The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 08:14
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Paru zawodników zagrało bardzo dobrze. Niestety niektórzy tragedia. Kirm przeszedł jak zwykle obok meczu. Garguła tradycyjnie głupie straty. Biton w ogóle niewidoczny. Małecki oprócz tej asysty nie pokazał nic, jedynie durne napinanie się w stronę sektora gości. Paljić kolejny raz udowadnia czemu dwa razy wszedł do bundesligi, a nigdy w niej nie zagrał. Według mnie Probierz w aktualnej sytuacji powinien podziękować już teraz pewnym osobom i spróbować kolejnego mlodego zawodnika, bo wydaje mi się, że Uryga będzie lepszym zawodnikiem niż np. Czekaj.

Natomiast pomysły ściągania Głowackiego i Brożków uważam za chybione.

Bardzo rzeczowy post Kolego. Pozstaje jednak pytanie skoro nie mamy kasy czy za te odpady z różnych stron Europy wziąć piłkarzy z ME? Bo tych 25 grajków na sezon trzeba mieć. A wiadomo, że tu nie o ilość najbardziej się rozchodzi. Odejdzie pewnie z 7-8 i co dalej? Wróci Burliga, a dalej perspektyw nie ma...

Naszła mnie refleksja po dzisiejszym meczu, oczywiście mając w pamięci, że nasi grają piach, że tylko się gada o tym, jak nam sędzia pomógł z Jagą czy ŁKS, a tyle spotkań w tym sezonie było gwizdanych w taki sposób, że po prostu nie dało się ich wygrać (Kielce, Polonia u siebie, 3 x Ruch, Białystok, Bełchatów), że to jest jakiś po prostu skandal. Mnie tam już nie chodzi o to gdzie byśmy byli gdyby w tych meczach sędziowanie było inne, ale tu jest takie ciche przyzwolenie na taką grandę, bo każdy co najwyżej zaklnie pod nosem a ci bandyci albo idioci (w zależności od tego czy robią to świadomie czy nie) dalej będą pozwalać Korzymom i Sadlokom na antyfutbol rodem z C klasy. A piłkarski Fakt o nazwie Weszlo robił codziennie nowy artykuł o tym jak to sędziów mamy w kieszeni. Teraz sprawa widać jest mniej ewidentna.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.04.2012, 08:16
AS82 napisał(a):Wyświetl post
ale w Anglii nie ma tak ogromnej ilości błędów sedziowskich w kazdym meczu ! Jak sie sedzia pomyli to raz i to raz na 10 meczy ,natomiast dwu mecz Wisła - Ruch mozna by iloscia bledow sedziowskich obdarować pol sezonu Premiership
Nasz ulubiony sędzia Web myli sie w prawie każdym meczu, a nadal jest topowym sędzia w Anglii.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.04.2012, 08:22
South napisał(a):Wyświetl post
Znowu bez przesady ,co mają powiedzieć kibice łksy czy Lechii,tam dopiero mają pytę i brak perspektyw na coś lepszego.My przez x ostatnich lat ciągle jesteśmy w czołówce bijemy się o najwyższe cele.Chyba trochę za bardzo Wisła rozpieściła niektórych przez ostatnie lata. Wiadomo że atmosfera wokół klubu jest chujowa ale i tak uważam ze 6 koła na meczu jest to liczba żenująca.Dla mnie osobiście akurat to nie problem bo oglądnąłem dobry mecz przy bardzo dobrej atmosferze bez farbowanych pajaców i innych wynalazków,ale liczba jako sama jest żenująca.Natomiast klub nic ,zupełnie nic nie zrobił żeby ściągnąć ludzi na mecz a wręcz ich odstraszył cenami i wyrzuceniem meczu z karnetu.Ja nie wiem czy to taki problem żeby z 33 000 miejsc 2000 przekazać jakimś szkołom ?
Może Wisła będzie grała słabo, może będzie miała mało kibiców, jednak jestem pewny jednego ... że odchodząc z tąd pozostawię SSA stabilną finansowo

tak mi dopomóż Bóg...
....Amen
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2012, 08:23
Gra kopaczy to jedno a drugie to chyba ktos tym razem wybierał drużyny do finału z sugestią ministry Muchy. Jesli w 3 ostatnich meczach z Ruchem sędziowie dyktują przeciwko nam 3 z dupy wyjete karne to wygranie meczu w takich warunkach jest mało prawdopodobne. W dodatku w systemie pucharowym. Przy stanie 2:0 byłem pewny, że Borski prędzej czy później podyktuje przeciwko nam karnego. I nie pomyliłem się. Mecz z Ruchem bez karnego dla niego to mecz stracony.
Szkoda tego słupka z ostatnich minut meczu (przed dogrywką), bo chyba nawet sędzia nie zdązyłby podyktować kolejnego karnego dla Ruchu. Tradycyjnie wku...jąca była "gra" Garguły. Niewiem dlaczego Probierz robi z niego kapitana. Jego nonszalancja i plażowa kopanina jest przerażająca. Kiedy trzeba dokładnie podać piłkę, która otwierałaby drogę do bramki to Garguła kopie (podaje) oczywiście do przeciwnika.
No i...sposób wykonywania karnego przez Nuneza. Bez rozbiegu, z miejsca + głupkowaty uśmieszek po pudle.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2012, 08:30
ale w Anglii nie ma tak ogromnej ilości błędów sedziowskich w kazdym meczu ! Jak sie sedzia pomyli to raz i to raz na 10 meczy ,natomiast dwu mecz Wisła - Ruch mozna by iloscia bledow sedziowskich obdarować pol sezonu Premiership
Ale w Anglii nie masz tak skorumpowanego związku piłkarskiego jak PZPN. Sedziów, którzy moga kręcić bezczelnie wały i nikt nie tylko nie kiwnie palcem, ale jeszcze zrobi z nich międzynarodowych. Akurat z Ruchem sędziowało nam takich dwóch. Borski i Marciniak sędziowie z bardzo mocnymi układami. Lobby śląskie w PZPN-ie chce mieć Ruch wysoko w tabeli (w pewnym momencie marzyli o MP) i w finale PP. Zgodsne to jest też z życzeniem ministry Muchy aby nie wybierać już takiego zestawu do finału PP bo same kłopoty mają później z tym a oni by chcieli spokojnie i bez nerwów wypłacać sobie premie.
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2012, 08:32
Generalnie brawa za walkę. Niestety nic to nie dało. Sędzia czuwał. Dziwię się czemu nikt nie zwrócił mu uwagi na to jak bramkarz Ruchu broni karne. Przecież przy strzale Bitona to wyszedł chyba z 5 metrów!
W ogóle to co wyprawiał to przegięcie. Karny dla Ruchu bardzo dyskusyjny, choć głupota Palijca że w ogóle wystawiał rękę. Chociaż zawdonik Ruchu przewrócił się z głodu. Ale wyglądało to tak jakby rudy ... (dopiszccie sobie) tylko czekał na pretekst. Nieuznana bramka. Tylko chyba on widział faul. Przypomniał mi się mecz z Panathinaikosem i nieuznany gol Penksy. Ręka obrońcy Ruchu w polu karnym. Kartka dla Genkowa za czysty wślizg. Już nawet nie chce mi się wymieniać... Czy ktoś nad tymi gamoniami z gwizdkiem panuje?
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.04.2012, 08:34
Zdziwiłbys sie i to bardzo
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ale w Anglii nie masz tak skorumpowanego związku piłkarskiego jak PZPN. Sedziów, którzy moga kręcić bezczelnie wały i nikt nie tylko nie kiwnie palcem, ale jeszcze zrobi z nich międzynarodowych. Akurat z Ruchem sędziowało nam takich dwóch. Borski i Marciniak sędziowie z bardzo mocnymi układami. Lobby śląskie w PZPN-ie chce mieć Ruch wysoko w tabeli (w pewnym momencie marzyli o MP) i w finale PP. Zgodsne to jest też z życzeniem ministry Muchy aby nie wybierać już takiego zestawu do finału PP bo same kłopoty mają później z tym a oni by chcieli spokojnie i bez nerwów wypłacać sobie premie.
Oj jest jest, Balotelli po ostatnim ataku na Songu miał zostac ukarany na 9 spotkan to FA postanowiła, ze nie ma sprawy i nie bedzie zawieszony (i tak go sam Mancini zawiesił do konca sezonu) ale jak taki Song w 1 meczu z Newcastle potraktował w mniej ohydny sposob przeciwnika to pauzowal 3-4 spotkania. FA to jeszcze wieksza mafia niz PZPN, uwierz mi. Tak jak pisałem w slepocie sedziowskiej jestesmy na tym samym poziomie co Anglia - tylko Oni jeszcze sedziuja w Europie a Nasi sie nie łapia. Taki Borski co wczoraj prowadził mecz na Euro bedzie tylko technicznym/rezerwowym. I on smie sie nazywac sedzia miedzynarodowym
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Stary 11.04.2012, 08:36
Aha. Wracając jeszcze do piłkarzy to jak Nunez podchodził do karnego to sobie na głos powiedziałem :i tym strzałem przypieczętuje swój los w Wiśle". No i nie myliłem się. Strzelił jak piłkarz ligi podwórkowej...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 11.04.2012, 08:40
Nawet porządnego rozbiegu nie wziął, z miejsca można powiedzieć i w najłatwiejsze miejsce dla bramkarza. Zamiast podnieść tą piłkę, jak to Abbot zrobił, to nie, lepiej uderzać po ziemi, żeby bramkarz miał łatwiej. Najpewniej uderzył Mały karnego.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.04.2012, 08:47
Wisła powinna złożyć jakieś pismo do PZPN i napisać o skandalicznym sedziowaniu Borskiego (nieuznany gol Nuneza, karny Paljica wymyslony i Perdjic oszukujacy w karnych wychodzacy 2 metry przed linie) .Wyniku nie da sie cofnać , ale nie powinno sie bezczynnie siedzieć jak sedzia sie nie nadaje do tego zeby byc sedzia
Karny po faulu Paljicia ewidentny. Gol Nuneza raczej prawidłowy więc jeden poważny błąd... Kilka mniejszych, mało istotnych... Jakie skandaliczne sędziowanie? Moim zdaniem sędzia całkiem nieźle sobie poradził.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.04.2012, 08:49
Po pierwsze, nie ma co zwalać winy na sędziego. Faul Diaza był, więc bramka IMHO nieuznana prawidłowo.
Paljic może i nie ściągał, ale za to wcześniej faulował Czekaj, więc karny i tak się Ruchowi należał. Mieliśmy 120 minut, żeby przypieczętować awans, wszystko leżało w naszych nogach.

Teoria o puszczeniu meczu przez Ruch jest chora. Gdyby faktycznie nie chcieli zrobić nam krzywdy, nie doprowadzili by do rzutów karnych, które są loterią. Ot, choćby Abbot mógł przestrzelić swojego karnego na 2:1.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Stary 11.04.2012, 08:50
Weż nie p...ol. Karny ewidentny. Po prostu położył na nim rękę a ten to wykorzystał i się wywrócił. Rudy tylko na to czekał...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 08:56
Paljic po prostu zachował sie jak amator bo z takiej pozycji i tak by bramka nie padła. Do tego Genkov miał swietna okazje do gola tylko nikt nie wie czemu podawal (pewnie ogladal Arsenal albo Barcelone ostatnio), Maly tez mial fantastyczna okazje. Moglo byc 4-0 i po meczu a karne to loteria chociaz na pewno moglismy je lepiej wykonywac. Szkoda ale jakos sobie musimy z tym poradzic. Jakbysmy awansowali do europucharow i zmienili caly skład to potem moglaby byc kolejna kompromitacja a to na Wisle za duzo. Levadia, Karabach zdecydowanie wystarczą na pare kolejnych lat
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.04.2012, 09:03
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Bardzo rzeczowy post Kolego. Pozstaje jednak pytanie skoro nie mamy kasy czy za te odpady z różnych stron Europy wziąć piłkarzy z ME? Bo tych 25 grajków na sezon trzeba mieć. A wiadomo, że tu nie o ilość najbardziej się rozchodzi. Odejdzie pewnie z 7-8 i co dalej? Wróci Burliga, a dalej perspektyw nie ma...

Naszła mnie refleksja po dzisiejszym meczu, oczywiście mając w pamięci, że nasi grają piach, że tylko się gada o tym, jak nam sędzia pomógł z Jagą czy ŁKS, a tyle spotkań w tym sezonie było gwizdanych w taki sposób, że po prostu nie dało się ich wygrać (Kielce, Polonia u siebie, 3 x Ruch, Białystok, Bełchatów), że to jest jakiś po prostu skandal. Mnie tam już nie chodzi o to gdzie byśmy byli gdyby w tych meczach sędziowanie było inne, ale tu jest takie ciche przyzwolenie na taką grandę, bo każdy co najwyżej zaklnie pod nosem a ci bandyci albo idioci (w zależności od tego czy robią to świadomie czy nie) dalej będą pozwalać Korzymom i Sadlokom na antyfutbol rodem z C klasy. A piłkarski Fakt o nazwie Weszlo robił codziennie nowy artykuł o tym jak to sędziów mamy w kieszeni. Teraz sprawa widać jest mniej ewidentna.
Nie twórzmy mitów Panie Kolego. Według mnie bilans pomyłek sędziowskich wychodzi nam na zero. Przypomnij sobie wygraną z Jagiellonią czy z ŁKS na jesień. Z Polonią u siebie przegraiśmy przez sędziego ? Z Ruchem w Chorzowie przegralismy przez sedziego ? Jakim cudem ? W chorzowe nasi zawodnicy stali przez 90 minut i nic nie grali. Wczoraj liczba pomyłek też wyszła na zero, bo nie uznał nam pierwszej bramki. Ale z drugiej strony nie gwizdnął faulu Czekaja w polu karnym.

Nie szukajmy winnych tam gdzie ich nie ma. Winni zawalenia całego sezonu są piłkarze. Po wczoraj nasuwa się jeszcze drugie pytanie. Czemu tak jak wczoraj nie grali w poprzednich spotkaniach ? Czemu nie było takiego zaangażowania ? Czemu nie grali tak chociażby w pierwszym meczu ? Wiń na przykład głupotę Paljicia, który fauluje w polu karnym w sytuacji, gdzie nawet Yao Ming nie byłby w stanie głową sięgnąć tej piłki.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.04.2012, 09:05
Ten mecz pokazał również, że z naszym składem nie jest znowu tak tragicznie, jak wieszczą niektórzy. Wczoraj chłopcy pokazali, że arkany piłki nie są im do końca obce, wszystko zależy od mobilizacji, woli walki i ustawienia taktycznego.
Można zadać pytanie: "jak się chce, to się da? Da".
Tak sobie myślę, jeśli wyeliminujemy najsłabsze punkty zespołu w w postaci (jak dla mnie) Kirma, Paljica, Garguły, Nuneza czy Diaza i zastąpimy ich pełnowartościowymi piłkarzami, to wcale nie jest powiedziane, że w przyszłym sezonie będziemy grać ogony. Byleby jeszcze dobry doświadczony trener, który potrafi ich poustawiać i zmobilizować do walki i gry na pełnej p....e.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2012, 09:14
Dokładnie, trzeba być niezłym hipokrytą aby zrzucać winę na sędziego. Paljić dał pretekst do podyktowania karnego kładąc swe łapska na plecach przeciwnika. Pamiętać też trzeba o tym, że sędzia nie podyktował ewidentnego karnego za faul Czekaja, oraz nakazanie powtórki rzutu karnego Genkowa.

Wisła zagrała tak jak przed rokiem, kiedy to walczyli o mistrzostwo. Piłkarze pokazali, że jak im się chce to mogą grać ambitnie, że potrafią strzelić większą ilość bramek w jednym spotkaniu. Szkoda tylko, że był to pierwszy taki mecz w rundzie rewanżowej (w której zdobyliśmy 10 punktów, aż o 2 więcej od "potęgi" cracovii).
Teraz boję się, że z ŁKS-em wrócimy do "normalności"...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2012, 09:17
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nie twórzmy mitów Panie Kolego. Według mnie bilans pomyłek sędziowskich wychodzi nam na zero. Przypomnij sobie wygraną z Jagiellonią czy z ŁKS na jesień. Z Polonią u siebie przegraiśmy przez sędziego ? Z Ruchem w Chorzowie przegralismy przez sedziego ? Jakim cudem ? W chorzowe nasi zawodnicy stali przez 90 minut i nic nie grali. Wczoraj liczba pomyłek też wyszła na zero, bo nie uznał nam pierwszej bramki. Ale z drugiej strony nie gwizdnął faulu Czekaja w polu karnym.

Nie szukajmy winnych tam gdzie ich nie ma. Winni zawalenia całego sezonu są piłkarze. Po wczoraj nasuwa się jeszcze drugie pytanie. Czemu tak jak wczoraj nie grali w poprzednich spotkaniach ? Czemu nie było takiego zaangażowania ? Czemu nie grali tak chociażby w pierwszym meczu ? Wiń na przykład głupotę Paljicia, który fauluje w polu karnym w sytuacji, gdzie nawet Yao Ming nie byłby w stanie głową sięgnąć tej piłki.
Może odpowiedź na Twoje pytanie jest bardzo prosta: dostali zaległą kasę?

Głupota Paljicia ewidentna - który to już raz w tym sezonie?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.04.2012, 09:23
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Może odpowiedź na Twoje pytanie jest bardzo prosta: dostali zaległą kasę?

Głupota Paljicia ewidentna - który to już raz w tym sezonie?
Pilkarze mimo wszystko tez graja dla trofeów. Wiadomo od dawna, ze większość jest na wylocie, w lidze jest trudniej, łatwiej zmobilizować się na puchar,a w CV to jednak tez nie wygląda źle.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 09:28
willow napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz pokazał również, że z naszym składem nie jest znowu tak tragicznie, jak wieszczą niektórzy. Wczoraj chłopcy pokazali, że arkany piłki nie są im do końca obce, wszystko zależy od mobilizacji, woli walki i ustawienia taktycznego.
Można zadać pytanie: "jak się chce, to się da? Da".
Tak sobie myślę, jeśli wyeliminujemy najsłabsze punkty zespołu w w postaci (jak dla mnie) Kirma, Paljica, Garguły, Nuneza czy Diaza i zastąpimy ich pełnowartościowymi piłkarzami, to wcale nie jest powiedziane, że w przyszłym sezonie będziemy grać ogony. Byleby jeszcze dobry doświadczony trener, który potrafi ich poustawiać i zmobilizować do walki i gry na pełnej p....e.
Juz samo mobilizowanie zawodowców do roboty i jakieś zachęty do czegoś za co pobierają kasę powinno być tępione na równi z ich pieprzonymi kaprysami.
Kop w dupe i liść na drogę powinien pomóc zrozumieć im tajniki zawodu jaki wykonują. A Nunez za te uśmieszki i brak świadomośći swoich poczynań zasłużył na drewnianą łódkę i bidon słonej wody . Zresztą tak czy siak w Argentynie i tak go odpalą, wydaje się to być tylko kwestią czasu. Jeśli myśl o powrocie nie była sama w sobie jebitną mobilizacją , to jemu już nic nie pomoże. RIP
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.04.2012 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.04.2012, 09:28
Zachowanie Dragana naturalnie idiotyczne.
Natomiast śmieszy mnie to że na dwumecz wyznaczono dwóch najgorszych sędziów w Ekstraklasie, zarówno w Chorzowie jaki i wczoraj. (Gil, Borski) śmieszne jest również to, że Borski sędziował nam mecz w pucharze polski w Poznaniu gdzie w końcówce gwizdał każda ale to każdą stykową sytuacje na korzyść Lecha tak aby mogli sobie powrzucać piłki w pole karne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.04.2012, 09:31
Yaroc napisał(a):Wyświetl post
Weż nie p...ol. Karny ewidentny. Po prostu położył na nim rękę a ten to wykorzystał i się wywrócił. Rudy tylko na to czekał...
No to faktycznie ewidentny, niezłych czasów dożyliśmy, to już nie trzeba popchnąć, spowodować upadek, pociągnąć...wystarczy położyć rękę by karny był ewidentnyOd dziś po 10 karnych w meczu idąc tym tropem.
Nie było karnego, najprawdopodobniej też faulu Diaza nie było ale to ma małe znaczenie - straty odrobiliśmy, niestety asekuracyjna gra w dogrywce zemściła się

ps

różne mecze mają różnych anty bohaterów - Kirmowi już dam spokój bo leżącego się nie kopie ale jak tak patrze na Gargułę...On nie dość że gra tak fatalnie to jest wiecznie zadowolony

ps2 a gra wyglądała bo w końcu Probierz skończył z tą przedziwną taktyką z pominięciem 2 ligi której nikt nie czaił a postawił na to co graliśmy od dawna - Akurat wczoraj była ta dobra wersja gry piłką, która niestety temu zespołowi zdarzała się od święta.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 11.04.2012 o godz. 09:37.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.04.2012, 09:35
Nie próbujcie byc swiętsi niż sam papiez- sędziowie w tej rundzie koszmarnie mylą się przeciwko Wiśle, i nie chrzańcie ze bilans wychodzi na zero bo.. nie wychodzi w żaden sposób- o kręceniu przez sędziów trzeba mówić, zeby wywierać na nich presje i nie krzywdzili naszej drużyny w kolejnych meczach a tak w spornej sytuacji sędzia woli gwizdnąc przeciw naszym

jaki bilans na zero? sedziowie ewidentnie pomogli nam z Łksem i Jagą, trochę z Zaglebiem w tej rundzie (sytuacja Sernasa..) trzy mecze
a w drugą stronę to jest prawdziwy kryminał pomyłek - tylko z tej rundy :
Bełchatów - dwa nieuznane prawidłowe gole, Jaga - skandaliczne sedziowanie pod gospodarzey - karny z kapelusza, brak ewidentnego karnego na Kirmie, Ruch- w kazdym meczu z Wisła mają naciąganego karnego..

ja wiem, ze piłkarze grają słabo ale o błedach sedziowskich trzeba mówić - kiedy pomylą się w nasza stronę gazety będą pisać o krzywdzie naszyc przeciwników!
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.04.2012, 09:41
Skończcie już najeżdżać na Kirma. Z perspektywy trybun dobry mecz jak na niego. Przy Gargule chłopina gra jak profesor
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2012, 09:55
Dawno nie widziałem tak przekręconego meczu przez sędziego - gwizdał chyba na zasadzie loterii, na chybił trafił. To jest jakiś skandal, że taki nieudacznik może zakładać strój sędziowski i jeszcze gwizdać na takim poziomie.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2012, 10:01
OMG, jak dla mnie to karny kompletnie z dupy, żaden sędzia w lidze europejskiej by tego nie gwizdnął to jest skandal. Podobnie jak karny w pierwszym meczu dla Ruchu. Bez jaj.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.04.2012, 10:02
Osobiście zaimponował mi Małecki. Grał bardzo dobrze po wejściu na boisko, pewny, bez głupich strzałów, nieźle kręcił, szybki i z pomysłem. Swego rodzaju podsumowaniem dobrego występu była ładna asysta. Technicznie, dokładnie, nie na siłę - jak cały jego wczorajszy występ. Bardzo dobrze zagrał Maor (wreszcie),dużo niekonwencjonalnych zagrań i ładna bramka. Co natomiast zauważyłem w jego grze? Unika spektakularnych dryblingów, które były jego olbrzymim atutem. Prawdopodobnie wynika to z gównianego poziomu naszej ligi, chłopak jest non stop chamsko faulowany i gówno, a nie korzyść z tych stałych fragmentów gry. Lepiej szybko zagrać piłkę, ew. przetrzymać niż lecieć mijając 3 po drodze, gdzie 4 pięknie skosi cię po achillesach, urok drewnianej ligi. Sami zabijamy tą "techniczność" gry w piłkę zezwalając na faule drwali ze wszystkich polskich wiosek.
Wreszcie też efektowne i efektywne zawody Iliewa, takiego grajka to aż przyjemnie oglądać. Czemu ty gościu nie możesz tak co tydzień? Ostatnio też wreszcie zaczął Genkov strzelać, do tego sprawia wrażenie bardziej pewnego, jakby się odblokował i znów był tym gościem, który walił bramki dla Wisły na początku swojego pobytu. Według mnie jest to dobry napastnik, poziom Brożka itp. Jak dla mnie to nawet jest od niego bardziej waleczny.
Nikomu nie można odmówić zaangażowania, niektórym po prostu brak rozumu, jaj i umiejętności (niepotrzebne skreślić).
Chciałoby się napisać "dzięki chłopaki za walkę", ale przecież to ich obowiązek!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.04.2012, 10:05
Pewnie, że szkoda bo to był najlepszy mecz w tym sezonie. Jasno teraz widać że gdy się chce to można tylko, że chyba się co poniektórym do wczoraj się nie chciało. Gdyby cały sezon grali z takim zaangażowaniem to pewnie bylibyśmy teraz w pierwszej trójce.
Z drugiej strony to może i dobrze że odpadliśmy bo znowu byłoby szybkie sklejanie drużyny na puchary i dalej by trwało to co jest teraz.

I jeszcze jedno. Panowie i Panie ogłaszam zbiórkę kibiców Wisły Kraków na dopłotę by jakiś idiota zgodził się wziąć Gargułę.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.04.2012, 10:06
Przestańcie najeżdżać na sędziego bo sami jesteśmy sobie Winni!! idiotyczne, nienormalne zachowanie Paljić- jak można w taki sposób się zachować gdy piłka wychodzi za pole karne?po 2. czemu w dogrywce nasi grali od początku na karne zamiast strzelić i uspokoić grę? Należy również zauważyć świetną postawę Alana Urygi - jak dla mnie najlepiej grający środkowy obrońca w ostatnich meczach..
I proszę niech ktoś mi odpowie - czemu MY TAK W LIDZE NIE GRAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.04.2012, 10:08
Karny z dupy, chciał gwizdnąć to gwizdnął. Podobny do tego z LM Barca Milan. Jak już takie coś zaczynają gwizdać to niech uefa wprowadzi, że każde trzymanie za koszulkę to faul i finał. A nie sędziowie sobie wybierają co druknąć a co puścić. Masakra :/

Swoją drogą masz rację zachowanie Paljicia to czysty debilizm.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 11.04.2012 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 11.04.2012, 10:12
Co do pracy sędziego to nie tyle gwizdał on na korzyść jednej z drużyn co ze względu na brak umiejętności gwizdał wybiórczo i losowo. Jeśli Diaz faulował przy golu Nuneza to w drugiej połowie przy jednej ze wrzutek w pole karne Ruchu z wolnego któryś obrońca całkowicie wsparł się na ramionach Genkova, ten upadł a sędzie nic. Totalny brak konsekewncji. Karnego po ręce być nie powinno, za bliska odległość moim zdaniem. Karnego dla Ruchu ani w pierwszej połowie ani w drugiej być też nie powinno. Ten Janoszka z Jankowski to upadają z głodu kiedy się da i jak się da. Jedynie Piech tam w miarę się na nogach trzyma. Co do rzutów karnych to każdy rzut karny Wisły oprócz ostatniego teoretycznie przy obronie powinien być powtórzony. Znowu totalny brak konsekwencji sędziego. Szczególnie pierwszy karny Bitona. Pareiko chciał być uczciwy no i niestety, może trzebabyło wyskakiwać po 3 metry do przodu.

Tak czy siak zwalać na sędziego nie ma co chociaż ostatnio jak na boisko wchodzi Abbott to jakimś cudem zaraz jest karny dla Ruchu. Taka mała teoria spiskowa 3 mecze z Ruchem 3 totalnie z dupy karne przeciwko nam. Żeby chociaż jeden dało się racjonalnie wytłumaczyć....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów