|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kurto, Czekaj,Uryga, Burliga, Brud nie są piłkarskimi tuzami i tego nie da się nie zauważyć, ale w obliczu nadchodzących zmian są Oni moich zdaniem potrzebni w Wiśle. Wole Kurto niż przepłaconego Jovanicia, wolę Czekaja niż Kew "zarabiam 400 000 euro rocznie i mam wszystko w d.pie" Jaliensa, wolę Urygę niż bezmyślnego Nuneza, wolę Burligę niż sowicie opłacanego Lameya oraz wolę Bruda niż Tomasa "źle prowadzonego przez trenerów" Jirsaka. Po pierwsze dla tego że tańsi, po drugie dlatego że gra dla Wisły to dla nich nobilitacja po 3 ze przynajmniej pierwszych 3 prezentują jakiś w miarę ciekawy materiał na piłkarza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A do czego niby oni są potrzebni? Chyba do walki o utrzymanie a o nobilitacji już nie wspomnę. W normalnych warunkach byś pewnie nawet o nich nie usłyszał. Dlatego boisko niestety zweryfikuje ich przydatnosć dla zespołu - boleśnie.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodzi o to, że warunki nie są normalne! I należy rozsądnie je zmienić... Powód: warunki
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 17.04.2012 o godz. 02:29.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Tylko czemu chcą się go pozbyć? Bo ciągle łapie kontuzje. Czy Głowacki jest nam naprawdę potrzebny? Środkowi obrońcy na przyszły sezon z ważnymi kontraktami - Chavez, Czekaj, Bunoza, Jaliens(?), Uryga. Słownie "pięć" obrońców bo co jeśli Jaliens odmówi renegocjacji kontraktu. Bierzemy 6-tego? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
No własnie taka Polska rzeczywistość że jak by nie było to i tak będzie źle. Duzo obcokrajowców - źle chcą postawić na polaków - źle w lidze jak kiedys o Mp walczyla Wisła Lech i Legia - źle bo liga nudna i słaba jak teraz walczy kilka zespołów też źle bo teź liga słaba. Ludzie wam ciężko dogodzic
a co do Polaków w składzie to myśle że 2 czy 3 z naszych młodych w kadrze może byc no a skoro kiedyś udało sie za małe pieniądze znaleźć Kubę to trzeba wierzyc że teraz też się uda. Bo na pewno są w Polsce chłopcy którzy potrafia grać w piłkę tylko problemem jest raczej szkolenie i za to odpowiada nasz ukochany PZPN dla którego najwazniejsza jest kasa dla członków.![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Najlepsza jest sala gimnastyczna vel korytarz o szerokości paru metrów... Ci są lepsi, bo im moze sie chcieć, a szrotowi z zagranicy będzie sie chciało co najwyżej sprawdzic konto i wydać zawartość w Bonarce. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
jest paru gości z polskiej ligi, którym się kończy kontrakt i fajnie by się było im przyjrzeć, bo niestety święta trójca z Trabzonsporu nas nie zbawi, bo już raz nie zbawiła i jedną z lepszych decyzji transferowych Wisły to było właśnie sprzedanie tej trójcy do Turcji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Oczywiscie ze wychowankowie sa potrzebni, lecz nie uwazam ze poziom obecnoe jaki prezentuja pozwalal na to by oprzec na nich konstrukcje druzyny. Predzej popadna w depresje niz udzwigna odpowiedzialnosc za wynik druzyny.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 08:18.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Rozumiem, że wolałbyś Robaka za 1,2 mln Euro niż Meliksona za 650tys... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W kazdym "profesjonalym" klubie, to wychowanek wskakuje do składu, jednak u nas probuje sie rewolucyjna droge budowania druzyny. Zaczynamy od dupy i oby to dupą się nie skonczyło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
z tej Twojej grupy to po mojemu tylko Uryga rokuje dobrze |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 17.04.2012 o godz. 11:36.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trzymajac sie prawdy, z podpisanych kontraktow w plecy jestesmy tylko na Jajensie. Reszta się spłaciła LE wiec jaki problem w tym widzisz?
Trzymajmy sie faktow a nie opierajmy sie na dyspozycji grajka. Za ile i ile bierze do tego co dał i moze dać.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Dardiook Cytat:
thechris Cytat:
Panie i panowie ja wcale nie twierdze, że Kurto, Burliga, Brud itd mają nas zbawić, ale ktoś musi w kadrze zespołu być, ao nie stać nas na zatrudnianie/kupowanie graczy w hurtowych ilościach
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 17.04.2012 o godz. 13:45.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja myślę, że wolałby Lewandowskiego za 400 000 euro (za tyle trafił do Lecha) lub Błaszcza za 70 000 zł, zamiast Jovanovicia za 400 000 euro,Jaliensa za 300 000 euro z zarobkami na poziomie 400 000 euro rocznie oraz Jovanicia za 250 000 euro...A może wolałby 22 letni Jankowskiego ( pozyskany w 2010 r. przez Ruch za 20 000 euro) z 8 bramkami w lidze zamiast kosztująego 500 000 euro 28 letniego Genkova z 6 bramkami i 240 000 euro co sezon na koncie?
Jeden Melikson który jest wart włożonych w niego pieniędzy to trochę za mało na by takie porównanie mogło dowodzić słuszności dotychczasowej polityki transferowej. Warto by było też zerknąć czasem na tabelę ligową... ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Przykro mi ale za Cupiala dobrze czy normalnie to w Wisle nie bedzie. I to stwierdzenie jak bardzo by nie bylo bolesne jest faktem. I co teraz? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Podawanie takich porównań jak twoje nie mają nic wspólnego z prawdą. Wyszukujesz wśród 15 drużyn, nieliczne perełki jakie można policzyć na palcach ręki w odniesieniu do piłkarzy tylko jednej drużyny. Każdy ma takiego Jaliensa. W amice był Lewy a zapominasz o Arboledzie. W ległej już wiecej takich krezusów, Vdorjaki czy Hubniki w Poloni Smolarki, kokosy itd, itd Ps: Jeszcze jedno. Domyślam sie że to zestawienie ma też na celu pokazanie wyższości Polaków nad obcokrajowcami. Dla mnie to totalne bzdury, dlaczego ? ano dlatego że taki Jankowski czy Piech, Lewy czy nawet Błaszczu mielii lub mają tyle samo wspólnego z Białą Gwiazdą co Jaliens , Genkov Melikson. Jeśli myślisz że Polaczek będzie zostawiał zdrowie za Wisłę w 1 sezonie to jesteś w BŁĘDZIE. Każdy piłkarz potrzebuje czasu by poznać się na klubie, by zżyć się z nim emocjonalnie. Chłopaki z poza Polski też mają uczucia i nie raz grali w meczach derbowych więc w końcu zrozumie jeden z drugim co się liczy na R22. Tylko każdy nowy potrzebuje czasu by poczuć się częścią drużyny. Niie ma znaczenia twoja narodowość , liczy się to że czujesz się Wiślakiem. Postawy Błaszcza czy Marcelo mogą być powielane tylko trzeba im dać czas i okazać szacunek. Niestety obecnie przymyka sie oko na jawne próby podziałów narodowościowych, czuć negatywne nastawienie do Innych. Skoro ja to widzę to tym bardziej widzą to nasi piłkarze. Niema to jak czuć wsparcie własnego klubu... szczerze to sam bym po.......ił tak pojebane środowwisko będąc na ich miejscu. Umierać to można z coś co wiesz że jest tego warte. A z resztą po tym co tu się czyta aż dziw bierze, że wymaga się od piłkarzy umierania za Wisłę od pierwszego meczu. Trafiają sie tu perełki "kibice" z odbieraniem świata tak bardzo oderwanym od zasad i postawy godnej Wiślaka że wypada tylko nazwać to po imieniu...upadek moralny.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 16:31.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odwracając sytuację jeden Lewandowski który byłby wart włożonych w niego pieniędzy to trochę za mało by takie porównanie mogło dowodzić słuszności zmiany polityki transferowej o 180 stopni. W Polsce można ściągać tylko no-name'y z niższych lig, perełki, które trzeba wyszkolić i powoli wprowadzać do zespołu. Na zakup polskich piłkarzy z nazwiskiem stać tylko J.W. Więc Wisła siłą rzeczy jest zmuszona to szukania za granicą i zmiana tej polityki nagle, w ciągu jednej rundy jest chora. Trzeba to zrobić powoli, sukcesywnie. Zastąpić zagraniczny szrot, wyselekcjowanymi i wyszkolonymi grajkami. Mogą to być Polacy - nie mam nic przeciwko. Zastąpienie zagranicznego szrotu, polskim szrotem lub ambasadorami typu Żurawski, czy Brożek to żadna polityka. To się może skończyć tym, że Wisła jeszcze spadnie z ligi.
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.04.2012 o godz. 16:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I dlatego pracuje tu Bednarz
![]() (Bednarz, który Lewandowskiego olał ciepłym moczem) żeby mógł naprawić błędy ![]() ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Jak miło czasem poczytać głos rozsądku na tym forum. Nikola Mijailović vs Garguła Łobodziński i wiele innych tuz futbolu. Dobra polityka transferowa zakłada ściąganie dobrych piłkarzy. Wojciechowski robi dokładnie to czego wymaga od Cupiała połowa forum i co |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Garguła może i jest pozbawiony polotu, może i odstaje od innych... ale mentalnie i emocjonalnie jest z Wiśłą związany bardziej niż nie jeden wychowanek. Mówię to o postawie poza boiskowej.
Kto wie ten wie. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
też tak uważam,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...ht=lewandowski A że Bednarz go nie chciał to się zgadza. ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
Jeżeli prawdopodobieństwo trafienia pokroju Meliksona i Marcelo wśród obcokrajowców jest takie wielkie to możesz już rozpocząć wymienianie takich piłkarzy w ostanich latach. Czekam. ![]()
![]()
PS. "Słowo Żyd jako takie nie jest nacechowane, w każdym razie nie bardziej niż Polak. Natomiast Żydek jest nacechowany tak samo jak Polaczek – lekceważniem, a może nawet pogardą." I tyle jeżeli chodzi o Twoje "poglądy" na transfery - oparte na niechęci, a nie merytorycznych przesłankach.
Robert Lewandowski z 1-ligowego Znicza 2008 r. Adrian Mierzejewski z 1-ligowej Wisły Płock 2008 r. Sławomir Peszko z 1-ligowej Wisły Płock 2008 r. Janusz Gol z 2-ligowej Sparty Brodnica 2008 r. Michał Kucharczyk z 2-ligowego Świtu 2010 r. Waldemar Sobota z 1-ligowego MKS Kluczbork 2010 r. Maciej Jankowski z KS Piaseczno 2010 r. Sebastian Madera Tur Turek 2009 r. Arkadiusz Piech z 2 ligowej Ślęzy 2009 r. Paweł Olkowski z GKS Katowice 2011 r. Arkadiusz Milik Rozwój Katowice 2011 r. Wojciech Pawłowski Bałtyk Koszalin 2010 r. bracia Mak z 1-ligowego Znicza Pruszków 2011 r. Makuszewski z Wigry Suwałki 2010 r. plus: Rybus z MKS Szamotuły (2007), Borysiuk z UKS Biała Podlaska (2007), Wolski z Jastrząb Głowaczów (2007) Tomasz Kupisz (2007) z Piaseczno Wszyscy albo za darmo albo za nieduże kwoty w porownaniu do ich wartości Teraz podaj mi obcokrajowców" za grosze" bym mógł zmienić swoje poglądy tak, by twierdzić że Polaków wogóle nie warto traktować jako cele transferowe ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||||||
Podaj mi taki przypadek jak Jaliens to przyznam, że jest to powszechne zjawisko i napewno powielimy takie błędy. Cytat:
Cytat:
To że nie umiesz logicznie myśleć twój problem. Jeśli na początku Błaszczykowskiego lączyło więcej z Wisłą niż Jaliensa łączy, to gratuluje. Jednak gwarantuje ci że gdy pogra holender 3 lata to pierwszy będzie intonowal okrzyki dla kibiców. Cytat:
Dla ciebie Polaczek to pogarda dla mnie mały Polak. Nawet bym nie śmiał tak pomyśleć , poprostu sumienie by mi na to nie pozwoliło. Co innego tobie jak widać... Cytat:
Tylko imbecyl twierdzi że albo tych albo tamtych. Twoja lista ma jeden szkopuł. Zapominasz jak wielu musialo sie przewinąć przez wszystkie szkółki i kluby żeby tych kilku wypłyneło na ligowe boiska. Nie wspomnę już że żaden nawet nie gwarantuje zysków a co więcej, wielu właśnie osiąga apogeum swoich możliwości. Nie wmówisz mi że na tej liście jest choć jeden "cel transferowy", wiecej w tym wszystkim szczęścia i przypadku niż z gory zaplanowanych ruchów kadrowych. Zresztą nie tylko Polacy zaczynają kariery w niższych ligach.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2012 o godz. 23:17.
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bednarz jest takim dyletantem, że nawet na młodym Messim by się nie poznał tylko by go zlał. Chociaż może tak głupi nie jest tylko robi "dobrą robotę" na kolegów z żylety jak na legionistę przystało?
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.04.2012 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
A może spójrzmy na to inaczej - skoro jak na razie z takimi zarobkami i cv trafił do nas tylko jeden piłkarz (Jaliens), i tylko jeden się nie sprawdził (Jaliens) , to może oznacza że na dzień dzisiejszy mamy 0% skuteczność na tym polu? ![]() Ja? To Ty najpierw piszesz jakieś mądrości o przypadkach transferowych Arboledy, a później zapytany czemu ma to slużyć odpowiadasz jak powyżej. Sam sobie coś tłumaczysz, tylko nie wiem co to ma do naszej dyskusji.
Lewandowski - przebitka 3,5 mln euro Mierzejewski - przebitka 5 mln euro Peszko - przebitka 0,5 mln euro Rybus - przebitka 2,5 mln euro Borysiuk - przebitka 2 mln euro plus zyski z ich gry, w tym w pucharach Jako że ja się tu tylko produkuje jeżeli chodzi argumenty, to może Ty podasz teraz listę obcokrajowców którzy ostatnio "zagwarantowali" zyski w naszej lidze? Nie wmówisz mi, że Lewandowski i Peszko trafili przypadkowo do Lecha, Rybus i Borysiuk do Legii, a Mierzejewski do Polonii.....Bo to samo można wtedy powiedzieć o Meliksonie..... ![]()
|
||||||
|

|
||||||
![]() |
|
|