The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2012, 13:16
Już żeby nie rozdrabniać się na zasadzie argument za argument, odpowiem tak: sam przeczytaj co piszesz. Udowadniasz przede wszystkim to, że Widzew i Jaga za Michniewicza grały "nieco lepiej niż średnio" zamiast "średnio". Gość jedzie na opinii z Zagłębia, od tamtej pory nic nadzwyczajnego nie osiągnął - może nie miał do tego najlepszych warunków, ale to co miał wykorzystał (w najlepszym wypadku) poprawnie. To ma być podstawa do tego żeby twierdzić, że Polonia może już szykować się do pucharów? W czym niby Michniewicz jest lepszy od Zielińskiego (który, co by nie mówić, w tym samym okresie osiągnął wyniki lepsze (super-seria Odry Wodzisław, 4 miejsce Dyskobolii (tej prawdziwej), mistrz jesieni z Dyskobolią (tą obecną), MP z Lechem poznań, solidna kratka z Dysko po raz drugi).

Poza tym nie zgadzam się z twierdzniem, że Widzew grał jakąś szczególnie fajną piłkę za Michniewicza. No ale to już moja własna opinia.

Cytat:
Nie rozumiem dyskredytowania tego wyniku np. w kontekście chwalenia Ojrzyńskiego za aktualne osiągnięcia Korony.
Jestem ostatnią osobą, która by powiedziała, że gdyby Ojrzyński przeszedł do Polonii i wygrał ze Śląskiem, to Polonia by miała potencjał na 3 miejsce (jak twierdzisz Ty o Michniewiczu, a z czym ja się absolutnie nie zgadzam), albo "byłaby jedną z najciekawszych polskich opcji pod kątem walki o LM" (jak stwierdził ktoś wcześniej, a co uważam za skrajny absurd). Dla mnie Michniewicz i Ojrzyński to tacy sami, solidni trenerzy ekstraklasowi. Tylko i aż. Zresztą Ojrzyński to nawet nie tyle, w końcu ile on gra w e-klasie? Wyrobił w Koronie jakiś tam styl, ale też bez przesady - spadek formy będzie, zaliczą 6 kolejnych meczów bez zwycięstwa (nie mówię że w tym, może w następnym sezonie) i nagle się okaże że Ojrzyński to badziewiak którego łatwo rozpracować.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.04.2012 o godz. 13:24.
Legionista
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.04.2012, 13:52
Jezeli tak sie stanie to nikt nie uratuje Cracovii przed spadkiem - chyba, ze pozbeda sie jakiejs pierwszoligowej druzyny
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...50/story.shtml
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.04.2012, 09:41
Kibice Cracovii znaleźli winnych spadku. Są to Murzyni, niedobitki z Wisły oraz Majchrowski.
Witamy w krainie latających smoków.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.04.2012, 10:24
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Kibice Cracovii znaleźli winnych spadku. Są to Murzyni, niedobitki z Wisły oraz Majchrowski.
Witamy w krainie latających smoków.
A tymczasem fakty są takie, że mamy w końcu przypadek, gdy bez wątpienia winni są po prostu Żydzi
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2012, 10:30
A przecież ich przedstawiciel, pełniący kluczową funkcję w tym cyrku, niejaki Szaraniec miał ich wyprowadzić na szerokie wody
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.04.2012, 10:38
Wyprowadził ale bez pontonu i poszli na dno

Spadek tych obrzezańców wynagrodzi mi wszelki brak pucharów czy innych tego typu rzeczy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.04.2012, 10:39
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak go przywitaja kibice Lechii jak bedzie na PGE Arenie
Cham będzie chamem - na wieki wieków AMEN!
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 04.04.2012, 14:56
Obsada sędziowska 25. kolejki T-Mobile Ekstraklasy:
http://ipilkanozna.pl/liga-polska/t-...straklasy.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.04.2012, 17:42
Na pasach ok. 1356 ludzi hehe
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2012, 19:01
ale patrzac na ich gre i nasza, to derby beda 50/50 :/ czyli pewnie remis
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.04.2012, 19:18
Widze że korupcja dalej aktywna w naszej lidze :/
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.04.2012, 19:42
To już widać raczej od poprzedniej kolejki
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2012, 19:48
Sędzia Marciniak to chyba obecnie najbardziej pożądany sędzia dla tych co chcą coś załatwić. Daje karne z kapelusza niemal hurtowo. Ciekaw jestem ile jest w stanie w jednym meczu dać i po faulu z jakiego miejsca ? Czy np. jest w stanie podyktować go po faulu przy choragiewce rzutu roznego ?
tak czy siak facet sporo zarobi. Do końca jeszcze 6 kolejek.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.04.2012, 20:15
Nie jestem taki pewny czy jesteśmy teraz lepsi od starozakonnych.
:/
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.04.2012, 20:43
No to tak, na 90% mozna powiedziec ze do pucharow dostanie sie... 4 druzyna ligi. Ani Legia, ani Ruch ponizej 4 miejsca w lidze nie spadna, oraz jest wiecej niz prawdopodobne ze w finale PP zagraja.

Tabela na 6 kolejek przed koncem prezentuje sie tak:

1. Legia 45 pkt
2. Ruch 44 pkt
3. Slask 42 pkt
4. Polonia 41 pkt
5. Korona 41 pkt
6. Lech 38 pkt
7. Wisla 34 pkt

Czyli... , o puchary przez lige Wisla juz nie walczy. Podejrzewam tez, ze Slask wypadnie poza pierwsza "4", a w zwiazku z tym nie bedzie go w pucharach. O 4 miejsce najprawdopodobniej stocza boj Lech i Korona. Daje 50 na 50 jesli chodzi o szanse. No dobra, z lekkim wskazaniem na Lecha. Dlaczego? Ot tak po prostu... Korona dostaje lekkiej zadyszki (Gornik), Lech natomiast gra ostatnio troche lepiej. W poniedzialek mecz miedzy tymi druzynami. Osobiscie wolalbym by to Lech sie dostal. Ma dobry wspolczynnik i, mimo wszystko, wiekszy potencjal. Zawsze to wieksza szansa ze cos nastuka punktow do rankingu.
Dalej, o MP walcza Legia, Ruch i Polonia. W najlepszej sytuacji obecnie jest Legia (punkt przewagi i mecz u siebie z Ruchem), Ruch obecnie najlepiej gra, a... Polonia jest troche w cieniu. Podejrzewam ze, mimo dobrej formy, jakosc i potencjal w koncu wezma gore i Ruch, ktory ma mecze wyjazdowe z Legia i Polonia, zobaczy plecy tak Legii jak i Polonii. Obstawiam wiec; 1. Legia, 2. Polonia, 3. Ruch
Osobiscie nie chcialbym by Ruch zdobyl MP bo... wtedy jest bardzo mozliwe szybkie odpadniecie i brak punktow do rankingu. A to wlasnie przez el. LM najlatwiej wejsc do LE. To czy MP bedzie Legia czy Polonia to mi wisi, wazne zeby ewentualny MP... nie awansowal do LM Ot, licze na powtorke z rozrywki, czyli odpadaja w 4 rundzie i laduja w LE, gdzie moga troche nastukac punktow do rankingu.

Reasumujac, moj typ to:
1. Legia
2. Polonia
3. Ruch
4. Lech

Jak sie okaze ze nie trafilem to obiecuje ze, ku ucieszce niektorych, skasuje konto
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.04.2012, 21:03
Proponowałbym już je skasować
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 04.04.2012, 21:06
Zaklad?

10 znakow
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.04.2012, 21:11
Już jeden zakład w tym temacie był. Łycha raczej na moje konto powinna wpaść, ale oczywiście druga strona zakładu przestała się pojawiać na forum
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.04.2012, 21:12
Kto tym bezhonorowcem jest?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 04.04.2012, 21:17
Ja dotrzymuje danego slowa. Niezaleznie czy bedzie zaklad czy nie, to konto w razie pomylki skasuje, tak jak powiedzialem.

Ale, takie zaczepki z twojej strony? Why? Ja jestem z tych co to nie lubia napinki. Jak jestes taki pewien to albo to pokazujesz albo wogole nie gadasz. Czyli, jesli wyjdzie na moje, to ty kasujesz konto? Pasuje?
Tak czy nie?

Napisz tylko tak, lub nie. A jak nie, to poprostu takich pokemonowych (pierwszy post) tekstow na przyszlosci nie puszczaj bo tylko zasmiecaja forum.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.04.2012, 23:11
Dlatego napisałem, że możesz już teraz kasować (chyba nie ma takiej możliwości?) z tego względu, że prawie na pewno się pomyliłeś. Wariantów na rozstawienie pionków (drużyn) na szachownicy (tabeli) jest wciąż bez liku. Także, aby oszczędzić czasu i nerwów proponuję już zacząć działać

PS. Ogryzek chodziło o zakład z waszym zgodowcem z Gdańska tyczący się zniżki formy Traore. Twierdziłem, że będzie cieniował w tym sezonie co patrząc na jego statystyki stało się faktem.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 04.04.2012, 23:40
Jak nie ma takiej opcji, to poprostu nie bede sie logowal
Eee tam nerwow. Mowimy o glupim koncie na forum. Kasy nie postawilem
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.04.2012, 08:04
Kolejki cudów już się rozpoczęły, przegrać dwukrotnie i to pod rząd z ŁKS i Cracovią to mi troszkę śmierdzi Mówię oczywiście o Podbeskidziu, które z fajnej piłki nagle zapomniało na czym polega ta gra Nic się nie zmienia, jak cuda były, tak cuda są, tylko inni "rozdawający"
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 05.04.2012, 08:22
Lechia Gdańsk 2-3 Podbeskidzie Bielsko-Biała

A to stad taki post Pewnie ze smierdza te mecze, ale Podbeskidzie wczesniej nalapalo punktow wiec maja "ta mozliwosc".
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.04.2012, 11:57
Podbeskidzie z Lechią, a Podbeskidzie z ŁKS czy Cracovią to całkowicie inne drużyny. Gdy mieli o co grać, grali dobrze. Gdy zapewnili sobie utrzymanie, nagle tracą punkty z TRAGICZNYMI (tak Lechia jest bardzo słaba, ale to i tak poziom wyżej niż ŁKS czy Cracovia ) drużynami, które miałyby kłopoty w I lidze. Nie zdziwiłbym się gdyby jakaś kasa poszła pod stołem
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.04.2012, 11:59
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Kolejki cudów już się rozpoczęły, przegrać dwukrotnie i to pod rząd z ŁKS i Cracovią to mi troszkę śmierdzi Mówię oczywiście o Podbeskidziu, które z fajnej piłki nagle zapomniało na czym polega ta gra Nic się nie zmienia, jak cuda były, tak cuda są, tylko inni "rozdawający"
Trzeba zarobić jakoś na przeżycie. Po to Podbeskidzie walczyło przez większość sezonu o tak bezpieczną pozycję w tabeli, żeby sobie na koniec móc dorobić.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.04.2012, 12:04
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Podbeskidzie z Lechią, a Podbeskidzie z ŁKS czy Cracovią to całkowicie inne drużyny. Gdy mieli o co grać, grali dobrze. Gdy zapewnili sobie utrzymanie, nagle tracą punkty z TRAGICZNYMI (tak Lechia jest bardzo słaba, ale to i tak poziom wyżej niż ŁKS czy Cracovia ) drużynami, które miałyby kłopoty w I lidze. Nie zdziwiłbym się gdyby jakaś kasa poszła pod stołem
O postawie GKS B. w meczu z Lechią można pisać podobne rzeczy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.04.2012 o godz. 12:06.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.04.2012, 12:22
Proszę Cię. Bełchatów grał słabo? 70:30 w posiadaniu piłki dla Bełchatowa, Lechia to spotkanie wygrała kontrami.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.04.2012, 12:24
0 22 napisał(a):Wyświetl post
O postawie GKS B. w meczu z Lechią można pisać podobne rzeczy.
Chyba jednak nie można bo Podbeskidzie już na pewno nie spadnie a Bełchatów niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 05.04.2012, 12:42
Kto z Ruchu i Legii w tej kolejce pauzuje ( kontuzje, kartki itd)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów