The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2012, 21:07
i znowu wydaje się że Pan Cupiał pośpieszył się ze zmianą trenera.Ehhhhh... który to już raz ....

Probi chyba nie może ogranac tak dużej liczby obcokrajowców(nie mówiąc o jego krótkim epizodzie w Grecji).W Poloni Bytom,Widzewie,ŁKSie czy Jadze miał w składzie najwyżej 2-3 zagranicznych.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.03.2012, 21:09
lazy napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Ruchem pokazał jak zabić jakiekolwiek możliwości ofensywne tej drużyny.
Zgodnie z przepisami gry w piłkę w drużynie gra 11 zawodników, w tym 10 w polu.

Co zrobił Probierz?

1) Wystawił 2 napastników, którym nikt miał nie dogrywać piłek - tylko dalekie wykopy Pareiki,

10 - 2 = 8

2) Ustawił Meliksona po prawej stronie, żeby zminimalizować jego udział w rozgrywaniu akcji ofensywnych.

8 - 0,5 = 7,5

3) W środku postawił na "kreatywnego" Wilka i Nuneza któremu kazał podawać do tyłu albo górne piłki nawet jeśli partner stoi 2m od niego.

7,5 - 1,5 = 6

4) Piłki z obrony wyprowadzano tylko bokami przez co 3/4 spotkania obie drużyny trenowały wykonywanie autów. Tymczasem środkowi obrońcy zajmowali się podawaniem piłki do boku lub do bramkarza. Przy czym nie brali wcale udziału w akcjach ofensywnych.

6 - 2 = 4

5) Boczni obrońcy z powodów wymienionych ciut wyżej, głownie zajmowali się trenowaniem wyrzutów piłki albo odbijali piłki głowami w każdym możliwym kierunku.

4 - 1 = 3

Reasumując w akcja ofensywnych Wisły brało udział: 0,5 Meliksona, 0,5 Nuneza, 0,5 Jovanowica, 0,5 Diaza i jeden cały pozbawiony formy Kirm.
TO NIE MOGŁO SIĘ UDAĆ

To juz wyższa matematyka
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.03.2012, 21:15
Mam nadzieję, że taktyka "na dzidę" jest tylko tymczasowym rozwiązaniem i wynika z braku czasu na wprowadzenie własnej myśli taktycznej przez Probierza. Wymiernej ocenie będzie można poddać Probierza dopiero po kilku meczach nowego sezonu. Nie zmienia to jednak faktu, że takiego chaosu jak dzisiaj, to w wykonaniu Białej Gwiazdy dawno nie było.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2012, 21:19
Nie przesadzajcie z tym Probierzem! Tu nie ma materiału ludzkiego, nie ma drużyny ja widze to tylko tak:
Przeboleć do końca sezonu, wy.......ić Lameya, Jaliensa, Jirsaka, Kirma, Diaza, Nuneza w ich miejsce przychodzi 5 młodych polaków którym się chce i mają papiery na gre, Probierz już pokazał że potrafi zrobić drużyne ale musi mieć do tego podstawy bo jak wiemy Wiezy Babel nie udało się wybudować tutaj jest ten sam problem trzon drużyny muszą stanowić polacy.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.03.2012, 21:26
Powiedzieć należałoby prawdę, że z trenerów Maaskant, Moskal, Probież najlepiej zespół grał pod wodzą Moskala I tylko pech, który go prześladował (3 czerwone kartki) zniweczył jego wyniki :/ Gra 2 w pomocy Melix-Guła wyglądała ciekawie.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.03.2012, 21:40
Napiszę tak: sędzia w Bełchatowie nie jest dup.y i uznaje nam dwie prawidłowe bramki, sędzia w Chorzowie nie dyktuje karnego, którego według mnie nie było.

I mamy bilans: 4 zwycięstwa i 2 remisy.

Przy czym na te sześć meczy tylko z Ruchem byliśmy słabsi, bo w pozostałych meczach wyraźnie lepsi.
Także lodu.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.03.2012, 21:43
medyk napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajcie z tym Probierzem! Tu nie ma materiału ludzkiego, nie ma drużyny ja widze to tylko tak:
Przeboleć do końca sezonu, wy.......ić Lameya, Jaliensa, Jirsaka, Kirma, Diaza, Nuneza w ich miejsce przychodzi 5 młodych polaków którym się chce i mają papiery na gre, Probierz już pokazał że potrafi zrobić drużyne ale musi mieć do tego podstawy bo jak wiemy Wiezy Babel nie udało się wybudować tutaj jest ten sam problem trzon drużyny muszą stanowić polacy.
Warto przypomnieć, że ci sami "najemnicy" o mało nie awansowali do LM. A nasz rywal z Cypru właśnie tak zbudował obecną potęgę.

Młodzi, polscy, nigdy niespełnieni ... z czasem "gwiazdorzy" zwalniający trenera. Polska mentalność jest niestety niejednokrotnie destruktywna. Na dzisiaj powinien to być system mieszany + przyzwoity zagraniczny trener.

Kazek na prawdę nieźle rokował, ale Cupiał uwierzył w cuda Probierza...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 25.03.2012, 21:52
Baala napisał(a):Wyświetl post
Napiszę tak: sędzia w Bełchatowie nie jest dup.y i uznaje nam dwie prawidłowe bramki, sędzia w Chorzowie nie dyktuje karnego, którego według mnie nie było.

I mamy bilans: 4 zwycięstwa i 2 remisy.

Przy czym na te sześć meczy tylko z Ruchem byliśmy słabsi, bo w pozostałych meczach wyraźnie lepsi.
Także lodu.
takie gdybanie to nie do dyskusji. jakby nie karny, to Ruch mógłby się bardziej spiąć, a gdyby się spiął, to i tak by mógł wygrać. tu nie chodzi nawet o punkty, tylko o styl - a dziś widziałem najgorszy mecz Wisły od.. nie pamiętam! nawet przegrywając po 3-0, czy 4-1 mieliśmy jakieś sytuacje i próbowaliśmy coś grać. przypomnę, że to 6 mecz Probierza, a nie pierwszy, żeby kompletnie nie wiedzieli co mają grać.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 25.03.2012, 21:59
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
takie gdybanie to nie do dyskusji. jakby nie karny, to Ruch mógłby się bardziej spiąć, a gdyby się spiął, to i tak by mógł wygrać. tu nie chodzi nawet o punkty, tylko o styl - a dziś widziałem najgorszy mecz Wisły od.. nie pamiętam! nawet przegrywając po 3-0, czy 4-1 mieliśmy jakieś sytuacje i próbowaliśmy coś grać. przypomnę, że to 6 mecz Probierza, a nie pierwszy, żeby kompletnie nie wiedzieli co mają grać.
A ja przypomnę, że dwa najtrudniejsze wyjazdy w całej Ekstraklasie z perspektywy historii wyników i przebiegów spotkań to Bełchatów i Chorzów. I gdyby nie pomyłki sędziowskie to wywieźlibyśmy z nich 4 punkty. CZyli całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 25.03.2012, 21:59
Ludzie, zrozumcie w końcu, im wcześniej tym lepiej: nie istnieje coś takiego jak polska myśl szkoleniowa, nie istnieje coś takiego, jak dobry polski trener.
Polscy trenerzy są szkoleni według starej metodyki, nie mają dostępu do najnowszych technik trenerskich, nie mają ambicji i kasy, żeby się szkolić. Nie mają ciśnienia na rozwój bo jak sami widzicie: tam go wywalą, pójdzie gdzie indziej. Kafarscy, Tarasiewicze, Pasieki zostają bez pracy góra kilka miesięcy i wskakują z powrotem na karuzelę.

Polscy kopacze są przepłaceni, jak się trafi jakiś lepszy, to mu menedżer w głowie poprzewraca, albo klub krzyknie 2 miliony euro jak się dowie, że Wisła się nim interesuje. A jak znajdziemy perełki w stylu Marcelo czy Błaszcza, to po roku ich nie ma.

Bredzicie w malignie albo łby Wam się przegrzały i tyle.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 25.03.2012, 22:03
I tu widzieliśmy efekty grania tym cudownym, wyśnionym przez wielu systemem 4-4-2... Takiej dziury zionącej w środku pola to ja nie widziałem od czasów Titanica... Nie mamy pomocników, zeby we dwójkę obrobili cały środek... Do tego chroniczny brak skrzydłowych i oto obraz nędzy i rozpaczy, w którym najwięcej podań miał chyba Pareiko..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.03.2012, 22:15
rafalek napisał(a):Wyświetl post
I tu widzieliśmy efekty grania tym cudownym, wyśnionym przez wielu systemem 4-4-2... Takiej dziury zionącej w środku pola to ja nie widziałem od czasów Titanica... Nie mamy pomocników, zeby we dwójkę obrobili cały środek... Do tego chroniczny brak skrzydłowych i oto obraz nędzy i rozpaczy, w którym najwięcej podań miał chyba Pareiko..
Ja bym się skłaniał ku opcji, że Wilk i Nunez<Malinowski, Straka.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.03.2012, 22:15
willow napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, zrozumcie w końcu, im wcześniej tym lepiej: nie istnieje coś takiego jak polska myśl szkoleniowa, nie istnieje coś takiego, jak dobry polski trener.
Polscy trenerzy są szkoleni według starej metodyki, nie mają dostępu do najnowszych technik trenerskich, nie mają ambicji i kasy, żeby się szkolić. Nie mają ciśnienia na rozwój bo jak sami widzicie: tam go wywalą, pójdzie gdzie indziej. Kafarscy, Tarasiewicze, Pasieki zostają bez pracy góra kilka miesięcy i wskakują z powrotem na karuzelę.

Polscy kopacze są przepłaceni, jak się trafi jakiś lepszy, to mu menedżer w głowie poprzewraca, albo klub krzyknie 2 miliony euro jak się dowie, że Wisła się nim interesuje. A jak znajdziemy perełki w stylu Marcelo czy Błaszcza, to po roku ich nie ma.

Najnowszych technik trenerskich?

To dziś ci polscy kopacze wybili międzynarodowym piłkę z głowy w dodatku prowadzeni przez polskiego trenera wg starej metodyki. Jak to się mogło stać?

Odpowiedź jest prosta. Jak jest drużyna, trener który wie o co chodzi w piłce i rywalizacja o plac to wynik jest konsekwencją. Jeżeli któregoś z tych elementów brakuje wyniku nie ma. Choćby trenerem był Murinho a klubem Real Madryt
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.03.2012, 22:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Najnowszych technik trenerskich?

To dziś ci polscy kopacze wybili międzynarodowym piłkę z głowy w dodatku prowadzeni przez polskiego trenera wg starej metodyki. Jak to się mogło stać?

Odpowiedź jest prosta. Jak jest drużyna, trener który wie o co chodzi w piłce i rywalizacja o plac to wynik jest konsekwencją. Jeżeli któregoś z tych elementów brakuje wyniku nie ma. Choćby trenerem był Murinho a klubem Real Madryt
Ano tak się to mogło stać, że prowadził nas cienki jak barszcz trener z zerowym doświadczeniem i gównianą wiedzą. A jak nie rozumiesz, jaki wpływ na wyniki drużyny ma dobry trener, to szkoda mi czasu na tłumaczenie Ci tego. Odsyłam do wyników innych naszych drużyn bądź sportowców, prowadzonych przez zagranicznych trenerów, jak choćby nasza drużyna koszykarek, drużyna siatkarzy i dziesiątki innych.

halo tu ziemia
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.03.2012, 22:26
Dokładnie, Ruch to przykład klubu gdzie może poza infrastrukturą i budżetem wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku, są zawodnicy którzy w większości przypadków grają tam już ze sobą dłużej, jest cierpliwy zarząd i przede wszystkim mądry trener, którego chyba cała liga może Ruchowi zazdrościć. Te wyniki nie wzięły się znikąd i wcale nie skreślałbym niebieskich na pożarcie w walce o tytuł.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
paczus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 26.03.2012, 07:06
Uważam, że drużyna gra z meczu na mecz coraz gorzej. Może to zabrzmi idiotycznie ale wolę jak przegrywają grając jak przy Moskalu niż pokazują taką padakę jak wczoraj. Przecież to ci sami zawodnicy, czy nagle przestali umieć utrzymywać się przy piłce? Wykopywanie na oślep do przodu to jedyne co wczoraj było widać. Oczywiście poza ogromną dziurą w środku. Czy tak się ustawia drużynę, która ma wygrać mecz? To chyba w okręgówce... Wyglądało to jak rozpaczliwa obrona wyniku, trochę jak w Nikozji. Szkoda, że wyrzucili Moskala... Wygląda na to, że po to by przywrócić do składu znanego inelektualistę i stoika musiał też odejść Basałaj... Pan Cupiał ma chyba teraz najlepszą drużynę od 10 lat ;/
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 26.03.2012, 07:17
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy nie wiedzieli, może i wiedzieli dobrze ale co z tego skoro byli zawsze o pół kroku do tyłu. Przygotowanie motoryczne było zdecydowanie po stronie Ruchu. Ruch był szybszy, świeższy i silniejszy. Błyskawicznie odzyskiwali piłkę, wyprzedzali przy większości sprintów. Nie wiem czy Probierz dał naszym w środku tygodnia większe obciążenia czy po prostu są źle przygotowani do sezonu. Dobrym przygotowaniem fizycznym można dużo osiągnąć w naszej lidze. I Śląsk, Ruch czy Korona właśnie to pokazują.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.03.2012, 07:19
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie byłem zwolennikiem zwolnienia Holendra - ale jak już do tego doszło to bardzo się ucieszyłem że wybrano Moskala - bo grono kandydatów było tragiczne.

Potem, począwszy od jego zwolnienia do dzisiaj to jedna wielka farsa.

Nie chodzi mi o wybielanie jego umiejętności trenerskich - chociaż porównując do Probierza to niebo a ziemia - teraz cud że w ogóle wiedzą że mają kopać takie coś okrągłe co się toczy po trawie.

Jak go wyrzucono i przyszedł Probierz to wielu tutaj na forum piało z zachwytu że będzie super, że mamy skład na mistrza itp - o to mi chodzi - o zwykłą hipokryzję co poniektórych.
Otóż to.
od zmiany łyżeczki herbata nie będzie bardziej słodka.
Kolesie kasują co miesiąc i wszystko się zgadza.
Rozumiem, że Shark-motywacja przez L i KSC będzie?
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.03.2012, 07:28
Ano tak się to mogło stać, że prowadził nas cienki jak barszcz trener z zerowym doświadczeniem i gównianą wiedzą. A jak nie rozumiesz, jaki wpływ na wyniki drużyny ma dobry trener, to szkoda mi czasu na tłumaczenie Ci tego. Odsyłam do wyników innych naszych drużyn bądź sportowców, prowadzonych przez zagranicznych trenerów, jak choćby nasza drużyna koszykarek, drużyna siatkarzy i dziesiątki innych.

halo tu ziemia
Pełna zgoda, tylko dlaczego twierdzisz że dobry trener musi mieć zagraniczne nazwisko? Ja uważam ze nie koniecznie. Tylko swojego trzeba traktować z podobnym szacunkiem jak obcego, a nie z przymrużeniem oka, bo zawodnicy to widzą i go olewają. Masz przykład z Benhakerem. Na początku kiedy był do niego respekt, zlaliśmy Portugalię, składem z Lewandowskim na rozegraniu. Kiedy zaczęto po nim jechać głównie w mediach skończyły się i wyniki i gra.

Zawodnicy trenera muszą się "bać". To znaczy bać się nie robić tego co im polecił. Jak tego nie ma to trener jest tylko na papierze a grajki grają jak im się podoba. Czyli najcześciej słabo.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.03.2012, 07:36
Byłem za Moskalem, bo uważałem ze naszym problemem nie był trener a kopacze, ile to musiałem sie naczytac potępienia Moskala ze strony internetowych napinaczy.
Dziś dalej uważam, ze Moskal nie miałby gorszych wyników niż Probiez. Ale jestem za pozostawieniem Probieza, niech sie uczy na błędach. A do wymiany cały skład.

Mam pytanie, Czy dzieci Telefoniki dalej myślą, ze naszym problemem jest trener?

U nas z tymi kopaczami ani Mourinho, Ferguson ani Waldek King nic wiecej nie osiągną.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.03.2012 o godz. 07:38.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.03.2012, 07:43
Pisanie że karny dla Ruchu to pech rozwaliło mnie od rana

Ludzie - 2 lata temu taki karny zmieniłby wynik z 0:3 na 1:3 dla nas - i mielibyśmy w dupie tego karnego. A teraz sramy po gaciach czy w ogóle coś strzelimy.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.03.2012, 08:23
Polscy trenerzy są szkoleni według starej metodyki, nie mają dostępu do najnowszych technik trenerskich, nie mają ambicji i kasy, żeby się szkolić.
Nie mają ciśnienia na rozwój bo jak sami widzicie: tam go wywalą, pójdzie gdzie indziej. Kafarscy, Tarasiewicze, Pasieki zostają bez pracy góra kilka miesięcy i wskakują z powrotem na karuzelę.

I to jest pierwszy krok do zwrócenia się do trenera szkolonego za granicą czyli ........ Kasperczak.
"Najśmieszniejsze" jest to, że w kontekście ostatnich eksperymentów trenerskich wcale nie jestem taki pewien czy to nie jest dobre wyjście. Szczególnie jak pomyślę kto po Probierzu (bo że niedługo zmiana to chyba w naszym klubie już jasne)
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.03.2012, 08:29
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
I to jest pierwszy krok do zwrócenia się do trenera szkolonego za granicą czyli ........ Kasperczak.

Szkolony w latach 90tych i od tamtej pory nie licząc Wisły żadnych sukcesów w Europie - cool
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.03.2012, 08:39
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Szkolony w latach 90tych i od tamtej pory nie licząc Wisły żadnych sukcesów w Europie - cool
Racja, racja.
Kłopot (żeby o dramacie nie mówić) polega na tym, że nie mamy zbyt wielkich możliwości wyboru.
Kasperczaka traktuję tu pół metaforycznie - takich trenerów w zasięgu mamy (finansowym oraz "polityki kadrowej" klubu). Z drugiej strony - masz jakąś lepszą kandydaturę i żeby jeszcze REALNA była
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 26.03.2012, 09:07
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, Czy dzieci Telefoniki dalej myślą, ze naszym problemem jest trener?

U nas z tymi kopaczami ani Mourinho, Ferguson ani Waldek King nic wiecej nie osiągną.
No to ja sie zachowam jak dziecko telefoniki.
Jakby Probierz dostał Barcelone to by zleciał z Primera Division.

Kopaczy mamy lepszych niz osiagane przez nich wyniki.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.03.2012, 09:07
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Racja, racja.
Kłopot (żeby o dramacie nie mówić) polega na tym, że nie mamy zbyt wielkich możliwości wyboru.
Kasperczaka traktuję tu pół metaforycznie - takich trenerów w zasięgu mamy (finansowym oraz "polityki kadrowej" klubu). Z drugiej strony - masz jakąś lepszą kandydaturę i żeby jeszcze REALNA była
Przede wszystkim nie wiemy na razie, co rzeczywiście znajduje się w naszym zasięgu, ponieważ trudno przewidzieć reakcję właściciela klubu na ewentualną porażkę w Ekstraklasie i Pucharze Polski. Tak więc, poczekajmy najpierw na wariant "rozwoju" Wisły", który zostanie przyjęty, a potem fantazjujmy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2012, 09:29
W głowie Cupiała już pewnie kiełkuje pomysł zmiany trenera. Wisła przegrywa, tak nie może być.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.03.2012 o godz. 09:32.
..
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.03.2012, 09:48

halo tu ziemia
trudno się nie zgodzić poza koszykarkami i siatkarzami, Wieretelny trener Kowalczyk,Łapin trener Włodarczyka,Kołodzieja,Szpili i innych, Wenta sorry ale myśl trenerska niemiecka, pływacy w większości trenują w Stanach. Jedyny polski trener który osiągnął znaczący sukces to Niemczyk z koszykarkami (no może jeszcze Tajner z Małyszem)
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.03.2012, 10:04
Niemczyk z siatkarkami, jesli juz chcesz byc tak dokladny.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.03.2012, 10:12
Bo naszych traktuje się tak jak potraktowano Moskala. Jak jest wynik to szczęście, jak potknięcie to brak umiejętności. Ile było tekstów że Moskal nie ma warsztatu? Po dwóch meczach w których graliśmy w 10. Mimo ze gra nie wyglądała źle. Zamiast dać mu czas, pokazać piłkarzykom ze jak się będą op.... to oni polecą a nie trener. To zmiana na śmichu wartego "motywatora" który swoje zdolności motywacyjne zaprezentował wczoraj.

Dlaczego za pierwszego Kasperczaka był wynik, a za drugiego wtopa? Kasperczak zapomniał jak prowadzić drużynę? Nie mówcie o klasie piłkarzy bo za pierwszym razem wygrywaliśmy z dobrymi drużynami, a za drugim dostaliśmy w pałe z półamatorami. Odpowiedź jest prosta, zawodnicy muszą mieć poczucie obowiązku, świadomość że za swoje kalectwo odpowiedzą sami a nie odpowie za nie głównie trener. Bo się nauczą że jak trener im podskoczy to wystarczy przegrać dwa mecze i trenera nie ma. Czy nie tak Brożek załatwił Petrescu? W Łęcznej zamiast kopnąć piłkę turlającą się po ziemi do pustej bramki z 5 metrów w ogóle w nią nie trafił, a zwolnili trenera.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów