The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2012, 22:43
Ravers napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko Kirm jest jednym z nielicznych w naszej drużynie który jest przygotowany na grę przez 90 minut. Gdyby potrafił w odpowiednim momencie podjąć odpowiednią decyzję o podaniu/strzale, to mielibyśmy z niego pożytek.
No tylko czekać aż złapie jakąś dłuższą kontuzję, albo po prostu kondycja spadnie to go może do Bronowianki wezmą, nie miał by się czego wstydzić już grał tam duet min Sydorenko i żyd Zegarek
Jedyna szansa żeby Kirm jeszcze bardziej popracował nad swoją kondycją oraz szybkością, wtedy może będzie jak Forrest Gump na wyprzedzenie wbiegał do bramki
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 15.04.2012 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.04.2012, 22:49
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wilk nie potrafi grać w piłkę. Nie, to nie żart.

To, że ostatnie dwa mecze Wisły były najlepsze w tym roku i obydwa bez Wilka w składzie to może jest przypadek... a może nie. W każdym razie piłkarsko Wilk daje drużynie jedno wielki NIC. Na pozycji przecinaka można postawić Bruda i na jedno wyjdzie. Zresztą przy takim braku postępów w grze Wilka na przestrzeni sezonu to wolałbym oglądać Bruda bo może on się jakoś jeszcze rozwinie.
Który z defensywnych pomocników w Wiśle Twoim zdaniem ptrafi zatem grać w piłkę? Ja bym zaczynał ustalanie składu od Czarka i Siergieja Pareiki, dopiero później od Meliksona czy Genkova. Gość ma cechy przywódcy i nie pęka, a do tego piłkarsko naprawde wiele potrafi. Piłkarsko jest podobny do Sobola (z resztą sam twierdzi, że nasz Kapitan jest dla niego wzorem), ale Sobol w jego wieku grał gorzej, więc dla mnieWilk to światełko w tunelu chłamu, który zobaczymy na boisku z Białą Gwiazdą na piersi. A Bruda będziesz miał okazję często oglądać w przyszłym sezonie, no to zobaczysz jak się rozwinie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
oreł
Member

Od: 12.2006

Stary 15.04.2012, 22:52
Kondycje to on może i ma do gry do przodu ale jak się trzeba wrócić to już nie bardzo... chciałbym kiedyś zobaczyć statystykę jego odzyskanych piłek albo wygranych pojedynków z meczu (wiem że to nie jego główna rola) z ŁKS było okrągłe 0?

mecz niezły do 55, niby mecz pucharowy w środku tygodnia ale nie ma co pisać zwyczajnie odpuścili po 3 bramce.
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.

twitter: bart_ozog
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 15.04.2012, 22:59
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Który z defensywnych pomocników w Wiśle Twoim zdaniem ptrafi zatem grać w piłkę? Ja bym zaczynał ustalanie składu od Czarka i Siergieja Pareiki, dopiero później od Meliksona czy Genkova. Gość ma cechy przywódcy i nie pęka, a do tego piłkarsko naprawde wiele potrafi. Piłkarsko jest podobny do Sobola (z resztą sam twierdzi, że nasz Kapitan jest dla niego wzorem), ale Sobol w jego wieku grał gorzej, więc dla mnieWilk to światełko w tunelu chłamu, który zobaczymy na boisku z Białą Gwiazdą na piersi. A Bruda będziesz miał okazję często oglądać w przyszłym sezonie, no to zobaczysz jak się rozwinie.
Szanuję Twoją opinię Ja mam inne zdanie nt. umiejętności piłkarskich Wilka. Jak dla mnie to byłby w miarę solidny rezerwowy. I zresztą przychodził jako rezerwowy bo pierwsze skrzypce miał grać Sobol. Nagle Sobol wypadł i ogłoszono Wilka liderem, kapitanem, zbawcą itd. Niestety... Wilk w mojej opinii nie spełnił żadnej z tych ról. Spełnić ich po prostu nie mógł. Brakuje mu umiejętności. Serce do gry to na tym poziomie niestety zbyt mało. Nie wystarczy płakać po derbach (jak kolejne beztalencie - Jovanović) albo ładnie się wypowiadać w mediach. Niestety trzeba czasem prosto kopnąć w piłkę. A w kopaniu piłki Wilk niestety odstaje i nie mieściłby się w składzie w większości klubów Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.04.2012, 04:36
Dać sobie wjebać 2 gole i zostać zepchniętym do obrony przez drużynę skleconą miesiąc temu to dramat. Nie rozumiem jak na podstawie takiego meczu wogóle można szukać pozytywów? Żeby dać komuś oddać ponad dwadzieścia strzałów na swoją bramkę trzeba się starać, i to dobrze starać.
Mimo kompletu punktów to cała druzyna zasłużyła na wielki -. Nie ma co szukać winnych bo nawet mimo slabej dyspozycji 2,3 piłkarzy to reszta powinna nadrobić ich braki i rozgonić druzyne Łks-u. Piłka nożna to gra zespołowa i właśnie jako zespół nie pokazaliśmy się z dobrej strony. Mecz trwa 90 minut i na własnym przykładzie widzimy że nawet 3-0 można roztrwonić.
Dobra drużyna nie dopuszcza do takich sytuacji i finito.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.04.2012, 06:15
w Belchatowie tez gralismy bez Wilka i dostalismy dwojke. Moze bogiem ofensywy Czarek nie jest ale jak gra to tracimy albo malo albo w ogole goli. Skupcie sie lepiej na super Andrazu i Gargule. Mam nadzieje ze Probierz z Bednarzem widzą co sie dzieje i nie zobaczymy tych dwoch antypilkarzy w nowym sezonie
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 16.04.2012 o godz. 06:17.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 16.04.2012, 17:08
Nie no... wiadomo, że Garguła i Kirm to poziom Kmity Zabierzów a Wilk przy nich jest całkiem do rzeczy. Chodzi mi o to, że zbyt dużą odpowiedzialnością obarczono chłopaka. Przyszedł z Korony w której nie zawsze się łapał do składu i nagle został liderem Wisły, kapitanem etc. To była i jest lekka przesada. Ktoś porównał go do Sobola... no sry ale tu nie ma żadnego porównania. Tak jakby porównywać Nuneza do Szymkowiaka. To jakiś zupełnie inny poziom...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.04.2012, 15:21
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nie no... wiadomo, że Garguła i Kirm to poziom Kmity Zabierzów a Wilk przy nich jest całkiem do rzeczy. Chodzi mi o to, że zbyt dużą odpowiedzialnością obarczono chłopaka. Przyszedł z Korony w której nie zawsze się łapał do składu i nagle został liderem Wisły, kapitanem etc. To była i jest lekka przesada. Ktoś porównał go do Sobola... no sry ale tu nie ma żadnego porównania. Tak jakby porównywać Nuneza do Szymkowiaka. To jakiś zupełnie inny poziom...
"piłkarska perfekcja"
Mamy piłkarzy jakich mamy, w ostatnich meczach należy wybrać tych, którzy są w formie i cokolwiek sobą reprezentują. Dokooptować do nich młodych, dać im szanse i tak do końca obecnego sezonu.
Osobiście irytuje mnie nagonka na Czarka Wilka. Akurat jego absencją bym nie tłumaczył ostatnich wygranych. Gdyby wymienić go z Kirmem to nikt by nie zauważył różnicy w ofensywie, a w defensywie zyskujemy wiele, nie mówiąc już o walce na boisku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów