The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2012, 22:21
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Ja się mogę tylko powtórzyć, że widziałem sporo meczów Wisła - Legia i takiej bryndzy ze strony Wisły nie widziałem od 15 lat. I najlepsze dla mnie - Wy nawet nie macie widoków na pozytywne zmiany.
To prawda tyle że musisz przyznać że na tle kabaretowej Wisły, wcale nie prezentowaliście się dużo lepiej.Do tej 1 czerwonej kartki to była obustronna chujnia ze wskazaniem na nas(w sensie że trochę większa)

I teraz popatrz - Wisła nie grająca o nic z połową składu na wylocie i groteskowym trenerem vs Legia która ma w końcu realną szansę na tytuł.Samą motywacją powinniście nas zjeść(coś jak my Was - te 3-0 w Warszawie) a tu taka kopaninka słabego zespołu z tragicznym

ps, jak już dałem Wam ten tytuł jakiś czas temu to teraz tak widzę że Chorzowscy się zepną i zacznie się Wam grubo koło dupki palić.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.03.2012 o godz. 22:25.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.03.2012, 22:30
matt_1906 napisał(a):Wyświetl post
2011-10-29 18:00 Ekstraklasa, Kolejka 12 Wisła Kraków 0-1 Podbeskidzie Bielsko-Biała
2011-11-20 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 14 Wisła Kraków 0-1 Górnik Zabrze
2011-12-04 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 16 Wisła Kraków 1-0 Widzew Łódź
2011-12-09 20:30 Ekstraklasa, Kolejka 17 Wisła Kraków 0-1 Polonia Warszawa
2012-02-26 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 19 Wisła Kraków 0-1 Korona Kielce
2012-03-09 20:30 Ekstraklasa, Kolejka 21 Wisła Kraków 0-0 Lech Poznań
2012-03-30 20:30 Ekstraklasa, Kolejka 24 Wisła Kraków 0-0 Legia Warszawa

7 ostatnich ligowych meczy u siebie

1-2-4 bramki 1-4
patrze na te wyniki, patrze, jeszcze raz patrze i .. za cholere nie wierze , no nie moge no !!

Rzut wolny Łukasza G. to jest idealne podsumowanie naszej siły, siły której nie ma. Sory, na 9 gosci to powinnismy grac z nimi w dziada w ich 16-ce a my co ? nawet nie mozemy dosrodkowac pilki w pole karne czego i tak sie nie powinno robic w takiej sytuacji. Ehhhh. Ameryki nie odkryje ale po tym meczu widze klika rzeczy:

1) miejsce pucharowe możemy sobie wsadzić w żyć
2) to samo dotyczy finału PP ( o ile nie było jakiejs "umowy" z Ruchem, ale losowanie było po meczu)
3) Łukasz G. - dziekujemy. Dawałem ci mentalną szanse milion razy, ale miarka sie przebrała. Idź chłopie w króla o sciane se pograj.
4) To nie jest tak że Maorowi sie nie chce grac, czy obnizyl loty czy cos takiego ON NIE MA Z KIM GRAC !!!!!!
5) absolutnie mnie nie zdziwi jak nas starozakonni pojadą na R22
6) po sezonie chyba bedzie .. jak to sie mowi.. p.ierdolnięcie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.03.2012, 22:36
milosz napisał(a):Wyświetl post
poza może lekkomyślnymi faulami piłkarzy Twojej drużyny i ich rozpaczliwa obrona wyniku 0-0.
W zasadzie mógłbym nawet zacząć przepraszać za tą rozpaczliwą obronę. Faktycznie - Legia się skompromitowała. Z tym, że problem polega na tym, że ja żadnej rozpaczliwej obrony nie widziałem. Jeden kocioł i strzał Małeckiego.

Dłużej tematu nie ciągnę.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
To prawda tyle że musisz przyznać że na tle kabaretowej Wisły, wcale nie prezentowaliście się dużo lepiej.Do tej 1 czerwonej kartki to była obustronna chujnia ze wskazaniem na nas(w sensie że trochę większa)
Oczywiście, że tak. Nie wydaje mi się by ktokolwiek negował fakt, że gramy bardzo słabo, zdecydowanie poniżej oczekiwań i robimy wrażenie jakbyśmy trzymali się lidera resztkami sił. Jak przegramy z Ruchem, a Śląsk wygra na KSP plus Korona wygra dwa najbliższe mecze to spadamy na... 4 miejsce

Gigant - przepraszam Cię, ale zwyczajnie tego nie pamiętam. Nie pamiętam żadnych wymian pw z Tobą. Może coś takiego było, ale naprawdę tego nie kojarzę. Przykro mi..Musiał być to nic nie znaczący epizod - nawet w pamięci skrzynki nic nie zostało. Detektywem też raczej nie zostaniesz..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 31.03.2012 o godz. 22:42.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.03.2012, 22:43
TEN MECZ PORAZ KOLEJNY POKAZAL ZE ....HMMM LATWO NAPISAC ALE ... Pareiko , Wilk , Melikson ( pomomo ze ostatnio bardzo obnizyl loty ) i ewentualnie genkov to zawodnicy ktorzy sa godni grac z BIALA GWIAZDA na piersi ......reszta niesty wypad ..... tylko latwo napisac a trudiej reszte tych drewniakow wygonic .... prosze zignorujcie i olejcie wpisy warwsiawskich TROLI !!!!!
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.04.2012, 02:10
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
TEN MECZ PORAZ KOLEJNY POKAZAL ZE ....HMMM LATWO NAPISAC ALE ... Pareiko , Wilk , Melikson ( pomomo ze ostatnio bardzo obnizyl loty ) i ewentualnie genkov to zawodnicy ktorzy sa godni grac z BIALA GWIAZDA na piersi ......reszta niesty wypad ..... tylko latwo napisac a trudiej reszte tych drewniakow wygonic .... prosze zignorujcie i olejcie wpisy warwsiawskich TROLI !!!!!
Dodałbym Chaveza, Czekaja, Bruda może Jovanovicia i Ilieva
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.04.2012, 12:59
nemox007 napisał(a):Wyświetl post
Dodałbym Chaveza, Czekaja, Bruda może Jovanovicia i Ilieva
A ja bym tylko zostawił Pareikę, Wilka, Jovanovicia. Co do Czekaja i Bruda jak najbardziej, tyle że temu drugiemu trzeba uratować karierę piłkarską wypożyczając go gdzieś do Ekstraklasy. On musi grać regularnie bo inaczej nie osiągnie zbyt wiele.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.04.2012, 23:14
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...z_Legia/60120/

A ekipa z 'Julii' co porabiala na Wisle?

oni nie sa z (L) zwiazani ?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.04.2012, 23:29
@Wojtas- ty się serio pytasz? o.O Kilka dni przed meczem było wiadomo, że zagoszczą. Wypowiedź [bodajże] Bohosiewicz jako fanki Wisły była nawet na oficjalce...
I po czym wnosisz, że mieliby być związani z L, czy kimkolwiek?
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.04.2012, 23:36
thechris napisał(a):Wyświetl post
Zaktualizowana tabelka z ostatnich 8 kolejek dla tych co noszą różowe okulary:

13. Wisła Kraków 8 7 1 4 3 6-7
14. Lechia Gdańsk 8 7 1 4 3 8-10
15. Łódzki KS 8 6 1 3 4 5-10
16. Cracovia 8 4 0 4 4 5-14
Radzę się przyzwyczaić. Tak najprawdopodobniej będzie wyglądało nasze miejsce w tabeli w przyszłym sezonie. Oczywiście Cracovię i chyba ŁKS zastąpi ktoś inny. A zawdzięczamy to Holendrom + Basałajowi. Ciekawa jestem na jak długo......era naszej dominacji w lidze się zakończyła, podobnie jak to było w przypadku Górnika czy Widzewa. Przykre i prawdziwe.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.04.2012, 00:00
masterlag napisał(a):Wyświetl post
@Wojtas- ty się serio pytasz? o.O Kilka dni przed meczem było wiadomo, że zagoszczą. Wypowiedź [bodajże] Bohosiewicz jako fanki Wisły była nawet na oficjalce...
I po czym wnosisz, że mieliby być związani z L, czy kimkolwiek?

Heh odnalzałem ten news

Bohosiewicz niby za Wisla,A tamci ...Julia jest z Warszawy,a on z Elblaga,czyli obydwoje pewnie byli za Legią ,tylko byli ingocnito
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.04.2012, 00:20
ooona napisał(a):Wyświetl post
Radzę się przyzwyczaić. Tak najprawdopodobniej będzie wyglądało nasze miejsce w tabeli w przyszłym sezonie. Oczywiście Cracovię i chyba ŁKS zastąpi ktoś inny. A zawdzięczamy to Holendrom + Basałajowi. Ciekawa jestem na jak długo......era naszej dominacji w lidze się zakończyła, podobnie jak to było w przypadku Górnika czy Widzewa. Przykre i prawdziwe.
Nie pisz bzdur, za Maaskanta i Stana było MP2011 i gra w europejskich pucharach piłkarską wiosną.

Zaś za Pana Bednarza była tylko Levadia , a dzięki niemu jest Kirm, Jirsak oraz Garguła, a byli tacy gwiazdorzy jak Łobodziński, Matusiak, Niedzielan, Beto i spółka, słowem same transferowe niewypały.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.04.2012, 01:12
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
A ja bym tylko zostawił Pareikę, Wilka, Jovanovicia. Co do Czekaja i Bruda jak najbardziej, tyle że temu drugiemu trzeba uratować karierę piłkarską wypożyczając go gdzieś do Ekstraklasy. On musi grać regularnie bo inaczej nie osiągnie zbyt wiele.
Widzę, że dużo osób jest tutaj przekonana do Jovanovicia mnie on osobiście nie zachwyca. Nie wiem dlaczego żaden z trenerów jeszcze nie zorientował się, że on nie nadaje się na prawego obrońcę - ok, szybkość ma, ale brak pozostałych atrybutów, które powinien mieć przeciętny zawodnik występujący na tej pozycji. Dużo strat, za dużo nieudanych dryblingów, słaba technika, nie potrafi dobrze dośrodkować (z Legią dużo wrzutek i większość kończyła się "nabiciem" któregoś z zawodników).

Na prawą stronę defensywy się nie nadaje, ale na środku też nie imponował.
Jeszcze jak przychodził za Maaskanta pamiętam jak psioczyli na niego po błędach w jednym ze sparingów, gdzie na stoperze popełnił chyba dwa błędy przez które przegraliśmy mecz. Potem dostał szansę chyba w jednym meczu w lidze zapomniałem z kim, ale pamiętam, że popełniał duże błędy w kryciu - wychodził czasem za wysoko gubił krycie itp.

Coś tam jednak potrafi, nie najgorszy odbiór, fajnie wyprowadza piłke, ma dobra wydolność zapierdala często od jednej bramki do drugiej dlatego ciekawy jestem jakby się spisał jako defensywny pomocnik nie wiem czy nie występował na tej pozycji w Partyzanie. Myślę, że bardziej nadaje się do gry w środku pola, niż na skrzydle...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.04.2012, 05:33
Nie pisz bzdur, za Maaskanta i Stana było MP2011 i gra w europejskich pucharach piłkarską wiosną.

Zaś za Pana Bednarza była tylko Levadia , a dzięki niemu jest Kirm, Jirsak oraz Garguła, a byli tacy gwiazdorzy jak Łobodziński, Matusiak, Niedzielan, Beto i spółka, słowem same transferowe niewypały.
Co do Lobo i Beto sie zgodze natomiast Matusiaka stawiam na rowni z Jaliensem - nikt nie spodziewal sie ze bedzie tak dolowal, kazdy tu skakal z radosci jak sie okazalo ze Radek do nas przychodzi. Niedzielan do kontuzji gral pierwsze skrzypce z Pawlem Brozkiem, mysle ze gdyby nie ten wypadek do gralby u nas dalej z powodzeniem.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.04.2012, 07:34
Nie wstydzisz się tak kłamać?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.04.2012, 13:49
A co trafiłem na miłośnika Bednarza
Problem w tym że sukcesy Skorży to nie była praca Bednarza.

Gdyby nie Cleber to nie wydaje mi sie aby Marcelo u nas zawitał, a reszta była już na tym forum tyle razy wymieniana, ale widać tworzy sie fan klub: Dudu Omegbemi, Garguły, Jirsaka, Jopa, Kirma, Łobodzińskiego, Matusiaka, Singlara i Niedzielana. A no tak był jeszcze Kosowski co jednak sam szukał kontaktu z klubem. Problem w tym że autorskie pomysły tego Legionisty to same wtopy.

Co do gry w europejskich pucharach to jaki wpływ miały na grę ekipy Skorzy jego transfery, hmm Sobolewski, Baszczyński, Głowacki, Brożkowei, Zieńczuk, i paru innych to byli zawodnicy tworzący drużynę. No a jak trzeba było ją wzmocnić przed Levadią to pojawili się Jop z Kirmem (notabene wówczas robił mylnie dobre wrażenie). Gdyby Bednarz sprowadził jak Valckx 5 piłkarzy w jednym okienku co wskakują do pierwszej jednenastki i w konsekwencji dają nam MP to bym go szanował, a tak to mi się kojarzy tylko z Levadią , Jopem a współcześnie z Kirmem, Jirsakiem i Gargułą.

Co robić , chciałbym mieć inne skojarzenia z Bednarzem ale nie mam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 02.04.2012, 14:43
A co trafiłem na miłośnika Bednarza
Nie, trafiłeś na osobę, która nie lubi zaklinania rzeczywistości i dopasowywania faktów do teorii. Era Bednarza, to nie tylko Levadia, ale też Beitar, Barca, Tottenham i dwa mistrzostwa. Jego transfery to nie tylko Dudu czy inny Beto, ale też Marcelo, Diaz, Alvarez. Średni piłkarze jak Singlar lub Kirm grali na poziomie naszego obecnego pierwszego składu. Jakim cudem więc wypadają źle w porównaniu z transferami Valckxa? Jeśli chcesz powiedzieć, że Marcelo to nie był jego transfer, tylko praca menadżera piłkarza, to na takiej samej zasadzie można odjąć Stanowi Meliksona (Dahan) i Pareikę (Frankowski).

Nie wiem czemu wszyscy uparli się by deprecjonować osiągnięcia Bednarza, które jak na kwoty, którymi operował, były całkiem przyzwoite. Czy np. naprawdę ktoś sądzi, że gdybyśmy wtedy mieli 200-300 tys euro na kontrakt dla bramkarza, to bawilibyśmy się w jakieś testy?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.04.2012, 15:13
A jaki miał wpływ Bednarz na wyniki Skorży, sprowadził 5 piłkarzy w jednym okienku transferowym co wskoczyli do pierwszej jedenastki i odgrywali w niej role wiodące, nie ? No jasne że nie.

Problem w tym że Bednarz dostał takie 700 tyś. euro na wydanie i nie sprowadził Meliksona tylko Jirsaka.

Problem w tym że jak Pareiko to Frankowski i okay i to że Marcelo to Cleber, ale już Melkson to osobiste kontakty Stana a nie koleżeńskie wsparcie innego Wiślaka.
Diaz był był najsłabszym ogniwem w drużynie, Kirma zaś czy Gargułę podobnie jak już wymienionego Jirsaka mamy do dziś i nie wiemy jak sie ich pozbyć.

Pytasz o cyrk z bramkarzami, a wystarczyło zadziałać jak Valckx. Potrzeba było bramkarza to mamy Pareikę,, potrzeba było rozgrywającego to Melikson, waleczny napastnik dobrze grający głową to Genkow, a jak wypożyczyć kogoć co by też grał dobrze na szpicy i strzelał bramki to nie ściągał Beto tylko Btona. Taka drobna różnica jeden strzelił dla Wisły 16 bramek , a drugi hmm nie pamiętam.

I żeby była jasność Stan tez zrobił kilka błędów, ale robienie z niego czarnej owcy i a zwłaszcza na tle Bednarza co ma miejsce teraz zwyczajnie mnie razi.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.04.2012, 15:21
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Co do Lobo i Beto sie zgodze natomiast Matusiaka stawiam na rowni z Jaliensem - nikt nie spodziewal sie ze bedzie tak dolowal, kazdy tu skakal z radosci jak sie okazalo ze Radek do nas przychodzi. Niedzielan do kontuzji gral pierwsze skrzypce z Pawlem Brozkiem, mysle ze gdyby nie ten wypadek do gralby u nas dalej z powodzeniem.
Matusiak pod Boukhariego czy Branco podchodzi. Przecież (o ile dobrze pamiętam) dostał półroczny kontrakt z opcją przedłużenia.

Jaliens dostał od razu na 2,5 roku.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.04.2012, 15:27
Problem w tym że Jaliens w tym roku grał dobrze, byle wrócił i dalej grał jak w 2012, a nie jak w 2011.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.04.2012, 16:31
Cytat:
Problem w tym że Jaliens w tym roku grał dobrze, byle wrócił i dalej grał jak w 2012, a nie jak w 2011.
Siostro respirator, tracimy go.

A na poważnie- obejrzyj dobrą ligę zachodnią, od naszej masz zaburzony światopogląd.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 02.04.2012, 18:32
A jaki miał wpływ Bednarz na wyniki Skorży, sprowadził 5 piłkarzy w jednym okienku transferowym co wskoczyli do pierwszej jedenastki i odgrywali w niej role wiodące, nie ? No jasne że nie.
A z kim o miejsce w składzie rywalizowała ta piątka? Genkov? Rios. Pareiko z Jovaniciem. Jaliens z Bunozą. Melikson z wracającym po kontuzji Gargułą. Sivakov z Jirsakiem. Nie sądzisz, że wprowadzenie tych zawodników do zespołu było stosunkowo łatwe w tamtej sytuacji kadrowej? Posadzenie na ławie Bunozy to "trochę" łatwiejsze zadanie niż wywalczenie sobie miejsca w składzie kosztem np. Clebera lub Baszczyńskiego. Poza tym, idąc Twoim tokiem rozumowania Łobodziński się sprawdził, bo wskoczył do pierwszego składu. A że o miejsce rywalizował na dobrą sprawę sam ze sobą? Detal.
Problem w tym że Bednarz dostał takie 700 tyś. euro na wydanie i nie sprowadził Meliksona tylko Jirsaka.
A gdy Valckx dostał 300 tys euro na kontrakt klasowego obrońcy to wziął Jaliensa. A jak miał sprowadzić drugiego Meliksona to znalazł Ilieva. No i? Nie wiem co chcesz osiągnąć wymieniając pojedyncze dobre lub złe transfery. Spójrz na całość - jakie transfery przeprowadzili i za jakie pieniądze. Nie twierdzę, że Bednarz jest lepszy od Valckxa. Uważam, że jego praca była przyzwoita.
Problem w tym że jak Pareiko to Frankowski i okay i to że Marcelo to Cleber, ale już Melkson to osobiste kontakty Stana a nie koleżeńskie wsparcie innego Wiślaka.
Skąd masz informację, że Cleber był kluczowy przy transferze Marcelo? Ja słyszałem, że to menadżer Hector Peralta nam go zaproponował. W tym przypadku to byłaby sytuacja podobna do Dahana, Meliksona i Bitona.
Diaz był był najsłabszym ogniwem w drużynie, Kirma zaś czy Gargułę podobnie jak już wymienionego Jirsaka mamy do dziś i nie wiemy jak sie ich pozbyć.
Diaz był bardzo solidnym środkowym pomocnikiem i zarobiliśmy na nim ładne pieniądze. Kirm w tej chwili gra fatalnie, ale od lat jest naszym podstawowym pomocnikiem i miał duży udział w zdobyciu zeszłorocznego mistrzostwa. To nie był jakiś szczególnie dobry transfer, ale moim zdaniem nie był też zły. Garguła w momencie podpisania kontraktu był najlepszym rozgrywającym w lidze. Nikt nie był w stanie przewidzieć, że za chwile się połamie, straci półtora roku, a po kontuzji będzie przeciętniakiem. Okoliczności zakontraktowania Garguły też podsumowują warunki pracy Bednarza. Łukasza można było wykupić z Bełchatowa za jakieś 300 tysięcy euro, ale wolano poczekać do lata na wolny transfer. Jirsak to ewidentna wtopa i zły ruch.
Pytasz o cyrk z bramkarzami, a wystarczyło zadziałać jak Valckx. Potrzeba było bramkarza to mamy Pareikę
Nie, nie wystarczyło zadziałać jak Valckx by mieć bramkarza. Potrzebne były jeszcze pieniądze, których wtedy nie było.
I żeby była jasność Stan tez zrobił kilka błędów, ale robienie z niego czarnej owcy i a zwłaszcza na tle Bednarza co ma miejsce teraz zwyczajnie mnie razi.
A jaki widzisz sens w przeginaniu w drugą stronę i robienia z Badnarza człowieka, który sprowadzał samych nieudaczników?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.04.2012, 19:31
Problem w tym że naginasz rzeczywistość na korzyść Bednarza .

- Rzecz w tym że Pareiko , Melikson i Genkow dali nam MP, a transfery Bednarza były kulą u nogi, te autorskie, które juz wymieniałem.
- Diaz według Ciebie grał dobrze, a według mnie jak łamaga bez koordynacji ruchowej, chaos w pigułce.
-Ja Jaliensa ocenie po kilku latach, tak jak mam ocenę wobec Jirsaka , dodajmy krytyczną bardzo, w drugim roku Jaliens (wróg publiczny nr 1 )gra dobrze, zobaczymy jak będzie grał dalej.
-otóż Pareiko to nie mega koszty, no nie przesadzajmy ...

Bednarz właśnie patrząc całościowo miał zwyczajnie zła rękę do transferów i sorry ale to nie jest gość z mojej bajki i z Panem Kapką widziałbym go jak najdalej od Wisły. Takie jest moje zdanie i rozumiem , że zostaniemy przy swoich ocenach.
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 02.04.2012, 19:53
Problem w tym że naginasz rzeczywistość na korzyść Bednarza .

- Rzecz w tym że Pareiko , Melikson i Genkow dali nam MP, a transfery Bednarza były kulą u nogi, te autorskie, które juz wymieniałem.
- Diaz według Ciebie grał dobrze, a według mnie jak łamaga bez koordynacji ruchowej, chaos w pigułce.
-Ja Jaliensa ocenie po kilku latach, tak jak mam ocenę wobec Jirsaka , dodajmy krytyczną bardzo, w drugim roku Jaliens (wróg publiczny nr 1 )gra dobrze, zobaczymy jak będzie grał dalej.
-otóż Pareiko to nie mega koszty, no nie przesadzajmy ...

Bednarz właśnie patrząc całościowo miał zwyczajnie zła rękę do transferów i sorry ale to nie jest gość z mojej bajki i z Panem Kapką widziałbym go jak najdalej od Wisły. Takie jest moje zdanie i rozumiem , że zostaniemy przy swoich ocenach.
Pozdrawiam.
Ad 1. Łobodziński i Kirm też się przyczynili do mistrzostwa. Ba, mieli nawet niezłe statystyki zestawiając je z tym czy poprzednim sezonem. Dość powiedzieć, że ten ostatni w zeszłym sezonie był jednym z najlepszych strzelców i asystentów w naszym zespole. Jak na te 400 tysięcy euro to przepłacony nie jest. Dynamiczny Iliev daje nam mniej niż Łobodziński jak już chcesz iść w tę stronę
Ad 2. Zależy od pozycji. Był i tak lepszy od aktualnych obrońców.
Ad 3. Od faceta co zarabia 400 tysięcy euro/sezon więcej bym wymagał. Lepszy od Głowackiego nie jest.
Ad 4. Zarabia więcej niż proponowano Pawełkowi (180 tysięcy euro). Pamiętam, że Bednarz chciał pozyskać Marcelo Moretto i coś było z wysokim niby kontraktem - 150 tysięcy euro. Pareiko zarabia 300 tysięcy euro. To są pieniądze nieprzepłacone, w sam raz na dobrego zawodnika z ligi rosyjskiej. Swoją drogą ciekawe ile tam zarabiał.
Ad 5. Trafił Marcelo. Żaden piłkarz Stana nie pójdzie za taką kasę. Łobodziński dawał drużynie więcej niż teraz daje Iliev. Na Kirmie w zeszłym roku mogliśmy jeszcze niezłą kasę zarobić. Diaz poszedł też za sensowne pieniądze. Jak dla mnie ich transfery były podobne poziomem. Jednak mniemam, że gdyby Stan obserwował Teplice wtedy co Bednarz to wybrałby Dżeko, a nie Jirsaka. Ktoś pamięta ile wtedy kosztował?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.04.2012, 19:56
Dżeko kosztował 4 miliony euro,więc nie było co nawet do negocjacji podchodzic.Niestety,ale lepszego niz Jirsak za tą cene(700 tysięcy) ciężko było znaleźc.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:06
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Dżeko kosztował 4 miliony euro,więc nie było co nawet do negocjacji podchodzic.Niestety,ale lepszego niz Jirsak za tą cene(700 tysięcy) ciężko było znaleźc.
Mam wrażenie, że Jirsak był dobrym transferem. Zdaje mi się jednak, że jego charakter przeszkodził mu w udowodnieniu Skorży, że to na niego warto postawić. Kto wie, czy gdybyśmy go gdzieś po roku wypożyczyli nie byłby teraz piłkarzem o którym mówilibyśmy w samych superlatywach. Ja pamiętam jego wrzutki na centymetry, inteligentne zagrania, świetnie wykonywane stałe fragmenty (choćby asysta przy bramce Clebera w meczu z Barceloną). Potencjał miał naprawdę niezły. Cena była odpowiednia.

Tak samo nie można winić Bednarza za Gargułę, czy Niedzielana. W momencie podpisywania umów to były realne wzmocnienia. Pech chciał, że zaraz potem jeszcze w barwach Bełchatowa Garguła doznał poważnej kontuzji. Podobnie sprawa się miała z Niedzielanem. Przed kontuzją zagrał kilka meczów i grał nieźle, po kontuzji w naszych barwach nie dostał już szansy i się z nim pożegnano.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:16
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ad 1. Łobodziński i Kirm też się przyczynili do mistrzostwa. Ba, mieli nawet niezłe statystyki zestawiając je z tym czy poprzednim sezonem. Dość powiedzieć, że ten ostatni w zeszłym sezonie był jednym z najlepszych strzelców i asystentów w naszym zespole. Jak na te 400 tysięcy euro to przepłacony nie jest. Dynamiczny Iliev daje nam mniej niż Łobodziński jak już chcesz iść w tę stronę
Ad 2. Zależy od pozycji. Był i tak lepszy od aktualnych obrońców.
Ad 3. Od faceta co zarabia 400 tysięcy euro/sezon więcej bym wymagał. Lepszy od Głowackiego nie jest.
Ad 4. Zarabia więcej niż proponowano Pawełkowi (180 tysięcy euro). Pamiętam, że Bednarz chciał pozyskać Marcelo Moretto i coś było z wysokim niby kontraktem - 150 tysięcy euro. Pareiko zarabia 300 tysięcy euro. To są pieniądze nieprzepłacone, w sam raz na dobrego zawodnika z ligi rosyjskiej. Swoją drogą ciekawe ile tam zarabiał.
Ad 5. Trafił Marcelo. Żaden piłkarz Stana nie pójdzie za taką kasę. Łobodziński dawał drużynie więcej niż teraz daje Iliev. Na Kirmie w zeszłym roku mogliśmy jeszcze niezłą kasę zarobić. Diaz poszedł też za sensowne pieniądze. Jak dla mnie ich transfery były podobne poziomem. Jednak mniemam, że gdyby Stan obserwował Teplice wtedy co Bednarz to wybrałby Dżeko, a nie Jirsaka. Ktoś pamięta ile wtedy kosztował?
Łobodziński to była porażka, teza że Kirm jest wart swoich pieniędzy, jest tyleż oryginalna co komiczna .

Diaz lepszy był u Skorży od innych obrońców ? Nonsesn, był zdecydowanie najsłabszy.

Jaliens w 2011 grał źle, ale w drugim roku gra dobrze, kogoś to boli czy co !?

I fajnie że zarabia Pareiko więcej od Pawełka, ale ile to my nie wiemy, załóżmy że więcej, a co gorszy jest od Mariuszka !?, jakby takiego znalazł tylko za pensję to by u nas grał, ale znajdował gorszych w tym problem.

Marcelo to był fuks podany na tacy a nie brazylijskie kontakty Jacusia.

Pan Bednarz to porażka i śmiesznie wypadają jego netowi obrońcy, śmiesznie i chwilami też tragikomicznie, bo niestety znowu jest ten nieszczęśnik w Wiśle Kraków, na dodatek z niezatapialnym Kapką.

________
Wielce zabawne sa te peany na rzecz Bednarza, w samej rzeczy wielce zabawne .
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:29
Łobodziński to była porażka, teza że Kirm jest wart swoich pieniędzy, jest tyleż oryginalna co komiczna .
Kirma swego czasu mogliśmy sprzedać za co najmniej trzykrotność kwoty za jaką go sprowadziliśmy. Sądzę, że po MŚ 2010 nie byłoby z tym żadnego problemu. Mówisz o piłkarzu, który w poprzednim sezonie strzelił 9 goli i miał 7 asyst. Podstawowym piłkarzu (rok wcześniej) reprezentacji grającej na Mistrzostwach Świata.

Diaz lepszy był u Skorży od innych obrońców ? Nonsesn, był zdecydowanie najsłabszy.
Nie manipuluj, tylko przeczytaj co napisałem... Był lepszy niż nasi obecni obrońcy.

Jaliens w 2011 grał źle, ale w drugim roku gra dobrze, kogoś to boli czy co !?
Tak, za te pieniądze powinien grać znacznie lepiej. W tym sezonie miał kilka błędów, więc nie gra znowu tak super. Wiosna to nie cały sezon. Zapominasz jak grał za RM?

I fajnie że zarabia Pareiko więcej od Pawełka, ale ile to my nie wiemy, załóżmy że więcej, a co gorszy jest od Mariuszka !?, jakby takiego znalazł tylko za pensję to by u na grał, ale znajdował gorszych w tym problem.
Nie jest gorszy, jest lepszy. Bednarzowi nie dano tyle na bramkarza.

Marcelo to był fuks podany na tacy a nie brazylijskie kontakty Jacusia.
A Melikson? . Sukces Bednarza to fuks, sukces Stana to umiejętności. Porażka Bednarza to jego słabość, a u Stana wypadek przy pracy. Obiektywizmu trochę!

Pan Bednarz to porażka i śmiesznie wypadają jego obrońcy, śmiesznie i chwilami też tragikomicznie, bo niestety znowu jest ten nieszczęśnik w Wiśle Kraków, na dodatek z niezatapialnym Kapką.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 02.04.2012 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:48
Kirm to piłkarz groteskowy, gra tragicznie. Jeden, a w zasadzie część sezonu w niczym nie zmienia jego mega krytycznej oceny. W reprezentacji swojego kraju gra inaczej, w Wiśle wprost tragicznie.
Ale Diaz był sprowadzony przez Bednarza do drużyny Skorży, a nie Maaskanta, teraz jeśli gra lepiej to akurat nie już zasługa Bednarza, kombinujesz, kombinujesz, ale głupiutko. Zaś w drużynie Skorży był najsłabszym ogniwem co potwierdza moją oczywistą tezę że Bednarz to porażka.
Ja Jaliensa ocenię tak jak Jirsaka po kilku latach, drugi rok Jaliens zaczął dobrze, byle wrócił po kontuzji w formie z 2012 roku. Jirsak zas to porażka, za takie pieniądze przez tyle lat powinien dać Wiśle więcej.
A skąd wiesz że nie dano, rzecz dotyczyła pensji, "znalazłem kogoś lepszego od Pawełka" , siła argumentu i autorytet u Bednarza leży.
Melikosn, jest jak Biton czy Pareiko to jest obiektywizm , jeśli ktoś ma sukcesy a takie miał Stan i w PSV i u nas to nie ma tu przypadku, a Bednarz jeden prezent od innych i tyle, no chyba że jest specjalista rynku brazylijskiego, ale jakoś wątpię.

Ostatnie ciebie bawi mnie bardzo martwi ot różnica, pewnie trwała różnica.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.04.2012, 21:07
milosz załatw mi te holenderskie specyfiki jakie bierzesz, są naprawdę mocne
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member