The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2012, 20:46
Szpen napisał(a):Wyświetl post
widzisz, bo nie zrozumiales mojej grafiki dotyczacej emigracji. Arapaho napisal, ze spieprzylo z Polski mnostwo ludzi, ze juz nikogo nie ma u Nas w kraju. A ja dalem mapke pokazujaca, ze z innych panstw spieprzylo jeszcze wiecej procentowo niz u Nas. Ty jak zawsze wyczytales swoje. Zamiast sens.

........
Ty już sam nie wiesz czego mapki wklejasz i czego dotyczą liczby które podajesz ale w sumie to każdy wie natomiast proszę o WIELKI LEMINGU przytocz posta w którym pisze że już nikogo nie ma u NAS w kraju ,ale jaja,hehe.O więcej nie proszę bo do żadnego pytania które ci wcześniej zadałem nie potrafiłeś się ustosunkować
Nawiasem mówiąc że robisz karierę bo już sporo osób omijających to forum specjalnie wchodzi do tego tematu żeby się pośmiać z twoich karkołomnych tłumaczeń poczynań rudego . Jest też zakład: czy jesteś kandydatem do młodzieżówki PO czy jakaś rodzina któregoś z jaśniePOlityków. Pewnie nie ujawnisz no ale...może?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.04.2012, 21:02
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Drozd nakręcił się jak dziki , a powinien był mój dosyć luźny komentarz dotyczący sprawy nie mającej większej wagi po prostu olać.

Marmurkowym

- na podstawie parytetu wielkosci kraju Polska ma prawo do zatrudnienia ok 300 osob w Parlamencie Europejskim w celu reprezentacji i obrony interesu narodowego. W PE pracuje zaledwie kilku Polakow /min Lewandowski/

Mariusz ?

Cytat:

- Zakaz uzywania symboli panstwowych na dyplomach.
- Zakaz uzywania symboli panstwowych poza okolicznosciami wyznaczonymi przez administracje panstwowa.

to chyba tajne rozporządzenie , przygotowane przez tajny wydział , tajnego ministerstwa

Cytat:
26.01.2012 – Tusk podpisuje ACTA /dziesiatki miliardow euro strat dla gospodarki/

Te straty , to za sam podpis ? Grubo...

Cytat:
- 02.03.2012 - Sejm odrzucił w piątek obywatelski projekt ustawy zakładający wprowadzenie 49-proc. zniżki na bilety jednorazowe dla uczniów i studentów w autobusach i pociągach oraz rozszerzenie ulgi na przejazdy pociągami ekspresowymi – to wszystko oczywiscie dla dobra uczniw i studentow !!!!

w połączeniu z

Cytat:
- dlug publiczny = 400 mld pln za ostatnia kadencje Tuska. Pytanie: Jak Polska i Polacy maja ten dlug splacic?

= odpowiedź: zwiększając ulgi dla studentów !

Tylko kilka i to wcale nie najlepszych kwiatków.
Ogólnie takie kogelmogelowate listy mają mało wspólnego z merytorycznymi zarzutami.

Albo robi je ktoś niezrównoważony umysłowo , albo ktoś kto władzy zaszkodzić nie zamierza
[...] wszelkie informacje o nieudolności, niekompetencji czy po prostu rzeczywistości jaka mamy, są wyśmiewane, pomijane, dyskredytowane. W każdy możliwy sposób, czy to idiotycznym komentarzem, czy posądzeniem o fałszywość czy pretensjami co do formy przekazanej treści lub osoby treść przekazującej.

Pewnie ze można by to olać. Ale mógłbyś wtedy pomyśleć że masz rację, a tak może dojdziesz do wniosku że sam siebie oszukujesz. Choć to naiwna nadzieja.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.04.2012 o godz. 21:07.
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.04.2012, 21:11
Twoją naiwnością jest bezgraniczna wiara ,że wszystkie zarzuty odnośnie rządów PO muszą być prawdziwe ; )
Jesteś po prostu lemingiem po drugiej stronie barykady.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.04.2012 o godz. 21:18.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.04.2012, 08:53
ciekawy wywiad z Joachimem Brudzińskim
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc...im-Brudzinski2
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 02.04.2012, 10:30
Twoją naiwnością jest bezgraniczna wiara ,że wszystkie zarzuty odnośnie rządów PO muszą być prawdziwe ; )
Mareq, po co dyskotowac z d...m. Kiedykolwiek tutaj nie zajrze, widze tego @$%#@#$ nicka. nawet juz nie czytam jego wypocin przeciez to wyglada na agitacje polityczna na naszym Wislackim forum.
A dwulicowosc tego osobnika jest przerazajaca wtedy kiedy mu wygodnie jedzie po onecie GW i TVN, a innym razem kiedy okolicznosci sa sprzyjajace cytuje ww media, toz to szooook!!!
Kiedys pozwolilem wejsc w polemike z tym lemingiem to chyba bylo na temat katastrofy smolenskiej, nie wiem skad, ale on juz wiedzial ze jestem wyborca Tuska i Popaprncem! Nie mogl zrozumiec jak mozna byc przeciw Kaczynskiemu i Tuskowi jednoczesnie!
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2012, 11:14
Akurat wszystkie te które ty wybrałeś jako fałszywe moim zdaniem są prawdziwe. A wielu zarzutów jeszcze nie ma bo mamy cenzurę jak za PRL. Wyobrażasz sobie co by się działo w mediach gdyby w sprawach związanych z Euro był taki burdel jak dziś i rządził PiS? Bardziej jechali po Kaczyńskim w 2006 na sześć lat przed euro że niby nic nie robi, niż dzisiaj po Tusku kiedy wiadomo że już jest za późno. A winni Chińczycy, pogoda, kryzys, plamy na słońcu i oczywiście podwykonawcy, którzy spadli z księżyca i nikt za nich nie odpowiada.

Chyba nie rozumiesz czym charakteryzuje się leming, leming musi mieć sterowanie bez niego chodzi dwa kroki w prawo i dwa kroki w lewo. Lemingami sterują "ałtorytety" znasz ich przecież z TVN. O jakiej barykadzie piszesz? Kto jest po jednej a kto po drugiej stronie? Jestem bardzo ciekawy.

Niekonik napisał(a):Wyświetl post
Mareq, po co dyskotowac z d...m.
A dwulicowosc tego osobnika jest przerazajaca wtedy kiedy mu wygodnie jedzie po onecie GW i TVN, a innym razem kiedy okolicznosci sa sprzyjajace cytuje ww media, toz to szooook!!!
Kiedys pozwolilem wejsc w polemike z tym lemingiem to chyba bylo na temat katastrofy smolenskiej, nie wiem skad, ale on juz wiedzial ze jestem wyborca Tuska i Popaprncem! Nie mogl zrozumiec jak mozna byc przeciw Kaczynskiemu i Tuskowi jednoczesnie!

Nie podoba sie, masz ignora, rozumiem że prawda boli dlatego nie oczekuje od ciebie racjonalnych zachowań.

Chyba kolego nie wiesz co to jest polemika. Chcesz, to wkleję fragmencik.

Jesteś przeciw i Kaczyńskiemu i Tuskowi bo pojawił się przedstawiciel poziomu mentalnego, który reprezentujesz.

Co Ci agitacja polityczna przeszkadza? Wszyscy muszą myśleć tak jak ty? Leninowiec XXI wieku.

A co do katastrofy smoleńskiej tylko POpaprańcy i wyborcy Tuska albo komuchy uważają że to temat zamknięty przez śmichu warte raporty, ty uważałeś tak jeszcze przed raportami więc co się dziwisz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2012 o godz. 11:30.
Hej Nasz TS !!
Niekonik
Banita

Stary 02.04.2012, 11:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie podoba sie, masz ignora, rozumiem że prawda boli dlatego nie oczekuje od ciebie racjonalnych zachowań.

Chyba kolego nie wiesz co to jest polemika. Chcesz, to wkleję fragmencik.

Jesteś przeciw i Kaczyńskiemu i Tuskowi bo pojawił się przedstawiciel poziomu mentalnego, który reprezentujesz.

Co Ci agitacja polityczna przeszkadza? Wszyscy muszą myśleć tak jak ty? Leninowiec XXI wieku.

A co do katastrofy smoleńskiej tylko POpaprańcy i wyborcy Tuska albo komuchy uważają że to temat zamknięty przez śmichu warte raporty, ty uważałeś tak jeszcze przed raportami więc co się dziwisz.
To nie bylo d...u do Ciebie, wiec po co sie do mnie odzywasz? Juz Ci powiedzialem, chcesz porozmawiec? spotkajmy sie u Wislakow przed meczem albo po meczu, jak wolisz. moze byc na jakims wyjezdzie, np jutro w chorzowie, jedziemy?

I Ty znowu wiesz co ja mam w glowie? K.....a co za fra...r... nie lubieKaczymskiego, nie lubie Tuska to musze lubic Palikota buahahahahaha dramat!

Przeciez ja nikogo do swoich pogladow nie przekonuje, za to Ty bez przerwy, wiec kto tutaj jest Leninowcem?

Tylko przez ludzi twojego pokroju tak uwazalem Maciorowiczu naszego forum. wstyd mi ze wsrod Wislackiej braci mozna znalesc takie frajesrtwo i spoleczniarstwo!
Mareq
Senior Member

Stary 02.04.2012, 11:58
Cytat:
Mareq, po co dyskotowac
Cytując klasyka wypowiadającego się w taki oto sposób kilka postów temu; ,, może dojdziesz do wniosku że sam siebie oszukujesz. Choć to naiwna nadzieja.''
Może Drozd się ogarnie ; )

Cytat:
Akurat wszystkie te które ty wybrałeś jako fałszywe moim zdaniem są prawdziwe.
Fajnie , ale jakby twoim zdaniem Słońce krążyło wokół Ziemi , to faktów by to i tak nie podważyło.
Ja od początku naszej dyskusji przedstawiałem fakty , które w jednoznaczny sposób potwierdzają , że ten zarzut który akurat wybrałeś na szerszą dyskusję jest nieprawdziwy.

Cytat:
Kto jest po jednej a kto po drugiej stronie? Jestem bardzo ciekawy.
Po obydwu stronach barykady są ludzie , którzy bezrefleksyjnie łykają jak młode pelikany to co podaje się im na tacy. Byle by tylko potrawka pasowała do schematów wykreowanych w ich głowach.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.04.2012, 12:15
Bo to tak działa. Każdy z mnóstwa informacji, jakie dochodzą do niego codziennie, wyławia te, które pasują do jego obrazu świata, a te które nie zgadzają się z jego sympatiami, niechęciami i fobiami, odrzuca. Tak po prostu działa ludzki mózg. Mój, Marqa, Drozda i Niekonika. Ba, nawet pysia (pomimo jego oczywistej i niepodważalnej zajebistości)! Z tego korzystają media, starając się ten nasz filtr modyfikować przez codzienne "wbijanie miliona gwoździ". Rzecz w tym, żeby zdawać sobie z tego sprawę i próbować jakoś świadomie te informacje selekcjonować. Nie jest to łatwe, ale trzeba próbować. Takiego, co nawet się nie stara, łatwo rozpoznać. Powtarza bezmyślnie hasła, argumenty i kontrargumenty zasłyszane w mediach, a jeśli usłyszy ripostę, na którą nie znajdzie w głowie zasłyszanego schematu, reaguje agresją. Myślę, że to najpełniejsza i najidealniejsza definicja leminga. Bez podziału już konkretnie na strony politycznego sporu. Jest tu trochę takich, niestety...
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 02.04.2012 o godz. 12:17.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2012, 12:25

Po obydwu stronach barykady są ludzie , którzy bezrefleksyjnie łykają jak młode pelikany to co podaje się im na tacy. Byle by tylko potrawka pasowała do schematów wykreowanych w ich głowach.
Jakiej barykady? Gdzie jest ta dzieląca granica? Co nią jest? I kto podaje te tace po każdej ze stron?

Przeciez ja nikogo do swoich pogladow nie przekonuje, za to Ty bez przerwy, wiec kto tutaj jest Leninowcem?

Tylko przez ludzi twojego pokroju tak uwazalem Maciorowiczu naszego forum. wstyd mi ze wsrod Wislackiej braci mozna znalesc takie frajesrtwo i spoleczniarstwo!
A masz ty jakieś poglądy? Czy tylko mięsem potrafisz rzucać? Albo przyp....ć sie do czyichś poglądów. Skoro nie pisałeś do mnie to po co sie do mnie odnosisz? Ja innym nie piszę jakie masz zmiany, choć lektura byłaby ciekawa. I tyle w temacie bo szkoda czasu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2012 o godz. 12:29.
Hej Nasz TS !!
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.04.2012, 12:25
http://biznes.onet.pl/scigamy-unie-w...,1,prasa-detal

Za 85 lat dogonimy strefę euro jeśli chodzi o wypłacane pensje
Co zastanawiające, jedna z ciekawszych "informacji dnia" gdzieś tam upchana miedzy kolejnym fscynującymi informacjami, znikneła przed godziną 12 z głównych serwisów..
[][][][]> T S W <[][][][]
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.04.2012, 12:50
Cholera ... to już nawet praca 67 lat nie pomoże żeby jakoś w miarę zarabiać
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Mareq
Senior Member

Stary 02.04.2012, 13:02
Cytat:
Jakiej barykady? Gdzie jest ta dzieląca granica?
w tym przypadku miałem na myśli spór PO - PiS.
Są pelikany popierające PO i pelikany popierające PiS
Ale barykada ma charakter uniwersalny można ją stawiać na linii różnych podziałów.
Ta jest akurat dosyć wyrazista.

Cytat:
I kto podaje te tace po każdej ze stron?
Władcy umysłów
Tobie jak widać wystarczyła tacka od bliżej niezidentyfikowanego ,,tfórcy'' internetowej listy zarzutów. Słabo.

Cytat:
Rzecz w tym, żeby zdawać sobie z tego sprawę i próbować jakoś świadomie te informacje selekcjonować.
Nie tyle selekcjonować co podchodzić z dużą dozą ostrożności do informacji medialnych i samemu na miarę możliwości weryfikować stan faktyczny kierując się poważniejszymi źródłami
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.04.2012 o godz. 13:04.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 02.04.2012, 13:02
Czas chyba żeby moderator zrobił tu porządek i proponuje od teraz rozmawiać o tym co sie dzieje w polityce i dyskutować o "zasługach" bądź zasługach rządu lub opozycji . personalne posty powinny zniknąc. Chyba wszyscy marnujemy czas na personalnych rozgrywkach.Kto kogo uważa za leminga juz wiemy. Zwolennicy Donka niech napiszą jak zamierzają znaleźć pracę w wieku 60-kilku lat, czy uważaja za ok. zamykanie jednych szkół i upychanie w innych reszty dzieciaków, co maja przeciwko dopuszczeniu do badania katastrofy smoleńskiej polskich i zagranicznych naukowców(fizyków, aeromechaników) i czemu do tej pory polski rząd z nich nie skorzystał itp.Zwolennicy Jarka się ustosunkują. I będzie jakiś pożytek z tego tematu. ...mam nadzieje.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2012, 13:31
w tym przypadku miałem na myśli spór PO - PiS.
Są pelikany popierające PO i pelikany popierające PiS
Ale barykada ma charakter uniwersalny można ją stawiać na linii różnych podziałów.
Ta jest akurat dosyć wyrazista.

Władcy umysłów
Tobie jak widać wystarczyła tacka od bliżej niezidentyfikowanego ,,tfórcy'' internetowej listy zarzutów. Słabo.

Nie tyle selekcjonować co podchodzić z dużą dozą ostrożności do informacji medialnych i samemu na miarę możliwości weryfikować stan faktyczny kierując się poważniejszymi źródłami
Mnie szyldy nie interesują. Pytam o ogólną linię podziału, potrafisz ją wyznaczyć? Zaręczam ci ze po jednej stronie będzie nie tylko PiS, a po drugiej nie tylko PO.

Władcy umysłów? Nie żartuj jeżeli ktoś daje sobą manipulować, to ciężko u niego szukać umysłu.

Ja listy którą próbowałeś obśmiać nie czytałem, bo sam mógłbym taką stworzyć, jednak jeżeli w naganne działanie traktujesz z pobłażaniem tylko dlatego, że jego efekty jeszcze nie nastąpiły to ja sie na taką manipulację nie zgadzam.

Co rozumiesz przez poważniejsze źródła?
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.04.2012, 14:04
Drozd to tak jak Ty nie byłbyś zmanipulowany
Jesteś tak jak my wszyscy, powiedziałbym, że nawet wyróżniasz się w tym temacie odkąd pamiętam. A skoro w żadnych innych tematach nie piszesz (no oprócz Smoleńskiego) to można traktować to, że masz jakąś misję na tym forum.
martin_6
Senior Member

Stary 02.04.2012, 14:42
To mniej więcej miałem na myśli. W ogóle nie jest to łatwe, bo tak naprawdę nie jesteśmy w stanie oglądać zdarzeń na przykład w polityce bez pośrednictwa mediów (chyba że sami jesteśmy politykami lub dziennikarzami i jesteśmy w centrum wydarzeń, ale nie sądzę, by był tutaj na forum ktoś taki ). Trzeba więc mnóstwa ostrożności. Można czytać Wyborczą czy tam Gazetę Polską, jeśli wiesz, kogo lubią, kogo nienawidzą, w jakich sprawach lubią kłamać czy nieco naginać fakty. To samo z każdą inną gazetą, radiem i telewizją. Ale mimo wysiłków tak naprawdę zwykle dajemy się bardziej lub mniej świadomie zaciągnąć na którąś ze stron barykady. Tak to już jest...
Będą wisieć komuniści!

Niekonik
Banita

Stary 02.04.2012, 17:06
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś tak jak my wszyscy, powiedziałbym, że nawet wyróżniasz się w tym temacie odkąd pamiętam. A skoro w żadnych innych tematach nie piszesz (no oprócz Smoleńskiego) to można traktować to, że masz jakąś misję na tym forum.

Wyciagnales mi to z ust a raczej z palcow zwazajac na to, ze klikamy w klawiature

Chcialbym dodac jeszce to, iz mam czasami wrazenie, ze kiedy w naszym panstwie sie zle dzieje, Drozd zaciera rece z radosci bo znowu bedzie mial mozliwosc zablysnac na forum oskarzajac o wszystko Tuska i jego parti. Nie chce mi sie przegladac historii ale jestem ciekawy co pisal w tym temacie kiedy na szczycie byli Kaczyscy, a problemy byly podobne?
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2012, 17:33
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że mam misję, każdy myślący powinien mieć. Obalać brednie serwowane przez mainstreamowe media i rozpowszechniane przez lemingi. Cieszę się że uważasz, że się wyróżniam choć ja wcale tak nie uważam.

Musisz też rozróżnić bycie manipulowanym i tu zgoda wszyscy jesteśmy manipulowani od bycia zmanipulowanym. Bo to zasadnicza różnica. Żebyś mógł mnie zakwalifikować do tej drugiej grupy musisz użyć jakiegoś przykładu który to potwierdza. I nie ma znaczenia czy piszę w innych tematach, chyba to rozumiesz. Używając takiego argumentu, pominę ze fałszywego, starasz się właśnie manipulować. A podatni na manipulację zawsze się znajdą i rozwiną tezę z sobie właściwą bystrością. Żenada.

Wyciagnales mi to z ust a raczej z palcow zwazajac na to, ze klikamy w klawiature

Chcialbym dodac jeszce to, iz mam czasami wrazenie, ze kiedy w naszym panstwie sie zle dzieje, Drozd zaciera rece z radosci bo znowu bedzie mial mozliwosc zablysnac na forum oskarzajac o wszystko Tuska i jego parti. Nie chce mi sie przegladac historii ale jestem ciekawy co pisal w tym temacie kiedy na szczycie byli Kaczyscy, a problemy byly podobne?
Nic nie pisałem bo przed 2005 rokiem takiego zakłamania nie było. Zaczęło się dopiero jak PiS zgarnął całą pulę. Dodam że wtedy głosowałem na Tuska i Rokitę. Bo sprawiali wrażenie otwartych i niechętnych komuchom. Do dziś sobie to wyrzucam. Zaczęły się "moherowe berety", "krzywo wiązane sznurowadła", "państwo policyjne PiS" "ogólnonarodowa walka z kaczorami" nawet włatcy móch walczyli z kaczorami. A rzeczywiście w Polsce było tak przesrane że brakowało cementu i cegieł na składach budowlanych. Więc powiedzieć ze za PiS i teraz problemy są podobne może tylko leming.

Dzisiaj czy ktoś mówi o policyjnym państwie PO? Dlaczego skoro

Cytat:
"Jesteśmy na pierwszym miejscu w Unii Europejskiej i co więcej po raz kolejny pobiliśmy własny rekord. W czym państwo rządzone przez Donalda Tuska pokonało całą europejską konkurencję? W inwigilacji obywateli. Tak, jesteśmy wyspą, ale nie zieloną, tylko wyspą inwigilacji" – napisał na swoim blogu w Onecie Marcin Mastalerek. "Informacja o skali inwigilacji jest szokująca" - dodał.

Jak czytamy na blogu posła PiS, "według danych, jakie zdobyła fundacja Panoptykon w 2011 roku prawie dwa miliony razy, dokładnie jeden milion 850 tysięcy razy polskie służby specjalne, policja, prokuratura sięgały po nasze billingi (do kogo dzwoniliśmy, wysyłaliśmy smsy), po informacje w jakich miejscach logowały się nasze telefony, a nawet jakie strony internetowe odwiedzaliśmy".

"Informacja o skali inwigilacji jest szokująca. Ale również szokuje informacja, że za rządów Donalda Tuska co roku liczba informacji zbieranych o połączeniach Polaków drastycznie rośnie. W ubiegłym roku sięgano po nasze dane telekomunikacyjne prawie pół miliona razy więcej niż w 2010 roku. Zaś w porównaniu z rokiem 2009 aż o 800 tys. razy więcej. Przy takiej dynamice wzrostu prawie pewne jest, że w obecnym roku liczba ta przekroczy dwa miliony"
I wyjaśnienie dla lemingów

Cytat:
Rzeczniczka prasowa MSW w specjalnym oświadczeniu przesłanym do mediów tłumaczy, że w związku z tym, że użytkownicy telefonu mogą przenosić swój numer do innych operatorów, "w sprawie jednego numeru pojawia się kilka zapytań". "To jednak nie gwarantuje odpowiedzi, gdyż łącza i pule numeryczne są dzierżawione do mniejszych usługodawców - skutkuje to kolejnymi zapytaniami" - wyjaśnia.

Odpowiadając na zarzuty, że polskie służby najczęściej w Europie sięgają po billingi firm telekomunikacyjnych, zaznacza też, że dla jednego numeru telefonu niejednokrotnie trzeba wysłać oddzielne zapytania o dane aktywacyjne, numer IMSI i numer aparatu IMEI. "Tak, więc po raz kolejny w jednej sprawie pojawia się kilka zapytań" - twierdzi Małgorzata Woźniak.
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

Ciekawe czy w innych krajach UE nie wolno przenosić numerów, a przestępcy mają zawsze jeden telefon na abonament
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2012 o godz. 18:09.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.04.2012, 18:46

I wyjaśnienie dla lemingów

Ciekawe czy w innych krajach UE nie wolno przenosić numerów, a przestępcy mają zawsze jeden telefon na abonament
W innych krajach ,żeby komuś sprawdzać bilingi trzeba mieć pozwolenie Sądu,zatem "podejrzany" nie ważne czy ma 1 czy 10 numerów telefonów ,żeby go móc sprawdzić ,musi sie na to zgodzić Sąd, w Polsce Policja i inne służby nie potrzebują żadnych pozwoleń więc tego nadużywają i takich przypadków jest znacznie wiecej. Proste jak budowa cepa
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:22
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W innych krajach ,żeby komuś sprawdzać bilingi trzeba mieć pozwolenie Sądu,zatem "podejrzany" nie ważne czy ma 1 czy 10 numerów telefonów ,żeby go móc sprawdzić ,musi sie na to zgodzić Sąd, w Polsce Policja i inne służby nie potrzebują żadnych pozwoleń więc tego nadużywają i takich przypadków jest znacznie wiecej. Proste jak budowa cepa
Czy zatem w porównaniu z innymi państwami UE Polska w czasach Tuska to państwo policyjne czy nie? I dlaczego nikogo to nie bulwersuje jak za czasów kaczorów?
Hej Nasz TS !!
martin_6
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:30
Bo Kaczor jest zły, a Tusk dobry. Nie zadawaj głupich pytań...
Będą wisieć komuniści!

AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.04.2012, 20:43
Czy zatem w porównaniu z innymi państwami UE Polska w czasach Tuska to państwo policyjne czy nie? I dlaczego nikogo to nie bulwersuje jak za czasów kaczorów?
Za czasów Kaczorów podsłuchiwano m.in. dziennikarzy , teraz nie słysze ,żeby podsłuchiwano dziennikarzy czy jakiś znanych ludzi ze świecznika,natomiast policja przez ostatnie lata nauczyła się korzystać z tej możliwości i widać biorą bilingi rutynowo niezależnie od tego czy sprawa dotyczy gangstera czy kogoś kto nielegalnie sprzedaje majtki na bazarze. Tak jak rutynowo pobiera sie odciski palców ,tak zapewne sie nauczyli pobierać bilingi bez wiekszej potrzeby. Wystarczy zmienić przepisy prawa ,to co dziś proponował Seremet, i ukróci się to praktyke
Mareq
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:47
Cytat:
Mnie szyldy nie interesują. Pytam o ogólną linię podziału, potrafisz ją wyznaczyć? Zaręczam ci ze po jednej stronie będzie nie tylko PiS, a po drugiej nie tylko PO.
Miałem na myśli tylko tyle , że zarówno po stronie sympatyków PO jak i PiS są tzw. lemingi. Dyskusja o jakichś ogólnych liniach podziału jest w tym przypadku zbędna.

Cytat:
Ja listy którą próbowałeś obśmiać nie czytałem, bo sam mógłbym taką stworzyć, jednak jeżeli w naganne działanie traktujesz z pobłażaniem tylko dlatego, że jego efekty jeszcze nie nastąpiły to ja sie na taką manipulację nie zgadzam.
Nie traktuje nagannego działania z pobłażaniem. Efekty nie nastąpiły a na tej liście było napisane , że nastąpiły. Nie chce mi się po raz tysięczny pisać tego samego , więc poprzestanę na 999 i nie ciągnij tego tematu dalej. Nie rozumiesz , albo usilnie nie chcesz zrozumieć. A dlaczego tak się dzieje , to nie wnikam.

Cytat:
Co rozumiesz przez poważniejsze źródła?
Zależy jak leży.
Przykład: ktoś w jakichś mediach rzuca hasło ,,flaga unijna zamiast narodowych na trykotach sportowych?''
Poszukuje się aktu prawnego będącego inspiracją do powstania takiej informacji medialnej , sprawdza jego treść , naturę prawną , kontekst i wyciąga się wnioski.

Do weryfikacji zarzutu pochodzącego z listy o której dyskutujemy wystarczy podstawowa wiedza z zakresu prawa międzynarodowego.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.04.2012 o godz. 20:49.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.04.2012, 20:50
Podsłuchiwali, podsłuchują i podsłuchiwać będą coraz więcej. Inwigilacja na pełną skalę jak za dobrych dawnych czasów przedstawionych chociażby w "Życiu na podsłuchu", gdzie najdrobniejsze sprawy od problemów "kiblowych", aż po sprawy łóżkowe były 24h na dobę podsłuchiwane i skrzętnie notowane. Teraz podsłu..... się rozmowy, czyta nasze sms-y, przegląda maile, czy śledzi każdy krok w internecie, a że ludzie są wylewni i nie szanują swojej prywatności to tylko ułatwia sprawę.

Co do różnic między inwigilacją za PiS, a za PO to różnice są dwie. Teraz to się robi na dużo szerszą skalę tylko, że po cichaczu, a za Ziobry urządzano pokazówki medialne, jaki taki Big Brother Show.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.04.2012, 21:49
Miałem na myśli tylko tyle , że zarówno po stronie sympatyków PO jak i PiS są tzw. lemingi. Dyskusja o jakichś ogólnych liniach podziału jest w tym przypadku zbędna.
W takim razie żeby nie pozostawaćtylko przy tak banalnym stwierdzeniu wypada zadać pytanie czy Twoim zdaniem tych "lemingów" jest po obu stronach tyle samo, czy może jedna ze stron charakteryzyje się większą "lemingowatością"?
Niekonik
Banita

Stary 02.04.2012, 21:56
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
W takim razie żeby nie pozostawaćtylko przy tak banalnym stwierdzeniu wypada zadać pytanie czy Twoim zdaniem tych "lemingów" jest po obu stronach tyle samo, czy może jedna ze stron charakteryzyje się większą "lemingowatością"?
Myślę, że procentowo wiecej bedzie po stronie PIS, ale żeby sie nie narażać na dyskusje z najwiekszym frajerem tego forum, to powiem że po równo
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.04.2012, 22:20
Myślę, że procentowo wiecej bedzie po stronie PIS, ale żeby sie nie narażać na dyskusje z najwiekszym frajerem tego forum, to powiem że po równo
Co prawda pytanie było skierowane bezpośrednio do kolegi Marqa (bo przecież to jego teza) tym niemniej dziekuję za wyrażenie swojej opinii. Z mojej strony pytanie pomocnicze: czy tylko tak czujesz czy może masz dla swojej tezy jakieś głębsze uzasadnienie?
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.04.2012, 08:12
Dawno nie bylem ale fajnie teraz ten temat wyglada u mnie na kompie. Mniej wiecej co drugi wpis "ukryty ponieważ XXX jest na twojej liście ignorowanych". Czyli dobrze zrobilem ze rzadko zagladam
WISŁA PANY !!
martin_6
Senior Member

Stary 03.04.2012, 09:04
http://www.sp.wroclaw.pl/index.php?o...%3Alatest-news

To już jest naprawdę debilizm czysty. Może bojkotujmy bankomaty, bo zabierają miejsce kasjerkom w banku? Bojkotujmy kino, które zabiera pracę aktorom teatralnym! Jeśli to ma być prawica, to ja nie wiem, w jakim kraju żyję...
Będą wisieć komuniści!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów