The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2012, 10:32
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Drozd wie i tyle. Nie dyskutuj! To Donka wina, że Drozd jest na świecie. On do tego rękę przyłożył!

Nieźle się dzieje pod sejmem i kancelarią. Ciakwe czy coś spalą na mieście?
I jak tu ludziom dogodzić. Krzyczeli na lewo i prawo że chcą reform. A gdy coś robią to strajkują.
W przeciwieństwie do Ciebie emj10 dyskutuje operując logicznymi argumentami... Z nim jak widać da się sensownie pisać.

Ty tylko krzyczysz i pierdzielisz głupoty. Twoimi mapkami i wykresami nie raz się ośmieszyłeś, teraz coś czytam o przebadanym wraku "Tupolewa" (dobre sobie - Ty tak na poważnie?), obecnie bredzisz coś o reformach... Czy Ty naprawdę uważasz, że wydłużenie wieku emerytalnego (bo aż tyle w tej "reformie" punktów) zreformuje cokolwiek?
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.03.2012, 11:11
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W przeciwieństwie do Ciebie emj10 dyskutuje operując logicznymi argumentami... Z nim jak widać da się sensownie pisać.

Ty tylko krzyczysz i pierdzielisz głupoty. Twoimi mapkami i wykresami nie raz się ośmieszyłeś, teraz coś czytam o przebadanym wraku "Tupolewa" (dobre sobie - Ty tak na poważnie?), obecnie bredzisz coś o reformach... Czy Ty naprawdę uważasz, że wydłużenie wieku emerytalnego (bo aż tyle w tej "reformie" punktów) zreformuje cokolwiek?
pierdziel się sam. Tylko takimi durnymi wrzutkami można z wami dyskutować, bo macie tak pod czaszką zniekształcony obraz świata, że inaczej nie idzie. Dostajecie liczby jak na tacy, ale zawsze swoje musicie wrzucić i zmienić gówno w mydło. Jak tu z Wami dyskutować, jak macie klapki na oczach. Drozda jak się czyta to aż boli.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2012, 11:22
pierdziel się sam. Tylko takimi durnymi wrzutkami można z wami dyskutować, bo macie tak pod czaszką zniekształcony obraz świata, że inaczej nie idzie. Dostajecie liczby jak na tacy, ale zawsze swoje musicie wrzucić i zmienić gówno w mydło. Jak tu z Wami dyskutować, jak macie klapki na oczach. Drozda jak się czyta to aż boli.
Ty nie potrafisz rozmawiać - to Twój świat jest zniekształcony. Łykasz każdą "kiwkę" Donka jak pelikan.

Jakimi Ty liczbami operujesz? Z autostradami się ośmieszyłeś, z migracją wyskoczyłeś z mapkami, których do końca nie zrozumiałeś. Jakież to liczby - oświeć mnie - przedstawiłeś jeśli chodzi o reformę emerytalną? Jedynym punktem tej reformy jest wydłużenie wieku emerytalnego co ma na celu jedynie skrócenie okresu pobierania świadczeń. Bajdurzysz jakimiś wstawkami o wydłużającym się życiu Polaków i to są Twoje liczby?
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.03.2012, 11:27
Piękne . Depresja leminga .
Szpen
Senior Member

Stary 30.03.2012, 11:51
Bajdurzysz jakimiś wstawkami o wydłużającym się życiu Polaków i to są Twoje liczby?
synku dostałeś jak na tacy kilka badań placówek europejskich, a nie polskich. Czytasz, przeglądasz i tak nie zmieniasz zdania. POkazane jets wyraźnie że w 2040 roku będziemy żyli 80+, a Ty dalej się trzymasz że popadamy przed emeryturą. Bo tak myslisz i tak ma być.

autostrady powiadasz? pewnie ten zwrot o przejezdności? hmmm, no tak. Donek znów mnie i Ciebie oszukał. Przecież nie powiedział w 2010 roku jak zaczynali że nie sie nie wyrobią. Ty jesteś głupi czy takiego udajesz? Każdy normalnie myślacy, albo chociaż czytający wypowiedzi specjalistów wiedział, że autostrady A2 ukończonej na Euro nie będzie w całości. A to znaczy, że od początku był pomysł z przejezdnością. A że ktoś powiedział słowo "przejezdności" w 2011 roku pod presją? Olalboga, ale skandal. Jak on mógł. Poczytaj o drogach na skyscrapercity, poogladaj zdjecia robione przez zapalencow i znawcow tematu i bedziesz wiedzial co i jak.

o emigracji nie wspominaj, to w latach 2004-2007 s.......ilo czyscicili stolikow najwiecej. A kto wtedy rządzil? podpiwiem Ci - to nie bylo PO. Cos na S i cos innego na P
Ostatnio edytowane przez Szpen : 30.03.2012 o godz. 11:56.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2012, 12:13
Nie mów do mnie synku...

Jak sam wspomniałeś są to badania, wyniku których nikt pewien być nie może (oczywiście Ty pewien jesteś hehe)... Możesz w nie wierzyć - tak samo jak w to, że w 30 lat średnia życia mężczyzn w Polsce podniesie się o 10 lat. Ciekaw jestem, jaki wpływ na średnią "dożycia" będzie miał w Polsce dostęp do służby zdrowia (oczywiście wg Ciebie dostęp ma każdy bez ograniczeń i zapewne poprzesz to odpowiednim wykresem :d )

O autostradach proszę skończ - jak ich nie ukończą w 2012 powiesz, że i tak miały być w 2014... przejezdne hehe.

Emigracja? Już samo stwierdzenie "czyściciele stolików" świadczy o Twoim stosunku do ludzi, którym się w życiu powiodło gorzej niż Tobie... Ale wróćmy do meritum - pamiętasz jak bodajże Arapaho pisał Ci o tym z jakich krajów do jakich się masowo emigruje? Wstawiłeś tam swoją mapkę mającą zaprzeczyć słowom adwersarza a jedynie potwierdziłeś nią jego słowa. Taki z Ciebie mózg.

ps. Znam kilku "czyścicieli stolików" którym pewnie wykształceniem i inteligencją do pięt nie dorastasz. Wrócili po latach emigracji - teraz chcą wracać z powrotem...
Szpen
Senior Member

Stary 30.03.2012, 12:24
Nie mów do mnie synku...

Jak sam wspomniałeś są to badania, wyniku których nikt pewien być nie może (oczywiście Ty pewien jesteś hehe)... Możesz w nie wierzyć - tak samo jak w to, że w 30 lat średnia życia mężczyzn w Polsce podniesie się o 10 lat. Ciekaw jestem, jaki wpływ na średnią "dożycia" będzie miał w Polsce dostęp do służby zdrowia (oczywiście wg Ciebie dostęp ma każdy bez ograniczeń i zapewne poprzesz to odpowiednim wykresem :d )

O autostradach proszę skończ - jak ich nie ukończą w 2012 powiesz, że i tak miały być w 2014... przejezdne hehe.

Emigracja? Już samo stwierdzenie "czyściciele stolików" świadczy o Twoim stosunku do ludzi, którym się w życiu powiodło gorzej niż Tobie... Ale wróćmy do meritum - pamiętasz jak bodajże Arapaho pisał Ci o tym z jakich krajów do jakich się masowo emigruje? Wstawiłeś tam swoją mapkę mającą zaprzeczyć słowom adwersarza a jedynie potwierdziłeś nią jego słowa. Taki z Ciebie mózg.

ps. Znam kilku "czyścicieli stolików" którym pewnie wykształceniem i inteligencją do pięt nie dorastasz. Wrócili po latach emigracji - teraz chcą wracać z powrotem...
widzisz, bo nie zrozumiales mojej grafiki dotyczacej emigracji. Arapaho napisal, ze spieprzylo z Polski mnostwo ludzi, ze juz nikogo nie ma u Nas w kraju. A ja dalem mapke pokazujaca, ze z innych panstw spieprzylo jeszcze wiecej procentowo niz u Nas. Ty jak zawsze wyczytales swoje. Zamiast sens.

jeszcze raz o wieku. Badania jakie sa kazdy widzi. Mozna sie z nim zgadzac badz nie. Wlasny wybor. Ale nie podwarzysz tego, ze dzis europa zachodnia zyje o 10 lat dluzej nie My teraz. A dlaczego? Bo sa cywilizacyjnie do przodu od Nas. A skoro ich gonimy, to jest wiecej niz pewne ze i My zyc bedziemy dluzej.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.03.2012, 12:26
Wczoraj w faktach poszli nawet dalej i jakis profesorek zapewniał, że średnia wieku podniesie sie dla mężczyzn o lat 15.. Inna pani uczona wmawiała, że jest to związane z co raz lepszą jakością i zdrowotnością żywności..Haha..
To chyba dzięki tej soli drogowej będziemy nieśmiertelni..To oczywiscie żart, bo dzisiejsza "żywność" sama w sobie mogłaby byc określona mianem trucizny( przykładowo aspartam, który wg wielu badań na zwierzętach jest związkiem raktowóroczym, nadal jest nam serwowany w masie produktów spożywczych, a takich dodatków jest znacznie więcej)..

Najlepsze i tak są wszelki tabelki, które uwzględniają zarobki przyszłych emerytów od 2000 zł w góre..Co z tego, że żadna oferta w Urzędzie Pracy nie przewyższa nigdy 1500zł, a i masa ofert na normalnym rynku pracy też tylko nieznacznie przekracza pensje minimalną..Ale szpeniu bananowy nuworysz, gardzi ludźmi zarabiającymi poniżej średniej krajowej, więc ich los jest mu obojętny..
[][][][]> T S W <[][][][]
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 30.03.2012, 12:31
a tym czasem prawicowo-pisowskie bydło nie potrafi się zachować w sejmie.. boże jakim trzeba być tępakiem, aby na nich głosować, na ludzi którzy potrafią tylko wychodzić z sali obrad.. czy wy PiSowskie lemingi nie widzicie, że oni to robią za wasze podatki?

Wy płacicie na tych durni z Hoffmanem, Błaszczykiem, Kaczyńskim na czele.. i się jaracie ich zachowaniem? Bo jeśli tak to tylko świadczy co sobą reprezentujecie.. margines społeczny, nic więcej.

W ogóle normalny człowiek nie udzielałby przemówień na tle kukły Donalda Tuska z jakimś tam napisem o "zdradzie itp", a ten knypek kurdupel Kaczyński tak właśnie postąpił.. o czym to świadczy? o poziomie idiotyzmu jaki ten człowiek teraz sobą prezentuje, ale cóż.. widocznie go to cieszy, bo widzi jaki ma naśladowców..

Europa pod tym względem nam uciekła. Jedź sobie Droździe na narty w Alpy, zobacz Europe i zastanów się czy Jaro jest w stanie Ci taką Polskę kiedykolwiek zapewnić?

edit. patrzcie na Solidarnościową hołotę:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027459,...wiadomosc.html

Masakra, tą solidarność już dawno powinni rozwiązać, nieroby jedne, co żerują na składkach osób pracujących. Ktoś kiedyś fajnie napisał, że zamiast protestować i przejadać pieniądze ze składek powinni otwierać własne firmy, dawać pracę tym ludziom itp. a szacuje się, że co miesięczne wpływy ze składek solidarność ma na poziomie 0,5 mln zł!
Ostatnio edytowane przez pysio : 30.03.2012 o godz. 12:39.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2012, 12:39
widzisz, bo nie zrozumiales mojej grafiki dotyczacej emigracji. Arapaho napisal, ze spieprzylo z Polski mnostwo ludzi, ze juz nikogo nie ma u Nas w kraju. A ja dalem mapke pokazujaca, ze z innych panstw spieprzylo jeszcze wiecej procentowo niz u Nas. Ty jak zawsze wyczytales swoje. Zamiast sens.

jeszcze raz o wieku. Badania jakie sa kazdy widzi. Mozna sie z nim zgadzac badz nie. Wlasny wybor. Ale nie podwarzysz tego, ze dzis europa zachodnia zyje o 10 lat dluzej nie My teraz. A dlaczego? Bo sa cywilizacyjnie do przodu od Nas. A skoro ich gonimy, to jest wiecej niz pewne ze i My zyc bedziemy dluzej.
Tak tak Szpen - nie zrozumiałem sensu Twojego ukrytego przesłania... Może na tych mapkach jeszcze miejsca ukrycia skarbów są zaznaczone? Dajże chłopie spokój...

Jeszcze raz Ci przypomnę - mamy tragiczny dostęp do służby zdrowia. Cywilizacyjnie to my trzeci świat "gonimy" więc jak Ty chcesz osiągnąć +80 "dożycia" nie wiem. Wiem, że to będzie zapewne kolejny z cudów Tuska...

ps. wyświetliłem sobie post Pysia, jak nie chcecie sobie psuć dnia odpuśćcie jego czytanie
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 30.03.2012 o godz. 12:42.
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 30.03.2012, 12:44
serek.c2 tak tak, z Jaro dogonimy Europę stawiając krzyże i pomniki na każdym kroku..

Bóg nam pomoże!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 30.03.2012, 12:49
Tobie Pysio na szczęście już nie pomoże ... za późno ...
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.03.2012, 13:12
Przy okazji prima aprilis(bo mam nadzieję , że nie z okazji ) wchodzą w życie przepisy regulujące korzystanie z europejskiej inicjatywy obywatelskiej , która została ustanowiona w TzL.
Bardzo ciekawa sprawa zarówno z punktu widzenia politycznego(a może nawet socjologicznego) tj. w osiągnięciu jakich celów będzie ona wykorzystywana , a także prawnego tj. jak będzie zachowywała się KE w stosunku do wpływających do niej inicjatyw.
Jeżeli chodzi o pierwszą kwestię , to już wiadomo o niektórych planowanych inicjatywach min. dyrektywa o zwalczaniu przemocy wobec kobiet , zakaz handlu w niedziele , zwiększenie finansowania programów wymiany takich jak Erasmus , a także projekt powstały w naszym kraju , czyli zawieszenie tzw. pakietu klimatycznego. Pod tym ostatnim sam się z chęcią podpiszę o ile Zizole dalej zamierzają ten pomysł realizować.
Co do drugiej kwestii , to czas pokaże. Mechanizm jest ciekawy a jak zostanie wykorzystany , to się okaże.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 30.03.2012 o godz. 13:20.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.03.2012, 19:23
autostrady powiadasz? pewnie ten zwrot o przejezdności? hmmm, no tak. Donek znów mnie i Ciebie oszukał. Przecież nie powiedział w 2010 roku jak zaczynali że nie sie nie wyrobią. Ty jesteś głupi czy takiego udajesz? Każdy normalnie myślacy, albo chociaż czytający wypowiedzi specjalistów wiedział, że autostrady A2 ukończonej na Euro nie będzie w całości. A to znaczy, że od początku był pomysł z przejezdnością. A że ktoś powiedział słowo "przejezdności" w 2011 roku pod presją? Olalboga, ale skandal. Jak on mógł. Poczytaj o drogach na skyscrapercity, poogladaj zdjecia robione przez zapalencow i znawcow tematu i bedziesz wiedzial co i jak.
Szpenie nie głupi czy mógłbyś mnie głupiemu objaśnić co takiego jeszcze (oprócz wspomnianych autostrad) nasz ryży wódz powiedział w 2010 i 2011 a czego realizacji nie należy się spodziewać O emerytury oczywiście nie pytam.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 30.03.2012 o godz. 19:26.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.03.2012, 13:40
Mareq napisał(a):Wyświetl post
No tak drozd nie radzi sobie sam więc dostał adwokata ludu.
To może porozmawiamy sobie o Traktacie Konstytucyjnym jak jego podpisanie przełożyło się na ratyfikację ?
Został podpisany w Rzymie 29 października 2004 roku przez 25 państw członkowskich. Może kolega coś więcej wie o jego ratyfikacji w Polsce , Portugalii , Szwecji , Irlandii , Czechach , Danii , UK ?
Ale skoro BBudowniczy zabrał głos , to z pewnością wykaże bezsprzeczny związek istniejący pomiędzy podpisaniem umowy ACTA przez pełnomocnika rządu a milionowymi stratami w naszej gospodarce.
A tak zapytam, czyim Ty jesteś adwokatem skoro się tu wypowiadasz? Pysia, Asa a może Szpena? Wyobraź sobie że ja nie muszę nikomu "adwokatować", wystarczającą motywacją do udzielenia się w tym temacie był Twój odkrywczy wpis. Do związku pomiędzy ACTA a milionowymi stratami nie zamierzam się odnosić, nie wiem czy takowy ma miejsce, ale na pewno wiem że pisanie : "Tusk podpisuje ACTA /dziesiatki miliardow euro strat dla gospodarki/ to jest gówno." jest absurdalne. Podpisanie jakiegokolwiek aktu przez naszego Premiera, a potem wciskanie że najwyżej się nie go nie ratyfikuje jest po prostu osmieszaniem naszego Państwa. Szczególnie że ACTA zostało przemycone przez naszych rządzących na posiedzeniu unijnej Komisji ds Rybołóstwa, a następnie jego podpisanie zostało okrzyczane wielkim sukcesem naszej prezydencji. Jeżeli nie widzisz żenady w tym wszystkim i uważasz że to jest "gówno" to tylko współczuję.

" 5 grudnia 2011 r., dzięki staraniom polskiej prezydencji, Rada UE podjęła decyzję o podpisaniu umowy handlowej dotyczącej zwalczania obrotu towarami podrobionymi (Anti-Counterfeiting Trade Agreement – ACTA). Proces ten był jednym z priorytetów Ministerstwa Gospodarki realizowanych podczas przewodnictwa Polski w Radzie UE"

http://www.tvn24.pl/0,1732338,0,1,ac...wiadomosc.html

Pysio napisał(a):Wyświetl post
trzeba być konkretnym debilem, żeby jeszcze popierać PiS. Człowiek zamiast debatować o emeryturach, teraz się czepił lekcji historii.. Mało tu u nas bezrobotnych historyków?

I jak w Polsce kabaret i satyra polityczna mają nie przechodzić kryzysu? Jak spora gorliwych do krwi PO-wców odbiera im chleb? W tych czasach to naprawdę zaszczyt różnić się poglądami od "politykierów" pokroju Pysia czy Szpenia. Szczególnie że pokazy swojej "jenteligencji" i oderwania od rzeczywistości dają też w innych tematach...

Pysio napisał(a):Wyświetl post
mam takie małe porównanie:

Ja przed ważnymi meczami w Lidze Mistrzów, mając już zapewnione mistrzostwo Niemiec też dałem pograć MŁODYM piłkarzom z drużyny Bayernu U-19 i jak myślicie jaki był rezultat?

Przegrałem z Werderem Brema 5-1.. a żeby było śmieszniej, rok w rok skupuję najzdolniejszą młodzież z Niemiec i naprawdę skillow'o nie są oni tacy słabi..

Trzeba zachowywać umiar, młodzieżom mistrzostwa Polski nie zdobędziemy, a wpiedziel od Legii byłby gwarantowany."
PS. Ci "Panowie" tylko rozmywają temat. Czy za wyzywanie od bydła, debili i hołoty nie powinno się utemperować takiego osobnika banem? Przez takie coś temat zamienia się w zwykłe szambo.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 31.03.2012 o godz. 13:52.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Mareq
Senior Member

Stary 31.03.2012, 17:03
Cytat:
Podpisanie jakiegokolwiek aktu przez naszego Premiera, a potem wciskanie że najwyżej się nie go nie ratyfikuje jest po prostu osmieszaniem naszego Państwa
No to się normalnie prawie cała ojropa ośmieszyła.
Rozumiem , że w ramach politycznej walki jesteś za używaniem haseł krzykliwych acz nieprawdziwych byle by tylko dobrze dołożyć do pieca. Ja fanem takiego podejścia nie jestem.
Tusk podpisuje ACTA/miliardy euro strat dla naszej gospodarki/ jest takim krzykliwym acz nieprawdziwym hasłem dlatego przykuło moją uwagę i dlatego tak się o nim ,,absurdalnie'' wypowiedziałem.

Można Tuska oskarżać za początkowe poparcie dla tej umowy.
Nie powinno się go oskarżać za coś co nie miało miejsca- miliardowe straty w gospodarce w związku z jej podpisaniem.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 31.03.2012 o godz. 18:31.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.03.2012, 18:43
No to się normalnie prawie cała ojropa ośmieszyła.
Rozumiem , że w ramach politycznej walki jesteś za używaniem haseł krzykliwych acz nieprawdziwych byle by tylko dobrze dołożyć do pieca. Ja nie.
Tusk podpisuje ACATa/miliardy euro strat dla naszej gospodarki/ jest takim krzykliwym acz nieprawdziwym hasłem dlatego przykuło moją uwagę i dlatego tak się o nim ,,absurdalnie'' wypowiedziałem.

Można Tuska oskarżać za początkowe poparcie dla tej umowy.
Nie powinno się go oskarżać za coś co nie miało miejsca- miliardowe straty w gospodarce.
Puki co nie miało miejsca, ale kto zagwarantuje ze nie będzie miało? To tak jak za przeproszeniem nasrać w windzie i dziwić się ze ktoś ma pretensje skoro przecież jeszcze nikt nie wdepnął. Skoro twoja wyobraźnia jest tak uboga że nie potrafisz przewidzieć skutków to co ja Ci poradzę. Ktoś przewidujący dobrze rozumie że wejście w życie ACTA to w konsekwencji miliardowe straty dla gospodarki zwłaszcza naszej która bazuje na obcych patentach.

emj10.
Czyli za przewożenie naszych oficjeli nikt nie odpowiada? To jakim prawem Arabski odmówił Lechowi Kaczyńskiemu samolotu jak ten chciał lecieć do Brukseli? Wtedy miał kompetencje? Czy może cudak ma prawo dysponować środkami transportu, ale za nie nie odpowiada? Jak zresztą za nic. To taki nowy styl rządzenia, nic nie mogę, za nic nie odpowiadam, mam prawo do urlopu. Zwłaszcza jak dzieje sie coś ważnego dla Polski i Polaków. Klasyczny plemiel, w krótkich spodenkach i ze śpikiem pod nosem.

ps.Lemingi widzę już toczą pianę . Nie długo zaczną zjadać klawiatury. Na zdrowie .
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Stary 31.03.2012, 18:50
Cytat:
Puki co nie miało miejsca, ale kto zagwarantuje ze nie będzie miało? To tak jak za przeproszeniem nasrać w windzie i dziwić się ze ktoś ma pretensje skoro przecież jeszcze nikt nie wdepnął. Skoro twoja wyobraźnia jest tak uboga że nie potrafisz przewidzieć skutków to co ja Ci poradzę. Ktoś przewidujący dobrze rozumie że wejście w życie ACTA to w konsekwencji miliardowe straty dla gospodarki zwłaszcza naszej która bazuje na obcych patentach.
Ktoś kto tworzył tą listę nie ujął tego w formie ewentualnych skutków tylko faktów dokonanych. To jest nadużycie.
Posługując się twoim dosyć ,,wyszukanym'' porównaniem.
Pretensje o nasranie - ok
pretensje o brudnego buta , jeżeli się nie wdepnęło - nie ok .
Szpen
Senior Member

Stary 31.03.2012, 18:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
ps.Lemingi widzę już toczą pianę . Nie długo zaczną zjadać klawiatury. Na zdrowie .
no wreszcie przyzałeś się żeś Leming. Oprócz Ciebie i Arapaho niie przyczytałem, żeby ktoś toczył pianę.
Abstrahując od powyższego, twierdzisz że jesteś długodystansowiec i patrzysz daleko w przyszłość. Szukasz wyimaginowanych strat idących w miliardy, a już zysków z reformy emerytalnej nie dostrzegasz. Smiech mnie ogarnia.

Teraz może toczyć pianę, jak wczoraj Śniadek, Duda, Kempa i Twój wódz.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2012, 18:56
Teraz może toczyć pianę, jak wczoraj Śniadek, Duda, Kempa i Twój wódz.
Jeśli wczorajsze wystąpienia wymienionych przez Ciebie osób nazywasz "toczeniem piany" pozwól, że ja stwierdzę, iż słowa Twojego wodza i jego przydupasów są zwykłym .......eniem głupot.
Drozd
Senior Member

Stary 31.03.2012, 19:00
Ktoś kto tworzył tą listę nie ujął tego w formie ewentualnych skutków tylko faktów dokonanych. To jest nadużycie.
Posługując się twoim dosyć ,,wyszukanym'' porównaniem.
Pretensje o nasranie - ok
pretensje o brudnego buta , jeżeli się nie wdepnęło - nie ok .
Super. Tylko dlaczego Tobie bardziej przeszkadza to, że ktoś ma pretensje, że w windzie jest nasrane skoro nie wdepnął, niż to że w windzie ktoś nawalił. Czy to tylko dlatego ze nawalił cudak? Bo Twoja postawa jest zadziwiająca.

Szpen.
Wspieraj Szpenie Tuska czynem i umieraj przed terminem. Wyobrażasz sobie jakie będą zyski ?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.03.2012 o godz. 19:08.
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Stary 31.03.2012, 20:56
Cytat:
Tobie bardziej przeszkadza
Dyskusja toczy się o konkretnym nieprawdziwym zarzucie , który znalazł się omawianej liście.
Więc nie bardzo wiem na jakiej podstawie wyciągasz wniosek odnośnie tego co mi bardziej przeszkadza.
Mogą mi przeszkadzać na równo może mi przeszkadzać jedno bardziej drugie mniej , tylko to nie zmienia faktu , że zarzut który został tak sformułowany na tej liście jest po prostu niezgodny z prawdą.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 31.03.2012 o godz. 21:00.
Drozd
Senior Member

Stary 31.03.2012, 21:26
Dyskusja toczy się o konkretnym nieprawdziwym zarzucie , który znalazł się omawianej liście.
Więc nie bardzo wiem na jakiej podstawie wyciągasz wniosek odnośnie tego co mi bardziej przeszkadza.
Mogą mi przeszkadzać na równo może mi przeszkadzać jedno bardziej drugie mniej , tylko to nie zmienia faktu , że zarzut który został tak sformułowany na tej liście jest po prostu niezgodny z prawdą.
Jak to na jakiej. Zamiast przyczepiać się do Tuska że kazał podpisać niekorzystną dla Polski umowę, To przyczepiasz sie do kogoś kto, mimo ze to jeszcze nie nastąpiło, przewiduje w wyniku podpisania umowy wielomiliardowe straty dla Polski. Czyli dla Ciebie mniej naganne jest sygnowanie niekorzystnych umów, niż przewidywanie niekorzystnych efektów ich wejścia w życie. Inaczej, lepiej nasrać w windzie niż krzyczeć że jest nasrane zanim się w kupę wdepnęło.

I na koniec, napisałem Ci już kto czepia się formy.
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Stary 31.03.2012, 21:54
Cytat:
To przyczepiasz sie do kogoś kto, mimo ze to jeszcze nie nastąpiło, przewiduje
Człowieku zlituj się . Od kilkunastu postów próbuje ci wytłumaczyć , że tam nie ma żadnego przewidywania co będzie jak przylecą łabędzie , tylko jest łączenie faktu podpisania z ,,faktem'' miliardowych strat dla naszej gospodarki.

Już mniej opornie by mi było chyba krzesłu na którym siedzie , to wytłumaczyć.
Drozd
Senior Member

Stary 31.03.2012, 22:18
Człowieku zlituj się . Od kilkunastu postów próbuje ci wytłumaczyć , że tam nie ma żadnego przewidywania co będzie jak przylecą łabędzie , tylko jest łączenie faktu podpisania z ,,faktem'' miliardowych strat dla naszej gospodarki.

Już mniej opornie by mi było chyba krzesłu na którym siedzie , to wytłumaczyć.
Bo fakt podpisania, to w konsekwencji miliardy strat dla Polski. I nie ma znaczenia że trzeba jeszcze ratyfikować. Bo cudak podpisując umowę wyraża chęć jej ratyfikacji. A lista przedstawiona to lista kretyńskich posunięć cudaka. Nawet jeżeli PE odrzuci ACTA to sam fakt podpisania jej przez cudaka, w czasie trwania Polskiej prezydencji, jest wystarczający by na rzeczonej liście znaleźć się na wysokiej pozycji.

Wiem że masz tendencje żeby rozumieć tylko to co Ci pasuje. Poczytaj trochę między wierszami może będzie Ci łatwiej.
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Stary 31.03.2012, 23:10
Cytat:
Bo fakt podpisania, to w konsekwencji miliardy strat dla Polski. I nie ma znaczenia że trzeba jeszcze ratyfikować.
Dobra już wystarczy tej dyskusji. Wystarczająco wiele razy miałeś okazję by się wykazać wiedzą i logiką. Dalsze drążenie tematu nie ma ani znaczenia ani sensu.
Drozd
Senior Member

Stary 01.04.2012, 09:20
Dobra już wystarczy tej dyskusji. Wystarczająco wiele razy miałeś okazję by się wykazać wiedzą i logiką. Dalsze drążenie tematu nie ma ani znaczenia ani sensu.

Zgadzam się całkowicie, dlatego kiedy następnym razem poczujesz się w obowiązku bronić kretyńskich posunięć słońca Peru, miej jakieś argumenty. Poza tymi czepiającymi się formy przekazu.

-----
"Pacjenci korzystający z programów lekowych po 1 lipca mogą mieć problemy, bo Fundusz może nie zdążyć podpisać umów ze szpitalami. Procedura kontraktowania trwa 3 miesiące, a Narodowy Fundusz Zdrowia czeka na nową listę leków refundowanych, która ukaże się około 1 maja. Niektóre leki w związku z tym mogą zdrożeć od 3 złotych do aż 4 tysięcy złotych. [...]Organizacje pacjentów i rodzice chorych dzieci planują w tej sprawie manifestację przed ministerstwem zdrowia, która odbędzie się 1 czerwca - poinformował Piotr Piotrowski, inicjator akcji. Podkreślił on, że leki, którymi syn jest leczony zdrożały w styczniu z 3 na 400 złotych. Od 1 lipca za terapię biologiczną syna musiałby płacić 4 tysiące miesięcznie, gdyby leki nie były refundowane."

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ogrom...wiadomosc.html

To się nazywa rządzić . Ciekawe kto za to odpowiada, bo założę się że nie cudak.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.04.2012 o godz. 09:47.
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 01.04.2012, 19:25
Ja wiem, że postawiłeś sobie za cel nieść kaganiec oświaty ciemnogrodowi ale jak nie ma dzieci bez stosunku tak nie ma ratyfikacji bez podpisu. I wiesz o tym doskonale i tylko wyznaczenie sobie drugiego celu na tym forum wyjaśnić może bezsensowną polemikę
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Drozd
Senior Member

Stary 01.04.2012, 20:10
sambo napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że postawiłeś sobie za cel nieść kaganiec oświaty ciemnogrodowi ale jak nie ma dzieci bez stosunku tak nie ma ratyfikacji bez podpisu. I wiesz o tym doskonale i tylko wyznaczenie sobie drugiego celu na tym forum wyjaśnić może bezsensowną polemikę
Mogło by sie wydawać że ten cel to obrona słońca. Ja mam jednak wrażenie że przyczyna jest bardziej egoistyczna. Dopuszczenie do siebie rzeczywistych faktów, które dowodzą ze cudak to gigantyczna pomyłka jest równoznaczne z przyznaniem się. Przyznaniem do błędu. Wielu jest takich którzy prędzej obetną sobie nogę nożyczkami niż to uczynią. Dlatego wszelkie informacje o nieudolności, niekompetencji czy po prostu rzeczywistości jaka mamy, są wyśmiewane, pomijane, dyskredytowane. W każdy możliwy sposób, czy to idiotycznym komentarzem, czy posądzeniem o fałszywość czy pretensjami co do formy przekazanej treści lub osoby treść przekazującej. Że taki albo owaki. Jak długo można tak odcinać się od rzeczywistości? Jakim trzeba być tchórzem ?
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Stary 01.04.2012, 20:29
Cytat:
Ja wiem, że postawiłeś sobie za cel nieść kaganiec oświaty ciemnogrodowi ale jak nie ma dzieci bez stosunku tak nie ma ratyfikacji bez podpisu
A Ty czytałeś całą dyskusję od początku , czy spojrzałeś tylko do ostatnich wypowiedzi i chciałeś koniecznie coś dorzucić od siebie ?

Cały czas rozchodzi się o to , że na rzeczonej liście z faktu podpisania wynikał ,,fakt'' miliardowych strat dla gospodarki.

Nie ma ratyfikacji bez podpisu , ale podpis nie musi oznaczać ratyfikacji.
Jak ratyfikacja nie nastąpi , to umowa nie wchodzi w życie.
Jeżeli skutki wejścia umowy w życie oznaczają miliardowe straty dla gospodarki , to skutki te nie nastąpią jeżeli umowa nie wejdzie w życie.

wejście umowy w życie = skutek X
podpis =/= skutek X
rzeczona lista: podpis=skutek X

Przy kolejnych wątpliwościach o co mi się rozchodzi znaczne rysować schematy.

Cytat:
I wiesz o tym doskonale i tylko wyznaczenie sobie drugiego celu na tym forum wyjaśnić może bezsensowną polemikę
Wyjaśnienie bezsensownej polemiki jest bardzo proste.
Drozd nakręcił się jak dziki , a powinien był mój dosyć luźny komentarz dotyczący sprawy nie mającej większej wagi po prostu olać.

Cytat:
Mogło by sie wydawać że ten cel to obrona słońca. Ja mam jednak wrażenie że przyczyna jest bardziej egoistyczna. Dopuszczenie do siebie rzeczywistych faktów, które dowodzą ze cudak to gigantyczna pomyłka jest równoznaczne z przyznaniem się. Przyznaniem do błędu. Wielu jest takich którzy prędzej obetną sobie nogę nożyczkami niż to uczynią. Dlatego wszelkie informacje o nieudolności, niekompetencji czy po prostu rzeczywistości jaka mamy, są wyśmiewane, pomijane, dyskredytowane. W każdy możliwy sposób, czy to idiotycznym komentarzem, czy posądzeniem o fałszywość czy pretensjami co do formy przekazanej treści lub osoby treść przekazującej. Że taki albo owaki. Jak długo można tak odcinać się od rzeczywistości? Jakim trzeba być tchórzem ?
Marmurkowym
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.04.2012 o godz. 20:59.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów