowski za grosze. Poza tym to, że zagrał on we Wiśle to akurat żadna zasługa klubu Wisła Kraków. Wisła nie potrafi znajdować takich grajków. W tej chwili cena Jankowskiego to pewnie około 1 mln Euro. Piech... jak zagra na Euro to pewnie 2,5 mln. Lewandowski... cóż... on nie chciał grać we Wiśle a Bednarz nie chciał Lewandowskiego. Legia też się na nim nie poznała choć cena 400 tys Euro jak za grajka z drugiej ligi niska nie była.

Odwracając sytuację jeden Lewandowski który byłby wart włożonych w niego pieniędzy to trochę za mało by takie porównanie mogło dowodzić słuszności zmiany polityki transferowej o 180 stopni.

W Polsce można ściągać tylko no-name'y z niższych lig, perełki, które trzeba wyszkolić i powoli wprowadzać do zespołu. Na zakup polskich piłkarzy z nazwiskiem stać tylko J.W. Więc Wisła siłą rzeczy jest zmuszona to szukania za granicą i zmiana tej polityki nagle, w ciągu jednej rundy jest chora. Trzeba to zrobić powoli, sukcesywnie. Zastąpić zagraniczny szrot, wyselekcjowanymi i wyszkolonymi grajkami. Mogą to być Polacy - nie mam nic przeciwko. Zastąpienie zagranicznego szrotu, polskim szrotem lub ambasadorami typu Żurawski, czy Brożek to żadna polityka. To się może skończyć tym, że Wisła jeszcze spadnie z ligi.
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.04.2012 o godz. 16:49.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2012, 16:11
Ja myślę, że wolałby Lewandowskiego za 400 000 euro ..
I dlatego pracuje tu Bednarz

(Bednarz, który Lewandowskiego olał ciepłym moczem)

żeby mógł naprawić błędy
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.04.2012, 16:52

Ps:

Jeszcze jedno. Domyślam sie że to zestawienie ma też na celu pokazanie wyższości Polaków nad obcokrajowcami. Dla mnie to totalne bzdury, dlaczego ? ano dlatego że taki Jankowski czy Piech, Lewy czy nawet Błaszczu mielii lub mają tyle samo wspólnego z Białą Gwiazdą co Jaliens , Genkov Melikson.
Jeśli myślisz że Polaczek będzie zostawiał zdrowie za Wisłę w 1 sezonie to jesteś w BŁĘDZIE. Każdy piłkarz potrzebuje czasu by poznać się na klubie, by zżyć się z nim emocjonalnie. Chłopaki z poza Polski też mają uczucia i nie raz grali w meczach derbowych więc w końcu zrozumie jeden z drugim co się liczy na R22.
Tylko każdy nowy potrzebuje czasu by poczuć się częścią drużyny. Niie ma znaczenia twoja narodowość , liczy się to że czujesz się Wiślakiem. Postawy Błaszcza czy Marcelo mogą być powielane tylko trzeba im dać czas i okazać szacunek. Niestety obecnie przymyka sie oko na jawne próby podziałów narodowościowych, czuć negatywne nastawienie do Innych. Skoro ja to widzę to tym bardziej widzą to nasi piłkarze. Niema to jak czuć wsparcie własnego klubu... szczerze to sam bym po.......ił tak pojebane środowwisko będąc na ich miejscu. Umierać to można z coś co wiesz że jest tego warte.

A z resztą po tym co tu się czyta aż dziw bierze, że wymaga się od piłkarzy umierania za Wisłę od pierwszego meczu. Trafiają sie tu perełki "kibice" z odbieraniem świata tak bardzo oderwanym od zasad i postawy godnej Wiślaka że wypada tylko nazwać to po imieniu...upadek moralny.

Jak miło czasem poczytać głos rozsądku na tym forum.

Nikola Mijailović vs Garguła Łobodziński i wiele innych tuz futbolu.

Dobra polityka transferowa zakłada ściąganie dobrych piłkarzy. Wojciechowski robi dokładnie to czego wymaga od Cupiała połowa forum i co Płaci miliony za Polaków i Dyskopolo od 2008 roku chyba nawet raz nie zakwalifikowało się do pucharów.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 17:05
Garguła może i jest pozbawiony polotu, może i odstaje od innych... ale mentalnie i emocjonalnie jest z Wiśłą związany bardziej niż nie jeden wychowanek. Mówię to o postawie poza boiskowej.
Kto wie ten wie.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 17.04.2012, 17:55
też tak uważam,
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.04.2012, 18:06
Lewandowski... cóż... on nie chciał grać we Wiśle a Bednarz nie chciał Lewandowskiego.
Wisła? Nie mówię nie, a nawet więcej, klub z Krakowa zajmuje czołowe miejsce w moim osobistym rankingu.
http://www.wislakrakow.com/www/showa...ht=lewandowski

A że Bednarz go nie chciał to się zgadza.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 17.04.2012, 18:43
A ja myślę że prawdopodobieństwo trafienia na drugiego Lewandowskiego czy Błaszcza jest takie samo jak zakontraktowanie drugiego Jaliensa czy Genkova.
A nie jest przypadkiem tak że jest równie prawdopodobne co trafienie Marcelo i Meliksona? Jeżeli trafienie Jaliensa jest takie rzadkie, to co w naszym klubie robią lub robili : Jovanić, Boukhari, Branco,Lamey, Paljić, Issa Ba, Jirsak, Kirm, Nunez, Sivakow, Christov, Rios by wspomnieć ostatnie dwa lata?
Jeżeli prawdopodobieństwo trafienia pokroju Meliksona i Marcelo wśród obcokrajowców jest takie wielkie to możesz już rozpocząć wymienianie takich piłkarzy w ostanich latach. Czekam.

Podawanie takich porównań jak twoje nie mają nic wspólnego z prawdą. Wyszukujesz wśród 15 drużyn, nieliczne perełki jakie można policzyć na palcach ręki w odniesieniu do piłkarzy tylko jednej drużyny.
Ależ to jest to samo co wymienianie nielicznych perełek z zagranicy, szczególnie jednej - Meliksona.

Każdy ma takiego Jaliensa. W amice był Lewy a zapominasz o Arboledzie. W ległej już wiecej takich krezusów, Vdorjaki czy Hubniki w Poloni Smolarki, kokosy itd, itd
No ale co to ma do rzeczy? Przeciez wiadomo że udane transfery i pudła zdarzają się w każdej drużynie.

Nie, ma na celu pokazanie że powinny się liczyć umiejętnosci, a nie narodowość. Umiem docenić piłkarzy z zagranicy, którzy mają umiejętności i cechy wolicjonalne predysponujace do gry w Wiśle - czy jest to Melikson, czy był Marcelo, Cleber itp. Umiem dostrzec że niektórzy Polacy nie nadają się do Wisły, jak chociażby Garguła czy ten nieszczęsny Brud. Natomiast co niektórym tak ta niechęć do Polskich piłkarzy przesłania rzeczywistość, że nawet są w stanie stwierdzić że Błaszczu miał tyle samo wspólnego z Białą Gwiazdą co Jaliens......

Jeśli myślisz że Polaczek będzie zostawiał zdrowie za Wisłę w 1 sezonie to jesteś w BŁĘDZIE.
A to od kiedy to Polaczek gra w Wiśle? To chyba jest polityk, nawet by mi nie przyszło do głowy by miał zostawiać zdrowie za Wisłę.....

PS.
"Słowo Żyd jako takie nie jest nacechowane, w każdym razie nie bardziej niż Polak. Natomiast Żydek jest nacechowany tak samo jak Polaczek – lekceważniem, a może nawet pogardą." I tyle jeżeli chodzi o Twoje "poglądy" na transfery - oparte na niechęci, a nie merytorycznych przesłankach.

To już nie te czasy kiedy się wyciągało takich grajków jak Błaszczykowski za grosze. Poza tym to, że zagrał on we Wiśle to akurat żadna zasługa klubu Wisła Kraków. Wisła nie potrafi znajdować takich grajków. W tej chwili cena Jankowskiego to pewnie około 1 mln Euro. Piech... jak zagra na Euro to pewnie 2,5 mln. Lewandowski... cóż... on nie chciał grać we Wiśle a Bednarz nie chciał Lewandowskiego. Legia też się na nim nie poznała choć cena 400 tys Euro jak za grajka z drugiej ligi niska nie była.

Odwracając sytuację jeden Lewandowski który byłby wart włożonych w niego pieniędzy to trochę za mało by takie porównanie mogło dowodzić słuszności zmiany polityki transferowej o 180 stopni.
Juz tu kiedyś wymieniałem piłkarzy "za grosze":
Robert Lewandowski z 1-ligowego Znicza 2008 r.
Adrian Mierzejewski z 1-ligowej Wisły Płock 2008 r.
Sławomir Peszko z 1-ligowej Wisły Płock 2008 r.
Janusz Gol z 2-ligowej Sparty Brodnica 2008 r.
Michał Kucharczyk z 2-ligowego Świtu 2010 r.
Waldemar Sobota z 1-ligowego MKS Kluczbork 2010 r.
Maciej Jankowski z KS Piaseczno 2010 r.
Sebastian Madera Tur Turek 2009 r.
Arkadiusz Piech z 2 ligowej Ślęzy 2009 r.
Paweł Olkowski z GKS Katowice 2011 r.
Arkadiusz Milik Rozwój Katowice 2011 r.
Wojciech Pawłowski Bałtyk Koszalin 2010 r.
bracia Mak z 1-ligowego Znicza Pruszków 2011 r.
Makuszewski z Wigry Suwałki 2010 r.
plus: Rybus z MKS Szamotuły (2007), Borysiuk z UKS Biała Podlaska (2007), Wolski z Jastrząb Głowaczów (2007) Tomasz Kupisz (2007) z Piaseczno

Wszyscy albo za darmo albo za nieduże kwoty w porownaniu do ich wartości

Teraz podaj mi obcokrajowców" za grosze" bym mógł zmienić swoje poglądy tak, by twierdzić że Polaków wogóle nie warto traktować jako cele transferowe
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 22:54
A nie jest przypadkiem tak że jest równie prawdopodobne co trafienie Marcelo i Meliksona? Jeżeli trafienie Jaliensa jest takie rzadkie, to co w naszym klubie robią lub robili : Jovanić, Boukhari, Branco,Lamey, Paljić, Issa Ba, Jirsak, Kirm, Nunez, Sivakow, Christov, Rios by wspomnieć ostatnie dwa lata?
Jeżeli prawdopodobieństwo trafienia pokroju Meliksona i Marcelo wśród obcokrajowców jest takie wielkie to możesz już rozpocząć wymienianie takich piłkarzy w ostanich latach. Czekam.
A co ci piłkarze mają takiego wspólnego z Jaliensem? Żaden nie zarabia(ł) tyle co holender, żaden nie może się nawet równać z jego CV!
Podaj mi taki przypadek jak Jaliens to przyznam, że jest to powszechne zjawisko i napewno powielimy takie błędy.

Cytat:
No ale co to ma do rzeczy? Przeciez wiadomo że udane transfery i pudła zdarzają się w każdej drużynie.
To czego ty nie rozumiesz?

Cytat:
Nie, ma na celu pokazanie że powinny się liczyć umiejętnosci, a nie narodowość. Umiem docenić piłkarzy z zagranicy, którzy mają umiejętności i cechy wolicjonalne predysponujace do gry w Wiśle - czy jest to Melikson, czy był Marcelo, Cleber itp. Umiem dostrzec że niektórzy Polacy nie nadają się do Wisły, jak chociażby Garguła czy ten nieszczęsny Brud. Natomiast co niektórym tak ta niechęć do Polskich piłkarzy przesłania rzeczywistość, że nawet są w stanie stwierdzić że Błaszczu miał tyle samo wspólnego z Białą Gwiazdą co Jaliens......
Kto ma niechęć do Polaków ? Niby że ja? Dla mnie kolego nie jest istotne jakiej narodowosci jest piłkarz, jeśli zakłada koszulkę Wisły Kraków to jest on w "mojej drużynie"

To że nie umiesz logicznie myśleć twój problem. Jeśli na początku Błaszczykowskiego lączyło więcej z Wisłą niż Jaliensa łączy, to gratuluje. Jednak gwarantuje ci że gdy pogra holender 3 lata to pierwszy będzie intonowal okrzyki dla kibiców.

Cytat:
PS.
"Słowo Żyd jako takie nie jest nacechowane, w każdym razie nie bardziej niż Polak. Natomiast Żydek jest nacechowany tak samo jak Polaczek – lekceważniem, a może nawet pogardą." I tyle jeżeli chodzi o Twoje "poglądy" na transfery - oparte na niechęci, a nie merytorycznych przesłankach.
A co mnie to obchodzi jak żyd, żydek , żydzior jest nacechowane?
Dla ciebie Polaczek to pogarda dla mnie mały Polak. Nawet bym nie śmiał tak pomyśleć , poprostu sumienie by mi na to nie pozwoliło. Co innego tobie jak widać...

Cytat:
plus: Rybus z MKS Szamotuły (2007), Borysiuk z UKS Biała Podlaska (2007), Wolski z Jastrząb Głowaczów (2007) Tomasz Kupisz (2007) z Piaseczno

Teraz podaj mi obcokrajowców" za grosze" bym mógł zmienić swoje poglądy tak, by twierdzić że Polaków wogóle nie warto traktować jako cele transferowe
A kto twierdzi że nie warto kupować polaków? Pokaż mi to!
Tylko imbecyl twierdzi że albo tych albo tamtych.

Twoja lista ma jeden szkopuł. Zapominasz jak wielu musialo sie przewinąć przez wszystkie szkółki i kluby żeby tych kilku wypłyneło na ligowe boiska. Nie wspomnę już że żaden nawet nie gwarantuje zysków a co więcej, wielu właśnie osiąga apogeum swoich możliwości.

Nie wmówisz mi że na tej liście jest choć jeden "cel transferowy", wiecej w tym wszystkim szczęścia i przypadku niż z gory zaplanowanych ruchów kadrowych. Zresztą nie tylko Polacy zaczynają kariery w niższych ligach.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 23:17.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 17.04.2012, 23:12

Nic nie zamierzam podawać. Wisła musiałaby ściągnąć około 200 piłkarzy (samych Polaków), żeby trafić na pięciu z Twojej listy. Wisła nie istnieje jeśli chodzi o scauting. Wisła kupowała zawsze graczy gotowych do gry za grubą kasę. Nawet Błaszczykowski został do niej wciśnięty a nie "wypatrzony". Bez scautingu i bez wychowanków Bednarz chce ściągać tanich Polaków czyli ściągać po prostu szrot na chybił trafił. Przez przypadek może trafi się ktoś na miarę ...Milika (no jakiś asior to to nie jest...) a reszta będzie jeszcze gorsza od Paljiciów czy Kirmów.

Bednarz jest takim dyletantem, że nawet na młodym Messim by się nie poznał tylko by go zlał. Chociaż może tak głupi nie jest tylko robi "dobrą robotę" na kolegów z żylety jak na legionistę przystało?
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.04.2012 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 18.04.2012, 08:37
A co ci piłkarze mają takiego wspólnego z Jaliensem? Żaden nie zarabia(ł) tyle co holender, żaden nie może się nawet równać z jego CV!
Podaj mi taki przypadek jak Jaliens to przyznam, że jest to powszechne zjawisko i napewno powielimy takie błędy.
Jaliensa podałeś jako przeciwwagę do Lewandowskiego i Błaszcza. Mogę się jedynie domyślać że chodziło Ci o to, że słabego obcokrajowca jest równie trudno trafić co dobrego Polaka. Więc podałem Ci że całkiem łatwo. Podawanie tych piłkarzy jak najbardziej ma sens - wiekszość z nich, mimo mniejszych zarobków i słabszego CV zarabia więcej niż Lewandowski i Błaszczu w polskiej lidze.
A może spójrzmy na to inaczej - skoro jak na razie z takimi zarobkami i cv trafił do nas tylko jeden piłkarz (Jaliens), i tylko jeden się nie sprawdził (Jaliens) , to może oznacza że na dzień dzisiejszy mamy 0% skuteczność na tym polu?
To czego ty nie rozumiesz?
Ja? To Ty najpierw piszesz jakieś mądrości o przypadkach transferowych Arboledy, a później zapytany czemu ma to slużyć odpowiadasz jak powyżej. Sam sobie coś tłumaczysz, tylko nie wiem co to ma do naszej dyskusji.

Kto ma niechęć do Polaków ? Niby że ja? Dla mnie kolego nie jest istotne jakiej narodowosci jest piłkarz, jeśli zakłada koszulkę Wisły Kraków to jest on w "mojej drużynie"
No i super, tylko czemy piszesz o Polaczkach?

To że nie umiesz logicznie myśleć twój problem. Jeśli na początku Błaszczykowskiego lączyło więcej z Wisłą niż Jaliensa łączy, to gratuluje. Jednak gwarantuje ci że gdy pogra holender 3 lata to pierwszy będzie intonowal okrzyki dla kibiców.
Kolego, zamiast wciskać komuś braku logiki, lepiej zastanów się nad sensem swoich wypowiedzi. Jaliens gra już trzecią rundę w naszym zespole, i patrząc na jego postawę to jakiekolwiek pisanie o intonowaniu okrzyków dla kibiców brzmi jak ponury żart... Błaszczu już w pierwszej swej rundzie pokazał swoje umiejętności, a w drugiej rundzie miał mecz w Panathinaikosem. Porównywanie tego do postawy Jaliensa jest kiepskie.....

Dla ciebie Polaczek to pogarda dla mnie mały Polak. Nawet bym nie śmiał tak pomyśleć , poprostu sumienie by mi na to nie pozwoliło. Co innego tobie jak widać...
To w jakim kontekście napisałeć o "Polaczkach" w Wiśle? Że niby będziemy zakładać przedszkole w Wiśle? Jakoś sumienie chyba Ci jednak pozwoliło, a teraz głupio się tłumaczysz..

A kto twierdzi że nie warto kupować polaków? Pokaż mi to!
Tylko imbecyl twierdzi że albo tych albo tamtych.
Obrażasz wielu uzytkowników tego forum którzy od dawna tu o tym piszą, w tym nawet co niektórych moderatorów W moim podpisie masz jednego.

Twoja lista ma jeden szkopuł. Zapominasz jak wielu musialo sie przewinąć przez wszystkie szkółki i kluby żeby tych kilku wypłyneło na ligowe boiska. Nie wspomnę już że żaden nawet nie gwarantuje zysków a co więcej, wielu właśnie osiąga apogeum swoich możliwości.
No i co z tego? Trafili i jest i ich na tyle dużo, by twierdzić że nie warto odpuszczać tego kierunku. Mylisz się że żaden nie gwarantuje zysków:

Lewandowski - przebitka 3,5 mln euro
Mierzejewski - przebitka 5 mln euro
Peszko - przebitka 0,5 mln euro
Rybus - przebitka 2,5 mln euro
Borysiuk - przebitka 2 mln euro
plus zyski z ich gry, w tym w pucharach

Jako że ja się tu tylko produkuje jeżeli chodzi argumenty, to może Ty podasz teraz listę obcokrajowców którzy ostatnio "zagwarantowali" zyski w naszej lidze?

Nie wmówisz mi że na tej liście jest choć jeden "cel transferowy", wiecej w tym wszystkim szczęścia i przypadku niż z gory zaplanowanych ruchów kadrowych. Zresztą nie tylko Polacy zaczynają kariery w niższych ligach.
Nie wmówisz mi, że Lewandowski i Peszko trafili przypadkowo do Lecha, Rybus i Borysiuk do Legii, a Mierzejewski do Polonii.....Bo to samo można wtedy powiedzieć o Meliksonie.....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów