|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak to jakie takie jakie były w poprzednich latach. Znów to błędne koło chciałym nie krytykowa tego wszystkiego co się dzieje w klubie ale są do tego powody większosc z nas juz jest zmęczonych tymi zawirowaniami ale niestety one zawsze będą do czasu aż Cupiał nie odsprzeda komuś Wisły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Ściągnął Polaków po pierwszej porażce będzie malkontenctwo że Polski szrot jest leniwy i trzeba piłkarzy z zagranicy. W Wiśle mieliśmy od 1997 roku chyba wszystkie możliwe kombinację. Ja chciałbym stabilizacji rozwoju a nie rewolucji co pół roku. Tak jak mówiłem że zatrudnienie Moskala miało jeden cel (sprzedaż karnetów) Zapowiedzi zmiany i Polacy w składzie mają zagwarantować to samo sprzedaż karnety zanim zobaczymy Wisłę w akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
||||
|
Flamaster
Cytat:
Cytat:
Petresceu radzi sobie dobrze nie tylko w Rumunii. W Rosji, kraj duzo silniejszy futbolowo, tez mu nie idzie najgorzej... Cytat:
Ladna pilka... Spytaj sie kibicow FC Porto czy zamiast LM woleliby ogladac ladna pilke (sezon 03/04). O to samu mozesz sie spytac Grekow (Euro 2004). Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok ale 50% tego naszego stylu to było klepanie Jova do Czekaja, Czekaj do Chaveza, Chavez do Diaza i znowu w kółeczko. A nie było strzałów na bramkę no nie mamy graczy do takiej taktyki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
||
To Ci się udało. Grecy grali podczas Euro prawie antyfutbol, którym te mistrzostwa wygrali. Piłka do Charisteasa, temu jakoś udawało się strzelić bramkę i 1-0 ciągnięte do końca spotkania. Skoro gloryfikujesz taką postawę, to nie wiem, dlaczego krytkujesz Probierza. Musisz sie zdecydować za czym jesteś - albo za skutecznym futbolem (ocierającym się o antyfutbol), albo za ładnym klepaniem Moskala, które to wyników za bardzo nie przynosiło. To albo to. Twoja krytyka jest ewidentnie wymierzona w osobę Probierza, a nie jego pracę. Wiem, że łatwo jest krytykować i czasem nawet całkiem przyjemnie, ale odpuść sobie.
Gwoli ścisłości - Petrescu prowadził ten zespół przez nieco ponad rundę. Przegrał mistrzostwo i był o krok od porażki w pierwszej rundzie Pucharu Uefa. Toż to Maskaant bije go swoimi osiągnięciami na głowę. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||||
|
Flamaster
Cytat:
Co innego jest inteligente bronienie gdzie kazdy zawodnik wie jak i gdzie ma sie poruszac, przy rownoczesnym ataku (chocby i dzidami) gdzie tez wszystko jest dopiete na ostatni guzik; dzidy nie leca gdzies i na chybil trafil, dzidy leca dokladnie wtedy i tam gdzie sytuacja boiskowa wyglada "obiecujaco", przy czym za tymi dzidami cala formacja ofensywna "gra" jednoczesnie i WIE jak ma grac. Gra jednoczesnie, czyli nie ma czego takiego ze dwoch zawodnikow atakuje, a reszta ofensywnych nie uczestniczy w akcji (gra bez pilki). Oczywiscie skutecznosc tego zalezy potem od poziomu pilkarzy. To co serwuje nam obecnie Probierz nie ma z tym nic wspolnego. To jest zwykla gra podworkowa. W tym przypadku dzidy sa zwykla pilka wykopana do przodu, bez zadnego wiekszego pomyslunku. "Ot, a moze ktos to przejmie". Przy czym formacja ofensywna gra jak na podworku, czyli to zawodnicy przesuwaja sie do pilki, a nie pilka do nich. Czyli, tzw. "biegamy tam gdzie pila". A potem to juz improwizacja; "kto wyjdzie, temu podam". Obrona wyglada podobnie, chaos. Nie ma rownoczesnej realizacji taktyki przez caly blok, jest realizacja taktyki przez zawodnikow w poblizu pilki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie, tu nie chodzi o liczenie na fart. Tu chodzi o to by klub mial ludzi ktorzy sa kompetentni, ktorzy potrafia dostrzec ktory szkoleniowiec ma jakas wizje i umiejetnosci, a ktory jest analfabeta trenerskim. To tak jak z wyszukiwaniem talentow. Te talenty nie maja tabliczki na czole. Ten talent poprostu trzeba dostrzec.To rozni profesjonalne kluby, od tych nieprofesjonalnych. Oczywiscie pomylki zdarzaja sie wszedzie. Tylko na litosc Boska, zadnego decydowania na chybil trafil! A mam wrazenia ze u nas tak jest. Cos jak w Polonii. Cytat:
Wszystko zalezy od pilkarzy jakimi dysponuje, czasie jaki pracuje, itd. Cytat:
Tak pozatym powtorze sie: Nie, tu nie chodzi o liczenie na fart. Tu chodzi o to by klub mial ludzi ktorzy sa kompetentni, ktorzy potrafia dostrzec ktory szkoleniowiec ma jakas wizje i umiejetnosci, a ktory jest analfabeta trenerskim. To tak jak z wyszukiwaniem talentow. Te talenty nie maja tabliczki na czole. Ten talent poprostu trzeba dostrzec. To rozni profesjonalne kluby, od tych nieprofesjonalnych. Oczywiscie pomylki zdarzaja sie wszedzie. Tylko na litosc Boska, zadnego decydowania na chybil trafil! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Awans do ekstraklasy rumunskiej i potem LM z Unirea (tam 3 miejsce w grupie)? Awans do rosyjskiej ekstraklasy z ....(nie pamietam nazwy zespolu) i uplasowanie sie w gornej polowie tabeli? Nie, Maskant go nie bije. No chyba ze lubisz oceniac trenerow po polrocznym- rocznym epizodzie. Czyli pewnie dla Ciebie Maskant w czerwcu to byl super trener, a w listopadzie to juz byl piekny Robert, co?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 29.03.2012 o godz. 19:21.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Probierz na dzisiejszej konferencji:
Cytat:
Póki co to od jego pierwszego meczu oglądamy dzidy i kopaninę... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
70% posiadania na swojej połowie piłkę pod bramnką przeciwnika traciliśmy bardzo łatwo i nie było okazji bramkowych a nawet strzałów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Też uważam, co kilkakrotnie pisałem, że Kazia trzeba było zostawić. Jeśli nawet nie dlatego, że gwarantował poprawę to choćby dlatego, że Probierz nie gwarantuje nic. Zmiana trenera dla samej zmiany więc po co było zabierać Moskalowi okazję do wykazania się , tym bardziej, że zaczęli grać ładnie choć skuteczności brakowało. Łatwiej dopracować skuteczność do posiadania i ładnej gry niż do chaosu i kopaniny bez posiadania. Jak nie mają piłki przy nodze to nic z nią zrobić nie mogą. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Po prostu założył, że przez przenoszenie szybko piłki pod bramkę przeciwnika dwójka bardzo dobrych napastników w polskich warunkach będzie tworzyć więcej okazji bramkowych i jak widzimy, nie licząc meczu z Ruchem było to słuszne założenie. Natomiast jestem pewien, że w kontekście przyszłości gra zacznie wyglądać inaczej, bowiem Probierz w Jagiellonii udowodnił, że potrafi stworzyć drużynę (ze słabszych piłkarzy, niż ma Wisła) grającą BARDZO efektownie, a przy tym dosyć skutecznie. Tylko że nie da się szybko wprowadzić efektownej i skutecznej gry co mimo wszystko potwierdzał Moskal. Niektórzy się zachowują tak, jakby świat się kończył na Wiśle i to, co Probierz pokazuje aktualnie w Krakowie było jego całym dorobkiem w karierze trenerskiej. A przecież to nie przypadek, że jest jednym z niewielu polskich trenerów, których ostatnio chciano zatrudnić w lepszej lidze. I gdyby nie fakt, że Aris miał poważne problemy finansowe i Probierz nie widział tam dla siebie przyszłości, to pewnie nadal by tam pracował, bo wyniki miał dużo lepsze niż poprzednik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ciężko na razie oceniać pracę Probierza, wyniki ma takie jaki ma zespół i warunki. Ale jest jedna rzecz która mnie uderzyła, zbulwersowała, a nawet w....iła. Mianowicie zmiana Meliksona w przerwie poprzedniego meczu. Dla mnie to wręcz oznaka jakiejś choroby umysłowej! Maor to przecież najlepszy zawodnik ligi! O Wiśle nie wspominając. Każdy trener powinien układać taktykę i grę zespołu specjalnie pod takiego gracza, bo jest jedynym który robi u nas różnicę. Jak to mawiał Kasperczak "dobra taktyka to taka która uwypukla zalety i ukrywa wady". Tymczasem Probierz nawet nie spróbował wykorzystać jego atutów. Ściągnął go bo nie walczył w defensywie? Czy to jest poważne? Czy Cristiano w Realu ma zadania defensywne? Albo Messi w Barcie? Wiem, wiem, gdzie Rzym a gdzie Krym, ale myślę że zachowując proporcję Maor to taki nasz Ronaldo/Messi.
Nasz trener chyba ma problem z gwiazdami, stara się im udowodnić za wszelką cenę że nie są tacy dobrzy jak są... Wszyscy pamiętają jak sadzał na ławie dwóch swoich zdecydowanie najlepszych graczy w Jadze (Franka i Grosickiego). Mourinho też lubi być największą gwiazdą w klubie ale do głowy mu nie przyszło żeby Cristiano sadzać na ławie, ot tak, dla zasady. Ba, całą grę układa pod niego! ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No tylko że pytanie czy Meliksonowi jeszcze się chce, bo gołym okiem widać, że to klasa niżej niż początkowo. Przede wszystkim irytuje mnie u niego wykładanie się. Z racji swojego stylu gry jest często faulowany, ale kiedy przyszedł próbował ciągnąć akcję mimo kontaktu z rywalem, a teraz 90% jego kontaktów z piłką kończy się na glebie. Ogólnie zresztą Melikson nie robi już szału w ostatnich meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaję mi się że to pokłosie spadku formy całego zespołu. Nie znajduje powodu dla jakiego miałoby mu się nie chcieć. Przecież nie ma dogadanego żadnego transferu, więc nawet jeśli za pół roku chce odejść to musi grać jak najlepiej żeby dostać poważną ofertę.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
3 trener w sezonie i jesli chodzi o taktyke , jest jeden wielki ch*j .Nikt nie wie dalej co ma robić na boisku , jak zagrac , do kogo podać, gdzie pobiec . Grajac w 11 na 9 dalej nie wiadomo co grac jak stworzyc przewage.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jeden postep - w koncu jakis trener zauwazył, ze Kirm jest słaby jak barszcz i nawet go na boisko nie wpuscił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Probierz po spotkaniach z Ruchem może się pakować to jest pewne a że z Ruchem nie wygramy to czas już zacząć szukać trenera a nie brać po ME Dyzmy z Reprezentacji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smialismy sie z Lecha, tymczasem jestesmy w tej samej sytuacji co oni rok temu. Niestety, ale jak nic sie nie zmieni to skonczymy bez pucharow...
Jesli Ruch bedzie gral tak jak ostatnio, to bedzie zdecydowanym faworytem. Ech, dobrze ze to jest tylko futbol i tu... wiele jest mozliwe (ale wbrew powszechnemu przekonaniu, nie wszystko). Coz... wielkich nadziei, mimo wszystko, nie radze sobie robic... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wszystko sklada sie w jedna calosc - Probierz przychodzi na poł roku a potem witaj Smudo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Całe szczęście - drużyny Smudy przynajmniej mają jakąś koncepjce gry. Chyba nikt nie ma wątpliwości,że Smuda > Probierz.
|
|
|
|
Guest
|
|
Odniosłem wrażenie, że dziś miało się skończyć jak się skończyło, a jeśli nie to drużyna i trener są b.słabi = 11 na 10, 11 na 9, a my - strzałów tyle co kot napłakał, a jeśli już to 2 metry nad albo obok, wrzuty albo podania prosto w legionistę. Brak słów na tą żenadę. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Serce się kraja widząc taką gre Wisły. Po sezonie jest , puchary tylko fuksem .... . Ale panowie troche mniej płaczu !
Kolejke wstecz myślałem, że L zasługuje na mistrza , wszyscy zachwycają sie Ruchem , a ja cos czuje ,że Korona idzie na " majstra ". I chyba się im należy . I tylko smutno oglądać tak grający mój klub :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie że mamy najbardziej niefafuśnego trenera od czasów drugiego Henia
I jeszcze Bahra zwolnił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wislak68 masz rację jeszcze parę takich meczów i będziemy rozpaczliwie wyć by przyszedł Franz i uratował przed dekonstrukcją zespołu.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ten klub chyba rzeczywiście może odmienić tylko i wyłącznie Smuda, jak nie on to kto ma mieć wpływ na Bossa? Ciężkie czasy nas czekają...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
..... Do momentu aż boss się nie wk.... o przegraną z Legią albo jakąś inną Cracovią. I wtedy wróci koncepcja "Wisły zagranicznej". Aż do momentu kiedy ...... itdTak jak napisał to już ktoś mądry: boss to naprawdę porządny facet ale niestety cierpi na ADHD. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wszystko fajnie, tylko weźcie pod uwagę że odkąd Smuda poszedł do reprezentacja to jest kawałem ....y, a nie twardym, stanowczym facetem z jajami jakim był 5-10 lat temu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|