|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Były wtedy momenty naprawdę fajnej gry, ale już te porażki po 2-0 ze Śląskiem, Górnikiem, Legią i Polonią na wiosnę o czymś świadczyły. Legia w tym sezonie prezentuje wyższą klasę niż my rok temu. Sad but true. W dodatku jako jedyny zespół od czasów Wisły z 2002/03 potrafili pogodzić dobre występy w pucharach z dobrą grą w lidze. Są poukładani w obronie, dobrze operują piłką w środku, mają kilku dobrych grajków z przodu i to wystarczy (my mieliśmy jednego i kilku przeciętniaków, którym akurat wtedy "żarło"). Zresztą sam bilans bramkowy sporo mówi - mieć 3x więcej bramek strzelonych niż straconych to wynik godny przyszłego mistrza i nie istotne jest to, że tych bramek strzelonych jest tylko 39 w 25 meczach. Poziom środka ligi i jej dolnych rejonów podniósł sie i trudniej jest golić frajerów jak dawniej. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Koledzy z Legii moze najwyzsza pora sie otrzasnac...
Zostaniecie najslabszym mistrzem Polski od wielu wielu lat...i nawet nasze mistrzostwo jakze slabej Wisły z temtego roku przewyzsza Wasze z tego o lata swietlne... Jaka liga taki mistrz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jakis inny mecz ogladalem chyba. Legia prowadzila gre, jak zwykle miala problemy ze stwarzaniem sytuacji, az wreszcie sie przelamala i zdobyla bramke. Nastepnie cofnela sie i wyczekiwala na kontry, z ktorych jedna wykorzystala. Ruch jak na druzyne z aspiracjami mistrzowskimi mocno rozczarowal.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Tak własnie zdobywa się mistrzostwo. Wygrywając nie grając przy tym wielkiej piłki. Czy mistrz słaby czy nie, jakie to ma znaczenie? Biorę w ciemno takiego mistrza dla Wisły. Golili ogórków, łącznie z nami co w poprzednich latach im się nie zdarzało.
Wiem wiem, jeszcze tytułu nie zdobyli ale........ niestety zdobędą. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Większej różnicy w stylu Wisły sprzed roku i tegorocznej Legii nie widzę więc po co takie posty ? Co z tego , że najsłabszy - mistrz to mistrz i kropka , nieważne czy ma 30 , 40 czy 80 pkt na koniec .Jeżeli Legia będzie słabym mistrzem to co mamy powiedzieć o Wiśle ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Porównajmy do tego Wisłę z zeszłego sezonu. Niektórzy po prostu lubią się pocieszać po własnej porażce poprzez napisanie, że najsłabszy mistrz od "x" lat. Ale cóż, tak sobie tłumaczyć rzeczywistości ci nikt nie zabroni. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Generalnie zabawne są te wasze porównania ![]() P.s. Wisła była słabym mistrzem? Trudno się z tym zgodzić. W LM byli o kilka minut od wyeliminowania rewelacji tegorocznych rozgrywek, która znalazła się w ósemce najlepszych w Europie. Fakt, nie wywalczyłaby tego w oszałamiającym stylu (delikatnie mówiąc), pewnie trochę szczęśliwie, ale jednak fakt jest faktem i niewiele brakło. Potem tego mistrza z Krakowa przetrzebiły kontuzje, ale mimo to wyszedł z grupy LE, z której nie dawano Wiśle szans, eliminując drużynę z Premier League. Odpadła z następnego etapu z czołową drużyną ligi dużo wyżej notowanej od naszej. Natomiast to, że drużyna w ciągu sezonu się z różnych powodów sypała, to ZUPEŁNIE inna sprawa. Chyba nikt mi nie powie, że aktualna Wisła prezentuje TAKI SAM poziom, który prezentowała na początku sezonu, m.in. przeciwko APOEL-owi u siebie. Że aktualny poziom Wisły to jest ten sam poziom gry, dzięki któremu Wisła wywalczyła MP i dzięki któremu była o kilka minut od wyeliminowania lepszej od siebie drużyny APOEL-u w LM, Wisła która eliminacje LM skończyła z 5 zwycięstwami i 1 porażką. Nikt mi też nie wmówi, że aktualny Melikson to ten sam Melikson z poprzedniego sezonu i z początku obecnego, że aktualny Małecki to ten sam Małecki, który poprzedni sezon kończył z 7 golami i 7 asystami, że aktualny Kirm to ten sam Kirm, który w poprzednim sezonie potrafił strzelić 9 goli i dołożyć do tego 7 asyst, że aktualny Genkow to ten Genkow, który w 13 meczach poprzedniego sezonu miał na swoim koncie dwa razy więcej bramek, niż w całym tym sezonie. Więc nie mylmy pojęć. To, że teraz Wisła jest słaba, jest nisko w tabeli nie implikuje tego, że Wisła była słaba jako Mistrz Polski w poprzednim sezonie i na początku aktualnego. Dziękuję, dobranoc.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.04.2012 o godz. 15:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Głupkiem to jestes ty bo kibicujesz druzynie która gra na licencji Amici i ci to nie przeszkadza. Moja wypowiedź tyczyła sie warszawiaka ,który twierdzi ,że Ruch jest za słaby na puchary a z Legia radził sobie całkiem dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
---------------------- A poważnie. Niebieski mistrz - taki ....! ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Ja nie lubię uprzedzać faktów, ale gdyby hipotetycznie Legia zdobyła mistrzostwo, to w czym niby jest słabsza? Że nie straci do końca sezonu 29 bramek? Do wyrównania zdobyczy punktowej potrzebuje 8 punktów w 5 meczach. Jest to wykonalne. To nie jest takie proste. Zupełnie inaczej się gra z pozycji Ruchu, który może, a z pozycji Legii, czy Wisły, które muszą. ![]() ![]() Lucjan Brychczy-pół wieku z Legią! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wislackie forum zdominowane przez warsawska bufonade ........ dalej dawajcie sie podpuszczac ...chlopcy maja mistrzowski sezon raz na kilka ladnych lat i szaleja - a wy dajecie sie wpuszczac w glupie gadki ..... NIE KARMCIE WARSZAWSKICH TROLI !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Bawi mnie obecna moda stawiania przez niektórych za wzór Ruchu, czy Korony. To słabiutkie zespoły, które od lat nic istotnego nie wygrały , nie zdobyły żadnego tytułu, a o europejskich pucharach i zrobieniu wyniku na miarę "zagranicznej Wisły" mogą tylko pomarzyć. Jedyne, co mogą i potrafią tam robić, to się kompromitować.
A u nas "nowy układ" w klubie i niektórzy kibice chcą się na nich wzorować, lub do nich nawiązywać. Komedia. To bankruci sportowi, a i finansowo wcale nie wyglądają lepiej. Fornalik, Piech, Korzym, Grodzicki, itd. - co oni znaczą w sporcie i piłce? Dno. Legia niestety zdobędzie mistrza, bo ma coś, czego oni nie mają - obcokrajowców robiących różnicę typu Luboji, Radovica, Kuciaka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
gizmowisla, nie pij tyle bo slepniesz
Bufonuja to niestety, ale glownie niektorzy z nas. Tym razem.Poziom mistrza weryfikuja puchary a nie liga. To czy to bedzie najslabszy mistrz to sie okaze, choc obawiam sie ze Levadie bedzie trudno pobic Legia na tego MP zasluzyla, choc gra mooocno srednio. Zeby bola jak sie patrzy na ich ofensywe. Ale z drugiej strony defensywa juz jest calkiem calkiem, stracili w 25 meczach tylko... 13 bramek. Mniejsza o to, jesli o mnie chodzi to ja jakos nie widze roznicy miedzy nami sprzed roku a obecna Legia. To znaczy w tym sensie, ze ani my wtedy nie porywalismy, ani oni teraz. Ot, napinanie sie teraz kto slabszy jest smieszne. Tak samo jak pisanie ze Wisla MP 11/12 to byl najslabszy wislacki MP z ery Cupiala. Nie panowie, ten najslabszy MP uzyskal drugi najlepszy wynik w europie w erze Cupiala. Wasze teorie kupy sie trzymaja i to takiej krowiej. Krowiego placku, mazna by rzec ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale też z drugiej strony patrząc, Legia może zdobyć jeszcze 15 pkt. Zakładając, że tyle zdobędzie, sezon skończy z 63 p.
A przypominając: 09/10 - Lech - 65p 08/09 - Wisła - 64p 07/08 - Wisła - 77p (przy czym, wiadomo, jaki to był sezon). Więc tak porównując - jest to liczba porównywalna z poprzednimi latami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jak tal dalej pójdzie, to Wisła przyłoży rękę do spadku Lechii:( Najbliższa kolejka z rosnącym w siłę ŁKS, potem jeszcze Pasy..
tfu tfu.. Wygrajcie ! ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ch*** Legia pierwsza w tabeli.... jak to swiadczy o reszcie? Szkoda slow... Zabronili im dobrze grac?
Czas umierac ![]() Ta liga jest tak ch... ze szkoda gadac. Szkoda tez gadac o tym, ze za 2 lata nikt nie bedzie pamietal o tym jak slaby byl mistrz, grunt ze byl. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No dobra...tfu..przełknąć
...macie tego mistrza a jak ktoś się do niego zbytnio dopierdala to jak dla mnie grubo trąci hipokrytą.Mamy w zasadzie powtórkę z zeszłego sezonu, z tym że to Legia w tym roku - szału żadnego nie robiąc, wygra ligę.Ale to nie tak że to jakiś przypadek - co zarzucano nam.Wygrywa zespół który mimo iż gra przeciętnie, gra najrówniej, do tego wygrywa te najważniejsze mecze, mimo iż zupełnie bez przekonania.Tak jak my rok temu, tak Legia dziś. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
a ja po dzisiejszym przypadkowym zwyciestwie Slaska wciaz mam iskierke nadziejii .... choc i tak wszystkie pieniadze bym postawil na ta wrwsiawska ekipe .... Ruch mnie dzis zaskoczyl dziadostwem i beznadziejnoscia ....choc i tak lepiej zagrali niz WISLACKIE PRZEREKLAMOWANE GWIAZDY ...... Slask
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mozna grac piach i byc wystawianym na dzikiej pozycji, mozna nie wiedziec o co chodzi w takim meczu jak z Ruchem, ale trzeba pamietac po co jest sie na boisku i wypruc flaki by schodzic do szatni nie opuszczac glowy. Za to mam szacunek do tych chlopakow.
Malecki*,Kucharczyk/Wolski/Wszolek.... i cisza. Brakuje reszty. * - Stary ale jary PS: Legia gra nieprzekonujaco w chwili gdy reszta daje dupy na lewo i prawo...zacne Anulujmy rozgrywki bo Wisla gra pedalski football Jestescie w dupie i inni sa slabi bo sa wyzej w tabeli......prosze Czekalem na taki sezon, i sie doczekalem
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.04.2012 o godz. 02:46.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Legia rozegrała osiem ligowych spotkań w tym roku i w jakim zagrała przekonująco? W żadnym (bo we Wrocławiu miała więcej Pietrasiaka niż umiejętności). To jest najgorszy mistrz od wielu lat. Czy po Legii widać jakiś pomysł na grę? Nie. Taktyka według schematu ,,uda się na farcie - będzie dobrze, nie uda się na farcie - może następnym razem". Nie widzę po Legii różnicy na plus względem innych drużyn w ofensywie. Jestem prawie pewien, że gdyby Straka przed przerwą lub Jankowski po przerwie zdobyli gola, to Ruch by tego meczu nie przegrał, bo Legia miałaby ogromne kłopoty ze zdobyciem chociażby jednego trafienia. Mistrz, żeby w naszej lidze miał poniżej 60 pkt, to jest hańba i wstyd. To nie mistrz, tylko coś udające najlepszą drużynę w kraju. Legia będzie kolejnym słabym mistrzem. Na szczęście gorszym niż My w zeszłym roku. Czemu Legia będzie mistrzem? Nie dlatego, że jest najlepsza. Tylko dlatego, że jest mniej słabsza i ma więcej szczęścia niż inni (bardziej niż Wisła w zeszłym roku). Mistrz kraju musi mieć styl, musi często wygrywać pewnie, różnicą kilku bramek, mieć minimum 72 pkt i minimum 65 bramek na sezon. W ostatnich latach trwa zabawa: ,,Kto mistrzem, ten frajer" - bo nikt nie chce wygrać ligi. Ostatnim prawdziwym mistrzem była Wisła w 2008 roku.
Nie piszę tego z pozycji kibica Wisły (bo niestety wiem, że Legia grająca taki syf, to tak lepsza drużyna niż Wisła w tej rundzie). Najlepiej byłoby, gdyby anulować rozgrywki i nie przyznawać tytułu Mistrza Polski, bo żadna drużyna na niego nie zasłużyła.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.04.2012 o godz. 23:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Ale wiem, gdzie jestem więc łaskawie wyboldowałem kilka rzeczy i idąc od pierwszego do ostatniego swoje trzy grosze dorzucę. 1. Co Legia ma zrobić by zagrać Twoim zdaniem przekonująco? Gdzie i ile wygrać? 2-0 u siebie z rewelacja wiosny, która leje Was ostatnio jak na zawołanie? Nie? To może przy 35 tysiącach kibiców przeciwnika zlać Śląsk 4-0? No, nie to też było słabe, bo Pietrasiak się potknął. To może granie jak równy z równym 9 na 11 z Mistrzem Polski na jego boisku? Też mało. Czy Ty się czytasz? 2. Najgorszy bo to nie Wisła? Tak się składa, że ma szanse przekroczyć 60 punktów i ma najmniej straconych bramek od wielu lat. Mało? 3. Nie wiem jakie Ty mecze oglądasz. Poważnie. Tak się składa, że mam 'przyjemność' i miewam przyjemność oglądać mecze mojej ukochanej drużyny od kilkunastu sezonów. Poza kultową ekipą z lat 90tych i ze dwoma rundami w XX wieku żadna Legia nie gra tak jak ta. Teraz gramy średnio, natomiast na jesieni widziałem Legię jakiej nie widziałem od kilku lat. Miała zajebisty styl, świetny odbiór piłki, natychmiastowe wprowadzenie jej do ataku i genialnego Ljuboję. Nie widziałem tak dojrzale grającej taktycznie Legii od paru sezonów. 4. Ale nie strzelił. Gdyby, jakby. Zesrał się. Jak wielu przed nim i kilku w niedalekiej przyszłości. Sorry, ale taka gdybologia to jest śmiech na sali, a nie poważna analiza. 5. A tam .......isz. Ostatnim mistrzem były Żydy w 96 jak masakrowały wraz z nami cała ligę na 30-40 punktów. Potem to już tylko komercha. Uwielbiam takie gadanie. Powiem Ci w sekrecie, że takich mistrzów już raczej nie będzie. Bo coraz więcej klubów z miejsc 4-12 ma kase, stadiony, sponsorów, dochód, piłkarzy z nazwiskami. Nie ma już kompletnej amatorki i rozwalanki połowy ligi 4-0.6. Anuluj. A po wtorku anuluj puchar. ![]() P.S. Żeby nie było. Legia nie gra super piłki. Ale gra najlepiej w Polsce. Przez cały sezon. Dzisiaj ze sobą grały dwie najlepsze drużyny kraju. Obie spotkają się w finale PP, możliwe że obie zajmą dwa pierwsze miejsca. Nie mówię, że wejdziemy do LM. Wątpie
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.04.2012 o godz. 00:34.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pocieszcie sie warszawiacy pierwszym od 2006 roku Mistrzostwem Polski - tak dlugo czekaliscie, to jest szok dla takiego klubu
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Widzę, że w temacie świąteczna atmosfera - czyli jaja
Panowie - z obu stron - zluzujcie. Do Legionistów (i Wiślaków poniekąd też): sezon jeszcze się nie skończył, mistrza jeszcze nie znamy, nie wiemy ile punktów zdobędzie i w jakim stylu zakończy rozgrywki zwycięzca ligi w tym roku - jeszcze miesiąc cierpliwości i ewentualnie wtedy będzie można się spierać jaki to ten mistrz 2012 jest słaby / nie słaby. Na dziś my jesteśmy na pierwszym miejscu, ale - spokojnie, poczekajmy. 3 pkt przewagi to raczej marny komfort. 5 kolejek - przecież w czołówce tabeli może jeszcze nastąpić rewolucja. I zapewne nastąpi, aczkolwiek wierzę, że na miejscach od 2 do 6 Spokojnych świąt, smacznego jajeczka ![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Chodziło mi o to,ze pajace z ligi polskiej nie potrafią kopnąc piłki po ziemi. Oni przebijają piłkę nad głowami jakby grali w siatko-nogę. Do tego żeby zwodem minąć jednego zawodnika nie trzeba wydać nawet miliona euro. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Śląsk... no cóż... tam marzenie o wielkiej piłce powoli pryska. A Ruch, Korona i inne wynalazki? To drużyny za słabe nawet na pudło, a ich miejsce w szeregu nie świadczy o ich sile, ale o słabości Wisły czy Lecha. Może i we Wiśle czy Lechu są indywidualności ale nie ma drużyny. Tymczasem w Legii jest drużyna i mimo, że grają piach w niektórych meczach da się to oglądać. Wisły oglądać w tym momencie nie potrafię, bo to co prezentują nasze gwiazdy to poprostu żal.pl! Odnośnie wczorajszego meczu najdziwiniejsze jest to, że Uryga jest najpewniejszym obrońcą, a Pareiko próbuje zdobyć bramkę na koniec meczu. Widać komu zależy. Szukamy na siłę grajków za granicą, a tymczasem w Chorzowie Burliga, w Radzionkowie Nalepa, Czekaj który już chyba niec ochłonął po tych kartkach, bo z Legią zagrał nieźle i wpadający z ME Uryga, który prezentuje się 100 razy lepiej niż Chavez czy Diaz. Mnie osobiście ten sezon ani ziębi ani grzeje. Jestem uczulony na Warszawę, ale już nie tak jak kilka lat temu. Nie pierwswzy raz jesteśmy poza pudłem i pewnie nie ostatni... najważniejsze że przed koleżaną zza Błoń. Ciekaw jestem czy jej ostatni wyczyn z Podbeskidziem to wypadek przy pracy czy powód do obaw przed derbami? Żeby się tylko nie okazało, że jeszcze w tym jakże ważnym meczy nasi pokażą się z "dobrej strony" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ten sezon jest nawet gorszy od 2006/2007, wtedy to przynajmniej cały czas 0:0 było po większości meczy, a teraz remis, 0:1, 0:1, remis itd...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie ma co się podniecać. Legia zrobiła duży krok do mistrzostwa ale ma przed sobą jeszcze 5 spotkań. Jeżeli znowu przytrafi im się seria 3 remisów z rzędu, to dwie ostatnie kolejki mogą być ciekawe. Najlepszy terminarz ma chyba Ruch, który gra z Polonią, a tak to 3 mecze u siebie w tym dwa z drużynami walczącymi o utrzymanie + mecz z Cracovią co chyba nie jest zbyt wielkim wyzwaniem.
Mimo wszystko dla mnie faworytem dalej jest Legia. I nie ma co gdybać o tym czy mistrz jest słaby czy nie. Mistrz to mistrz nikt nie broni innym wygrywać meczów po 5-0 i golić wszystkich jak leci. Paradoks jest taki, że kiedy niby ten mistrz był "dobry" to pucharach była kompletna klapa. |
|
|