|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
I teraz popatrz - Wisła nie grająca o nic z połową składu na wylocie i groteskowym trenerem vs Legia która ma w końcu realną szansę na tytuł.Samą motywacją powinniście nas zjeść(coś jak my Was - te 3-0 w Warszawie) a tu taka kopaninka słabego zespołu z tragicznym ps, jak już dałem Wam ten tytuł jakiś czas temu to teraz tak widzę że Chorzowscy się zepną i zacznie się Wam grubo koło dupki palić.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.03.2012 o godz. 22:25.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Rzut wolny Łukasza G. to jest idealne podsumowanie naszej siły, siły której nie ma. Sory, na 9 gosci to powinnismy grac z nimi w dziada w ich 16-ce a my co ? nawet nie mozemy dosrodkowac pilki w pole karne czego i tak sie nie powinno robic w takiej sytuacji. Ehhhh. Ameryki nie odkryje ale po tym meczu widze klika rzeczy: 1) miejsce pucharowe możemy sobie wsadzić w żyć 2) to samo dotyczy finału PP ( o ile nie było jakiejs "umowy" z Ruchem, ale losowanie było po meczu) 3) Łukasz G. - dziekujemy. Dawałem ci mentalną szanse milion razy, ale miarka sie przebrała. Idź chłopie w króla o sciane se pograj. 4) To nie jest tak że Maorowi sie nie chce grac, czy obnizyl loty czy cos takiego ON NIE MA Z KIM GRAC !!!!!! 5) absolutnie mnie nie zdziwi jak nas starozakonni pojadą na R22 6) po sezonie chyba bedzie .. jak to sie mowi.. p.ierdolnięcie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dłużej tematu nie ciągnę.
![]() Gigant - przepraszam Cię, ale zwyczajnie tego nie pamiętam. Nie pamiętam żadnych wymian pw z Tobą. Może coś takiego było, ale naprawdę tego nie kojarzę. Przykro mi..Musiał być to nic nie znaczący epizod - nawet w pamięci skrzynki nic nie zostało. Detektywem też raczej nie zostaniesz..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 31.03.2012 o godz. 22:42.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
TEN MECZ PORAZ KOLEJNY POKAZAL ZE ....HMMM LATWO NAPISAC ALE ... Pareiko , Wilk , Melikson ( pomomo ze ostatnio bardzo obnizyl loty ) i ewentualnie genkov to zawodnicy ktorzy sa godni grac z BIALA GWIAZDA na piersi ......reszta niesty wypad ..... tylko latwo napisac a trudiej reszte tych drewniakow wygonic .... prosze zignorujcie i olejcie wpisy warwsiawskich TROLI !!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja bym tylko zostawił Pareikę, Wilka, Jovanovicia. Co do Czekaja i Bruda jak najbardziej, tyle że temu drugiemu trzeba uratować karierę piłkarską wypożyczając go gdzieś do Ekstraklasy. On musi grać regularnie bo inaczej nie osiągnie zbyt wiele.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...z_Legia/60120/
A ekipa z 'Julii' co porabiala na Wisle? oni nie sa z (L) zwiazani ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
@Wojtas- ty się serio pytasz? o.O Kilka dni przed meczem było wiadomo, że zagoszczą. Wypowiedź [bodajże] Bohosiewicz jako fanki Wisły była nawet na oficjalce...
I po czym wnosisz, że mieliby być związani z L, czy kimkolwiek? ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Radzę się przyzwyczaić. Tak najprawdopodobniej będzie wyglądało nasze miejsce w tabeli w przyszłym sezonie. Oczywiście Cracovię i chyba ŁKS zastąpi ktoś inny. A zawdzięczamy to Holendrom + Basałajowi. Ciekawa jestem na jak długo......era naszej dominacji w lidze się zakończyła, podobnie jak to było w przypadku Górnika czy Widzewa. Przykre i prawdziwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Heh odnalzałem ten news Bohosiewicz niby za Wisla,A tamci ...Julia jest z Warszawy,a on z Elblaga,czyli obydwoje pewnie byli za Legią ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Zaś za Pana Bednarza była tylko Levadia , a dzięki niemu jest Kirm, Jirsak oraz Garguła, a byli tacy gwiazdorzy jak Łobodziński, Matusiak, Niedzielan, Beto i spółka, słowem same transferowe niewypały.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Na prawą stronę defensywy się nie nadaje, ale na środku też nie imponował. Jeszcze jak przychodził za Maaskanta pamiętam jak psioczyli na niego po błędach w jednym ze sparingów, gdzie na stoperze popełnił chyba dwa błędy przez które przegraliśmy mecz. Potem dostał szansę chyba w jednym meczu w lidze zapomniałem z kim, ale pamiętam, że popełniał duże błędy w kryciu - wychodził czasem za wysoko gubił krycie itp. Coś tam jednak potrafi, nie najgorszy odbiór, fajnie wyprowadza piłke, ma dobra wydolność zapierdala często od jednej bramki do drugiej dlatego ciekawy jestem jakby się spisał jako defensywny pomocnik nie wiem czy nie występował na tej pozycji w Partyzanie. Myślę, że bardziej nadaje się do gry w środku pola, niż na skrzydle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co trafiłem na miłośnika Bednarza
Problem w tym że sukcesy Skorży to nie była praca Bednarza. Gdyby nie Cleber to nie wydaje mi sie aby Marcelo u nas zawitał, a reszta była już na tym forum tyle razy wymieniana, ale widać tworzy sie fan klub: Dudu Omegbemi, Garguły, Jirsaka, Jopa, Kirma, Łobodzińskiego, Matusiaka, Singlara i Niedzielana. A no tak był jeszcze Kosowski co jednak sam szukał kontaktu z klubem. Problem w tym że autorskie pomysły tego Legionisty to same wtopy. Co do gry w europejskich pucharach to jaki wpływ miały na grę ekipy Skorzy jego transfery, hmm Sobolewski, Baszczyński, Głowacki, Brożkowei, Zieńczuk, i paru innych to byli zawodnicy tworzący drużynę. No a jak trzeba było ją wzmocnić przed Levadią to pojawili się Jop z Kirmem (notabene wówczas robił mylnie dobre wrażenie). Gdyby Bednarz sprowadził jak Valckx 5 piłkarzy w jednym okienku co wskakują do pierwszej jednenastki i w konsekwencji dają nam MP to bym go szanował, a tak to mi się kojarzy tylko z Levadią , Jopem a współcześnie z Kirmem, Jirsakiem i Gargułą. Co robić , chciałbym mieć inne skojarzenia z Bednarzem ale nie mam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, trafiłeś na osobę, która nie lubi zaklinania rzeczywistości i dopasowywania faktów do teorii. Era Bednarza, to nie tylko Levadia, ale też Beitar, Barca, Tottenham i dwa mistrzostwa. Jego transfery to nie tylko Dudu czy inny Beto, ale też Marcelo, Diaz, Alvarez. Średni piłkarze jak Singlar lub Kirm grali na poziomie naszego obecnego pierwszego składu. Jakim cudem więc wypadają źle w porównaniu z transferami Valckxa? Jeśli chcesz powiedzieć, że Marcelo to nie był jego transfer, tylko praca menadżera piłkarza, to na takiej samej zasadzie można odjąć Stanowi Meliksona (Dahan) i Pareikę (Frankowski).
Nie wiem czemu wszyscy uparli się by deprecjonować osiągnięcia Bednarza, które jak na kwoty, którymi operował, były całkiem przyzwoite. Czy np. naprawdę ktoś sądzi, że gdybyśmy wtedy mieli 200-300 tys euro na kontrakt dla bramkarza, to bawilibyśmy się w jakieś testy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jaki miał wpływ Bednarz na wyniki Skorży, sprowadził 5 piłkarzy w jednym okienku transferowym co wskoczyli do pierwszej jedenastki i odgrywali w niej role wiodące, nie ? No jasne że nie.
Problem w tym że Bednarz dostał takie 700 tyś. euro na wydanie i nie sprowadził Meliksona tylko Jirsaka. Problem w tym że jak Pareiko to Frankowski i okay i to że Marcelo to Cleber, ale już Melkson to osobiste kontakty Stana a nie koleżeńskie wsparcie innego Wiślaka. Diaz był był najsłabszym ogniwem w drużynie, Kirma zaś czy Gargułę podobnie jak już wymienionego Jirsaka mamy do dziś i nie wiemy jak sie ich pozbyć. Pytasz o cyrk z bramkarzami, a wystarczyło zadziałać jak Valckx. Potrzeba było bramkarza to mamy Pareikę,, potrzeba było rozgrywającego to Melikson, waleczny napastnik dobrze grający głową to Genkow, a jak wypożyczyć kogoć co by też grał dobrze na szpicy i strzelał bramki to nie ściągał Beto tylko Btona. Taka drobna różnica jeden strzelił dla Wisły 16 bramek , a drugi hmm nie pamiętam. I żeby była jasność Stan tez zrobił kilka błędów, ale robienie z niego czarnej owcy i a zwłaszcza na tle Bednarza co ma miejsce teraz zwyczajnie mnie razi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jaliens dostał od razu na 2,5 roku. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym że Jaliens w tym roku grał dobrze, byle wrócił i dalej grał jak w 2012, a nie jak w 2011.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
A na poważnie- obejrzyj dobrą ligę zachodnią, od naszej masz zaburzony światopogląd. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
A jaki widzisz sens w przeginaniu w drugą stronę i robienia z Badnarza człowieka, który sprowadzał samych nieudaczników? |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym że naginasz rzeczywistość na korzyść Bednarza .
- Rzecz w tym że Pareiko , Melikson i Genkow dali nam MP, a transfery Bednarza były kulą u nogi, te autorskie, które juz wymieniałem. - Diaz według Ciebie grał dobrze, a według mnie jak łamaga bez koordynacji ruchowej, chaos w pigułce. -Ja Jaliensa ocenie po kilku latach, tak jak mam ocenę wobec Jirsaka , dodajmy krytyczną bardzo, w drugim roku Jaliens (wróg publiczny nr 1 )gra dobrze, zobaczymy jak będzie grał dalej.-otóż Pareiko to nie mega koszty, no nie przesadzajmy ... Bednarz właśnie patrząc całościowo miał zwyczajnie zła rękę do transferów i sorry ale to nie jest gość z mojej bajki i z Panem Kapką widziałbym go jak najdalej od Wisły. Takie jest moje zdanie i rozumiem , że zostaniemy przy swoich ocenach. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad 2. Zależy od pozycji. Był i tak lepszy od aktualnych obrońców. Ad 3. Od faceta co zarabia 400 tysięcy euro/sezon więcej bym wymagał. Lepszy od Głowackiego nie jest. Ad 4. Zarabia więcej niż proponowano Pawełkowi (180 tysięcy euro). Pamiętam, że Bednarz chciał pozyskać Marcelo Moretto i coś było z wysokim niby kontraktem - 150 tysięcy euro. Pareiko zarabia 300 tysięcy euro. To są pieniądze nieprzepłacone, w sam raz na dobrego zawodnika z ligi rosyjskiej. Swoją drogą ciekawe ile tam zarabiał. Ad 5. Trafił Marcelo. Żaden piłkarz Stana nie pójdzie za taką kasę. Łobodziński dawał drużynie więcej niż teraz daje Iliev. Na Kirmie w zeszłym roku mogliśmy jeszcze niezłą kasę zarobić. Diaz poszedł też za sensowne pieniądze. Jak dla mnie ich transfery były podobne poziomem. Jednak mniemam, że gdyby Stan obserwował Teplice wtedy co Bednarz to wybrałby Dżeko, a nie Jirsaka. Ktoś pamięta ile wtedy kosztował? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Dżeko kosztował 4 miliony euro,więc nie było co nawet do negocjacji podchodzic.Niestety,ale lepszego niz Jirsak za tą cene(700 tysięcy) ciężko było znaleźc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak samo nie można winić Bednarza za Gargułę, czy Niedzielana. W momencie podpisywania umów to były realne wzmocnienia. Pech chciał, że zaraz potem jeszcze w barwach Bełchatowa Garguła doznał poważnej kontuzji. Podobnie sprawa się miała z Niedzielanem. Przed kontuzją zagrał kilka meczów i grał nieźle, po kontuzji w naszych barwach nie dostał już szansy i się z nim pożegnano. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Diaz lepszy był u Skorży od innych obrońców ? Nonsesn, był zdecydowanie najsłabszy. Jaliens w 2011 grał źle, ale w drugim roku gra dobrze, kogoś to boli czy co !? I fajnie że zarabia Pareiko więcej od Pawełka, ale ile to my nie wiemy, załóżmy że więcej, a co gorszy jest od Mariuszka !?, jakby takiego znalazł tylko za pensję to by u nas grał, ale znajdował gorszych w tym problem. Marcelo to był fuks podany na tacy a nie brazylijskie kontakty Jacusia. Pan Bednarz to porażka i śmiesznie wypadają jego netowi obrońcy, śmiesznie i chwilami też tragikomicznie, bo niestety znowu jest ten nieszczęśnik w Wiśle Kraków, na dodatek z niezatapialnym Kapką. ________ Wielce zabawne sa te peany na rzecz Bednarza, w samej rzeczy wielce zabawne .
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Tak, za te pieniądze powinien grać znacznie lepiej. W tym sezonie miał kilka błędów, więc nie gra znowu tak super. Wiosna to nie cały sezon. Zapominasz jak grał za RM?
A Melikson? . Sukces Bednarza to fuks, sukces Stana to umiejętności. Porażka Bednarza to jego słabość, a u Stana wypadek przy pracy. Obiektywizmu trochę!
![]()
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 02.04.2012 o godz. 20:34.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kirm to piłkarz groteskowy, gra tragicznie. Jeden, a w zasadzie część sezonu w niczym nie zmienia jego mega krytycznej oceny. W reprezentacji swojego kraju gra inaczej, w Wiśle wprost tragicznie.
Ale Diaz był sprowadzony przez Bednarza do drużyny Skorży, a nie Maaskanta, teraz jeśli gra lepiej to akurat nie już zasługa Bednarza, kombinujesz, kombinujesz, ale głupiutko. Zaś w drużynie Skorży był najsłabszym ogniwem co potwierdza moją oczywistą tezę że Bednarz to porażka. Ja Jaliensa ocenię tak jak Jirsaka po kilku latach, drugi rok Jaliens zaczął dobrze, byle wrócił po kontuzji w formie z 2012 roku. Jirsak zas to porażka, za takie pieniądze przez tyle lat powinien dać Wiśle więcej. A skąd wiesz że nie dano, rzecz dotyczyła pensji, "znalazłem kogoś lepszego od Pawełka" , siła argumentu i autorytet u Bednarza leży. Melikosn, jest jak Biton czy Pareiko to jest obiektywizm , jeśli ktoś ma sukcesy a takie miał Stan i w PSV i u nas to nie ma tu przypadku, a Bednarz jeden prezent od innych i tyle, no chyba że jest specjalista rynku brazylijskiego, ale jakoś wątpię. Ostatnie ciebie bawi mnie bardzo martwi ot różnica, pewnie trwała różnica.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
milosz załatw mi te holenderskie specyfiki jakie bierzesz, są naprawdę mocne
![]() |
|