The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2012, 22:36
Mając Mariusza Pawełka w bramce nie było absolutnie żadnych szans na wygranie karnych,teraz mamy dobrego bramkarza i niezłych wykonawców ale karne to mimo wszystko loteria

Szkoda że Mały był na spalonym w 120 minucie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
kolunioTSWBKS
Junior Member

Od: 01.2011

Jak widze taki brak odpowiedzialnosci za bledy tych niektorych zagranicznych grajkow to mnie krew zalewa... Pajic bezsensownie fauluje gdzie z tej akcji juz nic by nie wyniklo...Nunez tez te swoje faule przez ktore wiele juz stracilismy w tym sezonie ....MOZE I DOBRZE CZAS NA ZMIANY WIECEJ POLAKOW W DRUZYNIE TO PODSTAWA!!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Przyjemnie było patrzec jak Ruch walił te karne. Każdy pewny, mocny, w róg, górna piłka. Nawet Buffon nic by z tym nie zrobił. Widać, że na ten fragment gry trener Fornalik poświęcił dużo czasu. A u nas poza Meliksonem i Małym każdy karny gdzieś fuksem, po rękach... W karnych wyraźnie lepszy był Ruch jesli w ogóle można to tak rozważać.

W meczu powinniśmy byli wygrać. Byliśmy po prostu lepsi. Zwycięstwo dzisiaj dałoby nam energetycznego kopa na końcówkę sezonu. Widać jak wiele siedzi w głowach tych chłopaków. Czasami myślę że te karne gwizdane przeciw nam w ostatnim czasie to jakaś kara, zmowa, bo ci sędziowie albo są oszustami albo ślepymi idiotami. Szczególnie, że sędziego Borskiego zawsze uważałem za jednego z rozsądniejszych w tym środowisku.
Wszyscy narzekają na Nuneza, a uważam, że zagrał naprawde niezłę 90 minut (dogrywki nie liczę bo to był chodzony w wykonaniu wszystkich 22 zawodników). Dla mnie niebezpiecznie kiksującym piłkarzem jest Czekaj, który razi mnie taką nonszalancją w grze, a czarny pas w nonszalancji ma Garguła, który każde kopnięcie robi tak jakby od niechcenia. I ja się pytam czemu gość o waleczności gołębia jest naszym kapitanem?
Mam nadzieję, że nie dopadnie nas marazm w końcówce sezonu, że marazm nie dopadnie BC i że BC zareaguje pozytywnie na porażkę w tym sezonie jak mawiał klasyk. Obyśmy nie nie stoczyli się w przeciętność jak Widzew kiedyś o czym pisałem gdzieindziej. Wygrać derby i czas na zmiany. Ale nie zmiany personalne tylko zmiany w sposobie myślenia.
Brawo za dzisiejszy mecz dla trenera i piłkarzy.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 10.04.2012, 22:37
"Przyjemnie" było patrzec jak Ruch walił te karne. Każdy pewny, mocny, w róg, górna piłka. Nawet Buffon nic by z tym nie zrobił. Widać, że na ten fragment gry trener Fornalik poświęcił dużo czasu. A u nas poza Meliksonem i Małym każdy karny gdzieś fuksem, po rękach... W karnych wyraźnie lepszy był Ruch jesli w ogóle można to tak rozważać.

W meczu powinniśmy byli wygrać. Byliśmy po prostu lepsi. Zwycięstwo dzisiaj dałoby nam energetycznego kopa na końcówkę sezonu. Widać jak wiele siedzi w głowach tych chłopaków. Czasami myślę że te karne gwizdane przeciw nam w ostatnim czasie to jakaś kara, zmowa, bo ci sędziowie albo są oszustami albo ślepymi idiotami. Szczególnie, że sędziego Borskiego zawsze uważałem za jednego z rozsądniejszych w tym środowisku.
Wszyscy narzekają na Nuneza, a uważam, że zagrał naprawde niezłę 90 minut (dogrywki nie liczę bo to był chodzony w wykonaniu wszystkich 22 zawodników). Dla mnie niebezpiecznie kiksującym piłkarzem jest Czekaj, który razi mnie taką nonszalancją w grze, a czarny pas w nonszalancji ma Garguła, który każde kopnięcie robi tak jakby od niechcenia. I ja się pytam czemu gość o waleczności gołębia jest naszym kapitanem?
Mam nadzieję, że nie dopadnie nas marazm w końcówce sezonu, że marazm nie dopadnie BC i że BC zareaguje pozytywnie na porażkę w tym sezonie jak mawiał klasyk. Obyśmy nie nie stoczyli się w przeciętność jak Widzew kiedyś o czym pisałem gdzieindziej. Wygrać derby i czas na zmiany. Ale nie zmiany personalne tylko zmiany w sposobie myślenia.
Brawo za dzisiejszy mecz dla trenera i piłkarzy.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.04.2012, 22:37
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie to samo miałem pisać.Jak to jest z tym karnymi? Może sobie wyskakiwać bramkarz z lini przed tym zanim strzelec dotknie piłkę? Bo tak za każdym razem robił chorzowianin .
No wyskakiwał, choć oczywiście że tak nie wolno. Ale co miał zrobić sędzia jak mimo wszystko padł gol dla Wisły- nakazać powtórzyć strzał ? Jaka byłaby wtedy kara dla bramkarza?

Zasada jest prosta - jesli bramkarz świruje, a mimo to pada bramka, gola uznajemy i gramy dalej. Jeśli obroni - powtarzamy. I tu sędziemu, Bóg wie czemu, brakło konsekwencji w działaniu. Chyba się wystraszył presji Chorzowian ?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.04.2012, 22:38
Teraz wiecie dlaczego w Argentynie tak kochali Nuneza a wręcz dopłacali Wiśle by go sprowadziła na wypożyczenie. Garguła to osobny rozdział ktokolwiek wie ktokolwiek widział jego dobrą grę w ostatnich latach proszony o kontakt z psychiatrą.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 10.04.2012, 22:38
Heero napisał(a):Wyświetl post
Przy karnym Bitona też odniósł korzyść i jakoś powtórki nie było...
Już nie .......cie o wyskakiwaniu do przodu, bo wszyscy bramkarze tak robią i byłem zajebiście zdziwiony że Borski kazał powtarzać karnego. Takie samo przy.......enie się jak do Cabaja w stolnicy za trzymanie piłki 6 sekund.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.04.2012, 22:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Patrzcie Panie i Panowie, Rutkowski nam się zarejestrował na forum.
Ten mecz przypominał kupiony mecz o awans do 1 ligi z Górnikiem Knurów . Decydujące dwie bramki Wisla strzeliła w ostatnich 6 minutach. A piłkarze Górnika niczym Ruchu odbijali sie od siebie aby ułatwić Wisle zadanie. Wtedy mimo wszystko grali lepsi piłkarze w Wisle. Możesz tego nie pamiętać bo pewnie młody jesteś. Dzisiejszy mecz nie był czysty poprostu Wisła zagrała beznadziejnie.
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 10.04.2012, 22:40
Jak pozwala się grać Paljicowi to tak jest. Drużyna grała dziś bardzo obiecująco, ale ten gość jest totalną pomyłką. Wystawiać go to sabotaż. Skoro mamy kolejną rewolucję to może lepiej przeprowadzić ją w spokoju - bez pucharów?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.04.2012, 22:41
Komentarze w Internecie są bezcennym źródłem informacji. Czego ja się dowiaduje... Otóż według "kibiców z sieci" sędzia... nam pomagał, a więc... "sprawiedliwości stało się zadość". Nikt nie mówi o 2 nieuznanych bramkach z czego jedna była prawidłowo zdobyta, o wątpliwym karnym i braku karnego dla Wisły po zagraniu ręką. Ruch mógł mieć karnego za faul na Janoszce. Jednak więcej błędów kluczowych było na naszą niekorzyść. Niestety media, które po błędach na naszą korzyść informowały wszystkich jutro nie wspomną o niczym.

Wreszcie gra może cieszyć. Szkoda, że odpadliśmy. Zasłużyliśmy na awans my, a nie Ruch...
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.04.2012, 22:42
gigant napisał(a):Wyświetl post
Już nie .......cie o wyskakiwaniu do przodu, bo wszyscy bramkarze tak robią i byłem zajebiście zdziwiony że Borski kazał powtarzać karnego. Takie samo przy.......enie się jak do Cabaja w stolnicy za trzymanie piłki 6 sekund.
Słuchaj, jest różnica pomiędzy krokiem do przodu, a wyjściem 3 metry od bramki. Jak w necie pojawią się powtórki, to się przypatrz dokładnie: strzelec robi pierwszy krok, a ten już się przesuwa do przodu; a na chwilę przed oddaniem strzału już stoi niemal na linii pola bramkowego. Wiem, że każdy bramkarz tak robi, ale zachowajmy umiar.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.04.2012, 22:44
Karnych nie wolno uważać za jakąś loterię! przecież to element gry w piłkę, podstawowy, dobry strzał w górny róg i bramkarz jest bez szans
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.04.2012, 22:45
barteqTS napisał(a):Wyświetl post
Jak pozwala się grać Paljicowi to tak jest. Drużyna grała dziś bardzo obiecująco, ale ten gość jest totalną pomyłką. Wystawiać go to sabotaż. Skoro mamy kolejną rewolucję to może lepiej przeprowadzić ją w spokoju - bez pucharów?
Rewolucja była by i będzie bez wzgl edu na to czy Wisła grałaby w pucharach w przyszłym sezonie czy nie,problem w tym ze pewnie rewolucja w przypadku awansu do LE była by mniej przejebana w skutkach od tej jaką będziemy musieli oglądać..jak w obronie na stoperze ma grać Czekaj a w pomocy błyskotliwy Brud..hm to za rok tych pucharów tez może nie być.
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 10.04.2012, 22:45
Gargule jedynie co dobrze wychodzi to podziękowania za gre i poklepywanie się z przeciwnikami po zakończeniu spotkania, w tym naprawde jest dobry. Bardzo mnie to wku.wia, widać, że wyniki Wisły gówno dla niego znaczą. Dzis w meczu wszystko psuł jak zwykle, on pierwszy do wywalenia razem z Kirmem, Palijciem i Nunezem. Biton też w sumie ch.ja gra i płakać po nim nie bede. Straszna szkoda tych pucharów i punktów z nimi związanych do rankingu. Zawsze coś byśmy uzbierali.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 10.04.2012, 22:46
Nie no, akurat Diaz ściągał w dół obrońcę, który mógł wybić piłkę zanim wpadła wtedy do bramki. Powtórka wykazała. Ten karny dla Ruchu natomiast dosyć wyszukany, ale powiedzmy, że Czekaj w końcówce pierwszej połowy ewidentniej faulował, Borski zobaczył to w przerwie na powtórce i znalazł okazję aby "odpłacić" się Ruchowi.

Bardzo dobry mecz w wykonaniu Wisły - kiedy ostatnio strzeliliśmy przez 90 minut u siebie więcej niż jedną bramkę? Przegrana w karnych nie świadczy o niczym, Ruch mógłby nawet z Barceloną w tych karnych wygrać, bo to karne.

A to, że Borski narobił cyrku, powtórka strzału, potem brak powtórki przy strzale Nuneza, czyli brak konsekwencji i sędziowanie na widzi-mi-się? To bardzo adekwatne dla tego pana i ogólnie dla pracy polskich arbitrów. Są niekompetentni i krzywdzą wszystkich jak leci. Skandaliczne sędziowanie w każdym szczególe jest jedną z przyczyn niskiej jakości polskiej piłki ligowej, ale to gadka na inny wątek.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.04.2012, 22:47
Garguła faktycznie fatalnie grał,zawsze go broniłem ale ostatnio zaczyna grać to samo co grał od początku
Szkoda,miał fajny czas kiedy dobrze grał
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.04.2012, 22:48
K***wa

ze tez nigdy nie mamy takiego zasranego sczescia do konca

karne ,to zawsze byly porazki,czy z Legia czy Lechem w PP
dzis tez ,Nunez wali jakby kupe strzelał a nie karnego

Gra w koncu cos sie rozkrecilo,ale co z tego.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Heero napisał(a):Wyświetl post
Słuchaj, jest różnica pomiędzy krokiem do przodu, a wyjściem 3 metry od bramki. Jak w necie pojawią się powtórki, to się przypatrz dokładnie: strzelec robi pierwszy krok, a ten już się przesuwa do przodu; a na chwilę przed oddaniem strzału już stoi niemal na linii pola bramkowego. Wiem, że każdy bramkarz tak robi, ale zachowajmy umiar.
Wszystko się zgadza, ale gdybyśmy wygrali, umiar byłby zachowany. Jak w pierwszym meczu Ruch był lepszy, tak dzisiaj był słabszy a karne przegralismy bo niestety ktoś musiał przegrać. Sezon przejebalismy i tyle, a dzisiejszy mecz pokazał, że wcale tak nie musiało byc. Po co szukać sensacji?
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz przypominał kupiony mecz o awans do 1 ligi z Górnikiem Knurów . Decydujące dwie bramki Wisla strzeliła w ostatnich 6 minutach. A piłkarze Górnika niczym Ruchu odbijali sie od siebie aby ułatwić Wisle zadanie. Wtedy mimo wszystko grali lepsi piłkarze w Wisle. Możesz tego nie pamiętać bo pewnie młody jesteś. Dzisiejszy mecz nie był czysty poprostu Wisła zagrała beznadziejnie.
Nie wiem co bierzesz, ale odstaw to. Same głupstwa piszesz, widziałeś jakie bramki Wisła strzelała z Knurowem, takich bramek się nie kupuje, podobnie jak teraz ...według Ciebie Ruch się podłożył, no super, ale w karnych to wygrał niby po co, a ta radość po meczu to aktorstwo... jeszcze te brednie o tym że Wisła zagrała beznadziejnie ...ech że też niektórzy muszą się tu produkować ze swoimi wypocinami ...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 10.04.2012, 22:49
Garguła strzelił w ostatniej minucie dogrywki piłkę w słupek(obroniony przez bramkarza) i dobitka Maleckiego, więc..
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 10.04.2012, 22:49
Dobrą stroną porażki tego dwumeczu, jest fakt, że Wisła nie skompromituje się z Karabachem Agdam tylko zrobi to Ruch Chorzów.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.04.2012, 22:50
Owszem, jest to przepis bardzo rzadko stosowany, ale:
1. Jak już ktoś pisał - zachować trzeba proporcje. Co innego krok w przód przy strzale (bramkarz ostatecznie znajduje się pół metra przed linią), co innego dzisiejsze parady bramkarza Ruchu. Przesadził.
2. Jeśli już asystent podniósł chorągiewkę przy piątym karnym (czyli dostrzega "problem") niech będzie konsekwentny. Bo tak to tylko się wygłupił - już przy powtórce widzimy, że Chorzowianin ma akcję w dupie i dalej robi swoje. Ale już bez reakcji...

Oczywiście nie usprawiedliwiam Wisły, Ruch te karne dużo pewniej bił mimo wszystko. Szkoda.
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 10.04.2012, 22:50
Szkoda na prawdę szkoda, najlepszy nasz mecz, szkoda tylko, że w dgrywce siadli kondycyjnie i gdyby słaby dzisiaj Ruch miał lepszy dzień to nawet nie byłoby karnych. Co do samych karnych, to tak jak w dogrywce zaważyło zmęczenie naszych piłkarzy= brak precyzji. ALe walka była za to dziękuję.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 10.04.2012, 22:51
thechris napisał(a):Wyświetl post
Dobrą stroną porażki tego dwumeczu, jest fakt, że Wisła nie skompromituje się z Karabachem Agdam tylko zrobi to Ruch Chorzów.
To nas akurat powinno najmniej cieszyc.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.04.2012, 22:54
W sezonie mamy już tylko derby i to by było na tyle.

A w meczu tym kolejny już raz widzieliśmy że Genkow czy Melikson grać potrafią, a Kirm, a zwłaszcza Paljić niestety nie.
Odpowiedz cytując
rakieta
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 10.04.2012, 22:59
No i pyta i czy Ruch gral tak slabo czy naszym gwiazdorom zachcialo sie grac oto jest pytanie a Palic dziekujemy ci za babola jelopie dzieki temu niedoszle zwyciestwo nie przeslonilo nam kryzysu jaki panuje w klubie.Czas na derby i tam te glaby maja zydow zjesc i wysrac i miejmy nadzieje ze nowy sezon bedzie lepszy
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, cały mecz mi to chodziło po głowie. Ruch pod naszą bramką "dziwnie" się zachowywał, w lidze tak nie pudłują.

Knurów i te cuda z ostatnich minut pamiętam

Dziś w tym wszystkim ostateczny wynik mi nie pasuje, no chyba że w trakcie coś się "pozmieniało"?
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

eeee no gigant....Pareiko stał na linii, wiec nie wszyscy bramkarze. Ruch wykiwał naszych,trzeba umieć grać z naszymi sędziami , ale jestem pewien ,że gdyby w pucharach tak bramkarz robił to sędzia wiedziałby jak go utemperować. Tacy są ci nasi sędziowie, kiedy trzeba to nie gwizda, jak nie potrzeba to gwiżdże itd. Taka Korona jak zagra w pucharach gdzie będzie w miarę kumaty sędzia to do 15 minut trzech wylatuje z czerwona kartką , zresztą jak Groclin.
I w podsumowaniu: od co najmniej pięciu meczy wreszcie oglądanie Wisły było przyjemnością, szkoda tego dwumeczu, trzeba było w Chorzowie nie przestać nie było by tej nerwówki.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 10.04.2012, 23:00
To nas akurat powinno najmniej cieszyc.
Sorry ale ja Ruchowi życzę w pucharach jak najgorzej. I w dupie mam rankingi i ułamki punktów - poza tym i tak Wisły w pucharach nie ma.

Aha, przykre jest to, że obok absolutnie kosmzarnych Paljicia, Kirm i Garguły bardzo słabo zagrał również Meliskon. Najlepszy piłkarz meczu to zdecydowanie Iliev.
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.04.2012 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 10.04.2012, 23:02
Ocena poszczególnych pilkarzy według mojej opini(skala szkolna):
Pareiko +4, asysta bramkarza ooo
Czekaj +3, braki orientacyjne i techniczne, pewnie w odbiorze
Diaz 3
Paljic 2, taki mały plusik za grę w ataku
Jirsak 3, parę ciekawych zagrań