The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2012, 23:39
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Fiti
A pamietasz sezon 09/10? Ruch gra niezle i awansuje do pucharow. Potem w lato tylko sie oslabia. Efekt? Dramatyczne boje z maltanczykami o awans do 3 rundy el. LE. W sumie 2 remisy i awans. A w 3 rundzie Austria Wieden. U siebie na stadionie gladka przegrana 1:3 (cos jak Slask z Rapidem) i odpadniecie bez walki.

Liga swoje, puchary swoje. Obawiam sie ze tym razem moze byc podobnie. Choc oczywiscie nic do Ruchu nie mam, i zycze mu zwyciestw w Europie
Kolega wyzej dokładnie przedstawił róznice pomiędzy tym sezonem, a tamtym...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Emil23
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 06.04.2012, 00:03
Ludzie, wiadomo, że Ruch czy Korona słabiej zagrają w pucharach niż Lech, Wisła czy Legia. Ale czy te teoretycznie słabsze kluby mają teraz odpuszczać mecze, żeby ci teoretycznie lepsi byli w pucharach? Bądźmy poważni. Niech bogatsze kluby udowodnią swoją wyższość w lidze, a potem myślą o Europie.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.04.2012, 00:07
Emil23 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, wiadomo, że Ruch czy Korona słabiej zagrają w pucharach niż Lech, Wisła czy Legia. Ale czy te teoretycznie słabsze kluby mają teraz odpuszczać mecze, żeby ci teoretycznie lepsi byli w pucharach? Bądźmy poważni. Niech bogatsze kluby udowodnią swoją wyższość w lidze, a potem myślą o Europie.
A skąd wiadomo? Dla mnie skoro Ruch nas leje w lidze i PP, to czemu miałby być z założenia gorszy w pucharach?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 06.04.2012, 00:31
Fiti napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiadomo? Dla mnie skoro Ruch nas leje w lidze i PP, to czemu miałby być z założenia gorszy w pucharach?
No właśnie, problemem takiego Ruchu jest tylko niski współczynnik rankingowy. Bo co z tego, że na krajowym podwórku pokazują wyższość nad innymi, jak np. doszliby do Play-Offów o Ligę Europy i trafili na takie Atletico Madryt? To jest jedyny ich problem, bo z klubami mniejszego kalibru myślę, że byliby w stanie powalczyć, a już napewno nie odpadliby z takim Irtyszem
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.04.2012, 00:55
Cytat:
To jest jedyny ich problem, bo z klubami mniejszego kalibru myślę, że byliby w stanie powalczyć, a już napewno nie odpadliby z takim Irtyszem
Szkoda tylko, że co roku takie fenomenalne superdreamteamy właśnie z Irtyszami odpadają, a jak mimo wszystko jakimś cudem nie, to byle słabszy europejski średniak im wybije z głowy zabawę w wojaże po Europie. Sorry, ale ja tego nie kupuję, zwłaszcza że mówicie o Ruchu. W zeszłej rundzie, każdy, kto akurat w lidze coś prezentował, Ruch rozwalał. Jeszcze rok temu ci sami piłkarze Ruchu bezładnie ganiali gdzieś w okolicach 10-14 miejsca w tabeli. Znając życie, na końcówkę sezonu wypadną z podium. No niech będzie, że ich Waldek King ładnie poukładał. Gratulacje, czapki z głów. Dopiero co kapitalnie poukładał swoich podobiecznych Orest. A jeszcze zaraz przed nim Probierz. A wcześniej inne tego typu historie.

Dzisiaj e-klasę zaczęliście oglądać? Co pół roku jest to samo.

Zresztą a contrario słabe ekstraklasowo drużyny ostatnio nieźle dawały sobie radę w pucharach.
Legionista
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.04.2012, 01:53
Hmm, tak czytam i czytam...rozumiem, ze 1 udany sezony zmienia perspektywe, ale zeby az tak? Moze ktos pamieta takie potegi, jak: FC Zurych, Vetra Wilno? A wytykanie Ruchowi Austrii Wieden...przepraszam, ale z kim odpadla Legia dwukrotnie w ostatnich latach i to raczej gladko ;]? Nie wspominam o Brondby czy innym FK Moskwa.

A jesli chodzi o nas: Valerenga, Dinamo Tbilisi, Levadia, Karabach.

Naprawde, troche zimnej wody na te rozgrzane glowki. Kompromitacji w ostatnich latach w europejskich pucharach nie brakuje. Jezeli sie odpadalo z takimi "mocarzami", to o czym my mowimy? Jak Ruch zdobedzie MP, to niech gra...gorzej pewnie nie bedzie :].
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.04.2012, 05:57
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Z perspektywy kibica Ruchu powiem wam, ze nas te cale europuchary w sumie .... mnie obchodza. Dla nas liczy sie tylko miec wiecej tytulow od GZ. Nic wiecej. Jesli wygraja MP moga dla mnie nawet sie wycofac z Pucharow.
Dla Was kibicow moze tak ale dla pilkarzy watpie
Tym bardziej, ze doswiadczenie z Maltanczykami juz maja
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.04.2012, 06:54
Z perspektywy kibica Ruchu powiem wam, ze nas te cale europuchary w sumie .... mnie obchodza. Dla nas liczy sie tylko miec wiecej tytulow od GZ. Nic wiecej. Jesli wygraja MP moga dla mnie nawet sie wycofac z Pucharow.

Prawidłowo.
Ja gdybym miał do wyboru MP dla Wisły lub spadek parchovii, to oczywiście poprosiłbym o drugą opcję.
Jak ja ich nienawidzę...
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 06.04.2012, 07:39
Cytat:
Naprawde, troche zimnej wody na te rozgrzane glowki. Kompromitacji w ostatnich latach w europejskich pucharach nie brakuje. Jezeli sie odpadalo z takimi "mocarzami", to o czym my mowimy? Jak Ruch zdobedzie MP, to niech gra...gorzej pewnie nie bedzie :]
Gorzej niż Vetra Wilno czy Levadia nie będzie. Ale osiągnięcia pucharowe polskich jednosezonowców są takie, że dają podstawy żeby się spodziewać że lepiej niż Rapid Bukareszt, Austria Wiedeń czy Aris Saloniki też nie będzie. Maks co takie zespoły wyciągają to dwa zwycięskie dwumecze - i to niezależnie od postawy w lidze. Zresztą jednosezonowcy mają to do siebie, że wraz z występami w europejskich pucharach przychodzi równiez ogólny zjazd w formy i w lidze również wracają na swoje miejsce.
Legionista
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.04.2012, 08:12
Fiti
Ja sobie doskonale zdaje sprawe z tego co napisales. Oczywiscie marzylbym o LM czy fazie grupowej LE, tak jak kazdy. Gdybym mial wybierac 2 miejsce, PP i faza grupowa LE oraz 1 miejsce, porazka w PP i odpadniecie w LM w 1 rundzie to wybieram to drugie. MP jest w tej chwili dla mnie najwazniejsze. Dla Was oczysiscie jest inaczej skoro rabaliscie te tytuly niemal co rok ostatnio. My czekamy 23 lata.

Co do porownania z tamtym sezonem 09/10. Teraz gramy duzo lepiej. Wtedy nie dominowalismy nad rywalem jak potrafimy zrobic to w tym sezonie. Pilkarze sa bardziej ograni i robia stale postepy z Fornalikiem. Na tytuly jednak nie licze za bardzo. Legia zgarnie wszystko moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.04.2012, 09:12
Sartre napisał(a):Wyświetl post
W zeszłej rundzie, każdy, kto akurat w lidze coś prezentował, Ruch rozwalał. Jeszcze rok temu ci sami piłkarze Ruchu bezładnie ganiali gdzieś w okolicach 10-14 miejsca w tabeli. Znając życie, na końcówkę sezonu wypadną z podium.
...a dwa sezony temu byli na podium. Czyli się szykują dwa podium w ciągu trzech lat, albo nawet podium i mistrzostwo. Rok temu byli w kiepściutkiej sytuacji finansowo-organizacyjnej, po dobrym sezonie w pucharach nie podołali utrzymaniu najlepszych zawodników i odeszli m.in. Pilarz, Niedzielan, Sobiech, Sadlok, Nykiel - pół sezonu trwało, jak Fornalik pozlepiał nowy team po odejściu połowy pierwszej jedenastki. Teraz sytuacja jest inna, bowiem Ruch ma szerszą i nieco lepszą jakościowo kadrę, zapewnioną stabilność finansową, zmienił się prezes i zarząd klubu, a są takie pogłoski, że w najbliższym czasie ta siatka sponsorów się poszerzy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.04.2012, 09:34
Bo sędzia Marciniak i żaden z PZPN-u nie będzie im już w tych pucharach gwizdał karnych.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.04.2012, 09:36
Fornalik robi swoje, zawodnicy dobrze przygotowani i poukladani taktycznie, kolektyw a nie indywidualnosci ( Piech, Jankowski swoje jednak robia ) - cala filozofia
Do tego Ruch nie przegrywa spotkan, zbiera sumiennie punkty na wyjazdach w momencie, kiedy wiekszosc w naszej lidze dostaje czesto w dupsko u siebie, a na wyjazdach to w ogole dramat.

Ruch - Ostatnia przegrana u siebie 31.10.11 , ostatnia przegrana na wyjezdzie 28.11.11. Do tego remisy (dom/wyjazd) 1/4
Taka Legia - Ostatnia przegrana u siebie 10.09.11, ostatnia przegrana na wyjezdzie 19.02.12 Do tego remisy
(dom/wyjazd) 3/3

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 06.04.2012, 10:31
Ech, no może aż tyle we mnie przekonania nie ma, co w koledze który zakładał się o swoje konto na forum, że Dysko zdobędzie wicemistrza, ale tak czy siak jestem całkiem pewien, że w obliczu ostatecznego miejsca w tabeli 2011/12 głupio będzie tym, którzy Ruch koronowali
Legionista
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.04.2012, 16:07
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Gorzej niż Vetra Wilno czy Levadia nie będzie. Ale osiągnięcia pucharowe polskich jednosezonowców są takie, że dają podstawy żeby się spodziewać że lepiej niż Rapid Bukareszt, Austria Wiedeń czy Aris Saloniki też nie będzie. Maks co takie zespoły wyciągają to dwa zwycięskie dwumecze - i to niezależnie od postawy w lidze. Zresztą jednosezonowcy mają to do siebie, że wraz z występami w europejskich pucharach przychodzi równiez ogólny zjazd w formy i w lidze również wracają na swoje miejsce.
Jezu jakie wy bzdury gadacie. Mistrzem sie zostaje bo jest sie najlepszym w przekroju calego sezonu. JESLI Ruch bedzie mistrzem bedzie to równiez oznaczalo, ze jest aktualnie najlepsza polska druzyna, a wiec najbardziej odpowiednia do wystepow w pucharach, co bedzie poparte dowodami w postaci 30 kolejek ekstraklasy.

Jak w pucharach byl Groclin to eliminowal Herthe Berlin i Manchester City, choc wszyscy mowili podobnie do Ciebie, a robil to bo byl wtedy jedna z najlepszych polskich druzyn. Nie widze powodu by rozwazac za i przeciw wystepow najlepszych polskich druzyn w pucharach tylko dlatego ze sie ich nazwa nie podoba. Odpadamy z Rapidami i Arisami, bo takie jest w gruncie rzeczy nasze miejsce w europejskiej pilce niezaleznie od tego ktory klub gra. Jesli nasze miejsce sie zmienia i stac nas na zwyciestwa to jesli stac na nie Legie, czy Wisle w tym sezonie, to tym bardziej stac na nie bedzie Ruch, pod warunkiem, ze udowodni swoja wyzszosc nad Wisla czy Legia.

Pomijajac juz wszystko inne nazywanie takiego klubu jak Ruch jednosezonowcem to kiepski zart.

(sory za brak polskich znakow, cos mi sie pochrzanilo w ustawieniach jezyka)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.04.2012, 16:43
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Pomijajac juz wszystko inne nazywanie takiego klubu jak Ruch jednosezonowcem to kiepski zart.
Ale jemu chodziło o grę Ruchu w europejskich pucharach, a w nich są jednosezonowcami czy sie to komus podoba czy nie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.04.2012, 16:52
A ja powiem Ci, że mam identycznie, ale by dogonić Was i Górnika Zabrze.Wychodzi na to, że "wiejsko" myśle, ale te europuchary mam po prostu jakoś tak na drugim miejscu.Dla mnie zawsze najwazniejsze jest MP.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 06.04.2012, 17:02
Raczej szerzej - chodziło mi o ich formę sportową z ostatnich lat. "Czołowym" polskim zespołem (pierwsze 4 miejsca w lidze) Ruch Chorzów był przez ostatnie 20 lat w sezonach:
2011/12* - 2
2009/10 - 3

1999/00 - 3

1992/93 - 4

Co więcej, w ogóle do górnej tabeli ekstraklasy łapali się w tym okresie jeszcze tylko 5 razy. Niestety, ale ich solidna pozycja jest obecnie "jednosezonowa".

Groclin jest tutaj wyjątkiem akurat. Można dorzucić jeszcze Amicę z czasów, kiedy dostawała baty od wszystkich po zakwalifikowaniu się do grupy mając do przejścia bardzo łatwych przeciwników (a i tak zwycięstwa wymęczone i szczęśliwe). Poza tym wszystkie sezonowe ekipy dostawały w pucharach baty, podczas gdy czołowe ekipy, raz na jakiś czas, dawały radę coś ugrać.

*sezon trwa

Edit: co do MP a puchary, to też mam takie podejście co wy powyżej wszyscy. Większość kibiców tak ma zapewne. Sukcesy w europejskich pucharach są pięknym (czasami wręcz legendarnym) dodatkiem, ale gdybym miał wybierać pomiędzy dojściem powiedzmy do finału LE z 2 miejsca w lidze, a odpadnięciu w przedbiegach po zajęciu 1 miejsca w lidze, to bym się nawet nie zastanawiał - MP przede wszystkim.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 06.04.2012 o godz. 17:05.
Legionista
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.04.2012, 17:39
Cytat:
ale gdybym miał wybierać pomiędzy dojściem powiedzmy do finału LE z 2 miejsca w lidze, a odpadnięciu w przedbiegach po zajęciu 1 miejsca w lidze, to bym się nawet nie zastanawiał - MP przede wszystkim.
Ja gdybym mial do wyboru zarabiac 3 tysiace zlotych i wygrac w totka 1 mln zlotych, a zarabiac 4 tysiace zlotych i nic nie wygrac w totka, to bym sie nawet nie zastanawial- 4 tys. zlotych przede wszystkim

Ja takie gadanie zawsze odbieram z przymruzeniem oka. To jest jak z gosciem ktory puka malo urodziwe kobitki, i sie potem zarzeka ze on to w zasadzie takie woli.
Ot, lubi sie to co sie moze, a nie to co sie chce.

Edit:
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 06.04.2012 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.04.2012, 17:43
gdybys zarabial 3000 tysiecy to by Ci kolo chuja latalo czy trafisz w totka czy tez nie. :]
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.04.2012, 18:05
Absurdem ? Czy jedna drużyna może zdobyć MP, a miejsce w europie oddać Wiśle, czy też Legii ? Tylko dlatego, ze to Wisła czy Legia? Proszę Cię. Skoro Ruch leje wszystkich to Oni mają występowac w europie, nawet jakby dostali dwucyfrówkę z pierwszą przeszkodza, to zasłużyli sobie na to.

A jeśli chcecie Wisły w pucharach, to wystarczyło wygrać z Nimi, a zresztą macie jeszcze szansę w rewanżu PP.

Twoje rozumowanie, to czystę : Czy się stoi, czy się leży - wszystko Nam się należy.
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 06.04.2012 o godz. 18:07.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 06.04.2012, 18:10
killzone napisał(a):Wyświetl post
gdybys zarabial 3000 tysiecy to by Ci kolo chuja latalo czy trafisz w totka czy tez nie. :]
Ja zarabiając 3 tysiące tysięcy-3 000 000 (szkoda że nie uścisliłeś za jaki okres, ale zaryzykuję), mogę:

a) zapiąć (tfu..)moją i twoją teściową
b) grabić liscie na plantach
c) oplacić Kapce wczasy w Moskwie
d) odkupić Wisłę od Cupiała
e) zakupić nowe opony do mojego auta
f) dopłacić Filipiakowi do odkupienia Niecieczy
g) olać punkt totka na dowód że latało mi czy trafię

Problem, albo raczej "no problem" jest taki, że raczej nikomu z nas nie grozi zbliżenie się do zarobków średnich kopaczy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.04.2012, 18:20
Cytat:
Ja zarabiając 3 tysiące tysięcy-3 000 000 (szkoda że nie uścisliłeś za jaki okres, ale zaryzykuję), mogę:
O uscislenie okresu to juz zapytaj Bobka90, bo on takimi nominałami sie posługiwał, choc juz jak widze sie poprawił.

I zeby nie bylo OT. Tez mam wyjebane na puchary, wole MP i odpadniecie w pierwszym meczu el. Ligi Mistrzów niż kopanie sie po czole w wiosennych fazach Europa League bedac notorycznie 3cim w lidze.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 06.04.2012, 18:30
Kuzwa, nikt tu nie nawoluje do oddawanie miejsc w europie Jak Ruch sobie takowe wywalczy, to znaczy ze sobie na nie zasluzyl. I potem w tej europie to sobie moze nawet dostawac 10 do 0. Bedzie tam gral, bo na ta gre zasluzyl.

Nikt tu nie mowi o oddawaniu, tylko o tym ze takie zespoly z reguly duzo gorzej wypadaja w europie, czyli ze awanse tych zespolow nie zawsze sa oplacalne dla polskiego futbolu. Tylko tyle.
To ze taka Borrusia byla w tamtym sezonie w tabeli nad Bayernem (i nawet z nim wygrala!) to nie znaczy ze od tego Bayernu jest lepsza. Co pokazaly dobitnie puchary...

Tak same pewnie bedzie w tym przypadku. To ze Ruch pogonil Wisle czy Lecha, to nie znaczy ze od tych zespolow lepiej sie zaprezentuje w europie. Ma Ruch kogos takiego jak Melikson? Jak Biton? Jak, mimo wszystko, Iliev? No, wiec nie pieprzcie mi tu trzy po trzy. W europie samym wybieganiem i zgraniem uja zdzialasz. Trzeba czasami blysku (np. Melikson w dwumeczu z Litexem, Biton i Iliev w pierwszym meczu z Fulham). A Ruch czy Korona technicznie sa bardzo biedne. W Polsce brak techniki przechodzi, w europie nigdy.

Ktos tam dal przyklad Groclinu. Lol, gowniany przyklad jak malo ktory. Groclin w tamtym okresie (zapewne chodzi o sezon 03/04) to byla taka Polonia Warszawa tamtego okresu, tylko ze madrzej budowana. Personalnie to byla wtedy czolowka ligowa (Rasiak, Niedzielan, Krizanac, Mila,...)

Wogole, takie gadanie ze jak ktos jest wyzej w lidze to znaczy ze lepszy to sie tylko kupy trzyma. Dla przypomnienia, Legia w lidze dostaje u siebie od Slaska 1:2. W grudniu ma do owego Slaska az 4 pkt straty. I co? Moglo by sie wydawac ze Slask jest lepszym zespolem, nie? Uja lepszym. Leszcze z Rapidu leja w pucharach Slask jak chca. Potem tych samych leszcze leje Legia, ktora w lidze jest za Slaskiem.

Edit:
A dobre wystepu w pucharach to sa potrzebna tej lidze jak penis nimfomance. Niezle wyniki w pucharach to reklama tej ligi, certyfikat jakiejs tam okreslonej jakosci. A tego potrzebujemy wszyscy na gwalt, bo ani tu sponsorzy nie wala drzwiami i oknami, ani za prawa telewizyjne nie placi sie coraz wiecej, ani nie wzrasta jakos nadzwyczajnie frekwencja...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 06.04.2012 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2012, 18:36
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak nie można bo Podbeskidzie już na pewno nie spadnie a Bełchatów niekoniecznie.
E tam. Z punktu widzenia naszych nieambitnych piłkarzy sezon już uratowany. A jak będzie ciepło to dopiero wtedy się zaczną martwić. Nie mówię, że mecz sprzedany. Przysługa. Za rok może Bełchatów/Podbeskidzie będą potrzebować na gwałt punktów to i wyjazd w razie czego wygrają
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.04.2012, 18:37
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
(...)Jasne, można .......ić o Levadiach, Vetrach Wilno czy Karabachach nawet nie próbując zrozumieć sedna. Wiadomo, że żadna polska drużyna nie gwarantuje niczego w europejskich pucharach, jednak jedne dają większe nadzieje, a inne mniejsze. Ruch dzieli przepaść techniczna nawet od mocno średnich zespołów, a w LE czy LM nic nie zwojują samym zaangażowaniem. Taka Legia może obecnie jest w kryzysie, ale rodzi większe nadzieje. Porównując choćby samych zawodników to jak można w ogóle postawić obok siebie Stawarczyka, czy Gordzickiego z Żewłakowem, bądź Wawrzyniakiem. Gdzie Malinowski, a gdzie Wolski? Problem leży w tym, iż obecnie warszawianie trwonią potencjał przez jakieś problemy z Ljuboją, bądź za bardzo asekuracyjnym stylem Skorży, a Ruch sobie spokojnie punktuje.

Przecież nawet my dysponujemy lepszą kadrą, biorąc pod uwagę aspekt czysto piłkarski, a właśnie on będzie decydujący w Europie. Tak, więc Ruch zdecydowanie nie będzie najlepszym reprezentantem Polski w LM czy LE, nawet jeśli ugra mistrza.
A co jesli ten Stawarczyk z Grodzickim i Malinowskim grajac ladnie pilka zloja jutro Legii tylek? To ciagle wolimy Legie od Ruchu? Wiadomo, ze Legia ma wiekszy potencjal itd, ale sedno jest takie, ze w pilce, i w zyciu w ogole, za potencjal nikt medali nie przyznaje. Aspekt pilkarski, o ktorym mowisz, to to kto wygrywa a nie kto ma potencjal. To jak go trwonisz nie ma znaczenia, wazniejsze jest jak wydobyc to co jest i przekuc w zgrany team. Jesli w Legii naucza sie wykorzystywac potencjal, co patrzac na historie tego klubu jest jego zmora, to beda zdobywac mistrzostwa seryjnie. JESLI. A tymczasem najlepszy moze sie okazac kto inny.

Wracajac do watku jednosezonowcow, po wejsciu Cupiala tak technicznie Wisla tez nim przez chwile (jeden sezon) byla, czyz nie? Zawsze trzeba od czegos zaczac.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 06.04.2012, 18:41
Nico z tego. Przypominam ze tabela za poprzedni sezon to byla:

2.Slask
3.Legia

I co, kto sie w tych pucharach skompromitowal a kto nie?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.04.2012, 18:52
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Nico z tego. Przypominam ze tabela za poprzedni sezon to byla:

2.Slask
3.Legia

I co, kto sie w tych pucharach skompromitowal a kto nie?
W sumie to nikt się nie skompromitował. Śląsk był bodaj jedyną drużyną nierozstawioną w drugiej rundzie eliminacyjnej która doszła tak daleko, czyli przeszła dwa etapy. Czwarta runda eliminacyjna to całkiem przyzwoity wynik jak na debiut w pucharach od lat.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2012, 18:57
rw88 napisał(a):Wyświetl post
W sumie to nikt się nie skompromitował.
Jaga.

Jak Ruch zdobędzie mistrza to ma pełne prawo gry w eliminacjach LM. Narzekanie z pozycji 'wielkiej trójki' () jest śmieszne. Było go wyprzedzić. Natomiast nie można być pewnym, że kompromitacji nie będzie, bo jednak wielka forma w zasadzie wszystkich piłkarzy Ruchu jest czymś nowym, sensacyjnym i trudno nie odnieść wrażenia, że chłopaki dają z siebie więcej niż wszystko. Istnieje milion przykładów z przeszłości, że długo się tak nie da. Runda, dwie - koniec. (ostatnio Śląsk).
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 06.04.2012, 19:04
rw88
Racja, z ta kompromitacja przesadzilem i to bardzo.

Ale... tak pozatym co z tego ze byl jedyna? Mial poprostu duzo szczescie w losowaniu. Sorry, ale Dundee, Levski Sofia i Rapid... O lepsze losowania (3 razy z rzedu!) trudno bylo sie prosic. Rywale byli wyjatkowo malo klasowi. Tymczasem? Wymeczony awans z Dundee i z Levskim (bardzo slabe zespoly) i bezdyskusyjne odpadniecie z Rapidem (sredniak stanow niskich). 1 zwyciestwo na 6 meczow.

Debiut nie debiut, co ma do rzeczy? Nie szukajmy takich usprawiedliwien bo to glupie jest. Ot niektorzy, maja treme debiutancka w fazie grupowej LM (Apoel, 3 remisy i 3 porazki), niektorzy juz sie na nia powoluja w czasie gdy tocza zaciete boja z Dudnami i Levskimi w... 2 i 3 rundzie el. LE...
Albo jestes dobry, albo nie i tyle. Dziwnym trafem to debiutujaca Jagielonia lepiej sie zaprezentowala w europie, niz ta juz ze stazem (obecny sezon) Moze jednak tu chodzi o jakosc pilkarzy?

0 22, dokladnie.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 06.04.2012 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów