|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Niech ktos mi to wytlumaczy, bo ja tego nie moge pojac;
- przyjezdza do nas Legia ktora jest w ostrym dolku (5 na 6 meczow w ekstraklasie to padaka z jej strony, plus remis z Gryfem) - owa Legia przez znaczna czesc gra w oslabieniu, ba, przez pewna czesc grala w 9 (!!!) - gramy u siebie Tymczasem... stwarzamy miej klarownych sytuacji od owej Legii ktora grala w oslabieniu! Od Legii ktora jest w dolku! Kompromitacja! Ta druzyna to dramat, dramat ktory nie ma zadnej przyszlosci. Tak to sobie trzeba jasno powiedziec. P.S Ljuboja to jednak robi roznice. Chce wiecej takich grajkow w tej lidze, szczegolnie w Wisle |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
trzeba się cieszyć, że Maaskant trochę punktów ugrał, bo by mogły dwa krakowskie kluby mieć "ciekawie".
Ta drużyna, poza bramkarzem, NIC sobą nie prezentuje. Jestem pewien, że gdyby Legia grała w 9 od początku, to też wynik byłby ten sam. Brak umiejętności, pewności, waleczności, ambicji, szanowania klubu i kibiców... DNO Wywyalić co najmniej 10 po sezonie. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Co do Ruchu to nie mów tak. Przegrana na stówkę i nic więcej. Ruch mistrzem. Śląsk raczej się wypalił ...
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wilk, Sobolewski, Pareiko, Jovanovic, Melikson, Małecki zostają. Reszta mega kop w dupę do innej galaktyki, najlepiej beznogich kalek grających za pomocą odwłoków, wówczas być może zaczęliby coś grać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dzisiejszy mecz to podsumowanie obecnej Wisły...
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jesli Podbeskidzie zwyciezy, ladujemy na 8 miejscu..tuz za nimi..SZOK!..Widzew nie da rady z Ruchem ale gdyby dal..Przeskoczyl by i Nas..
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
. Po prostu uważam, że sędzia roz.ebał bardzo fajnie wyglądający mecz, przy okazji utrudniając nam sytuację w następnej kolejce. Oczywiście przypadkiem![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|||
Jakoś tej wielkiej Legii co to jest przed nami lata świetlne nie zauważyłem, pewnie dlatego że jest taka jak ...cała nasza nędzna liga.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.03.2012 o godz. 23:51.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Widać, że połowa piłkarzy ma już to wszystko w dupie i czeka z utęsknieniem na Maj 2012. W takiej sytuacji nawet trener niewiele może zrobić. Probierz może być nawet genialnym motywatorem, fantastycznym taktykie, ale jak ktoś nie ma w sobie krzty ambicji, to nawet z najpiękniejszego gadania i głowy pełnej wiedzy gówno wyniknie. Jeśli chodzi o mnie to w tej sytuacji zostawiłbym w składzie Pareikę, Jovanovicia, Chaveza, Czekaja, Małeckiego, Wilka i Genkowa, a resztę składu uzupełnił chłopakami z ME. W tej sytuacji Wisła nic na tym nie straci, bo reszta nadaje się po prostu do dyscyplinarnego wypierdzielenia, tyle w temacie.
Pareiko - Jovanovic, Chavez, Czekaj, Moskal / Arian - Wilk, Uryga - Małecki, Szewczyk / Michalski, Pułka / Stanek - Genkow Ktoś powie, że wystawienie takiego Urygi to będzie osłabienie? Analogicznym przypadkiem do Urygi jest np. Drewniak z Lecha, również kapitan o rok starszego rocznika w reprezentacjach młodzieżowych, chłopak wszedł do składu i prezentuje się bardzo solidnie, w każdym razie nie stracili ŻADNEJ jakości na tej pozycji w stosunku do Injacia czy Djurdjevicia, wręcz przeciwnie. I nie wierzę, że ten przykładowy Uryga będzie wykazywał się podobną ambicją co np. Nunez. |
|
|
|
Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ale jedna rzecz jest z tego meczu pozytywna , dla obecnych i przyszlych pilkarzy, to postawa i zachowanie Michała Żewłakowa. Szacunek dla człowieka. A mecz , no cóż, może lepiej przemilczeć. Tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta drużyna umarła już w Nikozji. Naściągaliśmy mnóstwo kalek za grosze i chcieliśmy nimi wejśc do LM. O dziwo, dzięki Meliksonowi, który chciał się wybić i zacząć karierę w jakiejś Primera Division, szło nam całkiem nieźle. Aż do rewanżu z Apoelem.
Potem trwała reanimacja trupa, teraz gramy jakbyśmy faktycznie zombie byli. Ten sezon to jedno wielkie dno w wykonaniu piłkarzyków oraz zarządu. ![]()
VIVA LA WISŁA
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Dyskusja się powoli rozkeca to i ja wrzuce swoje trzy grosze!
Trochę się zdziwiłem jak zobaczyłem osamotnionego Genkova na ataku, graliśmy u siebie i powinniśmy cisnąć Legie od początku. Genkov z Bitonem napewno by więcej zdziałali na ataku niż Genkov z Gargułą, którego Genkov ma za swoimi plecami. Garguła w pierwszej połowie grał tak sobie, nic nie spieprzył ani nic wielkiego nie zrobił. No ale ten jego wolny w, którym trafił w jednoosobowy mur to jest mistrzostwo Europy - myśle, że nawet na Orlikach dzieci już lepiej wykonują rzuty wolne!! Małecki ewidentnie przespał mecz, próbował ale lipa z tego wychodziła. Nunez na lewej obronie - kto go tam ustawił?! Widać jak byk, że lubi on grać z przodu, na pomocy, a Probierz go pcha do defensywy, już wolałbym Paljicia na tej pozycji, jest bardziej ograny w defensywie. Na pewno nasza defensywa grała dziś dobrze (no prócz Nuneza, który bądź co bądź nie grał na swojej pozycji), Chavez grał pewnie, Czekaj złapał doświadczenie i rozegrał dobry mecz w obronie, a Jovanovic widać, że szukał gry, nawet z przodu. Będzie z niego solidny prawy obrońca. Jak Pareiko nie dostanie nowego kontraktu, to będzie to wielki błąd zarządu SSA, bramkarz dobry, doświadczony i widać, że zależy mu na grze dla Białej Gwiazdy. Mecz w Naszym wykonaniu słaby ofensywnie, na własnym stadionie cisneliśmy Legie dopiero jak grała w 9-tkę, a tak to plan gry był prosty - Pareiko wykopuje piłkę i może Genkov ją przejmie jak nie będzie na spalonym. Więcej gry szkrzydłami!! Cały zespół angażować w akcje! Mam nadzieje, że p.Probierz wyciągnie z tego meczu jakieś wnioski i na derbach zobaczymy Wisłę grającą ofensywnie, która strzeli więcej niż jednego gola! Chociaż ogranie dziewczyn z Kałuży nie będzie takie trudne ![]() Dziękuje za uwagę ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja z tego sezonu kojarze tylko 2 dobre mecze u siebie z Litexem i wyjazd do Poznania jesienia i wygrana 1-0 . Reszta ponad 20 meczów w tym sezonie to kalectwo lub wielkie kalectwo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Frajerzy. Nic więcej.
Jedyni na + to Czekaj,Chavez Pareiko i Wilk. Niech oni odsuna do ME tych ....a oszołomów wszystkich,co wiadomo ze w lecie odejdą bo widac,że juz nawet im sie udawac nie chce. Nerwy człowiekowi puszczaja jak oglada kogos,kto nie powinien nigdy we Wiśle sie pojawić. Co najwyżej w Łksie moga takie kaleki grać. Co do Probierza to on sam nie wejdzie na boisko. Przydałby sie Sobol w takim meczu,zeby zaczal drzec ryja na nich wszystkich bo nie kumają chyba o co w tej grze chodzi. Jeszcze mysla,ze kibice beda z nimi znowu spiewac po meczu... Nunez i ta cała spółka co w czerwcu odejdzie ,pakować sie i juz WYPIERDALAĆ bo skład załata sie ME a człowiek chociaż nie bedzie ich musiał juz ogladac. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
drużyna jest całkowicie rozbita , a właściwie nazywanie tego tworu drużyną jest na wyrost
w ofensywie graliśmy totalne zero , całkowity brak pressingu , co mnie dziwi najbardziej po tym co widziałem w 1 meczu Probierza z Lechią , czyli zagonienie rywala juz na jego połowie . Tutaj większość grajków przeszło obok meczu. Takiej Wisły nikt nie będzie ogladał . Tak bezradnej Wisły juz dawno nie było . W dodatku z tak przepłacanymi zawodnikami . Pareiko , Czekaj , Chavez , Wilk - nie mam im nic do zarzucenia. Grali na swoim poziomie . Reszta zagrała słabo , albo bardzo słabo , nie będę się nad nimi rozpisywał bo każdy widział co się działo na boisku . Natomiast to co zagrał dzisiaj Melikson należy się oddzielny akapit . Dawno nie widziałem takiego symulowania gry jaką dzisiaj prezentował Maor . On juz tylko i wyłącznie czeka na koniec sezonu i transfer zagraniczny . Żeby chociaz jeszcze chciał się dobrze zaprezentować , ale nie , kiwa się wtedy kiedy nie trzeba , źle podaje , , nie bierze na siebie ciężaru gry , po prostu brak słów . Wisła w ataku , a on stoi w połowie boiska i się przygląda , ręce opadają . Strzał z 20 metrow , praktycznie nieatakowany 10 metrow obok bramki ..
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.03.2012 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Przy tej śliskiej piłce aż się prosiło żeby ładować z dystansu. 11-stu przeciw 9-ciu - ja nie mogę. Niech za komentarz do dzisiejszego meczu będą słowa kogoś z tłumu: "a teraz powinni tu zostać i zrobić im przez całą noc trening"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
VIVA LA WISŁA
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Naprawdę nie wiem co wy w tym Wilku widzicie. Rozumiem ambicję i zaangażowanie. Nie mogę mu tego odmówić. Ale przydałoby się żeby trochę w piłkę próbował pograć, bo na razie to każdy jego pojedynek z przeciwnikiem kończy się jego faulem. On powinien mieć ksywę "mr. faul"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dokladnie Wilk jest mega cienki ,typowy przecinak a i tak nie zawsze skuteczny w tym co robi , bo albo sie minie z pilka ,albo zle przyjmie ,zle wyprowadzi . Ambicja nadrabia wszystko bo umiejetnosci za duzo nie ma .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przynajmniej Legia nie popsuła Nam rekordu 15 spotkan na Reymonta bez porazki (teraz juz 16stu) - ale co to za pocieszenie.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czy nikt w sztabie nie widzi że Nunez NIE POTRAFI GRAĆ W PIŁKĘ? Dobrze że atmosfera była na wysokim poziomie...
![]()
TYLKO WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
niech wypier,dala.FRANTIC - pamiętam, że byli tu użytkownicy, którzy pisali żeby go wykupić(kwota wykupu oscyluje ponoć wokół 900 tysięcy euro). Powód: nunez
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 30.03.2012 o godz. 22:34.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
milosz
Cytat:
*Inna sprawa ze wczesniej jakby tak to wygladalo, mimo porazek, lepiej. Kultura gry i te sprawy... Legia nie jest wielka, wielka moze byc tylko Wisla Co oczywiscie nie znaczy ze Legia to jakis super poziom. W zadnym wypadku. My poprostu organizacyjnie-sportowo jestesmy zalosni, Legia jest srednia (w kontekscie klubow europejskich o podobnym potencjale finansowym). |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Michał Czekaj dziś na + raczej nie zasłużył, Ljuboja robił z nim co chciał i kiedy chciał, proste zwody, a Michał się na nie nabierał. Ale dobrze niech nabiera doświadczenia przeciwko dobremu zawodnikowi, lepiej niech on gra, aniżeli Jaliens co pożytku w przyszłości nię będzie z niego żadnego. Troche zaskoczył mnie Daniel Brud, gdyż zagrał nienajgorzej, miał pare odbiorów i dokładnych podań, myślałem, że będzie z nim gorzej, tak więc mały plusik dla niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Za Moskala przynajmniej graliśmy piłką, odkąd przyszedł Probierz jest z meczu na mecz gorzej. I jeszcze w wywiadzie pomeczowym mówi, że drużyna nie ma czasu na treningi... (!!!) Graliśmy 11 na 9, a ostatnie podanie które miało otwierać drogę do bramki było na 40 metrze!!! Jak to jest możliwe?! Mimo, że graliśmy w przewadze i niby atakowaliśmy, to ja naprawdę miałem wrażenie, że legionistów jest więcej... Szczególnie było to widoczne w akcjach skrzydłami, gdzie tylko technika Ilieva pomagała Jovanovicovi dostać się do linii końcowej i spróbować dośrodkować. Jakość tych dośrodkowań pozostawię bez komentarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() Za nieszanowanie mordy. Kartki dla Legii zasłużone, poza tym sędzia w swoim świecie. Brud najlepiej zagrał, reszta stojanow. Czy oni nie wiedzą, że trzeba biegać. Może jakaś zmiana krzyżowa, ustawienie się w trójkącie, zagrania na drugą. Nie, lepiej lagę do boku i dośrodkowanie. Trzeba przyznać, że mają to dopracowane od kilku lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ta banda pajaców nie zasługuje żeby wydawać choćby złotówki na ich oglądanie. Zamiast wydawać kasę na mecz z ŁKS przeleję pieniądze na SKWK, TS Wisła, albo dam 50 zeta komuś kto kupił karnet i musi chodzić żeby do puszki na oprawę rzucił. To nie o to chodzi czy ktoś jest kibicem sukcesu czy nie, chodzi o to że biorąc pod uwagę to ile kasy płaci się na pensje tych niedojd, jakość jaką oni prezentują po prostu obraża człowieka.
Już się ....a patrzyć nie da na Jovanovica i Nuneza, którzy za chuja dośrodkować nie potrafią, na Gargułę, który ie wnosi nic, Genkowa który potrafi pięć meczów z rzędu do żadnej sytuacji nie dojść. Dzisiaj grając pół meczu w przewadze nie stworzyliśmy nic. Pewnie gdyby Legia grała w pięciu byłoby tak samo. A że Legia jest denna to nic nowego. W końcu do rundy wiosennej przygotowywał ich Skorża. O to że ta banda jest w stanie przegrać u siebie z żydami jestem spokojny. ![]()
:/
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|