The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2012, 14:16
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Za Moskala zawodnicy wiedzieli co mają robić na swojej połowie, czym dalej tym gorzej to wyglądało, stąd mecze bez oddanego strzały na bramkę przeciwnika. Z tych piłkarzy to nawet Józek Guardiola by nic nie wycisnął - poza małymi wyjątkami są koszmarnie słabi.
Nieprawda. Ci sami piłkarze potrafili wygrać mecze z APOELEM, Twente, Fulham, Lechem, Śląskiem, Odense. Potrafili pewnie zdobyć MP.

Oni umieją grać znacznie lepiej niż obecnie. Ale do tego potrzeba trenera, który ich prawidłowo ustawi i wykorzysta możliwości. A nie dwóch amatorów i przedstawicieli "polskiej myśli szkoleniowej" typu Moskala i Probierza, którzy nie mają nic do zaoferowania tym zawodnikom, oraz nikogo niczego nie są w stanie nauczyć.

Tak naprawdę od momentu zwolnienia Maaskanta gramy bez trenera.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 26.03.2012 o godz. 14:19.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.03.2012, 14:26
Ale zauwazcie ze oni grali dobrze jak o cos walczyli, a to o mistrza a to w pucharach. Teraz wiadomo ze nic juz nie ma, plus to ze wiedza ze odejda to jest inna motywacja. Taka moja teoria tylko cos mi sie Kirm w nia nie wpisuje dokladnie.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.03.2012, 14:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie stadiony to chyba mamy rekord w ilości wykupionych karnetów
a chce się zapytać z kim my to graliśmy w tym sezonie z tak teraz przez wszystkich chwalonym Moskalem jakie były wyniki i ile oddanych było strzałow na bramkę

Powtarzam graliśmy wczoraj straszną bucówę ale miejcie trochę obiektywizmu w ocenie
Dla przypomnienia, prawie wszystkie mecze na wiosnę za Kazia graliśmy w "10"-u, a i tak Wisła dominowała wyraźnie w prowadzeniu gry.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.03.2012, 14:45
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Dla przypomnienia, prawie wszystkie mecze na wiosnę za Kazia graliśmy w "10"-u, a i tak Wisła dominowała wyraźnie w prowadzeniu gry.
Aaaa, to teraz wszystko rozumiem... Probierz żeby pokazać że jest lepszy od Moskala każe im grać w "9"-u.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.03.2012, 16:05
Po cholerę znów narzekanie na trenera kurfa no. Przyszedłby Murinio albo inny Benitez czy Guardiola, a może nawet i Łobanowski i też by to nic nie zmieniło. Wynik jest pokłosiem sytuacji jaka panuje w klubie, kurfa no przecież z kuchenkorzem zagrali w cipę na pięć i co i nagle zapomnieli jak się gra ? Tak jak na weszło napisał ktoś może ten pokaz braku umeijętności miał związek z Patrykiem ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.03.2012, 17:50
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Więc ten trener i ta jego filozofia rąbania byle dalej, idzie w parze z zespołem jaki będzie.Można powiedzieć że już szlifujemy taktykę na przyszły rok
I sory za tą ironię, nie jest mi do śmiechu ale widzę co się szykuje a szykuje się jeszcze większa tragifarsa - nie mam zamiaru zbytnio się przejmować tym bo pierwsza zasada jako takiego życia to - odpuścić sobie ciśnienie na rzeczy na które zupełnie nie ma się wpływu a wpływu na dalsze funkcjonowanie Wisły najmniejszego nie mamy.
No nie przesadzaj. Krzyknąć odpowiednio często przecież możesz , żeby przynajmniej u siebie jeden z drugim zaczął biegać i grać w piłkę. Pomijając że Probierz to jeszcze czarniejszy sen niż Smuda i boję sie że o to mogło chodzić w jego zatrudnieniu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.03.2012, 18:16
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Za Moskala zawodnicy wiedzieli co mają robić na swojej połowie, czym dalej tym gorzej to wyglądało, stąd mecze bez oddanego strzały na bramkę przeciwnika. Z tych piłkarzy to nawet Józek Guardiola by nic nie wycisnął - poza małymi wyjątkami są koszmarnie słabi.
Za to teraz zawodnicy nie wiedzą nawet co mają robić na swojej połowie. Znaczy wiedzą, dzida do przodu.

Tak, czas to powinien dostać Moskal, bo coś się kształtowało. Podkreśle to z całą stanowczością, Kaziu wie na czym polega piłka. I jeśli ktoś komus powinien dawać czas to włąśnie Moskalowu a nie Probierzowi. Pocieszenie to marne ale nie sądze aby imć Probierz siedział na R22 dłużej niż do końca rundy. Trenerski barbarzyńca.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 26.03.2012, 19:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Za to teraz zawodnicy nie wiedzą nawet co mają robić na swojej połowie. Znaczy wiedzą, dzida do przodu.

Tak, czas to powinien dostać Moskal, bo coś się kształtowało. Podkreśle to z całą stanowczością, Kaziu wie na czym polega piłka. I jeśli ktoś komus powinien dawać czas to włąśnie Moskalowu a nie Probierzowi. Pocieszenie to marne ale nie sądze aby imć Probierz siedział na R22 dłużej niż do końca rundy. Trenerski barbarzyńca.
Do maja Probierza już w Wiśle nie będzie.
Probierz niszczy tą drużynę z meczu na mecz. Robi to samo co Bakero w Lechu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.03.2012, 19:43
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie po jakiego grzyba poruszacie temat zwolnienia Probierza. Skoro przywrócił Małego znaczy że góra się liczy z jego zdaniem. Probierz jako trener Wisły rozegrał w lidze 4 spotkania i tylko jedno wygrał. dwa remisy i porażka. Na słabszych rywalach straciliśmy już 6 punktów. Do tego Probierz ma 2 zwycięstwa w PP. Niech przepracuje u nas 2 - 3 LATA i wtedy możemy się zastanawiać i oceniać efekty pracy w Wiśle.
Gdzie tacy się rodzą?
Zaufaniem można obdarzyć kogoś, kto na takie zaufanie zasługuje. Przypomnę, że już po dwoch, trzech meczach (a nie LATACH) widać było, jak Maaskant zmienia drużynę. Widać tez było dobre prowadzenie drużyny przez Moskala. Ale Probierz?
Z całym szacunkiem: to największy dyletant jaki do tej pory prowadził Wisłę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.03.2012, 19:47
Stawiam wirtualną kratę piwa dla FraMat'a bo pierwszy raz od wielu miesięcy mogę Cię poprzeć w 100%

Ludzie tutaj są tak zaślepieni Probierzem że się w pale nie mieści. Wymyślą wszystko - spisek Legii, żydów, masonów, karne, auty, rzuty wolne z kosmosu - ale nie powiedzą wprost że trener jest do d...y.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.03.2012, 19:47
papiwislak napisał(a):Wyświetl post
a ja spisek wyczuwam ...Probierz dogadał sie z Fornalikem .Ruchowi oddali punkty w lidze... a w pucharze nam odpuszcza... z Legią przegramy w piątek i puchar bedzie nasz... liga europejska... (np. sciagniecie Meliksona podejrzane tez jest..) mam nadzieje ze to tylko moj wymysl bukmacherski... zobaczymy co bedzie z Legią !!
dokładnie mam to samo wrażenie
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.03.2012, 19:57
Z każdym dniem Probierz będzie potwierdzał, że nadaje się wyłącznie do ligowego średniaka. TF tylko straciła zwalniajac Roberta. No, ale cóż...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.03.2012, 20:17
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Ludzie tutaj są tak zaślepieni Probierzem że się w pale nie mieści. Wymyślą wszystko - spisek Legii, żydów, masonów, karne, auty, rzuty wolne z kosmosu - ale nie powiedzą wprost że trener jest do d...y.

Trochę przesadzasz, tak z 90% forum pod koniec rundy będzie mogło z czystym sumieniem napisać- nie płakałem po Probierzu.

Celnie sprawę ujął 1q2. Ja też nie widzę już sensu się denerwować na to w jakim kierunku zmierza Wisła. Czas przyzwyczaić się do tego cyklicznego rollercoastera. Cupiał się niestety nigdy nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.03.2012, 20:28
To czy z Probierzem zaczniemy czy nie następny sezon, zapewne zdecydują 3 mecze PP + derby. Jeśli w nich nic nie ugramy pewnie go nie będzie.

Natomiast o talencie Moskala jako trenera bez wątpienia przekonamy się prędzej czy później, kiedy spróbuje sił gdzieś poza Wisłą. Wtedy będziemy wiedzieć czy płakać tak jak kolega Kocur po kolejnym Guardioli, czy też Kaziu to kolejna wersja Motyki.

Na razie to tworzenie mitów - bo tylko Bóg jeden wie czy pomysł Moskala by zaskoczył, czy byłaby może jeszcze większa degrengolada jeśli chodzi o wyniki. Ja jasnowidzem nie jestem.

Podsumowując - ugra Probierz ten PP - buduje nową Wisłę, nie ugra pewnie ląduje latem Smuda
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.03.2012, 20:37
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Z każdym dniem Probierz będzie potwierdzał, że nadaje się wyłącznie do ligowego średniaka. TF tylko straciła zwalniajac Roberta. No, ale cóż...
Żeby trochę usystematyzować ostanie zmiany trenerów: Byłem przeciwny wyrzuceniu Maaskanta, aż do chwili kiedy popełnił rzecz dla każdego Wiślaka niewybaczalną - przegrał derby z beznadziejnymi Pasami, i przeszedł nad tym do porządku dziennego. Dymisja za to się należała. Kazik Moskal, niestety - jak dla mnie - nie dostał szansy i teraz możemy tylko spekulować jak skończyłby się obecny sezon, i rozpoczął kolejny pod jego wodzą. Teraz nie ma co już płakać nad rozlanym mlekiem. Life is brutal. Wiśle potrzebna jest jakaś stabilizacja. Nie dowiemy się w jakim kierunku zmierza drużyna, jak nie damy szansy Probierzowi. Przecież Probierz, w klubie takim jakim jest Wisła, nie decyduje jednoosobowo o wszystkim. Ma na pewno jako trener dużą władzę, ale przed kimś musi się tłumaczyć, ktoś go rozlicza. Pewnie komuś przedstawia swoją wizję, zdaje jakieś raporty itd. Ktoś nad tym musi czuwać. Nie można pisać że pracownicy Wisły to jedna wielka banda nieudaczników i amatorów. To jest duże nadużycie. Jak nie będzie w tym roku pucharów, to jest duże prawdopodobieństwo, że Probierz też wyleci - bądźcie spokojni.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.03.2012, 20:41
Nie ma kasy na transfery ani na bazę to nie ma wyników proste-Jak tak dalej będzie to nigdy nic nie osiągniemy o LM można zapomnieć na ładnych parę lat.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.03.2012, 21:24
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma kasy na transfery ani na bazę to nie ma wyników proste-Jak tak dalej będzie to nigdy nic nie osiągniemy o LM można zapomnieć na ładnych parę lat.
wygląda to tak jak byśmy grali w lm od kilku sezonów a teraz jest spadek formy i do lm się nie zakwalifikujemy.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.03.2012, 21:32
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Trochę przesadzasz, tak z 90% forum pod koniec rundy będzie mogło z czystym sumieniem napisać- nie płakałem po Probierzu.

Celnie sprawę ujął 1q2. Ja też nie widzę już sensu się denerwować na to w jakim kierunku zmierza Wisła. Czas przyzwyczaić się do tego cyklicznego rollercoastera. Cupiał się niestety nigdy nie zmieni.
To trzeba zmienić Cupiała na lepszy model
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.03.2012, 22:25
Pytanie: kiedy Cupiał zorientuje się (ponownie) że wariant krajowy jest do dupy i sprowadzi nowego prezesa wraz z trenerem np. z Niemiec?
Maj, Czerwiec, Wrzesień, Grudzień tego roku czy Czerwiec 2013?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.03.2012, 22:33
4 (słownie: cztery) mecze ligowe Probierza a Wy już wiecie, że się nie nadaje. Przy Was Cupiał to oaza spokoju i cierpliwości. Boże chroń nas od takich właścicieli jak Wy bo trenerów byśmy wymieniali szybciej niż prezes Wojciechowski.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.03.2012, 23:05
papiwislak napisał(a):Wyświetl post
a ja spisek wyczuwam ...Probierz dogadał sie z Fornalikem .Ruchowi oddali punkty w lidze... a w pucharze nam odpuszcza... z Legią przegramy w piątek i puchar bedzie nasz... liga europejska... (np. sciagniecie Meliksona podejrzane tez jest..) mam nadzieje ze to tylko moj wymysl bukmacherski... zobaczymy co bedzie z Legią !!
Twoja teoria ma jeden (za to poważny) słaby punkt: przekonanie, że mieliśmy do zaoferowania Ruchowi coś, czego sam nie mógł sobie wziąć. Ruch jest w tym momencie, oprócz Korony najlepiej grającym w lidze zespołem i naszych gwiazdorów ograłby tak czy siak. Więc po co miałby Fornalik handlować?

Po drugie - jak sobie to wyobrażasz? Wchodzi Probierz do szatni i mówi: chłopaki dziś gracie na pół gwizdka i markujecie zaangażowanie? Po czym powtarza to dla jasności po angielsku, hiszpańsku i niemiecku?
Meliksona zdjął,bo unikał bezpośrednich starć a tego Probierz bardzo nie lubi. I za to akurat plus. Brak swietych krów moze nam wyjsc tylko na dobre.

Zejdzcie na ziemię. Nasi grali pytę, bo liga została już odpuszczona. I kto wie czy nie z pełną premedytacją i całkiem otwarcie. Ważny jest mecz z Legią i derby. Ciekaw jestem, czy wzorem poprzednich lat nie byłoby dobrze przypomnieć naszym kopaczom na treningu czym są dla nas oba te mecze.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 26.03.2012, 23:20
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
4 (słownie: cztery) mecze ligowe Probierza a Wy już wiecie, że się nie nadaje. Przy Was Cupiał to oaza spokoju i cierpliwości. Boże chroń nas od takich właścicieli jak Wy bo trenerów byśmy wymieniali szybciej niż prezes Wojciechowski.
Ja nie wiem czemu niektórzy nie są w stanie zrozumieć, że Probierz dostał prostą misję: awansować do europejskich pucharów. Albo wylot. Chłop policzył i słusznie mu wyszło, że lepiej postawić na PP, bo strata w lidze za duża i grać na dłuższą metę nie ma kim.

Zapomnijcie o słowie "styl", bo chodzi o to, żeby tych bardzo słabych piłkarzy bez ambicji zmusić do walki przez 3 kolejne mecze w PP. Pierwszy test pt. Amica Wronki zdał. Oceniajcie go po dwumeczu z Ruchem. Do tego dochodzi Legia i derby. Na nic więcej nas nie stać, nie oszukujmy się.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 27.03.2012, 07:26
Krotochwila ma racje, niestety musimy się ograniczyć do tych najważniejszych meczów z Legią, Parchami, oraz w PP, jeśli wygrają dwa pierwsze i awansuja do finału to już będzie nieźle
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.03.2012, 07:43
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Jakby Probierz dostał Barcelone to by zleciał z Primera Division.
Kopaczy mamy lepszych niz osiagane przez nich wyniki.
Kopaczy mamy na poziomie środka ligi, a cześć nie nadaje sie nawet do TME.
A Twoje zdanie na temat tego, ze ProbieRz spadły z Barca z PD chyba należy traktować jak kiepski zart. Moim zdaniem wielce nie popsulby w tej machinę z Messim na czele.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.03.2012, 07:47
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To czy z Probierzem zaczniemy czy nie następny sezon, zapewne zdecydują 3 mecze PP + derby. Jeśli w nich nic nie ugramy pewnie go nie będzie.

Natomiast o talencie Moskala jako trenera bez wątpienia przekonamy się prędzej czy później, kiedy spróbuje sił gdzieś poza Wisłą. Wtedy będziemy wiedzieć czy płakać tak jak kolega Kocur po kolejnym Guardioli, czy też Kaziu to kolejna wersja Motyki.

Na razie to tworzenie mitów - bo tylko Bóg jeden wie czy pomysł Moskala by zaskoczył, czy byłaby może jeszcze większa degrengolada jeśli chodzi o wyniki. Ja jasnowidzem nie jestem.

Podsumowując - ugra Probierz ten PP - buduje nową Wisłę, nie ugra pewnie ląduje latem Smuda

Uważny obserwator o możliwościach Moskala już się przekonał i nie może zrozumieć jak można było go wykopać, zwłaszcza zastępując go gościem bez pojęcia. Jaki dzisiaj byłby wynik z Liege? Nie wyszlibyśmy z połówki przez cały mecz. No chyba ze któryś by połówkę przekopał.

Degrengolada jeśli chodzi o wyniki? Zrozum że wynik to nie tylko praca trenera. Są jeszcze sędziowie i wykonawcy założeń trenera. Jeżeli zespół 70% czasu posiada piłkę i przegrywa to nie jest to wina trenera. Wina trenera jest wtedy kiedy piłkarze nie wiedzą co na boisku z piłką robić.

Czyli od kilku meczy uzależniasz zostawienie w klubie Probierza. A na ligę nie patrzysz? Odbiło Ci? A jak się dogadają puchar za ligę? To jaką merytoryczną informację będą niosły wyniki w pucharze?

Radzę na Legię zabrać papier toaletowy

Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Po jednym meczu było widać ze z Probierza trener jak z koziej d.. tromba. Z Koroną przegraliśmy, ale każdy sie zastanawiał jak to się stało, a jak się okazuje Korona nie taka słaba. Tydzień z Probierzem, pojechaliśmy do Gdańska i na boisko zamiast drużyny która gra w piłkę wyszła zbieranina z okregówki, trzy podania i strata albo faja do przodu. Taka zmiana w filozofii gry mówi wszystko o trenerze. Reasumując, to że Probierz sie nie nadaje wiedziałem jeszcze zanim przyszedł.

RYBA napisał(a):Wyświetl post
Krotochwila ma racje, niestety musimy się ograniczyć do tych najważniejszych meczów z Legią, Parchami, oraz w PP, jeśli wygrają dwa pierwsze i awansuja do finału to już będzie nieźle
Panowie nie róbcie jaj. To może zagramy tylko z hanysami, a resztę oddamy walkowerem? Żeby czasem sie nie okazało ile warta trenerka Probierza. Przypominam że jest jeszcze 7 kolejek w lidze. Co jest problemem? Że mamy cokolwiek odpuszczać. Medal mistrzostw Polski zachodu nie warty? Czy zwyczajnie macie świadomość że z tym trenerem i zawodnikami jest nieosiągalny. Nie ważne jak śmiesznie to brzmi po pierwszym od lat występie owych zawodników w pucharach na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.03.2012 o godz. 08:17.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.03.2012, 08:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Uważny obserwator o możliwościach Moskala już się przekonał i nie może zrozumieć jak można było go wykopać, zwłaszcza zastępując go gościem bez pojęcia. Jaki dzisiaj byłby wynik z Liege? Nie wyszlibyśmy z połówki przez cały mecz. No chyba ze któryś by połówkę przekopał.

Degrengolada jeśli chodzi o wyniki? Zrozum że wynik to nie tylko praca trenera. Są jeszcze sędziowie i wykonawcy założeń trenera. Jeżeli zespół 70% czasu posiada piłkę i przegrywa to nie jest to wina trenera. Wina trenera jest wtedy kiedy piłkarze nie wiedzą co na boisku z piłką robić.

Czyli od kilku meczy uzależniasz zostawienie w klubie Probierza. A na ligę nie patrzysz? Odbiło Ci? A jak się dogadają puchar za ligę? To jaką merytoryczną informację będą niosły wyniki w pucharze?

Radzę na Legię zabrać papier toaletowy

Po jednym meczu było widać ze z Probierza trener jak z koziej d.. tromba. Z Koroną przegraliśmy, ale każdy sie zastanawiał jak to się stało, a jak się okazuje Korona nie taka słaba. Tydzień z Probierzem, pojechaliśmy do Gdańska i na boisko zamiast drużyny która gra w piłkę wyszła zbieranina z okregówki, trzy podania i strata albo faja do przodu. Taka zmiana w filozofii gry mówi wszystko o trenerze. Reasumując, to że Probierz sie nie nadaje wiedziałem jeszcze zanim przyszedł.
.
Nie mam zamiaru pisac że Moskal był dobry/zły. Bo za mało miał okazji sie pokazać. Za krótko pracował. (Mnie jego wizja gry nie odpowiadała ale to inna historia). Wyniki go nie bronią. W lidze wyników kompletnie brak. A ładne kopanie piłki do mnie nie przemawia. Mecze z Liege też bez sukcesu. Pracował całą zimę żeby przygotować zespół do dużo wązniejszej gry niż popisy z Liege. Do ligi i obrony MP. Falstart.
Być może by zaskoczył.... a może nie zaskoczył. Na dwoje babka wróżyła. tak się możemy przegadywać.

Tak złośliwie
Ale można popatrzeć na Moskala jak na Ulatowskiego. W Bełchatowie czy Lubinie żarło. Zespół ładnie grał itd. Bo dostał zespół ułożony przez innych. Potem wyszło że jest słabym trenerem kiedy miał coś sam zbudować.... (Parchy)

Do czasu kiedy Moskal nie spróbuje swoich sił w innych klubach będzie zagadką. Czy dobry/zły? Czy jego pomysły by wypaliły? Cupiał mu nie dał czasu i nam żeby to zweryfikować.

Podsumuje
Błysnie Kaziu w innym klubie, docenię go. Na razie to On może być drugim Guardiolą jak i drugim Ulatowskim.

Pisząc o Probierzu - z grubsza wiem co się można spodziewać. Trenował Polonie Bytom, Jagiellonie czy ŁKS. Zespoły które raczej walczyły o utrzymanie niż o coś innego ale tam nie nawalał. Czy w Wiśle podoła? Nie wiem.
Żeby nie było - Probierz też nie ma wyników na ten moment. Wyniki go też nie bronią. Może dostanie więcej czasu od Cupiała niż Moskal?

Trzeba też dodać że Probierz w przeciwieństwie do Moskala nie tylko nie miał okazji popracowac z zespołem w zimie, co dostał zespół jak swego czasu Białas Legie. Zespół moralnie rozłożony gdzie wszyscy wiedzieli i trener i piłkarze że zaraz połowy drużyny nie będzie. Ciężko w takiej sytuacji zmotywować zespół. Legia wtedy grała zeby dograć do końca a potem każdy w swoją stronę....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.03.2012 o godz. 08:59.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 27.03.2012, 09:08
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Kopaczy mamy na poziomie środka ligi, a cześć nie nadaje sie nawet do TME.
A Twoje zdanie na temat tego, ze ProbieRz spadły z Barca z PD chyba należy traktować jak kiepski zart. Moim zdaniem wielce nie popsulby w tej machinę z Messim na czele.
Tak to był kiepski żart.
Powiem tak - mamy zawodnika, którego chciałby każdy trener w naszej lidze. Tylko nie nasz. Bo tak odczytuję taktykę słania piłek nad głowa Meliksona. Nie dziwne więc, że Meleks gra poniżej krytyki.
Jako, że nieprzydatny w nowej taktyce, będzie można go sprzedać.

Granie po ziemi zastąpiliśmy podaniami górą, nawet na odległość półtora metra.
Niby gramy dwoma napastnikami tylko, że za nimi nie ma zawodnika ofensywnego, który mógłby piłkę dosłać.

Z drugiej strony:
Probierz w wywiadzie dla GW mówi otwarcie, że zawodnicy grali niezgodnie z jego założeniami mając na myśli to słanie piłek górą. Że jest przyczyna pozasportowa , dla ktorej tak grali:

"W Chorzowie piłki latały nad drugą linią, a napastnicy nie potrafili ich przejąć. Takie były pana założenia?

- Nie.
A wie pan, dlaczego zawodnicy nie gryźli trawy?
- Wiem, ale takie rzeczy zostawiam na odprawę."

Pytanie co to za przyczyna?
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 27.03.2012, 09:19
sandbender napisał(a):Wyświetl post

"W Chorzowie piłki latały nad drugą linią, a napastnicy nie potrafili ich przejąć. Takie były pana założenia?

- Nie.
A wie pan, dlaczego zawodnicy nie gryźli trawy?
- Wiem, ale takie rzeczy zostawiam na odprawę."

Pytanie co to za przyczyna?
W tym samym tekście autor sugeruje problemy z wypłatami.
Widzę jeszcze 2 możliwości:

1. Połowie kopaczy kończą się kontrakty i już wiedzą, że nikt ich nie przedłuży. Mają więc w dupie.
2. Powrót do składu Małeckiego, na który tak a nie inaczej zareagowała drużyna.

To drugie wydaje mi się mniej prawdopodobne.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.03.2012, 09:25
Drużyna ma grać w piłkę i wygrywać, a nie reagować na personalia. Co to w ogóle za wytłumaczenie, za chwile drużyna ch... grą zacznie reagować na nie słodką herbatę przy śniadaniu. Jeszcze tego brakowało zeby sami sobie skład ustalali.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.03.2012, 09:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Drużyna ma grać w piłkę i wygrywać, a nie reagować na personalia. Co to w ogóle za wytłumaczenie, za chwile drużyna ch... grą zacznie reagować na nie słodką herbatę przy śniadaniu. Jeszcze tego brakowało zeby sami sobie skład ustalali.
Czysta teoria. Ale niestety czasem na dziwne decyzje ludzie reagują również dziwne. Ja nie potrafię pojąc jak po trzech w miarę przyzwoitych meczach z Amicowcami mogli zagrac taki piach. Kirm w tych meczach zaczynał wychodzic już na ludzi, a tutaj w ogóle go nie było widac.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów