The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2012, 02:50
whistar napisał(a):Wyświetl post
Cóż można po tym powiedzieć: parafrazując "małego" klasyka: brawo ....a, macie czego chcieliscie. Liga ....a mistrzów. Po kolei: Pareiko - jeden z niewielu, którzy powinni zostac, jak sobie przypomnę Pawelka albo Angelo Huigesa to ..., obrona Jovanovic - Partizan, repra Serbii i co sie ....a z nim stalo? Wstąpił w niego Zły ? Chavez, Czekaj - przecietniaki, Nunez - jeden z najsłabszych na boisku, ale i tak lepszy niz Diaz czy Pajlic, "pomoc": Brud - nie wiem w czym jest gorszy ni| Jirsak czy inni probowani przez lata na jego miejscu, nie wiem dlaczego zostal zmieniony, Garguła: w murze stoi jeden pajac w zielonym trykocie a on ....a właśnie w niego trafia, za to mu płacimy? Wilk - może zostać, ale szalu ni ma, Melikson - jesli cudotworca Bednarz jest w stanie na nim zarobic to na co ....a jeszcze czeka? Iliew? Rozumiem ze pracuje na pol etatu, bo jeszcze nie zagral ani jednego calego meczu, Zarzad o tym wiedzial parafujac jego kontrakt? Genkow - dobry pilkarz do grania w duecie napastnikow, ale gdzie jest ....a ten drugi? Biton - 1.6 mln EUR? Slyszal ktos lepszy dowcip? TAK to najbardziej zalosna banda kopaczy od przejecia klubu przez TF, czy ktos temu zaprzeczy? Ostatnio gorsi od nich byli ci, ktorzy sprzedali mecz Legii 0:6. Kibicowsko: dobrze, z nostalgia sluchalem starej piesni z lat chyba 80-tych

Strach pomyśleć co z obecną drużyna zrobiłaby Wisła w składzie z Radovanovicem , Kryszałowiczem , Penksą i Paulistą .To wcale nie jest ironia

Jestem przekonany , że gdyby to Wisła grała w 9 to ataki ze strony Legii sunęłyby co sekundę w dodatku każdy atak pachniałby bramką .Śmiem twierdzić , że każda drużyna w lidze (poza sąsiadką ) bez problemu zaaplikowałaby obecnej Wiśle bramkę gdyby grała tylko w przewadze w zawodnikach .Zresztą nawet grając 11 na 11 Wisła to żaden przeciwnik dla takiego Podbeskidzia , PGE Bełchatów czy innych tuz naszej ligi .Oprócz Siergieja ,Wilka ,Marko w tej drużynie nie ma kompletnie charakteru .Zamiast Kosowskiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego mamy w drużynie Gargułę , Kirma czy jakieś Bunozy - sami charakterni ludzie w dodatku walczaki którym nie jest obojętna żadna porażka przytaczając słowa Kirma po meczu z Ruchem.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.03.2012, 03:30
Bobek nie chce mi się z tobą gadać bo marudzisz jak stara baba.
Ciągle piszesz peany o Legii, a tymczasem cudów ta ekipa nie gra, a struktura klubu też daleko od naszego nie odbiega.
Żadnych rzeczy co sie "nie sprawdziły" nie pisałem, bo zawsze piszę to samo że nie znam przyszłości i czarodziejskiej kuli w domu nie mam i stąd mam komfortową sytuacje, sam za to piszesz bzdury których komentować mi sie już nawet nie chce, szkoda na nie czasu.

Cupiał odzyskuje tzw. dług, a co nie słyszałeś o tym , a to szkoda. Korzyści ze sprzedaży Marcelo i kilku innych piłkarzy nie zostały wydane na Wisłę, ale w dużym stopniu wróciły do sponsora, podobnie jest w Amice Poznań, ot oficjalnie biznes ten przynosi zawsze tylko straty tak ma być zaksięgowane i tak jest ale tylko naiwni w to wierzą. I żadne kw. do LM czy LE tego zmienić nie może.

PS. A o thechrisie było nie do Ciebie, oj kłania się czytanie ze zrozumieniem, było do kibica ...Legii , za którym się wstawił powyższy użytkownik, ale jak napisałem do konkretnego kibica Legii (nick 0 22) a odzywasz się ...Ty, hmm... no cóż, bez komentarza .
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.03.2012 o godz. 03:54.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.03.2012, 05:55
Wszyscy sie zgadzają w jednym wczoraj można było poczuć zapach słabizny i pewnie w stolycy też to poczuli , miał być hit a wyszedł szit ciężko bedzie wypromować się gwiazdorom jednej i drugiej zbieraniny z naszej przereklamowanej ligii oj ciężko .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2012, 07:11
8-10 lat temu mecze Wisła-Legia stały na o wieeeeele wyższym poziomie.Szybka,płynna gra,było na co popatrzec.Umiejętności czysto piłkarskie zawodników już nie te co kiedyś...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.03.2012 o godz. 07:16.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.03.2012, 09:51
Żeby grając przeciw ośmiu piłkarzom w polu nie zdobyć bramki, to już jawna kompromitacja i koszmar...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.03.2012, 10:02
Wyróżnić należy całą defensywę, z Sergiejem na czele. No i Brud mnie pozytywnie zaskoczył. Ładnie chłopak zagrał. Na przeciwnym biegunie Genkov, Melikson no i najgorszy w całym mecz Łukasz "gumożujca" Garguła. O ile przełom roku miał dobry o tyle teraz wrócił do swojej dawnej "świetnej formy". Na specjalne wyróżnienie zasłużył też Nunez. Bardzo dobry technicznie piłkarz. Potrafi w trudnej sytuacji przyjąć i odegrać piłkę do kolegi, często wygrywa dryblingi, aktywny z przodu, solidny z tyłu. O wiele lepszy na lewej obronie niż Paljić, Diaz, czy Lamey. Gdyby nie ta nonszalancja, nieodpowiedzialność i symulki, to Argentyńczyk byłby świetnym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 31.03.2012, 10:18
Tylko że ten Melikson na którego narzekacie był jedynym, który stwarzał zagrożenie pod bramką Legii.
Nunez był za to jedynym obrońcą, który był w stanie wyprowadzić piłkę z naszej połowy.
A Biton nie dostał ani jednego celnego podania...

Słabo moim zdaniem zagrał Jovanovic, pchając się cały czas z piłką wzdłuż linii. Czego efektem była strata za stratą.
Garguła, którego jedynym osiągnięciem było to że dał się sfaulować Golowi. Na szczęście, bo sam nie wiedział co ma z piłka zrobić.
Czekaj - Ljuboja go przestawiał jak chciał. Nie dochodził nawet do górnych piłek.
Brud? Hmm... wniósł tyle samo do gry zespołu co Wilk, Genkov i Iliev. Czyli nic...

Ale tak po prawdzie to te wszystkie oceny są o kant dupy rozbić. Przy takim chaosie taktycznym nic nie wiadomo...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2012, 10:29
Znow mieliśmy "niefarta" :( :
; napisał(a):
Łukasz Garguła: Brakowało nam prostopadłych podań. Chcieliśmy stworzyć przynajmniej jedną sytuację, po której padnie bramka. Bardzo żałujemy, że mecz zakończył się remisem. Szansa na dobrą lokatę w lidze się oddaliła. Pozostaje nam Puchar Polski. Mieliśmy założenia, by grać bokami, celnie dośrodkowywać i wywalczyć dobra pozycję strzelecką. Defensywa Legii dobrze się ustawiała, obrońcy wybijali piłki. Po prostu zabrakło nam szczęścia, bo graliśmy naprawdę dobrze. Często bywa tak, że nam nie idzie, ale strzelamy bramkę. Tym razem było odwrotnie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 31.03.2012 o godz. 10:32.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.03.2012, 10:33
sylver_ napisał(a):Wyświetl post
jeśli w przyszłym sezonie zostaną w klubie tacy zawodnicy jak np: Jovanović, to wpie.dole karnet na środku boiska, przed prezentacja NASZEJ drużyny...
Koszmarny pseudo-piłkarz. Pomyśleć, że taki słabiak grał w LM... W sumie to jakieś pocieszenie dla wszystkich piłkarzy... Nie umiesz grać w piłkę? To nic, jak będziesz miała mega farta to i tak dostąpisz zaszczytu grania w elicie... Niestety Jovanović nie jest wypożyczony więc pewnie będziesz musiał ten karnet wy...ć.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 31.03.2012, 10:43
milosz
Powiedz poprostu ze nie masz argumentow, a nie powtarasz ciagle te same rozowe slogany. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak zle?

Cytat:
PS. A o thechrisie było nie do Ciebie, oj kłania się czytanie ze zrozumieniem, było do kibica ...Legii , za którym się wstawił powyższy użytkownik, ale jak napisałem do konkretnego kibica Legii (nick 0 22) a odzywasz się ...Ty, hmm... no cóż, bez komentarza .
Wiem ze nie bylo skierowane do mnie. No i co w zwiazku z tym?

--------------------------------------------
Rety, Gargula jest poprostu ZALOSNY. Nie wiem czym bardziej sie kompromituje, gra czy wypowiedziami...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.03.2012, 10:44
thechris napisał(a):Wyświetl post
Koszmarny pseudo-piłkarz. Pomyśleć, że taki słabiak grał w LM... W sumie to jakieś pocieszenie dla wszystkich piłkarzy... Nie umiesz grać w piłkę? To nic, jak będziesz miała mega farta to i tak dostąpisz zaszczytu grania w elicie... Niestety Jovanović nie jest wypożyczony więc pewnie będziesz musiał ten karnet wy...ć.
Marco to nie Dani Alves, ale i tak jest lepszy od takiego Cikosa, więc nie przesadzaj.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2012, 10:47
Probierz to dramat. On nie ma kompletnie żadnego pomysłu na grę ofensywa Wisły, nie potrafi wdrożyć jakiekolwiek taktyki, tylko poustawiać graczy na pozycjach i "niech się dzieje wola nieba". Nikt nie wie, co ma i gdzie grać, gdzie się ustawiać, jak współpracować. Jest tylko jeden, wielki gigantyczny chaos, owocujący żałosną niepewnością. Probierz umie najwyżej i wyłącznie grać z kontry, na tym kończy się cała jego trenerska wiedza i możliwości. Już nawet Liczka potrafił tu więcej zaproponować.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
n_matt
Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2012, 11:00
Narzekacie na tego Meliksona co się chce pokazać, a jako jedyny wczoraj coś na tym boisku robił, stwarzał zagrożenie pod bramką. To, że jest to jedyny piłkarz, który był podwajany, a nawet potrajany w kryciu wczoraj, to Wam nie przeszkadza. Najgorsze w tym zespole jest to, że wszyscy się do niego przyzwyczaili i gdy tylko ma piłkę cała pozostała 10 stoi i patrzy czy sam wygra mecz. A nie wygra... Gdyby wszyscy zapieprzali, a nie skupiali się na własnych nóżkach to wyniki by były. Brakuje szybkiego napastnika... cóż z tego, że Genkov jest waleczny, jak jest wolny jak mucha w smole... Według mnie, po raz kolejny, błąd w ustawieniu zespołu. Po co wystawiać Meliksona na skrzydle jak jest to gracz kreatywny i dużo na boisku widzący. Środek pola dla niego idealny, a na skrzydło posłać Ilieva choćby... Na skrzydle traci połowę swoich umiejętności...
Poza tym pozytywnie Brud i Czekaj.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2012, 11:05
Probierz powinien naszym zafundować ostry trening strzelecki, najlepiej niech tylko to ćwiczą cały tydzień.
Trzy próby strzału z dystansu w tym meczu, co jedna to gorsza... nieprawdopodobnie niski poziom, zero kultury gry, wrzuta na aferę, gra na alibi.

Najgorsze w tym wszystkim, że klub jest niewolnikiem swojej własnej koncepcji tworzenia drużyny na tu i teraz.
Nie ma szkolenia, nie ma piłkarzy, którzy chcieliby gryźć ziemię tak jak warszawiaki przez ostatnie 20-30 minut.
Smutek.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.03.2012, 11:23
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
milosz
Powiedz poprostu ze nie masz argumentow, a nie powtarasz ciagle te same rozowe slogany. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak zle?
Wiem ze nie bylo skierowane do mnie. No i co w zwiazku z tym?
1)Ty nie masz żadnych argumentów na wzorcowość organizacyjną Legii, skoro jedynym miernikiem są wyniki sportowe to nie różnią się one od tych co mają Śląsk, Ruch czy Korona (w tym sezonie, bo w ubiegłym to Wisła zdobyła MP). Fajnie że L ma Akademię i fajnie że mają spory budżet (jedno i drugie u nas też być powinno, nikt tego i nigdzie nie kwestionuje), fajnie dla nich, ale od tego jeszcze wynik sportowy wyłącznie i w kluczowym stopniu, nie zależy, więc żadna przepaść od nich nas nie dzieli, ot mają lepszy sezon, za rok zobaczymy, za kilka ocenimy ... Perspektywa kilku lat to minimum do takich ocen.
2)Nigdzie nie napisałem że jest dobrze, no i właśnie dlatego rozmowa z tobą nie ma sensu, widzisz to czego niema.
3)Teraz wiesz, ale jak słyszysz lub czytasz kibic Legii to sie zastanawiasz do mnie czy nie do mnie, tak sobie zrobiłeś i mnie to szczerze bawi.
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
--------------------------------------------
Rety, Gargula jest poprostu ZALOSNY. Nie wiem czym bardziej sie kompromituje, gra czy wypowiedziami...
Choć w tym sie zgadzamy.
PS. Obejrzałem sobie teraz co mówił Węgrzyn w transmisji z meczu i nie mogę w to uwierzyć, twierdził on że Guła najlepszy w Wiśle, no to chyba byliśmy na różnych meczach.
______
Mnie zaś po obejrzeniu tego słabego spotkania, jeśli mam szukać pozytywów to względnie cieszy postawa obrony w (w grze defensywnej), problem w tym że jeśli oceniam mega-krytycznie Wisłę w ofensywie to jest to też wina np. bocznych obrońców. Ofensywa u nas w grze zespołowej to zero, po prostu nie istnieje atak pozycyjny, chaos , bezład, żal na to patrzyć, trener potrzebuje czasu, jasne że potrzebuje, pytanie czy Probierz to właściwy rozmiar kapelusza moim zdaniem nie, ale szanse dostać musi i do końca sezonu ma okazje się jeszcze czymś wykazać, ot choćby jakieś stałe fragmenty gry, odrobina taktyki, no cokolwiek...
Wielkim rozczarowaniem też są zmiennicy którzy absolutnie nic nie wnieśli do meczu, Jirsak (kończ juz Waść, wstydu oszczędź , ...Ja tam gościa lubię człowiek ma klasę, ale piłkarz to jest do innego klubu, choć może teraz do Wisły środka tabeli pasuje idealnie, ale to taki czarny humor, jeśli mamy jakieś wysokie (w lidze choćby) aspiracje to temu Panu powinniśmy podziękować), Biton (ten już myślami widać w innym klubie) i największe moje rozczarowanie ...Iliew, co sie z nim dzieje, gość ma taki potencjał widać że sporo potrafi i ..bezradny jak dziecko, może to taki Jaliens, a kiedyś u nas np. młody Żurawski co potrzebuje z rok na aklimatyzację, bo teraz Iliew to jak dla mnie największe rozczarowanie transferowe.
Brak pomysłu na grę ofensywną i to rola trenera, ale też brak dobrego skrzydłowego (lepszego od tych co mamy), brak choć jednego bocznego obrońcy potrafiącego choćby celnie dośrodkować, brak też def. pomocnika z inklinacja do gry ofensywnej, prostopadłe podanie, strzał z dystansu (ot takiego Szymka) , 3 takich piłkarzy plus lepsza praca trenera dać powinny lepsze wyniki.
Jest jeszcze kwestia zmiennika dla Pareiki i jeszcze jedna rzecz., czyli … powroty, Głowacki, Brożki, hmmm , bo Ja wiem, nie mam wyrobionego poglądu w tej sprawie, ale może duet Paweł Brożek, Genkow w ataku to jakieś rozwiązanie, może.
_______
Do końca sezony mamy juz w sumie dwa cele, derby i PP, a reszta to próba pokazania się tak piłkarzy jak i trenera z lepszej niż dotychczasowa strony. I byle do lata, a tam przesilenie, a co po nim, na szczęście nikt nie wie, co i jak będzie.

Ostatnio edytowane przez milosz : 31.03.2012 o godz. 12:15.
Odpowiedz cytując
chantlass
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 31.03.2012, 11:45
Kopanie Wisły(bo grą tego nazwać nie można) jest poniżej kryyki , Nam potrzeba młodych,polskich graczy dla których zaszczytem będzie założenie koszulki z Białą Gwiazdą, a nie zachodnich leśnych dziadków dla których liczą się zera na koncie z końcem miecha.Wilk,Czekaj,Brud i nawet Małecki ze swoim ,,lotami'' warci są Naszej koszulkii reszta do odlania nop prócz melexa,jovanovicia,pareiki i może jeszcze 2-3 nazwisk.A co do probierza b.dobry trener wg mnie który może dać Nam gwarant że z nowym,młodymi zapierdalacza....mi będzie oglądać Wisłe walcząca.Chwała tylko Nam ,kibicą którzy mimo wszytko przychodzą i zdzierają gardło za Wisłe w której 70% kopaczy jest nie godnych grania u Nas
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.03.2012, 12:02
Czarek dzięki za mecz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 31.03.2012, 12:03
chantlass napisał(a):Wyświetl post
Kopanie Wisły(bo grą tego nazwać nie można) jest poniżej kryyki , Nam potrzeba młodych,polskich graczy dla których zaszczytem będzie założenie koszulki z Białą Gwiazdą, a nie zachodnich leśnych dziadków dla których liczą się zera na koncie z końcem miecha.Wilk,Czekaj,Brud i nawet Małecki ze swoim ,,lotami'' warci są Naszej koszulkii reszta do odlania nop prócz melexa,jovanovicia,pareiki i może jeszcze 2-3 nazwisk.A co do probierza b.dobry trener wg mnie który może dać Nam gwarant że z nowym,młodymi zapierdalacza....mi będzie oglądać Wisłe walcząca.Chwała tylko Nam ,kibicą którzy mimo wszytko przychodzą i zdzierają gardło za Wisłe w której 70% kopaczy jest nie godnych grania u Nas
Młodych polskich...? Jaja sobie robisz? Mają wrócić bracia Brożkowie i Głowacki więc szykuje się spora liczba grających ambasadorów we Wiśle. Może nawet każą włożyć czerwoną koszulkę Żurawskiemu. Wisła jest ekipą środka tabeli i trzeba się do tego przyzwyczaić. A plany transferowe (na ten moment, być może plany zostaną zweryfikowane na ambitniejsze) dot. ściągania grających ambasadorów sugeruje nawet obronę przed spadkiem.

Stanowczo protestuje przed stawianiem w jednym szeregu gościa nie mającego pojęcia o grze w piłce Jovanovicia z najlepszym bramkarzem Wisły w erze Cupiała. To duży dyshonor dla Siergieja. A Melikson jest pierwszy do sprzedaży jak tylko się pojawi w miarę sensowna oferta więc jeszcze góra 8-9 razy go zobaczymy w koszulce Wisły.

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Marco to nie Dani Alves, ale i tak jest lepszy od takiego Cikosa, więc nie przesadzaj.
Oj... on też był słabiutki ale nie aż tak jak Serb mimo wszystko. Problem jest taki, że w tamtym czasie i w tamtej Wiśle, Cikos się wyróżniał w swojej beznadziejności a dziś Marko ma na tym polu dużą konkurencję dlatego jego nieumiejętność grania w futbol może niektórych aż tak nie razić.

@down: Mhm... szczególnie ambasador Żurawski bardzo dużo wniósł do drużyny po swoich "podbojach Europy".
Ostatnio edytowane przez thechris : 31.03.2012 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
chantlass
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 31.03.2012, 12:12
moga byc brożki ,glowa, niech nawet wróci Zieńczuk , Franek ,Baszczu i Tomek Kulawik ale dawali nam Oni gwarancje tego że przychodząc na R22 przez 90minut oglądałem Wisłe walcząca o każdy skrawek murawy.
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.03.2012, 12:32
thecris

Cytat:
Młodych polskich...? Jaja sobie robisz? Mają wrócić bracia Brożkowie i Głowacki więc szykuje się spora liczba grających ambasadorów we Wiśle. Może nawet każą włożyć czerwoną koszulkę Żurawskiemu. Wisła jest ekipą środka tabeli i trzeba się do tego przyzwyczaić. A plany transferowe (na ten moment, być może plany zostaną zweryfikowane na ambitniejsze) dot. ściągania grających ambasadorów sugeruje nawet obronę przed spadkiem.
...nie no rozumiem że nastroje teraz nie są wesołe, ale no k...a bez przesadyzmu i czarnowidztwa...obrona przed spadkiem...ludzie uspokójcie sie. Przypominaja mi sie teraz głosy sprzed sezonu 2009/10 kiedy mieliśmy grac poza Reymonta, jak to nie mieliśmy dołować i grać o utrzymanie, a niektórzy nawet spadek wieszczyli...no sorry
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 31.03.2012, 12:45
mr_seol napisał(a):Wyświetl post
thecris

...nie no rozumiem że nastroje teraz nie są wesołe, ale no k...a bez przesadyzmu i czarnowidztwa...obrona przed spadkiem...ludzie uspokójcie sie. Przypominaja mi sie teraz głosy sprzed sezonu 2009/10 kiedy mieliśmy grac poza Reymonta, jak to nie mieliśmy dołować i grać o utrzymanie, a niektórzy nawet spadek wieszczyli...no sorry
Jakie czarnowidztwo i przesadyzm ? Przecież to już się dzieje tu i teraz i na naszych oczach.

W ośmiu ostatnich kolejkach Wisła zdobyła 7 pkt... Dokładnie tyle samo zdobyła broniąca się przed spadkiem Lechia Gdańsk... W tym czasie Zagłębie zdobyło 11 pkt i ma jeszcze mecz w tej kolejce... Podobnie jak Cracovia, która jakby wygrała w tej kolejce to się zrówna z Wisłą w tym okresie.

Tabela za ostatnie 8 kolejek:

5. Zagłębie Lubin 7 11p 3 2 2 10-8
(...)
13. Wisła Kraków 8 7p 1 4 3 6-7
14. Lechia Gdańsk 8 7p 1 4 3 8-10
15. Cracovia 7 4p 0 4 3 4-11
16. Łódzki KS 7 3p 0 3 4 4-10
Tabela za okres: 7 grudnia 2011 - 30 czerwca 2012

Ogólnie fajnie, że Wisła Maaskanta nabiła trochę punktów bo by były problemy...
Ostatnio edytowane przez thechris : 31.03.2012 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2012, 12:59
http://wisla-krakow.przegladsportowy...822,1,727.html

Tak jeszcze coś w temacie
Niestety temat jeszcze mniej wesoły niż ten z wczoraj.

Szczególnie polecam temu użytkownikowi z nr kierunkowym.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 31.03.2012 o godz. 13:08.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.03.2012, 13:10
Jesteśmy teraz w ewidentnym kryzysie, w klubie chaos, zagraniczny zaciąg pokazuje z coraz wiekszą mocą gdzie tak naprawde mają Wisełkę, zmiana trenera w środku rundy...wyniki muszą być takie a nie inne. W przyszłym sezonie dojdą (mam nadzieje) polscy zawodnicy, możliwe że beda to Głowa i Brożki, którzy mimo że kariery za granicą nie zrobili dalej są według mnie dobrymi piłkarzami jak na naszą lige. Do szatni wrócą wiec ludzie utożsamiajaący sie z Wisłą, są plany zastapienia Andraża "jeden mecz mniej do końca sezonu"Kirma (nareszcie, Kirma od poczatku jego pobytu w naszym klubie nie trawiłem) nowym skrzydłowym, odejdzie wiekszośc szrotu, Probierz przepracuje z chłopakami spokojnie w lecie. Śmiem w ogóle twierdzić że nawet z tym materiałem który mamy obecnie można było osiągnąć znacznie wiecej, przecież w Europie grali dobrze, więc kopać w piłkę potrafią, tylko problem był chyba natury psychicznej, motywacyjnej...co oczywiście nie znaczy że chce całą zgraję dalej trzymać w klubie i liczyć że tak jak w 2007 za Skorży nagle sie obudzą, wejdą na swój najwyższy poziom, a Kirm zostanie królem strzelców...
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 31.03.2012, 13:17
Problem leży gdzieś głębiej zakopany niż słaba gra naszych zawodników i trener, wogóle tak przemyślałem że błędem było wykopanie holendrów z Wisły(Stan Valckx i Robert Maaskant), sam byłem że Maaskant odszedł ale teraz jak wszystko przemyślałem to wydaję mi się to za błąd jeden z większych, strategia klubu a dokładnie Basałaja była idealna, czy działanie jak kluby zachodnie, jeśli takim składem, ba gorszym, potrafiliśmy wygrać ligę to czemu teraz pokazujemy Wisła nie gra to co rok temu? Brak Żurawskiego, który podobno podtrzymywał atmosferę w zespole. Nie wiem ale żałuje teraz i to bardzo że Maaskant został wylany skoro efektu to nie dało, byłbym nawet skłonny teraz powiedzieć że wolę Maaskanta niż 1/16 LE.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.03.2012, 13:34
Co to było na dachu na wczorajszym meczu widziane z TV? Takie jakby białe paski, światła... ?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.03.2012, 13:35
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie polecam temu użytkownikowi z nr kierunkowym.
Voigt wtedy nic nie wiedział, a po prawie 20 latach mówi, że wszyscy brali. Lubię takich ludzi
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.03.2012 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
Banitaz
Member

Od: 02.2011

Stary 31.03.2012, 13:39
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Co to było na dachu na wczorajszym meczu widziane z TV? Takie jakby białe paski, światła... ?
Fan-zona była przed stadionem i stąd te wiązki światła.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.03.2012, 13:49
9 rywali to za dużo dla naszych asów. Może Legia powinna stać lub leżeć w 9 chłopa, chociaż i to żadnen gwarant że szrotowi udałoby się jakiekolwiek zagrożenie stworzyć pod bramką warszawiaków.

Dla porównania pracy trenera, proponuje puścić sobie mecz zeszłotygodniowy i zobaczyć jak nas jechał Ruch gdy pracowników Wisły na placu było 9. Widać było wypracowane schematy, pomysł. Coś czego sę i nas nie uświadczy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.03.2012, 13:51
Maly off, Mloda Wisla przegrywa z Legia 1:5...
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 31.03.2012, 13:52
Cytat:
Michał Żewłakow:

Ciężkie spotkanie za Wami?
-Spotkanie, które kosztowało na pewno dużo zdrowia. Szczególnie ta druga połowa. Taki mecz, że chyba obie drużyny chciały wygrać. W pierwszej połowie sytuację i dla Wisły i dla Legii. Mecz Walki. Może nie był to mecz, który obfitował w wiele stuprocentowych sytuacji, ale żadnej z drużyn nie można odmówić zaangażowania.

Tej przewagi Wisły nie było za bardzo widać?
-Czasami, paradoksalnie, w 9. łatwiej ustawić zasieki z tyłu i tylko kontrolować, by nie dopuścić przeciwnika do bramki. Nie mieliśmy możliwości, żeby wyprowadzić kontry, prowadzić gre ofensywną, ale... jak sie nie da wygrać, to przynajmniej nie można przegrać. Dzisiaj nie straciliśmy bramki, zdobyliśmy jeden punkt.
http://wislalive.pl/news/michal_zewl...rzeklinac-545/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów