|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Te "czyszczenie" Nowaka, to chyba PKP z kasy. Ten nowy prezes Karnowski jest ze stajni Balcerowicza czyli Mumia Wolności. Nie zdziwiłbym sie gdyby to był kolega Nowaka z jakże charakterystyczną dla obojga drogą kariery. Czyli najpierw KLD (Kongres Lewych Dochodów), potem Mumia Wolności (po połączeniu) i Młodzi Demokraci PO. Pewnie za jakiś czas to wyjdzie, że znają się od lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nikt za darmo podwyżek nie daje. Chyba że w państwowej firmie za rządów cudaka. A lemingi zazdroszczą ze też by chciały. Nie wstyd Ci? Czy nie dotarło do ciebie że ta kasa jest wypłacana z Twoich podatków. A potem bredzą ze trzeba firmę sprzedać bo nierentowna. Tak jak stocznie i huty. Teraz czas na koleje? Wiesz co to jest kompleks?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Typowy polski urzedas. Grzac dupe na tylku, za nic nie odpowiadac, brac jak najwiecej. Przykra konstatacja jest taka ze obecna wladza jest stworzona dla takich ludzi. - nie chcę nic mówić ale za każdej władzy w Polsce były takie jaja więc nie ma się teraz czemu dziwić. Pracowałem chwilę w państwówce to wiesz czego się tam najbardziej bali? aby nie wprowadzić odpowiedzialności za podejmowane decyzje przez urzędnika!! to powinno dać do myślenia. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Reszta odpowiedzi w poście powyżej. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|||
Nie było różowo ale nie można porównywać tego co było jeszcze 6 lat temu do tego co się dzieje teraz. Bywały przypadki że jedna, dwie osoby zarabiały kupę szmalu ale słyszało się o tym raz do roku. A w tym roku już mamy PKP i tego gościa od stadionu w Wawie. Już nie licząc ciągle rosnącej liczby urzędników: Cytat:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doskonale sobie zdajesz sprawę jak tą niby ustawę obchodzono. Pierwszy przykład to premie i nagrody. Ustawa swoje a życie swoje.
Z mojej strony koniec dyskusji z kilku powodów 1) Napisałem odpowiedź do Orła i nagle połowa forum zaczyna dyskusję wyrywając kontekst. Wyżej napisałem co miałem na myśli i nikomu nie każę się z tym zgadzać. 2) Nigdy tutaj nie popierałem żadnej partii tylko patrzyłem obiektywnie 3) ładna pogoda prawda? ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
PS: gdyby brak poparcia którejś z partii był jednoznaczny z "patrzeniem obiektywnym" to Polska była by krajem z najwyższym na swiecie współczynnikiem ludzi obiektywnych w populacji. |
|
|
|
semper fi
Offline |
||
|
Patrzyłem na nicki i miałem wrażenie że jedna osoba rozmawia sama z sobą
![]() Tak w temacie do poprzedniego wątku że u nas jest tanio i w ogóle ![]() Felieton z Gazety Krakowskiej: Cytat:
EDIT: Jeszcze o zamożności: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kocur : 10.04.2012 o godz. 14:58.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zamiast nby deregulacji powstanie kolejny zawód zamkniety .
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
wislak68
![]() Sluchaj, jak nie potrafisz podjac rekawicy to nie rob referatu na pol strony o tym jaki to twoj wspolrozmowca jest ten nie tego. Poprostu nie pisz nic, albo powiedz ze konczysz dyskusje. Sorry, ale pisaniem "jaki to ktos jest" ani nie dowodzisz swoich racji, ani nie... pokazujesz tej swojej hipotetycznej wyzszosci intelektualnej. Nie, nie zaprzeczam sam sobie. Jakbys nie zauwazyl, to byly odpowiedzi na twoje pytania. Czyli staralem sie robic cos czego ty czesto nie robisz nawet z pytaniami zwiazanymi na temat. I jakbys nie zauwazyl to byly odpowiedzi maksymalnie krotkie zakonczone wyraznym stwierdzeniem o braku checi zaglebienie sie w te kwestie... wlasnie z powodu tego ze nie na temat. Manipulacje me imie... Haha, znowu kompleksiki? Nie, to nie tak ze ja nie jestem Ciebie w stanie zrozumiec. Ja poprostu mysle ze ty nie chcesz pisac krotko, bo twe teksty oddarte z tej papki zostaja... prawie z niczym. Ot, zieje wtedy brak argumentow. Tak, tak. Podczas gdy ty zadawales co rusz pytania to bylo dobrze. Jak ktos inny odwazyl sie zadac pytania (majace zwiazek z tym co napisales!) to juz tu mamy zagrywki shopenhauerskie. Uczen i sprawdzian. Tak jak powiedzialem. Mi chodzi o to czy model szlachecki przedrewolucyjny zyskal na sile czy tez nie. Hiszpanska szlachta XX wieku to nie to samo co hiszpanska szlacha XVIII wieku. Ot, zeby zobrazowac. Zasadnicze pytanie... czy ty wiesz co to byl Ancient Régime? Bo wydaje mi sie ze wiesz ale... tylko mniej wiecej. No prosze, pierw gdyba ze i tak nic nie zrozumiem, a potem jak przychodzi co do czego to sam nie rozumie. Albo udaje. To sie nazywa chowanie glowy w piasek. Jak Ci napisze definicje penetracji (seksualnej), to tez odpowiesz ze to nic nie wyjasnia? To nie belkot* tylko to co w swoich pracach pisza Marx, Lenin, itd. Ech, tak to jest jak sie rozmawia o rzeczach o ktorych nie ma sie pojecia. *to znaczy jest to belkot, ale nie ze wzgledu na to ze nic nie wyjasnie, tylko ze wzgledu na to ze... nietrafnie ocenia rzeczywistosc Ogolnie, caly twoj post to (jak zawsze) 90% mowy trawy, czyli gadanie o niczym. Kilka co latwiejszych kwestii jest przez Ciebie podtrzymane, wiekszosc tradycyjnie przemilczana lub zignorowana. Sorry, ale to wyglada tak ze poprostu bierzesz to na co umiesz (jako tako) odpowiedziec a reszte zostawiasz. Do tego w momencie gdy zaczely sie moje pytanie to juz nagle trzeba konczyc bo gdybamy ze nie zrozumiem. ![]() P.S Niech zgadne, lata spedzone na nauce, praca (i pensja) nie taka jaka sie oczekiwalo (po tylu latach nauki) i... logiczne w tym wypadku zgorzknienie i arogancja. Mam racje? Masz racje, ta dyskusja nie ma sensu. Tym razem juz ostatniecznie bez odbioru. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drogie lemingi kolejny raz rzeczywistość udowadnia jak denna i prostacka jest parada oszustów. Pamiętacie ile było szyderstw z Gosiewskiego za dworzec we Włoszczowie? Spójrzcie jakich debili z was robiono.
Włoszczowa okazała się hitem Cytat:
Każdy który szydził z Gosiewskiego niech się pali ze wstydu ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
ale 44 bilety dziennie, czyli po 2 bilety na jeden pociag to chyba nie jest sukces? |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jeśli rekordowe zadłużenie, rosnąca inflacja i bezrobocie są sukcesem obecnej ekipy to co dopiero 2 bilety na pociąg
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy to sukces ale jeśli PKP IC się z tego cieszy to wyobraź sobie jak jest gdzie indziej.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Stacji nie budowano przecież. Nawet wyremontowana nie jest.
Cała afera była o to, że pociągi ekspresowe zaczęły się na tej stacji zatrzymywać. Na dwie minuty. Wiedza, wiedza... za resztę zapłacisz MasterCard :] Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Matematyka nie kłamie, skoro PKP IC sprzedaje prawie 4k biletów w kwartał to tyle tam ludzi wsiada. Do PKP IC należy TLK, którym ludzie jezdza najczesciej. A wiec wychodzi 44 bilety na dzien, 2 bilety na pociag. No chyba ze 22 pociagi w jednej relacji, czyli w sumie 44 pociagi. Wtedy to te dane wychodza jeszcze gorzej ... Wydano 35 tysiecy zlotych na jednego wsiadajacego w ciagu 5 lat. A to wszystko z nadania politycznego, przed wyborami ś.p. Pana Gosiewskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
w I kwartale tego roku tylko PKP IC sprzedały we Włoszczowie 3978 biletów I ty mnie o wykształcenie pytasz? 3978/90=44,2 dziennie tylko w IC. Z Twojego leminżego wyliczenia wynika że dziennie na stacji we Włoszczowie zatrzymują sie 22 pociągi IC . Możesz mi to wyjaśnić? Czy skorygujesz swoje brednie? A skoro PKP chce otwierać drugą stację to chyba są zadowoleni. Oczywiście leming nigdy sie nie przyzna że wyszedł na pajaca, do końca będzie kłamał i kręcił. Możesz być z siebie dumny ---------------------------------------------------------------------- I z innej beczki. Kto tych kretynów wybrał do władzy? Pytam. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.04.2012 o godz. 09:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
darmowy koncert biegi pani ministry z kolegami - ok 100 osob mecz futbolu amerykanskiego Eagles-Tigers czy jakis tam - bez publicznosci Polska-Portugalia - jedyny mecz dla kibicow Jak na razie 75% imprez dla nikogo/nie przynoszacych zadnych zyskow a po 17 kwietnia dojdzie jeszcze jedna, mecz dla 5 tysiecy kibicow rezerw Legii i Sewilli, dobra statystyka nie ma co... Juz szkoda mi porownywac peron we Wloszcczowej z kontraktami na gaz lupkowy wartymi 50mln a sprzedawanymi za 300 tys albo z umorzeniem dlugu spolce gazowej z Rosji przez ministra gospodarki, wyrzuconych w bloto milionow za najdrozsza w historii prezydencje UE, przekretow przy przetargach na komputery w ministerstwach (w tvn-ie nie bylo, mozesz tego nie znac) i wielu innych genialnych posuniec. Tutaj szukaj wtop rzadu i zbednych wydatkow a nie w miejscu gdzie te pieniadze przynajmniej mialy bezposrednie przelozenie na zycie obywateli.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 12.04.2012 o godz. 08:52.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Niech wyremontują stację na CMK w Opocznie, bo po jej zlikwidowaniu stoi i straszy, a mi dodatkowo dojdzie jeden środek transportu do domu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powiedz mi ale po co porownywac te sprawy z peronem? Bo lepiej pokazac, że inni wydaja jeszcze wiecej, wiec odczepcie sie od Nas? Kolejny raz przypomina mi sie sprawa Jasinskiego, ktory nie mial czas przeczytac kontraktu na gaz i wzrosla cena o 10%. Tylko PiS o tym nie pamieta, albo dyskredytuje, bo Pawlak zrobil jeszcze wiekszy wał. To co mamy mniejsze sumy olewać? Ja tu nie dyskredytuje stacji Włoszczowa jako takiej, ja staram się zdyskredytowac obiegtywnie ten szał na jej punkcie. Dane tego nie pokazuja. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||
Cytat:
http://lubczasopismo.salon24.pl/jama...da-dulszczyzna |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rosja nie jest winna Katynia? Jak to będzie prawda to ch.. z taka Unią Jełropejską
Cytat:
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
|
W Opocznie już od kilku lat samorząd walczył o przywrócenie któregoś połączenia kolejowego (przypominam, że są tam dwie linie i dwa przystanki kolejowe, a żaden pociąg pasażerski się nie zatrzymuje) i może dopnie celu. Patrząc na ilość ludzi z Opoczna i okolic jeżdżących dzień w dzień do Warszawy taki ruch ma jak najbardziej uzasadnienie. Na pewno ja się nie obrażę
![]() Poseł SLD już 6 lat temu złożył zapytanie w tej sprawie. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.04.2012 o godz. 09:44.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Durczok vs Gugała vs Olejnik - bo Lisa nie było w tym tygodniu a szkoda . Atak lizusów prorządowych w najczystszej komunistycznej postaci.Który wygrał? Poniżej małe co nieco o wtorkowych i środowych popisach ITI
Cytat:
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Aha, jeszcze jedna fajna informacja. O tym jak sie tworzy armie zaleznych od siebie ludzi ktorzy odwdzieczaja sie raz na kilka lat przy urnie wyborczej glosujac za tym zeby bylo nadal tak jak jest. No i przy okazji pole do oburzenia dla Szpenia odnosnie marnotrawienia srodkow publicznych na masowa skale. http://forsal.pl/artykuly/609285,ofi...et_milion.html ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No ten tekst Arapaho o wyroku komuchów z UE wprost poraża. To jest jakaś kpina. W takim razie niech też wydadzą wyrok, ze Niemcy nie ponoszą winy za Hitlera. Wtedy mogliby wystapić o zwrot wypłaconych odszkodowań. To jakaś kpina ? Gdzie jest minister Radzio Metne Oczka ? Wyspał sie już ? Ma jakieś zdanie na ten temat. Brukselskie pedofile z UE przegieły tym razem.
|
|
|