The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2012, 10:40
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, ani nawet zaszczepic w pilkarzach mentalnosci mistrzow, bo sam nigdy takim pilkarzem nie byl. To ze ma ambicje to jedno, a to ze nie towarzysza temu zadne umiejetnosci to drugie.
W Widzewie Probierz pracowal dosc dlugo, druzyna kompletnie sie nie rozwijala. W Jagiellonii mial przemiał ilu ? - 60 pilkarzy ? Kupowano mu kogo chcial. Sezon konia Grosickiego i walący bramki Frankowski. ŁKS to bardziej doswiadczenie i pilkarze, ktorzy wypluli płuca w derbach Łodzi. O Grecji sie nie wypowiadam, bo na podstawie prasy to moge oceniac kolor włosów Matki z Sosnowca.
Probierz to średniak, trener do malych zespolów na rodzime podwórko. Facet oprocz pajacowania przy linii nie posiada nic. Absolutnie nie wierze w jakikolwiek sukces (miejsce pucharowe w przyszlym sezonie) z Probierzem jako szkoleniowcem.

Mam z nim jak z Okuką. Od ogloszenia go trenerem czekam na zwolnienie.
Mam tylko nadzieje, ze ta ofiara losu nie zawali derbow.

Osobną sprawą jest dla mnie Bednarz.
Juz chyba mniej bym przezywal tandem Kapka + Smuda niz Bednarz + Probierz.

Powtorze jeszcze raz, to co pisalem 1.03: Cupialowi doradza chyba jakas swinia z kaluzy. To jest sabotaz, zatrudnianie takich ludzi w Wisle.

Probierz won. Bednarz won.
Otóż to zgadzam się w 100%
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.04.2012, 10:56
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, itd, itd

Powtorze jeszcze raz, to co pisalem 1.03: Cupialowi doradza chyba jakas swinia z kaluzy. To jest sabotaz, zatrudnianie takich ludzi w Wisle.

Myślałem, że zostałem sam na tym forum z podobnymi przemyśleniami.

No, ale jak widać mały klubik już jest.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.04.2012, 11:35

Kapka i tak rządzi w naszym klubie , ma większą władzę niz Bednarz z Probierzem razem wzięci . A to że piastuje ' tylko' stanowiska szefa skautów to akurat ma najmniejsze znaczenie .

Smuda? zamienił stryjek siekierkę na kijek .
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 09.04.2012, 12:15
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, ani nawet zaszczepic w pilkarzach mentalnosci mistrzow, bo sam nigdy takim pilkarzem nie byl. To ze ma ambicje to jedno, a to ze nie towarzysza temu zadne umiejetnosci to drugie.
W Widzewie Probierz pracowal dosc dlugo, druzyna kompletnie sie nie rozwijala. W Jagiellonii mial przemiał ilu ? - 60 pilkarzy ? Kupowano mu kogo chcial. Sezon konia Grosickiego i walący bramki Frankowski. ŁKS to bardziej doswiadczenie i pilkarze, ktorzy wypluli płuca w derbach Łodzi. O Grecji sie nie wypowiadam, bo na podstawie prasy to moge oceniac kolor włosów Matki z Sosnowca.
Probierz to średniak, trener do malych zespolów na rodzime podwórko. Facet oprocz pajacowania przy linii nie posiada nic. Absolutnie nie wierze w jakikolwiek sukces (miejsce pucharowe w przyszlym sezonie) z Probierzem jako szkoleniowcem.

Nie wypada nie zacytować "czerwonego" i nie zgodzić się z nim
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.04.2012, 12:34
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że gość ma podpisany kontrakt do końca następnego sezonu a drużyna pod jego wodzą gra najsłąbszą piłkę od sezonu 06/07
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.04.2012, 12:46
A jakie to ma znaczenie do kiedy ma kontrakt?

Jestem się gotów założyć że nie dotrwa do końca sezonu - pewnie ze strachu przed blamażem się zepnie z gwiazdkami na derby a potem być może przerżnie wszystko do końca.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.04.2012, 12:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kapka i tak rządzi w naszym klubie , ma większą władzę niz Bednarz z Probierzem razem wzięci . A to że piastuje ' tylko' stanowiska szefa skautów to akurat ma najmniejsze znaczenie .

Smuda? zamienił stryjek siekierkę na kijek .
Tyle, że Smuda był/jest zwyciezcą. Wygrywał lige, puchary, druzyny graly na maksimum.
Garguła by się nie uśmiechał po porazce u siebie z żenującą Lechią.

To tak jakby - przy zachowaniu wszelkich proporcji - porównywać McCarthy'ego do Fergusona.

Ciapą probierzopodobną jest tez Skorza. Przeciez juz tylko kwestia chwili jest kiedy poleci z Łazienkowskiej. To nie jest kaliber trenerow do druzyn takich jak Wisla, Legia. Tu potrzeba goscia z charyzmą, doswiadczeniem, ktory jak wchodzi do szatni to pilkarze go prosza o autograf.
Probierze, Skorze, Fajne Czesie, Kafarskie czy Ulatowskie niech wypierdalaja do cracovii, łksów, Bełchatowów i Podbeskidziów.

Trenerem dla Wisly tez nie są Fornalik, Zielinski czy Ojrzynski. Chyba że sie przekalibrowujemy na Ruch czy tfu-Korone.

Owszem, Fornalik jest swietny. Ma w druzynie takie piłkaskie gówna jak Stawarczyk, Grodzicki, Szyndrowski, Grzyb, Janoszka czy Djokic, a wygrywa.
Ja jednak podziekuje za druzyne odpadów ligowych, osadzona w realiach wczesnych lat 90-ych.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.04.2012, 13:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Jestem się gotów założyć że nie dotrwa do końca sezonu - pewnie ze strachu przed blamażem się zepnie z gwiazdkami na derby a potem być może przerżnie wszystko do końca.
Nie no, akurat do konca sezonu to sie nie zdziwie jak bedzie 5 zywciestw.
ŁKS, szmaciary, Podbeskidzie, Górnik, i Śląsk.
Dwóch drugoligowców, 2 wczasowiczów i rozklekotany Śląsk, z ktorym wstyd nie wygrac. Zwlaszcza u siebie.

To oczywiscie przykryje ligową katastrofe i błędy zwiazane ze zmianami. Probierz .......nie, ze druzyna idzie w dobrym kierunku, a ktos sobie zazartuje (Garguła ?), ze szkoda iz sezon sie juz skonczyl, bo teraz by dopiero pokazali.

PS.
A Skorze typuje do wylotu w pazdzierniku / listopadzie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.04.2012, 13:04
Tu potrzeba goscia z charyzmą, doswiadczeniem, ktory jak wchodzi do szatni to pilkarze go prosza o autograf.
Boniek na trenera!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.04.2012, 13:07
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Boniek na trenera!
Z doswiadczeniem.
A nie rudego Bakero
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.04.2012, 13:12
Z doswiadczeniem.
A nie rudego Bakero
To teraz jeszcze znaleźć tak co najmniej pół miliona euro na pensję (czyli trenerzy tak z drugiej setki w Europie), wybudować takiemu trenerowi ośrodek treningowy, żeby mógł pracować w ludzkich (czytaj, w takich, w których pracował, osiągając sukcesy we wcześniejszych klubach) warunkach i Twoje życzenie stanie się rozkazem.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.04.2012, 13:25
Nie widze powodow, dla ktorego utrzymywanie Iliewa, Jaliensa et concorses + 3 trenerow mialo by byc mniej opłacalne niż zatrudnienie dobrego trenera.

O osrodku treningowym juz napisano wszystko wiec nie ma sensu sie powtarzac. To tak jakby wybudowac dom bez dachu i zatrudniac co rok 30 nowych sprzataczek do ciaglego wycierania deszczówki.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.04.2012, 13:28
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, ani nawet zaszczepic w pilkarzach mentalnosci mistrzow, bo sam nigdy takim pilkarzem nie byl.
To nie jest argument - policz ilu trenerów w naszej lidze było mistrzami jako piłkarze. Dobijając gwóźdź, ani Smuda ani Skorża.

Tutaj się zgodzę - mam nadzieję, że skończy w Górniku Zabrze - tam jest jego miejsce. Wg mnie oczywiście zarabia więcej niż Moskal, ale nic nie przemawia jak dotąd za sensem powołania Probierza. Może pech.

To jest niestety tylko dowód na to jaki Wisła marnuje czas i pieniądze mając na utrzymaniu trzech trenerów a krzystając z jednego.

Pomimo jakichś tam obaw, nikt racjonalnie nie przyjmuje do wiadomości takiej ewentualności, bo wiara w kibicach jest. Kłopot jest z piłkarzami, którzy już zaczęli symulować kontuzję i ewidentnie grają na niekorzyść klubu.

Bednarz jest frontmanem - ma przyjąć na klatę wszystkie pomyje i bluzgi.
Kompetencji nie ma żadnych. Wykształcenie nic mu nie daje - on nie praktykuje "w zawodzie". Formalnie z nim sprawa wygląda tak, że jest po kursie (wydział prawa), ale nie ma stażu i egzaminów (aplikacja), więc podkreślam, że dla mnie nadal jest DYLETANTEM.

Bo naszym kraju pokutuje dziwna zależność, że na piłce znają się ludzie, którzy "coś kiedyś grali".
A to jest zwykła firma więc jest potrzebny ktoś kto ma np. MBA i doświadczenie managerskie najlepiej w firmach finansowych bo tam umieją robić "shortcost". Z drugiej strony "branża piłkarska" ma tak lipnąopinię, że nikt sensowny jako zarządzający nie będzie narażał swojego imienia i dorobku na szwank.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.04.2012, 13:41
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
To nie jest argument - policz ilu trenerów w naszej lidze było mistrzami jako piłkarze. Dobijając gwóźdź, ani Smuda ani Skorża.
.
Smuda przychodzil do nas jako najlepszy trener ligowy.
Skorza jako ten najbardziej perspektywiczny i utalentowany.

Ksywy: Polski Mourinho i Polski Guardiola to oczywiscie kpina z rozsadku kibicow pilkarskich, i dowod naszych mega kompleksow.
Zycze Probierzowi jak najlepiej, ale w innym klubie ligowym.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.04.2012, 13:51
Smuda przychodzil do nas jako najlepszy trener ligowy.
Skorza jako ten najbardziej perspektywiczny i utalentowany.

Ksywy: Polski Mourinho i Polski Guardiola to oczywiscie kpina z rozsadku kibicow pilkarskich, i dowod naszych mega kompleksow.
Zycze Probierzowi jak najlepiej, ale w innym klubie ligowym.
Tak, ale trener ma warsztat a osiągnięcia potem - mój post miał zwrócić tylko uwagę, że nie ma zależności pomiędzy byciem mistrzem jako piłkarz i późniejszymi sukcesami jako trener.
Masz zmysł analityczny, umiejętność podejmowania szybkich decyzji i umiejętność pracy z ludźmi podkreślając Twój autorytet to masz szanse na sukces.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.04.2012, 13:57
Tyle, że Smuda był/jest zwyciezcą. Wygrywał lige, puchary, druzyny graly na maksimum.
Garguła by się nie uśmiechał po porazce u siebie z żenującą Lechią.

To tak jakby - przy zachowaniu wszelkich proporcji - porównywać McCarthy'ego do Fergusona.

Ciapą probierzopodobną jest tez Skorza. Przeciez juz tylko kwestia chwili jest kiedy poleci z Łazienkowskiej. To nie jest kaliber trenerow do druzyn takich jak Wisla, Legia. Tu potrzeba goscia z charyzmą, doswiadczeniem, ktory jak wchodzi do szatni to pilkarze go prosza o autograf.
Probierze, Skorze, Fajne Czesie, Kafarskie czy Ulatowskie niech wypierdalaja do cracovii, łksów, Bełchatowów i Podbeskidziów.

Trenerem dla Wisly tez nie są Fornalik, Zielinski czy Ojrzynski. Chyba że sie przekalibrowujemy na Ruch czy tfu-Korone.

Owszem, Fornalik jest swietny. Ma w druzynie takie piłkaskie gówna jak Stawarczyk, Grodzicki, Szyndrowski, Grzyb, Janoszka czy Djokic, a wygrywa.
Ja jednak podziekuje za druzyne odpadów ligowych, osadzona w realiach wczesnych lat 90-ych.
Będziesz mieć Smudę-zwycięzcę za 2 miesiące jak nie wyjdziemy z grupy marzeń.
Smuda to był zwycięzca w 90-tych jak miał najsilniejsze drużyny - Widzewa i Wisłę (którą i tak szybko zepsuł).
W XXIw - 3 lata w Amice - nic ponad przyzwoitość, a potem 3 miejsce z podtekstami w Lubinie.
Kasperczak 2002-2004 to był zwycięzca i trener podnoszący umiejętności graczy, w 2010 - już tylko emeryt, niestety przegrywający MP z Wisłą.
Tak samo Smuda- kiedyś tam-coś tam, od lipca spacery z pieskiem nad Wisłą, a jak "zwyciężanie" to oby już nie w Wiśle.
Co do możliwego finiszu w wykonaniu Wisły to nawet w najbardziej różowej kuli nie potrafię zobaczyć tych 5 zwycięstw.
ŁKS, pejsy - grają o życie, a większość naszych ma w d.. więc wszystko może się zdarzyć.
BB - dali d... z ŁKS i pejsami, ale z "wielką Wisłą" zechcą trochę pobiegać.
Śląsk - jeśli będą potrzebować pkt do pudła, a nam będzie wszystko jedno to...?
Górnik - hmm wyjazd...
Miałbym ochotę na Fornalika - 2 lata spokojnej pracy w normalnej atmosferze - może byłoby ciekawie... a może nie.
Zresztą w Ruchu chyba nadzieja na lepsze (finansowo) czasy, u nas Bednarz zapowiada lata chude - więc po co WF tu przyjdzie?
A o Skorży mam lepszą opinię niż Ty.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.04.2012 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2012, 16:02
arti napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak 2002-2004 to był zwycięzca i trener podnoszący umiejętności graczy, w 2010 - już tylko emeryt, niestety przegrywający MP z Wisłą.
Kasperczakowi to każdy inny polski trener może buty czyścić. Nawet jak ten będzie się poruszał z balkonem. Mistrzostwa nie przegrał Kasperczak tylko "sprzedał" Jop. Z Karabachem też piłkarzyki sabotowali grę. Tak jak kilka lat wcześniej z Tibilisi. Górnika też spuścili sędziowie co było widać gołym okiem. Po prostu Henryk Kasperczak to trener i człowiek z klasą, działający na nasze "środowisko piłkarskie" jak płachta na byka. Dlatego zrobili z niego "emeryta" żeby czasem komus nie przyszło do głowy zrobić z niego selekcjonera kadry. Bo by się promocje skończyły. A tak gwiazdą w kadrze jest Peszko, tak jak dawniej był Rasiak. Biznes is biznes.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.04.2012, 16:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kasperczakowi to każdy inny polski trener może buty czyścić. Nawet jak ten będzie się poruszał z balkonem. Mistrzostwa nie przegrał Kasperczak tylko "sprzedał" Jop. Z Karabachem też piłkarzyki sabotowali grę. Tak jak kilka lat wcześniej z Tibilisi. Górnika też spuścili sędziowie co było widać gołym okiem. Po prostu Henryk Kasperczak to trener i człowiek z klasą, działający na nasze "środowisko piłkarskie" jak płachta na byka. Dlatego zrobili z niego "emeryta" żeby czasem komus nie przyszło do głowy zrobić z niego selekcjonera kadry. Bo by się promocje skończyły. A tak gwiazdą w kadrze jest Peszko, tak jak dawniej był Rasiak. Biznes is biznes.
Piękny post naprawdę piękny. Brawo.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.04.2012, 16:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chwalebna historia to jedno, a teraźniejszość to druga sprawa.
Akurat wiosną 2010 byłem na każdym meczu w Hucie - patrzyłem na HK i to był starszy pan, który nie miał siły i energii na pchanie Wisły do przodu. A co kto i gdzie napisał o HK to mnie wali. Gra na remis z Amiką, 0-1 z Koroną i niewiarygodny klops Jopa jako ukoronowanie.
W Górniku miał przeszło 20 kolejek,przerwę zimową i w ch.. szmalu żeby wyprzedzić tylko 2 drużyny.
Takie decyzje jak zakup Szczota na środek ataku, Strąka czy kontuzjogennego Gory to sorry.
Jakby się dogadywał z grajkami to nie byłby gorszym selekcjonerem od Smudy, ale On już niczego poważnego z nikim nie wygra.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.04.2012, 17:52
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Wszystko zależy od tego, ile do powiedzenia ma Bednarz. Do końca sezonu gość na pewno dotrwa, bo nam się już skończyły opcje na znalezienie trenera w 2 dni
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.04.2012, 18:13
Ten Wasz Kasperczak miał samograja, jakim byla Wisła.Jak to, pewien piłkarz powiedział on w szatni po prostu się "nie wpierdalał"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.04.2012, 19:22
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ten Wasz Kasperczak miał samograja, jakim byla Wisła.Jak to, pewien piłkarz powiedział on w szatni po prostu się "nie wpierdalał"
To Kasperczak nie zmienił ustawienia z 3-5-2 na 4-4-2? Nie wprowadził swojej taktyki? A ten "samograj" czasem lekko się nie zaciął Smudzie, a potem Liczce?
PS Janas się nie wpierdala.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.04.2012, 20:45
Nie przesadzajcie. Akurat Kasperczak trafił na odpowiednią drużynę, sam też okazał się odpowiednim człowiekiem w odpowiednim czasie i fajnie to wyglądało, przez kilka sezonów.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.04.2012, 21:12
Kasperczak (w pierwszym podejściu do Wisły w 2002 r.) zmienił system gry, przebudował kadrę i wprowadził nowych zawodników.

Za Smudy graliśmy w ostatnich meczach w systemie 3-5-2 i zmienił go na klasyczne 4-4-2.

W bramce za Smudy grała A. Sarnat, u Kasperczaka pojawił sie A. Hugues, w obronie Stolarczyk (piłkarz nowy),Baszczyński, Głowacki i Jop (brakło juz B. Zająca i i Kaliciaka) i gra 4 obrońcami, w pomocy z rezerwowego napastnika lub of. pomocnika Cantoro uczynił def. pomocnika, grał tez na tej pozycji Strąg. Wprowadził na stałe do 11-tki Kalu Uche, a w ataku Kużbę zamiast Sypniewskiego.

Jeśli ktoś tu mówi o samograju który dostał to zwyczajnie nie wie o czym mówi. Tą drużynę zbudował H. Kasperczak we wszystkich formacjach od początku, zmieniając też całą filozofie gry. Miał też ku temu niezły materiał, ale i potrafił go sensownie wykorzystać i uzupełnić. Tyle że należy pamiętać że H. Kasperczak to francuska myśl szkoleniowa, a nie polska.

Probierz nie jest złym trenerem, ale Wisła Kraków jeśli ma aspiracje wyższe niż być max. czołową drużyną w lidze to powinna poszukać innego, znaczy lepszego trenera. No i Sz. Pan B.C. powinien dać szanse takiemu trenerowi, czyli czas pracy i dobre transfery, a u nas o to będzie ciężko, bo kasy mało, bo Bednarz i ...rotacja trenerska taka że o stabilnej pracy to sobie można pomarzyć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 09.04.2012 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 09.04.2012, 22:14
Nie widze powodow, dla ktorego utrzymywanie Iliewa, Jaliensa et concorses + 3 trenerow mialo by byc mniej opłacalne niż zatrudnienie dobrego trenera.

O osrodku treningowym juz napisano wszystko wiec nie ma sensu sie powtarzac. To tak jakby wybudowac dom bez dachu i zatrudniac co rok 30 nowych sprzataczek do ciaglego wycierania deszczówki.
Właśnie to samo wcześniej napisałem Zaoszczędzić na kontraktach czy przepłacaniu nie wiadomo kogo, a w zamian zakontraktować trenera który wprowadzi zupełnie inną kulturę gry, nie kopanina.

Tak słabej formy za panowania Cupiała chyba nigdy nie było...

Patrząc na 1 mc - Zagłębie (niespodzianka?), mają tam Hapala, o którym pisałem w temacie ekstraklasy, że chyba ma najlepsze papiery w naszej lidze.

Wspominacie o Smudzie - mimo wszytko uważam go obecnie za najlepszego klubowego trenera w Polsce. Jego drużyny zazwyczaj grają piłką i nie odpuszczają. Właśnie najładniejszą piłkę graliśmy za pierwszego Smudy i Kasperczaka. Czy powinien jeszcze raz zasiąść na naszej ławce trenerskiej. Uważałem i dalej uważam, że trzy razy nie powinno się wchodzić do tej samej rzeki. Jeżeli jednak alternatywą będą Ulatowskie, Czesie itp, to Franiu wróć i to jak najprędzej.

Fornalik, wybaczcie ale to taka kopanina w lepszym wydaniu - w Europie raczej szybki oklep.

Trener to 60-70% wartości drużyny. Cupiał i jego doradcy tego nie rozumieją, więc ciężko wyjść na wyższy poziom (w tym ekonomiczny). Przeciwnicy zagranicznych trenerów mogą mieć jako argument Maaskanta, który tak na prawdę pogrąża naszych "mistrzów" z PMSz. Otóż przeciętny trener z II ligowej drużyny holenderskiej w kilka miesięcy ze zbieraniny (tej samej, która nie może teraz wygrać meczu!!!) wygrywa MP.

Reasumując, nie chcę już dziś skreślać Probierza, ale prawdopodobieństwo sukcesu z tym Panem jest niezbyt duże.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.04.2012, 08:53
W obecnej sytuacji albo trzeba zostawić Probierza, bo i tak wiele gorzej nie będzie (choć o derby się obawiam ale za późno na rewolucję chyba).
Albo (i tu zaraz mnie zjedzą niektórzy) Henia Kasperczka zatrudnić -> warsztat, doświadczenie i umiejętności na pewno nieporównywalnie większe od Probierza i tak jak Henry ma szansę skorzystać z doświadczenia (choć może tego nie gwarantuje) to Probierz nie ma z czego korzystać, więc gwarantuje NIC.
Nie ma co się w obecnej sytuacji klubu napinać na trenera zagranicznego i to jeszcze z nazwiskiem (podobnie, jak na transfery), a wolę Hernia w najgorszej formie niż Frantza i Probierza na raz w najlepszej.
To mogłoby być wyjście z jakąkolwiek szansą na sukces i w naszym zasięgu finansowym.
Dla uzupełnienia - ja twierdzę, że Kasperczak niepotrzebnie wyleciał tak szybko za drugim razem (że o pierwszym nie wspomnę - zamiana na Liczkę) i że on swoje umie.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 10.04.2012 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując
Maska
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 10.04.2012, 09:39
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Mysle, że kibice i media też robią swoje. Drużyna jest krytykowana cały czas, są nagonki na poszczególnych piłkarzy... już z góry jest przesadzone kto wyleci. Oni już chyba są tym zmęczeni i mają w dupie na którym miejscu skończą. Na dodatek 3 trener w tym sezonie... masakra.
Podobnie mi się wydaje. Zapewne w drużynie było takie ciśnienie i presja, że większość zawodników nie poradziła sobie z tym a szczególnie ta osoba, która zwolniła Moskala. Gdyby dzisiaj wygrali z Ruchem i awansowali i by wygrali w derbach to by wszystko się odwróciło bo znów by mówili i pisali ludzie o nich pozytywnie - wtedy by nie było jeszcze sezonu przegranego za sprawą PP. Bo ciężko jest mi wyobraźić sobie, że rok temu zdobywaliśmy Mistrza a teraz nawet pucharów nie będzie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2012, 09:39
arti napisał(a):Wyświetl post
Chwalebna historia to jedno, a teraźniejszość to druga sprawa.
Akurat wiosną 2010 byłem na każdym meczu w Hucie - patrzyłem na HK i to był starszy pan, który nie miał siły i energii na pchanie Wisły do przodu. A co kto i gdzie napisał o HK to mnie wali. Gra na remis z Amiką, 0-1 z Koroną i niewiarygodny klops Jopa jako ukoronowanie.
W Górniku miał przeszło 20 kolejek,przerwę zimową i w ch.. szmalu żeby wyprzedzić tylko 2 drużyny.
Takie decyzje jak zakup Szczota na środek ataku, Strąka czy kontuzjogennego Gory to sorry.
Jakby się dogadywał z grajkami to nie byłby gorszym selekcjonerem od Smudy, ale On już niczego poważnego z nikim nie wygra.
To nie jest temat na dyskusje o Kasperczaku. Co do Strąka to oglądnij sobie Shalke. Drużyna do której przyszedł Kasperczak w 2010 prezentowała taki poziom jak obecna. A do mistrzostwa brakło bardzo niewiele, jeżeli było ono w tamtym roku możliwe. A dogadywać sie z grajkami to może Probierz i albo sie dogada albo sobie przegrają mecz albo dwa. Jeżeli W KLUBIE RZĄDZĄ ZAWODNICY Z MENAGOS to trener nic nie zdziała. Nawet dwóch drużyn w lidze nie wyprzedzi. Zwłaszcza kiedy pilnują tego sędziowie.

A co do energii. Probierz ma energię i co zmalował? Trener ma wiedzieć o co w piłce chodzi i potrafić to przekazać. Kasperczak potrafi to przekazać nawet czarnoskórym więc to wyższa szkoła jazdy. Problem w tym żeby piłkarzyki chciały słuchać. A z tym u nas jest problem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.04.2012 o godz. 11:48.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.04.2012, 09:40
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Henia Kasperczka zatrudnić -> warsztat, doświadczenie i umiejętności na pewno nieporównywalnie większe od Probierza i tak jak Henry ma szansę skorzystać z doświadczenia (choć może tego nie gwarantuje) .
DRAMAT co ty mówisz?haha jeden z najgorszych/najgłupszych postów jakiego czeytałem. Kasperczan jest bardzo bardzo nędznym trenerem straciliśmy mistrza przez niego i kolejna kompromitacja z rach ciach ciach karabah. Z karabahem nasi gracze nic nie pokozali i zasłużenie odpadli z LE.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2012, 09:59
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
DRAMAT co ty mówisz?haha jeden z najgorszych/najgłupszych postów jakiego czeytałem. Kasperczan jest bardzo bardzo nędznym trenerem straciliśmy mistrza przez niego i kolejna kompromitacja z rach ciach ciach karabah. Z karabahem nasi gracze nic nie pokozali i zasłużenie odpadli z LE.
Bo mieli odpaść żeby mogli odejść. Stara kretyńska metoda kopaczy. Sam jesteś nędzny, tyle co ma w CV Kasperczak to żaden polski trener nigdy nie osiągnie. I to w warunkach obiektywnych a nie sterowanych przez czarną mafię. Jak wygrywaliśmy mistrzostwo z 15 punktami przewagi to myślisz dzięki komu? Heniek nie szedł na układy tylko golił ile wlezie. To w pewnym momencie pajace z Warszawy komentując ligę zaczynały od drugiego miejsca. Myślisz ze Kasperczak zapomniał o co chodzi w piłce? Bo przecież przepisy się chyba nie zmieniły. Tylko jak już powiedziałem jeżeli piłkarze nie chcą grać i wygrywać to trener nic nie zmieni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów