|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
W kontekście przyszłych planów, może wcale nie być tak kolorowo. O nas 2 i 3 wideo.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...aleckiego.html Podobno w kasie bardzo pusto, wszytko idzie na TF. Ciekawie wypowiada się też nasz były fizjolog Szul. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Gość zamiast podać ciężko choremu jakiekolwiek lekarstwo, podaje mu pavulon. Taki brak jakiejkolwiek koncepcji to nawet u Okuki nie widziałem - ludzie się dziwią - co się stało z Meliksonem , pewnie mu się znudziło a prawda jest taka że Melikson przy taktyce(jeśli to w ogóle taktyką można nazwać) pana trenera, jest kompletnie zbyteczny Co on ma zrobić jak nie jest w stanie w czasie 45 minut dostać jednej piłki bo wszystko jest wypierdalane do przodu - stąd skądinąd mądra decyzja by go zmienić w przerwie bo zupełnie nie pasował do taktyki ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zagraliśmy straszną bucuwę i nie ma biadolić nad karnym, ale błagam nie popadajcie w skrajności.
Bilans Probierza to 3 wygrane dwa remisy i jedna przegrana. Oczywiście można dyskutować o sile zespołów, z którymi wygraliśmy, ale chcę też przypomnieć, z kim przed Probierzem remisowaliśmy albo u siebie przegrywaliśmy. Chcę też przypomnieć, że Bełchatowem i Ruchem różnie to na wyjazdach też wcześniej bywało. Tak, że zachęcam by w słusznej krytyce tego, co nasi mistrzowie zagrali też mieć pewny umiar w jechaniu po trenerze |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
@ KOMINEK Tu nie chodzi o wyniki. Bo jak na dłoni widać ze sędziowie dokładają swoje, ale o obraz gry. Wczoraj cudem nie dostaliśmy srogiego lania. Z Lechem w pucharze w ostatnich 10 minutach cudem nie odpadliśmy (dwa słupki i frajerstwo Rudnewa). Z każdym tygodniem gramy słabiej. Taktyka z okręgówki. Piłkarzykom nie chce się biegać. Zwyczajnie się staczamy. Już raz "uratowaliśmy" cracovi ligę. Zapowiada się powtórka. Stadion powoli pustoszeje, na pytanie "widziałeś mecz" reakcją jest łacina. Do czego to zmierza? Nie chodzi o to żeby wszystko wygrywać, chodzi o to żeby chcieć wszystko wygrywać i żeby na boisku było to widać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.03.2012 o godz. 10:41.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dajcie Probierzowi czas, klub niech da materiał ludzki bo z tego to i Guardiola by nic nie zrobił.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zresztą o tyle szkoda że wczoraj przegraliśmy, bo nawet jakbyśmy jakimś cudem wygrali to napisał bym dokładnie to samo i czuł bym się bardziej komfortowo, bo tak to narażam się na zarzut typu - jedna porażka i gość zwalnia trenera. Przykro mi, tak nie jest - mogę się oczywiście mylić, mogę się kompletnie nie znać ale dla mnie Probierz to jest kompletna pomyłka Jak staram się zawsze nie wpierdalać , nie krytykować za jakieś szczegóły, że tego wystawił a nie tamtego(stąd broniłem i Maaskanta i Moskala) ,to w tym co robi Probierz, nie potrafię znaleźć niczego co bym mógł obronić. Jeden wielki chaos, zresztą to nawet nie jest chaos - myśl jest taka że każdy kto ma piłkę ma ją od razu wyjebać( i to było dokładnie od pierwszego meczu, stąd też jednego z niewielu który robił różnice nie ma bo jak ma być jak wszystko przelatuje ponad nim) Sory, to nie dla mnie. ps a te cyrki na ławce to w ogóle.To faster faster to się musiało odnosić pewnie do tego że ktoś nie chciał od razu wyjebać piłki ![]() ps2 i jeszcze tak na marginesie co do szkodnictwa - jak Probierz dociągnie do końca to za Meliksona weźmiemy ochłap bo kto da więcej za kolesia który nie strzela, nie ma asyst itp - a jak ma mieć jak nie ma piłki przy nodze, domyślam się też że w końcu Pareiko się w....i i pójdzie sobie bo to 'pachnie' walką o utrzymanie w przyszłym sezonie Autentycznie czuje że ten gość nas dobije i wszyscy się będą po sezonie modlić o dyzme ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.03.2012 o godz. 10:48.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas to powinien dostać Moskal, a nie jakiś Probierz. Kto to jest?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
każdy powinien dostać czas, jasne zmieniajmy w cyklu 3 meczowym- Nastepny prosze !
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas powinien dostać ten który dobrze rokuje. A nie każdy. Probierza powinno w ogóle w Wiśle nie być. Nie sądzę żeby Cupiał sam wymyślił jego zatrudnienie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Od półtora meczu nie potrafimy wypracować sobie żadnej, powtarzam, żadnej sytuacji bramkowej. Dzida i do przodu. Chcieliście Probierza co niektórzy to macie. Lepiej z nim nie będzie. I trzeba być ślepycm aby nie widzieć, że piłkarze nie wiedzą co mają grać i zwyczajnie improwizują. Gdyby Poznań nie walił po poprzeczkach to mielibyście pełny obraz możliwości faceta. A zapomniałem, ograliśmy Lechię. no fakt tak słaby zespól ograć to sukces niebywały.
Na dziś nie widać żadnych rozwiązań taktycznych w żadnym elemencie, jest jeden wielki chaos. Za Moskala mimo iż skuteczności nie było to dla oka chociaż ładnie to wyglądało a zawodnicy wiedzieli co mają na boisku robić. To co jest obecnie to jedna wielka improwizacja na poziomie 1 ligowym.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.03.2012 o godz. 11:35.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Probierz a kto to jest? kasy nie ma w klubie, wiceprezes zarządu Pan Bednarz w mediach opowiada jakieś dziwne rzeczy, coś na wzór nowomowy charakterystycznej dla poprzedniego ustroju. Ci wszyscy najemnicy wykonują polecenia władz Telefoniki a nie w interesie Wisły jako klubu i spółki. Ja bym dał do zrozumienia właścicielowi, że kibicom jego działania się nie podobają a to co mamy i mieliśmy dotychczas to było zagłaskiwanie kolosa na glinianych nogach.
Aż do momentu rzeczywistego poznania strategii właściciela względem klubu powinien zostać ogłoszony protest uderzający tego Pana po kieszeni. Bo to co słyszę od ludzi związanych z Telefoniką i nie tylko idzie to wszystko w stronę upadku Wisły w przeciągu bardzo krótkiego czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Aż szkoda coś pisać, jak się czyta co niektórzy tutaj wypisują. Tyle osób po 6 meczach potrafi już wywróżyć jak będzie wyglądać gra Wisły przez najbliższe 10 lat. Jackowski się chowa przy was
Probierz został już zatrudniony i najwcześniej kiedy może polecieć, to albo odpadnięcie w eliminacjach LE z jakimiś leszczami, o ile się zakwalifikujemy, albo w połowie rundy jesiennej następnego sezonu, gdy nie będziemy w czołówce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Awans do finału to minimum. Potem już zależy jak się ułoży... Jak Legia będzie miała dublet to finał Probierz może przegrać a LE i tak będzie. Myślę, że od kwalifikacji do LE zależy czy Probierz będzie trenował Wisłę w przyszłym sezonie czy nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Wisła doprowadziło do tego, że to piłkarze decydują kto nie będzie ich trenerem. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ludzie po jakiego grzyba poruszacie temat zwolnienia Probierza. Skoro przywrócił Małego znaczy że góra się liczy z jego zdaniem. Probierz jako trener Wisły rozegrał w lidze 4 spotkania i tylko jedno wygrał. dwa remisy i porażka. Na słabszych rywalach straciliśmy już 6 punktów. Do tego Probierz ma 2 zwycięstwa w PP. Niech przepracuje u nas 2 - 3 LATA i wtedy możemy się zastanawiać i oceniać efekty pracy w Wiśle.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
a chce się zapytać z kim my to graliśmy w tym sezonie z tak teraz przez wszystkich chwalonym Moskalem jakie były wyniki i ile oddanych było strzałow na bramkę Powtarzam graliśmy wczoraj straszną bucówę ale miejcie trochę obiektywizmu w ocenie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Niestety jeśli Probierz ściąga Meliksona po połówce to muszę stwierdzić że albo wiedział że przegramy i Go oszczędzał albo jest niespełna rozumu. JEDYNY gość który MOŻE stworzyć COŚ z NICZEGO. Dlaczego u Maskaanta Melikson grał świetnie? Bo treneiro wiedział że gościa z taką wyobraźnią nie można ubrać w schematy, trzeba mu nie przeszkadzać i dać kogoś z kim może pograć (Iliev). Melikson wciśnięty w karby zgaśnie jak świeczka. Już gaśnie bo się miota.Nie ma z kim grać. No ale jak się wpuszcza dwóch napastników to i Melikson musi zap...ć w obronie. NONSENS. Nie widzę tej gry na 2 napastników bo po prostu przeszkadzają sobie. Zdrowy Genkov jest 3 razy pożyteczniejszy niż Biton. Tyle w temacie trenera.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Oj Kominek.
Nie mów, że nie widzisz co się na boisku dzieje. EDIT do poniżej: W takim wypadku jasne jest kto nas będzie potem "ratował i budował"..
Ostatnio edytowane przez sandbender : 26.03.2012 o godz. 13:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jezeli nie bedzie europejskich pucharow(czy to przez lige, czy przez PP), to Probierza pewnie w czerwcu juz nie bedzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Trenera zawsze kryja wyniki - na razie na konkretne osądzanie Probierza nie nadszedł czas chociaz jak takie zmiany bedzie robił jak wczoraj ten czas moze szybko nadejsc a w Wisle jak wiadomo wszystko za szybko sie dzieje. Ja tam dalej załuje, ze odszedl Skorza - w pucharach i tak co roku odwalamy jakas maniane wiec nie trzeba bylo od razu na szybko robic zmian.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
To nie jest wina Probierza bo jak zauważyliście gdzie on nie szedł to zawsze robił pkt a u nas sie porostu nie chce grac naszym grajka i tyle w temacie nawet trener Barcy nam nie pomoże jak im sie nie bd chciało grac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
I choć to nie popularne na tym forum uważam że piłkarzy mamy dobrych tylko trzeba ich poukładać z głową. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja bym tylko chciał by już jutro go nie było, natomiast jest oczywiste że tematu zwolnienia , przynajmniej do końca sezonu nie ma a czytając wynurzenia naszego nowego ratownika 'Łysego' , to jest całkiem możliwe że i przyszły sezon rozpoczniemy od 'walenia długiej'
Nawet tak po przemyśleniu , widzę w tym sens - Oczywistym jest że zamienimy słabe pospolite ruszenie z zagranicy na jeszcze słabsze z kraju(i nie pisze tego ze złośliwości jeśli chodzi o naszych rodzimych kopaczy ale jasne że bez pieniędzy to weźmiemy 'towar' 3 kategorii). Po prostu zamiast zagranicznego Bunozy, będziemy mieli rodzimą jego wersje itp. Więc ten trener i ta jego filozofia rąbania byle dalej, idzie w parze z zespołem jaki będzie.Można powiedzieć że już szlifujemy taktykę na przyszły rok ![]() I sory za tą ironię, nie jest mi do śmiechu ale widzę co się szykuje a szykuje się jeszcze większa tragifarsa - nie mam zamiaru zbytnio się przejmować tym bo pierwsza zasada jako takiego życia to - odpuścić sobie ciśnienie na rzeczy na które zupełnie nie ma się wpływu a wpływu na dalsze funkcjonowanie Wisły najmniejszego nie mamy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Probierz to "wynalazek" i wskazanie Bednarza. Bardzo słaby trener, który każdym kolejnym meczem tylko to potwierdza, podobnie jak jego bezpośredni szef jest bardzo słabym dyrektorem sportowym.
Obecne wyniki będą na miarę możliwości tej pary - czyli marne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Valckx znaczy się?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
dupa a nie trener. Mamy tragicznych pilkarzy (nie wszystkich), A wiecie co jest gorsze od slabego pilkarza ? to wam powiem. Gorszy od slabego pilkarza jest slaby pilkarz bez checi i motywacji do gry. i takich mamy, niestety. Wszystko .......nelo po Apoelu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
a ja spisek wyczuwam ...Probierz dogadał sie z Fornalikem .Ruchowi oddali punkty w lidze... a w pucharze nam odpuszcza... z Legią przegramy w piątek i puchar bedzie nasz... liga europejska... (np. sciagniecie Meliksona podejrzane tez jest..) mam nadzieje ze to tylko moj wymysl bukmacherski... zobaczymy co bedzie z Legią !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|