The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2012, 00:59
http://archiwum.polityka.pl/art/wisla-tonie,367471.html

Chyba mam deja vu.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.04.2012, 08:34
Panowie ..... zacznę od tego że niema kogo sprzedać za duże pieniądze ,a niema o tym to tyło wiadomo rok temu ,i ja o tym pisałem .Ba ja nie widzę potrzeby, WBREW TEMU CO CHCĄ NAM WMÓWIĆ PIENIĄDZE SĄ . A ODNOŚNIE POZBYCIA SIĘ DZIADKÓW (czytaj dziadów obiboków i miernoty piłkarskie )jak im przestaną płacić sami pójdą w cholerę ,tylko poco oni tu bili w ogóle sprowadzani . 2 Szkolenie piękny slogan tylko niby jak ....Mieszkam 100 m od boiska lokalnego klubu ,500 metrów dalej jest kompleks sportowy z kilkoma pełnowymiarowymi boiskami 2 z nich ma szczuczyną trawę są dwie olbrzymie chale . codziennie przewija się tam setki dzieciaków są trenerzy i wszystko należy do gminy (komuny)4 kilometry dalej jest idetyczny kompleks TAM ODBYWA SIĘ SELEKCJA DO PRZYSZŁEGO UPRAWIANIA SPORTU .I TERAZ PYTANIE DO WAS czy to nie jest wina państwa ten stan rzeczy w Polsce I z pewnością CUPIAŁ TEGO NIE NAPRAWI .Iną sprawą jest brak zaplecza w klubie ....... Cupiał jaki jest to jest ,ale wy nagle budzicie się i jest zmiana o 180 stopni to co dziś dzieje się w Wiśle nie stało się z dnia na dzień .Dla mnie te artykuły o bankructwie to bajki pod pełną kontrolą i aprobatą Cupiała .
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.04.2012, 08:47
Tyko po co te bajki są puszczane
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.04.2012, 09:02
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tyko po co te bajki są puszczane
Pozwól, że podpowiem: bajki mają uzasadnić kolejny odcinek serialu pt. "budujemy potęgę od nowa", kolejny raz od dupy strony (bez akademii, bez centrum treningowego, bez nowoczesnej, internetowej dystrybucji biletów na w pełni funkcjonalnym stadionie).

Wszystko po to, żeby jelenie... o przepraszam kibice, nadal kupowali karnety dostając nadal w zamian przyklepanie po rogach. Bez nich cała ta zabawa już dawno by się skończyła.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.04.2012, 09:04
ja niestety tego nie wiem
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.04.2012, 09:22
murray napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś na ten cel to się zbierało puszki po Lechu. Czy tam butelki.

Albo kupowało. W każdym razie - coś z piwem Lech.
Potwierdzam. 5 groszy od każdej butelki Lecha. Zebrano pieniądze i tyle z tego było. 3 razy zapytania szły do klubu i 3 razy słyszałem, że są odłożone. Na co? Nie wiem, bo boiska nie ma żadnego do dzisiaj. KLUB OKRADŁ WŁASNYCH KIBICÓW !!!!!!!!!!!!! Piłem Lecha by pieniadze posżły na boisko trenenigowe, a nie po to by Mandziara z Kapką mieli na obiady biznesowe!
W końcu ten ropień o nazwie "dyletanctwo w Wiśle" eksplodował i w ramach odwracania uwagi obwinia się piłkarzy, trenera Probierza itd. A winny jest ten co na to pozwalał od 8 lat. Stopniowe obnizanie poziomu sportowego, finansowego i mamy co mamy.
Do tego doszło robienie sukcesu "na dopingu" w tym seoznie i jako że się nic nie udało to mamy pasztet na długi czas.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 04.04.2012 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
AnBa95
Junior Member

Od: 02.2005

Stary 04.04.2012, 09:39
Panowie czy nie wydaje się wam iż to całe pianie o braku kasy może służyć tylko jednemu celowi pozbycie się piłkarzy z dużymi kontraktami?
Pójdzie w eter wieść że Wisła ma problemy z kasą i piłkarzyki zaczną kombinować jak opuścić klub i załapać się do innego , gdzie teoretycznie jest kasa i można się poobijać następny rok.
Może też skłoni to do odpuszczenia części kontraktu na korzyść klubu przez naszych kopaczy?
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.04.2012, 09:55
grosz napisał(a):Wyświetl post
Troszkę z polityki.
Powstało kilkanaście milionów fabryk(...)
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać DDD
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2012, 10:28
grosz napisał(a):Wyświetl post
Troszkę z polityki.
Za Gierka pieniądze nie były przejedzone. Powstało kilkanaście milionów fabryk w których ludzie pracowali za średnią krajową, na umowy o pracę z przysługującym urlopem. O blokach, infrastrukturze oświatowej i społecznej nie wspomnę.
Znacznie w większe długi wpędził Tusk, nie robiąc nic dla przeciętnych ludzi. Dług publiczny w latach 2008-13 wzrosł o 330 mld złotych, czyli dwa razy tyle, co odziedziczyliśmy po Gierku.

Lepiej napisać, pieniądze przejedzone jak za Tuska.

Błędem Cupiała jest to że nie uczy się na własnych błędach, ale to jego pieniądze, jego plac zabaw.
Tuska nie lubię, to raz.
Dwa, te kilkanaście milionów fabryk to naprawdę rozwaliło )
To wystarczyło, że w każdej tej fabryce pracowało po dwie osoby i już mieliśmy pełne zatrudnienie - hehehe, a nawet mieliśmy więcej fabryk niż pracowników, heheheeh.

A o tych fabrykach, które w momencie budowy - były już przestarzałe to już nie doczytałeś.
O drogach i infrastrukturze też trzeba coś napisać - te infrastruktura od razu się sypała - szybciej nawet niż dziś.
Pamiętaj, że dziś rządzący nie mogą wysłać do budowy batalionów wojska jak wtedy robił to Gierek, na słynnej "gierkówce". O szkołach i przedszkolach to też nie ma co mówić, bo w tych szkołach ja się uczyłem i poza tym, że były to nic więcej dobrego nie można o nich powiedzieć.

Dzisiaj widząc szkoły budowane za Tuska czy innego premiera, to naprawdę zazdroszczę tym dzieciom warunków. Szczególnie szkoły budowane na terenach wiejskich to prawdziwe perełki.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2012, 10:33
potwierdzili tym, że kontrolowane przecieki do mediów były inspiracją klubu.

Teraz dobry Pilch, Bednarz, Kapka na białym koniu uratują Wisłę Kraków przed bankructwem.
A Cupiał zamiast inwestować w boiska, akademie, trenerów i trwałe podstawy finansowania klubu - zajmie się swoimi gierkami.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.04.2012, 10:59
Ze sporą stratą? To znaczy ile? 100 zł,1 mln zł, 10 mln zł? W dupie mam takie informacje.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.04.2012, 11:01
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
potwierdzili tym, że kontrolowane przecieki do mediów były inspiracją klubu.

Teraz dobry Pilch, Bednarz, Kapka na białym koniu uratują Wisłę Kraków przed bankructwem.
A Cupiał zamiast inwestować w boiska, akademie, trenerów i trwałe podstawy finansowania klubu - zajmie się swoimi gierkami.
Czyli summa summarum macios miał rację.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.04.2012, 11:02
Z tego zespolu juz nic nie bedzie. Do konca rozgrywek czeka nas meczarnia bo nie ma jakiejkolwiek woli walki w obecnej druzynie, to sa poprostu pracownicy na wypowiedzeniu. Nie maja najmniejszego powodu aby grac, wkladac serce w gre.
Najgorsze, ze z tego wszystkiego jest to, ze jestesmy przed derbami dla nas swieta wojna dla nich kolejnym meczem po, którym bliżej będzie do urlopu. Czekaja nas jeszcze dwa ważne mecze rewanż z Ruchem i wspomniany mecz z Cracovia.
Przed oboma meczami wklady do koszulek trzeba by zmotywowac w trakcie treningu ale w malo kulturalnym stylu. Potrzebujemy od nich 2 pierd.olonych meczy granych na 100%. Nie jestem w stanie uwierzyc, ze nagle graja na poziomie A-klasy.
Potrafia wiele wiecej ale maja to w dupie. Jesli bedzie wtopa z Ruchem i gra jak dotychczas to podziekowac kopaczom i wystawic mlodych z ME, wiem ze sa tragiczni ale przynajmniej nie beda odstawiac nogi w meczu z Cracovia.

Bylem dotad po stronie Valckxsa ale, kogos ty chlopie nasciagal? Miazdzaca wiekszosc to ksiegowi a nie pilkarze. Jedyni dla, których liczy sie zwyciestwo to Pareiko i Jovanovic.
Z drugiej przeraza mnie Kapka, Bednarz i Pilch.

(Mit sprzedazy Meliksona za ogromna kkase wlasnie rozpada sie na naszych oczach)

Trzeba budowac wszystko od podstaw, jestesmy w pewnym sensie w tym samym miejscu gdy Cupial kupił Wisłe.

Nie mamy systemu szkolenie, szkolki, bazy treningowej a nasz coś wart majątek to kilku pilkarzy. Tu trzeba terapi szokowej.

Trzeba:

1. Podpisac porozumienie z szkółką Szymkowiaka.
2. Podpisac umowe na dzierzawe obiektu treningowego(za chwile to bedzie wymog).
3. Znalesc sponsora na koszulki.
4. Zaczac traktowac kibica jako klienta a nie petenta.
5. Przewietrzyc ME obecni zawodnicy to tylko zbedny wydatek. Sprowadzic 16-18 latkow(to nie sa duze wydatki).
6 Sprzedac/rozwiazac kontrakty za porozumieniem stron z : Meliksona, Kirma, Gargula, Boguskim, Maleckiego, Jaliensem, Chaveza
7. Zaczac budowe I zespolu na: Pareice, Jovanovicu, Czekaju, Wilku,
8. Bez zalu pozegnac: Bitona, Nuneza, Diaza, Paljica, Jirsaka
9. Sobol musi zostac i ulozyc szatnie na 2012/13 chocby nie gral za wiele jego wklad w morale i walecznosc bedzie bezcenny
10. Znalesc trenera ala Fornalik do wieloletniej budowy (Probierz to nie ten typ ani tez magik), nawet kosztem poczatkowo gorszych kopaczy.

AD. 7 Nie sprowadzac na ilosc aby tylko wypelnic sklad, co okno 2 porzadnych pilkarzy - mlodych! Oczywiscie zaczniemy od slabej druzyny na 2012/13 bo tu skokowo trzeba bedzie tworzyc druzyne od podstaw(chwilowo mozna sie podratowac sprowadzeniem bylych Wiślaków Kosa, Brozki, Glowacki a pozniej w miare czasu wymieniac na spokojnie).

5 lat, stabilizacja, realizowanie planu pkt po pkt. i moglibysmy ogladac Wisle z mocnymi fundamentami i znow w czolowce.
Na to wszystko Cupiała stać, nie sa to zapewne wieksze kwoty niz jakie wydawal dotychczas, jedyna zmiana ze bylo by to robione z glowa.

Co ja bym za to nie oddal ale niestety, lepiej to już chyba było.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.04.2012, 11:27
To co było wiadomo od dawna, dzisiaj potwierdzono. Jak czytam niektórych, to też mogę napisać, czy ich wpisy popierające Valckxa nie są sponsorowane. Co ma Kapka do transferów Lameya, Jaliensa, Nuneza, Bitona, Genkowa, Ilieva, Boukhariego, Branco, Siwakowa i Diaza, czyli mniejszych bądź większych niewypałów transferowych (wśrod tej grupy ludzi są największe darmozjady w całej historii Wisły), bo przez to cierpimy jako klub. Oczywiście pewna grupa na tym forum nie wyobraża sobie krytyki Valckxa (bo na prawdę myśli, że on jest taki świetny - tylko pytanie, czemu go wywalono z PSV i musiał pracować w Chinach, bo go nikt poważny w Europie nie chciał - odpowiedź dla mnie jest jasna, ale dla niektórych zapatrzonych w jedną opcję nie dotrze to nigdy) i woli atakować Kapkę za stare rzeczy, które z obecną sytuacją finansową i sportową mają też coś wspólnego, ale mniej niż szkodliwe działania Valckxa oraz Basałaja. Żeby nie było, Kapka tak jak Valckx powinni mieć zakaz działania na korzyść Wisły, ale dla mnie jest dziwne, że wyczyny Valckxa niektórzy chcą zasłonić bardzo złym wpływem Kapki na Nasz Klub.

Jak niektórzy nie mogą tego zrozumieć. Co z tego, że są wpływy za ELM i LE, jak sprowadzenie i utrzymanie wynalazków Valckxa jest widocznie większe. To nie jeden piłkarz, a kilku ma zdecydowanie największe kontrakty w historii Wisły, do tego wysokie kwoty za podpis i dla agentów, czy dla sprzedających klubów. Do tego trzeba też doliczyć wykupienie Chaveza, bo o tym sporo osób zapomniało za ok. 500 tys. euro.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.04.2012 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.04.2012, 11:29
Przyszły sezon będzie zatem sprawdzianem dla nas, kibiców. I bardzo dobrze, że wreszcie powiedziano przynajmniej o tyle o ile, że brodzimy jako klub w gównie i że odchodzi się od chorej polityki płacenia najemnikom dużych pieniędzy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.04.2012, 11:30
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
To co było wiadomo od dawna, dzisiaj potwierdzono. Jak czytam niektórych, to też mogę napisać, czy ich wpisy popierające Valckxa nie są sponsorowane. Co ma Kapka do transferów Lameya, Jaliensa, Nuneza, Bitona, Genkowa, Ilieva, Boukhariego, Branco, Siwakowa i Diaza, czyli mniejszych bądź większych niewypałów transferowych, bo przez to cierpimy jako klub. Oczywiście pewna grupa na tym forum nie wyobraża sobie krytyki Valckxa (bo na prawdę myśli, że on jest taki świetny - tylko pytanie, czemu go wywalono z PSV i musiał pracować w Chinach, bo go nikt poważny w Europie nie chciał - odpowiedź dla mnie jest jasna, ale dla niektórych zapatrzonych w jedną opcję nie dotrze to nigdy) i woli atakować Kapkę za stare rzeczy, które z obecną sytuacją finansową i sportową mają też coś wspólnego, ale mniej niż szkodliwe działania Valckxa oraz Basałaja. Żeby nie było, Kapka tak jak Valckx powinni mieć zakaz działania na korzyść Wisły, ale dla mnie jest dziwne, że wyczyny Valckxa niektórzy chcą zasłonić bardzo złym wpływem Kapki na Nasz Klub.
Ręce opadają.Odpowiedź na swoje pytania masz na poprzednich stronach.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 04.04.2012, 11:35
14 lat zmarnowane taka pozycja wyjsciowa, dominacja w lidze, trzeba było solidnie inwestować i tworzyć podwaliny klubu a nie się bawić w podbój ligi mistrzów, z gołą dupą na salony. Cala kasa Cupiała, te 100 baniek, wszystko jak krew w piach i Cupiał nie może nikogo winić za to, że teraz klub jest w takiej sytuacji jakiej jest.
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.04.2012 o godz. 11:39.
..
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.04.2012, 11:43
Kosa: ". Rola dyrektora sportowego w Wiśle w ogóle jest niewdzięczna. Kibice rozliczają jego, a on decyduje o niewielu rzeczach. Jeżeli zgody nie wyrazi Sami Wiecie Kto, to nie ma tematu. Jak powie Cupiał, tak ma być."

Apropos tego kto odpowiada za stan obecny. Inni oczywiscie tez bez winy nie sa. Liczba zlych decyzji poprostu sie skumulowala sie okropnie w ostatnim sezonie, i ugryzly nas tez grzechy przeszlosci.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 04.04.2012, 11:44
Każdy to wie, po prostu niektórzy się lubią oszukiwać, że jest inaczej.
..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.04.2012, 11:49
juz widze te kolejki po karnety na nowy sezon i relacje meczow Wisly w TV w ktorych slychac pojedyncze "....a!! "nie na raz !! " "wyjazd !! " "klepa klepa !!" "faster !! " itd.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2012, 12:17
i tak kompletnie nic sie nie zmieni. kpina, jedna wielka kpina. Rozsadny model finansowania? Gdyby druzyna miala wyniki to nikt by nie myslal o jakiejkolwiek "zmianie polityki". Jezeli my oplacamy trzech trenerow, jezeli w roku kiedy zaliczylismy poplanie finansowo swietnie ( mistrz polski+LM+LE) no to ja nie wiem jak my nie dopinamy budzetu...
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.04.2012, 12:19
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
juz widze te kolejki po karnety na nowy sezon i relacje meczow Wisly w TV w ktorych slychac pojedyncze "....a!! "nie na raz !! " "wyjazd !! " "klepa klepa !!" "faster !! " itd.
Coz... niestety tak a nie inaczej zarzadzane sa kluby sportowe w Polsce - przychody finansowe w duzej mierze zalezne od wynikow, a nie tak wyglada profesjonalny model zarzadzania klubem. Wisla ma potencjal zeby miec pelny stadion, bedac nawet w srodku tabeli. Druzyna i klub trzeba budowac... Jedyny okres budowy byl w 1 okresie za Kasperczaka i tyle. Kwestia atmosfery, ilosci Polakow, ale rowniez dziesiatek innych czynnikow. Nawet w analogicznej sytuacji w sezonie 2007-2008 kiedy dobrze sobie poradzilismy w pucharach, a do dupy w lidze, to wiecej osoby przychodzilo niz teraz...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2012, 12:32
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
To co było wiadomo od dawna, dzisiaj potwierdzono. Jak czytam niektórych, to też mogę napisać, czy ich wpisy popierające Valckxa nie są sponsorowane. Co ma Kapka do transferów Lameya, Jaliensa, Nuneza, Bitona, Genkowa, Ilieva, Boukhariego, Branco, Siwakowa i Diaza, czyli mniejszych bądź większych niewypałów transferowych (wśrod tej grupy ludzi są największe darmozjady w całej historii Wisły), bo przez to cierpimy jako klub. Oczywiście pewna grupa na tym forum nie wyobraża sobie krytyki Valckxa (bo na prawdę myśli, że on jest taki świetny - tylko pytanie, czemu go wywalono z PSV i musiał pracować w Chinach, bo go nikt poważny w Europie nie chciał - odpowiedź dla mnie jest jasna, ale dla niektórych zapatrzonych w jedną opcję nie dotrze to nigdy) i woli atakować Kapkę za stare rzeczy, które z obecną sytuacją finansową i sportową mają też coś wspólnego, ale mniej niż szkodliwe działania Valckxa oraz Basałaja. Żeby nie było, Kapka tak jak Valckx powinni mieć zakaz działania na korzyść Wisły, ale dla mnie jest dziwne, że wyczyny Valckxa niektórzy chcą zasłonić bardzo złym wpływem Kapki na Nasz Klub.

Jak niektórzy nie mogą tego zrozumieć. Co z tego, że są wpływy za ELM i LE, jak sprowadzenie i utrzymanie wynalazków Valckxa jest widocznie większe. To nie jeden piłkarz, a kilku ma zdecydowanie największe kontrakty w historii Wisły, do tego wysokie kwoty za podpis i dla agentów, czy dla sprzedających klubów. Do tego trzeba też doliczyć wykupienie Chaveza, bo o tym sporo osób zapomniało za ok. 500 tys. euro.
sponsorowane są chyba wpisy za obecną polityką Pilcha i Kapki, tyle w temacie.

Valckx robił to na co miał kasę i na co miał zamówienie z góry... popełnił błędy, ale kto ich nie robi. Chyba tylko ten, co jedzie sobie do Egiptu zamiast prowadzić rozmowy transferowe ...
Obecnie sprawa wygląda tak, że zarząd obecny chce zrzucić winę na Holendrów za wszystko od nieudanych transferów po brak prądu i pokrętne działania Kapki z Mandziarą.
Tak, Kapka też się dołożył do OBECNYCH PROBLEMÓW, to przez niego mamy zablokowane 700 tyś. euro w UEFA. Ja nie wiem jak można gościa (KAPISZONA) jeszcze tolerować w Wiśle. Podobno też to on stoi za Bunozą, Jovaniciem.

moim zdaniem sprawą kluczową jest BAZA. ALBO WISŁA (CUPIAŁ) W NIĄ ZAINWESTUJE I BĘDZIE CHCIAŁ ROZWOJU KLUBU, ALBO WCZEŚNIEJ CZY PÓŹNIEJ BĘDZIEMY BEZ MŁODZIEŻY, BEZ PIENIĘDZY NA TRANSFERY I BEZ JAKICHKOLWIEK PERSPEKTYW.
Dziś jeszcze parę baniek wystarczy na ściągnięcie kilku piłkarzy, ale w przyszłości będzie coraz gorzej. I albo będziemy sami ich szkolić, albo ich mieć nie będziemy w ogóle.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 04.04.2012 o godz. 12:35.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.04.2012, 12:36
Tak jak klub aby ratować sprzedaż karnetów zatrudnił Moskala tak teraz zakupią Polaków

Ale podobna mi się że Bednarz nie zaklina rzeczywistości. To rokuję na przyszłość. Ale pucharów nie będzie kopacze są nie ambitni a Ci ambitni nie mają umiejętności. Zabijcie mnie ale wolał bym Pajica na boisku kopie się po czole ale zawsze walczy.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 04.04.2012, 12:37
Jeśli wierzyć oświadczeniu Bednarza o kłopotach finansowych, i źle zamkniętym roku 2011, to mamy faktyczną przyczynę podejścia do wykonywanych obowiązków przez naszych piłkarzy. Zwolennicy spiskowej teorii stwierdzą, że na coś trzeba było zwalić winę , za brak transferów i słabe występy. Tak czy inaczej wszystko wskazuje na to że piłkarze lepiej grać nie będą/nie zechcą...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.04.2012, 12:38
Powstała sytuacja świadczy o
1) Radykalnie zmniejszamy wydatki a pieniądze z transferów LM LE i MP idą do Cupiała a pan Bogdan żegna się z Wisłą
2) Basałaj zarządzał Wisłą grubo ponad stan licząc jedynie na awans do LM i płynącą z tego gotówkę.

Jeżeli prawdziwa jest opcja 2 to, jakie niebotyczne wydatki generuje klub, jeśli pieniądze z pucharów nie wystarczyły do tego by uzyskać płynność finansową klubu.
Jeśli prawdziwa jest opcja 1 to jeszcze gorzej
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2012, 12:55
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Powstała sytuacja świadczy o
1) Radykalnie zmniejszamy wydatki a pieniądze z transferów LM LE i MP idą do Cupiała a pan Bogdan żegna się z Wisłą
2) Basałaj zarządzał Wisłą grubo ponad stan licząc jedynie na awans do LM i płynącą z tego gotówkę.

Jeżeli prawdziwa jest opcja 2 to, jakie niebotyczne wydatki generuje klub, jeśli pieniądze z pucharów nie wystarczyły do tego by uzyskać płynność finansową klubu.
Jeśli prawdziwa jest opcja 1 to jeszcze gorzej
popatrz na Legie, która w przyszłym roku będzie miała 2 x taki budżet jak my, mają sponsora na koszulkach, kasę za nazwę stadionu dla siebie, dużo większe ceny biletów, większą publikę, bogatych sponsorów, itp.

A też nie mają nadmiaru gotówki, po prostu profesjonalny klub generuje olbrzymie koszty.

My musimy dążyć do zwiększania przychodów, np. zamiast żądać 5 mln za reklame na koszulkach, zgodzić się na 3 mln, wyjść z opcją reklamy do firm w Krakowie, Małopolsce i całej Polsce.
Ustalić z właścicielem coroczną kwotą, którą nas wspiera - albo wyjść z propozycją szukania nowych właścicieli/współwłaścicieli.

Szkoda, że nikt nie zapytał Bednarza czy mają plany inwestycji przy R22 w nowoczesną bazę szkoleniową. Bo to sprawa kluczowa.
Jeszcze obecnie mając kilka baniek na transfery da się kupić kilku dobrych piłkarzy (w młodym wieku), ale niedługo będzie to coraz trudniejsze. Jak ich sami nie wychowamy, to ich mieć nie będziemy.

Dziwie się też, że nikt nie poruszył sprzedaży biletów przez internet, bo to może trochę zwiększyć frekwencje oraz sprawę BIAŁEJ GWIAZDY na koszulkach i gadżetach. Teraz sukcesów nie będzie i jak chcą zwiększyć sprzedaż to muszą adresować to do zagorzałych kibiców, a Ci patrzą na historię i tradycje bardzo. Bez Białej Gwiazdy i prawdziwego sklepiku nie mają co liczyć na większe zyski.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 04.04.2012 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.04.2012, 13:07
rozumię, że budżet jest rozliczany w roku kalendarzowym?
w tamtym roku nie było pieniędzy z UEFA, bardzo możliwe, że przy dość wysokich wydatkach na kontrakty rzeczywiście Tf dała kasę na załatanie dziury
szkoda tylko, że pewnie znowu w formie pożyczki i to pewnie tym razem terminowej

legia jest operatorem stadionu to ma kasę, nam się to raczej nie opłacało
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2012, 13:17
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
rozumię, że budżet jest rozliczany w roku kalendarzowym?
w tamtym roku nie było pieniędzy z UEFA, bardzo możliwe, że przy dość wysokich wydatkach na kontrakty rzeczywiście Tf dała kasę na załatanie dziury
szkoda tylko, że pewnie znowu w formie pożyczki i to pewnie tym razem terminowej

legia jest operatorem stadionu to ma kasę, nam się to raczej nie opłacało
NIE, ITI razem z pięknym Kazimierzem (Marcinkiewiczem) wyruchało miasto Warszawę. ITI się nie dziwię, bo to ich interes, ale Kaziu był wtedy komisarzem i powinien dbać o interes finansowy miasta Warszawy.
Bycie operatorem to jedno, a zyski z "nazwy stadionu" to drugie. Przecież Lechia Operator nie brała kasy na nazwę PGE ARENA, a kasę zgarnęło miasto Gdańsk.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów