The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 00:19
South napisał(a):Wyświetl post
frekwencja żałosna ...
Żałosna to jest sytuacja w klubie. Aż się serce kraja gdy pomyślę co przez te wszystkie lata wyprawiano w klubie. Wolna amerykanka bez jakiejkolwiek wizji rozwoju i planu czysto sportowego, doprowadziła do żałosnych chwil w naszej historii.
Ja nie oczekuję ofiary dla ludu, ja chcę choć raz w co bądź pięknej erze Cupiała usłyszeć prawdę. Prawdę o długu, kosztach, przychodach, prowizjach...prawdę o tym - dlaczego?

Dlaczego tak się stało że po nastu latach kolekcjonowania medali i startów z większym lub mniejszym szczęściem w Europie, drużyna została doprowadzona na skraj bankructwa. Wiadomo że takie rzeczy się zdążają lecz w tym przypadku nie jestem przekonany co do "dobrych" intencji. Mi sie nasuwa więcej pytań niż racjonalnych odpowiedzi, nie kumam jak można tak sprytnie działać - wiedząc (chyba) kilka lat wcześniej co się święci.
Dlaczego cięć nie zaczęto od samej góry? Po huja był Maaskant, Valcx , Basalaj w sytuacji jakiej się znalazł klub.

Się ....a teraz robi dziwne konferencje, mające na celu chyba tylko wbicia ostatniego gwoździa? Teraz wiedzą gdzie uderzyć ? wcześniej nie było nawet chęci dialogu z kibicami w sprawach wążnych dla nas np: materialnego herbu ssa.
Teraz się prosi kibiców o wyrozumiałość , ano pewnie ... kibic kocha to zrozumie, zapewne mają rację tylko sam gest bardziej mnie obraża niż łączy w żałobie.
Tak teraz sie martwią o wychowanków, polaków , nas kibiców a zapominają jak bardzo oni odeszli od tradycji i ideałów krakowskiej Wisły!
W imię czego pozbyto się Gwiazdy ? dlaczego zrezygnowano z symbolu i mimo głosu kibiców wciąż wpierdalano nam symbol pieniądza i ery ssa.
Dla nich historia, idea, kibice , symbole znaczyły tyle co dla nas znaczy "znak towarowy" . Łysy huj oczywiście pozamiata, bo to żadna sztuka pozbyć się "balastów" którym i tak się kończą kontrakty. Złapał punkt zaczepienia w postaci wychowanków i ciśnie słodką bajkę w imię wyższych celów a wiadomo że komu jak komu ale jemu ręką nie uschnie...warszawiakowi? nieeeee.

Mi wisi czy będziemy w 1,2,3 lidze...ale jako wieloletni kibic MAM ....A JEBANE NATURALNE PRAWO wiedzieć co doprowadziło do takiej sytuacji, gdzie warszawski debil ma okazać się się lekiem na całe zło.
Będą bajki i wbijane ....y w stronę poprzedników , palenie czarownic i smarowanie "niewinnych" a jednak sumienie mi mówi że prawdziwe zło będzie sie dalej rozwijać i bawić w najlepsze.

Niestety bawić naszym i Wisły kosztem... trudno - taka cena sukcesu. TYLKO NIE DAJMY SIE JAK DZIECI ZBAŁAMUCIC, bo kto jak nie my będzie deską ratunku?

Jebać ten puchar, jebać lige. Niech najpierw jebną się w pierś i poczynią działania oczywiste dla każdego kibica.
Chcą naszego zrozumienia? Niech pokażą chociaż odrobinę chęci... GWIAZDA NA KOSZULKACH powinna być niepodważalną koniecznością w odbudowie poszanowania tradycji, kibica, historii tego najstarszego klubu piłkarskiego w Polsce,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów