|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Pewnie ze można by to olać. Ale mógłbyś wtedy pomyśleć że masz rację, a tak może dojdziesz do wniosku że sam siebie oszukujesz. Choć to naiwna nadzieja.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.04.2012 o godz. 21:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Twoją naiwnością jest bezgraniczna wiara ,że wszystkie zarzuty odnośnie rządów PO muszą być prawdziwe ; )
Jesteś po prostu lemingiem po drugiej stronie barykady.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.04.2012 o godz. 21:18.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciekawy wywiad z Joachimem Brudzińskim
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc...im-Brudzinski2 |
|
|
|
Banita
Od: 10.2007
Offline |
|
przeciez to wyglada na agitacje polityczna na naszym Wislackim forum. A dwulicowosc tego osobnika jest przerazajaca wtedy kiedy mu wygodnie jedzie po onecie GW i TVN, a innym razem kiedy okolicznosci sa sprzyjajace cytuje ww media, toz to szooook!!!Kiedys pozwolilem wejsc w polemike z tym lemingiem to chyba bylo na temat katastrofy smolenskiej, nie wiem skad, ale on juz wiedzial ze jestem wyborca Tuska i Popaprncem! Nie mogl zrozumiec jak mozna byc przeciw Kaczynskiemu i Tuskowi jednoczesnie! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Chyba nie rozumiesz czym charakteryzuje się leming, leming musi mieć sterowanie bez niego chodzi dwa kroki w prawo i dwa kroki w lewo. Lemingami sterują "ałtorytety" znasz ich przecież z TVN. O jakiej barykadzie piszesz? Kto jest po jednej a kto po drugiej stronie? Jestem bardzo ciekawy.
Nie podoba sie, masz ignora, rozumiem że prawda boli dlatego nie oczekuje od ciebie racjonalnych zachowań. Chyba kolego nie wiesz co to jest polemika. Chcesz, to wkleję fragmencik. Jesteś przeciw i Kaczyńskiemu i Tuskowi bo pojawił się przedstawiciel poziomu mentalnego, który reprezentujesz. Co Ci agitacja polityczna przeszkadza? Wszyscy muszą myśleć tak jak ty? Leninowiec XXI wieku. A co do katastrofy smoleńskiej tylko POpaprańcy i wyborcy Tuska albo komuchy uważają że to temat zamknięty przez śmichu warte raporty, ty uważałeś tak jeszcze przed raportami więc co się dziwisz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2012 o godz. 11:30.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
I Ty znowu wiesz co ja mam w glowie? K.....a co za fra...r... nie lubieKaczymskiego, nie lubie Tuska to musze lubic Palikota buahahahahaha dramat!Przeciez ja nikogo do swoich pogladow nie przekonuje, za to Ty bez przerwy, wiec kto tutaj jest Leninowcem? ![]() Tylko przez ludzi twojego pokroju tak uwazalem Maciorowiczu naszego forum. wstyd mi ze wsrod Wislackiej braci mozna znalesc takie frajesrtwo i spoleczniarstwo! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Może Drozd się ogarnie ; ) Cytat:
Ja od początku naszej dyskusji przedstawiałem fakty , które w jednoznaczny sposób potwierdzają , że ten zarzut który akurat wybrałeś na szerszą dyskusję jest nieprawdziwy. Cytat:
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bo to tak działa. Każdy z mnóstwa informacji, jakie dochodzą do niego codziennie, wyławia te, które pasują do jego obrazu świata, a te które nie zgadzają się z jego sympatiami, niechęciami i fobiami, odrzuca. Tak po prostu działa ludzki mózg. Mój, Marqa, Drozda i Niekonika. Ba, nawet pysia (pomimo jego oczywistej i niepodważalnej zajebistości)! Z tego korzystają media, starając się ten nasz filtr modyfikować przez codzienne "wbijanie miliona gwoździ". Rzecz w tym, żeby zdawać sobie z tego sprawę i próbować jakoś świadomie te informacje selekcjonować. Nie jest to łatwe, ale trzeba próbować. Takiego, co nawet się nie stara, łatwo rozpoznać. Powtarza bezmyślnie hasła, argumenty i kontrargumenty zasłyszane w mediach, a jeśli usłyszy ripostę, na którą nie znajdzie w głowie zasłyszanego schematu, reaguje agresją. Myślę, że to najpełniejsza i najidealniejsza definicja leminga. Bez podziału już konkretnie na strony politycznego sporu. Jest tu trochę takich, niestety...
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 02.04.2012 o godz. 12:17.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A masz ty jakieś poglądy? Czy tylko mięsem potrafisz rzucać? Albo przyp....ć sie do czyichś poglądów. Skoro nie pisałeś do mnie to po co sie do mnie odnosisz? Ja innym nie piszę jakie masz zmiany, choć lektura byłaby ciekawa. I tyle w temacie bo szkoda czasu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2012 o godz. 12:29.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://biznes.onet.pl/scigamy-unie-w...,1,prasa-detal
Za 85 lat dogonimy strefę euro jeśli chodzi o wypłacane pensje ![]() Co zastanawiające, jedna z ciekawszych "informacji dnia" gdzieś tam upchana miedzy kolejnym fscynującymi informacjami, znikneła przed godziną 12 z głównych serwisów.. ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cholera ... to już nawet praca 67 lat nie pomoże żeby jakoś w miarę zarabiać
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Są pelikany popierające PO i pelikany popierające PiS Ale barykada ma charakter uniwersalny można ją stawiać na linii różnych podziałów. Ta jest akurat dosyć wyrazista. Cytat:
Tobie jak widać wystarczyła tacka od bliżej niezidentyfikowanego ,,tfórcy'' internetowej listy zarzutów. Słabo. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.04.2012 o godz. 13:04.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Czas chyba żeby moderator zrobił tu porządek i proponuje od teraz rozmawiać o tym co sie dzieje w polityce i dyskutować o "zasługach" bądź zasługach rządu lub opozycji . personalne posty powinny zniknąc. Chyba wszyscy marnujemy czas na personalnych rozgrywkach.Kto kogo uważa za leminga juz wiemy. Zwolennicy Donka niech napiszą jak zamierzają znaleźć pracę w wieku 60-kilku lat, czy uważaja za ok. zamykanie jednych szkół i upychanie w innych reszty dzieciaków, co maja przeciwko dopuszczeniu do badania katastrofy smoleńskiej polskich i zagranicznych naukowców(fizyków, aeromechaników) i czemu do tej pory polski rząd z nich nie skorzystał itp.Zwolennicy Jarka się ustosunkują. I będzie jakiś pożytek z tego tematu. ...mam nadzieje.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Władcy umysłów? Nie żartuj jeżeli ktoś daje sobą manipulować, to ciężko u niego szukać umysłu. Ja listy którą próbowałeś obśmiać nie czytałem, bo sam mógłbym taką stworzyć, jednak jeżeli w naganne działanie traktujesz z pobłażaniem tylko dlatego, że jego efekty jeszcze nie nastąpiły to ja sie na taką manipulację nie zgadzam. Co rozumiesz przez poważniejsze źródła? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drozd to tak jak Ty nie byłbyś zmanipulowany
Jesteś tak jak my wszyscy, powiedziałbym, że nawet wyróżniasz się w tym temacie odkąd pamiętam. A skoro w żadnych innych tematach nie piszesz (no oprócz Smoleńskiego) to można traktować to, że masz jakąś misję na tym forum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
). Trzeba więc mnóstwa ostrożności. Można czytać Wyborczą czy tam Gazetę Polską, jeśli wiesz, kogo lubią, kogo nienawidzą, w jakich sprawach lubią kłamać czy nieco naginać fakty. To samo z każdą inną gazetą, radiem i telewizją. Ale mimo wysiłków tak naprawdę zwykle dajemy się bardziej lub mniej świadomie zaciągnąć na którąś ze stron barykady. Tak to już jest...![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Wyciagnales mi to z ust a raczej z palcow zwazajac na to, ze klikamy w klawiature ![]() Chcialbym dodac jeszce to, iz mam czasami wrazenie, ze kiedy w naszym panstwie sie zle dzieje, Drozd zaciera rece z radosci bo znowu bedzie mial mozliwosc zablysnac na forum oskarzajac o wszystko Tuska i jego parti. Nie chce mi sie przegladac historii ale jestem ciekawy co pisal w tym temacie kiedy na szczycie byli Kaczyscy, a problemy byly podobne? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Musisz też rozróżnić bycie manipulowanym i tu zgoda wszyscy jesteśmy manipulowani od bycia zmanipulowanym. Bo to zasadnicza różnica. Żebyś mógł mnie zakwalifikować do tej drugiej grupy musisz użyć jakiegoś przykładu który to potwierdza. I nie ma znaczenia czy piszę w innych tematach, chyba to rozumiesz. Używając takiego argumentu, pominę ze fałszywego, starasz się właśnie manipulować. A podatni na manipulację zawsze się znajdą i rozwiną tezę z sobie właściwą bystrością. Żenada.
Dzisiaj czy ktoś mówi o policyjnym państwie PO? Dlaczego skoro Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe czy w innych krajach UE nie wolno przenosić numerów, a przestępcy mają zawsze jeden telefon na abonament ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2012 o godz. 18:09.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W innych krajach ,żeby komuś sprawdzać bilingi trzeba mieć pozwolenie Sądu,zatem "podejrzany" nie ważne czy ma 1 czy 10 numerów telefonów ,żeby go móc sprawdzić ,musi sie na to zgodzić Sąd, w Polsce Policja i inne służby nie potrzebują żadnych pozwoleń więc tego nadużywają i takich przypadków jest znacznie wiecej. Proste jak budowa cepa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Kaczor jest zły, a Tusk dobry. Nie zadawaj głupich pytań...
![]()
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Za czasów Kaczorów podsłuchiwano m.in. dziennikarzy , teraz nie słysze ,żeby podsłuchiwano dziennikarzy czy jakiś znanych ludzi ze świecznika,natomiast policja przez ostatnie lata nauczyła się korzystać z tej możliwości i widać biorą bilingi rutynowo niezależnie od tego czy sprawa dotyczy gangstera czy kogoś kto nielegalnie sprzedaje majtki na bazarze. Tak jak rutynowo pobiera sie odciski palców ,tak zapewne sie nauczyli pobierać bilingi bez wiekszej potrzeby. Wystarczy zmienić przepisy prawa ,to co dziś proponował Seremet, i ukróci się to praktyke
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykład: ktoś w jakichś mediach rzuca hasło ,,flaga unijna zamiast narodowych na trykotach sportowych?'' Poszukuje się aktu prawnego będącego inspiracją do powstania takiej informacji medialnej , sprawdza jego treść , naturę prawną , kontekst i wyciąga się wnioski. Do weryfikacji zarzutu pochodzącego z listy o której dyskutujemy wystarczy podstawowa wiedza z zakresu prawa międzynarodowego.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.04.2012 o godz. 20:49.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Podsłuchiwali, podsłuchują i podsłuchiwać będą coraz więcej. Inwigilacja na pełną skalę jak za dobrych dawnych czasów przedstawionych chociażby w "Życiu na podsłuchu", gdzie najdrobniejsze sprawy od problemów "kiblowych", aż po sprawy łóżkowe były 24h na dobę podsłuchiwane i skrzętnie notowane. Teraz podsłu..... się rozmowy, czyta nasze sms-y, przegląda maile, czy śledzi każdy krok w internecie, a że ludzie są wylewni i nie szanują swojej prywatności to tylko ułatwia sprawę.
Co do różnic między inwigilacją za PiS, a za PO to różnice są dwie. Teraz to się robi na dużo szerszą skalę tylko, że po cichaczu, a za Ziobry urządzano pokazówki medialne, jaki taki Big Brother Show. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W takim razie żeby nie pozostawaćtylko przy tak banalnym stwierdzeniu wypada zadać pytanie czy Twoim zdaniem tych "lemingów" jest po obu stronach tyle samo, czy może jedna ze stron charakteryzyje się większą "lemingowatością"?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co prawda pytanie było skierowane bezpośrednio do kolegi Marqa (bo przecież to jego teza) tym niemniej dziekuję za wyrażenie swojej opinii. Z mojej strony pytanie pomocnicze: czy tylko tak czujesz czy może masz dla swojej tezy jakieś głębsze uzasadnienie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dawno nie bylem ale fajnie teraz ten temat wyglada u mnie na kompie. Mniej wiecej co drugi wpis "ukryty ponieważ XXX jest na twojej liście ignorowanych". Czyli dobrze zrobilem ze rzadko zagladam
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sp.wroclaw.pl/index.php?o...%3Alatest-news
To już jest naprawdę debilizm czysty. Może bojkotujmy bankomaty, bo zabierają miejsce kasjerkom w banku? Bojkotujmy kino, które zabiera pracę aktorom teatralnym! Jeśli to ma być prawica, to ja nie wiem, w jakim kraju żyję... ![]()
|
|