The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2012, 20:31
Wisła wygrała!!! dla forumowiczów to źle, bo padli w 60 minucie.Tylko niektórzy zapominają że kilka dni wcześniej grali 120 minut w PP z wymagającym rywalem.
Dla was z perspektywy tV to źle wyglądało ale dla mnie to wyglądało Nawet fajnie i cieszą 3 punkty.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.04.2012, 20:37
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
"godnym reprezentowania Bialej Gwiazdy"? Gość który (jeśli mnie pamięć nie zawodzi) zdobył dla nas 2 mistrzostwa nie jest godny? Skoro w całej ponad stuletniej historii zdobyliśmy "tylko" 13 tytułów to aż strach pomyśleć co sądzisz o znakomitej większości piłkarzy którzy tutaj występowali.
Jasne, Diaz wirtuozem nie jest, ale jako zapchajdziura mogący grać niemal wszędzie w obronie i środku pomocy jest zupełnie ok. Wisła jest Wisłą, a nie Realem i póki co takimi graczami gardzić nie możemy. A i do jego zaangażowania nie można się przyczepić.
Absolutnie piłkarz na miarę dzisiejszej Wisły.

masz racje - zapchajdziura na miare dzisiejszej Wisly - czyli druzyny srodka tabeli z ktora wygrywa lub remisuje juz PRAWIE kazdy w tej lidze ....nie o takiej Wisle marze - nie takiej Wisly chce ...wybacz ze po prostu wymagam jako kibic klubu ...no chyba ze juz mamy taka Wisle od ktorej juz nie mozna nawet wymagac czegokolwiek ... a w czasach gdy Diaz wygrywal z Wisla MP gral "troche" lepiej ...wcale nie odbieram rangi zwyciestwa ( WKONCU ) Wisly w lidze ...po prostu ten slaby seszon sie juz konczy i czas zaczac go podsumowywac ....wymienilem zawodnikow ktorzy sa po prostu za slabi na gre w Wisle- a przy tym zarabiaja krocie w porownanu do wlasnych umiejetnosci ....3 pkt ciesza - to oczywiste- zwlaszcza w sytuacji gdy zwyciestwo nad LKSem pomaga ( narazie) gdańskiej Lechii .....ale opisujac tamtych zawodnikow mam na mysli caly sezon - a nie pojedyjncze- zadkie - dobre mecze w ich wykonaniu
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 14.04.2012 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2012, 20:44
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Wisła wygrała!!! dla forumowiczów to źle, bo padli w 60 minucie.Tylko niektórzy zapominają że kilka dni wcześniej grali 120 minut w PP z wymagającym rywalem.
Dla was z perspektywy tV to źle wyglądało ale dla mnie to wyglądało Nawet fajnie i cieszą 3 punkty.
Jasne, bo oni przeciez nie trzepia grubej kasy za zawodowe uprawianie piłki nożnej wiec jak od nich wymagac grania co kilka dni...
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.04.2012, 20:57
Gdyby ktoś nie s.......ił przygotowań do rundy, to pewnie wytrzymywaliby po 90 minut grając co trzy dni.. teraz lepiej się cieszyć z tego że wreszcie w dwóch kolejnych meczach strzeliliśmy parę bramek i przeprowadzili kilka kolejnych ciekawych akcji.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.04.2012, 21:01
Ogolnie Wisłę fajnie sie dzis ogldalo. jakies wymiany byly, jakas gra z pierwszej pilki. Genow bardzo ladnie, nie wiem czemu czesciej gral Bitan zamiast niego.. chociaz w mojej opinii obaj powinni grac w pierwszej 11.
Nunez, czlowiek-pechowiec, powinnismy sie go pozbyc.
Małecki - dzisaj kiepska zmiana, wszystko tracil, ale on slabe wystepy przeplata dobrymi wiec nastepny mecz powinien byc dobry .
niestety nasi zawodnicy gdy prowadza tracą konentracje stad te dwie bramki, dobrze, że na dwoch sie skonczylo.
wystep Wisły ocenia na 5/10 bo rywal z niskiej polki, a mimo to strzelil nam dwie bramki..
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.04.2012, 21:06
Nawet jakby wygrywali do końca sezonu po 5-0 w zajebistym stylu to marudy będą narzekać że źle, bo jakby grali tak wcześniej to byśmy mistrza zdobyli i jeszcze by się bardziej obrażali na Małeckiego pisząc że jest szrotem bo im kiełbasa w gardle stanęła.
Wiadome że ocena zawodników jest jak najbardziej naturalna, ale ktoś tu się chyba zbyt daleko zapędza.
Genkov tak jechany w końcu dostaje podania i strzela, bo wcześniej sam sobie miał stwarzać okazje.Kirm jest grzeczny i stoi z boku to zero praktycznie tematu, 73 kilowa kula u nogi Wisły.
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 14.04.2012, 21:23
Chciałem tylko zauważyć, że w drugim meczu z rzędu bez Wilka, Wisła strzeliła 3 gole ;D Mam nadzieję, że to przypadek i nie okaże się, że Czarek jest hamulcem do ofensywnej gry Wisły.
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 14.04.2012, 21:26
Chciałem tylko zauważyć, że w drugim meczu z rzędu bez Wilka, Wisła strzeliła 3 gole ;D Mam nadzieję, że to przypadek i nie okaże się, że Czarek jest hamulcem do ofensywnej gry Wisły.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.04.2012, 21:43
Czy zauważyliście że Kirm miał dziś dwie asysty
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 14.04.2012, 21:53
willow napisał(a):Wyświetl post
Probierz jest niespełna rozumu.
W wyjściowej jedenastce paralityk Czekaj, a na ławce grający ostatnio pewnie i solidnie Jaliens.
Potem ściąga Maora i Ilieva, a na boisku trzyma sabotażystów Gargułę i Kirma.
Facet może i ma jaja, ale zamiast mózgu.
Na szczęście generał Jaliens jest już tam gdzie jego miejsce - na ławce. Stamtąd już tylko krok do wyczekiwanej przez niego emerytury.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.04.2012, 21:55
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Czy zauważyliście że Kirm miał dziś dwie asysty
Jedną Pomyliłeś się
1 bramka asysta Nuneza
2 bramka as. Kirma
3 bramka as. Paljicia
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.04.2012, 22:28
http://www.youtube.com/watch?v=lv5vr-mQXpc
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.04.2012, 22:57
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
I straciła dwa gole... Druga strona medalu.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.04.2012, 23:04
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Ależ nerwówka...

Probierz właśnie po raz kolejny udowodnił, jak marnym jest trenerem. Zrobił absolutnie wszystko, by zepsuć wszelkie pozytywne elementy, które były w grze w pierwszej połowie decyzjami personalnymi i taktycznymi. Pokazał, że kompletnie nie czuje drużyny, nie umie prawidłowo reagować.

Zdjęcie Ilieva i Meliksona, a trzymanie na siłę beznadziejnego Kirma czy Garguły, było samobójstwem i koszmarnym błędem. Od razu wszystko się całkowicie posypało. Co z niego za trener, że nie potrafił tego prawidłowo ocenić? Jest z tą drużyną i tymi piłkarzami, czy nie? Widzi, co się dzieje na boisku, czy jest ślepy?

Lepszy i groźniejszy dla rywali "zdychający" Serb i Maor, niż jego zdaniem świeżsi Kirm i Garguła. Ten mecz znów mu to pokazał. Ile jeszcze spotkań potrzebuje, aby tą oczywistość ogarnąć?

Obaj, Probierz i Bednarz są siebie warci. A także Zdzisiu K.
Trudno, żeby nie było nerwówki. Spotkały się w końcu dwa równorzędne teamy, które w ostatnich 9. kolejkach zdobyły tyle samo punktów, czyli 7 (słownie: siedem).

Pełna zgoda z opisem.

Dodam tylko, że Wisła wygrała kolejny mecz bez Wilka na boisku. Jak widać jeden piłkarz na boisku, zamiast Wilka, który potrafi grac w piłkę to duże wzmocnienie. Oprócz Wilka jeszcze do wymiany niepotrafiący grać Kirm i Garguła i wreszcie Wisła zacznie grać 11 na 11 a nie w ósemkę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 15.04.2012 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 15.04.2012, 03:07
Z Wilkiem poza pierwszym składem to ja rozumiem jakiś żart? Co do Ilieva zdjętego w trakcie meczu to trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że grając jeden meczy tygodniowo Ivica wytrzymuje 60 minut. Dlatego uważam, że jest przepłacanym piłkarzem, choć w 60 minut robi więcej niż Kirm w trzy mecze. Kirm ma po prostu bieganie, może po dwóch meczach z rzędu wrócić biegiem do domu, a po Ivice trzeba by zamówić helikopter żeby go zabrać wprost z boiska.
Inna sprawa mnie nurtuje: dlaczego Pajlic po dwóch sezonach w Wiśle, (mieszkania w Polsce, gdzie musisz iść do sklepu, załatwić sprawę administracyjną, zawieźć dziecko do przedszkola itd.) nadal udziela wywiadów w języku angielskim? To samo Kirm, który jest tu jeszcze dłużej? To moim zdaniem pokazuje jak poważnie Panowie traktują przystanek w Polsce na drodze ich futbolowej kariery.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2012, 08:03
A ja sie zastanawiam co takiego musza jeszcze zrobic (albo nie zrobic) Gargula i Kirm, zeby Probierz w koncu zauwazyl , ze "sabotuja" nasza gre?
Zwlaszcza Gargula, ktory wczoraj robil wszystko, zeby tylko nic nie robic.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 15.04.2012, 08:39
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Z Wilkiem poza pierwszym składem to ja rozumiem jakiś żart?
Wilk nie potrafi grać w piłkę. Nie, to nie żart.

To, że ostatnie dwa mecze Wisły były najlepsze w tym roku i obydwa bez Wilka w składzie to może jest przypadek... a może nie. W każdym razie piłkarsko Wilk daje drużynie jedno wielki NIC. Na pozycji przecinaka można postawić Bruda i na jedno wyjdzie. Zresztą przy takim braku postępów w grze Wilka na przestrzeni sezonu to wolałbym oglądać Bruda bo może on się jakoś jeszcze rozwinie.
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 15.04.2012, 09:29
Jednak porównywanie Czarka do Bruda jest niesprawiedliwe.

Niemniej jednak, pomimo tego, że Czarek zostawia w ch*j i trochę serca na boisku, to jest on obiektywnie patrząc bardzo przeciętnym piłkarzem. Zaczęliśmy wszystko przegrywać odkąd Radek złapał kontuzję. Wilk gra mega defensywnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2012, 09:46
bardzo dobry mecz do strzelenia przez ŁKS bramki. Widać było ze po trzeciej nasi odpuscili juz pressing a ŁKS to wykorzystał.
Nie od dziś wiadome jest że nie mamy obrony i w końcu znalazł sie trener który zaryzykował i ustawił nas wysoko by po prostu atakować a nie bronić się!
Nunez i Kirm, tym dwóm jakbym mógł strzeliłbym w kolano.Nunezowi za jego głupotę, fajnie ze zrobi crossa ale jego nonszalancja mnie totalnie rozpierdala. Andrażowi za to że jest fenomenem. Każde jego zagranie jest złe, jak wydaje sie ze akcji nie da sie s.......ić, on i tak ja s.......i. Fajnie ze zaliczył asystę, ale najpierw trzeba podziękować frajerowi z ŁKS który dostał dziurę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.04.2012, 09:56
Wezcie poprawke z kim my gralismy.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 15.04.2012, 09:58
Mimo wszystko Kirm jest jednym z nielicznych w naszej drużynie który jest przygotowany na grę przez 90 minut. Gdyby potrafił w odpowiednim momencie podjąć odpowiednią decyzję o podaniu/strzale, to mielibyśmy z niego pożytek.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2012, 10:08
Maciuś graliśmy z ŁKS ale to tylko wiedział Małecki,Garguła i Czekaj. Dla reszty to był kolejny przeciwnik po prostu, co z tego ze w ogole nie mieli przygotowań i grają za darmo, nasi pracownicy takimi detalimi sie przeciez nie interesują, najważniejsze dograć do końca sezonu jak mówił Kirm.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.04.2012, 10:24
co nie zmienia faktu że jak sie nie widzi perspektyw to ciężko o pełną mobilizacje a w tej lidze trzeba walczyć od 1 do 90 min., no i to czy im nie brakuje najzwyczajniej sil tez jest zastanawiające bo ci najemnicy moim zdaniem walczą na boisku
człowiek tez pracuje i chyba wie jak to czasem wygląda :(

Greebo napisał(a):Wyświetl post
Gdyby ktoś nie s.......ił przygotowań do rundy, to pewnie wytrzymywaliby po 90 minut grając co trzy dni.
tez mnie to zastanawia
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 15.04.2012 o godz. 10:26.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Stary 15.04.2012, 11:11
dobra jeszcze raz apeluje. nie podniecać się ostatnimi dwoma meczami i nie wyciągać pochopnych wniosków. za tydzień podbeskidzie i wszystko wróci do normy.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 15.04.2012, 11:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie od dziś wiadome jest że nie mamy obrony i w końcu znalazł sie trener który zaryzykował i ustawił nas wysoko by po prostu atakować a nie bronić się!
Sorry, ale wytlumacz mi z czego sie bierze tak idiotyczny stereotyp o naszej obronie? Akurat biorac pod uwage rozne problemy w naszej defensywie itp Dla mnie to wyraz kompletnej glupoty i nie znajomosci sie na pilce (choc to prawda, ogolnie ludzie o tym tak naprawde malo pojecia maja)

Patrzac na gre obronna, ale zwlaszcza na statystyki.... to liczac ze dzis Lech straci przynajmniej 1 bramke, to dalej mam 2 najlepsza obrone po Legii! W lidze w zadnym meczu chyba nie stracilismy wiecej niz 2 bramek. W pucharach? Ok dwa mecze z Fulham i Twente gdzie po 4 bramki stracilismy, no ale w tym Jaliensa duza zasluga byla ktory, zwlaszcza w meczu z Twente albo sprzedal albo odpuscil (3 bramki ewidentnie na jego konto). A oprocz tego naprawde nasza defensywa daje rade.

Problemem jest ofensywa, nawet po strzeleniu 3 bramek LKSowi to dalej nawet nie mamy sredniej 1 bramki na mecz!! To jest poprostu katastrofa. Nasza gra ofensywna dopiero cos sie ruszyla, ale to ogolnie katastrofa! W zadnym meczu wtym sezonie 4 bramek nie strzelilismy, ba moze w 3 meczach po 3 bramki strzelismy, no ale i tak wygrana roznica 2 bramek to tez 2-3 mecze. Jesli chodzi o ilosc bramek strzelonych, to chyba nawet jak Wisla spadala to miala wiecej. Nawet w sezonie w ktorym na 8 miejscu bylismy, strzelilismy 41 bramek, a w tym ciezko bedzie dojsc do 30..
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Stary 15.04.2012, 12:18
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale wytlumacz mi z czego sie bierze tak idiotyczny stereotyp o naszej obronie? Akurat biorac pod uwage rozne problemy w naszej defensywie itp Dla mnie to wyraz kompletnej glupoty i nie znajomosci sie na pilce (choc to prawda, ogolnie ludzie o tym tak naprawde malo pojecia maja)

Patrzac na gre obronna, ale zwlaszcza na statystyki.... to liczac ze dzis Lech straci przynajmniej 1 bramke, to dalej mam 2 najlepsza obrone po Legii! W lidze w zadnym meczu chyba nie stracilismy wiecej niz 2 bramek. W pucharach? Ok dwa mecze z Fulham i Twente gdzie po 4 bramki stracilismy, no ale w tym Jaliensa duza zasluga byla ktory, zwlaszcza w meczu z Twente albo sprzedal albo odpuscil (3 bramki ewidentnie na jego konto). A oprocz tego naprawde nasza defensywa daje rade.

Problemem jest ofensywa, nawet po strzeleniu 3 bramek LKSowi to dalej nawet nie mamy sredniej 1 bramki na mecz!! To jest poprostu katastrofa. Nasza gra ofensywna dopiero cos sie ruszyla, ale to ogolnie katastrofa! W zadnym meczu wtym sezonie 4 bramek nie strzelilismy, ba moze w 3 meczach po 3 bramki strzelismy, no ale i tak wygrana roznica 2 bramek to tez 2-3 mecze. Jesli chodzi o ilosc bramek strzelonych, to chyba nawet jak Wisla spadala to miala wiecej. Nawet w sezonie w ktorym na 8 miejscu bylismy, strzelilismy 41 bramek, a w tym ciezko bedzie dojsc do 30..
100% popieram
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.04.2012, 12:40
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Z Wilkiem poza pierwszym składem to ja rozumiem jakiś żart? Co do Ilieva zdjętego w trakcie meczu to trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że grając jeden meczy tygodniowo Ivica wytrzymuje 60 minut. Dlatego uważam, że jest przepłacanym piłkarzem, choć w 60 minut robi więcej niż Kirm w trzy mecze.
Chyba kółeczek.
Iliev 1 gol, 2 asysty + gol ze Skonto
Kirm 3 gole, 3 asysty (albo 2 nie jestem pewien), + 2 gole w fazie grupowej LE
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.04.2012, 12:55
A ile Iliev miał otwierających podań, takich jak wczoraj do Kirma? Albo kapitalnych dośrodkowań, których napastnicy nie wykorzystali?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.04.2012, 12:59
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Chyba kółeczek.
Iliev 1 gol, 2 asysty + gol ze Skonto
Kirm 3 gole, 3 asysty (albo 2 nie jestem pewien), + 2 gole w fazie grupowej LE
dokładnie tzw. wiatru to może Iliev robi więcej ale gdy popatrzeć na suche liczby to: (dane z wszystkich rozgrywek)

Iliev 41 meczów 3 bramki 5 asyst
Melikson 28 meczów 3 bramki 5 asyst
Kirm 37 meczów 5 bramek 4 asysty
Garguła 33 meczów 1 bramka 4 asysty

więc w klasyfikacji kanadyjskiej Kirm 9 Iliev i Melikson po 8 ale to Kirm jest sabotażystą
Odpowiedz cytując
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 15.04.2012, 13:02
Ja wczoraj wyjątkowo zasiadłem sobie na trybunie B i skupiłem się tylko na meczu i grze naszych zawodników i potwierdzam. Tak to Kirm jest sabotażystą
WISŁA KRAKOW........
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów