|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wisła wygrała!!! dla forumowiczów to źle, bo padli w 60 minucie.Tylko niektórzy zapominają że kilka dni wcześniej grali 120 minut w PP z wymagającym rywalem.
Dla was z perspektywy tV to źle wyglądało ale dla mnie to wyglądało Nawet fajnie i cieszą 3 punkty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
masz racje - zapchajdziura na miare dzisiejszej Wisly - czyli druzyny srodka tabeli z ktora wygrywa lub remisuje juz PRAWIE kazdy w tej lidze ....nie o takiej Wisle marze - nie takiej Wisly chce ...wybacz ze po prostu wymagam jako kibic klubu ...no chyba ze juz mamy taka Wisle od ktorej juz nie mozna nawet wymagac czegokolwiek ... a w czasach gdy Diaz wygrywal z Wisla MP gral "troche" lepiej ...wcale nie odbieram rangi zwyciestwa ( WKONCU ) Wisly w lidze ...po prostu ten slaby seszon sie juz konczy i czas zaczac go podsumowywac ....wymienilem zawodnikow ktorzy sa po prostu za slabi na gre w Wisle- a przy tym zarabiaja krocie w porownanu do wlasnych umiejetnosci ....3 pkt ciesza - to oczywiste- zwlaszcza w sytuacji gdy zwyciestwo nad LKSem pomaga ( narazie) gdańskiej Lechii .....ale opisujac tamtych zawodnikow mam na mysli caly sezon - a nie pojedyjncze- zadkie - dobre mecze w ich wykonaniu
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 14.04.2012 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jasne, bo oni przeciez nie trzepia grubej kasy za zawodowe uprawianie piłki nożnej wiec jak od nich wymagac grania co kilka dni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Gdyby ktoś nie s.......ił przygotowań do rundy, to pewnie wytrzymywaliby po 90 minut grając co trzy dni.. teraz lepiej się cieszyć z tego że wreszcie w dwóch kolejnych meczach strzeliliśmy parę bramek i przeprowadzili kilka kolejnych ciekawych akcji.
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ogolnie Wisłę fajnie sie dzis ogldalo. jakies wymiany byly, jakas gra z pierwszej pilki. Genow bardzo ladnie, nie wiem czemu czesciej gral Bitan zamiast niego.. chociaz w mojej opinii obaj powinni grac w pierwszej 11.
Nunez, czlowiek-pechowiec, powinnismy sie go pozbyc. Małecki - dzisaj kiepska zmiana, wszystko tracil, ale on slabe wystepy przeplata dobrymi wiec nastepny mecz powinien byc dobry .niestety nasi zawodnicy gdy prowadza tracą konentracje stad te dwie bramki, dobrze, że na dwoch sie skonczylo. wystep Wisły ocenia na 5/10 bo rywal z niskiej polki, a mimo to strzelil nam dwie bramki.. ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nawet jakby wygrywali do końca sezonu po 5-0 w zajebistym stylu to marudy będą narzekać że źle, bo jakby grali tak wcześniej to byśmy mistrza zdobyli i jeszcze by się bardziej obrażali na Małeckiego pisząc że jest szrotem bo im kiełbasa w gardle stanęła.
Wiadome że ocena zawodników jest jak najbardziej naturalna, ale ktoś tu się chyba zbyt daleko zapędza. Genkov tak jechany w końcu dostaje podania i strzela, bo wcześniej sam sobie miał stwarzać okazje.Kirm jest grzeczny i stoi z boku to zero praktycznie tematu, 73 kilowa kula u nogi Wisły. |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Chciałem tylko zauważyć, że w drugim meczu z rzędu bez Wilka, Wisła strzeliła 3 gole ;D Mam nadzieję, że to przypadek i nie okaże się, że Czarek jest hamulcem do ofensywnej gry Wisły.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Chciałem tylko zauważyć, że w drugim meczu z rzędu bez Wilka, Wisła strzeliła 3 gole ;D Mam nadzieję, że to przypadek i nie okaże się, że Czarek jest hamulcem do ofensywnej gry Wisły.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy zauważyliście że Kirm miał dziś dwie asysty
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na szczęście generał Jaliens jest już tam gdzie jego miejsce - na ławce. Stamtąd już tylko krok do wyczekiwanej przez niego emerytury.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pełna zgoda z opisem. Dodam tylko, że Wisła wygrała kolejny mecz bez Wilka na boisku. Jak widać jeden piłkarz na boisku, zamiast Wilka, który potrafi grac w piłkę to duże wzmocnienie. Oprócz Wilka jeszcze do wymiany niepotrafiący grać Kirm i Garguła i wreszcie Wisła zacznie grać 11 na 11 a nie w ósemkę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 15.04.2012 o godz. 00:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Wilkiem poza pierwszym składem to ja rozumiem jakiś żart? Co do Ilieva zdjętego w trakcie meczu to trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że grając jeden meczy tygodniowo Ivica wytrzymuje 60 minut. Dlatego uważam, że jest przepłacanym piłkarzem, choć w 60 minut robi więcej niż Kirm w trzy mecze. Kirm ma po prostu bieganie, może po dwóch meczach z rzędu wrócić biegiem do domu, a po Ivice trzeba by zamówić helikopter żeby go zabrać wprost z boiska.
Inna sprawa mnie nurtuje: dlaczego Pajlic po dwóch sezonach w Wiśle, (mieszkania w Polsce, gdzie musisz iść do sklepu, załatwić sprawę administracyjną, zawieźć dziecko do przedszkola itd.) nadal udziela wywiadów w języku angielskim? To samo Kirm, który jest tu jeszcze dłużej? To moim zdaniem pokazuje jak poważnie Panowie traktują przystanek w Polsce na drodze ich futbolowej kariery. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja sie zastanawiam co takiego musza jeszcze zrobic (albo nie zrobic) Gargula i Kirm, zeby Probierz w koncu zauwazyl , ze "sabotuja" nasza gre?
Zwlaszcza Gargula, ktory wczoraj robil wszystko, zeby tylko nic nie robic. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wilk nie potrafi grać w piłkę. Nie, to nie żart.
To, że ostatnie dwa mecze Wisły były najlepsze w tym roku i obydwa bez Wilka w składzie to może jest przypadek... a może nie. W każdym razie piłkarsko Wilk daje drużynie jedno wielki NIC. Na pozycji przecinaka można postawić Bruda i na jedno wyjdzie. Zresztą przy takim braku postępów w grze Wilka na przestrzeni sezonu to wolałbym oglądać Bruda bo może on się jakoś jeszcze rozwinie. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jednak porównywanie Czarka do Bruda jest niesprawiedliwe.
Niemniej jednak, pomimo tego, że Czarek zostawia w ch*j i trochę serca na boisku, to jest on obiektywnie patrząc bardzo przeciętnym piłkarzem. Zaczęliśmy wszystko przegrywać odkąd Radek złapał kontuzję. Wilk gra mega defensywnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
bardzo dobry mecz do strzelenia przez ŁKS bramki. Widać było ze po trzeciej nasi odpuscili juz pressing a ŁKS to wykorzystał.
Nie od dziś wiadome jest że nie mamy obrony i w końcu znalazł sie trener który zaryzykował i ustawił nas wysoko by po prostu atakować a nie bronić się! Nunez i Kirm, tym dwóm jakbym mógł strzeliłbym w kolano.Nunezowi za jego głupotę, fajnie ze zrobi crossa ale jego nonszalancja mnie totalnie rozpierdala. Andrażowi za to że jest fenomenem. Każde jego zagranie jest złe, jak wydaje sie ze akcji nie da sie s.......ić, on i tak ja s.......i. Fajnie ze zaliczył asystę, ale najpierw trzeba podziękować frajerowi z ŁKS który dostał dziurę. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wezcie poprawke z kim my gralismy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Mimo wszystko Kirm jest jednym z nielicznych w naszej drużynie który jest przygotowany na grę przez 90 minut. Gdyby potrafił w odpowiednim momencie podjąć odpowiednią decyzję o podaniu/strzale, to mielibyśmy z niego pożytek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Maciuś graliśmy z ŁKS ale to tylko wiedział Małecki,Garguła i Czekaj. Dla reszty to był kolejny przeciwnik po prostu, co z tego ze w ogole nie mieli przygotowań i grają za darmo, nasi pracownicy takimi detalimi sie przeciez nie interesują, najważniejsze dograć do końca sezonu jak mówił Kirm.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
co nie zmienia faktu że jak sie nie widzi perspektyw to ciężko o pełną mobilizacje a w tej lidze trzeba walczyć od 1 do 90 min., no i to czy im nie brakuje najzwyczajniej sil tez jest zastanawiające bo ci najemnicy moim zdaniem walczą na boisku
człowiek tez pracuje i chyba wie jak to czasem wygląda :( tez mnie to zastanawia
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 15.04.2012 o godz. 10:26.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
dobra jeszcze raz apeluje. nie podniecać się ostatnimi dwoma meczami i nie wyciągać pochopnych wniosków. za tydzień podbeskidzie i wszystko wróci do normy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Patrzac na gre obronna, ale zwlaszcza na statystyki.... to liczac ze dzis Lech straci przynajmniej 1 bramke, to dalej mam 2 najlepsza obrone po Legii! W lidze w zadnym meczu chyba nie stracilismy wiecej niz 2 bramek. W pucharach? Ok dwa mecze z Fulham i Twente gdzie po 4 bramki stracilismy, no ale w tym Jaliensa duza zasluga byla ktory, zwlaszcza w meczu z Twente albo sprzedal albo odpuscil (3 bramki ewidentnie na jego konto). A oprocz tego naprawde nasza defensywa daje rade. Problemem jest ofensywa, nawet po strzeleniu 3 bramek LKSowi to dalej nawet nie mamy sredniej 1 bramki na mecz!! To jest poprostu katastrofa. Nasza gra ofensywna dopiero cos sie ruszyla, ale to ogolnie katastrofa! W zadnym meczu wtym sezonie 4 bramek nie strzelilismy, ba moze w 3 meczach po 3 bramki strzelismy, no ale i tak wygrana roznica 2 bramek to tez 2-3 mecze. Jesli chodzi o ilosc bramek strzelonych, to chyba nawet jak Wisla spadala to miala wiecej. Nawet w sezonie w ktorym na 8 miejscu bylismy, strzelilismy 41 bramek, a w tym ciezko bedzie dojsc do 30.. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Iliev 1 gol, 2 asysty + gol ze Skonto Kirm 3 gole, 3 asysty (albo 2 nie jestem pewien), + 2 gole w fazie grupowej LE ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ile Iliev miał otwierających podań, takich jak wczoraj do Kirma? Albo kapitalnych dośrodkowań, których napastnicy nie wykorzystali?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Iliev 41 meczów 3 bramki 5 asyst Melikson 28 meczów 3 bramki 5 asyst Kirm 37 meczów 5 bramek 4 asysty Garguła 33 meczów 1 bramka 4 asysty więc w klasyfikacji kanadyjskiej Kirm 9 Iliev i Melikson po 8 ale to Kirm jest sabotażystą ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ja wczoraj wyjątkowo zasiadłem sobie na trybunie B i skupiłem się tylko na meczu i grze naszych zawodników i potwierdzam. Tak to Kirm jest sabotażystą
![]()
WISŁA KRAKOW........
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|